ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

Με τον γνωστό ρόμβο μπήκε η ΑΕΚ στην Λειβαδιά και υπό το βλέμμα τουλάχιστον δύο χιλιάδων Αεκτζήδων. Τι άλλο ήθελες για να νομίσεις ότι παίζεις στο γήπεδο σου; Καλύτερες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν.

Μπήκε όμως και με δύο πολύ σοβαρά λάθη : το πρώτο ήταν η χρησιμοποίηση του Σιντιμπέ στα αριστερά, που φάνηκε οτι προσπαθούσε πιο πολύ να διώξει την μπάλα με το δεξί προς τον Γκατσίνοβιτς κυρίως, παρά να κάνει κάτι της προκοπής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε πλήρως το αριστερό άκρο επιθετικά.

Το δεύτερο όμως και πιο σοβαρό λάθος, ήταν ότι στο γήπεδο μπήκε με λάθος νοοτροπία. Με ένα πολύ υπεροπτικό ύφος, ένα ύφος μη μου άπτου. Κάτι θα γίνει κάπως και θα βάλουμε ένα γκολ. Χωρίς προσπάθεια, χωρίς ιδιαίτερη ένταση, χωρίς πάθος και κυρίως χωρίς ταχύτητα. Στα πάντα προβλέψιμη κι εντελώς ακίνδυνη. Να κάναμε όλα κι όλα δύο μακρινά σουτ, που δεν βρήκαν και εστία επίσης.

Σαν αποτέλεσμα είχαμε να δούμε ένα πολύ βαρετό έως κι εκνευριστικό παιχνίδι από την μεριά μας απέναντι σε αντίπαλο που ήταν παρατεταγμένος με διπλή ζώνη άμυνας. Κι ο οποίος αντίπαλος πήρε περίπατο το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, ενώ έφερε κι έναν εκνευρισμό στους δικούς μας, τους οποίους κατάπιε ο περιπατητικός ρυθμός του Λεβαδειακού κι αισθάνονταν συνεχώς μπλοκαρισμένοι.

Δεν πάει όμως έτσι το έργο. Δεν γίνεται ο Αραούχο – που και σήμερα ήταν νωθρός – να παίζει στο κέντρο. Δεν μπορεί χωρίς πλάγιασμα να ανοίξεις κλειστές άμυνες. Δεν γίνεται να μην έχεις σκυλιά στο κέντρο. Δεν γίνεται να κυνηγάς τα πάντα με τον Ελίασον και κάποια καλή σέντρα. Δεν γίνεται να μην πατάς στην αντίπαλη περιοχή. Όχι ρε πούστη μου, δεν γίνεται. Δεν μπορεί να μην ξέρεις πώς θα παίξει ο προτελευταίος, που είχε και τέσσερις απουσίες.

Προφανώς κι έπεσε κατσάδα στο διάλειμμα. Και πολύ σωστά. Η ομάδα μπήκε εντελώς μεταμορφωμένη στο δεύτερο μέρος. Τι έκανε δηλαδή; Άρχισε να τρέχει κι ανέβασε ένα κλικ την ταχύτητα της. Κι αν άρχισε να τρέχει στον χώρο του κέντρου, εξάσκησε τρομερή πίεση με τους δυό επιθετικούς της στην άμυνα του αντιπάλου. Κι όλα άλλαξαν.

Ο μεν Ελίασον σαν κορυφαίος έβγαλε την σέντρα κι ο Γκαρσία σκόραρε, ενώ λίγο αργότερα ο απελευθερωμένος Γκατσίνοβιτς – επίσης κορυφαίος – κέρδισε ένα πέναλτυ κι ο Γκαρσία κλείδωσε τη νίκη. Έτσι θα λέγαμε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Διότι ο απελπισμένος Λεβαδειακός απείλησε δυό φόρές πολύ δυνατά. Δύο κλασσικές ευκαιρίες από αυτές που δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει, αλλά κι η κατσάδα έχει κοντή ημερομηνία λήξεως ενώ μην ξεχνάμε ότι είχε μπει κι ο Μάνταλος.

Δεν ήταν λοιπόν κάποια μυστική συνταγή. Απλά ανέβηκαν τα χαφ, δηλαδή ο Πινέδα κι ο Σιμάνσκι – μεγάλη ιστορία η ενέργεια που βγάζει αυτός ο παίκτης -, σπρώξανε τον ρυθμό σε ψηλότερο τέμπο, κι ο Λεβαδειακός απλά εξαφανίστηκε. Όταν ο ρυθμός έπεφτε, ο αντίπαλος μπορούσε κάπως να απειλήσει. Κι ελπίζω να γίνει ανάλυση της κακιάς νοοτροπίας του πρώτου μέρους, διότι μπάλα σημαίνει τρέξιμο, ταχύτητα κι εκμετάλλευση των κενών χώρων. Χώρους που δημιουργείς όταν αλλάζεις θέσεις, κι όταν βέβαια προηγείσαι κι ο άλλος βγαίνει από το καβούκι του.

Ήρθε λοιπόν ο μονόδρομος της νίκης. Διότι θάταν αμαρτία να μην ερχόταν εφόσον η ΑΕΚ συνέχιζε με αυτό το οκνηρό και λανθασμένο τέμπο του πρώτου μέρους. Διότι φέτος μπορούμε να μιλήσουμε για πολλή καλή ομάδα με ουσιαστικό αντίπαλο μιαν αναιμική αλογοτροφή. Αρκεί βέβαια να ιδρώνεις έστω και για ένα διάστημα του αγώνα όταν έχεις αντίπαλο μια πολλή αδύναμη ομάδα, που δεν πέρασε την σέντρα στο πρώτο μέρος. Αν χάσεις το πρωτάθλημα να το χάσεις από την ικανότητα των άλλων, κι όχι από την τεμπελιά σου.

Συγχαρητήρια λοιπόν για τη νίκη, την απόδοση του δεύτερου μέρους και φυσικά για τους τρεις βαθμούς. Ελπίζω αυτό το πείραμα με τον Σιντιμπέ να μην ξαναγίνει διότι εκθέτει τον παίκτη, την ομάδα και τον προπονητή. Χώρια που χαντακώνει και τον Ραντόνια, που αξίζει.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αλμέιδα: Δε θεωρώ ότι ήταν πρόβλημα η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, δε θέλω να το βάλω σαν δικαιολογία. Σίγουρα όποιος έπαιζε μπάλα μικρός δεν έπαιζε σε συνθετικό χορτάρι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει απλά να μπαίνεις και να παίζεις. Μπράβο! Μπράβο για το κλίμα στην ομάδα, μπράβο για την προσπάθεια να προσδώσει ταυτότητα στην ομάδα.

    Μπράβο για την καλοκαιρινή, κομβική επιλογή. Είδε τις περισσότερες μεταγραφές να έρχονται αργά, εκτός από τα ΧΑΦ. Μεγάλος γάτος, ξεκίνησε να δουλεύει τη βάση με τα ΧΑΦ. Και τι ΧΑΦ. Εξυπακούεται ότι το καλοκαίρι η ΑΕΚ πρέπει να φέρει μια ΧΑΦΑΡΑ ανώτερη από όλους, αλλά πλέον ανασάναμε.

    Δεν είδα την ΑΕΚ να αγχώνεται σήμερα. Σίγουρα μας δυσαρέστησε στο Α, αλλά 15’ στο Β´, έφτασαν. Βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Όσο νικάει η ΑΕΚ, τόσο θα τους μεταφέρει την πίεση.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Με τι να δουλέψει Νεκτάριε ένας προπονητής; Από τα χαφ ξεκινάει, αυτά κάνουν την ομάδα. Μην κοιτάς που εδώ φωνάζαμε για χαφ και βλέπαμε τον Μάνταλο… Η ΑΕΚ μπορεί να μην αγχώθηκε, αλλά άγχωσε εμάς. Διότι άλλο πράμα να αγχωθείς σε ένα ντέρμπυ, κι άλλο να πετάξεις βαθμούς εδώ, όπως πέρσι στον Απόλλωνα ( τον Λεβαδειακό τον έχω δέσει με τον Απόλλωνα στο budget βαθμών ).
    Ο Αλμέιδα για μένα, ακόμα είναι στοίχημα. Το ρόστερ μας είναι πολύ καλό, οπότε θέλουμε κι άλλα crash tests. Με τον Άρη θριάμβευσε, με τον ΠΑΟ τα έκανε μαντάρα. Φυσικά το πρόσημο είναι συν…

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα,η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο άχρωμη άοσμη άγευστη.Στο 2ο με 20 λεπτά μπάλλα πήρε το ματς.
    Το γήπεδο άθλιο,είχανε να το ποτίσουνε τουλάχιστον μια βδομάδα,ήταν σκληρό σα χωράφι.Δείτε το ιδιο γήπεδο με παοκ.
    Αντε τώρα γερά για την Κυριακή.
    Μυαλωμένα και συγκεντρωμένα να πετύχουμε τη νίκη.Ο κλεφτοκοτας ξέρει να κάνει μπουρλότο τα ματς.Προσοχή εκεί γυρω-γύρω απο το παγκο.Θα τραβήξει αυτός τη γκρίνια του κόσμου.Εμεις πρέπει να ασχοληθούμε με το ματς και την ομάδα μας και οχι με το παπαρα.

  4. Ο/Η bandog λέει:

    δεν ενθουσιαστηκα με τον ε ρχομο αλμεϊδα.
    δεν ειναι ο καλυετρος προπονητης που θα μπορουσε να φεριε η ομαδα. ενα στοιχημα ηταν.
    ειναι ομως ο ιδανικος για να προσδωσεισ την ομαδα στοιχεια που της ελλειπαν με κυριοτερα την φυσικη καταταση και την πειση.

    στην ομαδα λοιπον γινεται δουλειαπου θα αφησει παρακαταθηκη και για τον επομενο προπονητη.

    η ομαδα θελει ενα αριστερο μπα και ενα φορ για να ειναι πληρης.
    ερχεται και ο παιχταρας φερναντεζ τον γεναρη και θα βγαλει γουστα στην επιθεση.

    πινεδα δεν μου γεμιζε το ματι αλλα τελικα ειναι το χαφ μαμουνι που ηθελε η ομαδα.
    ενας box to box παικτης με διαρκη κινηση , κοψιματα , μεγαλη συμεμτοχη στην κυκλοφορια της μαπλας και σχεδον αθορυβα ολα αυτα.

    το καλο ειναι οτι εγιναν σωστες και επιτυχημενες μεταγραφες το καλοκαιρι.
    ολοι οι παικτες βγηκαν!

    οταν βρει ρυθμο ο σιντιμπε θα δουμε ωραια πραγματα και απο αυτον.
    ο τυπος δειχνει την κλαση του ηδη με επιβλητικη παρουσια και απλο ποδοσφαιρο.

    το ζητουμενο ειναι να ξεκλειδωσει ο αραουχο.
    δεν ξερω τι παιζει και κανει τοσο αγχωμενα παιχνιδια.

    η ουσια ειναιι η τεραστια ποιοτητικη αναβαθμιση της ομαδας.
    να εχειςπαγκο τσουμπερ, αραφατ και μανταλονα που περσι ηταν τα βαρια χαρτια σου….

    περσι με τετοιο πρωτο ημιχρονο θα ειχαμε το ματς χαμενο ενω φετος ξερουμε οτι θα μπουμε δευτερο , θα βρουμε γκολ , θα παρουμε τη νικη.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Ένα τέταρτο καλή μπάλα και φύγαμε για παοκ.

    Μωρή πουτάνα λουτσέσκου θα τη βγάλεις πάλι καθαρή? τα ξαδερφάκια τα συμπαθώ ανέκαθεν, αλλά αυτός ο ασβός στον πάγκο εδώ μου κάθεται

    εκείνη η σκατόφατσα ο βέλιτς ακόμη στην ελλάδα βιοπορίζεται? ήμαρτον…

    η λιβερπουλαρα βράσε όριζα, δυστυχώς πάει από ήττα σε ήττα.