ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α Ε Κ

Η ομάδα μας κατέβηκε μάλλον με 4-5-1 ή άντε 4-4-2, αφού η θέση που κάθε φορά είχε ο Μάνταλος, με μπέρδευε. Κατέβηκε πάλι πολύ προσεκτικά και πολύ σφιχτά απέναντι σε έναν αντίπαλο που κι αυτός είχε βαρυφορτώσει το κέντρο του. Αν λοιπόν δεχθούμε οτι και οι δυό ομάδες πήραν ένα τεράστιο μηδέν στην οργάνωση του παιχνιδιού, όλοι μας καταλαβαίνουμε οτι είδαμε ένα πολύ βαρετό πρώτο μέρος.

Πρακτικά είδαμε και τις δυό ομάδες να αμύνονται ασχέτως επιθέσεων αντιπάλων. Είδαμε ένα άνοστο πρώτο ημιχρόνιο, που ήταν διαγωνισμός λαθών εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά στημένη για να δεχθεί κύματα επιθέσεων, δεν τα δέχθηκε, κι άρα πήρε άριστα στην αμυντική της συνοχή αλλά μηδέν στην επιθετική της διάθεση. Σε αυτό βοήθησε και η πολύ κακή μέρα των Γκαρσία, Μάνταλου και Τσούμπερ, που ούτε είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα, ούτε κι έψαχναν κάποιους αφύλακτους χώρους, που βέβαια δεν είναι οτι υπήρχαν κιόλας.

Σε αυτό το κλειστό παιχνίδι λοιπόν, η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε πουθενά αφού τελική δεν είχε ο Ατρόμητος, ενώ κατώρθωσε να προηγηθεί με τον Τζαβέλα μετά από κόρνερ. Μάλιστα θα μπορούσε να έχει βάλει κι άλλο γκολ, όμως ο ανεκδιήγητος σήμερα διαιτητής, της αρνήθηκε ένα καταφανέστατο πέναλτυ. Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ οτι όλη η δουλειά σήμερα ήταν ο Λαταλέκ κι ο Σιμάνσκι, κι από πολύ κοντά το κεντρικό μας δίδυμο, αλλά και η καλή παρουσία των δυό πλάγιων μας μπακ. Σε αυτό το βαρετό πρώτο μέρος, που είχε μόλις μία τελική ( το γκολ μας ), και φυσικά δεν είχε κανένα ρυθμό αλλά μια κατοχή μπάλας από τον Ατρόμητο, που δεν ήξερε τι να την κάνει.

Στο δεύτερο μέρος, είδαμε πιο ενδιαφέροντα πράματα. Γενικότερα είχε καλύτερο ρυθμό το παιχνίδι, ενώ η ΑΕΚ απέκτησε μια αυτοπεποίθηση και μια πληρότητα σαν ομάδα. Σε αυτό βοήθησε το γρήγορο χρονικά δεύτερο γκολ που πετύχαμε με τον Τσούμπερ σε μια έξαρση του Γκαρσία, και αργότερα το οτι ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Θα μπορούσε να έχει μείνει και με εννέα αλλά ο διαιτητής χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χαρίση.

Να μην αδικήσουμε όμως και τον Γιαννίκη. Μετά το δεύτερο γκολ μας, βοήθησε την ομάδα με τις αλλαγές του. Πρώτον την φρεσκάρησε και δεύτερον έκανε ένα πολύ λογικό rotation εν όψει Τετάρτης. Οι αλλαγές λοιπόν ήταν χρήσιμες ενώ και οι φωνές του έπιασαν τόπο, αφού η ομάδα συνέχισε να είναι συμπαγής και σοβαρή, ενώ έψαξε κι άλλο γκολ με ωραίες προσπάθειες.

Φυσικά δεν μιλάμε για υπερθέαμα, αλλά είμαστε χαρούμενοι. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της, ήταν πάρα πολύ καλή στην αμυντική της λειτουργία, ενώ μας χάρισε και κάποιες τελικές μπροστά. Γνωρίζουμε βέβαια την αγωνιστική αδυναμία του Ατρόμητου, αλλά το σημερινό παιχνίδι ήταν βήμα βελτίωσης για εμάς και μια καλή συνέχεια του παιχνιδιού της Τούμπας. Όπου φάνηκε οτι κάποιοι σοβαρεύτηκαν κι άκουσαν τις απειλές του εγγυητή.

Για μένα σήμερα κορυφαίος ήταν ο Σιμάνσκι με το πάθος και το αδιάκοπο τρέξιμο του. Δίπλα του στάθηκε επάξια ο Λεταλέκ, που νομίζω έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι. Να εξάρω επίσης τον αλάνθαστο Μήτογλου, και τον πολύ καλό τον τελευταίο καιρό Τζαβέλα. Σε όλους αυτούς πλασάρω και τον Ρότα σήμερα, που κέρδισε την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου, ενώ κάλυψε την πτέρυγα του πολύ αποτελεσματικά, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αθόρυβα, σοβαρά και δημιουργικά. Διότι δεν είναι δυνατόν να χωνέψω οτι αν είχαμε κερδίσει ΟΦΗ και Αγρίνιο, θα ήμασταν τέσσερις πόντους από την κορυφή.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Γεμάτη συναίσθημα η σημερινή ανακοίνωση.Βεβαια του Βαλεντίνου είναι σε 20 μέρες.Αλλο επίπεδο η ΠΑΕ,υπέροχος ο έρωτας απλά σε μάς κάνουν άγριο σεξ.Απλά δεν κατάλαβα ποιός είναι ο έρωτας αυτού του υπερόπτη παρτάκια Εγγλέζου.Α ρε ήρθαν οι πολιτισμένοι να διδάξουν ήθος στους κουτόφραγκους.Αλλά πάντα ετσι δεν ήταν.Μια ζωη περιμένουμε κάποιον να μας σώσει.
    Οσο για το σημερινό η ομάδα σήμερα δεν ηταν κάτι το ιδιαίτερο,απλά ηταν σοβαρή μες στη μετριοτητά της και οχι αφελής

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Σύμφωνα με τις πρώτες πέντε αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και αναρτήθηκαν σήμερα στη «Διαύγεια», για την περίοδο του πρώτου lockdown (συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους έως το τέλος Ιουνίου 2020) προβλέπεται:

    Δέσμευση ποσού 13.500.000 για την καταβολή στον Παραχωρησιούχο «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

    Δέσμευση ποσού 6.370.000 για τον Παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.».

    Δέσμευση ποσού 13.360.000 για πληρωμή στον Παραχωρησιούχο «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

    Δέσμευση ποσού 1.740.000 για καταβολή αποζημίωσης στον Παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ».

    Δέσμευση ποσού 5.300.000 για την καταβολή στον Παραχωρησιούχο «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.».

    Καλημέρα Στήβεν.
    Τα παραπάνω είναι το πρώτο εξάμηνο.Αλλα τόσα,περιπου υπολόγισε για το δεύτερο.
    Αφού προβλέπεται στη σύμβαση,προς τι η μομφή?
    Είμαστε η μοναδική χώρα που έχουμε εσωτερική αποικιοκρατία…

  3. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Μια απλή απορία.Τόσος κόσμος που πήγε το πρωί στη δουλειά του με τρόλευ και λεωφορεία,τωρα που σταμάτησαν να κυκλοφορούν,πως θα γυρίσουν?

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στήβεν ο Πατούλης είδε φως και μπήκε?Ποιός τον επελεξε? Ενα πραγμα οτι στην Α.Ε.Κ φταίει για ολα ο μανταλος.Σε καθε οργανισμό το ρυθμό την κουλτούρα την δίνει ο επικεφαλής

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλημέρα Στήβεν.Ελπίζω ολα καλά εκεί στα βόρεια.Τι να λεμε οταν επιλέγεις για το περιβάλλον σου πρωην πανελίστες της Πανιας,οταν καθηγητες Πανεπιστημιου απολογούνται στο Μενιο,σε ποιον,το Μενιο ρε συ,για την καθυστερηση και οτι η τροπολογια μπηκε ετσι οπως επρεπε.Τι εχει ρε συ Στηβεν και τους κραταει απο τα αρχιδια?
    Μια χωρα βουτηγμενη στα σκατα.
    Μια χωρα που ζουμε απο τυχη,οπως ειχαμε πει παλαιοτερα.
    Μονο φανφαρες,τυμπανοκρουσιες,δηλωσεις δηθεν αριστειας,επαρση και λαικισμος.
    Οπως λενε και στο χωριο μου,οσο πιο αδειος ο ντενεκες τοσο πιο θορυβο κανει.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Καλημέρα φίλε. Τα έχεις πει όλα, οπότε δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Ίσως μόνο ένα : Αν αποφασίσεις να ζήσεις στην Ελλάδα, πρέπει να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι το κάνεις με δική σου ευθύνη. Τα λοιπά για τους πολιτικούς είναι γνωστά. Είναι όλοι ίδιοι. Τα πτυχία δεν σε κάνουν λιγότερο ηλίθιο.

  7. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Αυτό για την υπεύθυνη δήλωση,το συζητάνε σοβαρά στην κυβέρνηση.Και θα είναι η μόνη υπεύθυνη δήλωση που θα τηρούν τον νόμο κατά γράμμα. Και ξεμπερδευουν άπαντες και δια παντός…….

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Παλιά Τούρκικη Παροιμία.
    Οταν ενας κλόουν μετακομίζει σε παλάτι,δεν γίνεται βασιλιάς,το παλάτι γίνεται τσίρκο.
    Σαν σήμερα ο Κόκκινος Στρατός έμπαινε στο Αουσβιτς.Το έχω επισκεφθεί το 2003.Το πλάκωμα που νοιώθεις στη ψυχή είναι αβάστακτο.Ανθρωπος,ικανός για Δημιουργία αλλά και ενορχηστρωτής της Καταστοφής.Αουσβιτς ενας τόπος θανάτου,της λογικής,της ανθρωπιάς.
    Μετά απο λίγη ωρα ο Στρατηγός Ζούκωφ δίνει μια απο τις πιο φορτισμένες διατάξεις στο στρατευμά του: “Άνδρες και αξιωματικοί του Κόκκινου Στρατού, σύντροφοι, η ώρα της εκδίκησης των δολοφόνων έφτασε. Ήρθε η ώρα να εκδικηθούμε για τις μανάδες μας, για τις αδελφές μας, για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μαρτύρησαν στα γερμανικά στρατόπεδα. Μη δείξετε κανένα έλεος. Εμπρός να εξαφανίσουμε τη γερμανική φυλή από το πρόσωπο της γης”.»

  9. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Μιλας με γριφους γεροντα……!

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αναρωτιέμαι, στην κυβέρνηση πόσο φιλελεύθερες θεωρούν τις απόψεις ότι «Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «το dna του παιδιού εξαρτάται από την ποιότητα αγάπης του ζεύγους», «η ομοφυλοφιλία οφείλεται κατά την αντίληψη αυτή στην μη αποδοχή του φύλου από την μητέρα»
    Το ανησυχητικό δεν είναι το τι μπορεί να φαντασιώνεται ως επιστημονικό μια ημίτρελη ακροδεξιά δικηγόρος πρόεδρος μιας ΜΚΟ , για την σεξουαλική αγωγή των μαθητών περί των αγέννητων, για να ροκανίζει επιχορηγήσεις από μυστικά κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών,επι πρωην και νυν,ως πρόεδρος δικτυου αντιστοιχων ΜΚΟ που ίδρυσε ανά τον κόσμο, για να συμμετάσχει σε fora του ΟΗΕ μία φορά.
    Το ανησυχητικό είναι οτι ήταν για 36 χρόνια στο ΣτΕ (και τα τελευταία 5 της αναπληρωτής πρόεδρος της Σακελαροπουλου, της νυν ΠΤΔ, στο 5ο Τμήμα του ΣτΕ) και με εισηγήσεις της “ρυθμίστηκαν” πολύ σοβαρά θέματα. Και δεν ανησύχησε κανείς γι αυτό…
    Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι οτι τούτοι εδω έχουν πραγματικά πάρει διαζύγιο με την επιστήμη και εχουν αγκαλιάσει οτι πιο ακραίο υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ορεξάτος ξύπνησα σήμερα.Για να δούμε λίγο και τον φωστήρα που θα μας έσωζε:
    Στυλιανιδης, 2014-2019 φυτευτος κρατικοδιαιτος γραφειοκράτης αξιωματούχος των Βρυξελλών….. και για το κερασάκι “Ο Χρήστος Στυλιανίδης, ήταν, επίσης μέχρι σήμερα Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, Μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.” Ολίγον να γνωρίζεις απο Ακαδημαικά στην διεθνή σκηνή καταλαβαινεις οτι ο τυπος ειναι παπαριολας
    Ρε σε λίγο θα κάνετε το Ζαβό να φαίνεται πανεπιστήμονας