ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

Φυσικά και είμαστε εμπαθείς όλοι μας με την ομάδα που υποστηρίζουμε. Φυσικά και κάποιες φορές παρασυρόμαστε από το συναίσθημα και φυσικά μερικές φορές δικαιολογούμε καταστάσεις οφθαλμοφανείς ανάλογα με το που μας οδηγεί αυτό θυμικό. Όμως αγωνιστικά, για το παιχνίδι της Κυριακής, θεωρώ ότι τα είπαμε σωστά. Η ΑΕΚ ήταν της πλάκας, απούσα από το γήπεδο, και γλύτωσε όχι απλά μια ήττα, αλλά ένα ακόμα κάζο. Όπως τα ίδια γίνανε και στον Βόλο.

Τις ευθύνες τις μοιράσαμε. Φυσικά υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης – άλλωστε γι΄αυτό γύρισε κι ο Βούλγαρης -και φυσικά υπάρχει έλλειμμα δυο μέσων μπροστά από το κεντρικό μας δίδυμο. Από εκεί κι έπειτα, κι ο Γιαννίκης τα έκανε μαντάρα. Βγάζοντας τον Μάνταλο, έκοψε την ομάδα στην μέση. Η καθυστέρηση του να βάλει τον δεύτερο σέντερ μπακ, στοίχισε το γκολ. Η έξοδος του Σιμάνσκι, στέρησε αναπνοές. Τα είπαμε όλα και τα συνοδεύσαμε και με τον σκεπτικισμό, αν πράγματι ο προπονητής αυτός θα μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας – στο μέλλον με τις μεταγραφικές προσθήκες – ή αν θα κρύβεται και θα βαράει στην κόντρα αφού έχει στείλει με έμφραγμα το μισό γήπεδο. Τα είπαμε.

Όλα αυτά ήταν τα στοιχεία που φυσικά τα είδε κι ο Μάντζιος. Αν τώρα ο τέταρτος είπε στον Γιαννίκη να βγάλει τον Ρότα διότι θα πάρει κόκκινη, ή αν την πέσανε σε κάποιον Νιαρχάκο στο διάλειμμα, αν πέσανε μπανάνες στον Γκάμα ή στον Καμαρά – που φυσικά δεν πέσανε βάσει της τηλεοπτικής εικόνας, τα tapes ήταν από τις ζαρτιέρες του παίκτη – ή αν ο Μελισσανίδης απείλησε τον Καρυπίδη μετά τον αγώνα, τι μας νοιάζουν όλα αυτά; Είναι αγωνιστικά; Αυτά τρόμαξαν τον τρόμπα παίκτη του Άρη, που στο τελευταίο δευτερόλεπτο, πέταξε την μπάλα στα πουλιά; Αυτά φταίνε που ο Στάνκοβιτς έβγαλε τρία γκολ τουλάχιστον. Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις βέβαια. Διότι αν πράγματι έχει ασκηθεί βία και τρομοκρατία, η ομάδα έχει παραλύσει και δεν τολμάει ούτε τη σέντρα να περάσει.

Ο Άρης όμως, όλη την ιστορία την έχει ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν τον αγώνα. Γιατί; Για να δικιολογήσει την δήθεν προσφυγή του στο CAS; Ή για να δικιολογήσει την πιθανή ήττα του; Που στατιστικά αυτό είναι το σύνηθες αποτέλεσμα στην Αθήνα, ανεξάρτητα απόδοσης των ομάδων. Διότι εδώ θριαμβεύει πάντα ο κομπλεξισμός του Θεσσαλονικιού έναντι της πρωτεύουσας. Ένας Θεσσαλονικιός Αριανός, που δεν εξετάζει τίποτα για το σπίτι του. Ούτε ποιος είναι ο Καρυπίδης, ούτε πού βρίσκει τις πλάτες για να φωνάζει, ούτε γιατί κάνει την κότα στον ΟΣΦΠ, ούτε πού βρίσκει λεφτά για να πληρώνει τα μεροκάματα. Αλήθεια, ποιος είναι ο scouter του Άρη, που του βρίσκει παίκτες;

Για τον Καρυπίδη λοιπόν, που χρωστάει 25 μύρια στις τράπεζες, δεν ασχολούμαστε. Η ομάδα Άρης είναι παράρτημα του ΟΣΦΠ κανονικότατα. Το ξέρει όλη η Ελλάδα. Ποιος δεν το ξέρει; Τα θεσμικά όργανα της. Η ΕΠΟ, η σούπερ λίγδα, η ΕΕΑ και το υπουργείο εμπορίου. Γιατί; Δεν υπάρχει γιατί. Όπως δεν υπάρχει το γιατί στην υπόθεση της τιμωρίας της Ξάνθης για την πολυμετοχικότητα του ΠΑΟΚ. Τιμωρήθηκε όχι ο θύτης αλλά το οικόπεδο. Τα ίδια σκατά γίνονται και στην υπόθεση του Άρη, επειδή ο Μαρινάκης είναι κουμπάρος με την κυβέρνηση. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Ναι. Χρειάζεται να μιλήσουμε για τον φουκαραδισμό του ΟΣΦΠ, που φυσικά προσπαθεί  να παίξει σε άδειο γήπεδο με την ΑΕΚ. Γι’ αυτό έχει μπει μπροστά το παράρτημα Άρης και χαλάει τον κόσμο. Μέχρι και την συλλογική του φυλλάδα έχει βάλει μπροστά για να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Γιατί; Πού πουλάει ο Πρωταθλητής; Σε φουκαράδες. Από αυτούς συντηρείται και φυσικά έτσι τους θέλει. Δικαίωμα του, αφού ούτως ή άλλως από φουκαράδες εκπορεύεται κιόλας. Σε αυτό το κράτος της φουλ φουκαραδοσύνης που δήθεν το κυβερνάει η αριστεία.

Πάρτε ρε μετοχολόγια και πόθεν έσχες. Και βρείτε τα πάντα. Αλλιώς κόφτε τις μαλακίες για κράτος, αξιοκρατία και βελτίωση των συνθηκών. Και αφήστε τους νταβατζήδες να σκοτωθούν μεταξύ τους. Αυτό γουστάρουμε κι εμείς. Μπας και περάσουμε στο μέλλον καλύτερα. Χωρίς αυτούς. Που έχουν αλώσει τα πάντα, μέχρι και την τελευταία φυλλάδα ( για να γράψω για εμάς, η sport live ονομάτισε προχθές την ΑΕΚ ατσάλινη ) και αλληλομηνύθηκαν  μετά για το αναπηρικό καροτσάκι. Άντε νούμερα της πολιτικής, της κομματικής και της βουλευτικής αναξιοκρατίας. Άντε γαμηθείτε μπας και πιάσετε και ράτσα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Τι ρατσά να πιασουνε ολοι αυτοί? Έναν κοπρο δεν κάνουν όλοι τους.Για το μετοχολογιο δεν λέγανε κάποιοι τότε με την Ξάνθη? Έγινε τίποτα? Η μήπως δεν ξέρουν τι γίνεται στον Άρη .Λες για σκαούτερ,λεφτά για μεταγραφές που βρήκε ο Καρυπιδης? Τα είπε όλα ο – κατά τα άλλα γραφικός – Μητρουδης πριν καιρό. Όπως απέχουν κι άλλοι Αρειανοι ,που έχουν ρίξει χρήμα για την καυλατζα τους και την αγάπη τους για την ομάδα πολλά χρόνια τώρα. Ξέρω δυο επιχειρηματίες λόγω οικογενειακής φιλίας,που από το 1990 πρέπει να έχουν ρίξει κοντά στα δυο μύρια ευρώ μέχρι το 2019,που σταμάτησαν το παρε-δώσε. Εργοληπτες δημοσίων έργων ,ευκατάστατοι ,αλλά με τον Άρη έκαναν σαν 15χρονοι ! Και επειδή οι γαύροι έχουν ξεσαλωσει είπαν στον αρτοποιο να βαλει τα δυνατα του ,οτι μπορει να κανει,λες και ανακατευεται καθόλου με την ομάδα του.Μόνο για τα Οικονομικά είναι εκεί,άντε και κάνα αλισβερίσι με οικονομικούς κυβερνητικούς.Πάντως , ένα ενδιαφέρον το έχει το φετινό Πρωτάθλημα.

  2. Ο/Η byron λέει:

    Στο κενό έπεσε το σχέδιο που υπήρξε για να τιμωρηθεί η έδρα της ΑΕΚ και να παίξει χωρίς κόσμο κόντρα στον Ολυμπιακό.
    Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή, 05-11-2021 και ώρα 10:00 την ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο. Επίσης, κλήθηκαν σε απολογία και οι Μελισσανίδης, Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλος.

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ωραία, ακριβοδίκαιο κείμενο. Δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι για τον πιο σιχαμερό οργανισμό που εμφανίστηκε στον πλανήτη. Καθόλου τυχαία η απόλυτη ταύτιση με τον άλλο, παλαιό, ορθόδοξο…και κοινός παρονομαστής ένα κουτί pampers, που θα ΒΡΩΜΑΕΙ για πάντα.

    Θα ήθελα να αναφερθώ στον Γιαννίκη και στα πολλά λάθη που είδα. Χειρότερο όλων η χρησιμοποίηση κάποιου που κάνει τον ποδοσφαιριστή και λέγεται Τάνκοβιτς. Με προβλημάτισε πολύ ο Γιαννίκης αλλά θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω αυτό που φέρει και έχει και θετικά. Έδειξε ποσό Γερμανός είναι, την αρνητική πλευρά, αυτή της πορείας που ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ και ας γκρεμίζεται ο κόσμος. Παίζει 4-2-3-1. ΟΚ. Δεν έχεις παίκτες στις 3 θέσεις, τι να κάνουμε; Έγινε. Άλλο σύστημα δεν υπάρχει; Για να συνεχίσεις το πρόγραμμά σου βάζεις ποιον; Μελετούσε την ΑΕΚ λέει από το καλοκαίρι. Τον είδε στις προπονήσεις για αυτό και τον άφησε εκτός αποστολής όταν ήταν διαθέσιμοι όλοι. Τι άλλο μπορεί να περιμένει ένας προπονητής από κάποιον που δεν έχει ένταση, δεν μαρκάρει, δεν έχει ταχύτητα και τρίπλα. Πραγματικά απορώ.

    Η ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες χωρίς υπερβολή, κάτι που πλήρωσε ο Ρότα αρχικά. Σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο παίζαμε μόνο από αριστερά εκτός της πρώτης ατομικής προσπάθειας του Ρότα. Για αυτό έστειλε εκεί και τον Μπερτόλιο ο Μάντζιος, δεν είναι πυρηνική φυσική.

    Δεν έχουμε καλά ΧΑΦ. Το ξέρουμε, το βλέπουμε. Απαγορεύεται να παίξουμε με 3; Ερχόμαστε πάλι στο αν θα παίζει ο Μάνταλος ή όχι. Όταν έχεις Τσούμπερ-Αραουχο-Άμραμπατ δεν έχεις πρόβλημα δημιουργίας. Ειδικά με αυτή τη μπακάρα (προσωπική αδυναμία πλέον) τον Μοχαμαντί. Σουλούπωσε κάπως αυτό το κέντρο, με τον Μάνταλο, έστω σε θέση αριστερού εσωτερικού ΧΑΦ όπως με Πογέτ. Για όσο μπορεί. Μετά Χατζισαφί.

    Την αλλαγή του Μάνταλου, ο οποίος πάντως είχε παραδώσει πνεύμα ξανά, από το 30’, την δικαιολόγησαν οι ΑΡΔ λόγω ενοχλήσεων. Ας είναι. Η αλλαγή στόπερ ΑΡΓΗΣΕ πολύ, λες και κόλλησε ο εγκέφαλος.

    Όσον αφορά το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε παιχνίδι κατοχής ίσως πρέπει να δούμε και τη σεζόν στη Β όπου έκανε πρωταθλητισμό, νικώντας μάλιστα τον δεύτερο Απόλλωνα με 5-1 και αφήνοντας τον πίσω με 9 βαθμούς. Θα περιμένουμε αναγκαστικά να τον δούμε. Ας ελπίσουμε να φτιάξει κάπως η φυσική κατάσταση. Περίεργη σεζόν. Το 2018, είχαμε άμυνα, όχι επίθεση και καλύτερο ημίχρονο το Β. Τώρα έχουμε το αντίθετο.

    Επίσης, τότε, ανταγωνιζόμασταν τον Ρώσο που το είχε στήσει, τώρα τον στιχουργό που δεν φαίνεται να το έχει στημένο κατά τον ίδιο τρόπο…αλλά είναι ο κουμπάρος της κυβέρνησης. Ζόρικη κατάσταση. Θα παίξει ρόλο το μπλόκο της Νίκαιας; Αν ο Ρώσος μείνει εκτός, τι ρόλο θα παίξει; Φοβάμαι ότι θα βάλει τη μουσική στους στίχους του χοντρού, μιας και κανονίζει δουλειές με τον κουμπάρο…

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ακριβοδίκαιο κείμενο που θα έπρεπε να διαβαστεί περισσότερο από Αρειανούς και Ολυμπιακούς. Αλλά δεν βαριέσαι.Ολοι με μια “Αυριανή” παραμάσχαλα κοιμούνται. Μεγάλο πράγμα η πνευματική “ησυχία”.Δηλαδή οι παρωπίδες.

    Οσο για το αν μπορεί-και θέλει- ο Γιαννίκης να πάιξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας,θα φανεί,όταν θα έχει και τα “όπλα”,δεδομένου πως σήμερα δεν τα έχει. Οταν η φυσική σου κατάσταση είναι σαρανταπεντάλεπτη και όταν τα δημιουργικά χαφ είναι σε αναζήτηση,δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο.
    Προς το παρόν του κάθονται τα αποτελέσματα-και αυτό είναι βολικό για όλους και δίνει πίστωση χρόνου-αλλά δεν μπορεί συνέχεια να μπαινουμε στο γήπεδο και να είναι σαν να πηγάινουμε σε καζίνο. Πρέπει το Γενάρη να ενισχυθεί σοβαρά,εκει που πρέπει.

    Η προσπάθεια δημιουργίας “ατμόσφαιρας”-με την όποια πιθανότητα υπήρχε για τιμωρία με κενες κερκίδες- από πλευράς του χοντρού στοιχουργού,δείχνει ότι υπολογίζει πολύ σοβαρότερα ως κινδυνο απώλειας του πρωταθλήματος τον Μελισσανίδη,από ότι τον άλλον από Βορρά. Ισως και οι δουλίτσες οι κοινές εκεί πάνω,να παίζουν τον ρόλο τους.

    “Σημερον εμού,αυριον εσού ουδέποτε τινός”. Ολίγον λανθασμένα εφαρμοσμένο βέβαια από τους νταβατζίδες του μπουρδέλου της Καλέργαινας,,γιατί αλλο εννοούν τα καλογέρια,αλλά πάντως ισχύει. Αν καθήσουμε να μετρήσουμε το πόσες φορές αγκαλιάστικαν οι κοιλιές των -φερόμενων- “μεγιστάνων” και πόσες φορές κατόπιν αλληλοσπαράχθηκαν,θα χάσουμε το λογαριασμό.

    Ανθρωποι της πλάκας.Ως οντότητες. Καμιά διαφορά από τον μικροαπαταιώνα μπακάλη που κλέβει στη φέτα.Απλά ο μπακάλης δεν έχει μπράβους και κανάλια.Δεν μπορεί δηλαδή, όχι ότι δεν θα ήθελε και κείνος.
    Τέτοιοι “συστήνονται” στον “μέσο” κοσμάκη.Τέτοιους αγαπά.Τετοιος θα ήθελε να γίνει. ‘Η πουτάνα, με την τιμή και την υπόληψη να βγαίνει στο κολιέ, ή μεγαλοαπατεώνας με πέντε δικηγόρους και δυο καμιόνια τρόφιμα για τους πτωχούς δωρεά.

    Τελος πάντων. Προβλέπεται μάχη. Βατραχομυομαχία δηλαδή. Νταβατζίδες,κωλομπαράδες,δικηγοροι,εισαγγελείς της πλάκας, αρχιδιαδιαιτητές ξενόγλωσσοι, κουμπαριλίκια, κουμπουριλίκια, απειλές, μηνυσεις, κανένα σπασμένο παϊδι κάποιου “γραναζιού” σε κανένα στενό.Τέτοια πράγματα. Τελάλιδες της κακομοιρίας τους της ίδιας.Αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν κανενα μαγαζί της προκοπής, κάθονται και ξεκατινιάζονται σα πουτάνες στα καντούνια,ποια θα πιάσει το καλύτερο πέρασμα. Λες και άμα σε γαμήσουν σε διασταύρωση,είναι λιγότερο εξευτελιστικό από το να σε γαμίσουν σε μονόδρομο.

    Μικροσυμφέροντα,μικροσχέσεις που κρατάνε ένα τσιγάρο,μικροστόχοι,μικροπρέπειες, μικροκυβερνήσεις “τροχονόμων”, μικροκρατικές τσογλανιές,…Μικροελλάδα γενικά. Τι είχες Γιάννη τί είχα πάντα.
    Και στη μέση ένας “αδέκαστος” Κλάτεμπεργκ, που απλά με την παρουσία του επισημάινεται ξανά, η ανάγκη του φουκαραδαέλληνα να ελέγχεται και να ζητά Συντάγματα από τους “Οθωνες. Γουστάρει να ακούει “ξένες γλώσσες”. Νοιώθει ασφάλεια.Και κυρίως άμοιρος ευθυνών. Ο ορισμός του κομπλεξισμού.

  5. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο... λέει:

    Ναι, αλλά ο Κλατεμπεργκ είναι αυτός που αφήνει “υποψίες” για τα πεναλντυ της ΑΕΚ. Υπέρ ή κατά. Πολιτική, του κωλου, κάνει ο μάλακας, δεν παύει ομως να τα ακούνε και τα κοράκια,που θέλουν και μέλλον. Σε έχει κρεμάσει δυο φορές στα μανταλάκια μέχρι τωρα, δεν τον κολλάει τίποτα να συνεχίσει να παπαρολογει φτιάχνοντας κλίμα.

  6. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Αυτό με τον Κλατεμπερκ μήπως ξέρουμε που θα φτάσει?
    Εκτός από τις αναλύσεις του, τώρα έχουμε ορισμό ξένου στον αγώνα μας με τον Απόλλωνα σε συνδυασμό με τον Φωτιά στο var.
    Τελικά τι γίνεται με τον Μήτσο και την ΚΕΔ?

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Mα δεν τον αναφέρω ως κάτι σοβαρό (στον Κλάτεμπεργκ αναφέρομαι). Κάθε άλλο.
    Ακόμα ένας της εσπερίας που ροκανίζει τα δανεικά που μας στέλνει.
    Αυτή η βιόλα πάιζει 200 χρόνια τώρα. Ταϊζουμε κόσμο και κοσμάκη.
    Για τον συγκεκριμένο,έιχαν ακουστεί πολλά στην Αλβιώνα. Δεν ξέρω αν έχει ξεμπλέξει απο κει.
    Μια μετριότητα με καθόλου λευκό παρελθόν. Αλλά εδώ τον έστειλαν σαν τον απόστολο Παύλο,να μας διδάξει ισότητα.
    Καλά να πάθουν οι εδώ ιθαγενείς που αυτοεξευτελίζονται ζητώντας “ξένη επιδιαιτησία”. Και το ποδόσφαιρο είναι μικρόκοσμος,καθρέφτης καλύτερα, της κοινωνίας και φυσικά της πολιτικής. (αλήθεια, ποια αλλη χώρα έχει αλλοδαπούς διαιτητές; Οχι από άποψη,αλλά από υποτέλεια εννοώ. Δύσκολα θα βρεις.) Ξεφτίλες. Τα κότερα σας μάραναν.
    Πιλάτος επί πληρωμή.Καλά ξηγιέται.Σαμπως μασουλάει δικά τους;
    Γιατί δεν καλούσαν εμένα; Ξέρω και γω να “δινω” την μια φάση “απο δω” και την άλλη “απο κει” και να παριστάνω τον ισορροπιστή.Αφού έτσι κι αλλιώς στα παπάρια του. Μισθοφόρος για κάποια τέρμινα είναι. Καλωφάγωτα μωρή μούμια.

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο λέει:

    Δημήτρη μόνο ΑΕΚ…
    Αυτό ακριβώς έλεγα για τα “σαλια” του Κλατεμπεργκ. Και ξένος,και Φωτιάς στο var. Και μαζί και οι υπόσχετικές στον “αρτοποιο”. Νωπό ακόμα το δίδυμο Φωτια-Σκουλά.Θα αρχίσουν το κιτρινισμα,και το κοκκίνισμα και μετά θα ψάχνεις παίκτες για το ντέρμπυ.
    Χρήστο,καλά τα λες εσύ,εδώ όμως έχουμε μια πραγματικότητα στην οποία συμμετέχεις ως ομάδα.Η συμμετέχεις σε όλα η κοιτάς την θάλασσα αν κουνάνε οι βάρκες. Με ανακοινώσεις,ξέρεις πολύ καλά,πώς δουλειά δεν γίνεται,εκτός κι αν είναι απλά να χαμε να λέγαμε…
    .