ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

Η ομάδα μας κατέβηκε με ένα 4-3-3 στην ουσία, που άλλος το έλεγε ρόμβο κι άλλος μπορεί να το έλεγε αλλιώς. Ίσως και 4-4-2. Το σίγουρο είναι οτι μπήκε πολύ καλά τακτοποιημένη και με μπόλικη οργάνωση. Όση βέβαια οργάνωση μπορείς να πιστέψεις οτι έχεις με τον Γκαρσία δεύτερο επιθετικό.

Αυτό όμως που είδαμε ήταν μια πολύ καλή ΑΕΚ για ένα μισάωρο. Έπαιξε σαν αφεντικό. Με πλαγιοκοπήσεις, από τον άξονα, από όπου ήθελες. Με γρήγορες ανακτήσεις μπάλας και χωρίς κανένα κίνδυνο πίσω. Ήταν μια ΑΕΚ κανονική που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και ήξερε και να το υλοποιεί. Με πολλούς παίκτες με καλή διάθεση για το πρεσάρισμα και για το τρέξιμο. Γενικά ήταν μάλλον το καλύτερο μισάωρο που έχουμε παίξει φέτος.

Το πρόβλημα το οποίο υπήρξε ήταν η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια. Δεν μπορώ να το ονομάσω αλλιώς. Φαινόταν αυτό είτε στην εκδήλωση της τελικής ενέργειας για σκοράρισμα είτε σε μια ακόμα αχρείαστη πάσα. Είτε και σε ένα μπέρδεμα των παικτών που έπρεπε να σουτάρουν αλλά επέλεγαν μια περιττή ενέργεια, είτε σε μια προσωπική ενέργεια που έφερνε χάσιμο χρόνου και δεν εκδηλωνόταν το πολυπόθητο γκολ.

Αυτό έφερε μια απογοήτευση στο τελευταίο τέταρτο όπου η ΑΕΚ ναι μεν ήταν και πάλι κυρίαρχη στο τερέν αλλά οι παίκτες της δεν πατούσαν τόσο εύκολα στην περιοχή, ούτε κι έβγαζαν κάποια επικίνδυνη επίθεση. Κάποιες προσπάθειες γινόντουσαν με μακρινά σουτ. Φυσικά δεν στηριζόντουσαν τόσο καλά από τον Γκαρσία ή τον Ελίασον, αλλά ούτε κι ο Αραούχο ήταν ο παλιός γνωστός μας. Όμως πήγαμε στο διάλειμμα με θετικές εντυπώσεις και με διάθεση καλή εν όψει της συνέχειας.

Και μάλλον δικαιωθήκαμε. Ένα αψυχολόγητο μεν αλλά ηθελημένο σουτ ακριβείας του Γκαρσία, ξεκλείδωσε τον αγώνα. Η ΑΕΚ όμως, είτε ξεκλείδωνε είτε δεν το έκανε, ήταν πολύ καλή. Διότι πλέον μπορούμε να πούμε οτι σήμερα είδαμε μια κανονική ομάδα. Οργανωμένη, που ήξερε τι έψαχνε στο γήπεδο αλλά κι έναν προπονητή που άφησε στην άκρη τα μπερδέματα, κοουτσάρισε σωστά, κι όταν χρειάστηκε να κάνει αλλαγές, τις έκανε, απόλυτα σωστά και βοήθησε την ομάδα να ολοκληρώσει το έργο της.

Μόνο τέτοια μπορούμε να πούμε σήμερα, αφού και ο Μουκουντί πέρασε στους διακριθέντες – ξεκίνησε και το σκοράρισμα στο δεύτερο γκολ – μαζί με τους  κορυφαίους  Βίντα και Σιμάνσκι . Όμως δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από την συνολική εικόνα της ομάδας, που έσβησε τον αντίπαλο και προσπάθησε με πολύ πλουραλισμό να πετύχει τον στόχο της. Εντάξει κάποιοι παίκτες υστέρησαν αλλά δεν βαριέσαι. Το σύνολο ήταν πολύ ελπιδοφόρο για την συνέχεια. Όπως και η νίκη για την ανάκτηση της ψυχολογίας.

Με εξαίρεση ένα δίλεπτο αδράνειας της ομάδας μετά το γκολ μας, τα πάντα χαρακτηρίζονται θετικά. Βεβαιώνεται αφού σήμερα είχαμε τον Στάνκοβιτς απλό θεατή του αγώνα. Βεβαιώνεται από το πλήθος των τελικών μας προσπαθειών κι από τα χιλιόμετρα που έτρεξαν οι παίκτες μας. Χωρίς πανικούς, χωρίς ιδιαίτερες ατομικές προσπάθειες, με μπόλικη αλληλοκάλυψη  και με ομαδικό πνεύμα. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας για φέτος και προσέξτε, δεν ήταν αμελεητέος αντίπαλος ο Παναιτωλικός. Συγχαρητήρια λοιπόν και προχωράμε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Επιτέλους χαμογελασαμε καθώς είδαμε την ομάδα στημένη ορθολογικά και να κάνει μια όμορφη εμφάνιση. Πραγματικά έδειξε σήμερα μεγαλύτερη συνοχή, αρκετούς συνδυασμούς και φάσεις, που με Αραουχο σε καλή κατάσταση θα είχε καθαρίσει πιο γρήγορα. Επίσης δεν κινδύνεψε πίσω ιδιαίτερα. Στα θετικά ότι γύρισε ο Γαλανό και ότι πήρε χρόνο ο Μουκουντι, ο οποίος 2 φορές γλίστρησε και μας τρόμαξε. Θα έχουμε μια ευχάριστη εβδομάδα λοιπόν! Ο κόουτς συνεχίζει να μας εκπλήσσει βάζοντας τον Πινεδα δεξιά… Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο από Ελιασον. Καλό βράδυ!

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα.
    Σήμερα είδαμε ενα φώς.Είδαμε και δυο πραγματα στην επίθεση.Είδαμε την επιστροφή του Γαλανόπουλου.Είδαμε ενα Μουκουντί θηρίο,απλά δεν ξέρω αν παραήταν χαλαρός ή τρακαρισμένος.Είδαμε ενα Σιμάνσκι παντού που γεννά εύλογα την απορία αν δένει με τον Γιονσον που σήμερα απουσίαζε.Είδαμε το Σερτζιο να σπαταλά ξανά φάσεις,μακάρι να βρεί το γκόλ στα επόμενα ματς.Είδαμε το θέμα μας στα πλάγια μπακ,κυρίως επιθετικά.
    Τελος είδαμε τον Αργεντίνο με πιο λογικές επιλογες αλλά και αλλαγές με εξαίρεση το Πινέδα δεξι μπακ.
    Μακάρι στη διακοπή να δουλέψει για να δούμε καλύτερη Α.Ε.Κ την επόμενη αγωνιστική στο ΝΑΟ.

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κορυφαίος ο Σιμάνσκι που έδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να παίζει μαζί με το άλλο 6. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύπλοκες σκέψεις, μπορεί να εκτελέσει καλά τη μία δουλειά που θα του αναθέσεις.

    Βίντα, Πινέδα, αθλητές κλάσης. Δυστυχώς και να θέλει, δεν μπορεί να αγοράσει πλέον τον Πινέδα.

    Πολύ καλός ο Γκατσίνοβιτς αλλά με πρόβλημα στην τελική ενέργεια (πάσα, σουτ). Ελίασον, καλός τακτικά, καλό πόδι, ταχύτητα. Θα δούμε.
    Περισσότερα θέλω να πω για τον Μουκουντί. Προωθεί εξαιρετικά τη μπάλα, γεμίζει τις περιοχές και έδειξε ότι αν προσαρμοστεί θα είναι σούπερ προσθήκη. Εκτός από το γκολ, σε κάθε στατική φάση ήταν πρόβλημα για τον αντίπαλο. Στην άμυνα, συνολικά η ΑΕΚ είχε 10 επεμβάσεις, 4 στο Α’ και 6 στο Β΄, όλες ο Μουκουντί με αποκορύφωμα ένα εκπληκτικό τάκλιν.

    Όσο βλέπεις όλα τα θετικά τόσο χαλιέσαι από τα μπακ και αν δεξιά λες, υπομονή, θα έρθει ο Σιντιμπέ, στα αριστερά είναι να τρελαίνεσαι. Αυτός ο Χφι χθες ήταν για λύπηση. Ο Μοχαμάντι όταν ήρθε μου άρεσε, δεν ξέρω τι έπαθε μετά το λάθος με ΟΣΦΠ.

    Γενικά, η ΑΕΚ είχε ξανά τρεξίματα, αλλά αυτή τη φορά είχε ποικιλία ανάπτυξης, άνοιξε το γήπεδο και από τις δύο πλευρές. Τα πρώτα 25΄του Α’ ημιχρόνου ήταν τα καλύτερα εδώ και καιρό. Με εξαίρεση 10′ μετά το 0-1 ήταν μία πειστική εμφάνιση στην επαρχία. Απειλήθηκε ουσιαστικά μία φορά. Σε 5 αγώνες έχει δεχθεί ένα απίθανο γκολ και 2 με πέναλτι. Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με πέρυσι μετά το 0-2 το σβήσαμε. Δεν πέρασε πολύς καιρός από το περσινό μπουρδέλο το οποίο έχει μαζέψει πολύ γρήγορα ο ΑΛΜΕΙΔΑ.

    Είμαστε μαζί σου ΜΑΤΙΑΣ για να δείχεις τα ΑΡΧΙΔΙΑ σου στα μούτρα τους! Στα μούτρα του χοντρού και των υποτακτικών του! Για να κάνεις την ΑΕΚ σαν αυτή του 2018. Για να βλέπουμε εικόνες όπως στο χθεσινό τσαμπουκά, όλη την ΟΜΑΔΑ μαζί και όχι να πανηγυρίζει καθένας μόνος. Για να εκθέτεις τους ΑΡΔ στις δηλώσεις σου χωρίς να κρύβεις λόγια.

    Για αυτούς (βαζέλες, αγρινιώτες) που γουστάρουν τσαμπουκάδες στην έδρα τους, μία υπενθύμιση. Δεν έχει άλλο ΟΑΚΑ πλέον ρε κουφάλες, θα τα πούμε στο ΝΑΟ!

    ΥΓ. Αν κάνει τον Γκαρσία ΦΟΡ, θα πουληθεί πάνω από 10.

  4. Ο/Η bandog λέει:

    επιτελους μια εμφανιση να αναθαρρησουμε λιγο..
    καποιες εντυπωσεις:

    ο πινεδα φαινεται σαν θεση εχει αυτη που ειχε ο Καφες.
    ενα οχταροδεκαρι να μη βγαζει σουπερ πασες αλλα να κανει ντραϊβ προς τη μπουκα στην περιοχη ή το σουτ.
    μαμουνι και ισως αποδοτικος σε αυτο το ρολο αλλα η ομαδα ειχε αναγκη περισσοτερο δημιουργικο και ηγετικο παιχτη στα χαφ.

    μοιραια πηγαινει σε παιχνιδι απο τα ακρα που εκει φαινεται το κενο στα μπακ οσο φιιλοτιμο και αν επιδεικνυουν ροτα και μοχαμαντι που ειναι μια χαρα για αναπληρωματικοι.

    στην επιθεση τα εξτρεμ ειναι μετρια.
    η ποιοτητα του αραφατ δεν βγαινει στο χορτο αλλα αντιθετα χαλαει επιθεσεις.
    η κινητικοτητα του ελιασον δεν συνοδευεται απο ουσια.
    ο γκαρσια υψους-βαθους.
    ο τσουμπερ αγνοειται εδω και ενα χρονο.

    στην κορυφη ο αραουχο απλα δεν κανει.
    σε αυτο το ματς με ομαδα αναστασιου που δεν κλεινεται, περιμενα οτι θα βρει γκολ.
    ειναι πασιφανες οτι δεν ειναι σε φορμα.
    ο ολλανδος ειναι γκολτζης αλλα αν τον κρατησεις 5 ματς στον παγκο και τον βαζεις 5λεπτα μεσα, τον εχασες και αυτον….

    στην αμυνα νομιζω χτυπησαμε λιρα εκατο με βιντα.
    ηταν αγαπημενοις μου παιχτης, καυλωσα που ηρθε , χαιρομαι που ανταποκρινεται καλα και δεν ειναι συνταξιουχος τουριστας.
    ο μουκουντης εκλεψε τις εντυπωσεις για πρωτη φορα αφου σιγουρα δεν ειναι τσουρουκας Χνιντ.
    εχει εκτοπισμα , δειχνει καλος στην αεροπορια, το ειχε με την μπαλα κατω, παιρνει σωστες θεσεις μπροστα απο το τερμα.

    πρεπει να μπει σε καλο ρυθμο σιντιμπε και να ερθει ενα αξιολογο αριστερο μπακ γιατι με χατζι αχρηστευεις την επιθεση αριστερα και διακινδυνευεις την αμυνα.

  5. Ο/Η Σταύρος Χατζημάνης λέει:

    Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή μας για μία πειστική νίκη με καλό παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα που δεν κλείστηκε πίσω και προσπάθησε να υπηρετήσει το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή της.

    Μερικές παρατηρήσεις : 1) Θετική η πρώτη εμφάνιση του Λιβάι ως σέντερ φόρ και άκρως επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Γέλασα την στιγμή πριν χτυπήσει το σουτ για γκόλ, αφού φάνηκε προς στιγμή να μην ξέρει τί να κάνει με την μπάλα στα πόδια, οπότε του ήρθε η θεία φώτιση από τον Αλμέιδα, που μάλλον τους φωνάζει στην προπόνηση να σουτάρουν όταν έχουν τις προυποθέσεις.
    2) Άχαρη η θέση που χρησιμοποιήθηκε ο Αραούχο, μάλλον δεν του ταιριάζει ή νιώθει και ο ίδιος άβολα σ’ αυτήν, όμως δεν φαίνεται να είναι σε καλό φεγγάρι.
    3) Ο Ορμπελίν δεν πρέπει να βγαίνει αλλαγή ούτε με σπασμένα πόδια. Άριστος παίκτης που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στη δημιουργία του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα.
    4) Θετικότατη η πρώτη εμφάνιση του Μουκουντί αμυντικά και επιθετικά. Η σωματοδομή μου θύμισε παλιό καλό Μπόατεγκ. Είναι νεαρός σε ηλικία, φαίνεται να ξέρει μπάλα και αν δουλέψει ο ίδιος και δουλευτεί από την ΑΕΚ σωστά για δύο σαιζόν μπορεί να ξεχωρίσει και να μοσχοπουληθεί την τρίτη.
    5) Καλός και ο Ελιάσον, είναι γρήγορος και φαίνεται ότι μπορεί να παίξει εξτρέμ σωστά.
    6) Ο Βίντα σε όλα τα παιχνίδια του συνεχίζει να αποδίδει μεστό ποδόσφαιρο αμυντικά αλλά και σε δημιουργία.
    7) Η ΑΕΚ πρέπει να απαλλαγεί σταδιακά από Τσούμπερ, Χατζησαφί, Άμραμπατ, Μάνταλο και Τζαβέλα. Με αυτή τη σειρά. Ο 1ος και ο 3ος παίζουν ένα άναρχο και ατομικό ποδόσφαιρο που δε δείχνει να το χρειάζεται η φετινή ομάδα. Οι υπόλοιποι επίσης δε φαίνεται να έχουν θέση στην ομάδα που φτιάχνεται.

    Πάμε γερά!

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Mπραβο για την εμφάνηση. Έμοιαζε με ομάδα. Οι αδυναμίες οι γνωστές,αλλά η διακοπή πιστεύω θα κάνει καλο.
    Αυτός ο Μουκουντι είναι χταπόδι.
    Πολύ ωραία μπήκε και ο Γκατσινοβιτς.
    Ψάχνουμε τους Αραούχο και Τσουμπερ,αλλά λογικά θα συνέλθουν.
    Το ότι παίξαμε αρκετά καλά από τα άκρα ελλείψει ακραίων μπακ-χαφ, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο η κάτι άλλο. Μακάρι να είναι το “άλλο” αν και….
    Το ρόστερ γενικά δεν το λες και αμελητέο. Όλο το ζήτημα είναι η διαχείριση του και κυρίως ο αγωνιστικός μπουσουλας. Αν ξαναδώ τρεις αλλαγές μαζεμένες στο 50 με 2-1. πίσω στο σκορ θα ρίξω τρικακια.
    Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε τρικυμία στο κρανίο. Χρόνος χρειάζεται και δουλειά.Οχι τυφλή,αλλά κεντραρισμενη.
    Να κάνει και παρέλαση ο Μπραντ Πιτ και βλέπουμε.

  7. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    εγκαίνια για τον δρόμο σήμερα αλλά άδεια λειτουργίας το γήπεδο δεν έχει πάρει.
    19 του μήνα σήμερα άρα το Ελληνικό δημόσιο μέσα σε λιγότερο από δέκα εργάσιμες μέρες θα το λύσει το ζήτημα…

  8. Ο/Η stelathen λέει:

    @χαρης: ο Πατούλης έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο θέμα της άδειας εμμέσως. Και εξηγώ. Έβαλε ελεγκτρια σε μια από τις φάσεις του έργου μια μηχανικό ιδιόρρυθμη -εν γνώση του- η οποία δεν παρέδωσε πλήρες πόρισμα με τις ελλείψεις. Τις οποίες και βρήκε το επόμενο κλιμάκιο και δημιουργήθηκε καθυστέρηση. Η δε κυρία βρέθηκε μετά στην παράταξη του Πατούλη και με δικηγόρο τον Κούγια για ένα θέμα απειλών. Για αυτό το λόγο δεν βγήκε ανακοίνωση από το σωματείο της περιφέρειας περί πιέσεων στην υπάλληλο. Ποιον εξυπηρέτησε ο Πατούλης με αυτή την καθυστέρηση δεν ξέρω αλλά μάλλον δεν ήταν τυχαίο. Έτσι τουλάχιστον μου μεταφέρθηκαν από εργαζόμενο

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για ποιο λογο δεν δοθηκε προσκληση στον el mago να παρευρεθει στα εγκαινια,τι επαιξε με στελιο μανωλα επισης?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Ευκαιρία να μας πεις.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν ξερω,ρωταω τους insiders του dailytripes να αποκαλυψουν τι γνωριζουν περι αυτου.