ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ

Έχουμε λοιπόν, και την συμπαθή τάξη των δημοσιογράφων. Τον πιο καλό φίλο του χούλιγκαν. Την τάξη που διέλυσε το επάγγελμα αυτό στην σύγχρονη Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι έχουν πλέον καταντήσει φερέφωνα του εκάστοτε ιδιοκτήτη της ομάδας ή χαρτζιλικωτά out sourced γραφεία τύπου των ομάδων που τυγχάνουν να υποστηρίζουν. Με τους ίδιους βέβαια αρχιχούλιγκαν, αν ξέρει κάποιος από εφημερίδες.

Και να συζητάς τώρα εσύ, με άλλους Αεκτζήδες, με Παναθηναϊκούς, με παλιούς δημοσιογράφους και με παίκτες παλιαίμαχους. Με όλους αυτούς βέβαια, να έχουν δει το παιχνίδι. Και να βγαίνεις από τα ρούχα σου με αυτά που διαβάζεις. Οτι αρχίζει και βγαίνει η δουλειά του Γιαννίκη, κι οτι η ομάδα αυτή έπαιξε σύμφωνα με το όνειρο κάθε προπονητή. Κι είχε πλάκα διότι στο 365, πήρε το μάτι μου το εξής σχόλιο : Αν αυτό είναι το όνειρο του Γιαννίκη, τότε ζήτω που καήκαμε.

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς πέρασε αυτό το σχόλιο.

Να προχωρήσουμε όμως. Είναι δυνατόν μια ομάδα να εμφανίζεται στο γήπεδο μόνο για ένα δεκάλεπτο; Στην προπόνηση δουλεύουν σέντρες με ανάποδα πόδια για το κεφάλι του Σιμάνσκι, που είχε κανά τρίμηνο να πατήσει περιοχή; Δουλεύουν κατοχή στο 38%; Μετά το δεκάλεπτο είναι δουλεμένο να φωνάζει ο Γιαννίκης να πάει πιο μπροστά η ομάδα; Και τόσα άλλα κωμικοτραγικά που τα είδαμε όλοι – ειδικά εδώ δεν βρέθηκε ένας να πει οτι του άρεσε η εμφάνιση – με αποκορύφωμα το εξής απλό : Μόλις ο προπονητής γύρισε σε 4-3-3 με δύο κόφτες και με Σάκχοφ  ψιλοοργανωτή, ο αντίπαλος έσβησε, η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε, και πήγαμε και για ψηλότερο σκορ.

Είναι και αυτό δουλεμένο; Να μας βγάλει τα σηκώτια ο Γιαννίκης και μετά, όντας πλήρως ευχαριστημένος με το όνειρο του, να ξυπνάει ( Ο Καραγιαννίδης έγραψε οτι κοιμόταν στον πάγκο ) και  να κάνει το προφανές; Ένα προφανές που έλειπε και στο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ για όποιον θυμάται τι είχα γράψει πριν. Και για ποιο πρεσάρισμα μας τσαμπουνάνε ; Για ποια άμεση ανάκτηση της μπάλας, που είναι η τακτική του προπονητή; Μια ομάδα μαζεμένη πίσω ήταν, που ούτε πρεσάριζε αλλά και ούτε ανακτούσε την μπάλα. Και πώς είναι δυνατόν αυτά τα δύο στοιχεία να είναι πλήρως αρμονικά με την κατοχή του 38%; Εδώ δεν θα απαντήσω εγώ, αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι χούλιγκαν. Θα απαντήσουν αυτοί που τους διαβάζουν και που γουστάρουν να βλέπουν το άσπρο μαύρο.

Και πόσο καιρό πριν διαβάζαμε για το πλήρες ρόστερ; Πόσο καιρό έγραφα οτι θέλουμε δυό χαφάρες; Τώρα τι έγινε και έχουν συμφωνήσει στην απόκτηση ενός τουλάχιστον χαφ; Μας ακούσανε ή βγάλανε την τσίμπλα από τα μάτια; Ή μήπως θέλουν να παρουσιάσουν την βασική αδυναμία της ομάδας σαν υπέρβαση εκ μέρους του εγγυητή; Σίγουρα αυτό αφού αυτοί που ακούν κριτική, έχουν και αγοραστική δύναμη και δεν είναι χάπατα στο πέταλο, ούτε και δημοσιογράφοι – έξοδα για τα ταμεία.

Παράγινε πια το θέμα μπάλα, που είναι πάναπλο. Παράγινε πλέον το disinformation. Παράγινε πια η ΑΕΚ να παίζει με τον ξεπερασμένο Μάνταλο, που είναι συνεχής πηγή κινδύνων. Παράγινε η ομάδα να μην έχει ταχύτητα και να μην μπορεί να χτίσει μια επίθεση. Βάζεις δυό χαφ να κόβουν και να προωθούν την μπάλα, και παίρνεις τίτλο για πλάκα. Χαφ με σωματοδομή βέβαια, όχι μισοριξιές τύπου Λεονάρντο ή Ζεράλδες. Και χαφ στα οποία θα πεις οτι πάω για πρωτάθλημα. Εσύ θα το πεις, όχι ο Μάνταλος ο φουκαράς νεοέλληνας. Εσύ ο εγγυητής. Τα άλλα στραβά, στο πλάι, στον ρυθμό και λοιπά,  διορθώνονται ακόμα κι από τον Γιαννίκη. Εσύ βάζεις την σφραγίδα σου στο κέντρο του γηπέδου. Άντε επιτέλους.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ

  1. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Απλά χειροκροτώ.ΗΜΑΡΤΟΝ με τα παρτάλια.Δεν ξέρουν μπάλλα.
    ΥΓ Υπαρχουν και χειρότερα.Διάβασε ” πρασινους” αρθογράφους.Ποιό μαύρο άσπρο,το μαύρο το κάνουν χρυσό 24Κ
    ΥΓ2 Στηβ μιλάς για τους δημοσιογράφους οπου αναφέρουν ως “ατυχές γεγονός” τη δολοφονία ενός 15χρονου.
    ΥΓ3 Τη χώρα οπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρειβτο περιστατικό με τον Ζαραλίκο,ως πράξη “αυτοδικίας”.Ξεχάσαμε και τα Ελληνικά που ξέρουμε.
    ΥΓ4 ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

  2. Ο/Η Akis λέει:

    Καλησπέρα Steven… η τελευταία παράγραφος στο κείμενό σου με οδηγεί στην σκέψη πως κάτι…πρέπει να γνωρίζεις περισσότερο
    Το αναφέρω, συνεπικουρούμενο , απο την φήμη που υπάρχει πως έχει κλείσει παίχτης για τα χαφ μας με τις ευλογιες Μελ και μάλιστα με ιδιαίτερα ψηλό συμβόλαιο…
    Συμβόλαιο δηλαδή ανάλογης χρηματικής αξίας με Τσουμπερ ,Αραουχο κτλ
    Δείγμα πως κι ο Μελισσανιδης κατάλαβε ότι χρειάζεται κάτι ποιοτικο στο κέντρο μας
    Θα συμφωνήσουμε βέβαια στο γεγονός πως η ομάδα μας χρειάζεται… πληθυντικό όσον αφορά τα ποιοτικά χαφ αλλά θα βολευτούμε με μια πολύ καλή προσθήκη για Ιανουαριο…

  3. Ο/Η Κώστας λέει:

    Θεωρώ πως είναι συνδυασμός αμπαλοσύνης και έμμισθου φανατισμού η εντεταλμένη οπαδογραφία τόσο στην μπάλα, όσο και στην πολιτική. Φανατισμένοι και έμμισθοι υπάλληλοι να συντηρήσουν τη βάση τους και να διαιωνίσουν το μίσος προς τον οποιοδήποτε εχθρό -άλλωστε στο Γιουνανιστάν πάντα εφευρίσκονται οι βάρβαροι από την Κιμέρια- για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος, αυτός που έγραψες Steven και σε πρόσφατο κείμενο. Ο Νεο-Έλλην χρειάζεται νταβά, εθνάρχη, μάγκα πρόεδρο. Χρόνια ολόκληρα οι γαύροι επί Κόκκαλη, έβγαιναν και έγραφαν πως αδικείται κιόλα η ομάδα.. άρα ο ΓΑΜΑΩ-ΤΑΟ πρόεδρας καθάρισε να ‘ούμε γιατί στο αίμα κυλάει (εισάγετε χρώμα φανέλας) αίμα.. κόντρα σε όλους και σε όλα.. Τυχαίο που άπαντες το λένε ακόμη αυτό;

    Φυσικά το άλλο είναι η αμπαλοσύνη αυτών των αρκουδαραίων, που τόσα χρόνια βλέπουν μπάλα και απόρώ εάν έχουν μάθει τα βασικά.. αλλά ρε ‘συ, διαβάζεις τα κείμενά τους και νομίζεις πως είμαστε στο 50..Ακόμα μιλούν για ιδέες, να καταλάβουν τα τσουτσέκια που παίζουν, βαριές φανέλες και ελαφριά σώβρακα.

    Όμως το κάνουν εν γνώσει τους, έχοντας πάρει πρέφα τα ΖΩΑ που τους στηρίζουν. Όταν ο μικρός ΠΑΣολές -βάζω την ομάδα μου, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις- μεγαλώνει με τα στερεοτυπικά μίση εναντίον αυτών που ΠΑΝΤΑ για άγνωστους συνήθως λόγους ή τουλάχιστον “φουσκωμένους” από την περηφάνια του αδικημένου κατσαπλιά και τα πρότυπα μιζέριας και καζαντζιδισμού ανδρώνουν τη ψυχή του, τότε έρχονται οι κονδυλοφόροι και δρέπουν τους καρπούς της ειμαρμένης.

    Ποιός λογικός και σοβαρός 21χρονος -υπόθεση εργασίας- μεγαλωμένος το 2021, έχοντας μία γνώση περί του τι γίνεται για τη διατήρηση του όποιου status quo, τι γίνεται γύρω του τέλος πάντων, θα πάρει μία φορά π.χ. την Ώρα ή τον Ριζοσπάστη και θα γίνει φανατικός αναγνώστης; Και όμως, η ειμαρμένη που είπαμε πιο πριν, έχει δημιουργήσει τα νέα θύματα της κοινωνίας αυτής. Τα εσαεί θύματα της κάθε ομάδας, κόμματος, τους νέους πελάτες της ιδέας και σε λίγο καιρό πάλι δικά μας θα ‘ναι…

    Εδώ και πολλά φεγγάρια δεν υπάρχει ενημέρωση. Υπάρχει η παραπληροφόρηση, η οποία συντηρεί αυτό που πρέπει να συντηρήσει. Παρατηρώντας δε, τον κατήφορο της ελληνικής και όχι μόνο κοινωνίας, της αποκτήνωσης, του στυγνού φανατισμού, του μίσους που στην πρώτη θα εκτονωθεί με τον πιο βίαιο τρόπο, λογικά ο καθείς πρέπει να συντηρήσει τη βάση του. Πρόσφατη έρευνα δείχνει την Ελλάδα στην 1η θέση όπου οι κάτοικοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας. Πώς θα κατεβάσει ο κάθε πολιτικός την κάθε πχ. νέα Χρυσή Αυγή και ο κάθε πρόεδρας τον κόσμο στα πεζοδρόμια για να του κάτσει η κυβέρνηση; Μετράνε δυνάμεις όλοι από τα μετερίζια τους για τα πιθανά ξεκαθαρίσματα.

    Έχεις παρατηρήσει πως πάει το έργο στην κοινωνία. Εάν κάνω εγώ μία χοντράδα θα πέσεις να με κονιορτοποιήσεις, επειδή φοράω άλλη φανέλα ή έτυχε τον παππού μου να τον στείλουν στην Κορέα. Εάν κάνει τα ίδια ένας δικός σου, συνοπαδός, όμοιος ομοίω αεί πελάζει.. θα τον δικαιολογήσεις, ηθικά και σε όλα. Ο εν δυνάμει φασίστας που κρύβεται μέσα σε ΟΛΟΥΣ μας, απλά έχει εκδηλωθεί στους οπαδογράφους και βγάζουν και καλό μεροκάματο. Ταξίδια δωρεάν, παρέα με τα ρεμάλια που παριστάνουν τους ποδοσφαιριστές κλπ. και αυτομάτως αισθάνονται και ξεχωριστοί οι τσομπαναραίοι που απλά έτυχε να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες. Κούρασα, αλλά γενικά, βλέπεις όταν δεν μιλάς για κάτι, αυτό το κάτι δίνει λόγο ύπαρξης και υπεραξίας στον πουθενά, στον κοινωνικά απόβλητο, σε αυτόν που ούτε καφέ δεν μπορεί να βράσει, αλλά κομπάζει σαν γύφτικο σκεπάρνι, όταν ο εκάστοτε πρόεδρας τον μαντρώνει και τον κερνάει πίτσες και σουβλάκια.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστας : Συγχαρητήρια για το γραπτό σου. Απλά να προσθέσω οτι λογικά πάμε σε μεσαίωνα ( 2040 -2050 ) κι οτι ο καπιταλισμός χρειάζεται πλέον μια παγκόσμια δικτατορία με λαϊκή θέληση. Θέλεις να νικήσει η Κίνα; Τόχεις. Θέλεις να νικήσει η Αμερική, τι είναι άραγε η Κίνα και με τίνων κεφάλαια κινείται, βολεύει. Δικτατορία με λαϊκή θέληση απαιτεί πλήθος φανατικών κι αμόρφωτων ακόμα και για τα στοιχειώδη. Ένα στοιχειώδες είναι και η μπάλα, όμως το ποδόσφαιρο σου δείχνει πού πάνε οι κοινωνίες.

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Το θέμα με τους ΑΡΔ είναι ότι δεν έχουν τον τρόπο ή το μυαλό να αβαντάρουν. Θα μπορούσαν να γράψουν ότι στην κακή μέρα η ομάδα διόρθωσε το χαρακτήρα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον ΟΣΦΠ. Φτάνει. Αυτά περί βελτίωσης, ονείρου, είναι για γέλια. Παίξαμε πιο κλειστά, δεν υπήρχαν οι αεροδιάδρομοι της Τούμπας, δεκτό. Μέχρι εκεί. Αναγνωρίζω ότι ακόμα και αυτοί οι ΑΡΔ ήταν εναντίον της χρησιμοποίησης του Μάνταλου για τόση ώρα. Φαντάσου. Ούτε αυτοί δεν τον αβαντάρουν τόσο πλέον.

    Για εμένα από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα τα προβλήματα μέχρι να κάνουμε (αν κάνουμε) μεταγραφές. Εκτός των πασιφανών αγωνιστικών προβλημάτων που δημιουργεί η παρουσία του, κουβαλάει αυτή τη κακομοιρίλα. Φουκαράς όπως είπε ο Steven.

    Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τα χειρότερα (πράσινη προπαγάνδα). Πρέπει να προχωρήσουμε, να έρθουν καλύτεροι παίκτες και να ΦΥΓΕΙ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ!

    ΥΓ: Δεν μιλήσαμε για τον διαιτητή. 100-0 εναντίον στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 2ο ακυρωθέν δεν είμαι τόσο σίγουρος αν βρήκε ή όχι στον Βέλεθ. Το χειρότερο όμως είναι ότι έδωσε 6 λεπτά (δεν κατάλαβα γιατί). Ακόμα χειρότερο το εξής. Ο Τσούμπερ σούταρε στο 6:20. Δεν κατάλαβα γιατί άφησε να εκτελεστεί το βολέ. Πέρασε απαρατήρητο αλλά αν έμπαινε γκολ θα φωνάζαμε για μια ακόμα κακή διαιτησία. Ο τύπος ήρθε για να κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αυγενάκη, την Αστυνομία και την Κυβέρνηση. Είχαν δίκιο. Πηγαίνοντας και γυρίζοντας από το γήπεδο έζησα ένα θρίλερ. Παντού φωτιές, δακρυγόνα, κόλαση! Δόξα το Θεό, γύρισα ζωντανός.

  6. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Καποια στιγμη,πριν καιρο, του λεω του Καραγιαννιδη πως οι δημοσιογραφοι ειναι πουλημενοι,γλιτσες, απο τις χειρωτερες φαρες στην χωρα. Δεν ειναι ετσι ακριβως,μου απαντα, δεν κανουν αυτοι το “επαγγελμα”. Ε,τωρα αν υπαρχουν 2 στους 10.τους τρωει κι αυτους η μαρμαγκα,η καποια στιγμη σταματουν να υπαρχουν στο προσκηνιο. Θεωρω,οτι ο ενας απο τους δυο ειναι ο Καραγιαννιδης ,και θα το λεω μεχρι τελους.
    Εγω ξερω τι ειδα στο χορτο,για αυτο εγραψα Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η !!!
    Πως αλλιως να το περιγραψεις,που αν ο ΠΑΟ ειχε απο την αρχη τον Αλεξ/πουλο,θα ειχαμε κλαμματα. Αμυνα ,τειχος, πουλμαν ,οπως θελει ο καθενας μπορει να το πει, δουλεμενα ολα μεχρι κεραιας (!) ,αλλα σου εκανα και πεντε -εξι πατηματα -ευκαιριες ,αλλα λογω ανικανοτητας δεν μπηκε η μπαλα γκολ. Να σου λεγα εγω τοτε τι θα εγραφαν οι γλιτσες.
    Απο που προκυπτει οτι ο προεδρος τωρα καταλαβε πως η ομαδα θελει χαφ? Επειδη ετσι το παρουσιαζουν οι “κερασμενα στα παιδια”. Μαλακιες,το ξερει,αλλα κανουμε την παπια μεχρι στο παρα ενα,μηπως και την σκαπουλαρουμε . Ποσο,μια ,δυο, ?
    Το συστημα του Γιαννικη,μπλοκαρει παικτες που μπορουν να δωσουν παραπανω στην ομαδα,γιατι μπορουν και θελουν. Αμα ομως εχει εμμονες ο αλλος,η φοβαται τυχον ξεφτυλα,δεν κανεις δουλεια. Δεν ειναι ΠΑΣ εδω μεγαλε, εμφανισεις σαν την προχθεσινη,ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ αποκλειστικα σε σενα. Το οτι βγαινουν οι αθλητικογραφοι και γραφουν οτι τους εχουν πει να γραψουν ,μην νομιζεις οτι σε καλυψαν κιολας. Στηβεν,εχει παραγινει το κακο με αυτη τη φαρα.Δεν ξερω αν υπαρχει σωτηρια,αλλα πρεπει να ανοιξουν και δυο – τρια κεφαλια μπας και συμμαζευτουν λιγο.

  7. Ο/Η Pontios λέει:

    Κύριοι το πρόβλημα δεν είναι ο Μάνταλος αλλά αυτός που τον κρατάει επειδή ήρθε στη Β εθνική και και δεν προτίμησε το γαύρο.

    Το πρόβλημα ξέρουμε όλοι ποιο ειναι.

    Για τους αρδ δε χαραμίζω ούτε σάλιο.
    Χαίρομαι πολύ που γνώρισα αυτό το μπλογκ.

    TheSnitch λείπουν τα σεντόνια σου φίλε.