Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

Πω πω. Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι στο γήπεδο. Με παλμό, με φωνή, με προσδοκία και με αγάπη. Για την ΑΕΚ που κατέβηκε με 4-2-3-1 και με την γνωστή τακτική του Γιαννίκη. Τα πάντα για τη νίκη. Πολύ σφιχτή πίσω, εκμεταλλευόμενη το σούπερ δίδυμο των σέντερ μπακ της, τον πολύ καλό τερματοφύλακα της και την τρομερή ποιότητα που έχει μπροστά με τις αντεπιθέσεις της.

Και μέχρις στιγμής, σε αυτό το πρώτο μέρος αλλά και στα παιχνίδια που έχουμε δει, η τακτική αυτή βγαίνει. Φυσικά τρώμε μπόλικες φάσεις, βλέπουμε τον Στάνκοβιτς ξανά για κορυφαίο να κρατάει το μηδέν, αλλά βλέπουμε και την φωτιά στην κόντρα επίθεση. Σήμερα είδαμε κι άλλα : Τον Μάνταλο κορυφαίο, να αλλάζει τον ρυθμό, να εκτελεί πολύ καλά τις στατικές φάσεις, και να ηγείται. Αυτό που λέγαμε. Βάλτου ρε αδερφέ κανά καλό παίκτη δίπλα του, μπας και δεν τρώει όλο το μαρκάρσιμα αυτός.

Από πολύ κοντά ο Σιμάνκσι, με τα ατέλειωτα χιλιόμετρα που κατάπιε. Και μπροστά κόμπρα. 2-0 με μπόλικη ρέντα, αφού ο Άρης κυριάρχησε στην κατοχή της μπάλας, στα στατιστικά και φυσικά στις κλασσικές ευκαιρίες. Και φυσικά ήταν καλύτερος. Πιο επιθετικός, πιο στρωμένος και πιο οργανωμένος σε ποδόσφαιρο κατοχής. Όμως, υπάρχει και το όμως. Αν είχαμε πιο καλούς παίκτες μπροστά από το κεντρικό μας δίδυμο, θα βλέπαμε αυτό που θέλουμε. Αυτήν την στιγμή, βλέπουμε την ΑΕΚ στον πρώτο χρόνο του Μπάγιεβιτς, για όσους την θυμούνται.

Και βέβαια βλέπουμε την ΑΕΚ του Γιαννίκη, που εύκολα μακιγιάρει τις ατέλειες μας. Και που υπηρετεί μια τακτική πολύ πιστά. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για το κύρος του προπονητή, όσο και για τα βήματα που γίνονται για να δούμε μια δυνατή ομάδα στο μέλλον. Μια ομάδα που δεν θα αναγκάζεται να βάζει στην ενδεκάδα της τον Τάνκοβιτς, που ήταν η μεγαλύτερη παραφωνία. Μια φοβική φιγούρα, πρώην παίκτης, που στην κυριολεξία δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα. Μια ομάδα που βγάζει πλέον τον Μήτογλου, ενώ μπορεί και αποκεντρώνει το παιχνίδι της με την παρουσία του Τσούμπερ. Μια ομάδα που βγάζει ταχύτητα έστω και στην κόντρα. Μην ξεχνάμε οτι μέχρι πριν λίγο καιρό, η ομάδα περπάταγε κι ήταν σούπερ προβλέψιμη.

Στο δεύτερο ημιχρόνιο, η ομάδα μας έγινε πάρα πολύ παθητική. Υπηρέτησε την ίδια τακτική που λέγαμε, όμως δεν μπόρεσε να βγάλει κόντρα επίθεση. Έλεγξε τον ρυθμό και πήγε σε πάγωμα του παιχνιδιού. Ο Άρης φάνηκε να έχει τον έλεγχο, όμως ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ήταν απλά φλύαρος, χωρίς τελικές και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Φυσικά ήταν αγωνιστικά καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις.

Αυτό το δεδομένο το άλλαξαν δυό πράματα : Πρώτον η κόκκινη κάρτα στον Μήτογλου και δεύτερον η βιαστική αλλαγή του Μάνταλου. Διότι μετά η ομάδα έγινε αλαλούμ. Με βιαστικές αλλαγές κανένα προγραμματισμό και φυσικά χωρίς την ικανότητα να βγει στην κόντρα. Το σύστημα είχε γυρίσει σε 4-3-3 και η ομάδα, αφού έφαγε το γκολ, πίστευες οτι έπαιζε εκτός έδρας απέναντι στην Ρεάλ. Αυτά τα λάθη του προπονητή, έκαναν τον Άρη να μοιάζει υπερομάδα.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε ούτε καν την μπάλα να κρατήσει κι έβγαζε απλά με φτου ξελευθερίες την μπαλα από την περιοχή της. Πολύ κακή η εικόνα μας και νομίζω απαράδεκτη. Εντάξει, σου χαμογελάει η τύχη. Δεν την αφήνεις. Την πιάνεις από τα μαλλιά. Διότι και η αλλαγή του Σιμάνσκι, λάθος είναι. Όπως και η καθυστέρηση στην αλλαγή του Τζαβέλα. Και δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά. Λέμε τα καλά, λέμε και τα στραβά. Για τα δικά μας. Που δεν θέλουμε να βλέπουμε ολόκληρο Τζαβέλα να προσποιείται οτι τον χτύπησαν. Μπάλα θέλουμε να βλέπουμε κι όχι μαζικές άμυνες.

Το τέλος ήταν εφιάλτης. Και μας άφησε με πολύ κακή εντύπωση. Η νίκη δεν λέει τίποτα. Αν η ομάδα διαλύεται επειδή αποβλήθηκε ο Μήτογλου, δεν μπορείς και να πας πολύ μακριά. Όμως χρειάζονται κι αυτά. Μαθαίνει κι ο Γιαννίκης τι γίνεται σε πίεση ομάδας που πρωταγωνιστεί. Για να μην βιάζεται. Και να διορθώνεται κι αυτός. Συγχαρητήρια για τη νίκη, και συλλυπητήρια για την εικόνα. Ο Άρης ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και άξιζε τη νίκη.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

24 Responses to Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

  1. Ο/Η Netrino λέει:

    Αυτο που έχει φανει με τον Γιαννίκη στον πάγκο είναι πως παιζουμε βιαστικά,δεν μπορούμε να παγώσουμε το ρυθμό του παιχνιδιού όταν χρειάζεται.Θέλουμε 2 χαφ στις θέσεις 6-8 η ομάδα ειναι κομμένη στη μεση σε κάθε αγώνα

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Η ομαδα θα φτιαχνεται για πολυ καιρο. Δεν ειναι ευκολα αυτα τα πραγματα,εδω μιλαμε για νοοτροπια τουρκοκρατιας. Εκτος οτι σου λειπουν τα ΔΥΟ δημιουργικα χαφ ΜΟΝΙΜΑ, εχεις ανισορροπια ποιοτητας η δεσιματος αν θελετε επιθεσης και αμυνας. Αυτα δεν φτιαχνονται σε δυο-τρεις μερες. Ειναι σημαντικο ομως, η ομαδα να κερδιζει , να ειναι μεσα στους στοχους της, και αυτο κανει. Το πως και το γιατι δεν ειναι για αναλυση τωρα. Αρκει να κερδιζει.Γινεται πιο ευκολο το εργο του Γιαννικη,απο το να χανει τα παιχνιδια και να μπαινουμε σε συζητησεις “εσωστρεφειας” οπως το λενε οι δημοσιογραφοι.Δεν αρεσει η εικονα του β` ημιχρονου,τι να κανουμε,θα υπαρχουν κι αυτα. Αρκει να μην παραγινει ,γιατι δεν θα σαι καθε φορα τυχερος.

  3. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Απ’ το να σιχτίρουμε χάνοντας,σιχτίρουμε κερδιζοντας!Το 89 δεν κυριαρχούσαμε κι απόλυτα.΄Εχω άδικο;

  4. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Μιας που ανέφερες την ΑΕΚ του 89, το αποψινό μου θύμισε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ εκείνη τη χρονιά, τυπικά εκτός έδρας. Μας είχαν παίξει μονότερμα, αλλά το πήραμε. Δε με ένοιαζε απόψε το πώς θα παίξουμε, αλλά η νίκη, για να πάμε με τον ΟΣΦΠ στον πόντο, γι αυτό και η ομάδα έδειξε μεγάλο άγχος στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί θα δούμε τί ψάρια πιάνουμε..

  5. Ο/Η n.nektarios λέει:

    Γράφω, σβήνω συνέχεια.

    Δεν θα γράψω τίποτα αγωνιστικό.

    1. Πόνεσε πολύ, χαίρομαι αφάνταστα.
    2. Πλήρωσε τον κοσμάκη που δάγκωσες ρε ΑΛΗΤΗ και ανάγκασες σε αυτοκτονία μια κυρία και ΣΚΑΣΕ.
    3. ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και ας φοράγατε κιτρινόμαυρα σήμερα.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Συμφωνούμε. Δεν σιχτίρησα κάτι. Αντιθέτως είπα οτι η ομάδα ήταν πιο δεμένη στο δεύτερο μέρος. Ξεκάθαρα το είπα. Κι εγώ ακτινογραφώ τον Γιαννίκη.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Το αντίθετο πιστεύω. Αν είσαι καλός ψαράς, δεν θα φανεί η κλάση σου όταν έχει φουρτούνα. Θυμίσου το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ που πήραμε το πρωτάθλημα. Επίσης πιστεύω οτι εκείνο το παιχνίδι είναι πιο εύκολο από το σημερινό.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς n.nektarios : Θα έχουμε χωριστό post μέσα στην εβδομάδα. Διότι υπάρχουν και όρια για τον Μαρινάκη. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα βάλω εγώ.

  9. Ο/Η bandog λέει:

    προσωπικα και παρα τα κουσουρια της , βλεπω την ομαδα πολυ πιο ευχαριστα απο περσι και με περισσοτερη σιγουρια ακομη και αν στραβωσει ενα ματς.

    φαινεται οτι μας βγαινει καλα ο στανκοβιτς στο τερμα , οτι ο μοχαμεντι δινει τρεξιματα κια παθος που ελειπαν αριστερα και οτι η αμυνα αποδυκνυεται ιδιατερα μαχητικη και σκληρη.

    το προβλημα ειναι στα χαφ που δεν εχουν νοοτροπια προσαρμογης στις απαιτησεις του ματς σε καθε χρονικο σημειο.
    πρεπει να δουλευτει το passing game κατοχης, ελεγχου του ρυθμου, παγωματος του παιχνιδιου, ανασας των παιχτων κλπ
    δεν γινεται να πουλιεται τοσο ευκολα η μπαλα στο κεντρο…

    ο μανταλος οντως καλος σημερα.
    για τον πουτσο ο τανκοβιτς και απορω γιατι τοση καψουρα με αυτον τον παικτη ο ιβιτς δυο χρονια….
    για τον πουτσο και ο λιβαϊ.
    μπηκε σε σημειο που η ομαδα ειχε αναγκη τρεξιματα και πιεση και αυτος δεν απλωνε καν το ποδι σε αντιπαλο διπλα του. μηδεν παθος για την ομαδα.

  10. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Χάρηκα για τη νίκη με το παράρτημα.
    Δεν πειράζει που ήταν καλύτεροι αυτοί σήμερα. Η ανακοίνωση με έφτιαξε πιο πολύ. Φυσικά μια νίκη με τον αρούλη δεν είναι κάτι σπουδαίο.
    Πάμε ΑΕΚΑΡΑ

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Οι αλλαγές του Γιαννίκη σήμερα ήταν για την τρικυμία.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης μόνο ΑΕΚ : Δεν υπάρχει Άρης. Ολυμπιακός Β είναι. Πρόβα έγινε σε όλα τα επίπεδα.

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εϊναι καλό που η ομάδα κερδίζει ενώ παράλληλα προσπαθεί ο Γιανννίκης να κάνει κάτι. Θα ήταν ένα επιπλέον βάρος η απώλεια βαθμών.Του κάθονται τα ματσάκια.
    Για το χθεσινό,φάνηκε ξανά η τάση του να έχει την ομάδα “στην τσίτα”. Δηλαδή η ΑΕΚ μοιάζει με δημόσιο υπάλληλο που πλέον πρέπει να περνά από αξιολόγηση.Πρέπει δηλαδή να συμπεριφέρεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Φυσικά στο ελληνικό δημόσιο αυτό δεν θα γίνει ποτέ,για τους γνωστούς λόγους,αλλά στην ΑΕΚ είναι καιρός να συμβεί.

    Και μέχρι να έρθουν οι “συντονιστές” του κέντρου (τα άτιμα τα “χαφ”) οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν τον Βέγγο. Φανερες οι αριθμίες,εντάξει. Αλλά από κεινο το πράγμα που βλέπαμε ως πριν ένα μήνα με την ομάδα-σαλίγκαρο,είναι καλύτερο.
    Απαντες πλέον λενε και λέμε ότι λείπουν τα “βαρόμετρα” του κέντρου.Που θα αυξομειώνουν την ένταση,την ταχύτητα και θα παιρνουν δουλεια από τους αμυντικούς και θα δίνουν περισσότερη δουλειά στους επιθετικούς.

    Τραβηγμένο το πέναλτι,αλλά δεν βαριέσαι. Αμα έχεις απέναντί σου ένα προτεκτοράτο, καλό είναι να δείχνεις την πούτσα σου.
    Είμαι περίεργος για την διαιτησία του μεθεπόμενου αγώνα.Ποιος θα “κληρωθεί” άραγε; Ποιος την χάρη του.

    Απείλησε ότι “θα με βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι”.λέει ο Καρυπίδης
    Είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι καρότσάκι οικοδομής;

  14. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο καλύτερο από τον Πάοκ αυτή την εποχή μας κρατάει κοντά στην κορυφή. Η ομάδα θέλει δουλειά ακόμα και στην πίεση που βγάζει στον αντίπαλο και στην ενεργητική ανοσία στο αντίπαλο πρέσινγκ. https://www.youtube.com/watch?v=-ZohQ4JHzG4
    Πέναλτι στο Μάνταλο δεν υπάρχει, η κόκκινη τραβηγμένη αλλά νομίζω ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός και δίνεται.

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Προχωράμε παρακάτω.Απο το χθεσινό κρατάω την στήριξη του κόσμου.Η ομάδα δείχνει σημάδια ενότητας σε όλα τα επίπεδα.Και μόνο η αντίδραση των αντιπάλων δείχνει οτι κάτι γίνεται ,μετά απο καιρό,προς την σωστή κατεύθυνση.Αγωνιστικά χρείαζεται υπομονή και χρόνος μέχρι να έρθει ο Γενάρης και να καλυφθούν τα κενά στο κέντρο.Χθές δεν είμασταν καλοί,ο δε αντίπαλος μου άρεσαν οι αυτοματισμοί που είχαν και η καλή κυκλοφορία μπάλλας.
    Οσον αφορά τα εκτός,εχουν έρθει “σπίτη” μας και απο το πρώτο λεπτό προσπαθούν να δημιουργήσουν ενταση.Τον ένα μαλάκα απο την εξέδρα έψαχναν και δεν τους έκατσε.Και απο αυτά που εχω μάθει,στο ημίχρονο βρίζανε τους δικούς μας όπως πήγαιναν στα αποδυτήρια.Αυτά έμαθε ο δικός μας και κατέβηκε κάτω.
    Το αποκορύφωμα βέβαια της ημέρας είναι το πρωτεσέλιδο οπαδικής φυλλάδας που ειδικά για σήμερα αλλαξε ομάδα που υποστηρίζει.
    Πραγματικά απορώ πως ανέχονται οι οπαδοί του αρη την κατάντια,εξωαγωνιστικα,της ομάδας τους.
    Η πρόβα,όπως λέει ο Στηβ,ελπίζω να έστειλε τα σωστά μηνύματα.Απλά οσο πλησιάζουμε στον αγώνα θα προσπαθήσουν να τα κάνουν ολα πουτάνα.Ειδομεν

  16. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Έτσι όπως είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικώς, δεν με ενοχλεί καθόλου στο μεταξύ μας παιχνίδι να γίνουν όργια κατά του γαύρου.Ίσως είναι από τις σπάνιες φορές ,μην πω η μοναδική, που εύχομαι να του γαμηθουν ότι έχει και δεν έχει,στο χόρτο εννοώ.Γιατί για τα άλλα έχει αναλάβει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη που της έχουν όλοι εμπιστοσύνη,μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλουν.Μια περιέργεια την έχω,για την εμβόλιμη ανάρτηση του Στηβεν. Ένας Καρυπιδης,έκανε ομάδα τον Άρη,γιατί πράγματι έχει καλή ομάδα,με λεφτά του γαύρου, κι έχει το θ ρασσος να μιλάει κιόλας.Σε καροτσάκι αναβατοριου πρέπει να τον βάλει ο δικός μας και να τον πετάξει από την ταράτσα του Πύργου του Λευκού.

  17. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Με ομάδες όπως ο Άρης και ο Πανιώνιος, πρέπει να κατεβαίνουμε με πλάνο νίκη με 28-0, τίποτα λιγότερο.

    Μελισσανίδη, εφόσον έτσι παίζεται το τόπι στο Ελλαδιστάν, δεν φτιάχνεις καμιά κατάσταση με τον ιστορικό Ηρακλή να τους χαλάσεις το πανηγυράκι εκεί πάνω και να χεις και 3 εύκολους βαθμούς από Σαλλλονίκη;..

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μία δὲ κλίνη κενὴ φέρεται ἐστρωμένη τῶν ἀφανῶν…
    (εδώ ένας κενός τάφος…)

    Καλό μήνα, λοιπόν ! Με 5.500 κρούσματα σήμερα Δευτέρα,και με μικρό δείγμα λόγω Σαββατοκύριακου,αμφιβάλλω εξαιρετικά για την αποτελεσματικότητα των ευχών.Η καλοπροαίρετος διάθεσις και τα ευχολόγια ουδέποτε ήρκεσαν,ουδέποτε εξόρκισαν,ουδέποτε απέτρεψαν από τα δεινά.Όταν μάλιστα αυτά δια της απλής λογικής ημπορούν ευκόλως να προβλεφθούν ως επερχόμενα,η εξακολούθησις της διατυπώσεώς των ομοιάζει με κακόγουστο αστείο.Δεν επιπλήττω κανέναν δια την ευάρεστον διάθεσίν του προφανώς,παρότι ουδέποτε επίστεψα στις ευχές,στα ξόρκια και στα λιβανίσματα.Καθείς και ο τρόπος του.Με ενοχλεί και με εξοργίζει ωστόσο η επιδειχθείσα ανευθυνότης των ειδικών και των κυβερνώντων που προϊόντος του χρόνου επέδειξαν,και εξακολουθούν να επιδεικνύουν,ασύγγνωστη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα στη διαχείριση της νόσου.Τα 133 κρούσματα στην πόλη μας είναι τα επίχειρα της παρελάσεως και της ικανοποιήσεως του λαϊκού αισθήματος περί της πραγματοποιήσεώς της.Αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό όσων την επέτρεψαν,όπως και τις ανοησίες περί δήθεν επανόδου στην κανονικότητα.Η κανονικότης προϋποθέτει νοήμονες,υπευθύνους και εχέφρονες πολίτες που δύνανται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και δρουν ορθολογικά.Τα προηγηθέντα της εθνικής επετείου σχόλια πολλών και η απειλή “να μην τολμήσουν να ματαιώσουν τις παρελάσεις” όπως απαιτούσαν,εισακούστηκαν.Διερωτώμαι,ρητορικώς μόνον,ποιος ή τι απομένει για την κοινή σωτηρία.Αυταπάτες δεν έχω.Ουδείς,αφού όχι ημείς.

    Άντε βρε,καλό μήνα Νοέμβριο,καλή εβδομάδα,καλό χειμώνα και καλά στερνά !

  19. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Je suis Ziogas

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Εδώ βλέπεις την παρακμή. Στον Ζιώγα πέσανε και δυό σφαλιάρες. Στο ΟΑΚΑ, υπάρχει καταγγελία για τηλέφωνο. Οτι θα τον βάλει σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο εγγυητής παλιά, δεν μίλαγε. Το έκανε.
    υγ. Ο Ζιώγας έχει παίξει σε μας;

  21. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Μεγαλωσε πλεον Στηβεν. Προειδοποιει πρωτα,και μετα βλεπουμε αναλογως,αφου αναψουμε ενα κερακι να παρουμε συγχωρεση για το παρελθον.Ικανο τον εχω παντως και δεν με χαλαει καθολου ….

  22. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Steven αυτό το μουνόπανο ο κοντός, μου λες γιατι πετάγεται σαν πούτσα πάντα για να πει κακό λόγο για την ΑΕK ; Τόση πείνα έπεσε;

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Είναι ένα ακριβοδίκαιο μουνόπανο. Μέχρι και η πιπόσα τον πήρε είδηση.

  24. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Ακόμα γελάω, χαχα, καταπληκτική ατάκα.

    Δεν θυμάμαι αν το έχω γράψει εδώ, αν όχι, έφτασε η ώρα να το καταθέσω, μιας κι εγώ τον ΞΕΡΩ από τότε.

    Το καλοκαίρι του 1996, την πολύ δύσκολη αυτή περίοδο για την ομάδα μας (φυγή Μπάγεβιτς, Τροχανάς κλπ) περιμέναμε όλοι την κατάληξη της υπόθεσης Ντέμη. Φαινόταν ότι θα πάει στον ΟΣΦΠ όπως οι Γιαννακόπουλος-Τζόρτζεβιτς. Λίγο πριν αποχώρησω από την Original, ανέλαβα την επικοινωνία με τον Ντέμη. Μου έδωσε το κινητό του ο Λ από τον Βύρωνα κι εγώ λοιπόν τον καλούσα για να μαθαίνω τις σκέψεις του. Μία ημέρα λοιπόν καθώς ανηφόριζε με το αυτοκίνητό του για την Αλεξανδρούπολη και αφού μάλλον τον είχα κουράσει…μου είπε ΕΠΙ ΛΕΞΗ:

    ” Εμένα μεγάλε άμα μου τα σκάσει ο Κόκκαλης θα πάω ”. Χωρίς να αλλάξω τόνο.
    Όταν τον συνάντησα δε στα αποδυτήρια στην 1η συγκέντρωση και του είπα ”Γεια σου Ντέμη, είμαι ο Νεκτάριος που μιλάγαμε στο τηλέφωνο” άλλαξε 10 χρώματα.

    Λυπάμαι αν γκρεμίζω σε κάποιους την εικόνα (φροντίζει να το κάνει ο ίδιος καλύτερα εδώ και χρόνια βέβαια) αυτή όμως είναι η αλήθεια.

    Θα επαναλάβω λοιπόν ότι το 2018, είτε θα γυρίζαμε με -10 από την Τούμπα, είτε θα έβγαζε την ομάδα πολιτισμένα (sic) να παίξει τα υπόλοιπα λεπτά με 1-0. 100%.

    Διατηρώ επίσης ζωηρές αμφιβολίες για το ρόλο του, τόσο το 2008, όσο και το 2005. Δεν ξεχνάω τη ρήτρα του Παπασταθόπουλου και αυτή του ΦΙΛΟΥ του ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ (5εκ.€) η οποία δεν ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ποτέ στην ΑΕΚ ενώ πήγε στον ΠΑΟ.

    Ο πραγματικός και ουσιαστικός ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ είναι πρωτίστως ΑΥΤΟΣ και ακολούθως τα ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ της ΠΛΑΚΑΣ (όπως απεδείχθησαν gia thn AEK) που τον στήριζαν.