ΑΠΟΛΛΩΝ – Α Ε Κ

H ομάδα μας κατέβηκε με 4-2-3-1 και με φουλ φόρα. Ήταν καταιγιστική σε όλο το πρώτο μέρος. Δυσθεόρατα ποσοστά κατοχής της μπάλας, και συνεχείς επιθέσεις προς την αντίπαλη εστία. Με φουλ πλουραλισμό, είτε από το κέντρο, είτε από τα πλάγια. Το επιθετικό της πρεσάρισμα ήταν άριστο και στην ουσία εξαφάνισε τον αντίπαλο. Έναν αδύναμο αντίπαλο, είναι γεγονός, όμως εμείς βλέπαμε αν η ΑΕΚ έπαιζε σωστά.

Και μας χάρισε μάλλον το καλύτερο πρώτο ημιχρόνιο για φέτος. Στον χώρο του κέντρου και στην οργάνωση των επιθέσεων. Θύμισε τον Άρη της προηγούμενης αγωνιστικής. Διότι παρότι προηγήθηκε με την κεφαλιά του Γκαρσία, κατώρθωσε να ισοφαριστεί στην μοναδική επικίνδυνη επίθεση του Απόλλωνα – που δεν εδικαιούτο τίποτα – και να χαλάσει την εικόνα της στατιστικής.

Το γκολ που δεχθήκαμε, έχει όνομα και λέγεται Τζαβέλας. Τα έχουμε πει οτι δεν είναι σέντερ μπακ ο άνθρωπος. Κι άλλο λάθος του Γιαννίκη. Από την άλλη μεριά, η κύρια επιθετική μας δραστηριότητα ήταν από τα αριστερά, όπου δέσποζε ο Μοχαμαντί, ενώ όλη την ομάδα την κατεύθυνε μαεστρικά ο κορυφαίος Μάνταλος. Μια ομάδα που είχε σε κακή μέρα τον Αραούχο και τον Τσούμπερ, και φυσικά δεν είχε τον κενό χώρο αφού ο αντίπαλος αμυνόταν με όλους τους παίκτες του σχεδόν μέσα στην περιοχή του.

Το πρώτο μέρος λοιπόν, ήταν ένας μονόλογος που μας έκανε να χαμογελάσουμε, αλλά μας άφησε πάλι ερωτηματικά για το σκορ. Γίνονται θα πεις αυτά στην μπάλα. Γίνονται αν μοιράσεις τον χρόνο της κατοχής. Δεν γίνονται με τέτοια εμφάνιση. Με τόσες τελικές και με τόσα κόρνερ. Να που έγιναν όμως. Έγιναν διότι η τελική προσπάθεια μας ήταν αφελής. Και δεν θα έπρεπε να αμφισβητείς την κυριαρχία σου με αντίπαλο διαβασμένο για φουλ παθητικό παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος, ήταν αποκρουστικό για την ομάδα μας. Πάρα πολύ νωθρή, χωρίς πλέον πρεσαρίσματα, ιδιαίτερα προβλέψιμη και στατική. Μοιράστηκε η κατοχή και στην ουσία χάθηκε η οποιαδήποτε επικινδυνότητα. Ο αντίπαλος έμοιαζε να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Η ΑΕΚ απλά ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς δυνάμεις και χωρίς εμπνεύσεις. Και φυσικά πολύ αγχωμένη.

Και το πλήρωσε όλο αυτό με δεύτερο γκολ. Ήταν σαν να έβλεπες παιδικό παιχνίδι. Καμία στρατηγική, που θύμισε εκείνο το παιχνίδι του 89 παραμονές του ντέρμπυ με τον ΟΣΦΠ, και μια μοιραλατρία. Πραγματικά τρελαινόσουν που έβλεπες αυτήν την ΑΕΚ. Απέναντι σε αντίπαλο που τον έχει αποκλείσει η Κηφισιά. καμία στρατηγική, όλα στο γάμο του καραγκιόζη και φυσικά αλλαγή του συστήματος, κι ό,τι υπήρχε στον πάγκο μέσα. Αυτά ήταν δουλεμένα στην προπόνηση; Να ξεκινάς με δυό αμυντικά χαφ και να καταλήγεις με κανέναν; Μπράβο Γιαννίκη, θα μας μάθεις καινούργια πράματα.

Εν πάσει περιπτώσει, μπήκε κι ο τραυματίας πολέμου Άραμπαντ και σε μια σέντρα του, ο Αραούχο ισοφάρισε. Για ένα παιχνίδι πολύ κακό σε ρυθμό, κι αντίστοιχα κακό σε θέαμα. Το οποίο σε κράταγε λόγω του σκορ. Διότι ήταν αδύνατον για τον Αεκτζή να δεχθεί τέτοιου τύπου γκέλα. Λέμε τώρα για αυτούς που δεν είχαν σπάσει την τηλεόραση. Που έβλεπαν το ό,τι βρέξει ας κατεβάσει και τους παικταράδες να κλωτσάνε αέρα αντί για μπάλα. Και τον Γιαννίκη που απλά ζήταγε κάποια δεύτερη κίτρινη κάρτά. Ντροπή ρε. Λίγη τσίπα ρε.

Και βέβαια δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα. Γκέλες θα γίνουν από όλους. Κι ανέλπιστες. Κάθομαι όμως στο σύστημα μας. Που επιβεβαιώνει αυτό που εξέφρασα προχθές. Μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής; Πρώτον δείγμα αρνητικό. Διότι μπορεί να λείπουν οι χάφαροι, όμως σήμερα δεν χρειαζόντουσαν. Η δυναμική του αντιπάλου, δεν τους ήθελε. Και σε αυτή την δυναμική, ο Γιαννίκης δεν πήρε καλό βαθμό. Αντίθετα θα έλεγα, έδειξε πανικό και προχειρότητα. Εκτός του οτι ακύρωσε τον εαυτό με βάση αυτούς που κατέληξαν να παίζουν. Και με επιβεβαίωσε προσωρινά οτι η ομάδα θα παίξει με αντεπιθέσεις και θα ψάξει την ποιότητα της στους κενούς χώρους που θα αφήσει ο αντίπαλος.

Υγ1. Σήμερα, Αραούχο, Τσούμπερ ήταν για τα μπάζα.

Υγ2. Η έξοδος των Μοχαμαντί, Σιμόες και Λεταλέκ, όπως και η καθίζηση του Μάνταλου, δείχνουν ξεκάθαρα το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΑΠΟΛΛΩΝ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πιο ΑΕΚ πεθαίνεις. Λίγο-πολύ όλοι φοβόμασταν γκέλα σήμερα. Στο Α παίξαμε καλά, αλλά τα τελειώματα ήταν ασόβαρα τουλάχιστον. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην άμυνα. Το Χ του ημιχρόνου το χρεώνονται οι παίκτες. Το τελικό, ο Γιαννίκης.

    Το παρακάνει με τον Ρότα.
    Έβαλε και αυτός τον Λε Ταλέκ σε δυάδα στο κέντρο. Έγκλημα.
    Το Καρίμ-Αραούχο το είδαμε με Μιλόγεβιτς. ΔΕΝ.
    Γιατί δεν βγαίνει ο Τσούμπερ;

    Τη φυσική κατάσταση δεν τη χρεώνεται ο Γιαννίκης.

    Καλό είναι να χαμηλώσει η μπάλα από όλους με τα περί διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ακόμα καλύτερο να έρθουν 2 τουλάχιστον ποιοτικοί παίκτες τον Ιανούαριο και να αρχίσει να καλυτερεύει η ομάδα.

    Το Χ με ΟΣΦΠ θα είναι σούπερ. Μην αρχίσουν τα περί τελικού κλπ.

  2. Ο/Η Netrino λέει:

    Αυτό το αστείο δεξι μπακ ποιος το εφερε στην ΑΕΚ κ γιατι παιζει βασικός?

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    kalamatas τον εφερε ο Κονε ο οποιοσ ειναι και συγγενησ του.Ο προεδροσ απο την προηγουμενη εβδομαδα εδωσε εντολη στουσ αμπαλουσ τουσ δημοσιογραφουσ να χαμηλωσουν το θεμα ΓΙΑΝΙΚΗ υστερα απο τησ χρηστοπαναγιεσ που κατεβαζε μετα το παιχνιδι με τον ξεκολιΑΡΗ , ο οποιοσ ΓΙΑΝΙΚΗΣ στα δικα μου ματια μεχρι στιγμησ μου δηχνει πολυ λιγοσ και καθολου δικαιωσ στισ επιλογεσ του πχ, ΜΙΣΕΛΕΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αυτη την εποχη και φιλοσ γαυροσ που εχει κονε με τον πρεζεμπορα μου ελεγε οτι εβαλε χερι στον MODESTO για τον ΜΙΣΕΛΕΝ αλλα και για τον ΤΣΟΥΜΠΕΡ γιατι δωσανε ενα σκασμο λεφτα για τον ΟΝΕΚΟΥΡΟΥ.Τωρα στο θεμα ΓΙΑΝΙΚΗ εχτεσ εκανε χωντρεσ μαλακιεσ πχ.εβγαλε τον ΛΙΒΑΙ και οχι τον ΤΣΟΥΜΠΕΡ ηταν ακομα χειροτεροσ απο τον μαυρο που οσω σκατα ειναι αυτοσ ο παιχτησ με την εκρηξη και την ταχυτητα που εχει δεν τον βγαζεισ γιατι μπορει να στην κανει εκει που δεν το περιμενεισ.Ο ΜΙΣΕΛΕΝ μπηκε στο 85 καιστο 92 κοντεψε να το γυρισει μονοσ του.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Τ.Δ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΡΟΤΑ.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Κάπου εδω τελείωσε ο μήνας του μέλιτος και η ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς νίκησε την ΑΕΚ του Γιαννίκη.
    Ποιού Γιαννίκη δηλαδή, κωλόφαρδος ήταν ο άνθρωπος μέχρι σήμερα.
    Τις ίδιες μαλακίες έκανε σε ολα τα παιχνίδια, απλά τον ξελάσπωνε μια ο Τσούμπερ την άλλη ο Αμραμπάτ κλπ.
    Το κόλλημα με Ρότα μυρίζει ρουσφέτι. Η εξαφάνιση του Λάτσι βρωμάει Κίτσο.
    Την αλλαγή Μοχαμαντί σε κάθε ματς δε μπορώ να την εξηγήσω. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ο καλύτερος μπακ που έχουμε. Σου έκατσε μια φορά το γκολ του Χατζησαφί και το τέντωσες το θέμα.
    Πάντως χτες δεν είδα τίποτα τρελές ευκαιρίες. 3-4 καλές περιπτώσεις είχαμε και οι δυο έγιναν γκολ. Καθόλου άσχημα απο πλευράς στατιστικής.
    Μια ανούσια κατοχή είχαμε, ενα γύρω-γύρω όλοι μέχρι να κουραστούμε. Τα 500 κόρνερ και τα 300 πλάγια δεν είναι φάσεις, είναι απλά να περνά η ωρα. Δεν είδαμε ούτε μια καλή σέντρα ούτε δυο κάθετες πάσες και ο Αραούχο ζήτημα να πήρε τη μπάλα σωστά 2 φορές απο τις οποίες η μια έγινε γκολ.
    Ε δε γίνεται κάθε φορά να βάζεις 3-4 γκολ για να κερδίζεις και την άμυνά σου γιατί κάθε κατεβασιά του αντιπάλου είναι μισό γκολ. Η ρημάδα η άμυνα πρέπει να κρατάει και το μηδέν που και που.
    Όποτε παίζει βασικός ο ΛεΤαλέκ βλέπουμε την ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς γιατί ένας Σιμόες να κόβει μόνο με φάουλ δε φτάνει. Είναι τρύπα το κέντρο και οι χαφ δεν κρατάνε μπάλα.
    Σε κάθε παιχνίδι ο Μάνταλος δίνει 10 αντεπιθέσεις και άλλες τόσες ο Σιμόες.
    Πως να μην κάνει φάσεις και γκολ ο αντίπαλος. Δεν είναι μόνο η άμυνα προβληματική, αλλά κυρίως οι χαφ.

  5. Ο/Η Hokan λέει:

    Ο Τσούμπερ αυτός είναι. Μια αγωνιστική ο καλύτερος και την άλλη εξαφανισμένος. Μπορεί και να το κάνει ανά ημίχρονο. Γι’αυτό και δεν στέριωσε πουθενά. (Πλην Χοφενχάιμ). Εάν είναι δανεικός με οψιόν αγοράς είναι αμφίβολο εάν τον κρατήσει ο διαχειριστής. Ο δε Γιαννίκης 2 χρόνια στα Γιάννενα δεν έπαιζε με αμυντικό χαφ. Με 4-4-2, και 4 οκτάρια στο κέντρο (Καρτάλης, Ντομίγκες, Σιόντης, Παμλίδης (Μπρένερ) . Και με πολύ τρέξιμο. Στη ΑΕΚ αυτά δεν γίνονται με αυτό το υλικό. Ο Γκαρσία παίζει ποδόσφαιρο αλάνας. Μόνο για τον πάγκο είναι. Και για να μην πλατυάζουμε, με αυτούς τους παίκτες στο κέντρο και την άμυνα η ισοπαλία με τον γαύρο θα είναι επιτυχία. Βλέπω και ξαναβλέπω το 2ο γκόλ του Απόλλωνα και με πιάνουν τα γέλια. Ξευτίλα κανονική. Η ομάδα είναι άρρωστη. Και μόνο που ασχολούμαστε τόσα χρόνια με τον Μάνταλο αρκεί. Ούτε με τους Μαύρο, Μπάγεβιτς, Ντέμη δεν ασχοληθήκαμε τόσο. Ήμαρτον πιά. Ελπίζω η πλειοψηφία των Αεκτζήδων να μην τρώει τα παραμύθια περί πρωταθλήματος κλπ. Η 3η θέση με μίνιμουμ βαθμολογική διαφορά από τον 1ο είναι επιτυχία. Και στα play off βλέπουμε.

    Υ.Γ. Ο κλεφτοκοτάς μετά την χθεσινή νίκη έβαλε πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση. Βλέπω το πρόγραμμά τους και είναι πολύ πιθανόν μέχρι να παίξουν μαζί μας να κάνουν μόνον νίκες.

  6. Ο/Η Pontios λέει:

    Ενταξει αμα περιμενουμε την πρωτη στραβη για να ξαναξεκινησουμε το κραξιμο τοτε τι να πω?που να εχανε κιολας η ομαδα.εγω παντως ειμαι πιο αισιοδοξος και θα πω οτι η ομαδα με δυο χαφ στο κεντρο θα ειναι ενταξει.

  7. Ο/Η antisnitch λέει:

    snitchelako τι εγινε αγορινα μου; που κρυφτηκες; κοπηκε η γλωσσουλα σου; βαλε τα ακριβα πουρα σου στον πατο σου και αντε γεια….. σε εδιωξε απο το blog το φιλαρακι σου;

  8. Ο/Η Pontios λέει:

    @antisnitch

    Ανυσηχιες βλεπω στο μπλογκ.

    Σας ελειψε?Θελετε να μαθετε τιποτα και δεν μπορειτε?