ΤΙ ΕΙΠΕ….

Άμα ήταν κάποιος προπονητής που είχε ξαναδουλέψει στην χώρα μας ή έστω και στην Ευρώπη, δεν νομίζω οτι θα είχε κάποιος ενδιαφέρον για να διαβάσει την συνέντευξη του. Είτε διότι τα λόγια του είναι copy paste από προηγούμενες θητείες είτε διότι τα έργα είναι γνωστά. Εδώ όμως έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Κι ενώ πάντα μου την σπάει να διαβάζω συνεντεύξεις αθλητών ή τεχνικών, το είδα αλλιώς. Και το είδα έτσι διότι όπως και να το κάνουμε, ο Αλμέιδα είναι το φετινό μεγάλο στοίχημα της εταιρείας.

Η γενική μου εντύπωση ήταν αυτή του ενθουσιασμού. Με την έννοια οτι ο άνθρωπος είναι προσγειωμένος. Φάνηκε οτι έχει ακτινογραφήσει καλά το υλικό της ομάδας, οτι έχει προσδιορίσει τις θέσεις που πονάμε και οτι δεν χρειάζεται καν να συναντηθεί με τους κομμένους. Αυτό δείχνει μια νοοτροπία όχι συμβιβαστική, άσχετα αν φανερώνει και μια παρορμητικότητα που βεβαίως έχει να κάνει με την εθνικότητα του αλλά και με την κουβέντα οτι προπονώ όπως όταν έπαιζα ή όπως εγώ ζω.

Φυσικά το κυρίαρχο στοιχείο ήταν οτι θέλει κι οτι πρέπει να πετύχει. Οτι θέλει να βάλει μια σφραγίδα στην ομάδα, που θα κινείται στην οργάνωση, την αυτοθυσία και την ένωση. Με απόλυτη γνώση οτι ο κάθε παίκτης παίζει πρώτιστα για τον εαυτό του, οπότε η δουλειά του προπονητή είναι να ενσωματώσει τα ατομικά χαρακτηριστικά κάτω από μια στοιχειώδη ομαδική λειτουργία. Με δυό αποτελέσματα : είτε της αποτυχίας οπότε θα έχουμε την απόλυση του είτε τη επιτυχίας που στην ουσία έκρυβε έναν μακρινό στόχο, που λέγεται πρωτάθλημα.

Κουρασμένοι βέβαια είμαστε από τις συνεχείς αποτυχίες στο θέμα προπονητή, οπότε μπορεί να πιάνουμε απλώς τα μαλλιά μας για να έχουμε να ελπίζουμε σε κάτι. Δεν το αποκλείω κι αυτό, όμως ρε παιδί μου, σου έβγαζε μια θετικότητα όλη αυτή συνέντευξη. Ένα πάθος πλανιόταν στον αιθέρα, μια ορμή και μια θετική αύρα. Να πιστέψεις κι εσύ αφού το πιστεύει κι αυτός. Δεν ήτα νερόβραστα τα λόγια του, ούτε και οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, στις οποίες όπως είπε κι ο ίδιος, είναι δικές του επιλογές. Δεν είναι και μικρό πράμα αυτό. Το να είναι σε συνεχή επαφή με τους μεταγραφικούς στόχους ή ακόμα και να συζητάει μαζί τους.

Δηλαδή δεν είναι μόνο το οτι είδε οτι δεν είχαμε καθόλου κέντρο κι άρα σωστά ξεκίνησε το χτίσιμο από εκεί, αλλά είδε οτι η ομάδα δεν είχε ούτε καν διάθεση, ούτε καν μίνιμουμ ψυχολογία. Το πόρωμα λοιπόν ξεκινάει στους παίκτες πριν καν έρθουν στην ομάδα και στην συνέχεια αναλαμβάνουν τα λόγια του μετά τις προπονήσεις. Με πολύ φιλικές σχέσεις αλλά με μπόλικο επαγγελματισμό. Και με αρκετή δόση δικής του προστασίας που του την προσφέρει το επιτελείο του.

Θεωρίες βέβαια είναι όλα αυτά και θα πρέπει να δούμε την εικόνα στο γήπεδο. Συμφωνούμε πέρα για πέρα. Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τους παίκτες. Όμως σαν πρώτο δείγμα φάνηκε θετικό. Διότι όπως βασιζόμαστε στην θεωρία για να λύσουμε κάποια άσκηση, έτσι και τώρα θα μπορούμε να μετρήσουμε τις προγραμματικές αυτές δηλώσεις βλέποντας την διάθεση της νέας ομάδας. Άσχετα με τα πρώτα αποτελέσματα κι άσχετα με το τι νέο έχει διδαχθεί. Παραμένουμε στην θετική κατεύθυνση λοιπόν….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΤΙ ΕΙΠΕ….

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Το θετικοτατο ειναι ,πως ξεκαθαρα ειπε οτι οι επιλογες ειναι δικες του. Ουτε υπεκφυγες,ουτε σου`πα – μου`πες… Δεν ξερω αν εχει καταλαβει που εχει ερθει,αλλα φαινεται ο ανθρωπος να το ζει και να το γουσταρει αυτο που κανει. Αυτα προσπαθει να περασει σε παικτες και λοιπους “συγγενεις” εκει μεσα. Κι επειδη μια γυαλαδα την εχει στο ματι λογω καταγωγης,καλο θα ειναι να λυσει και το θεμα της αμυνας οσο νωριτερα γινεται….

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ασχετο αλλά σχετικό
    Η κυρία Σάρπ πρόεδρος του ΣτΕ αφού εισέπραξε, τα αναδρομικά από τις περικοπές που τις έγιναν στον μισθό της εννοώ, μέχρι φράγκο, και τακτοποίησαν και τον μισθό της ανάλογα στο προ του 2012 ύψος του, έγινε λέγω Νεοδημοκρατικότερη και τής Νέας Δημοκρατίας… Λυπηρό για μια δικαστική λειτουργό, αλλά έτσι τουλάχιστον προσπαθεί να μας πείσει με τις αποφάσεις της…..Στο ψήφισμα όμως Δικαστών και Εισαγγελέων συμφώνησε φαρδιά πλατιά ότι: τα αποθεματικά των ταμειων ασφάλισης,,που τελικά εξαφανιστηκαν, «χρησιμοποιήθηκαν έξω από τον φυσικό τους προορισμό»…..Εγώ λοιπόν θα τής υπενθυμίσω ότι: κάθε προϊόν κλοπής ληστείας ή υπεξαίρεσης κτλ «είθισται» να “χρησιμοποιήται” από αυτούς που την διέπραξαν , έξω από τον φυσικό του προορισμό..Και βεβαίως για αυτούς που διαπράττουν κλοπή ή υπεξαίρεση κτλ πιθανόν να ειναι η τελευταία λύση για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα…Δεν έπεται όμως ότι ειναι και η νόμιμη.. Τι λέει όμως για αυτό η ποινική μας δικονομία και τι κάνει για αυτό η κυρία δικαστικός, σαν δικαστής εννοώ.;;;; Μήπως απολύτως τίποτα.;;;Και επεξηγώ: Η απώλεια και εξαφάνιση των αποθεματικών κεφαλαίων όλων των ταμείων ασφάλισης η υποχρεωτικά πληρωμένη απο τους εργαζόμενους 4 γενεών καθώς και η έντοκη της απόδοση 60 χρόνων, ανάγκασε πλέον τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων να αποφασίσουν την κρατική συμμετοχή στις συντάξεις ..Αυτό βεβαίως συν τοις άλλοις οδήγησε σε υπέρμετρο εξωτερικό δανεισμό, και οδηγηθήκαμε σαν χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας.,και στα μνημόνια . ..Αυτό το καταλαβαίνει και ο τελευταίος Έλληνας.. Επομένως, ανάγκη πάσα ήταν να δεχθούμε μεν την είσοδο μας στα μνημόνια, σαν αναγκαστική λύση, όπως ισχυρίζεται με την απόφασή της η κυρία δικαστικός, αλλά ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη θα ήταν να ερευνήσουμε ποιός, πώς, και γιατί εξαφάνισε τα αποθεματικά κεφάλαια όλων των ταμειων τα πληρωμένα από 4 γενιές εργαζόμενων, όπου είχαν σαν “φυσικό προορισμό” την σταθεροποίηση και ενίσχυση των συντάξεων ..Για αυτό το τελευταίο, “oύκ ήν φωνή, ουδέ ακρόαση”.. όχι μόνον από την κ. Σάρπ, αλλά γενικά, από την δικαστική εξουσία…

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “ανώνυμο” : Εύλογες οι απορίες και τα -ρητορικά φαντάζομαι-ερωτήματα.
    Η απάντηση βρίσκεται από μόνη της στο πως αποκαλούν την τρίτη εξουσία (Δικαστική) οι εκπρόσωποι των άλλων δύο Εξουσιών. (Νομοθετική,Εκτελεστική). ‘Οποτε΄αναφέρονται σε αυτήν μιλούν για “Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”. Σα να λέμε “Τελείως νεκρός”. Η “εντελώς δωρεάν”. Χρειάζεται δηλαδή επιπλέον προσδιορισμό, boostάρισμα,γιατί απλά δεν είναι δικαιοσύνη. Γιατί γνωρίζουν πρώτοι απ όλους ότι είναι μια διορισμένη και άρα εξαρτημένη και πλήρως ελεγχόμενη δικαιοσύνη.
    Oι υπόλοιπες δύο (εκτελεστική, νομοθετική) είναι κάτι σαν supervisors των “ανεξάρτητων” επιθεωρητών της δικαστικής.
    Οι δε εκπρόσωποι της-λεγόμενης- τέταρτης εξουσιας (Τύπος) βρίσκονται ανάμεσα στους ψηφοφόρους-υπαλλήλους-πελάτες και τους supervisors Είναι οι team leaders.

    Υπάρχει και μια αξιοκρατική ιεραρχία παρακαλώ. ‘Η είμαστε κανονικό μπουρδέλο, ή όχι.

    Το σε ποιους ανήκει πραγματικά το μαγαζί “Ελλάς Ε.Π.Ε.” και ποιοι οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποια ειναι η χωρητικοτητα του γηπεδου,γιατι δεν ανακοινωνεται ακομη? Το καραισκακη θα το περναει?

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το έργο μέχρι στιγμής είναι ένας γρίφος. Απο τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο απ’όσους ήρθαν φέτος.
    Υπάρχει όμως ενα δεδομένο που δεν αμφισβητείται με τίποτα: παρόλο που φέτος είναι η χρονιά του νέου γηπέδου, δεν φαίνεται καμία διάθεση για επένδυση στην ομάδα, ούτε για τίποτα υπερβάσεις έτσι ρε παιδί μου για να φτιαχτεί ο κόσμος ενόψει ΟΠΑΠ Αρένα και να σπεύσει να αγοράσει διαρκείας.

  6. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλησπέρα,βλέπω οτι μόλις τελείωσε η λίστα παικτών που είχε ετοιμαστεί απο το χειμώνα το σύστημα δείχνει σημάδια κατάρευσης.
    Για το Γαλανοπουλο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.Τις τρείς τςλευταίες σεζόν εχει παίξει σε 43 παιχνίδια με συνολικό χρόνο περίπου 2200 λεπτά.Το πετσοκόψανε οπότε εχει και αυτός τα δίκια του αλλά εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση πραγματικά δεν ξέρω σε πια κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί ο παίκτης.Φαντάσου οτι αυτά γίνονται στο μοναδικό παίκτη που εμφάνισαν οι ακαδημίες της Α.Ε.Κ.Που να μην ηταν και δικό μας παιδί τι θα γινόταν…
    Δεν ξέρω,αλλά τα μερομήνια εως τώρα δεν είναι ελπιδοφόρα.

  7. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Πάμε Ολλανδία με 30 παίκτες.
    11 απο την ΑΕΚ Β.
    Τον Αμπραμπαντ που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.
    3 δανεικούς που επίσης κανείς δεν ξέρεις αν θα μείνου και του χρόνου,Αλμπανης,Μαχαιρας,Μποτος.
    Ενα τύπο που αποτελεί μεγαλύτερο μυστήριο και απο Μεγαλοποδαρο και αναφέρομαι στον Φράσον.
    Δηλαδή εν δυνάμει βασικοί 14 παίκτες.
    Το λες και προγταμματισμό….
    ΥΓ Είχες πει Στήβεν να μην γαμήσει η ομάδα το ψυχισμό και το κώδικα τιμής του προπονητή.Βλέπεις να γίνεται;;;;

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    To blog sportstriunfo σε ποιον ανηκει,γνωριζει κανεις?

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Καρτερώ, υπομένω κι ελπίζω. Ό,τι χειρότερο για τον χαρακτήρα μου, αλλά…

  10. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Φαντασου να είμασταν στη θέση των παναθηναικών και να ακούγαμε τον προεδρό μας να προσφέρεται να καλύψει 240 000 ευρώ ετσι ώστε να μείνει ο κλατεμπεργκ.
    Αντε βαζέλες βάλτε και μια διαφημισούλα στη φανελλα τον στιχουργο.

  11. Ο/Η byron λέει:

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Aυτο το blog ανηκει στον Κοφινα το δημοσιογραφο απο ο,τι ξερω.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Mεταγραφες της πλακας παλι,ελευθεροι και δανεικοι.

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Αλλοτινές μου εποχές
    αλλοτινοί μου χρόνοι
    Ερωτικές μου συντροφιές
    ερωτικοί μου πόνοι

    Αχ και να ρχόσαστε ξανά
    αυτά τα κρύα δειλινά
    που είν’ η καρδιά μου μόνη
    τώρα που σουρουπώνει

    Αλλοτινές μου εποχές
    Αλλοτινοί μου χρόνοι

  14. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Μιλάμε για ρεπτοραζ,οχι μαλακίες.Σήμερα τα τζιμάνια μας είπαν οτι στην Ολλανδια δεν πήγε ο Φρανσον και ο Κορνέζος.Προφανώς λόγω κορόνα.
    Και κοίταγα στις φωτό να δω αυτό τον Φράνσον και πουθενά.Πλέον το παλληκάρι αποτελλεί μέρος της καλτ ιστορίας αυτού του συλλόγου.Θέλω να μείνει.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @Byron,ποιος είναι αυτός και τι ρόλο βαραει? Μόνο αρνητική κριτική κάνει και τίποτε άλλο.