Α Ε Κ – ΟΦΗ

Το αρκετό και απαραίτητο rotation, έγινε σήμερα απ/ο τον Αλμέιδα. Η ομάδα κατέβηκε με τον ρόμβο τον γνωστό, με κάποιους που ξεκουράσθηκαν και με κάποιους που δεν μπορούσαν να παίξουν . Κάτι είναι κι αυτό εν όψει Πειραιά.

Κι είχαμε άλλο ένα πάρτυ στο γήπεδο μας, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα αλλά που δεν ήταν μόνη της. Συνδυάσθηκε τέλεια από το γρήγορο τελείωμα του αγώνα, αφού μόλις στο δωδέκατο λεπτό, προηγηθήκαμε με 2-0. Οπότε δεν μπορεί να γίνει και ισχυρή κριτική για την απόδοση μας ή για όλον τον αγώνα.

Φυσικά δεν πρόκειται να διυλίσουμε τον κώνωπα. Διότι χρειάζονται κι αυτές οι ξεάγχωτες νίκες. Νίκες ψυχολογίας αλλά κυρίως ελέγχου του ρυθμού. Δηλαδή κρατώντας τον σε χαμηλά επίπεδα για ένα παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Που όχι μόνο δεν στράβωσε κάπου, αλλά η ΑΕΚ πρακτικά δεν κινδύνεψε πουθενά. Για δυό λόγους : Πρώτον διότι κράτησε πολύ καλά τις θέσεις της αλλά και διότι σε όποια επικίνδυνη κατάσταση θα μπορούσε να δημιουργηθεί, οι παίκτες του αντιπάλου ήταν εντελώς άστοχοι. Και μιλάμε βέβαια, για πιθανή μείωση του σκορ.

Πού στηρίχτηκε αυτή η νίκη; Σε μια εκπληκτική σήμερα τετράδα : Στους κορυφαίους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπαντ, στο κομπιούτερ Γιόνσον και στον Μήτογλου. Χωρίς όμως να πρέπει κάποιος να στιγματισθεί σαν υστερήσας. Διότι και σήμερα η ΑΕΚ ήταν κανονική ομάδα. Εντάξει δεν έχει σέντερ φορ αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα να πουληθεί ο Γκαρσία και να ξεκουραστούν τα μάτια μας ακόμα και σε αυτήν την θέση.

Ήταν ικανή σήμερα λοιπόν η ομάδα μας αλλά και τυχερή. Τελείωσε γρήγορα με το κλείδωμα του αγώνα και μετά έπαιξε σε χαμηλό τέμπο χωρίς όμως να χάνει την ομορφιά της. Διότι βγήκαν μπόλικες τελικές,  μπόλικες αντεπιθέσεις και μπόλικες προσπάθειες, που έβλεπες και καταλάβαινες ότι γίνεται δουλειά στην προπόνηση. Σε πολλά επίπεδα. Είτε σε τακτική επίθεση, είτε σε εκμετάλλευση κενών χώρων που έμοιαζαν σαν κόντρα επιθέσεις. Κι αυτό γίνεται ακόμα πιο σοβαρό και τιμητικό για την δουλειά μεσοβδόμαδα, διότι το είδαμε κι όταν έγιναν και κάποιες επιπλέον αλλαγές σε πυλώνες.

Είχε ένα νορμάλ τρέξιμο η ΑΕΚ, κι έπαιξε σαν αφεντικό του παιχνιδιού γνωρίζοντας τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Το έψαξε γρήγορα και το πέτυχε γρήγορα. Θα έλεγα έκανε μια πολύ καλή προπόνηση όμως θα πρέπει εδώ να δώσω μπόλικα εύσημα στον ΟΦΗ. Πραγματικά δεν κλείστηκε ούτε έπαιξε σκληρά ή αντιποδόσφαιρο. Φυσικά είχε γρήγορα προδιαγραφεί το σκορ, οπότε πάντα υπάρχει το αν χρονικά, όμως εγώ το γράφω απολογιστικά. Κι αν κάποιος αμφιβάλει για την μπάλα του, σίγουρα δεν μπορεί να αμφιβάλει για τα μαρκαρίσματα των παικτών του. Σκέψου οτι εγώ, το ξεκίνημα του πρώτου γκολ μας, το είδα σαν φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

Και πήγαμε αισιόδοξοι και φύγαμε χαρούμενοι με όσα είδαμε. Ξαναλέω, χωρίς να χτυπήσουμε ψηλά γκον απόδοσης. Σαν να είδαμε, τόσα όσα . Μια νίκη ευρεία, εύκολη και με κάποιο καλό θέαμα, αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας θύμισε παλιές εποχές ηρωισμού. Και φύγαμε με την ελπίδα να έχουμε καλή απόδοση την Κυριακή και βέβαια να πάρουμε κάτι. Να δούμε την δουλειά μας σε γήπεδο σοβαρό, απέναντι στον αντίπαλο που έχει χαλάσει τον κόσμο επειδή οι κοινοπραξίες του χάπια δεν πήραν τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση, κι όχι βέβαια για το πέναλτυ του ηλίθιου που το καθαγίασε κάποιος Βρέντζος, που τον γάμησε κάποιο δήθεν διοικητικό συμβούλιο, λες και υπάρχει δημοκρατία πουθενά για να υπάρχει σε μια εταιρεία κάποιου εφοπλιστή.

Συγχαρητήρια λοιπόν ακόμα και στον Μάνταλο σήμερα. Μέχρι κι αυτός πήγε καλά. Όχι διότι έβαλε το γκολ, αλλά διότι πρέσαρε και δέχτηκε να είναι κομμάτι της μηχανής. Φυσικά έφυγε τραυματίας αλλά ξέρουμε όλοι. Πειραιάς έρχεται, εκεί, όσοι παίξουν θα δείξουν τι αρχίδια κουβαλάει ο καθένας. Διότι εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι και πουθενά αλλού. Και με βάση αυτό το παιχνίδι θεωρώ ότι θα πάμε για τις διορθώσεις τον Ιανουάριο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α Ε Κ – ΟΦΗ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πρεπει να συμβαινουν μονο στην Ελλαδα αυτα. Απροκαλυπτα πλεον, φορα παρτιδα οι συναλλαγες για λιμανια, προμηθειες ,σχεσεις ιδιωτων με κυβερνησεις.Και ακομα χειρωτερα, ο ωμος εκβιασμος οταν χαλασει η δουλεια, που πλεον παραπεμπει σε Κολομβιες, κατι Ισημερινους ,κατι Αφρικανικα κρατη στα βαθη της ζουγκλας.
    Δεν πεφτουμε απο τα συννεφα με ολα αυτα, εχουν προηγηθει κατι pumbers, κατι κουπονια ( ληγμενα…) , αλλα στο τοσο ξετσιπωτο δεν νομιζω. Και απο κοντα τα ζωντανα οπαδοι της ομαδας και του προεδρου της . Και γινεται της πουτανας το μαγκαλι απο προχθες ,δηθεν για το πεναλντυ .Και να οι ΠΡΑΒΔΕΣ τα πρωτοσελιδα,και να οι δημοσιογραφαρες οι ανεξαρτητοι αρθρα ολοκληρα περι κυνηγητου και κατεστημενου (!!!). Να καλυψουμε και λιγο τις μπουγαδες γιατι ηταν πολλες οι πλυσεις τα δυο τελευταια χρονια,με αποτελεσμα τον αποσυντονισμο της ομαδος. Αλλα μπρος στο ξεπλυμα τι ειναι λιγο “αποσυντονισμος” , λιγο μουρμουρα .Τα κανουμε με την πρωτη ευκαιρια μπουρδελο ολα ,καταφευγουμε στους ανεπιθυμητους ευρωπαιους που μας κυνηγανε μεχρι και τα δικα μας παιδια, και ολη την βδομαδα αντι να γραψουν κανα καινουργιο τραγουδι ,ασχολουνται πως θα κανουν κωλος – μουνι- γαρυφαλλο το παιχνιδι με τον εταιρο αντιπαλο στις “δουλειες” και στο ποδοσφαιρο. Και κανεις μαλλιοκουβαρα και το σοι ,που ενδιαφερει αυτους βεβαια κι οχι τον υπολοιπο κοσμο . Εκτος κι αν φτασουμε σε αυτο το σημειο ,οποτε παγκοσμια θα ειμαστε οι πρωτοι .Κατι Φιλλιπινες, κατι Μπαγκλαντες, κατι Βιρμανιες θα απεχουν παρασαγγες……

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Διπλο στο ταβλι αλλιως αντιο πρωταθλημα απο δεκεμβρη μηνα.

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Θα πιαστώ από την τελευταία παράγραφο του σχολίου του Παρατηρητή μετά τον αγώνα με τον Αστέρα. Έγραψε λοιπόν και συμφωνώ απολύτως ότι, η ΑΕΚ φέτος χτίζει την ομάδα της επόμενης σεζόν.

    Ο Ματίας ίσως έχει κάνει ένα “κακό”. Σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, παρουσιάζει μία ομάδα που απέχει πολύ από τον περσινό εφιάλτη. Χθες ας πούμε επέλεξε να παίξει κάποια λεπτά. Τόσο γρήγορα που μοιάζει άλλη η ταχύτητα από τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι άλλη μία ακατάκτηση. Δεν πρέπει να “απαιτήσουμε” το πρωτάθλημα. Όλοι θα χαρούμε, όλοι το θέλουμε, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δεν πρέπει να αρχίσουμε το ανάθεμα. Να μείνει, να πάρουμε άλλους 4-5 παίκτες επιπέδου και όλα θα πάνε παραπάνω από καλά.

    Ο Γκατσίνοβιτς δεν είναι απλά ο καλύτερος ΧΑΦ του πρωταθλήματος, αυτή τη περίοδο είναι ο καλύτερος παίκτης στο Ελληνικό πρωτάθλημα, μία ταχύτητα πάνω από όλους.

    Χθες, εμφανίστηκε ο Ντέμης αντί του προέδρου. Γελαστός, φιλικός, φωτογραφήθηκε για 10 λεπτά με όποιον πήγαινε κοντά του. Χαρούμενος πραγματικά, συνεχίζω να σκέφτομαι ότι δεν είναι τυχαία η επανεμφάνιση, όλο και πιο ζεστά.

  4. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Περιέργως ευδιάθετος και παρών ο Ντέμης, κάτι που μου χει κάνει κι εμένα εντύπωση Νεκτάριε. Ξέρει και ισπανικά όπως ο Ματθαίος…

    Νομίζω η παρουσία του στα εγκαίνια ήταν ένα κρας τεστ και για τις δύο πλευρές να μετρήσουν τον σφυγμό του κόσμου.

  5. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Κατα τ άλλα, απλά και ήρεμα ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ολυμπιακό!

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς: Δημήτρης Sweden

    Υποθετικό σενάριο: Τσέχοι ιδιοκτήτες, Ντέμης Πρόεδρος, Σάντος Γενικός Διευθυντής και Ματίας φυσικά προπονητής.

    Την Κυριακή προφανώς θα κάνουν ότι πιο βρώμικο μπορούν. Τέτοιοι ήταν, τέτοιοι θα είναι. Δεν αισθάνομαι φόβο, αυτό που όλοι αισθανόμασταν τα 3 τελευταία χρόνια, μην ξεφτιλιστούμε. Τελείωνε ο αγώνας 2-0 και ανακουφιζόμασταν. Ντροπή.

    Πιστεύω ότι ο Ματίας θα παίξει για να κερδίσει και θα έχει προετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα. Γερό τεστ για πολλούς και πολλά.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    για NNEKTARIOS

    Το τεστ είναι για τι γαβριέλες, όχι για εμάς. Εμείς πάμε να νικήσουμε, όπως στη λεωφόρο.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς AEK Παλαιάς Κοκκινιάς:

    Φυσικά και θα πάμε για να νικήσουμε, αλλά για να γίνει αυτό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις:

    1. Θα προστατέψει την ομάδα ο Μελισσανίδης; Στη Λεωφόρο μας έσφαξαν.
    2. Θα περάσει την αύρα του, τον τσαμπουκά που πάντα έβγαζε ο Αλμέιδα στα ντέρμπι μίσους;
    3. Θα λειτουργήσει ο Μουκουντί σε παιχνίδι που θα δεχθεί πίεση;
    4. Θα εμφανιστεί ο Γκαρσία για πρώτη φορά εκεί μέσα;
    5. Θα σκοράρει επιτέλους ο Αραούχο αν του εμφανιστεί η ευκαιρία;
    6. Θα φανεί η υπεροχή της φυσικής κατάστασης μετά το 70′;

    Τέλος, 7: Απλά και ήρεμα, ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

  9. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλημέρα σε όλους.
    Στο αυριανό παιχνίδι η Α.Ε.Κ μοιάζει μ’ενα αμάξι,που παει με χίλια,μπροστά υπάρχει ενας τοίχος,ο οδηγός εν προκειμένω ο Αλμέιδα αντί να κόψει πατάει το γκάζι και είναι πεπεισμένος οτι θα περάσει απο μέσα.Αύριο θα δείξει…
    ΥΓ 1 Αυτά που διάβαζε απο το κινητό του ο Βρέντζος δεν νομίζω οτι το είχε γράψει ο στιχουργός,δεν ήταν ποιητικά.Σα να το έγραψε κανά Συριζαίος ήταν…
    ΥΓ 2 Ο Αβιλα κοιτάει πίσω του οχι για να δει που είναι ο Ιωαννίδης αλλά μάλλον γξα να κεντράρει την αγκωνιά…
    ΥΓ 3 Πιο εύκολη νίκη δεν πρέπει να έχει κάνει ο Ατρόμητος.Στο 11′ 2-0 τον Αστέρα,που πριν λίγες μέρες έκανε το γιουρίσι σ”εμας.Κοίτα μια συμπτωση που παιζει με βάζελο τη Κυριακή ο Ατρόμητος…
    ΥΓ 4 Οτι και να λένε,οσφπ και παο συμπορεύονται

  10. Ο/Η DNAEK λέει:

    Αν ανταπεξέλθουμε ήρεμα και ψύχραιμα όταν προηγηθούμε, πάμε για τρίμπαλλο.

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Aπο.ραοκ.στιβεν γεια σου.σημερα ξεκίνησα την”γκρίνια”όχι σόλο βέβαια αλλά παρέα με τρεις αντζούγιες Ισπανίας τρία μουσμουλιά και τρία τσιπούρα.τρια βέβαια εύχομαι να ρίξετε και στα σιχαματα αύριο.και για να γελάσετε άντε δείτε το βιντεάκι του δικού μας του παλαβου από τη Ζάμπια γαύροι μουνια.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς paok : Σε χαιρετώ αδερφέ.