ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ

Είδα το πρώτο φιλικό; Για να είμαι ειλικρινής, είδα το πρώτο ημιχρόνιο μόνο. Βλέπετε ήμουν στη Λήμνο για τετραήμερο κι ακούγοντας οτι όλη η ομάδα θα άλλαζε στο δεύτερο μέρος, είπα να μην ασχοληθώ. Μάλλον έχασα βάσει αυτών που διάβασα. Δηλαδή έχασα τον Πινέδα αλλά δεν πειράζει. Η ακρογυαλιά ήταν μάλλον καλύτερη ανταμοιβή πρόσκαιρα και η αναμονή για την έκπληξη του μέλλοντος, ακόμα πιο ανοιχτή.

Φυσικά δεν θα πούμε τίποτα για συμπεράσματα ή για την δουλειά του προπονητή. Αυτά είναι αστεία πράματα τόσο για την εποχή όσο και για την ομάδα που ακόμα είναι κολοβή σε διάφορες θέσεις. Αφήνω στην άκρη αυτά τα περίεργα που διαβάζουμε οτι η Γκενκ έπαιζε στο γήπεδο της, οτι ήταν η πρόβα τζενεράλε της και λοιπά. Διότι ας υποθέσουμε οτι είχαμε χάσει. Θα λέγαμε διαφορετικά; Όχι βέβαια. Μην ξεχνάμε το πέναλτυ που έπιασε ο Αθανασιάδης.  Η περίοδος αυτή είναι μόνο για τον προπονητή που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το ρόστερ. Αυτό εξ άλλου φάνηκε όταν ξεκίνησε με 3-5-2 ( μας το λέγανε 3-1-4-2 ) και προχώρησε με κανονικό 4-3-3.

Συμπεράσματα λοιπόν όχι, όμως κάποιες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν. Με πρώτη και καλύτερη αυτή την ένταση που έβγαλε ο Αλμέιδα και που νομίζω οτι μεταδόθηκε κάπως και στο τερέν. Αυτό φαινόταν από την αλληλοκάλυψη και την αγωνιστική διάθεση. Θα μπορούσα να πω και από κάποιον αλτρουϊσμό μεταξύ των παικτών αλλά ας μην το κάνουμε και μελό. Μπορεί αυτά να οφείλονταν και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι. Σίγουρα όμως η ένταση μεταξύ των αντιπάλων δεν οφείλεται εκεί. Εκεί μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο λατίνικο μεταλλάκι που σίγουρα είναι προϊόν του χαρακτήρα του προπονητή. Θέλει βέβαια κάποια προσοχή αυτό για την συνέχεια.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αναβάθμιση του κέντρου. Οι δυό παίκτες που ήρθαν θα είναι χρήσιμοι αλλά ήταν ήδη στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα. Μια ομάδα που εύχομαι να μην μείνει μόνο σε αυτούς διότι θα έρθουν και τραυματισμοί και κάρτες και κούραση. Όμως την δουλειά τους την έκαναν : εφάρμοσαν τις εντολές του Αλμέιδα και έσφιξαν τις γραμμές. Έβγαλαν επιθετικό πρεσάρισμα, κοντινές πάσες με ακρίβεια και ταχύτητα. Δεν τα είχαμε αυτά πέρσι.

Θετικό είναι επίσης οτι πάμε για την μεταγραφή του πρώτου στόπερ αλλά με μια σημειολογία. Οτι η ομάδα κατέβηκε να παίξει με αυτούς που ήδη διαθέτει κι άρα δεν έχουμε κάποιον παροπλισμό με το καλημέρα για να παίξει ο καινούργιος. Οπότε ο Αλμέιδα βλέπει και τι μπορεί να πάρει από καποιον που δεν θα λογίζεται σαν βασικός, αυτός θα βλέπει οτι κάπως υπολογίζομαι και φυσικά η ομάδα σταδιακά θα ισχυροποιείται σε μια θέση που δεν χρειάζεται και τόση τακτική. Χημεία χρειάζεται, όχι όμως τακτική.

Αργά λοιπόν πάμε , όμως σταθερά. Πολύ σημαντικό ρε παιδιά αυτό, όπως και η επιστροφή του Μαροκινού στην προετοιμασία. Όπως και οι αλλαγές των συστημάτων που δείχνουν οτι το ψάχνει ο προπονητής στην κατεύθυνση της ομαδικής τακτικής αλλά κι αυτών που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους ρόλους στο παιχνίδι ανάλογα με τον αντίπαλο. Εγώ μόνο θετικούς οιωνούς βλέπω αυτήν την στιγμή και χαίρομαι διότι είχα γίνει συνώνυμο της γκρίνιας. Και θάταν κρίμα να γκρινιάζαμε από τώρα. Ας έχουμε γεμάτες τις μπαταρίες για αργότερα ( πλάκα κάνω ).

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ

  1. Ο/Η Δημήτρης Iron λέει:

    Άντε ρε Στηβεν, μακάρι φέτος να ισχύσει πραγματικά το: δεν γίνεται χειρότερα από πέρσι. Ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό και υγιές ψήνεται. Οψόμεθα…

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Θα ξεκινήσω με τον Αλμέιδα από το προηγούμενο κείμενο του Steven. Μου άρεσε η συνέντευξη, είδα προσωπικότητα αλλά μέχρι και σήμερα είμαι επιφυλακτικός λόγω της καθυστέρησης έλευσης των στόπερ. Στο φιλικό όμως είδα περισσότερα για τον Αλμέιδα.

    Είδα:

    – Μια ομάδα χωρίς ΑΔΕΡΦΕΣ.
    – Απόλυτη πειθαρχία στο κράτημα των θέσεων και των αποστάσεων.
    – Μία ΙΔΕΑ επιτέλους, με την τοποθέτηση του Σιμάνσκι ως λίμπερο. Ενδιαφέρον και ΕΞΥΠΝΟ, σαν να τους έλεγε ότι θέλει έναν τέτοιον εκεί. Γρήγορο, με ένταση και να μπορεί να παίξει με την μπάλα κάτω.
    – Ομαδικούς πανηγυρισμούς ακόμα και στην απόκρουση πέναλτι ενώ πέρυσι θυμάστε τη μοναξιά του σκόρερ σε αρκετές περιπτώσεις.
    – Μία άλλη ενδεκάδα στο Β, την ΑΕΚ Β δλδ με ΠΙΝΕΔΑ και Μοχαμάντι, Μισελέν, η οποία έπαιξε με τις αρχές του Α παρά το διαφορετικό σύστημα.

    Τα παραπάνω οφείλονται στον Προπονητή. Δεν ξέρω αν είναι καλός προπονητής, στην τακτική και στην προπόνηση μιας και η ΑΕΚ ήταν πλήρως ανέτοιμη σε αυτούς τους τομείς, είναι όμως εξαιρετικός σαν μάνατζερ που είναι πολύ σημαντικό.

    Θα σταθώ και ατομικά ξεκινώντας από τον Μάνταλο. Ήταν σαν να έπαιζε επί Πογέτ στο 4-3-3, εσωτερικός μέσος, χωρίς χέρια στη μέση και περπάτημα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι για να δίνει μια καλή λύση από τον Πάγκο. Δύσκολα θα δει ενδεκάδα όσο παίζει ο ΠΙΝΕΔΑ. Παίκτης που αγοράστηκε 10εκ από τη Θέλτα και καταλαβαίνεις πώς είναι ένας τέτοιος στην ΑΕΚ. Φαντάζομαι τον Steven να λέει την ώρα που έβλεπε τους άλλους δύο, «πόσα χρόνια φωνάζω για ΧΑΦ»; Από τη Β, μόνο ένας έχει μέλλον, ο τερματοφύλακας.

    Ελπίζω να πάρουν ανάλογα ΚΑΛΟΥΣ παίκτες στα στόπερ. Χρειαζόμαστε όμως οπωσδήποτε ένα ΦΟΡ, ένα ακόμα εξτρέμ και στο τέλος, χωρίς βιασύνη 1 ή και 2 μπακ. Αν βάλει σε καλούπι τον Άμραμπατ θα είναι πολύ χρήσιμος.

    Γενικά όμως, περισσότερο και από τις μεταγραφές, χρειάζεται υπομονή, δέσιμο με την ομάδα και στήριξη στις στραβές που θα έρθουν σίγουρα. Η ΑΕΚ είναι ένα χρόνο πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές και θα παίξει όλους τους αγώνες την ώρα που οι απαταιώνιοι σύμμαχοι θα παίζουν φιλικά. Είναι, ίσως, η τελευταία μας ελπίδα ο Αλμέιδα.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν έχω δει τίποτα. Δεν εκφέρω άποψη. Ελπίζουμε για το καλύτερο.Το οποιο δεν θα ειναι και δύσκολο δεδομένου ότι πιο κάτω δύσκολα πάει.
    Αν τους “ψαρώσει” ο Λατινοαμερικάνος και κρατήσει γκέμια στα αποδυτήρια,κάτι μπορεί να γίνει. Τα υπόλοιπα, μετά τον Οκτώβρη.
    Δεν ζητάμε πολλά. Ούτε να πάιζουμε σαν την Μποταφόγκο. Απλά πράγματα σε ένα πρωτάθλημα-μπουρδέλο δίχως τσατσά.

    Αλήθεια, η “Ναυτεμορική” ετοιμάζει διαδικτυακή t.v. Την κατάλληλη εποχή.
    Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι ευνοικότερες.
    Πάνω στην ώρα που λέμε. Καρφί.

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα
    Μακάρι να βγεί ο Αλμειδα.Αυτό που μου έχει κάνει,αρνητική,εντύπωση είναι τα σχόλιατων ρεπόρτερ απο την Ολλανδία. Για να μήν το κουράζω ενας προπονητής που δείχνει να σέβεται τη δουλεία του,που κάνει τα προβλεπόμενα σε μια προετοιμασία μας παρουσιάζεται σαν να συμβαίνει μια κοσμογονία.Φαντάσου τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.Αισθάνομαι σαν τον ιθαγενή που ηρθε ο Κορτέζ και του εδωσε καθρεφτάκι…