ΠΑΟ – Α Ε Κ

4-2-3-1 και σήμερα η ομάδα μας. Που είχε όμως και ένα επιπλέον αντίπαλο στο γήπεδο : Τον ανεκδιήγητο διαιτητή, κυρίως σε περιπτώσεις φάουλ υπέρ μας. Και κύρια του Μάνταλου. Αυτό ισορροπήθηκε από την πολύ καλή εμφάνιση μας, που ήταν γεμάτη. Πολύ γεμάτη. Από πάθος, από τρέξιμο, από πρεσάρισμα, από αλληλοκάλυψη κι από γέμισμα των χώρων. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ΑΕΚ με μια μεταμόρφωση σαφέστατα προς το καλύτερο.

Φυσικά πάλι δεχτήκαμε ένα πάμφθηνο γκολ και μάλιστα πολύ νωρίς. Όμως η ομάδα είχε την καθαρή σκέψη και την ψυχολογία να το χαρακτηρίσει τυχαίο. Διότι πράγματι ο αντίπαλος ήταν της πολύ πλάκας. Να θυμάμαι δυό τελικές έναντι τουλάχιστον οκτώ δικών μας, εκ των οποίων τρεις ήταν ευκαιρίες κλασσικές για γκολ. Όλα αυτά αποτέλεσμα της πίστης αλλά και της κατοχής της μπάλας καθώς και στα πολύ γρήγορα μαρκαρίσματα που δείχναμε στην διάθεση για κάποια αντεπίθεση της αλογοτροφής.

Τα εγγενή προβλήματα μας, κυρίως στο κατέβασμα της μπάλας από τον χώρο του κέντρου, υπήρχαν, αλλά ήταν τόση η αγωνιστική διάθεση και το ανεβοκατέβασμα των πλάγιων μπακ μας, που υποχρέωσαν τον αντίπαλο σε ρόλο παθητικό να παίζει την μπάλα μπροστά από την εστία του. Σε μια τακτική επίθεση μας, κερδήθηκε και το πέναλτυ με το οποίο και ισοφαρίσαμε, ρίχνοντας την πλάστιγγα πιο πολύ στην μεριά της δικαιοσύνης. Αυτό το λέω διότι αν η ΑΕΚ ήταν πιο αποφασιστική, δεν θα συμβιβαζόταν με αυτό το αποτέλεσμα  για το πρώτο μέρος, που είχε ρυθμό και μας έδωσε ένα πολύ ευχάριστο θέαμα. Και θύμισε παλιά ΑΕΚ, που κέρδιζε και την διαιτησία μέσα σε ένα γήπεδο τρούμπα, τίγκα στα φασιστοειδή, που θυμούνται ακόμα την Τουρκία, λες και οι μάνες τους δεν φάγανε τουρκική πούτσα.

Το δεύτερο μέρος ήταν καταπληκτικό σε ρυθμό και θέαμα, κι ας μην είχε σχεδόν καθόλου τελικές. Οι δυό ομάδες ψάξανε τη νίκη με τα όπλα που είχαν είτε στο γήπεδο είτε στον πάγκο. Εδώ να πούμε οτι ο Οφρυδόπουλος έκανε πολύ σωστές αλλαγές και μας έδειξε μια ομάδα που ήξερε πώς να αμυνθεί, πώς να αντεπιτεθεί και πώς να επιτεθεί τακτικά. Και με μια κατοχή μοιρασμένη, μας φανέρωσε μια ΑΕΚ πολύ σωστή, πολύ μεθοδική και τολμώ να πω οτι ήταν το αφεντικό του αγώνα. Ένα μικρό κλικ ήθελε κι όλο αυτό συνοψίζεται στην έλλειψη ενός χαφ.

Το θέμα είναι οτι μετά από πολύ καιρό, είχαμε δυσκολία να ξεχωρίσουμε κάποιον. Ήταν όλοι πολύ διαβασμένοι στον ρόλο τους και κατέθεσαν όση δύναμη είχαν. Αν πρέπει να πω κάποιους, θα μιλήσω για τον Άμεραμπαντ, τον Αραούχο, τον Χατζησαφί και τον Μοχαμαντί. Αυτοί ήταν τα κλειδιά της ισορροπίας μας τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά. Η αποφασιστικότητα και η διάθεση να τελειώσεις έναν αντίπαλο που ήταν πιο πολύ παθητικός, δεν μαθαίνεται στην προπόνηση. Και πόσες έχει κάνει κι ο άμοιρος Οφρυδόπουλος;

Μην λέμε όμως πολλά. Αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας σήμερα και σίγουρα δεν μπορεί να είναι δυσαρεστημένη. Αν ήξεραν οτι ο αντίπαλος ήταν και είναι πράγματι της πλάκας – μια αλλαγή φανέλας θα τους έπειθε – θα είχαν βάλει και τρία και τέσσερα γκολ, όσα δικαιούνταν βάσει της προσπάθειας τους, βάσει της στατιστικής και βάσει της χοντρά αντιαεκτζήδικης διαιτησίας που είχαμε απέναντι σε παίκτες θεατρίνους και μισοριξιές.

Ήταν μια καταπληκτική ΑΕΚ, σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο και με ολόσωστο προσανατολισμό. Τόσο σε κόντρα επίθεση όσο και σε έλεγχο του ρυθμού. Θαυμάσια στο επιθετικό πρεσάρισμα και άριστα δομημένη στην αμυντική της αντίδραση. Που κατάπιε το γήπεδο και τον αντίπαλο. Και που κράτησε την ηρεμία της εν όψει συνέχειας, που μας κάνει να αισιοδοξούμε ειδικά μετά και την προσθήκη του χαφ από την Πολωνία. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Με την προσωρινότητα ζει όλος ο κόσμος, έτσι θα πορευτούμε κι εμείς. Συγχαρητήρια στον Σωκράτη και σε όλα τα παιδιά. Νομίζω οτι η αναγέννηση στα μπαράζ θα γίνει πολύ ποιο ορατή στην συνέχεια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to ΠΑΟ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Τουλαχιστον,ευχαριστηθηκαμε παιχνιδι απο την ομαδα μας. Εβγαλε παθος στο γηπεδο ,που ειναι βασικο οταν εισαι ΑΕΚ. Ερωτηση,τον Αμπραμπατ τον ταιζουν κατι διαφορετικο απο ολους ολους τους αλλους?

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    γλυκόπιοτο άρθρο!

  3. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Πρώτη φορά φέτος που είδαμε ΑΕΚ…αδικήσανε τους εαυτούς τους που δεν νικήσαν, διότι το αξίζαν 100%.
    Συμφωνώ ότι φαίνεται μία αλλαγή ψυχολογίας, βγάζουν και οι παίκτες κάποιον εγωισμό, επιτέλους.
    Τελικά και ο Μιλόγεβιτς (θυμάσαι πως ήταν όλο σα χεζμένος με το καπελάκι του) και ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ Γιαννίκης απλά έπρεπε να μην είχαν προσληφθεί ποτέ. Ο Οφρυδόπουλος κάνει τα απλά και βασικά.
    Δε γίναμε Ρεάλ εν μία νυκτί, αλλά νομίζω ότι ειδικά μπροστά υπάρχει ποιότητα. Πίσω ασταθέστατοι. Ένας άνθρωπος να τους πει αυτά που ακούν από τα 12 τους χρειάζεται.
    Δυστυχώς, μετά από 3 χρόνια βιασμού της λογικής και αποψίλωσης -ειδικά ηθικής και ψυχολογικής- της ομάδας, και με αυτή τη χρονιά όπως έχει πάει, δε νομίζω ότι υπάρχει η ψυχολογική και πνευματική σταθερότητα για να διασφαλιστεί η αναγέννηση που ευχόμαστε. Αν όμως πάρουμε το ζμΠΑΟυγΚ, τότε ναι, έχουμε πλέη ωφ.
    Σήμερα ευχαριστηθήκαμε ένα παιχνίδι μετά από πολύ καιρό.

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Εμετική διαιτησία.

    Προπονητής (έστω Β) στον πάγκο αντί κλόουν.

    Χατζισαφί. Δείγμα για το πώς θα λειτουργούσε καλύτερα το σύνολο με δύο ΧΑΦΑΡΕΣ. Όχι, δεν είναι χαφάρα, έκανε απλά ένα αξιοπρεπές παιχνίδι στα ΧΑΦ. Κίνηση, κοψίματα, επεμβάσεις και 1 μόνο λάθος. Χωρίς προετοιμασία και ξεκούραση, σοβαρός, κύριος και η πιο αποδοτική προσθήκη βάσει των χρημάτων που πληρώθηκαν.

    Δυνάμεις (δυστυχώς) μέχρι το 60’. Όπως στην Κρήτη. Όσο υπήρχαν, είδαμε ΑΕΚ για 2η φορά φέτος.

    Γκαρσία. Αμφιβάλλω αν έχει συναίσθηση. Μπαίνει στη θέση του Άμραμπατ που ισοπέδωσε τους πάντες και ήταν σαν να έκανε ζέσταμα σε προπόνηση.

    Αραούχο. Δεν υπάρχουν λόγια. Αδίκησες τον εαυτό σου, ήσουν για πολύ καλύτερη καριέρα….

  5. Ο/Η bandog λέει:

    υπηρχε ρυθμος και διαθεση αλλα ελλειπε η ποιοτητα και ειδικα η αποτελεσματικοτητα.

    στο διαστημα 30-60 ημασταν σαρωτικοι και επρεπε να μπει ο καριμ γιατι ο αραουχο εχει την ταση να βγαινει πολυ εξω απο την περιοχη.

    μετα βγηκε η κουραση και παπαλα…

    δεν ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.
    τοσο κακη ομαδα οπως ο σημερινος παναθηναϊκος , δυσκολα θα βρουμε στα πλεϋ οφ.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Όπως τα λες, και λίγα λες για το νούμερο που ονομάζεται Γκαρσία. Φυσικά στην κριτική σου ξέχασες σήμερα τον Μοχαμαντί.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Δεν με βρίσκεις σύμφωνο. Ο Αραούχο έδινε πίεση, ο Καρίμ δεν μπορεί. Δεν τους είχαμε βάλει και στην περιοχή τους. Για τον αντίπαλο συμφωνώ, όμως θα βρούμε κι άλλους χειρότερους. Η ένταση θα πέφτει σιγά σιγά. Των αντιπάλων εννοώ.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Καλημέρα Steve, πράγματι ο Μοχαμάντι ήταν εξαιρετικός και με δυνάμεις. Από που συμπεραίνεις ότι θα πέφτει η ένταση των αντιπάλων; Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟ δεν είχε ένταση χθες σε σχέση με πρόσφατους αγώνες του.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Ολυμπιακός και Παοκ ( Ευρώπη πριν από εμάς ), είναι σίγουροι. Τα Γιάννινα δεν τα υπολογίζω ενώ ο Παο θάναι εντός με στόχο το κύπελλο. Άντε να κοπούν στη μέση τα ματς με τον Άρη.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποσα λεφτα θα αξιωνει ο Κ.Δημουτρης για το πακετο,αγια σοφια-προπονητικο κεντρο σεραφειδιον-αγωνιστικο τμημα χωρις χρεη,χορηγους? Περισσοτερα απο 150 εκ ευρω που ζητουσε καποτε ο Κανελλοπουλος?

  11. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Για ολα αυτα μαζι ,μια 250αρα, ειναι καλη τιμη…

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μας τα πρηξανε με τον κριχιοβακ,φερανε εναν παικτη για 10 παιχνιδια δανεικο,τωρα που ολοι οι στοιχοι εχουν χαθει,αν τον εφερνε τον γεναρη να του λεγαμε μπραβο,τωρα τι να πουμε?

  13. Ο/Η Μελιτζανιδης σκορδαλιάς λέει:

    Εγω λεω 3-4 δις οσο δινει ο αμπραμοβιτς τη τσελσι είναι καλη τιμη. Πια 250εκ ρε δε πατε σε κανα γιατρο να κοιταχτείτε μη πετατε μαλακιες; Τι είναι τα εκαττομυρια; Πασατεμπος τσακο 2 σακουλακια.Ακου 250 μια ομαδα που εχει μηδεν αξια ροστερ εκτος αν πουλησεις το μανταλο και το σιμοες, η τσαμπασοφια με τα λεφτα των αλλων και το προπονητικο που το πηρε 3εκ και εριξε ένα σκαρτο μεσα.αμα παρει καθαρη μια πενηνταρου- χωρις τα χρεη- μη το πει ουτε του παπα.φραγκο δεν εβαλε και το επαιζε και μαγκας τοσα χρονια, ασε αυτά που εφαγε που είναι αλλα τοσα- ακομη ψαχνουμε τα λεφτα απο την Ευρώπη.350 πουλιωταν η Σεβιλλη με 5 ευρωπα το καλοκαιρι και ο άλλος λεει 250 για την ΑΕΚ είναι καλη τιμη.. κ ενα κιλό παπατες 300 ευρω καλή τιμή ακούγεται.οτι του φανει του λολοστεφανη, δε είναι τυχαιο που σας δουλευει ο βλαχος 10 χρονια τωρα.

  14. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΟ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. Ο ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ. 3-0 ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΤΟ 25 (ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟΥ ΡΟΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΗΤΑΝ) 1-1 ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ!!! ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΡΟΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΕΛΕΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΥΛΙΚΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΣΤΟΥΣ 5-6 ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΝ ΚΡΙΚΟΒΙΑΚ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΣΙΔΕΡΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΣΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΣΙΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

  15. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εσυ που δεν πετας μαλακιες, αλλα απο χαρταετο εισαι μανουλα…
    Μιλαμε για γηπεδο και προπονητικο και στο τελος ομαδα. Το τι θα μεινει σε ρεστα απο χρεη ειναι αλλο κεφαλαιο. Εγω ειπα την ανωτερη τιμη. Αμα ειναι πολλα μην αγοραζεις…

  16. Ο/Η Μελιτζανιδης σκορδαλιάς λέει:

    Καλά μεγαλε ότι πεις. Έκατσες στο καφενε κοπανησες 2 τσίπουρα και έβγαλες εκεί ένα 250 ανώτερη τιμή νέος τρόπος να πουλάς αυτός.χωρις κανένα στοιχείο έτσι απλά πεταξες τη μαλάκια 250 να το αφησω;και γιατί να μην είναι 300η 200;γιατί έτσι σου έκατσε τώρα οχουυυυ.μετα πετάς και την εξυπναδα ταχα μου να με μειώσεις αμα είναι πολλά μην αγοράζεις.τρομερο επιχείρημα ίδια με αυτά του μελιτζανιδη.65 λέει κόστισε το γηπεδο που δεν εβαλε φράγκο και 5 με τα φτιάξιμο το προπονητικό. 70 σύνολο.θες 100 ολα μαζί τα κουταβάκια εκεί μέαα αντε 100.να βγάλει και ενα 20 γισ το κοπο του με τα κλεμμένα τόσα χρονια; αρα η ομάδα μας λες ότι κάνει αλλά 150καπακι μη τυχόν και χαθεί η ευκαιρία.χαραμιζεσαι μεγαλε σύμβουλος έπρεπε να γίνεις σε καμμια μεγάλη εταιρεία. ρε καλά σου λεω δεν είναι τυχαίο που σας δουλεύει ο βλάχος 10 χρονια.εχει βρει κάτι ζωντανά σα και σένα που νομίζουν ότι η ΑΕΚ είναι από χρυσάφι.γι αυτό σου έχει στο πιο κρίσιμο πόστο γιαννικηδες και οφρυδοπουλους με το Τζαβέλα το ροτα και το σβάρνα.ξαναλεω 350 η Σεβίλη το καλοκαίρι.κατσε εσύ και πέτα τι σου κατέβει.η μαλάκια πάει σύννεφο εκεί θα κολλήσεις;

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Τσετσένος απολαμβάνει ευρωπαϊκή πορεία,προκρίσεις,χωρίς 3 βασικούς κέρδισε μέσα έξω,εσύ κακομοιριασμενος και αφανελος πλεον,περιμένεις πότε θα τελειώσει το γαμογηπεδο,πότε θα πουλήσει ο γέρος,μήπως δεις προκοπή.

  18. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Επειδη πρεπει να εισαι πιο γελοιος απο οτι παρουσιαζεσαι εδω μεσα,το διαφημιζεις κι ολας, εγω το πακετο το πουλαω 250 εκ. Αμα γουσταρεις ,κανε δικη σου προσφορα. Το γιατι εγω βαζω 250 εκ,ειναι δικο μου θεμα. Αμα το ξεκινησει στα 150,θα παρει βια 70-80. Εσυ που ξερεις πως δουλευει η αγορα ,την οποια αγορα την εχετε κανει εσεις που ξερετε κωλος- μουνι -γαρυφαλλο, μπορεις να περιμενεις να πεσει εκει που θες. Κι αν δεν σου αρεσουν αυτα που διαβαζεις ,τοτε τι ασχολεισαι? Αντε πιες τα ουισκακια σου τα 12αρια ,χωρις παγο,ελπιζω να το ξερεις αυτο,κι ασε μας στα τσιπουρα γιατι πολυ μας εχετε ζαλισει τα αρχιδια εδω μεσα με τις “γνωσεις” σας…..

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    κύριε Μελιτζανίδη Σκορδαλιά μήπως είστε από το λίβερπουλ?

    Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο,
    ρίκο ρίκο ρίκοκο, ρίκοκο ρίκοκο,
    ρίκο ρίκο ρίκοκο, ρίκο ρίκοκο.

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Λογικά του χρόνου θα πρέπει να ειδοποιήσει ο γύφτος για να φοβούνται οι αντίπαλοι ε,ότι ερχόμαστε.