Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ουφ και πάλι ουφ….Αυτό είναι το γενικό σχόλιο για το σημερινό παιχνίδι. Ουφ που η ομάδα κέρδισε και ουφ που γελάσαμε στο τέλος.

Η ΑΕΚ κατέβηκε με το γνωστό σύστημα του ρόμβου και χωρίς καμία αλλαγή. Αλλά όσοι είστε εδώ, είχατε σχεδόν προειδοποιηθεί ότι δεν θα έκανε περίπατο. Τυχαία δεν είχα γράψει για το rotation. Που τελικά δεν έγινε κι είχε όλα αυτά που είδαμε στο γήπεδο. Απτά και χειροπιαστά.

Το κέντρο δεν είχε δυνάμεις. Κυρίως ο Σιμάνσκι και ο Γκατσίνοβιτς. Η ομάδα δεν είχε ένταση και ενέργεια, ήταν πάρα πολύ αργή και φυσικά προβλέψιμη στην ανάπτυξη της. Υπήρχαν μπόλικα ατομικά λάθη ενώ το ντεφορμάρισμα του Αραούχο αρχίζει και γίνεται βραχνάς.

Φυσικά ο Ατρόμητος ήταν άριστα στημένος σε μια μαζική άμυνα που δεν άφηνε κανέναν κενό χώρο, όμως αυτό δεν λέει πολλά. Διότι ήταν το αναμενόμενο. Ότι έτσι θα παίξει κι ότι θα κυνηγήσει κάποια αντεπίθεση. Εγώ μιλάω για εμάς. Που ήμασταν μπαγιάτικοι, άδεια μύδια σε γρηγοράδα, σε εμπνεύσεις και σε μοντέρνο ποδόσφαιρο. Χώρια που ήμασταν χοντρά άσφαιροι στην επίθεση, σε όσες ευκαιρίες έγιναν.

Αυτό που γράφω, δεν ήταν και ιδιαίτερα ορατό αφού φαινόταν οτι η ΑΕΚ είχε την μπάλα και κατέβαινε. Και είχε και μπόλικα κόρνερ και κάμποσες προσπάθειες στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή ήταν και η παγίδα του Ατρόμητου, που εμπιστεύτηκε την άμυνα του και κυρίως τον τρομερό τερματοφύλακα του. Δεν αλλάζει τίποτα στην κακή εμφάνιση των δυό χαφ μας, ούτε και στην αρνητικότητα του Αραούχο, του Γκαρσία αλλά και του Ελίασον.

Κάπως έτσι έφυγε το πρώτο ημιχρόνιο και κάπως έτσι έφευγε και το δεύτερο. Όταν κατόρθωνε η ΑΕΚ να φτάσει στην περιοχή του αντιπάλου, είτε μπερδευόταν είτε τελείωνε τις φάσεις χωρίς πίστη και χωρίς νεύρο. Είχε και μερικές σπουδαίες επεμβάσεις ο Γιαννώτας αλλά δεν ήταν ρε παιδί μου φωτιά. Και δεν φτάνει μόνο αυτό.

Σήμερα η ομάδα μας κινδύνεψε σοβαρότατα. Διότι κάποιες αντεπιθέσεις του Ατρόμητου μύρισαν χοντρά γκολ. Χάθηκαν διότι ο Αθανασιάδης σήμερα ήταν φύλακας άγγελος και εκ των κορυφαίων. Εγώ μέτρησα τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις, δύο σε κάθε ημιχρόνιο. Που βεβαίως παίκτης είναι και αυτός, αλλά εντός έδρας θα έπρεπε να μην λέμε τέτοια πράματα. Διότι αυτές οι κόντρα επιθέσεις ήταν από λάθη της ανασταλτικής λειτουργίας μας στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ήταν επειδή φρεσκάρισε πολύ την ενδεκάδα ο αντίπαλος προπονητής και τα πόδια των παικτών μας ήταν βαριά. Σχεδόν συμβιβασμένα με την ισοπαλία.

Κι ο Αλμέιδα προσπάθησε να αλλάξει κάτι με τις αλλαγές του. Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για διστακτικότητα. Απλά τα χαρακτηριστικά που μπήκαν δεν ήταν αυτά που θα έδιναν μεγαλύτερη ένταση. Διότι δεν αντικατέστησαν απλά τους υστερήσαντες σε διαφορετική διάταξη. Τους άλλαξαν στην ίδια, η οποία απλά δεν δούλευε. Και δεν δούλευε διότι όταν έχεις διακριθέντες μόνο τον Αθανασιάδη, τον Ρότα και τον Πινέδα, είσαι ελαφρώς εγκλωβισμένος. Όμως το είπαμε, ουφ….

Ναι ήρθε το πρώτο πέναλτυ μας που έγινε γκολ από τον Άμραμπαντ και το οποίο υπέδειξε αμέσως ο άψογος σήμερα Σιδηρόπουλος. Που είχε ήδη υποδείξει επτά λεπτά καθυστερήσεων αφού από ένα σημείο και μετά ο αντίπαλος είχε αρχίσει να κακοποιεί το παιχνίδι με καθυστερήσεις, πράμα που νομίζω οτι αδίκησε τον εαυτό του. Διότι είναι καλή ομάδα ο Ατρόμητος.

Μην λέμε κι άλλα. Η ΑΕΚ ξέμεινε στην μεγάλη νίκη της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε παικτικά σε άλλη μία γιορτή του γηπέδου μας σήμερα. Δεν θυμήθηκε οτι είχε την υποχρέωση της νίκης με καλό θέαμα μπροστά σε έναν κόσμο καταπληκτικό που προστάτεψε την έδρα μας σαν το σπίτι του. Ούτε ένα καπνογόνο, ούτε κάτι άλλο που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Μαζί με τα συγχαρητήρια λοιπόν για αυτήν την φτωχή νίκη, ας δώσουμε και τα εύσημα και στους οπαδούς μας. Διότι τελικά, μπορεί και η νίκη μας σήμερα να ήρθε από το γήπεδο. Διότι όπως έβλεπα τα πράματα και κυρίως τον αρχηγό Αραούχο να αγκαλιάζει το δοκάρι απογοητευμένος μετά από πολλοστή αποτυχημένη προσπάθεια του, θεωρώ οτι το γήπεδο είχε διαφορετική άποψη και ίσως σκόραρε το γκολ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to Α Ε Κ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Θα υπαρχουν και οι στραβες Στηβεν,οπου στραβες, την αποδοση της ομαδος ευτυχως χωρις απωλειες βαθμων.Πας Λειβαδια τωρα, κι εκει θα παει η κλωτσια συννεφο,χωρια που θα ξερεις ολα τα αποτελεσματα . Και αναλογως θα πραξουν ΑΠΑΝΤΕΣ,γιατι μετα εχεις ΠΑΟΚ. Μιλαω για ,ειτε τραυματισμους απο σκληρο παιχνιδι, ειτε καρτες με την Λειβαδια ,ειτε ακομα και επεισοδεια για αυτους που θα πανε για σουβλακια και θα θελουν να τα “καψουν” πριν το κοψιμο …..

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ο Γκατσίνοβιτς ήταν νεκρός από την αρχή και η ομάδα συνολικά πεσμένη. Ακόμα κι έτσι όμως 26 τελικές με 13 στην εστία ήταν αρκετές για να νικήσουμε. Από την άλλη δείχνει το σοβαρό πρόβλημα που έχουμε στο γκολ. Ελπίζω να δούμε τον Βαν Φέερτ κάποια στιγμή. Στο ΟΑΚΑ το ίδιο παιχνίδι θα ήταν διπλό, ούτε καν Χ. Καλός ο Ατρόμητος. Ο κόσμος ήταν άψογος, στήριξε με υπομονή και στην αλλαγή του Κλωναρίδη, έδειξε σεβασμό ενώ το αποτέλεσμα ήταν στραβό.

    Θα ήθελα να πω κάτι άσχετο αλλά σημαντικό. Πρέπει να διορθωθεί αυτό με τη μουσική τσίτα γκάζια ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Είναι εκνευριστικά δυνατά και «κρυώνει» την κερκίδα, δεν καταλαβαίνω ποιος βλάκας το έχει επιλέξει.

    Σημαντική και κρίσιμη νίκη. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις λιγοστές ελπίδες μας και αυτό θα γίνει μόνο αν μείνουμε κοντά στον «προγραμματισμένο» πρωταθλητή.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο… : Δεν βλέπω κάποια δυσκολία εκεί. Επίσημη θύρα δεν θα ανοίξει, όπως και δεν βλέπω τον Κομπότη νάναι σίγουρος για το στρατόπεδο του. Εγώ πιο πολύ φοβάμαι το νιρβάνα του πάγκου μας.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Για το ΟΑΚΑ συμφωνώ. Όπως και για την μουσική, που είναι μόνο για όσους κάνουν γραμμές στην διάρκεια του αγώνα. Όμως εγώ κοιτάω την κατάσταση με την διαχείριση του ρόστερ. Μου μοιάζει πολύ άπειρος ο προπονητής. Σαν να κάνει συμβιβασμούς. Το πράμα μίλαγε οτι θα ήθελε κάποιαν αλλαγή. Η αλλαγή δεν γίνεται όταν όλα θα στραβώσουν, ούτε όταν θα σκάσει το ρόστερ. Σήμερα έπαιξε με την φωτιά και σώθηκε λόγω φανέλας και γηπέδου. Οι 13 τελικές πάνω στον Γιαννώτα, δεν λένε τίποτα. Διότι ήταν τζούφιες και καταλαβαίνεις τι λέω.
    Φυσικά κρίσιμη νίκη, αλλά δεν συμφωνώ με τις λιγοστές ελπίδες. Ποιός έχει ορίσει τον πρωταθλητή; Οι τρεις υπουργοί που έχουν σταθερή παρουσία στο γήπεδο μας; Οι τέσσερις παίκτες που έχασε η αλογοτροφή σήμερα; Μην τρελαθούμε πια. Μας λείπει μια χαφάρα και μια σεντερφοράρα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

  5. Ο/Η δημητρης ρεθυμνο λέει:

    νομιζω επρεπε να αλαξει και τους δυο επιθετικους. να βαλει τον κοσιδη να βαλει καποιον καυλομενο τελος παντων κατι θα γινοτανε. και οι δυο σημερα ητανε χαλια. μαζι με τα χαφ παλι καλα που κερδισαμε.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δύσκολη νίκη με όχι αμελητεο αντίπαλο.
    Προφανώς και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να έχουμε απόδοση αλα Βικελίδης κάθε Κυριακή.
    Στο “μια χαφάρα και μια σεντερφοράρα” θα συμφωνήσω απόλυτα.
    Και τρέχει η ομάδα-ως το 90 παρακαλώ-και καλά στέκεται απο πλευρας αλληλοκάλυψης (υπάρχουν ορισμένα παρατράγουδα στην άμυνα από την πίεση που πρέπει να ασκειται ψηλά) και καλύπτει και κλέβει και σε αντεπιθέσεις βγαίνει και το παιχνιδι δεν είναι μονόπαντο και απλώνεται,,αλλά… κοντά στο τέρμα “κλο-κλο και αβγό τίποτα” που λέει και μια ψυχή.Δεν γίνεται να θες 15-20 μικρομεγαλες ευκαιρίες κοντά στο τέρμα για να βάλεις ένα γκολ.
    Ο Αραούχο δεν ξέρω τί έχει και δεν με απασχολεί. Ο Γκαρσία σωστά παίζει μπροστά,αντι να βολοδέρνει με τη μπάλα πιο πίσω,αλλά σέντερ φορ δεν είναι.

    Μοιάζουν σαν ορχήστρα που μονίμως πρέπει να αποδείξουν κάτι στο κοινό της νέας “Λυρικής”. Αγχος και στρες.Το οποίο μάλλο ξεκινά από τον προπονητή.Λες και γράφει Πανελλήνιες κάθε Κυριακή.

    Είμαστε σαν τον εργάτη που δουλεύει σαν πούστης και το βράδυ δεν ξέρει αν θα πληρωθεί.

    Τον Ιανουάριο-και θα πρέπει από τώρα προφανώς να ψάχνουν-πρέπει να γίνουν και οι δυο μεταγραφές στις θέσεις που προείπες.
    Βέβαια περιμένουμε και τους δύο του Βόλου και ίσως ξεμπλοκάρει και ο Αραούχο,αλλά …

  7. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Στο 2ο η ομαδα επαιξε οπως επρεπε. Δε βαλαμε γκολ γιατι η τελικη πασα ηταν 10 εκ. πιο εδω ή πιο εκει απ οτι επρεπε και λογω Αραουχο. Αν ο Αραουχα ηταν καλα θα ειχαμε βαλει τουλαχιστον 2 γκολ. Μουκουντι Βιντα σημερα ηταν για γελια, επιπεδου Ιωνικου/Λαμιας.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven:

    Για τον προπονητή δεν ξέρω αν είναι θέμα απειρίας, συμβιβασμών ή στυλ. Μποιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό από την Ισπανική Σχολή (Φερέρ, Χιμένεθ) με το εκτεταμένο rotation και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι δεν δούλεψε καλά χθες. Πολύ κουρασμένη ομάδα. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί βγάζει τον Πινέδα. Αν δεν ήταν κουρασμένος, περιμένεις έστω ένα σουτ.

    Έχεις δίκιο για τις τελικές στο τέρμα, ουσιαστικά 2 ήταν οι δύσκολες, αλλά υπήρχαν και άλλες 2-3 εκτός τέρματος πολύ καλές.

    Οι 3 προηγούμενες αγωνιστικές μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι η ΑΕΚ άρχισε πολύ νωρίς να φαίνεται σαν ομάδα. Έχει δρόμο ακόμα, είναι πίσω σε σχέση με ΠΑΟ και σίγουρα θα έχει μέτριες, ασταθείς ημέρες. Και ΠΡΕΠΕΙ μέχρι το τηγάνι να κερδίσει όλα τα ματς.

    ΦΟΡ πήρε τον Ολλανδό, δεν νομίζω ότι είναι κλάσης αλλά αυτά που χάνουν οι Αραούχο-Γκαρσία θα τα έβαζε. Δεν είναι τυχαία 17 γκολ με το Βόλο χωρίς πέναλτι. Προφανώς δε λέμε όχι σε μία ΧΑΦΑΡΑ, αλλά λέιπουν σίγουρα αριστερό μπακ και στόπερ.

    Τέλος, για τον ΠΑΟ και για ποιο λόγο γράφω για λιγοστές ελπίδες. Εκτός της ιδιωτικής μου (και κρατημένης) συνομιλίας με τον πολύ γνωστό Ν.Τ. εντελώς ξαφνικά άρχισα να βλέπω φαινόμενα (ΑΡΔ και οπαδών) που μου ξύπνησαν αναμνήσεις 2018. Είναι ΟΛΟΙ σίγουροι ότι είναι δικό τους φέτος, ιδιωτικά λένε (και δεν τους ενοχλεί) ”μας το έχει δώσει η ΝΔ με τον Μαρινάκη”. Μιλάμε για μία απλά οργανωμένη, μέτρια ομάδα με καλό αμυντικό πλάνο. Δεν βλέπω ποιότητα, ούτε λύσεις και βάθος στο ρόστερ.

    Είδαμε όμως όλοι την αλλοίωση της βαθμολογίας στο μεταξύ μας παιχνίδι (ακόμα και με Χ η διαφορά θα ήταν στους 3) και τους 2 βαθμούς δώρο με τον Αστέρα. Δεν έχει υπάρξει 1 αμφισβητούμενη σε βάρος τους. Είναι ξεκάθαρα σπρωχτοί από μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να τους δώσει και γήπεδο με 123εκ.

    Θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μεταξύ τους σε 2 αγωνιστικές.

  9. Ο/Η πατρινος λέει:

    Γεια σου Στηβεν.Ζητωντας χαφαρο προφανως δε θεωρεις τετοιον τον Ισπανο του Βολου.Ποια η γνωμη σου γι’αυτον και αν νομιζεις οτι θα βοηθησει.

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλησπέρα.Το χθεσινό ηταν μια ωραία ανάμνηση που ξαναέζησα.Τραινάκι απο νωρίς στο γήπεδο,βόλτα,φαγητό και μπυρίτσα παρέα με τον μικρότερο απο τους δυο πιτσιρικάδες.Οτι και αν γινόταν στο ματς ήξερα οτι θα εφευγα γεμάτος.
    Για το ματς απλά η ομάδα ήταν αγχωμένη και κουρασμένη.
    Είναι δουλειά του κοουτς να δει τι θα κάνει για να καλύψει τα αργά μας στόπερ.Ειδικά οταν ο αντίπαλος κατεβάζει το τόπι σωστά.
    Ενα στατιστικό θα αναφέρω.Είχαμε 57 αμέσες ανακτήσεις μπάλλας και ο Ατρόμητος 51.
    Για τις μεταγραφές μπροστά θα συμφωνήσω, προσθέτωντας ενα αριστερό μοακ και ενα στόπερ ταχύτατο.
    Κλείνω με τους διακριθέντες κατά πως τους είδε ο νεαρος.
    Αθανασιαδης,Ροτα και εν μέρει ο Πινέδα.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς πατρινος : Καλησπέρα Βασίλη. Εγώ στο μυαλό μου έχω πάντα ένα θηρίο τύπου Ντιοπ. Από εκεί κι έπειτα, καλώς να ορίσει ο Φερναντες και μακάρι να βγάλει μάτια. Έχω τις αμφιβολίες μου λόγω Βόλου. Στην προσαρμογή του σε εμάς τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στην πίεση και στο δέσιμο του σε μεγαλύτερο μέγεθος ομάδας. Ήδη υπάρχει ένας ελεύθερος που λέγεται Πινέδα, δεύτερος δεν πολυχωράει. Εδώ ήρθε ο Ολλανδός από τον Βόλο και με μία προπόνηση έπαθε θλάση….

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Την επόμενη φορά, να βρεθούμε πριν το γήπεδο ή και μετά για κανά σουβλάκι.

  13. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Ευχαρίστως,αν είμαι Αθήνα και δεν παω τελικά Καλαμάτα,ενεκα τριημέρου.

  14. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αυτοι οι Λετονοι στο λυομενο, σιγουρα ειναι διαιτητες η σφυραγαν στον Υπερσιβηρικο και τους πηραν με αποσπαση? Τετοιους ειχαμε ρεεε……

  15. Ο/Η Hokan λέει:

    Στήβεν δες ένα καταπληκτικό στατιστικό από τις 2 τελευταίες νίκες του Παοκ στο Καραϊσκάκης.
    2018 0 – 1 (αυτογκόλ ο βουκοτιτς), τελικές στην εστία ο Παοκ 0 (!)
    2022 1 – 2 (αυτογκόλ ο Σωκράτης, Νάρευ), τελικές στην εστία ο ΠΑΟΚ 1 (!)
    Και εάν έδινε το πέναλτι θα ήταν 3 γκολ με 2 τελικές στην εστία.
    Εδώ μιλάμε για ρεκόρ Γκίνες.
    Πάντως και οι 2 ΠΡΕΠΕΙ να χάσουν οπωσδήποτε στη Φιλαδέλφεια για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους. Μη τυχόν δηλ. οι δικοί μας κατεβούν με τα γνωστά κόμπλεξ.

    Υ.Γ. Ο Παπασταθόπουλος προκαλεί θλίψη. Έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχει κάνει πολλά λεφτά και να τα χαίρεται, μυαλό δεν έχει να προστατέψει την υστεροφημία του ?

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    steven αυτό που φέρεται να είπε ο μήτσος ότι η ομάδα έχει ετήσια έσοδα 38 μύρια, ισχύει?

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Ας πούμε 35 σουίτες με 70 χιλιάρικα τον χρόνο. 2,5 μύρια. Ας πούμε 30000 εισιτήρια με μέσο όρο 40 ευρώ. Περίπου 1,2 μύριο ανά παιχνίδι. Έχουμε 18 παιχνίδια στην πλήρη σαιζόν. Άρα 21 μύρια. Τηλεοπτικά, χορηγίες, μπαρ και καταστήματα κλπ θεωρώ οτι έχει μια λογική το νούμερο που είπε. Θα τα δούμε στον ισολογισμό.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    δηλαδή με μια μικρή ευρώπη europa και τέτοια πάμε 50μύρια, με champions league δεν έχουμε μπερεκέτια?

    άρα μεγάλος στόχος το πρωτάθλημα?

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Εγώ αδερφέ, δεν τα ξέρω ακόμα τα έξοδα. Οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα για επαναεπένδυση. Αυτό που εικάζω είναι οτι η ευρωπαϊκή πορεία ( νομίζω το cl είναι μακρινό όνειρο ), θα φέρει κι άλλα έσοδα, όπως και τα μουσεία και οι ξεναγήσεις με εισιτήριο. Φυσικά κυριότερα και οι πωλήσεις παικτών. Για να γίνουν και τα υπόλοιπα έργα που θέλει ο εγγυητής.
    Ο στόχος, όσο ξέρω τον εγγυητή, δεν είναι το πρωτάθλημα σαν αυτοσκοπός. Είναι η ομάδα να παίζει καλά και να έχει το γήπεδο γεμάτο. Ο τίτλος θα έρθει κάποια στιγμή, μοιραία.