ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

Η ομάδα μας με πολλά αγωνιστικά θέματα, παρατάχθηκε με 4-2-3-1 στην άδεια Τούμπα. Κατέβηκε σωστά στημένη κι αρκετά προσεκτική. Θα μπορούσα και να πω και δειλή ή άτολμη, αλλά δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς μετά την προχθεσινή σφαλιάρα. Το σίγουρο είναι οτι έπαιξε την τακτική Γιαννίκη. Έδωσε το γήπεδο στον αντίπαλο, τον περίμενε κοινώς, και κράτησε ένα σημαντικό ποσοστό κατοχής της μπάλας κύρια στην περιοχή της.

Δεν μπορώ να πω οτι κινδύνεψε. Ό,τι βγήκε από τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, έσβησε πάνω στον Τσιντώτα, που χωρίς κάποια μεγάλη επέμβαση, ενέπνεε μια σιγουριά. Φυσικά η επιθετική μας λειτουργία ήταν από μηδενική έως αρνητική, όμως οι χώροι που βρήκαν οι παίκτες μας έφεραν τρεις σπουδαίες αντεπιθέσεις, που άνετα θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει κάποιο τέρμα. Δεν νομίζω να είχαμε κάποια παραπάνω απαίτηση σήμερα. Δυστυχώς οι ευκαιρίες χάθηκαν με Τσούμπερ και Γέβτιτς.

Αν πούμε λοιπόν για κάποιο παιχνίδι τακτικής εκ μέρους μας, μπορώ να πω οτι τηρήθηκε και σχεδόν βγήκε. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερα τα πράματα, αν δεν ήταν χεσμένοι οι Ρότα και Μοχαμαντί, αν δεν ήταν τόσο κακός ο Σιμόες, κι αν βρισκόταν στο γήπεδο και ο Γκαρσία. Οι υπόλοιποι πήγαν σχετικά καλά με κορυφαίο τον Τζαβέλα και πολύ κοντά του τον Σιμάνσκι και τον Τσούμπερ στην αμεσότητα της αντίδρασης του. Φυσικά σε όλο αυτό το σκηνικό βοήθησε και η πολύ μέτρια απόδοση του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο μέρος όμως ήταν ευχάριστο για ντέρμπυ. Είχε ρυθμό και διάθεση και μπόλικα τρεξίματα. Ο αντίπαλος φαινόταν πιο δεμένος σαν ομάδα και με σαφές επιθετικό πλάνο. Όμως δεν ήταν τελικά επικίνδυνος. Η ΑΕΚ έπαιξε το τυπικό εκτός έδρας παιχνίδι με σκοπό να πάρει κάποιο σκορ ασφαλείας. Χρειάζεται όμως να ανέβει παραπάνω στο δεύτερο μέρος και να πιστέψει λιγάκι. Διότι μπορεί να έχω γράψει αυτά τα προηγούμενα, όμως φαινόταν σαν να κρέμεται από μια πολύ λεπτή κλωστή.

Ευτυχώς οι φοβίες μου δεν επιβεβαιώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα μας ανέβασε την απόδοση της και κύρια άλλαξαν πάνες οι χεσμένοι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην μπορεί να βρει διαδρόμους, λόγω του πρεσαρίσματος μας και των σωστών τοποθετήσεων, ενώ η ΑΕΚ έβγαλε πάλι τις τρεις αντεπιθέσεις της, που χάθηκαν πάλι, η μία λόγω του var. Νομίζω οτι ήταν πειστική η εμφάνιση αυτή σε σχέση με την τακτική που υπηρετήθηκε.

Η οποία ήταν ίδια με αυτήν του πρώτου μέρους, αλλά πλέον ήταν πιο γεμάτη. Η ομάδα είχε αλληλοκάλυψη, ενώ είχε ξεπεράσει την διστακτικότητα της. Η εικόνα ήταν περίπου ίδια με πριν , όμως η ΑΕΚ είχε κερδίσει μέτρα και αυτοπεποίθηση. Σε αυτό βοήθησε πολύ το ανέβασμα του Σιμάνσκι καθώς και οι τρεις κάθετες μπαλιές του Γέβτιτς. Φυσικά δεν μιλάμε για τίποτα εκτυφλωτικό αλλά μπροστά σε αυτά που έχουμε δει και φέτος, είμαστε ικανοποιημένοι.

Ο ΠΑΟΚ με εντυπωσίασε με τον αργό ρυθμό του και με το νωχελικό του παιχνίδι. Με την φλυαρία του επίσης, στην οποίαν βέβαια αναγκάστηκε από εμάς, κι ειδικά όταν το σύστημα μας γύρισε σε 4-3-3 με τις σωστές αλλαγές του Γιαννίκη, που είχαμε καιρό να τις δούμε. Οπότε την τελική ισοπαλία την πιστώνεται κι αυτός, άσχετα αν δεν ξέρω αν τον βόλεψε να παίξουμε σαν την μικρή ομάδα κι έχει ο θεός στη ρεβάνς. Ό,τι όμως και να λέμε, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για την σοβαρότητα και την πειθαρχία της ομάδας σήμερα, και φυσικά για την καθήλωση του Μάνταλου στον πάγκο.   Κι αν τέλος κάποια ομάδα έπρεπε να κερδίσει σήμερα, αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αρχικά, το γκολ είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ. Προσέξτε το πάγωμα, η μπάλα έχει φύγει από το έδαφος. Για αυτή τη φάση χρειάστηκαν κάποια λίγα δευτερόλεπτα. Αν ήταν ανάποδα; Τίγρη, σε πήρε τηλέφωνο ο φίλος σου; Ξέρεις τώρα, εξυπηρέτηση. Δεν ήταν μόνο αυτή η φάση, 2 κάρτες μαρσ στα πρώτα 10, γαργάρα.

    Ψάξτε όλη την καριέρα του Μάνταλου. 2 πάσες σαν αυτές του Γέφτιτς δεν έχει βγάλει. Μπράβο στον Μήτογλου για τη φάση με τον Άκπομ. Μπράβο στον Ρότα στο τελευταίο 20’ όταν του έστειλε όλους τους φρέσκους ο κλέφτης.

    Μέγιστη ΝΤΡΟΠΗ να φοράει το περιβραχιόνιο κάποιος…ΣΒΑΡΝΑΣ!

    Και τώρα, εμπρός! Έξω ο Γέφτιτς, μέσα ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ και μία ευγενική φιλοξενία για τους ΣΙΧΑΜΕΝΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΑ!

  2. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Συμφωνώ με την ανάλυση. Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας μας πρέπει να είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, αφού τελικά εμείς είχαμε τις σημαντικότερες ευκαιρίες και που αξίζαμε ένα γκολ. Τι ατυχία ο συνονόματος σου, 3 στα 3 ακυρωθεντα γκολ και σε ντέρμπι! Τελειώνοντας να πω ότι μου άρεσε πολύ ο Γεφτιτς, από εξαιρετικές μπαλιές του ξεκίνησαν όλες οι φάσεις μας κι επίσης παρότι δεν είναι γρήγορος, μεταβιβάζει γρήγορα (όχι σαν κάτι άλλους) και δεν χάνει εύκολα τη μπάλα. Αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

  3. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΔΕΛΛΑ-ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ Η ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕ-ΚΛΟΠ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ (ΠΑΙΧΤΕΣ, ΓΗΠΕΔΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΕΝΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙ ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 1 ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ 6-7 ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΠΟΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ. (ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ.(ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ). ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΔΕΧΤΕΙ ΓΚΟΛ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΘΙΑΣΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ. ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΤΙΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΜΕΣΙ. Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Η ΜΠΑΛΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. . ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ 8 ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ…