ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Το τι διαβάσαμε όλες αυτές τις ημέρες, δεν έχει πλέον καμία αξία. Ούτε αξία έχει η δήλωση του προπονητή, οτι είναι εναντίον της αδικίας κι οτι κάποια στιγμή το καλό θα θριαμβεύσει. Αν δεν το έχει συνειδητοποιήσει ποιος θριαμβεύει, τότε είναι μάλλον για κανά προχριστιανικό τάγμα κι όχι για τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πλην του αθλήματος. Ας τον αφήσουμε όμως κι αυτόν στο νιρβάνα του.

Αυτό που κυρίως ήρθε από τα δικά μας γραπτά ( εννοώ τα αεκτζήδικα ), είναι οτι όλοι είδαν μια ομάδα χάρμα ειδέσθαι που προηγήθηκε και μετά ο Βούλγαρος διαιτητής γύρισε το παιχνίδι. Ο ίδιος διαιτητής που είχε σφυρίξει άμεσα ένα πέναλτυ δικό μας το οποίο όμως με βάση το var ακυρώθηκε ως εκτός πεδιάς. Αυτό έγινε γαργάρα από τους ειδήμονες στον βωμό οτι ο Καμπάκοφ ήταν στημένος, χώρια οτι όλη η Βουλγαρία αισθάνεται ντροπιασμένη !!!

Γιατί πάει έτσι η προπαγάνδα; Μα για να προστατευτεί ο οργανισμός ΑΕΚ γενικότερα και ειδικότερα το σύστημα Αλμέιδα. Την δουλειά τους κάνουν βέβαια αλλά κι εμείς την δικιά μας. Εμείς που πάμε στο γήπεδο ή που παρακολουθούμε το παιχνίδι από την τηλεόραση. Γιατί το κάνουμε αυτό; Μα για να δούμε μπάλα και μετά για να μιλήσουμε για μπάλα. Το κάνουμε πλέον; Όχι κι αυτή είναι η κάταντια όλων των ποδοσφαιρόφιλων όλων των ομάδων. Αντί να μιλάμε για μπάλα, μιλάμε για τον διαιτητή. Που και γι αυτόν θα μιλάγαμε αλλά με την σωστή σειρά.

Μπόρεσε δηλαδή ένας Καμπάκοφ, με ένα γκολ διαφορά στο διάλειμμα, με ένα όλοκληρο δεύτερο μέρος μπροστά μας και με έναν αντίπαλο διαλυμένο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, να σταματήσει ολόκληρη ΑΕΚ; Σοβαρά ρε παιδιά; Πιστεύετε αυτές τις μαλακίες; Γιατί δεν πιστεύετε αυτά που είδατε; Πού είναι το σύστημα που δούλευε ο Αλμέιδα σε όλη την προετοιμασία; To σύστημα ήταν μόνο για τα φιλικά; Αυτόν τον τίποτα παίκτη που λέγεται Γκαρσία γιατί τον κράτησε μέσα μέχρι την λήξη; Επειδή θα έπιανε εκείνη την κεφαλιά; Δηλαδή αν ερχόμασταν ισόπαλοι τελικά, τι περισσότερα εξαμβλώματα θα διαβάζαμε για την δικαίωση των πάντων και για τον αποκρουστικό διαιτητή που μας στέρησε τη νίκη. Στο 55 γιατί ακριβώς πανικοβλήθηκε και διέλυσε την ομάδα; Στην προετοιμασία κατέβαζε μια ομάδα χωρίς μπακ. Τώρα αποφάσισε οτι η ομάδα πρέπει να έχει ακραία μπακ αλλά μπορεί να παίξει χωρίς κανονικούς κεντρώους; Κι αφού τόσο πολύ δικαιώθηκε για την τακτική της αλάνας η οποία όμως δεν έφερε κάποιο γκολ αλλά εμείς ήμασταν που βγάλαμε και δυό ευκαιριάρες, μήπως στο Αγρίνιο να ξεκινήσει όπως τελείωσε το παιχνίδι στην λεωφόρο; Κι αφού πάρει προβάδισμα στο σκορ, τότε να βάλει τα χαφ για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Παιδικά πράματα είναι αυτά και ρητορικά τα ερωτήματα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μπάλα, τα πράματα είναι απλά. Έξω στο 55 το νούμερο που λέγεται Γκαρσία. Θες κι άλλη αλλαγή; Έξω ο Σιμάνσκι αφού δεν θες δεύτερο αμυντικό χαφ και εσωτερική αλλαγή ο Γκατσίνοβιτς. Μέσα στην ομάδα έχουν μπει δυό εξτρέμ, η ομάδα γίνεται πιο επιθετική και δεν χάνει την συνοχή της στο κέντρο. Περιμένεις ένα δεκαπεντάλεπτο. Δεν σου βγαίνει ; Αλλάζεις τα αριστερά μπακ και τον σέντερ φορ. Πουθενά δεν αλλάζεις την δομή της ομάδας όταν έχεις τα εξτρέμ μέσα αλλά τον Αραούχο εκτός περιοχής, όπως έκανε. Πουθενά δεν παίζεις 4-2-4 και ο Θεός βοηθός. Κι άλλα πολλά που βαριέμαι να γράψω. Και βαριέμαι διότι ξέρω πολύ καλά οτι η ίδια ομάδα χωρίς καμία αλλαγή, δεν θα έχανε από την αλογοτροφή. Κι αν έπρεπε να πάει στα γιουρούσια, ας το έκανε μετά το 85, αφού είχε δει οτι γκολ δεν έβαλε και φυσικά δεν θα κινδύνευε με διασυρμό, παρά μόνο να φάει μόνο ένα.

Να φύγει ο Αλμέιδα; Έγραψα κάτι τέτοιο; Ντρέπομαι να το γράψω; Αν θέλω το γράφω, δεν έχω πρόβλημα. Το γράψανε όμως όλοι αυτοί που δήθεν τον προστατεύουν. Πώς; Α να το πω με δικά μου λόγια : Από εδώ και πέρα, όλα τα παιχνίδια θα είναι τελικοί ( ξαναλέω τι έχει γραφτεί ). Και τι σημαίνει τελικός; Οτι τελειώνει η σαιζόν. Και μετά το τέλος κάνεις απολογισμούς. Με κυριότερο όταν είσαι στην διάρκεια της χρονιάς : Πόσο συστηματικός τελικά με την σκέψη και την δουλειά του είναι αυτός ο προπονητής; Διότι μέχρι την στιγμή αυτή, εγώ έχω δει έναν παρλιακό τύπο, κάργα μπερδεμένο, που δεν ξέρει το ρόστερ του καλά και δεν ξέρει κυρίως να κοουτσάρει. Κι είναι πολύ μεγάλο μειονέκτημα αυτό για ένα πρωτάθλημα που δεν έχει παγίδες. Όλοι παίζουν με σφιχτές άμυνες κι αυτοί που δεν παίζουν έτσι, απλά κλατάρουν από κάποιο σημείο και μετά.

Ας υπάρχει λοιπόν κάποιο τέλος σε αυτό το κλάμα του Αεκτζή. Που ποτέ δεν φταίει για τίποτα η απόδοση του. Και που ποτέ δεν φταίει το ρόστερ του αλλά κάθε χρόνο αγοράζει έξι με οχτώ παίκτες και κάθε τόσο αλλάζει προπονητή. Ας μιλήσει λίγο για την μπάλα που παίζει η ομάδα του. Ας παίξει μπάλα, κι εδώ είμαστε κι εμείς να ξελαρυγγιαστούμε για τον κάθε διαιτητή που κόβει την αρμάδα μας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στηβεν εγω βλεπω οτι πρωτη φορα η ομαδα εσκυψε και σηκωσε το γαντι.Ολομετωπη με τον πραγματικο πρωθυπουργο αυτης της χωρας,της βορειοτερης χωρας της Αφρικης….

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Για μπάλα.

    Τα πρωτα στοιχεία που έπρεπε να δουλέψει στην προετοιμασία για να χτίσει μία σωστή βάση, έκαναν την εμφάνισή τους και στη Λεωφόρο. Πίεση, ένταση, φυσική κατάσταση.

    Σε όλη την προετοιμασία που δούλευε τους 3, έλεγε το ίδιο πράγμα σε κάθε συνέντευξη. Όχι, δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε (μόνο) με αυτό το σύστημα. Αποφάσισε να το αλλάξει, το άλλαξε.

    Στα πρώτα 25 λεπτά ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος και σίγουρα για πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, όχι μόνο να πάρουμε τη μπάλα αλλά και να την κρατήσουμε. Ευκαιρία σε ροή αγώνα δεν δεχθήκαμε. Ένα λάθος του κλόουν, όπως με τη Λαμία και μία στατική φάση. Δεν θυμάμαι επίσης ούτε ένα πεντάλεπτο να μας κλέινουν στην περιοχή και να μας σφυροκοπάνε.

    Ούτε εμείς κάναμε βέβαια κάτι εκτός από την φάση του γκολ που ήταν υπέροχη συνολικά.

    Οι αλλαγές του Αλμέιδα ήταν παρανοϊκές. Δεν εξηγούνται με τη λογική, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Σίγουρα μπορούσε να λήξει 4-1, μπορούσε και 2-3, εύκολα. Συμφωνώ όμως στο 100% με το πλάνο αλλαγών του Steven.

    Το αποτέλεσμα όμως διαμορφώθηκε 100% λόγω διαιτητή.

    Γενικά, δεν πιστεύω να περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο από την ΑΕΚ σε αυτό το χρονικό σημείο. Η ΑΕΚ είναι καινούρια ομάδα και σίγουρα ετοιμάστηκε πιο αργά από τον ΠΑΟ που ήταν έτοιμος καιρό πριν, παίζοντας τα ρέστα του για να μπει σε Ευρωπαϊκό όμιλο.

    Ο προπονητής πρέπει να μείνει και να στηριχθεί. Να παίξει μπάλα, όμορφο ποδόσφαιρο τώρα, δεν γίνεται. Υπάρχει υλικό, έχει γίνει βασική δουλειά, ας μείνει και να τον κρίνουμε στο τέλος. Και με τον ΤΟΥΧΕΛ μοιάζει απίστευτο να πάρουμε πρωτάθλημα στη χώρα των -άκης. Άλλοι στήνουν κώλο (δεν τους χαλάει βέβαια) και έχουν πιστέψει ότι θα τους το δώσουν. Μπορεί.

    Θέλουμε κάτι τέτοιο;

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ποτε παιρναμε στα σοβαρα τις αθλητικες εφημεριδες για να τις παρουμε τωρα ? Αλλαξε κατι μετα απο τοσα χρονια στους αθλητικους δημοσιογραφους στα καναλια και με τις ωρες στο μπλα-μπλα στα πανελ? Δεν νομιζω. Αρα χασιμο χρονου να ασχολεισαι μαζι τους . Θεμα επιβιωσης ειναι πλεον και για αυτους να κανουν το ασπρο -μαυρο, να μην γραφουν τι βλεπουν ( σε μερικες περιπτωσεις αν ξερουν τι βλεπουν), απλα να μεταφερουν σκεψεις και αποψεις του ” ο πληρωνων εχει παντα δικιο…” Αυτα που αναφερεις στο κειμενο,τα ειδαν,τα ξερουν, αλλα δεν τα γραφουν ,αφου θα πανε κοντρα στην τσεπη και στην ροη των ανεγκεφαλων. Ασε να χουμε το κεφαλι μας ησυχο παει η δουλεια . Αμα τωρα αλλαξει μυαλα ” ο πληρωνων…” ,θα αλλαξουν κι αυτοι τακτικη. Εγω απορω γιατι ασχολεισαι ! Μπαλα βλεπει αυτος που θελει να δει και μπορει να καταλαβει τι σημαινει ποδοσφαιρο. Οταν , εχεις κατσικωθει πως εχασες το παιχνιδι απο τα δυο πεναλντυ,χωρις να εχεις παιξει μπαλα για 90`, εχεις προηγηθει με ενα γκολ απο προσωπικη ενεργεια, δεν εχεις κατοχη γιατι δεν εχεις κεντρο,οι σεντρες ηταν στον γαμο του καραγκιοζη και πισω οι αντιπαλοι “σκασμενοι” σου κανουν δυο δοκαρια και ειχες τετοια τρικυμια που κουτουλαγαν μεταξυ τους, ε τοτε δεν βλεπεις μπαλα ,βλεπεις οτιδηποτε αλλο εκτος απο μπαλα. Και σαν κλαψομουνης επι 10-15` στην συνεντευξη τυπου αναφερεις τα δυο πεναλντυ, ναι μεν εχεις καποιο δικιο, αλλα το χανεις γιατι ΟΛΟΣ ο κοσμος που ειδε το παιχνιδι ΚΑΤΑΛΑΒΕ πως δεν το χασες μονο απο αυτα που ΕΣΥ αναφερεις ,και συνεχιζουν την ιδια βιολα και οι παρλαπιπες την επομενη, αλλα αυτο που παρουσιαστηκε στο χορτο δεν ηταν σοβαρη ομαδα,και πανω απο ολα δεν ΕΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ……

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Επειδή εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο αγωνιστικά ( μην μου αρχίσεις για τα ψευτονταηλίκια με την ΕΠΟ και την λίγδα ) , άμα θέλεις μας το αναλύεις. Εννοείς οτι ο χάπιας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας; Εδώ μάλλον πρέπει να με πάρουν τα γέλια.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Γιατί τους παίρνει εναν-εναν και δεν “αγοράζει” απευθείας την Μποταφόγκο του Μπεου;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Ε, μην κατηγορηθεί για αλλοίωση πρωταθλήματος. Άλλο είναι το ερώτημα : Γιατί δεν προσλαμβάνει τον Μπέο ;

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μα νομίζω τον έχει προσλάβει.
    Απλά δουλεύει απ’ το σπίτι. Τηλεργασια

  8. Ο/Η Σταύρος Χατζημάνης λέει:

    Αγαπητέ Στίβεν καλησπέρα.
    Αν δεν κάνω λάθος, όσα χρόνια σε διαβάζω από το φιλόξενο σάιτ σου, είναι ίσως από τις λίγες φορές (αν όχι η μοναδική), που επανέρχεσαι μεσοβδόμαδα με δεύτερη ανάρτηση για ένα παιχνίδι της ΑΕΚ, πράγμα που σημαίνει για μένα ότι αντιλήφθηκες και συ άμεσα ότι οι απόψεις των Αεκτζήδων για το παιχνίδι διίστανται, κυρίως για το αν η ΑΕΚ θα έχανε ένα τέτοιο ματς αν δεν είχαν δοθεί τα σφυρίγματα πέναλτι που ανέτρεψαν το σκορ του αγώνα. Η ΑΕΚ δεν έχανε αυτό το παιχνίδι εάν δεν είχαν δοθεί αυτά τα σφυρίγματα που άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού!
    Από κει και πέρα δε νομίζω ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας για το αλλοπρόσαλλο κουτσάρισμα του Αλμέιδα μετά το προβάδισμα του Πάο και για τις ολέθριες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στην εξέλιξη του αγώνα.
    Από την άλλη όμως, μεγάλη μερίδα των φιλάθλων μας, μεταξύ των οποίων και εγώ, αναγνωρίζει ότι φέτος επιχειρείται μία σημαντική προσπάθεια δημιουργίας μίας καλής ομάδας με καλούς παίκτες σε θέσεις που πονούσαμε τα τελευταία χρόνια.
    Βεβαίως ο προπονητής μας πρέπει να ξεκαθαρίσει το πλάνο που έχει για το παιχνίδι που θα παίζει η ομάδα, αλλά νομίζω ότι οφείλουμε να δώσουμε κάποιο χρόνο ακόμη στον προπονητή και στους υπόλοιπους παίκτες που ακόμη ενσωματώνονται για να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας. Και εγώ ήμουν σιωπηρός όσα χρόνια σε παρακολουθώ, αφού δεν είχα να προσθέσω κάτι περισσότερο σε όσα απολύτως σωστά εσύ και οι υπόλοιποι αρθρογράφοι επισημαίνατε τα προηγούμενα χρόνια.
    Θεωρώ πως είναι χρυσή ευκαιρία για την ΑΕΚ να κυνηγήσει φέτος το πρωτάθλημα με αξιώσεις, αφού ο μόνος που φαίνεται μέχρι στιγμής να παίζει καλή μπάλα είναι ο Πάο και ο Βόλος.
    Αν και γράφεις καθήμενος, ορθώς αναφέρεις (και πολύ σοβαρά για μένα) ότι ο Μπέος θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να συνεργαστεί οπωσδήποτε με την ΑΕΚ (consiglieri του Μελ για να μην χάσει και το δημαρχηλίκι).
    Καλό ΣΚ σε όλους!

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σταύρος Χατζημάνης : Καλημέρα Σταύρο. Ορθώς αντελήφθης οτι κι εγώ πιστεύω σε πρωτάθλημα φέτος ή έστω σε γερό κυνήγι μέχρι τέλους της σαιζόν. Αυτός είναι ο λόγος που επανήλθα αφού κι εγώ αναγνωρίζω οτι φέτος γίνεται μια πιο σοβαρή προσπάθεια. Επίσης επανήλθα μετά τα όσα τερατώδη διάβασα από τον δημοσιογραφικό στρατό της ομάδας. Άμα θέλεις μια σωστότερη ανάλυση, θα πρέπει να κοιτάξουμε όλη την διαιτησία του Βούλγαρου. Δηλαδή οτι δεν έκοβε το παιχνίδι για μικροσπρωξίματα. Επομένως στο πρώτο δεν υπάρχει σπρώξιμο κι έχουμε πέναλτυ, αλλά δεν υπάρχει δεύτερο πέναλτυ. Αν σφύριζε στο παραμικρό, τότε στο πρώτο έχουμε επιθετικό φάουλ κι όχι πέναλτυ, όμως έχουμε δεύτερο πέναλτυ. Από εκεί κι έπειτα όμως, τι έχουμε; Ένα σκορ 2-1 κι ένα όλοκληρο ημιχρόνιο με τον ΠΑΟ νεκρό. Εδώ την ευθύνη την έχει ο Αλμέιδα, που βεβαίως πουθενά δεν έγραψα να φύγει. Αυτός θα περάσει το κρας τεστ στο Χαριλάου ( ασχέτως αποτελέσματος ). Επίσης επανήλθα διότι η κριτική μου ήταν στο σύνολο του αγώνα κι όχι τμηματικά όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια – κάτι που δεν θα γίνει σήμερα που δεν θα είμαι στο γήπεδο.