Α Ε Κ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με 4-2-3-1 με τον Γκαρσία αριστερά. Πράγματι εκεί ήταν πιο χρήσιμος αλλά ο Άραμπαντ , χάθηκε τελείως στα δεξιά. Μπήκε στο γήπεδο; Όχι παίδες. Δεν μπήκε καν. Ή μάλλον μπήκε με σκοπό να μην φάει γκολ στο πρώτο δευτερόλεπτο, οπότε έτρεξε κι έβγαλε ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Σιμάνσκι στο δεύτερο λεπτό.

Τι έκανε μετά; Απλά μας έσπασε τα νεύρα. Κανείς δεν ξέρει τι οδηγίες υπήρχαν. Έβλεπες τον Αραούχο να φωνάζει να ανέβει η ομάδα, και τον Μάνταλο να ζητάει από τον σέντερ φορ να έρθει στο κέντρο. Αποτέλεσμα ήταν να δούμε μια ομάδα ασύνδετη, άνευρη , νωθρή, που δεν ήξερε τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη, έβλεπες έναν αντίπαλο που θύμιζε μια κότα που ενώ θέλει να γεννήσει ένα αυγό, δεν μπορούσε. Δεν ήταν φρακαρισμένος λόγω ΑΕΚ. Ήταν φρακαρισμένος μόνος του.

Το αποτέλεσμα ποιό ήταν; Η ΑΕΚ μετά το γκολ, έδωσε την μπάλα και το γήπεδο στον ΠΑΟ. Που άπλωσε τους παίκτες του πράγματι, αλλά δεν φαίνονται ικανοί. Το μαρτυράει η μόλις μία τελική που είχε. Η ΑΕΚ; Σκορποχώρι. Δήθεν πρεσάριζε ψηλά και δήθεν έπαιζε την κόντρα; Χωρίς ταχύτητα; Χωρίς εκμετάλλευση του κενού χώρου; Χωρίς πλάγια μπακ; Χωρίς εξτρέμ; Γάμησε το, όπως ξέχνα οτι μπορούσε να αλλάξει μια δεύτερη πάσα. Έχανε την κατοχή μόνη της, χωρίς πίεση, και μετά κοίταζε πώς να κάτσει πίσω. Αυτά δουλεύουν στην προπόνηση;

Εν πάση περιπτώσει, είδαμε μια σούπα. Κυρίως παιχνίδι κέντρου, με τον αντίπαλο να υπερτερεί στην φλυαρία. Η ΑΕΚ έκανε κανά δυό φάσεις ακόμα βασιζόμενη στην ποιότητα την μπροστινή. Όμως με τέτοιο αντίπαλο, θα έπρεπε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι. Για να το κάνεις αυτό βέβαια, πρέπει να παίξεις και μπάλα, ό,τι σύστημα και να έχεις. Κι αυτό δεν το είδαμε. Δηλαδή δεν είδαμε τίποτα. Ούτε το πρεσάρισμα, ούτε την αυταπάρνηση, ούτε καν έναν αυτοματισμό, ένα ντουμπλάρισμα. Με τρεις κίτρινες κάρτες στην πλάτη μας , και με κορυφαίο τον Βράνιες και τον Σιμάνσκι. Που σταμάταγαν την πιο ακίνδυνη ομάδα που συναντήσαμε μέχρι σήμερα στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καζίνο ρουαγιάλ. Τεράστια ευκαιρία μας για δεύτερο γκολ, και αντίστοιχη για τον αντίπαλο για να ισοφαρίσει. Μιλάμε για τα πρώτα δυό λεπτά. Μέχρι να ξαναγυρίσουμε στα ίδια. Στην κακομοιριά και στην φουκαραδοσύνη και στο κράτα πίσω Πολυχρόνη. Κύριοι εκφραστές ο Μάνταλος και ο Μισελέν. Και πλήθος λαθών. Ακατανόητων. Και φόβος και ανοργανωσιά και καφενείο η ΑΕΚ. Και σχεδόν μαζική άμυνα και αδυναμία να βγάλει την μπάλα σωστά.

Κάπου στο τέταρτο, ο Γιαννίκης έκανε δυό αλλαγές με Σάκχοφ και Τσούμπερ μέσα. Ήλπιζε κι αυτός. Και δεν απείχε πολύ, αλλά μίλησε το var στην πρώτη καλή πρσπάθεια  της ομάδας μας, που ήταν ομαδική κι όχι ατομική. Ο Αραούχο ήταν οριακά εκτός πεδιάς. Στο υπόλοιπο, είχαμε τα ίδια. Η ΑΕΚ πίσω, χωρίς κατοχή να ψάχνει την αντεπίθεση. Κι εμείς τα χάπια μας. Είναι τρομερό το να μην είναι τίποτα κρίσιμο, κι εσύ να νομίζεις οτι παίζεις τελικό διηπειρωτικού κυπέλλου. Μήπως είσαι μαλάκας τελικά;

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιαννίκης έβαλε και δεύτερο αμυντικό χαφ. Τον Λεταλέκ στην θέση του Μάνταλου. Το σύστημα γύρισε σε 4-3-3 και κάπως διορθώθηκαν τα πράματα . Μιλάω για την αμυντική λειτουργία και τις υποψίες των αντεπιθέσεων που δημιουργήσαμε. Η ομάδα τακτοποιήθηκε και ο πανικός πήγε περίπατο. Η μπάλα έβγαινε σωστά, ενώ πλέον ο αντίπαλος έπαιζε με μακρινές μπαλιές , που κοβόντουσαν εύκολα από το κεντρικό μας δίδυμο. Και δεύτερο γκολ μπήκε, που σωστά ακυρώθηκε. Ήταν όμως ενδεικτικό οτι παίζαμε πιο σωστά. Τι θα πει αυτό; Θα πει γεμάτο κέντρο αφού δεν έχεις ιδιαίτερους παίκτες εκεί. Οπότε πήραμε το ντέρμπυ περνώντας δια πυρός και σιδήρου, και με μεγάλο προβληματισμό για το τι κάνουν στις προπονήσεις. Συγχαρητήρια πάντως.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

  1. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Η ομαδα ειναι της πλακας, οτι ειναι και ο προπονητης της. Η ομαδα οχι μονο δε βελτιωνεται αλλα παιχνιδι με παιχνιδι θυμιζει ολο και περισσοτερο ομαδα επιπεδου ΠΑΣ Γιαννενα. “Εχουμε πολυ δουλεια μπροστα μας, βελτιωνομαστε” λεει μρτα απο καθε ματς ο νεος Μπαμπης Τεννες. Σε βελτιωνεστε θα μας πεις; Σε αναπτυξη, σε αυτοματισμους, στο πρεσινγκ ανασταλτικα; Σε τι ; Ουτε μια αντεπιθεση με πλανο, δουλεμενη στην προπονηση δεν εβγαλε. Οποιος επερνε τη μπαλα ετρεχε χωρις να ξερει που παει και τι να την κανει. Εννοειται οτι η ομαδα ειναι χειροτερη απο τις μερες Μιλογεβιτς οπου εβλεπες και κανενα 20λεπτο λιγο μπαλα της προκοπης. Το προβλημα τοτε ηταν ανασταλτικα και στη διαρκεια. Και ηρθε ο Γιαννικης για να βελτιωσει αυτα και αυτος χαλασε και τα καλα που ειχε η ομαδα. Του τα ειπε και ο Γιοβανοβιτς “σε ολο το παιχνιδι με 10 παικτες πισω απο τη μπαλα και εισαι η ΑΕΚ”. Το οτι δεν εχει χαφ δεν ειναι δικαιολογια να μην μπορει πχ να πιεσει σωστα, ουτε να μην μπορει να βγαλει 2,3 φασεις με κυκλοφορια της μπαλας. Ας πει καποιος στον προεδρο οτι μολις μεινει 10 βαθμους πισω, θεμα χρονου, να φεραι τον γνησιο Μπαμπη Τεννε.

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Νίκη έστω και έτσι, αλλά πολύ κακομοιριά απο το κέντρο και πίσω

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Απογοήτευση Γιαννίκη. Διαβάζουμε δύο μήνες για δουλειά. Ανάκτηση, πρέσινγκ κλπ. Πώς να πρεσάρεις με τον Μάνταλο;;; Γιαννίκης, θρήσκος. Λατρεύει την Αγία Τριάδα. Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλος. Μάνταλος, το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Τι στο διάολο έκανε σήμερα για 84 λεπτά; Δεν κόβει, δεν κυκλοφορεί τη μπάλα, δεν κάνει κάθετες, δεν τρέχει. Δεν είχε και στημένα να εκτελέσει σήμερα, οπότε σε όλο το Β, έβλεπα μία πάπια να κινείται δίπλα στον Αραούχο, βλέποντας τον παικταρά να βγάζει τα συκώτια του. Είχε δύο φορές την ευκαιρία στο Β να δώσει σωστά τη μπάλα και να έχουμε σοβαρές πιθανότητες για γκολ. Την πρώτη, έχασε τη μπάλα επειδή στριφογυρίζει και κινδυνέψαμε να φάμε γκολ και τη δεύτερη αντί να τη δώσει στον Τσούμπερ θέλησε να κάνει μπαλιά κλάσης στον Αραούχο. Χαχα! Ο Μάνταλος, μπαλιά κλάσης. Είναι ξεκάθαρο ότι ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ. Καθόλου τυχαίο ότι με 3 ΧΑΦ και ανάποδο τρίγωνο η ΑΕΚ έσβησε εντελώς το ματς και για λίγο δεν μέτρησε ένα γκολ.

    Έχουμε δουλειά και έχουμε δουλειά Γιαννίκη. Για να γίνεται η ομάδα σταθερά χειρότερη; Πόσο ακόμα 4-2-3-1; Πόσο ακόμα Μάνταλο να αντέξουμε;

    Η χειρότερη φετινή ΑΕΚ μετά την Τούμπα. Απαράδεκτη εμφάνιση απέναντι σε ένα σύνολο που όποτε πιεζόταν, κινδύνευε. Που ήταν όμως αυτή η πίεση μετά το πρώτο δεκάλεπτο;

    Ας ελπίσουμε, κάποια στιγμή, να παίξει 4-3-3. Ο Λε Ταλέκ είναι μια χαρά σε αυτό το σύστημα. Έδωσε στήριγμα στον Άμραμπατ, που ναι μεν δεν ήταν καλός, αλλά τακτικά και μαχητικά ήταν άψογος. Δύο παίκτες που ήξεραν τι να κάνουν, μαζί με τον Τσούμπερ επιθετικά έδωσαν ένα καλό δεκάλεπτο μετά το πρώτο.

    Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα διεκδίκησης έτσι. Οπότε, Γιαννίκη, άσε την πολιτική, πέτα το χαρτάκι με το όνομα και δείξε τι ξέρεις, ΑΝ ξέρεις.

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Θα ηθελα ,με μια λεξη,να χαρακτηρισω την εμφανιση της ομαδας σημερα. Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η !!! Δεν μου λεει τιποτα η νικη.Εγω ειμαι αυτος που γραφω, πως αφου νικαμε και ειμαστε στο κολπο της κορυφης, δεν γαμιεται και η εμφανιση !
    Αλλα αυτο παραπαει, δεν καταπινεται αυτο το πραμα που ειδα σημερα. Κι αν δεν ηταν εκτος τοπου και χρονου ο Γιοβανοβιτς,θα κλαιγαμε με μαυρο δακρυ. Πιστωση χρονου παντα δινεται σε εναν προπονητη,που κοιταει παντα απο αγωνα σε αγωνα να βελτιωνει την ομαδα. Τωρα,αν εσεις βλεπετε καποια βελτιωση και δεν την βλεπω εγω,παω πασο.Ειστε περισσοτεροι. Μια κακομοιρικη,μιζερη,καταθλιπτικη εμφανιση ειδα σημερα,με καποιους παιχτες μας να προσπαθουν να ανεβασουν τεμπο,ρυθμο, αλλα οι υπολοιποι δεν…. Θα πω μονο για τον Αμπραμπατ, που ειναι σκυλι,στο 96` που τρεχει παραλληλα με τον Τσουμπερ,το σπριντ που κανει δεν υπαρχει. 34 χρονων,εχει γαμηθει για 96`, κι ομως τρεχει λες και μπηκε αλλαγη στο 80`. Δεν ειναι και ο γαμαω μπαλαδορος που εχει η ΑΕΚ, αλλα την φιλοτιμια του και τον τσαμπουκα του να ειχαν και καποιοι αλλοι εκει μεσα ,θα ηταν καλυτερα τα πραγματα.

  5. Ο/Η Pontios λέει:

    Είμασταν απαράδεκτοι απλά.

    Χαφ και Σέντερ μπακ άμεσα.

    ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΑΛΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΦΤΑΝΕΙ

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Κρίμα για ένα τόσο νεο παιδί.Συλληπητηρια στην οικογένεια του Στεφαν Γελοβατς.
    ΥΓ Για το χθεσινο μόνο ενα.Με 3 χαφ στο κέντρο αφού βγήκε ο αρχηγός,η ομάδα βρήκε ισοροπία.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Μετά απο 2 Γιαννίκειους μήνες διαπιστώνουμε πως οχι μόνο η ομάδα δεν βελτίωσε την άμυνα, αλλά χάλασε και την επίθεση. Δηλαδή πριν είχαμε κάτι που κουτσά-στραβά δούλευε, τώρα πάει κι αυτό στο βωμό κάποιας αμυντικής λειτουργίας που ούτε αυτήν τη βλέπουμε καθώς το παθητικό της ομάδας αντί να μαζευτεί διευρύνθηκε.
    Πριν το πρόβλημα ήταν στη δημιουργία των χαφ και τώρα είναι σε όλες τις γραμμές.
    Άμυνα της πλάκας και επίθεση να μην ξέρει τι να κάνει ακόμα και όταν έχουν τη μπάλα.
    Και φυσικά μονιμοποίηση Μάνταλου και -50% σε απόδοση Τσούμπερ-Αμραμπατ.
    Με έναν Αραούχο να κάνει χιλιόμετρα χωρίς ουσία αφού ζήτημα είναι να παίρνει τη μπάλα 1-2 φορές. Οι άλλοι δυο δε δίνουν τη μπάλα για κανένα λόγο.
    Ολα αυτά για να τα κάνεις πρέπει να έχεις πτυχίο Γερμανικής σχολής? Γιατί εγω νόμιζα πως μπορούσε να τα κάνει και ο Τραϊανός ο Δέλλας.

  8. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Αυτή την στιγμη η ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα,αλλα και την χειρότερη άμυνα,μετα τον Παοκ, ανάμεσα στις επτά πρώτες ομάδες.Δεν προσπαθώ να στογγυλεύσω τις γωνίες απλά αυτό δείχνει την τραγική έλλειψη χαφ που θα μπορούσαν να σε εκτοξεύσουν επιθετικά και να σε προστατεύσουν αμυντικά.Ισως κάποια στιγμή πρέπει να δει και το 4 3 3.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    O Γιαννικης ειναι της πλακας,καθολου μυρωδιας προπονητης.Το γηπεδο ολοκληρωνεται,δεν θα επρεπε ηδη να χτιζουμε πρωταθληματικη ομαδα που θα εγκαινιασει το γηπεδο,με ποιους θα μπουμε,με το μητογλου,το μανταλο και τον τσιντωτα?