Λαμία – ΑΕΚ

Καλή σεζόν να έχουμε και μακάρι η είσοδος στο νεο γήπεδο να συνδυαστεί με κούπα.

Πρώτο παιχνίδι της σεζόν και μας “έπεσε” ένας από τους ευκολότερους αντιπάλους που είχε και 6-7 απουσίες λόγω Covid.

Ο Αλμέιδα προτίμησε τον σχηματισμό με τον οποίο κατέβαινε στα φιλικά, δηλαδή με 3αδα στην άμυνα κάτι σαν 3-5-2 με Μάνταλο-Αραούχο επιθετικό δίδυμο.

Στο πρώτο μισάωρο η ομάδα ψαχνόταν, οργανωτικά λίγα πράγματα και επιθετικά κάποιες ημιτελείς προσπάθειες του Τσούμπερ.

Ενα μπέναλτ που κέρδισε η Λαμία μας θύμισε τα παλιά και σκεφτόμουν πως ακόμα δεν αρχίσαμε και θα ξαναζήσουμε το ίδιο έργο, όμως ευτυχώς το μπέναλτ το στείλανε στο δοκάρι και κάπως αναθαρρήσαμε. Με την Λαμία παίζαμε, διάολε..

Αυτό που άλλαξε σε σχέση με πέρυσι είναι πως η φετινή ΑΕΚ είναι ομάδα που όταν χάσει τη μπάλα πέφτει στον αντίπαλο και πιέζει για να την επανακτήσει.

Κάπως έτσι ήρθε το πρώτο γκολ με τον Αραούχο, μετά από πίεση και λάθος της αντίπαλης άμυνας. Όπως ήταν φυσικό μετά το πρώτο γκολ έφυγε το ψυχολογικό βάρος από τους παίκτες, λύθηκαν τα πόδια και άρχισαν να βγαίνουν κάποιοι συνδυασμοί και ευκαιρίες, χωρίς κάτι το σοβαρό.

Στο β’ ημίχρονο η πίεση συνεχίστηκε και ο Αραούχο πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ και ολα έγιναν πιο απλά. Η Λαμία παρέδωσε πνεύμα, η ΑΕΚ πέτυχε και 3ο γκολ με τον Πινέδα και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές αφού δεν υπήρχε λόγος να ταλαιπωρηθούν περισσότερο οι βασικοί μας παίκτες.

Αποστολή εξετελέσθη χωρίς τις δυσάρεστες εκπλήξεις που κρύβουν οι πρεμιέρες.

Για μένα η ομάδα χρειάζεται: 2 πλάγιους μπακ (αριστερά/δεξιά) ποιότητας Αραούχο, τουλάχιστον 1 εξτρεμ ακόμα και φυσικά επιθετικό.

Υ.Γ: Δε γίνεται να αφήνεις τον Γκαρσία πάγκο και να μου βάζεις τον Μάνταλο δεύτερο φορ. 3 σέντερ μπακ λες και παίζαμε με την Ρεάλ? Σαφώς πιο μαχητική η φετινή ΑΕΚ, όμως δε μπορεί να τα περιμένεις όλα από έναν Αραούχο.

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Λαμία – ΑΕΚ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σωστά επισημάινεις το γεγονός ότι έχει γίνει αλλαγή στην διάθεση και στην νοοτροπία.(αν δεν μπορείς να έχεις 11 πρωτοκλασσάτους-πράγμα έτσι κι αλλιως αδύνατον-το πρώτο που ζητάς είναι το 110% Ουτε καν το 99%.
    Οταν βλέπεις σε αποπνικτικές καιρικές συνθήκες τάκλιν για ανάκτηση της μπάλας από επιθετικούς στις καθυστερήσεις του αγώνα ο οποίος είναι ήδη στο 3-0, τότε μόνο καλές σκέψεις για το κοντινό μέλλον μπορείς να κάνεις.
    Φυσικά χρειάζονται προσθήκες και τις βλέπουν όλοι.Κύρια αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις.Το τί θα προκάμουμε να πάρουμε δεν ξέρω.
    Με τον Πινέδα θα έχουμε σόου φέτος. Ο Δανός εκτός κλίματος.Ελπίζω να συνέλθει.
    Ο Μάνταλος δεν ξέρω γιατί δεν έχει αλλάξει επάγγελμα.
    Ο Βϊντα δείχνει εξ αρχής αυτό που είναι.
    Συγκινήθηκα με την είσοδο του Φράνσον. Μου θύμησε μαθητή που δεν ξέρει σε ποια δέσμη να δώσει. Και τελικά δεν δινει σε καμία. Αλλα περνάει! Το μπαγάσα.

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Καλή σεζόν να έχουμε και επιτέλους είδαμε επίσημο αγώνα για να αρχίσουμε να έχουμε εικόνα.

    Η ομάδα παρατάχθηκε με 5 παίκτες που 11αδα μπορούν να βλέπουν στα ρεπό των βασικών. Χφι, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Μάνταλος. Από τη στιγμή που θέλει 3αδα είναι υποχρεωτική η έλευση του Πλάνιτς ΤΩΡΑ.

    Φέραμε παίκτη στο 6 για να παίζει ο άμυαλος Σιμάνσκι; Φέραμε τον Γκατσίνοβιτς που κάνει τη διαφορά στο κέντρο, για να πάει δεξιά, που η ανάγκη για παίκτη είναι επιτακτική; Εξαφανίζουμε τον Γκαρσία που πρέπει να βγάλουμε στη βιτρίνα; Όλα αυτά για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον ΜΑΝΤΑΛΟ; Τον βαρέθηκε και η βαρεμάρα. Πόσα (ακόμα) χρόνια πρέπει να παίξει για να βάλει ένα ΓΚΟΛ σαν του ΠΙΝΕΔΑ; Τι θα λέγαμε αν είχε χάσει αυτό το γκολ σε τελικό;

    Κατά τη γνώμη μου αυτά όλα ήταν λάθη του Αλμέιδα. Από την άλλη, είδαμε μία ομάδα που έδειξε γυμνασμένη. Πίεσε, έτρεξε και συνέχισε και μετά το 60′, όταν η Λαμία παρέδωσε πνεύμα σε αυτές τις συνθήκες. Στο 3ο γκολ επίσης, αλλά και σε κάποιες άλλες στιγμές είδαμε τη γρήγορη μετάβαση, αυτό όμως μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα με Γιόνσον στο 6 και Γκατσίνοβιτς στο 8.

    Η ΑΕΚ ήταν κακή έως το 30′ και μέτρια στο υπόλοιπο ματς, αλλά κέρδισε 3-0. Αν το είχε κάνει ο ΟΣΦΠ θα λέγαμε η αύρα του πρωταθλητή κλπ. Σημασία είχε η νίκη, την ίδια και μεγαλύτερη έχουν και τα επόμενα 2 παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στη Λεωφόρο.

    Αν πάει στη Λεωφόρο με ίδια 11αδα και ίδιο σύστημα το κοντέρ δύσκολα θα σταματήσει στα 4. Ελπίζω να καταλάβει κάποια στιγμή ο Αλμέιδα ότι με Μάνταλο χαλάνε τα πάντα. Επιπρόσθετα, ας αφήσει τα διπλωματικά περί μίας προσθήκης στην επίθεση και ας απαιτήσει 1 στόπερ (τον Πλάνιτς ιδανικά) και 1 δεξί μπακ χαφ επιπέδου Τσούμπερ.

    ΥΓ. Τρομερή κερκίδα.

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Σιγά τον Τσούμπερ το φοβερό μπακ-χαφ. 2μύρια αγορά για να σουτάρει στα περιστέρια

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    Η ομάδα όντως έβγαλε μια μαχητικότητα κι ένα αγωνιστικό πνεύμα (ως ομάδα πάντα) κι όχι μεμονωμένα που είχαμε χρόνια να δούμε.

    Κατά τα άλλα πάλι υπήρξαν οι γνωστές παλινωδίες στην μεσο-αμυντική λειτουργία, τις οποίες πληρώσαμε πέρυσι.

    Αν κρατήσουμε ότι παίζαμε με φιλικό σωματείο, η ομάδα πλην αραούχο και πινέθα δεν έβγαλε και καμιά ιδιαίτερη ποιότητα. τα γνωστά μαντελικά, ο καλός τσούμπερ αγνοείται, κτλ βέβαια είναι και πολύ νωρίς.

    Είναι πάνδηλο ότι η ομάδα χρειάζεται παίκτες, τουλάχιστον 4.

    ΣΕ επίπεδο διοίκησης οι γνωστές κοροίδιες (ο γνωστός σαλτιμπάγκος συνεχίζει τις παπαριές του). Τεράστιο θέμα με τα διαρκείας, τα οποί α και πήραν παράταση. αλήθεια ποιός είναι ο στόχος? εμείς γιατί αποκλειόμαστε από το γήπεδο? θέλουμε η ομάδα να παίζει σε άδειο γήπεδο?

    η οπαπ αρένα έτοιμη το νωρίτερο τέλη οκτωβρίου. όποιος έχει επισκεφτεί το γήπεδο νομίζω ότι βλέπει ότι είναι αρκετά να γίνουν.