ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

Η ομάδα μας κατέβηκε με το γνωστό σύστημα του ρόμβου και με μπόλικες αλλαγές σε θεωρητικά βασικούς, πλήν των απόντων. Αλλαγές που δεν νομίζω οτι δικαίωσαν τον Αλμέιδα. Κάπου χάθηκε η αμυντική συνοχή, κυρίως πίσω, ενώ φαινόταν οτι και στο κέντρο υπήρχαν προβλήματα. Τόσο αμυντικά όσο και οργανωτικά.

Επίσης η ομάδα μου φάνηκε κάπως άνευρη και κρύα, με κάποιο τουπέ, ενώ βέβαια είχαμε και τις γνωστές επιπολαιότητες με τα τελειώματα των φάσεων. Μιλάμε για σούπερ κλασσικές ευκαιρίες, που ήθελες τεράστια προσπάθεια για να τις χάσεις. Και καλά που τις έχασες, να φας και δυό γκολ; Γκολ που τα μετράμε από την αστάθεια του Σιντιμπέ αλλά και την προβληματική εμφάνιση σήμερα του Αθανασιάδη.

Πρέπει να ήταν το χειρότερο φέτος πρώτο μέρος. Απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έκανε τα στοιχειώδη. Κλείστηκε πίσω κι έψαξε τις αντεπιθέσεις. Τις οποίες και αξιοποίησε στο έπακρον, ενώ θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλο γκολ. Που και εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάποιο γκολ, αλλά από την ΑΕΚ αυτό περίμενες. Δεν το περίμενες από τον ΠΑΣ. Κι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Με κακή επιθετική οργάνωση που στηριζόταν κυρίως σε εμπνεύσεις, με πάρα πολλά αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις και με την χαλαρότητα στην ομαδική άμυνα, είδαμε μια πολλή κακή ΑΕΚ, που έχανε δικαίως. Και που στα μάτια μου μάλλον φαινόταν απίθανο να γυρίσει την ροή σε αυτό το διάστημα, ενώ θα χρειαζόταν σοβαρές αλλαγές παικτών και νοοτροπίας στο δεύτερο μέρος.

Αυτή ακριβώς η νοοτροπία, δεν άλλαξε. Κι αυτό ήταν το χειρότερο. Διότι ο ΠΑΣ κλείστηκε ακόμα περισσότερο, αλλά η ομάδα μας ήταν άτσαλη, ατσούμπαλη, βιαστική και φυσικά άσφαιρη. Ούτε καν το γρήγορο γκολ με το οποίο μείωσε το σκορ, δεν μπόρεσε να την ηρεμήσει. Ούτε και τον Αλμέιδα, στον οποίον καταλογίζω μπόλικα σήμερα. Δεν είναι δυνατόν ρε φίλε να μην κάνεις αλλαγή στο διάλειμμα. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις για αλλαγές στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά επειδή μπήκε γκολ να τις αναβάλεις.

Δηλαδή πόσο χρειαζόταν για να καταλάβεις οτι ο Φερνάντες ήταν ξένο σώμα; Πόσο σου χρειάζεται να καταλάβεις οτι ο Γκαρσία πρέπει να παίζει στο πλάι; Κι οτι ομάδα που δεν έχει σέντερ φορ, δύσκολα θα βάλει γκολ. Για να σκεφτούμε τον Βαν Φέερτ στις ευκαιρίες του πρώτου μέρους…Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτός με τις ευθύνες.

Διότι οι παίκτες ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου και έμοιαζαν τρομερά μπερδεμένοι από την εορταστική ατμόσφαιρα. Κι ήταν μπόλικοι σήμερα που δεν είχαν καλή απόδοση. Δεν χρειάζεται να πλακώσουμε τα ονόματα τώρα, διότι υποτίθεται οτι έχουμε δεχτεί οτι έχουν συστρατευτεί πίσω από την έννοια ομάδα. Και σήμερα μόνο ομάδα δεν είχαμε. Κάτι σε καφενείο θα μπορούσαμε να το προσεγγίσουμε.

Σε ένα παιχνίδι πάντως, που αν δεν ήσουν Αεκτζής, θα το απολάμβανες. Διότι είχε πάθος και τρεξίματα, όπως και τελικές εκτός από τα τρία γκολ. Ένα παιχνίδι που δεν λέει τίποτα για την Κυριακή. Δεν είναι κάποιο προοίμιο δηλαδή. Είναι απλά ένα παιχνίδι που το χάσαμε και το θεωρώ δίκαιο. Όσο κι αν μετρήσαμε σούπερ κατοχή μπάλας και μπόλικες τελικές. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ.

Υγ. Οι μόνοι διασωθέντες σήμερα είναι ο Άμραμπαντ και ο Μουκουντί.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν και καλή χρονιά. Ομάδα παλαιμάχων σήμερα, ειδικά η άμυνα, αλλά μην ζητάμε και τα πάντα να γίνουν τόσο γρήγορα τέλεια σε σχέση με πέρυσι. Θα έχουμε και τέτοιες μέρες. Αν φύγουν κάποιοι παλαίμαχοι από άμυνα και βοηθήσουμε τον Αλμέιδα που δείχνει δουλευταρας ίσως του χρόνου να πάμε για πρωτάθλημα. Καλή συνέχεια

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ήττα Ματίας κυρίως.

    Κάκιστη πνευματική και τακτική προετοιμασία. Ακόμα χειρότερος, για μία ακόμα φορά όταν στραβώνει ένα παιχνίδι. 3η φορά στραβώνει, τα κάνει χειρότερα.
    Άργησε για τις αλλαγές και όταν τις έκανε προσχώρησε και στο έγκλημα της αλλαγής του Πινέδα. Πραγματικά κακή αλλαγή. Δεν ζητάμε το κεφάλι του, αλλά θα λέμε αυτό που βλέπουμε και σήμερα φέρει σοβαρή ευθύνη. Δεν ευθύνεται για τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ακόμα μια φορά.

    Χειρότερος όλων ο εκνευριστικός Αραούχο. Κόψε την παρέα με τον Μάνταλο, αρχίζεις και τον θυμίζεις. Τον Σιντιμπέ δεν τον πιάνω, είναι πρώην παλαίμαχος.

    Το σημερινό έχει και ένα θετικό. Σβήνει οποιαδήποτε ελπίδα για το Πρωτάθλημα. Δεν είναι θέμα διαφοράς. Πρέπει να κερδίζεις και όταν είσαι κακός ή μέτριος. Να γυρίσεις κάποιο παιχνίδι. Δεν μπορεί η ΑΕΚ, οπότε ας επικεντρωθεί στο να χτίζεται.

    Α! Παιδιά, έχουμε ανάγκη μπακ, στόπερ ακόμα και ένα ΧΑΦ. Αλλά τι ξέρουμε εμείς; Φέρτε επιθετικό.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σπύρος : Καλησπέρα και καλύτερη χρονιά από πέρσι. Το πρωτάθλημα σαν κύπελλο, πραγματικά δεν με απασχολεί. Αυτό είναι για τα παιδιά. Εγώ ασχολούμαι με την μπάλα που παίζει η ομάδα. Επίσης ουδέποτε είπα οτι είμαστε Ρεαλ. Αλλά αδερφέ, η Ρεάλ μόνο κερδίζει τον ΠΑΣ; Επίσης, γιατί ο Μήτογλου ήταν έξω; Γιατί δεν έπαιξε ο Ολλανδός; 4 αλλαγές σε ομάδα που έχει βρει ρυθμό; Ας είχε προηγηθεί, κι ας έβαζε μετά, σιγά σιγά τον Φερναντές ( από αυτόν είναι το πρώτο γκολ ). Επίσης η αντικατάσταση του Σιμάνσκι είναι ο Γαλανόπουλος, δεν είναι όλοι να αποκτήσουν καινούργιους ρόλους. Ο Αλμέιδα πιστεύει οτι ο Πινέδα και ο Αραούχο, παίζουν παντού.

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Καλη χρονια,τουλαχιστον καλυτερης αυτης που εφυγε, κι απο μενα.
    Δεν ξερω τι ειχε ο Αλμειδα στο κεφαλι του σημερα ,παντως καθαρο μυαλο δεν ειχε. Αν υπολογισουμε οτι και οι παιχτες ηταν κατω του αναμενομενου ,τοτε βγαινει το αποτελεσμα του αγωνα. Αν φυλαξε παιχτες για την Κυριακη , δεν του βγηκε. Πρωτα παιρνεις αυτο το ματς και μετα ριχνεις τα πλανα για το επομενο που ειναι και ντερμπυ. Πρωτα διατηρεις την βαθμολογικη διαφορα , και αν μπορεις την μειωνεις ακομα περισσοτερο στο μεταξυ σας παιχνιδι. Τι εγινε και “το καψε” σημερα ο Αργεντινος,μονο αυτος ξερει….

  5. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Κανένα πρωτάθλημα δε χάθηκε, όπως και κανένα δεν είχε κερδηθεί μέχρι χθες που όλοι μίλαγαν για την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης. Όλα θα κριθούν στα play offs. Από εκεί και πέρα, χάσαμε από 2 ατομικά λάθη, με τον τερματοφύλακα να ευθύνεται και στα 2 γκολ, ειδικά στο δεύτερο. Κακή νοοτροπία, μπλαζέ η ομάδα, κλασσική ανικανότητα στα τελειώματα μπροστά, είχε και καλά τρεξίματα ο ΠΑΣ, οκ, γκέλα. Προβληματίζει πολύ το ότι σε 5 παιχνίδια έχουμε δεχθεί γκολ, και μόνο στο ένα από αυτά κερδίσαμε. Την Κυριακή θα κερδίσουμε το βάζελο στη Φιλαδέλφεια και θα ξαναρχίσουν οι ύμνοι για προπονητή και παίκτες, μέχρι την επόμενη γκέλα. Ας είναι, τουλάχιστον σε κάθε αγώνα της ΑΕΚ φέτος βλέπουμε ωραία μπάλα…

  6. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Έχεις απόλυτο δίκιο Στηβεν, δεν είναι δυνατόν να παιζει ο Αραουχο πάνω στον ασβέστη συνέχεια, με τι προσόντα; Είναι μέτριος σε ταχύτητα και αργός σε αποφάσεις. Σήμερα αργούσε πολύ να πασάρει με αποτέλεσμα να γυρνάνε οι του Πας. Ναι έπρεπε να παιζει ο Γαλανόπουλος γιατί στο κέντρο είχαμε αεροδιαδρομο, αλλά σε τι κατάσταση είναι κι αυτός λόγω τραυματισμών και τι δείχνει στις προπονήσεις δεν ξέρουμε.Παντως λείπουν προσωπικότητες από την Αεκ, όχι σε σχέση με τους άλλους, αλλά με το όνομα και την οντότητα της ΑΕΚ. Για τι διαιτησία τι γνώμη έχεις; Δεν μας πάει και άσχημα. Ευχαριστώ, καλή συνέχεια

  7. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν.
    Ντεφορμε σήμερα ο κοουτς.
    Συνεχίζουμε με ηρεμία και ελπίζω το παθημα να έγινε μάθημα.

  8. Ο/Η Φοτζιο λέει:

    Απλά για να μην δουλευόμαστε, πρέπει μερικά παιχνίδια να τα “χάνουμε” όπως και οι ανταγωνιστές μας διότι πρέπει να βγαίνουν και τα μπάτζετ. Επίσης όπως γνωρίζετε σε τέτοια ματς, οι χειρότεροι είναι συνήθως οι τερματοφύλακες (ξαφνικά ο Αθανασιάδης έπαθε μπλακ αουτ) και οι κεντρικοί αμυντικοί καθώς και οι δήθεν ακατανόητες εσωτερικές αλλαγές του κόουτς. Τώρα συνεχίστε να αναλύουμε ξανά το αγωνιστικό κομμάτι ..Καλή χρονιά!

  9. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Καμία ομαδα δεν πηρε πρωταθλημα χωρις επιπεδάτο τερματοφυλακα.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σπύρος : Τον Φωτιά τον φοβόμουνα γι να είμαι ειλικρινής. Είναι πολύ κακός στον πειθαρχικό έλεγχο ( σε δική του διαιτησία χάσαμε τον Ελίασον ). Σήμερα όμως ήταν σωστός δίνοντας μας και σπόρια.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φότζιο : Ελπίζω να μην είδες το παιχνίδι, όπως ελπίζω να το έπαιξες και στο στοίχημα…

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το “έξτρατερέστριαλ φούτμπολ” μας έφαγε.
    Δεν πειράζει. Μετά από τρεις αγώνες,γυρίσαμε εκει που είμασταν πριν οσο αφορά στη διαφορά βαθμών, η οποια δεν είναι και κομβικης σημασίας πια.
    Χτίζουμε για του χρόνου.Αλλωστε και ο Μήτσος εχει αποδεχθεί ότι “ο Παναθηναϊκος δικαιούται ένα πρωτάθλημα μετά απο τοσα χρόνια”. Λες και η βαθμολογία είναι λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
    Δεν πειράζει. Αρκεί να γίνονται ορθές προσθήκες στο παζλ. Και να βλέπουμε μπαλίτσα,γιατί είμασταν ένα βήμα από να πάρουμε επίδομα τυφλών από τον ΟΠΕΚΑ ως θεατες,τόσα χρόνια.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Εγώ δεν ξεγράφω ακόμα τον τίτλο, αν αυτός τόσο πολύ ενδιαφέρει. Αν ο αντίπαλος είναι η αλογοτροφή, απλά πράματα : Οφείλεις να τον κερδίσεις 3 φορές. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους άλλους που πλησίασαν. Εκεί θα φανεί το μέταλλο. Οι γκέλες που θα γίνουν από όλους, θα είναι ισόποσα μοιρασμένες. Εμένα πιο πολύ με προβληματίζει η διαχείριση του ρόστερ από τον Αλμέιδα.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Μπροεδρος ευχηθηκε να το παρει ο Παναθηναικος,για αυτο εκανε γκελα με το Γιαννενο.