ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Έφτασε η ώρα της απόδρασης. Σήμερα Σάββατο αναχωρούμε για κάποιες διακοπές. Ένα δεκαήμερο αυστηρά, αφού δεν υπάρχει δυνατότης για παραπάνω. Κάτι όμως είναι κι αυτό για να σε βγάλει κάπως από την ρουτίνα. Ο προορισμός ακόμα είναι άγνωστος αφού θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο. Η βασική κατεύθυνση είναι προς Πελοπόννησο.

Και χθες, μετά το κλείσιμο της εταιρείας, ήταν τέλεια η ιδέα φίλου να δούμε το φιλικό παιχνίδι της ομάδας παρέα. Και περάσαμε ένα πολύ όμορφο βράδυ, γνήσια αεκτζήδικο, αλλά και χωρίς μανούρες ή περίεργα σχόλια. Μας έπεισε η ομάδα πλήρως κι αρχίσαμε τα όνειρα : Αν είχαμε κι εκείνον, αν είχαμε και τον άλλον, πού άραγε θα φτάσει η ομάδα; Καιρό είχαμε να λέμε τέτοια.

Διότι είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμο, ότι γίνεται δουλειά στις προπονήσεις. Από φυσική κατάσταση δεν ξέρω, αλλά από όλο το σύνολο έβλεπες ένα σχέδιο. Σχέδιο αμυντικής λειτουργίας με ένα πρεσάρισμα ασφυκτικό σε όλο το γήπεδο αλλά και σχέδιο οργανωμένης επίθεσης. Ξέρανε όλοι πού να πάνε την μπάλα, πότε να αλλάξουν την πλευρά, πότε να κατέβουν από τον άξονα, και πότε από τα πλάγια. Ήταν ένα θέαμα πολλά υποσχόμενο ειδικά όταν θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τακτοποιημένη ενδεκάδα που σίγουρα θα έχει κάποιους πυλώνες αλλά και ομοιογένεια.

Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε οτι ο Σιμάνσκι θα παίζει εκεί, οτι ο Τσούμπερ θα έχει όλη την πτέρυγα ή οτι ο Γκαρσία θα μετατοπίζεται στο κέντρο της επίθεσης ή οτι ο Γκατσίνοβιτς θα φεύγει από τον χώρο της δράσης του. Θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ο Βίντα, θα έρθει κι άλλο φορ και ο Μαροκινός θα προσαρμοσθεί περαιτέρω. Πολύ καλά κάνει ο Αλμέιδα και δοκιμάζει και πειραματίζεται. Και το βλέπεις ότι δεν είναι στα κουτουρού. Διότι κι όταν γίνονται δέκα αλλαγές, η ομάδα ακολουθεί το ίδιο διδαγμένο πλάνο.

Το σίγουρο είναι οτι η ομάδα γέμισε εκεί που πραγματικά πονούσε : Στο κέντρο. Απέκτησε επιλογές, διαφορετικά χαρακτηριστικά, ταχύτητα και μπαλαδοσύνη. Μεγάλο κέρδος το απελευθέρωμα του Μάνταλου, τόσο στους διαδρόμους όσο και στο περιβραχιόνιο του αρχηγού, που όλη η ΑΕΚ του ζήταγε τα πάντα. Το δε κέντρο θα γίνεται ακόμα καλύτερο όταν κάποιοι θα κάτσουν στον πάγκο για να μπουν οι πυλώνες που θα θεωρούνται βασικοί, αλλά αυτοί όταν θα έρχονται σαν αναπληρωματικοί, θα φρεσκάρουν την ομάδα και θα μπορείς να λες ότι έχεις βάθος.

Μην λέμε πολλά. Είναι σαφής η δουλειά που κάνει ο προπονητής αλλά είναι ακόμα πιο σαφής η αφομοίωση που γίνεται. Κι είναι ορατό το ότι η ομάδα παίζοντας ακόμα και με αυτό το 3-5-2, προσφέρει θέαμα. Δεν κουράζεσαι ρε παιδί μου. Θα μου πεις πάλι οτι φιλικό ήταν. Τα πάντα είναι σε εξέταση και συμφωνώ. Δεν μπορείς όμως να μην συμφωνήσεις στο συνεχώς βλέπεις μια βελτίωση. Και μια συνεχή παρότρυνση από τον πάγκο. Επίσης βλέπεις και κάτι άλλο : μια οικογενειακή φλόγα.

Υγ. Φυσικά κι εγώ δεν ήξερα για το περιστατικό με τον ηλίθιο στο νέο γήπεδο. Μιλάω για τον ηλεκτρολόγο που έβαψε τα πάντα κόκκινα και μάλιστα έβγαλε και φωτογραφία. Μιλάμε για ηλίθιο που μόνος του έδωσε τον εαυτό του κι ήταν τυχερός που τον ανέλαβε μόνο η Original. Ηλίθιο διότι εξ αιτίας του ο Μελισσανίδης απέλυσε όλο το συνεργείο ( διότι δεν φανέρωνε ποιος τον έβγαλε φωτογραφία ) κι άρα κάποιοι άνθρωποι έχασαν μεροκάματα.  Γι αυτό είπα από την πρώτη στιγμή οτι το πουλί δεν πρέπει να κάθεται εκεί αλλά ψηλά στην σκεπή.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος. Χθες, άφησε τους βασικούς 65’ για να δει προφανώς το διάστημα που αντέχουν να πρεσάρουν αυτή την εποχή (φυσική κατάσταση). Συνεχίζω να βλέπω το ίδιο. Πίεση, ανάκτηση, πρόθεση για γρήγορο και κάθετο παιχνίδι. Το 2ο γκολ δεν θα έμπαινε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Θα περιμένουμε τα επίσημα παιχνίδια και φυσικά 2-3 τουλάχιστον απαραίτητες μεταγραφές παικτών, ίδιου επιπέδου με αυτούς που έφερε μέχρι τώρα.

    Δυο παρατηρήσεις.

    1. Ελπίζω να κατάλαβαν οι νεοφερμένοι αλλά και παλιοί, γιατί όχι, πόσο ΜΕΓΑΛΗ είναι η ΑΕΚ.
    2. Μου άρεσαν πολύ οι δυο κίτρινες που πήραμε για μαρκαρίσματα στο κέντρο αποτρέποντας την αντεπίθεση. Δείχνουν ΠΟΛΛΑ. Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να τρώμε ηλίθια γκολ στο transition, με αποκορύφωμα εκείνο που μας στέρησε μεγάλη νίκη με τη Μπενφίκα.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Με την επιστροφη,κερναμε καρυδοπιτα….

  3. Ο/Η nikos λέει:

    καλα ολα αυτα αλλα πρωταθλημα θα παρουμε?