Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

Mε την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου,ξεκινούν και τα δύσκολα.
Γιατί αν συνεχίσεις να την βγάζεις με φασολάδα αγωνιστικά,οσοι θα
έχουν απομείνει θα σε βρίζουν από τις κερκίδες  και μάλιστα με υπέροχη ακουστική στο σκεπαστό γήπεδο.  Δεν θα σώσει κανέναν,ποσο δεν μάλλον το κυριο υπαίτιο της αγωνιστικής κατάντιας μακράς διαρκείας,το ότι η ΑΕΚ θα “μπει στο νέο γήπεδο”. Και λοιπόν; Το αντίθετο.Πλέον εκει μέσα δεν θα μπορείς να κρύβεις το πρόβλημα,όπως στο αχανες ΟΑΚΑ.Ουτε και θα υπάρχει πλέον η δικαιολογία “ξέρετε,χτίζουμε γήπεδο”. Το αντίθετο. “Εχτισες; Τελείωσες; Μπράβο.Η ομάδα πού είναι”;.

Δεν θα σε γλυτώσει καμιά πρόσκαιρη συναισθηματική φόρτιση από τα μουσεία και  τις επιγραφές. Αυτά είναι για τον πρώτο μήνα. Και θα είναι τραγικό πραγματικά να σε βρίζουν  εις το γήπεδο που ο ίδιος “σήκωσες”. Είναι  σα να κλέβουν οι κρουπιέριδες τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του καζίνο.

Εδώ ο “θείος” Σωκράτης τα άκουγε στο νεόδμητο “Καραϊσκάκης” έχοντας πάρει μια ντουζίνα πρωταθλήματα, λες να γλυτώσεις εσύ βρε;

Η δημιουργία νέας ομάδας σε διαφορετική βάση,είναι μονόδρομος,τώρα που πλέον η δικαιολογία του νέου γηπέδου που καταναλωνει χρόνο,πόρους,ενέργεια κλπ εκλείπει.

Ο δράκος ψόφησε και μάλλον θα πρέπει να τελειώνουμε με τους “Μάνταλους” αγωνιστικά, τους “Γιαννάκιδες” εξωαγωνιστικά, τους “Κονέδες” τεχνοδιευθυντικά και τους “Δημάτους” επικοινωνιακά.

Και δεν ζητείτε κάποια τρομερή υπέρβαση.Ούτε κάποιο στρατηγικό μυστικό να κατακτηθεί. Απλά πράγματα: Βρίσκεις 5  ανθρώπους κατάλληλους, τους τοποθετεις στις κατάλληλες θέσεις, εσύ παίρνεις το πούρο και τους μπράβους και τραβάς κατα την εξέδρα ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ.

Ετσι λειτουργούν οι ομάδες εδώ και κάτι δεκαετίες. Πάψαμε να πετάμε φέρετρα στους αγωνιστικούς χώρους και να τραβάμε χειρόφρενο όπου σταθούμε,να βγαίνουμε έξω σα καουμπόιδες και να διευθετούμε μικροθέματα, από διαιτητικούς μικροτραμπουκισμούς ως τη ρύθμιση της περιόδου της κοπέλας στην υποδοχή.

Είναι μονόδρομος η δημιουργία αξιόμαχης ομάδας. Αν ως τώρα,για διάφορους λόγους “απαγορεύονταν” στην ΑΕΚ-δηλαδή στον ΜελισΣανίδη- να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό,από δω και μπρος δεν υπάρχει δικαιολογία. Ετσι φαίνεται τουλάχιστον.Γιατί αν ακόμα είσαι “δεσμευμενος”, τότε πούλα να πάει στο διάολο να ησυχάσουμε και μεις και συ. Να μη βουρλιζόμαστε.

Φυσικά ισχύουν και τα: “εταιρεία του είναι,ότι θέλει τη κάνει,άμα θέλει την καίει, τί λόγος μας πέφτει”. Ναι. Το τυπικό μέρος του πράγματος είναι αυτό. Το ουσιαστικό-όπως συμβαίνει σε όλα τα σπορ-από την εποχή των μονομάχων με το “SPQR” όπου ο Αυτοκράτορας ήταν έρμαιο στις “αποφάσεις” του κοινού της αρένας, ισχύει ότι οι ομάδες-κατ επέκταση και τα πρόσωπα που τις αποτελούν- “ανήκουν” στον κόσμο τους. Ουσιαστικά. ‘Η έχει αλλάξει κάτι από τότε και δεν το ξέρουμε; Τίποτα.

Απ΄την άλλη, μισούν και νοιώθουν απέχθεια για τον κόσμο οι “άπερ κλας”, οι καβαλημένοι ντε με την-όποια-εξουσία. Ουτε να τον φτύσουν δεν καταδέχονται. Αλλά αυτό δεν πρέπει να φαίνεται. (Και σε πολλές περιπτώσεις,έχουν και δίκιο). Και είναι αναγκασμένοι να παίζουν το παιχνίδι της υποκριτικής. Ζητούν την επιβραύευση από αυτούς που απεχθάνονται.

Οπότε κάποιες φορές αναγκάζονται-υπό την αφόρητη λαϊκή πίεση- να παίρνουν αποφάσεις ενάντια σε αυτό που πιστεύουν ή θα ήθελαν. Γιατί το διακύβευμα,εν τέλει δεν είναι τίποτα άλλο από την λαϊκή αποδοχή,την λαική επευφημία. Και κατ επέκταση,την περίφημη υστεροφημία. Διαφορετικά τί νόημα έχει όλοι να πιστευουν ότι ήσουν απατεώνας και ο μόνος που πιστεύει ότι ήσουν “μάγκας” να είσαι εσυ ο ίδιος. Την λαϊκή “έγκριση” αποζητούν όλοι οι ξιπασμένοι. Και οι εξουσίες,είναι γεμάτες από δαύτους.

Στην ουσία, “πίπες” στον κοσμο κάνουν, οι τάχα ακριβοθώρητοι και “μπλαζέ”.  “Επιστρεφουν” εκεί όπου αποστρέφουν την κεφαλή. Οσο μεγάλος και βεντέτα να είναι ένας ηθοποιός,να κυκλοφορεί με υφάκι και γυαλιά και πέντε μπράβους, στο τέλος αποζητά το χειροκρότημα,τον λαικό αλαλαγμό, την κοινωνική επικρότηση. Σχεδόν όλοι όσοι το παίζουν “κάποιοι”,αποστρεφόμενοι τα πληθη που τους προκαλούν εκνευρισμό και αναγούλα, το μόνο που αποζητούν-εν τέλει- είναι η λαική αποδοχή.

Μια τέλεια αναστροφή,που είναι η επιβραύευση των “από πάνω” από τους “απο κάτω”. Μια αέναη ερωτική περίπτυξη, μια “παρτούζα” δηλαδή αναμεσα σε αυτούς που “έγιναν” και σε αυτούς που προσκυνούν τα είδωλα,ώστε να μπορούν-όταν δεν τα θαυμάζουν πλέον-να τα καταρρίπτουν με τη μούρη στο χώμα. Η Αποκαθήλωση,είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση του πλήθους. Ακόμα μεγαλύτερη από την Αποθέωση. Τα είδωλα είναι έρμαια του πλήθους.

Πρέπει να είσαι διαφορετικής “πάστας” άνθρωπος και άλλου “μικροκύμματος” καί έτσι “γαλβανισμένος”, για να αποφεύγεις την λαϊκή οξείδωση,αδιαφορώντας για την συνέπεια της μη αποδοχής από τρίτους, πλέοντας στον απέραντο ωκεανό του Ενός.

Οι περισσότεροι λάγνοι με την εξουσία
(οικονομική,πολιτική,στρατιωιτκή κλπ) είναι απλώς καβαλημένοι τενεκέδες. Γι αυτό και τους φοβίζει η “αποξένωση”. Από τον βασιλιά με τους “υπηκόους” και τον βαθύπλουτο που πηδάει από σαλέ σε σαλέ,ως τον διάσημο τραγουδιστή και  ζωγράφο. Απαντες φοβούνται το “Τίποτα”. Το “μαύρο”. Το “μηδέν”. Και ζητούν να ανέβουν στην “αμαξοστοιχία” της λαικάτζας, προκειμένου να περάσουν στην Αθανασία. Eche Homo.

Γι αυτό λοιπόν προσοχή.  Λέμε στον δικό μας εδώ τενεκέ: Φτιάξε ομαδούλα,δεν χρειάζεται να κατέχεις και πυρηνική Φυσική. Παρουσίασε κάτι της προκοπής. Αντίπαλοι άλλωστε με καφενεία έιμαστε σε ένα μπουρδέλο κάπου στα Βαλκάνια,μη το δραματοποιούμε δα.
Διότι ακούω ήδη από το κοντινό μέλλον να έρχονται ιαχές και μουσικές από τις εξέδρες της “εκκλησίας”  όπου ο αρχιψάλτης της νέας “σκεπαστής” θα δίνει το σύνθημα: “Αινείτε” αυτόν εν τυμπάνω και χορώ. Και όλο το γήπεδο να κρατά το “ίσο”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πιστευω πως θα ισχυσει ο τιτλος της αναρτησης. Αν “τραβηξεις “κι αλλο, η θα ξεριζωσεις τουφες η θα σπασει το χτενι. Και στις δυο περιπτωσεις εισαι χαμενος τελεσιδικα οποτε το ζητουμενο της υστεροφημιας παει περιπατο. Για ενα ονομα ζουμε ,που θα αφησουμε πισω….

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Απο το Πριγκηπάτο”:
    Εχει πέσει με τα μούτρα στη δημιουργία του γηπέδου.και καλά κάνει. Ο κόσμος το γήπεδο θα βλέπει και θα λέει “επερατώθει επι ημερών Δ.Μελισσανίδη,Αρχιεπισκόπου Νίκαιας”. Δεν θα θυμούνται πολλοι μετά από 10 χρόνια την σημερινή αγωνιστική κατάντια. Σωστό.
    Αλλά μέχρι τότε, ο Αρχιεπίσκοπος-εγγυητής θα είναι εν ζωή,καλώς εχόντων των πραγμάτων.Τι θα κάνει; Αν παραμείνει εγγυητής και δεν εξαργυρώσει την εγγύηση εννοώ. Θα κάθεται άνετος να τον στολίζουν απ τις κερκίδες και θα το παίζει υπεράνω; Δεν είναι δα και ο Αγιος Νεκτάριος. Η μήπως πιστεύει ότι οι 4 πυλώνες είναι αλεξικέραυνα και δεν θα ‘εχει την τυχη του Κόκκαλη που τον έβριζαν ενω τους είχε μπουκώσει στα πρωταθήματα.

    “Χοντρόπετσοι” θα μου πεις. Δεν τους κάιγεται καρφί. Συμφωνώ. Αλλα ειναι μια κατάσταση που δεν την ανέχονται.Δεν την καταπίνουν εύκολα. Ο “καπετάνιος”, πήδαγε κάγκελα όταν τον έβριζαν από τις κερκίδες. Δεν έδινε την ευχή του.
    Επειδή πολλοι απο αυτους,σχεδόν όλοι δηλαδη, πραγματικά πιστευουν ότι ο κοσμος τους οφειλει κάτι…ευγνωμοσύνη, ευχαριστώ,υποχρεώση…κάτι τέλος πάντων και πρέπει να είναι προσεκτικός με τον μεγάλο δωροθέτη, τους κάθεται στραβά όταν ακουνε προσβλητικά σχόλια,συνθηματα ή πανό.

    “Και αν είσαι και παπας με την αράδα σου θα πας”. Δεν ρωτάνε τον δικό μας εδώ τον Παππα-σαπόρτερ,τι τράβηξε με τους οργανωμένους; Μια χαρά τα “έσπρωχνε” ο άνθρωπος,”μέσα” μπήκε επιχειρηματικά,χρόνο χαλάλησε και ενέργεια,κάποιο σοβαρό κέρδος οποιουδήποτε είδους δεν είδε και στο τέλος άκουγε και τα σχολιανά του.
    Ο κόσμος,ο όχλος είναι θηρίο. (γι αυτό και χρειάζεται θηριοδαμαστές και όχι κατήχηση,όπως έχεις διαπιστώσει από τα τελευταία 3.000 χρόνια)
    Καλημέρα.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δηλαδη,ποσο αυξημενο θα ειναι το μπατζετ φετο με αλμεδια,για να φυγουν 10 και να ερθουν αλλοι 10?

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Ανάλογα με τα λεφτά που θα βάλει ο κόσμος για τα εισιτήρια, αν και οι σουίτες έχουν κάνει την δουλειά τους.

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Για να πανε-ερθουν δεκα αποκλειεται. Το πολυ να ερθουν για αρχη 3 αντε 4 που θα του πει ο Αλμειδα τις θεσεις. Μετα βλεπουμε. Τα καραμπινατα κενα να καλυφθουν για αρχη. Και εδω ερχεται αυτο που λεμε συνεχεια για τον ανθρωπο που κανονιζει τις μετακινησεις. Απο τον Μπακασετα ,ανετα επαιρνες τωρα 1 εκ. σε περιπτωση μεταγραφης του,και απο τον Αθανασιαδη αλλα τοσα ( το πολυ). Καθολου ασχημα να επαιρνες δυο παικτες γιατι ειχες μεριμνησει απο πριν.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Άρα το μπάτζετ θα στηριχτεί στα έσοδα από τα διαρκείας,των σουιτών και τις εισπράξεις από την τιγκαρκσμενη Αγία Σοφιά.

    Ο εγγυητής θα βάλει για το γαμωτο κανένα φράγκο η τα κρατάει για τα βαθειά γεράματα?

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Όταν ο δάσκαλος τους μάθαινε το ρήμα “δίνω”, ο Μελισσανίδης είχε κάνει κοπάνα.Δυστυχώς.
    Γνωρίζει όμως τα: “λύνω”-“δένω”- “μένω”-“φεύγω” “κτυπώ” (την πόρτα) και τέλος το σύνθετο ρήμα “εφεσιβάλλω”.
    Επίσης έχει ένα πρόβλημα με τον Υπερσυντέλικο,αλλά δεν είναι της παρούσης.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Οπότε Χρήστο, αφού είχε πέσει με τα μούτρα στο γήπεδο, είπε να αφήσει CEO τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Από εκεί που ξεκίνησε με Δέδε-Μπάγεβιτς και μετέπειτα Λυσάνδρου, κατέληξε να τρέχει την ΑΕΚ αυτό το απόβρασμα. Ολοκληρωτικά ξένο με την ΑΕΚ.

    Ας περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμα εδώ…κι αυτό το καλοκαίρι (όχι λιωμένο παγωτό).

    Αν μείνει θα παρακολουθω για να ποντάρω ανατροπές. Ξεπεράσαμε και τον Κομπότη νομίζω φέτος.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στη ποδοσφαιρο φαπα,στο χαντμπολ φαπα,στο μπασκετ φαπα,ποσες φαπες να αντεξουμε?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Γι’ αυτό δεν φτιάχνουμε πολλά τμήματα.