ΠΑΡΛΑΡΕ…

Ζούμε μια πολύ ωραία εβδομάδα, που είχαμε καιρό να την ζήσουμε. Μιλάω για την ομάδα μας, που φαίνεται να βρίσκει ρυθμό και χημεία εν όψει του σοβαρότατου κρας τεστ της την Κυριακή στο Χαριλάου. Η ενδεκάδα που παίζει έχει δείξει τα στοιχεία που θεωρητικά θέλει ο Αλμέιδα, ενώ κι ο προπονητής αποχτάει σιγά σιγά μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο κι όπως λένε οι κουλτουριάρηδες, έχει ευχάριστο πονοκέφαλο. Δηλαδή αν θα παίξει δίπλα στον Σιμάνσκι ο Γιόνσον με έξοδο του Ελίασον, διότι άλλη αλλαγή δεν προβλέπεται. Άντε και να ξεκινήσει κι ο Σιντιμπέ. Είδες πως μερικές φορές αρχίζουν και μοιάζουν περιττοί για την αρχική ενδεκάδα, παίκτες όπως ο Τσούμπερ ή ο Άμραμπαντ….

Αυτό όμως το αγωνιστικό ας το δει ο καθ ύλην αρμόδιος. Το δικό μου το παρλάρε αφορά πιο πολύ το γήπεδο. Την έδρα μας. Που όπως φάνηκε έδωσε κάποια παραπάνω ώθηση την ομάδα μας. Το δικό μου το παρλάρε είναι πιο πολύ για το μέλλον και το ενδεχόμενο τιμωριών. Διότι ούτως ή άλλως είμαστε στο στόχαστρο των αντιπάλων. Η δική μου ευχή και παράκληση είναι προς τους εαυτούς μας. Να μην βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Και φυσικά δεν πρόκειται αυτήν την στιγμή να κατηγορήσω τους οργανωμένους μας. Διότι όλο το γήπεδο άναβε καπνογόνα, κι όλο το γήπεδο συμμετείχε στην φιέστα της πρεμιέρας. Οπότε θεωρώ οτι είναι πολύ εύκολο να βγει μια ντιρεκτίβα από την εταιρεία προς όλους μας να μην χρησιμοποιήσουμε τα εν λόγω αντικείμενα. Τα δύσκολα είναι να εφαρμοστεί αυτή η ντιρεκτίβα. Και λέω δύσκολα διότι εδώ μιλάμε για έλεγχο, που όπως και να το κάνεις δεν είναι κι εύκολα αποδεκτός. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολος αφού αφορά το σύνολο σχεδόν του γηπέδου. Χρειάζεται λοιπόν μπόλικη προπαγάνδα αλλά και μέτρα. Μέτρα τα οποία μπορεί να θεωρηθεί οτι στοχοποιούν εμάς, αλλά σίγουρα θα αποκλείσουν και προβοκάτσιες ( ήδη κάποια καθίσματα αναφέρθηκαν οτι έσπασαν. Ήταν Αεκτζήδες αυτοί; )

Η διοίκηση λοιπόν πρέπει να κινηθεί για ανακοινώσεις, νουθεσίες, συναντήσεις. Μπορεί το γήπεδο να είναι υπερμοντέρνο και άριστο τεχνικά, όμως έχει κι αυτό τα θέματα του στο επίπεδο της ασφάλειας για την τέλεση ενός αγώνα. Δεν έχει κάγκελα, πολύ σωστά αλλά…Δεν έχει πλέξι γκλας,  πολύ σωστά αλλά…Δεν έχει δίχτυα, πολύ σωστά αλλά… Δεν έχει τάφρο γύρω, πολύ σωστά αλλά… Τα έχουμε επει αλλιώς. Καλό είναι να έχεις δημοκρατία αλλά για να την έχεις, πρέπει να έχεις και παιδεία. Εύκολα καταντάει οχλοκρατία.

Όπως πολύ εύκολα βάζεις σε λειτουργία τα τουρνικέ, που στο πρώτο παιχνίδι μας δεν δούλευε κανένα. Και μάλιστα σε όλα υπήρχε και μια επισήμανση οτι σύντομα θα μπουν σε λειτουργία. Και πρακτικά αυτά ήταν ” υπεύθυνα ” για τους υπεράριθμους που παρατηρήθηκαν σε κάποια σημεία του γηπέδου. Διότι ο έλεγχος για την είσοδο ήταν ανθρώπινος οπότε εύκολα κατανοείς οτι δεν επιβάλεται κι εύκολα. Στο τουρνικέ όμως, που παίρνει εντολή από τον scanner ( αυτό το σύστημα έχουμε ) για να ανοίξει, τουλάχιστον άμεσα λύνεις αυτό το θέμα. Παραμένουν όλα τα υπόλοιπα, που λέω στο παρλάρε.

Κανογόνα που θα επιφέρουν διακοπή αγώνα. Αντικείμενο που θα φύγει ( από οπουδήποτε ) και χτυπήσει αντίπαλο ή αξιωματούχο του αγώνα. Πιθανή εισβολή κάποιου. Τι έχουμε κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση; Τι κάνουμε εδώ; Περιμένουμε μοιρολατρικά τον αγώνα με τον Ατρόνητο; Άντε και τον ξεπεράσαμε. Όταν θα έρθουν τα ντέρμπυ, με τον φανατισμό και την δίψα μας στα ύψη, και πιθανές προκλήσεις αντιπάλων, θα το παίζουμε Μητσοτάκης και θα καταγγέλουμε στα όργανα αυτά που μας κάνανε; Τόσο ισχυρές συμμαχίες έχουμε ; Διότι τότε δεν θα μιλάμε για μια τιμωρία της έδρας, αλλά και για αφαίρεση βαθμών. Κι άντε ξανά σε ένα σπιράλ, τις πταίει κι ούτω καθ’ εξής.

Ας το δει λοιπόν η εταιρεία το όλο θέμα. Στο φινάλε διαφυγόντα κέρδη θα έχει. Αλλά μπορεί και να έχει και ποινικές ευθύνες για την ασφάλεια, που μπορεί να κινδυνέψει και η άδεια της. Οι φιέστες τελείωσαν και μπαίνουμε τώρα στην ομαλότητα του ποδοσφαιρικού πολέμου. Κι εδώ θέλει μέτρα προληπτικά κι αποτρεπτικά για να κρατήσουμε κι αυτήν την οπαδική ενότητα που μας χάρισε το γήπεδο. Κι εδώ είναι που τελειώνει και το παρλάρε. Μετά ακολουθούν κατηγορίες για ηθελημένες ενέργειες….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΠΑΡΛΑΡΕ…

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΜΑΓΙΚΟ 4μερο.
    Απιστευτη συγκίνηση.Η ομαδα αρχίζει και δείχνει πραγματάκια.Το ματς στου Χαριλαου ειναι απο αυτά που δίνουν τίτλους.
    Για τα υπόλοιπα,δινω μια δικαιολογία για τα καπνογονα επειδή ήταν πρώτη φορά μετά απο 20 σχεδόν χρόνια.Για τα επόμενα θα ειναι μαλακία να τιμωρηθούμε αφού πλέον ΟΛΟΙ γνωρίζουν.
    Στηβ θα μπει δίχτυ μπροστά και πλάγια στα δυο πέταλα.Ειναι αυτά τα μαύρα σχοινιά,αν τα πρόσεξες.Ο μηχανισμός που ανέβασε το πανό ειναι αυτός που θα ανεβοκατεβαζει το δίχτυ στα ντερμπι.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Α, μάλιστα. Σωστό μέτρο αν και το γήπεδο αυτό φτιάχτηκε για ανθρώπους…..

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προσβλητικό μεν το δίχτυ αλλά αναπόφευκτο αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν λογιζουν τους εαυτούς τους ως τέτοιους ,οι ίδιοι πρώτοι από όλους,άρα θεωρούν φυσιολογικό το να αντιμετωπίζονται ως θήτες.

    Οπότε λογικό το μαριδοδιχτο. Βέβαια οι μαλακια δεν έχει όρια και ξεπερνά και τα δίχτυα. Η μπορεί να προέλθει από άλλο σημείο.
    Προσωπικά θεωρώ δεδομένη την τιμωρία της έδρας στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Απλά είμαι περίεργος για το πότε και το πώς θα γίνει αυτό το-ακομα ένα- “κατόρθωμα”.

    Οι οπαδοί είναι οπαδοί. Ειδικά αν νομίζουν ότι επειδή βρήκαν γωνια και “σπίτι” οπαδικο,θα πιάσουν και τους άλλους από τα αρχιδια, η ότι κάτι τρέχει με τη πάρτι τους.

    Εδώ ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του γηπεδου και κάποιοι μαλακες έγραφαν με σπρέι στα τσιμέντα της υπογειοποίησης. Μη δούν τετραγωνικό μπετου άγραφο. Αμέσως να το μουτζουρωσουν.

    Το νέο γήπεδο φαντάζει πολυτέλεια.
    Όσο πολυτέλεια είναι -απ την ανάποδη θεαση- το Μέγαρο Μουσικής το οποίο ενίοτε το τιγκαρουν αμόρφωτοι επιδειξιες με γραβάτες και κυρατσες παρφομαρισμενες με ακριβά αρώματα για να καλύψουν τη σκορδιλα στα δάχτυλα η οποία φεύγει πολύ δύσκολα με τα χρόνια,ακόμα και αν αλλάξεις συνοικία.

    Οι μεν σπάνε ότι βρουν, από αντίδραση στο κατεστημενο-ετσι γενικά και αοριστα- ακόμα και αν είναι οικείο κατεστημένο, οι δε εντασονται στο χώρο όχι από γνώση και σύνεση αλλά από επιτηδευμένη υποκρισία. “Μη μας περάσουν και για ακοινωνιστους” που λέει και ο Ζήκος.

    Τέλος πάντων.
    Ολιγορια επαρκούς και έγκαιρης κυρίως αντίδρασης της ΠΑΕ και μη λήψεις μέτρων , που θα οδηγουν στην τιμωρία, μάλλον θα με βάλουν σε σκέψεις για το σπρώξιμο στον Αλαφούζο.(τα έχουμε δει και στο παρελθόν κάτι ανάλογα σιγονταρισματα.

    Αγωνιστικά,αν η ομάδα παίξει όπως μπορεί.μια χαρά γυρίζει με το διπλό από το Βικελίδης. Ελπίζουμε να μη δούμε τίποτα θαύματα και τρικ από τον πάγκο.
    Και αυτόν τον Μάνταλο. Αποσύρετε τον. Εντάξει,με τρόπο. Καταλαβαίνω ότι είναι ο σύγχρονος Κούδας και ότι θα μας λείψει. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Θα αντέξουμε. Αλλά πλέον στείλτε τον. Δεν ξέρω για οου. Ας πάει για λιομαζωμα. Να χαρακωνει μπουρακλες. Να κουβαλάει νερό έστω. Να βρει και καμιά νταβραντισμενη Αλβανίδα να ξεθολωσει. Αλλά τέλος πάντων, βάλτε τον στην άκρη σιγά σιγά. Έχω πλέον πιστέψει ότι θα πάρω σύνταξη και θα τον βλέπω ακόμα.
    Νομίζω ότι είναι στην ΑΕΚ από τότε που ήταν ο Σαλιαρελης στο γαύρο.
    Έλεος με δαυτον. .

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλημέρα.
    Μεγάλη πουτάνα αυτή η επικοινωνία.Μας ζάλισαν τα παπαρια εδω και μέρες με το γήπεδο της ομάδας.Τι τα πλεξιγκάς τους έφταιγαν,1,90 αντί για 2,2.Τι τα κιγκλιδώματα για τους φιλοξενούμενους,που δεν υπάρχουν.Μεγάλος καημός και για την ασφάλεια των οπαδών και εν γένει του γηπέδου.Ολα αυτά τα έλεγαν αυτοί που είχαν το πεταλό τους κλειστό λόγω τιμωρίας.Αυτοι που χθές επαιζαν ξύλο με τα ΜΑΤ μπροστά στην 7 επι μισή ωρα.Μιλάει ο κομπλεξικός-γραφικός πρόεδρος που έστειλε την 7 να κάτσει στο απέναντι πέταλο με το ετσι θέλω.Εκεί να δείς κυνηγητό που εφαγαν οι κάτοχοι διαρκείας απο τους επιστήμονες.
    Για να μην παρεξηγηθώ δεν δικαιολογώ τους δικούς μας,μιλάω για το επικοινωνιακό κομμάτι.
    Ο δε Μιτσελ έκανε PR με την αλλαγη του Μαρτσελο.Το δε Σισε τον εκαψε κανωντάς τον αλλαγή μετά το λάθος του
    Απλά τη συγκεκριμένη στιγμή θεωρώ οτι η ΠΑΕ θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να δώσει λύση.Ειδικά στην 21 πρέπει να καταλάβουν οτι η ομάδα πρέπει να προστατευτεί.Πιθανότητες,λίγες γιατί μιλάμε για ανθρώπους με αδυναμία κατανόησης.
    Τα πλεξιγκλας και το δίχτυ είναι απαίτηση απο την περιφέρεια για να πάρουμε την προσωρινή αδεια.
    Τώρα έρχεται ο Αρης.Δύσκολο παιχνίδι και περιμένω,μετά απο πολλά χρόνια,με λαχτάρα να δω την ομάδα.Περιμένω να δώ πως θα το προσεγγίσει ο Αλμέιδα και ειδικά πως θα χειριστεί τους Γιονσον,Πινεδα,Σιμανσκι.Θα κατέβει πάλι με Γκαρσία και Αραούχο μαζί?Μετά απο καιρό μιλάμε για ποδόσφαιρο.Ανοίγω παρένθεση για να πω οτι ο κόραξ που ήρθε απο Πορτογαλία είναι ο αντίστοιχος Σπάθας των εκεί.Το γνωρίζουν στη ΠΑΕ.Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζεις…. Αν είδες το παοκ-παο το παιχνίδι το καθάρισε ο varιστας εν αντιθέση με το δικό μας με τους βαζελους.