ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

Το γνωστό σύστημα και οι γνωστοί διαθέσιμοι παίκτες κατέβηκαν στο τηγάνι. Ρόμβος λοιπόν σε μια μικρή παραλλαγή του 4-4-2. Όμως κατέβηκε μια ομαδάρα και μια Αεκάρα. Ψυχωμένη, με ένταση, πάθος και τρεξίματα, που στην κυριολεξία εξαφάνισε τον αντίπαλο σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Ο αντίπαλος απλά παρακολουθούσε την ομάδα μας και το μοντέρνο ποδόσφαιρο που απέδιδε.

Η αμυντική λειτουργία ήταν άψογη, ενώ η επιθετική οργάνωση ήξερε πού και πώς να χτυπήσει. Στο κέντρο κυριαρχούσε ο Γιόνσον και η ομαδική αλληλοκάλυψη, που δεν άφηνε σπιθαμή του γηπέδου απάτητη. Στην περιοχή του Πασχαλάκη πατήσαμε πάρα πολλές φορές και στην κυριολεξία ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός που έφυγε με το μηδέν κρατημένο πίσω. Τέτοιο επιθετικό πλουραλισμό αλλά και τέτοια ομάδα, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στον Πειραιά. Στο λιμάνι που η ομάδα του δεν είχε ούτε τελική.

Δεν μπορώ να μιλήσω για ατυχία πλέον αλλά για κλασική ανικανότητα. Του Γκαρσία. Ναι, έχουμε όνομα και διεύθυνση. Και ο Ρότα έχασε ευκαιριάρα, αλλά ας μην τον πιάσουμε στην εξίσωση αυτόν. Αυτές οι ευκαιρίες που κάναμε, στην κυριολεξία δεν υπάρχουν. Αποτέλεσμα πίεσης και υψηλότατης έντασης αλλά και πλήρους έλλειψης φόβου μέσα σε αυτό το τρομερό γήπεδο. Δυστυχώς χάθηκαν λόγω της ανυπαρξίας φορ. Δεν υπάρχει άλλο ψεγάδι σε αυτήν την ομάδα. Μια ομάδα που σε αυτό το ημιχρόνιο είχε κορυφαίο όλο της τον εαυτό αλλά κυρίως τον Γκατσίνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα άλλαξε σχετικά. Η ΑΕΚ δεν είχε την απόδοση του πρώτου μέρους ενώ ο Ολυμπιακός κάπως πάτησε καλύτερα στο γήπεδο. Προσοχή : Καλύτερα για τον εαυτό του, όχι καλύτερα από εμάς. Η ομάδα μας πήγε σε πιο κοντρόλ κατάσταση ρυθμού, είτε διότι δεν είχε επαρκείς δυνάμεις, είτε διότι ο αντίπαλος έκλεισε καλύτερα τους χώρους.

Το θέαμα έπεσε κι άρχισε να θυσιάζεται στον βωμό της σκοπιμότητας για το αποτέλεσμα. Αυτό το οποίο ήταν άξιο να ειπωθεί, είναι οτι η ομάδα μας κινδύνεψε από τον εαυτό της. Κι αναφέρομαι στο γκολ που φάγαμε, που ναι μεν ορθώς ακυρώθηκε από το var, αλλά θέλει πολλή σκέψη για όλο εκείνο το κενό που δημιουργήθηκε στο κεντρικό μας δίδυμο, ενώ σίγουρα κανείς δεν θα το σφύριζε προ var.

Kαθώς λοιπόν προχώραγε το παιχνίδι, έβλεπες την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην έχει πια την φρεσκάδα ή την αποφασιστικότητα για να βάλει το γκολ. Κι είναι κρίμα τελικά που τελειώσαμε έτσι, όταν ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίους τους Πασχαλάκη και Παπασταθόπουλο. Διότι η ΑΕΚ στην κυριολεξία κατάπιε τον αντίπαλο αλλά δεν τον τέλειωσε . Παρά τις σωστές, έστω κι ελαφρώς καθυστερημένες, αλλαγές του Αλμέιδα.

Να μην γκρινιάζουμε όμως. Να πάνε να δουλέψουν και να βελτιωθούν στην διακοπή. Να σχεδιάσουν την ενίσχυση της ομάδας και να στοχεύσουν εκεί που δείχνει η δουλειά του προπονητή. Εμείς να μείνουμε με αυτήν την εικόνα, που όπως ξαναείπα πριν, είχαμε χρόνια να δούμε : Μια ΑΕΚ να μην φοβάται αλλά και να διεκδικεί το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Και να στέκεται επάξια και καλοδουλεμένα στο τηγάνι. Και να μάθει να δείχνει και λίγο κυνισμό. Ποδοσφαιρικό εννοώ. Το άθλημα γράφεται από τα γκολ του κι όχι από τις στατιστικές του. Διότι αν αυτά τα βάλεις δίπλα, τότε θα δεις μια κακή μοίρα….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ειναι πικρα μεγαλη,με τετοια εμφανιση να μην τους κανεις 3 γκολ στο ημιχρονο. Δεν ειμαι υπερβολικος,τρια τουλαχιστον και απλα στο δευτερο μερος θα επαιζες σε αδειο γηπεδο. Σε πιανει απελπισια στις περισσοτερες τελικες να βρισκεται ο Γκαρσια τετ α τετ με το τερμα και να χανει τα αχαστα. Μια ομαδα που θα μπορουσε να κατεβασει αμασητο τον γαυρο , να κανει να παραμιλαει το τηγανι να τελειωσει το παιχνιδι , και να μην βαζει ουτε ενα γκολ. Μια καταπληκτικη ΑΕΚ, με τις γνωστες πιεσεις και τα τρεξιματα μεχρι και στις πινακιδες, ηρθε ισοπαλη με κατι ανυπαρκτους σημερα,ελεω Γκαρσια . Ας ειναι, χαρηκαμε την ομαδα που πλεον βαδιζει σε καινουργιες καταστασεις και χαιρεσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να την βλεπεις.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Κρίμα και πάλι κρίμα.

    δεν το πιστέψαμε σήμερα ότι μπορούμε να νικήσουμε.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Κερδισμένος ο βάζελος. Δεν πειράζει. Αν κοιτάξουμε πιο μακρυα,βλέπουμε μια ΑΕΚ που θέλουμε.Ενταση,ένταση,ένταση.Οι πολλές φάσεις που κάνει,τις δημιουργεί από το κέντρο και μπροστά. Μοιάζει με τσιτάχ που κυνηγάει γαζέλα. Το ότι αυτό το πρόσωπο παρουσίασε και σε αυτό το γήπεδο,με αυτόν τον αντιπαλο-ώς όνομα εννοώ- και υπο αυτές τις έντεχνα οξυμένες συνθηκες που είχαν προηγηθεί,δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι ΑΥΤΟ θα είναι το πρόσωπο της ομάδας.

    Δεν έχει φορ όμως. Ο Μπραντ Πιτ χτυπιέται στον πάγκο.
    Ενα κανονικό μπήκε, ο Φαν Βέερτ, και έκανε μια κεφαλιά απολύτως σεντερφορίσια και παρ ολίγο να πάρει το ματς.
    Εκείνος ο “Αρδίζογλου”, δεν είναι φορ. “Βαφτίστικε” τέτοιος,αναγκαστικά. Οταν πρέπει να σουταρει πλασάρει και όταν πρέπει να πλασάρει,σουτάρει.Δεν ξέρω μάλιστα και αν περνά το τέρμα με τα διχτυα για αντίσκηνο στη σαβάνα.Πολύ πιθανόν.
    Εϊναι σαν το γκαρσόνι που ελλείψει “μετρ” τον χρήζει τέτοιον ο οικοδεσπότης,για να βγει πέρα η δεξίωση.Το αποτελέσμα φυσικά είναι να έχουμε εναν μετρ-μίστερ Μπιν.

    Δε βαριέσαι. Κράζουν οι ελλείψεις. Θα είναι κρίμα να μη γίνουν το Γενάρη προσθήκες. Οχι για κάποιο πρωτάθλημα.Θα έρθει και τέτοιο.Αλλά φουσκώνουμε που φουσκώνουμε με καμάρι στο τέλος κάθε αγώνα. Να έχει ρε πούστη μου και ένα αποτέλεσμα. Καλές οι παραστασεις,αλλά να πηγάινουμε και “ταμείο”. Οχι να μένουμε μόνο με τα λουλούδια στα χέρια όταν πεφτει η αυλαία.
    Ουσία. Ελα Μήτσο μου. Ελα καμάρι μου. Δώκε αυτόν τον Γκαρσία και πάρε ένα φορ. Θα σου μείνουν και ρέστα.
    Και άμα θες ένα Γκαρσια οπωσδήποτε, άντε μεχρι τον “Ιανό” και πάρε έναν Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές. Που σου αρέσει και το διάβασμα.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Μόνο ο Μητσοτάκης μπορεί να πουλήσει τον Γκαρσία : Με κάποιο επίδομα…

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Είχα θέσει κάποιες προϋποθέσεις για τη νίκη. Δυστυχώς η ομάδα είναι απροστάτευτη, μας ΕΣΦΑΞΑΝ, ξανά. Η διαφορά οφείλεται στη διαιτησία. Ο δε Γκαρσία, άστα. ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ομάδα, παίζει άλλο ποδόσφαιρο, σε άλλη ταχύτητα. Με προπονητή ΑΝΤΡΑ, ότι δήλωσε, είδαμε. 5 χρόνια ανανέωση συμβολαίου και να του πάρει ότι θέλει, με δώρο τον Πινέδα. Η νοοτροπία που μπήκε η ομάδα δεν υπάρχει.

    Ο Γκατσίνοβιτς επιβεβαίωσε ότι ειναι ο κορυφαίος στο πρωτάθλημα. 3 παικταράδες στο κέντρο κατάπιαν κάποιον Εμβιλά που βλέπαμε με δέος. Φυσικά, όταν έχεις Σάκχοβ και Λεταλέκ και πόσους άλλους άθλιους, έτσι θα βλέπεις τον κάθε Εμβιλά.

    Ναι, μείναμε πίσω, ναι, θα πούμε για παίκτες που θελουμε και όλα αυτά. Κανένας μας δεν θα πίστευε το καλοκαίρι αυτό που είδαμε σήμερα.

    Και το πρωτάθλημα; Για πρώτη φορά σήμερα δεν θεωρώ τον ΠΑΟ σίγουρο πρωταθλητή. Θα συνεχίσει να τον ευνοεί η σχέση Αλαφούζου-Μητσοτάκη; Η τύχη; Θα δείξει. Ομάδα πρωταθλήτρια δεν έχει, ούτε παίκτες ποιότητας.

    Υπομονή, πίστη στο πλάνο, στήριξη. Κάνω δήλωση. Με -4 στην αρχή των πλέι οφ, θα το πάρουμε. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

  6. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Ήμουν στο Καραισκάκη απόψε. Θα πω μόνο το εξής. Στο ημίχρονο, σε όλο το γήπεδο υπήρχε φόβος. Φόβος ότι αυτή η ομαδάρα με τα κίτρινα θα τους διασύρει. Κρίμα που δεν έγινε λόγω έλλειψης ενός κανονικού γκολτζή, αλλά ευχαριστώ την ομάδα για αυτή την εικόνα που έβγαλε στο χορτάρι σε ένα δύσκολο γήπεδο.

  7. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Σοβαρα τωρα, υπαρχει καποια πιθανοτητα να πουληθει ο Γκαρσια ? Στα νουμερα που γραφονται αναφερομαι. Να παει σε καμια Τουρκικη με κανα τριαρι ειναι και φαινεται λογικο. Και να παει αυριο κιολας,γιατι μια -δυο -τρεις αμα ξαναγραψει 20 η πιεση δεν μας βλεπω καλα. Και με επιδομα,καλα λες γιατι οχι. παντως δεν αντεχεται αυτο το πραγμα, εχει γαμω την δυναμη,τα τρεξιματα,αλλα αμα τον βαλεις τετ α τετ με το τερμα μπλοκαρει. Ειδικα σημερα,και στις δυο φορες που βρεθηκε πλαγια με τον Πασχαλακη, στην πρωτη εφυγε η μπαλα δυο μετρα απο το τερμα, και στην δευτερη παλι το πλασε, που κανει και μπλοκαρει ο τερμας,πηγαινε αουτ. Δεν θα του ριξω ολο το αναθεμα, γιατι με την δυναμη που εχει κερδιζει φασεις,κανει ανοιγματα, αλλα για σεντερ φορ ειναι η χαρα για τα χαπια της πιεσης….

  8. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Δεν είναι δυνατόν να είμαστε έτσι στο τηγάνι και να μην τους κερδίζουμε.
    Οι γαύροι έπαθαν κοκομπλόκο σήμερα.
    Πιστεύω σήμερα είδαν όλοι τι έρχεται στο πρωτάθλημα μετά το Μουντιάλ.
    Έστω με τον Φαν Φερτ…

  9. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλημέρα.
    Το αμάξι πέρασε απο τον τοίχο αλλά ο τοίχος δεν επεσε έκανε απλά μια τρύπα.
    Αντε να τον κάνουμε σέντερ φορ μπας και τον πουλήσουμε…
    Στη νέα εποχή το κλειδί είναι ο Varιστας….

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Οι περισσοτεροι πιστευουν οτι με τα χθεσινα αποτελεσματα,νικη βαζελου,ισοπαλια στο ταβλι,εχουν κριθει τα παντα απο τον πρωτο γυρο και πως φετο ειναι ταγμενο στον βαζελο.

    Οι 8 βαθμοι δεν ειναι μη ανατρεψιμοι,αρκει η ΑΕΚ να κανει αυτο που πρεπει εντος εδρας και στα μεταξυ παιχνιδια να κερδισει.

    Ο βιντα χθες ηταν τραγικος,ναι μεν απο τραυματισμο προερχομενος αλλα αργος και λαθη εως πουληματα μπαλας στον αντιπαλο,δεν ειναι και ο πιο γρηγορος αμυντικος ειναι η αληθεια.

  11. Ο/Η Σταύρος Χατζημάνης λέει:

    Μπράβο στους παίκτες μας και στο προπονητή για το ωραίο ποδόσφαιρο που είδαμε ακόμη μία φορά αλλά δεν συνοδεύτηκε με τους 3 βαθμούς της νίκης.
    Το ανέκδοτο Αμραμπάτ πρέπει να τελειώσει μέχρι το Γενάρη, μαζί με Τσούμπερ, Μάνταλο και Τζαβέλλα για να υπάρξει χώρος για καινούριες προσθήκες.
    Πρέπει να δοθεί κάποιος χρόνος ακόμη στον Σιντιμπέ, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει σπουδαία πράγματα.
    Πινέζας και Γκατσίνοβιτς οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, που δεν πρέπει να βγαίνουν ούτε σηκωτοί.
    Για Βαν Βέερτ νομίζω ότι οι προοπτικές του είναι καλές από το μικρό δείγμα χθές αλλά και την περσινή χρονιά του.
    Αεκάρα, πάμε γερά!!!!

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    γαμώτο ποιός περιμένει τώρα ένα μήνα για να ξαναδεί τα κιτρινόμαυρα να καλπάζουν?

  13. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

    Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΑΛΑΝΤ . ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΜΑ ΣΕ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕ ΟΡΜΗ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ. ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΠΑΙΚΤΑΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΑΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙ. ΑΠΟ ΤΑ 6-7 ΜΕΤΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ 10 ΜΕΤΡΑ ΑΟΥΤ.(ΕΝΩ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΛΜΕΙΔΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΕΚ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ 4ΑΡΑ ΧΑΛΑΡΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 10-15 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Από αυτούς τους 8 πόντους απόσταση από τον βάζελο, οι 6 είναι στο μεταξύ μας ματς. Αν κερδίζαμε,εκείνο το ματς που ποτέ δεν καταλαβε κανεις πως χάθηκε, θα είμασταν τώρα στους -2. Η όχι; Αυτή είναι όλη η διαφορά.
    Φυσικά με τα “αν”δεν γίνεται κάτι.Απλά το αναφέρω,για να δείξω ότι η “απόσταση” των 8 βαθμων είναι ένα “τρικ”.
    Αυτή η χρονιά θυμίζει-και ελπιζω να μην έχει την ίδια κατάληξη- με τη χρονιά του όπου παίζαμε την καλύτερη μπάλα από όλες εκεινες τις μαγικές χρονιές της δεκαετίας του ’90 και παρ όλα αυτά κατα εναν μαγικό τροπο την κούπα τη σήκωσαν οι πράσινοι.1995-1996 νομίζω.

    Τέλος πάντων. Ορθό το ότι ο Φερνάντεζ έρχεται πρόωρα-για την ακρίβεια όπως πρέπει- για να μην έχουμε τα καλά του Φαν Βέερτ με τραυματισμούς. Από το τσίπουρο στην τεκίλα,έχει μια απόσταση.
    Ελπίζουμε οι δυο τους να βοηθήσουν τα αναμενόμενα.
    Θα έχουν επανέλθει Τσουμπερ και Σιμάνσκι. Θα τη βγαλει με “ζερό” ο Μήτσος.