Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

Να το πάμε ήσυχα. Είχα φόβο για το σημερινό. Λόγω των βραβεύσεων πριν το παιχνίδι. Πάντα αυτές δεν φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Ευτυχώς διαψεύστηκα με το τελικό σκορ. Πέρα από τον φόβο, όμως, είδα τρομερό κόσμο σήμερα. Δεν μιλάμε για sold out απλό. Μιλάμε ότι το γήπεδο ήταν κάργα. Πολύ κάργα φίλτατοι και φίλτατες.

Και πριν μπω στην κριτική του αγώνα, να πω εδώ, σε ξεχωριστή θέση, ευδιάκριτα, ότι σήμερα είχαμε και την πρώτη γιούχα για την ομάδα από όλο το γήπεδο. Σημαντικό αυτό, κι ενδεικτικό για αυτά που θα πω.

Που είναι πολύ απλό : Η ΑΕΚ ήταν κακή, αδιάβαστη και χωρίς ρυθμό. Το σκορ είναι μαγική εικόνα και κάνει να φαίνεται σαν μια νίκη εύκολη, ενώ ήταν πολλή δύσκολη. Χωρίς να υπάρχει αντίπαλος που να πιστεύει σε ανατροπή και χωρίς να έχει επιθετικούς προσανατολισμούς. Ένας αντίπαλος όμως που σε κανένα σημείο του αγώνα αφού έμεινε με δέκα παίκτες, δεν στο έδειχνε.

Αν πάμε αναλυτικά, θα πούμε ότι η ΑΕΚ δεν είχε σήμερα πλάγια μπακ, ενώ είχε σε κακή μέρα τον Σιμάνσκι και τον Πινέδα. Δεν απέκτησε σχεδόν ποτέ κυριαρχία στο κέντρο, ενώ ήταν τρομερά προβλέψιμη στο παιχνίδι που υποχρεώθηκε να κάνει από τον άξονα, αφού ούτε κι επιθετικά ο Άμραμπαντ πρόσφερε κάτι.

Είχε όμως η ομάδα μας έναν σούπερ ρολίστα, που λέγεται Αραούχο. Τι άλλο να κάνει ένας παίκτης; Πήρε το πέναλτυ ( πάρσιμο πιο πολύ παρά κάτι άλλο ), προσπάθησε να κόψει όσο μπορούσε το παιχνίδι πάσας του Άρη, έτρεξε παντού και στο τέλος έδωσε και μια ασίστ για ένα ακόμα γκολ. Πολύ κοντά του ήταν σήμερα ο Γιόνσον, κι από εκεί και πέρα το χάος. Και κυριολεκτώ, εξαιρώντας τον Αθανασιάδη που με μία σούπερ απόκρουση κράτησε την ομάδα μας στο παιχνίδι. Αν η ΑΕΚ ισοφαριζόταν, πολύ δύσκολα θα κέρδιζε το παιχνίδι.

Ξαναλέω, ήμασταν κακοί. Κι είναι κακός οιωνός για τα παιχνίδια που έρχονται. Σε αντίθεση με τον καλό οιωνό, που φυσικά είναι οι επιστροφές του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον, και τους οποίους τους έριξε ο Αλμέιδα στο παιχνίδι, και λόγω αυτών των αλλαγών κερδίσαμε σήμερα. Δηλαδή λόγω του βάθους του πάγκου και φυσικά λόγω γηπέδου. Και σήμερα παίρνει άριστα ο Αλμέιδα, αφού ούτε δυό αμυντικά χαφ χρειάζονταν από ένα σημείο και μετά, και χρειαζόταν κάποια βοήθεια η ομάδα μπροστά σε ταχύτητα και σε φαντασία. Όλα αυτά βοηθήθηκαν φυσικά κι από την παρουσία του Μάνταλου, που έδωσε μια κάποια ηρεμία.

Και πρέπει το τεχνικό τημ να το προσέξει αυτό. Να μην παρασυρθεί από την εμμονή στο ίδιο σχήμα και στις αλλαγές αργά. Να διαχειριστεί το ρόστερ καλύτερα και να καταλάβει γιατί ο Αραούχο αναγκάστηκε να κάνει τόσα φάουλ σήμερα, αφού δεν υπήρχε παίκτης για να κόψει τον Άρη. Να ξεφύγει από την εμμονή με τον Γκαρσία – λογικά ήταν ο χειρότερος σήμερα – και να βγάλει τον πλουραλισμό που του δίνουν οι παίκτες του.

Που σήμερα δεν είχαν πρεσάρισμα ψηλά και δεν είχαν και καθόλου ψυχραιμία να γυρίσουν την μπάλα και να κουμαντάρουν τον όποιον ρυθμό υπήρχε. Και δεν είχαν και τελική αμυντική σιγουριά. Είναι τρομερό στο γήπεδο αυτό και με σκορ 3-0, να μην μπορείς να βρεις διακριθέντα. Και δεν γκρινιάζω. Μιλάω γι΄αυτά που είδα, αυτά που ένοιωσα και αυτά που μίλαγα με τους διπλανούς μου.

Να πω και κάτι για την διαιτησία. Φάνηκε ότι ανέκοπτε την ομάδα μας. Μπορείς να το δεις κι έτσι αν είσαι καρπουζάς στην λαϊκή αγορά. Εκεί που χρειάστηκε, ήταν παρών. Στο πέναλτυ, στην κόκκινη και στην διαχείριση της φάσης του Αθανασιάδη. Για να μιλάμε σοβαρά. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες, όπως θα έλεγε και η παλιά διαφήμιση. Και στην ουσία σφύριξε έδρα και ΑΕΚ.

Σε μια κακή μέρα, που πλέον την αποδίδω στο σύστημα που έχει γίνει γνωστό, αλλά και στην κούραση κάποιων παικτών, θα δώσω συγχαρητήρια για τη νίκη. Που ήταν επαγγελματική με κάλπικο σκορ. Και χρειάζονται κι αυτές. Δεν θα αυτομαστιγωθούμε κι άλλο. Έτσι παίζονται τα πρωταθλήματα κι έτσι κερδίζονται. Αρκεί να κουνιέται το μυαλό σου. Και να μην έχεις κολλήματα. Και φυσικά να διαβάζεις καλύτερα τα εργομετρικά….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πολλά συγχαρητήρια στο τιμ αποκατάστασης. Όλοι γυρίζουν νωρίτερα και μια χαρά.

    Ο Άρης θα έπρεπε να παίζει με 10 από το Ά. Στο 7’ δεν έδωσε την πιο ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα του παιχνιδιού στο 4 όταν έφευγε ο Λιβάι. Ο διαιτητής έκοβε συνέχεια τον ρυθμό και έδωσε εναντίον μας πολλά φάουλ που δεν ήταν. Δεν κατάλαβα σε ποια ακριβώς απόφαση έπαιξε έδρα, απορώ.

    Η νίκη ήταν πανεύκολη, όποτε ήθελε θα έβαζε τα γκολ η ΑΕΚ. Μία ευκαιρία είχε ο Άρης σε όλο το ματς. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε 2 ακόμα μεγάλες στο Α (Σιμάνσκι, Γκαρσία) και στο Β άλλες 2 με Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ. 3 γκολ, 4 ευκαιρίες, σχεδόν καμία απειλή. Σβηστά. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, τι προγραμματισμός έχει γίνει στη φυσική κατάσταση θα φανεί. Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Ο χρόνος από το 70’ και μετά είναι ο πιο σημαντικός και ουσιαστικός. Δεν σβήνουν τα παιχνίδια, αντίθετα εκεί κερδίζονται, το είδαμε και στο Μουντιάλ. Υπομονή, ηρεμία και πίστη στο πλάνο του προπονητή.

    Η ΑΕΚ γίνεται σταδιακά, ξανά Μεγάλη ομάδα. Η ομάδα που κέρδιζε 0-2 στο 78’ τον Άρη και όμως κατάφερνε να χάσει.

    ΥΓ. Λυπάμαι για τα ΖΩΑ (καπνογόνα, laser) που βρωμίζουν το ΝΑΟ μας.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Mαγική εικόινα όντως. Αλλά χρειάζονται και αυτες οι νικές. Είναι σημαντικο που κατακτιούνται,εν αντιθέσει με άλλες εποχές-όχι πολύ μακρυνες- που σιχτιρίζαμε.
    Φυσικά ο Αρης ειναι μια γενικά “αφελής” ομάδα” (με την έννοια οτι δεν θα σακατεψει ένα ματς για να το πάρει. Αλλά ο Παρντιου ειδε απο ενα σημειο και μετα -και δεν είναι ο μόνος-ότι το ανληλεες πρεσσάρισμα μας αντιπαρέρχεται με το να το … ακυρωσεις τελειως. Δηλάδη με σεντρούλες προς τα αργά σε γενικές γραμμες σεντερ μπακ μας. Και ελεω Αθανασιάδη αλλά και μιας γενικής γκαντεμιας που δερνει τον Αρη,δεν ισοφαριστήκαμε.

    Οπως και να έχει οι αντίπαλοι παρουσιάζονται γενικότερα περισσότερο ψηλιάσμνένοι. Το χειρότερο που εχει να κανει μια ομαδα απεναντι στην ΑΕΚ,ειναι να αναπτυσεται με το λεγόμενο ¨μπιλντ-απ”. Σε αρπαξε ο Αλμέιδα απο το λαιμό.
    Αν αντι αυτού, αν επιχειρεις -σωστες βεβαια-σέντρες και -διαθέτεις βεβαια- καλά σεντερ φορ ως αντιπαλος,τοτε βαζεις πολύ δυσκολα στην ομάδα του Αλμέιδα.

    Μας ψηλοέχουν πάρει χαμπάρι ,αλλά και πάλι δεν έχουμε κανενα λογο να …αλλάξουμε την πετυχημένη συνταγη. Απλά-όπως ορθα επισημαίνεις-χρειάζεται να υπάρξει ο πλουραλισμός στο ρόστερ,το οποιο ειναι σε γενικές γραμμες ισοβαρές μεταξύ “βασικών και “πάγκου”.

    Συγκινητικός ο Αραούχο.Νέος ρόλος,νέο πεδίο. Ανταποκρίνεται άριστα.
    Κάτι πρέπει να γίνει με την “αλληλοεξουδετέρωση” του δυδίμου Γιονσον-Σιμάνσκυ.
    Ισως αν έπαιζαν ο ένας μπροστά απ΄τον άλλον και όχι στο ίδιο ύψος, και όι δύο,να ηταν πιο ευεργετικό. Τέλος πάντων.

    Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία 4 ματς,έχουμε παίξει -ως ΑΕΚ εννοώ- ένα ημίχρονο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι τυχάιο, αν είναι ντεφορμάρισμα, ή αν είναι πολύ απλά κούραση,(την οποία το δίχως άλλο θα εχει κατα νου ο προπονητης αφου προφανώς έχει την πιο άμεση εικόνα).
    Πολύ καλό, ότι τώρα,στο “ρετάρισμα”, επανέρχοναι τα άκρως απαραίτητα “έμβολα” της ομάδας,Γκατσίνοβιτς-Ελίασον.
    Η ανάγκη για στοπερ -αριστερό μπακ,βγάζει μάτι. Ελπίζουμε απο το καλικάιρι και κατά το ξεσκαρτάρισμα,να γινουν τα απαρίτητα.
    Προς το παρόν ας απολαύσουμε τα πρωτοσέλιδα και τους “-όγλου” που θα παρουσιάζουν το παρ ολιγον πατατράκ, ως θρίαμβο, κρυμένοι άπαντες πίσω απ΄την ασφάλεια του “τελικού αποτελέσματος”, πουλώντας σανό.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Εγώ, όπως κι όλοι οι διπλανοί, είδαμε μια πολλή κακή ΑΕΚ. Επίσης είδαμε μια πολλή αναιμική νίκη. Είδαμε ότι η ομάδα έχει χάσει τον αρχικό αέρα της κι είναι κουρασμένη. Ο διαιτητής δεν έπαιξε έδρα. Έπαιξε το αναγκαστικό χειρουργείο του καλού νοσοκομείου κι όχι το χασάπικο στον πόλεμο.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Ευτυχώς έχουμε παραμείνει κάποιοι στην δικαιοσύνη των ματιών μας και στην κατανόηση των προβλημάτων. Ευτυχώς τα γράφουμε κι ενεργοποιείται κι ο καθ ‘ύλην αρμόδιος. Μέχρι το Περιστέρι μπορεί να φτάσει. Στην Κρήτη πολύ αμφιβάλω. Αυτή η ομάδα, όπως κατεβαίνει πλέον – ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Ο ΑΛΜΕΙΔΑ – δεν μπορεί να προχωρήσει στα ντέρμπυ.

  5. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Εντάξει δύσκολο παιχνίδι το χθεσινό με τον Άρη, αλλά είχαμε τις λύσεις.
    Έχουμε 18 παίχτες στο rotation που μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια με ένταση, που θα μας πάει μέχρι τον τίτλο.
    Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι από εδώ και πέρα.
    Η ομάδα έχει πλέον όλους τους παίχτες για να μπορέσει να παίξει το σύστημα της.
    Το κάθε παιχνίδι θα πηγαίνει ξεχωριστά.
    Όλα θα κριθούν από τη διαφορά που θα έχουμε με τους υπολοίπους, ώστε να μπορούμε να κάνουμε οικονομία δυνάμεων στα playoffs, χωρίς να παίζουμε τελικούς.
    Η εντεκάδα σε κάθε αγώνα πιστεύω θα αλλάζει.

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Δεν έγραψα πουθενά ότι η ΑΕΚ ήταν καλή. Έπαιξε τόσο, όσο. Ε, το όσο που παίζει πλέον αρχίζει και φτάνει απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες. Προσωπικά δεν αισθάνθηκα κανένα φόβο χθες. Ακόμα και να ισοφάριζε ο Άρης, ήμουν σίγουρος ότι θα βάζαμε 2 και 3 ακόμα γκολ. Η ομάδα είναι κουρασμένη, έπαιξε για μεγάλο διάστημα χωρίς πολλούς τραυματίες. Προφανώς υπάρχει μία διαχείριση μιας και μένουν πολλά και πιο δύσκολα παιχνίδια. Η νίκη ήταν εύκολη και απέναντι σε ένα διαιτητή που σφύριξε 28(!!!) – 15 φάουλ (πέρα από κάθε λογική) και ενώ στο 22′ έπρεπε να είχε ήδη αποβληθεί ο στόπερ του Άρη.

    Δεν μου άρεσε το θέαμα αλλά καταλαβαίνω τον Ματίας. Το πληρώσαμε στην Τρίπολη και στο Καραϊσκάκη. Το πληρώσαμε στα Γιάννινα που βρεθήκαμε στο ξέφωτο, παραλίγο και στη Νίκαια, πάλι στο ξέφωτο. Ε, χθες δεν βρεθήκαμε στο ξέφωτο, στο Α ημίχρονο δε, ο Άρης δεν έκανε καν σουτ!

    Το ιδανικό θα ήταν να βλέπαμε την ΑΕΚ να παίζει όλα τα παιχνίδια όπως στο Χαριλάου, αλλά είναι ουτοπικό.

  7. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Συμφωνούμε όλοι για την μέτρια απόδοση της ΑΕΚ χθες, αλλά εγώ νομίζω ότι το πήγε τόσο-όσο ο Αλμέιδα. Δε χρειάζονται ηρωισμοί, ήξερε ότι αυτοί έχουν 13 παίκτες και έβαλε τη physical 11δα να τους καταβάλλει. Όπερ και εγένετο, μετά το 65 τα σκουλήκια τα φτύσαν, έβαλε τους 5 φρέσκους και σχόλασε ο γάμος. Στο κακό 1ο ημίχρονο είχαμε ευκαιριάρα από Σιμάνσκι, τετ α τετ με Λιβάι και το γκολ. Με αρκετή ένταση στο μαρκάρισμα ψηλά.
    Και για να τα λέμε και σωστά, ο Άρης ήταν εξαιρετικά τοποθετημένος τακτικά. Και έχουν 2 καλούς κεντρικούς αμυντικούς.

    Εγώ νομίζω όταν είδε ο Αλμέιδα τις ελλείψεις τους και την ψυχολογία τους, προτίμησε να κρατηθούν δυνάμεις, ειδικά αφού παίζαμε και Φιλαδέλφεια, που το γήπεδο μόνο δίνει 2 γκολ. Έρχονται 17 τελικοί στο πρωτάθλημα συν 2 παιχνίδια κύπελλο με τη γαβριέλα. Καμία σχέση χθες με το απροετοίμαστο σκορποχώρι που κατέβηκε στη Νίκαια.

  8. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Κακή η ομάδα, αλλά κάλυψε διαφορά 8 βαθμών και είναι πλέον και 2 παραπάνω από το δεύτερο. Και όλα αυτά με διακοπή και πολλές απουσίες παικτών. Ειδικά Γκατσίνοβιτς και Ελίασον έλλειψαν πολύ. Με αυτούς, η ομάδα ανεβαίνει πολλές σκάλες σε ταχύτητα και φαντασία. Το Περιστέρι είναι μισό πρωτάθλημα. Εκεί θα κριθούν πολύ και δεν εννοώ μόνο όσους θα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο…

  9. Ο/Η Pontios λέει:

    Αλογοτροφη τέλος

    Το είχα γράψει πριν μερικές μέρες.
    Αποδήμησε εις κύριον

    Πιστεύω σε ένα τρομερό σερί μέχρι τέλους του Β ΓΥΡΟΥ.

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προφανώς εχει ανεβει “level” η ομάδα, κατ επέκσταση και οι…προσδοκίες μας. Οπως και μπορεί και να γινουμε θυματα του “..καλομαθε η γρια στα σύκα”.
    Οτιδήποτε λέμε δεν είναι γκρίνια. Προς Θεού. Σε σχέση με οσα βλέπαμε (και δεν βλέπαμε) προ Αλμέιδα εποχής, έιναι η μερα με τη νύχτα.

    Αδύνατον η ομάδα-καμιά ομάδα για την ακρίβεια, ποσο μάλλον η δική μας η οποία προέρχεται απο μακρά κακοποίηση-δεν μπορεί να αποδίδει εξαιρετικά σε 50 από τους 50 αγώνες της χρονιάς.
    Απλά παρατηρήσεις κάνουμε και φυσικά γνωμες λέμε.
    Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος,δεν ξέρουμε αν είναι “ξεφούσκωμα”, αν είναι “εσκεμένη διαχέιρηση”, αν είναι ντεφορμάρισμα.

    Το ότι καλύψαμε διαφορά 8 πόντων με σκαμπανεβάσματα αγωνιστικά , λέει πολλά (φυσικά αυτό οφείλεται κυρίως στην αγωνιστική καθίζιση του βλάζελου.Αλλά αλλιώς δεν καλυπτονται οι βαθμολογοκές διαφορές.Πρεπει και να χάνει ό άλλος)

    Πάντως,σε κάθε περίπτωση χτίζεται κάτι πολύ καλό. Κυρίως απο πλευράς ατμοσφαιρας αποδυτηρίων και αγωνιστικού χαρακτήρα. Που έιναι και τα πιο σημαντικά.
    Μαζι με την ομάδα,μαθαίνει και ο ιδιος ο Αλμέιδα ( ο οποιος σε κάποια εκτός έδρας ματς,δεν ήταν καλά “προειδοποιημένος).
    Οπως και όλοι μας απολαμβάνουμε να ζητάμε περισσότερα και καλύτερα,απομακρυνόμενοι απο την ζοφερή εποχή της αμπαλοσύνης και της αγωνιστικής μιζέριας

    Δεν ξέρω τι θα γίνει ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου,αλλά έχουμε να δούμε πράγματα και θαυματα,οχι μονο αγωνιστικά.

  11. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Σιμανσκι Γιονσον μαζι, ειναι η αιτια.
    Μολις μπουν κανονικα Ελιασον Γκατσι και γυρισει στη θεση του ο Πινεδα, θα αρχισουν παλι τα παρτυ. Φυσικα και η ομαδα δεν μπορει να παιζει φουλ ενταση, φουλ ρυθμο ολη τη χρονια. Στο φιναλε χρειαζομαστε πλεον την ενταση και το φορμαρισμα. Ισως γι αυτο να εχει επιλεξει ο Αλμειδα να αυξησει τωρα λιγο την ποσοτητα της προπονησης ωστε να την μειωσει οταν πρεπει και να φορμαρει την ομαδα.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και συμπληρωματικές……λαχταράμε για τη νίκη στο περιστέρι και μετά γαυριέλα έλα να σου κάνουμε τον κλανιά μπουρί. θα φάτε τέτοιο γαμήσι βρωμιάρηδες που…

    προέχει η κυριακή βέβαια.

  13. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Steven ξερεις κατι για τον Μπουση; Ακουγεται οτι εχει συμφωνησει για την αγορα της ΠΑΕ. Τις προαλλες τον ξεναγησε στο γηπεδο. Εχει το οικονομικο μεγεθος ή θα εχουμε νεο Τροχανα;

  14. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Παρενθεση στα αγωνιστικα…
    Οποιος δεν διαβαζει Αβραμιδη στο apoditiriakias.gr ,χανει τα καλυτερα…..
    Καθε παιχνιδι και νικη ειναι απο δω και περα.Περνας τον Ατρομητο και πας για το επομενο με το αγχος ολοδικο τους….

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αυτο το γαυρο πρεπει να τον σκορπισεις,ειναι στην χειροτερη αγωνιστικη του κατασταση,δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν θα αποκλεισουμε αυτο το συνοθυλευμα στο κυπελο και οτι δεν θα φαε 3 γκολ στην αγια σοφια.

    Μην ξεχναμε οτι η ΑΕΚ εχει διασυρθει τις τελευταιες χρονιες με 1-5 στο οακα,4-0 και διαφορα αλλα σκορ καθολου τιμητικα,θα πρεπει να βγει αντιδραση,λυσσα.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα.

  17. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Συν οπαδοί,ας πάρουμε το διπλό στο Περιστέρι και μετα εχουμε 4 μέρες μέχρι το γαύρο.Ψυχραιμία

  18. Ο/Η Pontios λέει:

    @steven

    Αυτος παλι προσανατολιζεται αυριο να παιξει με τον πινεδα αριστερα.

    Ρε παλικαρια βαλτε μεσα τον γκατσινοβιτς και βαλτε τον πινεδα στη θεση του.

    ποσες φορες θα το πουμε?