Α Ε Κ – ΟΣΦΠ ( κύπελλο )

Από τα χθες και μόλις ανακοινώθηκε η αποστολή της ομάδας μας, έπεσε ένας αμήχανος προβληματισμός. Ενδεκάδα κυπέλλου και στον ημιτελικό; Έξω από την αποστολή δύο βασικοί αμυντικοί κι ένας αμυντικός χαφ; Αυτοί ήταν στον πάγκο μέχρι και με την Κηφισιά. Κι έπαιξαν κιόλας. Με τον ΟΣΦΠ μοιάζουν περιττοί; Περίεργα πράματα βεβαιώσαμε κάποιοι που μιλήσαμε…Αν δεν πηγαίναμε καλά, είχαμε κάδρο τον Αλμέιδα. Αν πηγαίναμε καλά, ίσα που θα σκίζαμε τα πτυχία μας.

Και τα σκίσαμε. 7 αλλαγές και στην ουσία, κέντρο νεκρά φύση. Με τίποτα δεν χωνευόταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο, με Ελίασον και Γκατσίνοβιτς σε ρηχά νερά και τον Γαλανόπουλο, νάναι φιλότιμος μεν αλλά πολύ λίγος δε. Να μην μιλήσω φυσικά για τον πρώην παίκτη, Τσούμπερ. Όμως τα σκίσαμε τα πτυχία μας.

Διότι αντίπαλος δεν υπήρχε. Δεν θυμάμαι τελική στο πρώτο ημιχρόνιο, ενώ θυμάμαι την τρομάρα του ΟΣΦΠ όταν έβγαινε μπροστά η ΑΕΚ. Που δεν πρεσάριζε αλλά απολάμβανε μια ψυχική και σωματική ανωτερότητα. Αυτή, που μαζί με το γήπεδο, την έκανε να προηγηθεί σχεδόν από τα αποδυτήρια με τον Γκαρσία. Ένα γκολ που προκάλεσε διάρροια στον αντίπαλο και δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Όπως κι εμείς φυσικά, που τσιμπιόμασταν.

Δυό γκολ απλά με απλωμένες τις φανέλες; Τι να περιμένεις; Αλλαγές ο αντίπαλος κι αλλαγές κι εμείς. Μόνο που πλέον θα μπαίνανε αναπληρωματικοί του Πειραιά και βασικοί δικοί μας. Όλα θα κυλάγανε πιο καλά, το έβλεπες, το μύριζες στην ατμόσφαιρα. Διότι η ΑΕΚ φυσικά και δεν ήταν καλή, αλλά είχε θέληση, είχε πάθος κι είχε σε τρομερή μέρα πέντε πυλώνες : Τον Σιντιμπέ που ήταν ο κορυφαίος. Τον Χατζησαφί. Τον Τζαβέλα και τον Μάνταλο. Και σήμερα και τον Γκαρσία, ειδικά του δεύτερου ημιχρόνιου που σκόρπαγε σακούλες γεμάτες πανικό.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που ακόμα κι όταν φαινόταν ότι είχε ισορροπήσει, ήταν μαγική εικόνα. Διότι πιο πολύ η ΑΕΚ είχε σταματήσει διότι φαινόταν ότι ψυχικά δεν μπορούσε άλλο. Εκεί επενέβη μια τρομερή φορά ο Στάνκοβιτς και μετά έδρασε πάλι ο Αλμέιδα, με την ανανέωση του υλικού. Και πλέον ειλικρινά, περίμενες κι άλλο γκολ, χωρίς όμως ποτέ να έχεις ανησυχήσει κι ιδιαίτερα.

Και το γκολ ήρθε. Κόντρα σε αυτόν τον ανεκδιήγητο διαιτητή και τον δεξί επόπτη. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες και κόντρα στα κόκκινα γυαλιά, που φόραγαν. Είναι τρομερό να χρειάζεσαι var για να δεις το εξόφθαλμο πέναλτυ, είναι τρομερό να μην σφυράς φάουλ τα κεφαλοκλειδώματα, κι είναι τρομερό να διακόπτεις φάσεις για κόκκινη δείχνοντας δήθεν κίτρινη σε προγενέστερη φάση, ενώ είχες αφήσει το πλεονέκτημα. Πολλή μικρή διαιτησία σήμερα, που στο τέλος είχε χάσει τα αυγά και τα καλάθια, και φυσικά προκάλεσε κι αυτόν τον εκνευρισμό των παικτών μεταξύ τους που στην ουσία δεν είχαν κάτι να χωρίσουν.

Δεν μπορώ να μιλήσω για τακτικές. Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι χωρίς ρυθμό. Η ΑΕΚ η σημερινή πήγε στα όρια της, ενώ ο αντίπαλος φάνηκε απλά ότι δεν υπάρχει σαν ομάδα. Φυσικά υπήρχαν οι φανέλες και οι μπράβοι μαζί με τους καραπαπάρες στην φυσούνα, αλλά εδώ μιλάμε για μπάλα. Και στην μπάλα, με δικό σου διαιτητή, δεν μπορείς να κάνεις φασαρία για ένα γκολ που ακυρώθηκε ορθότατα και τσεκαρίσθηκε κι από το var. Πρέπει να υπάρχει κι ένα τέλος με την ασυδοσία του νεοέλληνα. Κι ένα σωστό γαμήσι, όπως έπεσε σήμερα.

 

3-0 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ και μπράβο στον Αλμέιδα και μπράβο μας που σκίσαμε τα πτυχία μας. Να τα σκίζουμε κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη.

Φυσικά, κι όσο κύλαγε ο χρόνος στο δεύτερο μέρος, καταλάβαινες ότι ο αντίπαλος δεν μπορούσε. Μετά την δεκαπεντάλεπτη εδαφική υπεροχή του, έχανε τα πάντα. Από άκρα, μέχρι κέντρο, μέχρι προσωπικές μονομαχίες, μέχρι και τα τυπωμένα πεντοχίλιαρα του Παπασταθόπουλου. Τα έχανε όλα. Κάθε επίθεση της ΑΕΚ μύριζε γκολ. Μύριοζε μπούκα στην περιοχή, μύριζε πτωματίνη στις αντοχές του οσφπ. Την έβγαλε καλά αλλά με το εξής συμπέρασμα :

Τα δεύτερα μας τον κερδίσανε με 2-0 και τα πρώτα μας με 1-0.

Κι άρα έπιασε το σκορ της αναστροφής.

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

24 Responses to Α Ε Κ – ΟΣΦΠ ( κύπελλο )

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    ακριβώς όπως τα λες υιε μου : έπεσε ΓΑΜΗΣΙ σήμερα

  2. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Είχα πει μετά τα γεγονότα του Περιστερίου. Βάλτους 3 γκολ και τέλος. Τους τα έβαλες, ας βάλουν και τις μεζούρες στον πάτο τους…Κι έχουν κι άλλες 2 επισκέψεις στη Νέα Φιλαδέλφεια…Επίσης, απόψε ο Αλμέιδα κέρδισε οριστικά όλους τους παίκτες της ομάδας. Για πάρτη του, θα παίζουν με ένα πόδι. Υποκλίνομαι σε αυτό τον τύπο με τα μεγάλα κοχόνες…
    ΥΓ. Αυτά τα τσιμέντα, αυτών των χωμάτων, παίζουν τελικά μπάλα….

  3. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβ Καλημέρα.Χθες με την ανακοίνωση της αποστολής και σήμερα με την ανακοίνωση της εντεκάδας,προβληματίστικα.Τον προβληματισμό μου ομως τον ξεπέρασε η πίστη στον προπονητή και την γενικότερη στάση του.Είναι ανθρωπος που ζει και πορεύεται μέχρι τέλους με τις ιδέες του.Το πως αντιμετωπίζει το team του,ή ολοι ή κανενας ΜΑΣ,ετσι αντιμετωπίζει και την ομάδα και τους παίκτες του.
    Αλλοτε θα του βγαίνουν και αλλοτε οχι.Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σ’αυτό.
    Κέρδισε το ματς,ΟΛΟΥΣ τους παίκτες τη διοίκηση το κόσμο,ΟΛΟΥΣ.
    Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα η δυναμική του γηπέδου και γιατί πολεμήθηκε και ακόμη πολεμιέται.
    Οι παλιοί ξέρουν τι εστι Φιλαδέλφεια και ειδικά ο γαύρος.
    Το σκατό είχε φτάσει στη κάλτσα.
    Τελείωντας ρε συ Στηβ θα σε ρωτήσω κάτι που σε είχα ρωτήσει πριν κανά μήνα:
    Ρε συ λές,για το Σιντιμπέ??

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πραγματικα, με μια ενδεκαδα που τσιμπιοσουνα αν εβλεπες καλα στο γηπεδο, και χωρις καμια σουπερ εμφανιση ,τους εριξες τρια,χανοντας ισως κι αλλα τοσα λογω τελικης ασυνενοησιας . Δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει στον Τσουμπερ,αλλα εμενα σημερα μου βγαλε το χτικιο.Οχι ειδικα σημερα,αλλα στον αποψινο αγωνα περιμενα μπας και φαει κανα φλας και τουμπαρει ο δισκος.Τιποτα,χαμπαρι….Οπως επισης,με εφερε στα ορια μου και η καθυστερηση του Αλμειδα με τις αλλαγες. Γιατι κακα τα ψεμματα ,τις ευκαιριες ο γαυρος τις ειχε,οταν εσυ δεν κραταγες μπαλα στο κεντρο ουτε με βιντζι. Κραταμε το 3-0 ,και προχωραμε …..

  5. Ο/Η Lekaditis λέει:

    Όπως τα λέει ο Στίβεν.Σβηστοι τους πήραμε.Κριμα γιατί έπρεπε να τους ξεβρακωσουν με άλλα τόσα.Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…Εύχομαι ολόψυχα ένα τσιμπολόγημα στο τηγάνι.Φθανει να παίξουν όπως στον πρώτο γύρο που έπρεπε να φάνε 4ξεγυρισμενα..

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το μεγαλύτερο συμπέρασμα-και το ασφαλέστερο πλεον-όσο αφορά τον αγώνα,είναι το βάθος χρησης του ροστερ.Αυτή-η νοοοτροπία εννοώ- είναι η μεγαλύτερη “προίκα”.Το ξέραμε και το βλέπαμε βέβαια απο τους πρωτους αγώνες, οταν βλέπαμε σταθεροτητα ανεξάρτητα απο το ποιοι μπαινοβγαίνουν ως αλλαγες,αλλά σημερα πιστοποιηθηκε.
    Μεγάλο κέρδος αυτη η στάση,μεγαλο όφελος,το πέρασμα Αλμέιδα. Να νοιώθουν -και να είναι–όλοι μα όλοι οι παίκτες της αποστολής ως “ενδεκαδάτοι”.

    Οσο για το ματς… Στις σέντρες του Μιτσελ ο Αλμέιδα αντέταξε τις δικές του σέντρες,Ξέρουν και οι δυο ότι πίσω έχουν Παπασταθοπουλος Ρέαμτσιουκ και Τζαβέλες. με αποτέλεσμα να βλέπουμε ματς της Championship Αγγλίας.
    Συμφωνω οτι το σκορ ειναι περισσότερο έργο του γαύρου. Ο οποιος είναι ανυπαρκτος. Οταν ο άλλος κάνει αλλαγες και βάζει Αμραμπατ,Αραούχο, Πινέδα, Γιονσον κλπ και εσύ “με το ακριβότερο ρόστερ” (μια καραβιά τσουρουκάδες” που μοστράρονται ως φερμενοι απο άλλο πλανητη,αλλά απλα ειναι φερμένοι από άλλη Ηπειρο) βάζεις Μπακαμπουκου,Κακαμπουκου,Αζαμπούκου και για κερασάκι τον τελειωμένο Φορτούνη, τότε που πας ρε Καραμήτρο;
    (αυτός ο Ρόντινέυ, δεν ξέρω,αλλά μοιάζει με κλοσαρ.Σα να ξεσήκωσαν απο τα χαρτόκουτα άστεγο και του φόρεσαν φανέλα. Δεν ηταν ο χειρότερος πάντως)

    Είναι και αυτό το γήπεδο ρε παιδί μου. Η ενέργεια που βγάζει.Η καλοτυχία που φέρνει. Το mood που έχει. Βοηθάει πολύ.
    Με κεινα και με τα άλλα, Η αναστροφή μετετράπη σε ανασκολοπισμό.
    Ισως και να ειχαν μπερδευτει,από τη φράση του Τσιπρα όταν είχε κάνει λόγο για “στροφή 180 μοιρών…” Σου λέει άρα, η αναστροφή πρεπει να ειναι 360 μοίρες.

    Και τελικά αυτο που κατάφεραν είναι απλά να πάνε ευθεία μετα από μια διπλή μεταβολή. Σα να ανοιγεις την πορτα να βγεις απο το στριπτιτζάδικο με τους τροχούς
    και τα μαστίγια και να πέφτεις κατευθείαν σε κωλόμπαρο με λαστιχόπουτσες. Και λιμανίσιος να εισαι, όσο να΄ναι τρομάζεις.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Ξεκάθαρα, δεν πίστευα. Σήμερα; Το ίδιο να ρωτήσω. Ρε λες; Αν βγει αυτός, έχουμε απίστευτη δύναμη.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Ο Τσούμπερ είναι πλέον τέως παίκτης, κι άσε τον Κετσετζόγλου να λέει τα δικά του για μένα στο ραδιόφωνο. Δουλειά του και χόμπυ μου, που το πληρώνω. Αν θέλουμε μάλιστα, μπορούμε και να φέρουμε και την Αναστασία να μας μιλήσει. Ο Αλμέιδα σήμερα, για Αλμέιδα, δεν καθυστέρησε ιδιαίτερα. Ήταν την ώρα που σηκώθηκα πίσω από τον πάγκο και τον γαμοσταύρησα για τον αμυντικό χαφ. Όχι οτι με άκουσε αλλά συνέπεσε το timing. Τι άλλο να κάνει ο Γαλανόπουλος με τρία χαφ απέναντι του χωρίς Γκατσίνοβιτς, Ελίασον , και με Τσούμπερ; Μόνο ο Σιμάνσκι χρειαζόταν κι ο Πινέδα. Τέλος πάντων, τις αλλαγές τις έκανε δέκα λεπτά νωρίτερα από το σύνηθες.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Εγώ λοιπόν, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι λιμανίσιοι θεωρούνται μάγκες. Οι παλιοί Κοκκινιώτες, τους θεωρούσαν αδερφές. Να συγκρίνονται οι τότες με τους Αθηναίους, άντε να το καταλάβω. Αλλά γιατί τα λιμάνια κρύβουν μαγκιά; Και πού την κρύβουν; Στις τρούμπες; Στους κώλους τους όταν έβγαινε ο στόλος που φυσικά εκτός από τις βαρώνες, δεν θα πήδαγε και μερικά παλληκάρια; Δεν καταλαβαίνω την μαγκιά κάποιου λιμανιού, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΕΣΙΒΙΟ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΓΙΝΕ.
    Εμένα το λιμάνι μου θυμίζει γυναικείο κόλπο που μπαίνει άλλος οικειοθελώς κι άλλος, μη οικειοθελώς. Η μαγκιά από πού προκύπτει; Επειδή κάποιοι Μανιάτες έμειναν εκεί; Οι Μανιάτες είναι λιμανίσιοι τελικά;

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Να ανοιγαμε λιγο την κουβεντα για τους Μανιατες του Πειραια ? Καλα θα ηταν ,γιατι απο το πρηξιμο μας τα χουν κανει κανα δυο τονους το καθενα….

  11. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν, πιστευεις οτι το 59 – 6 του Αρειου Παγου ,ειναι μια επιδειξη ισχυος μεσω της δικαιοσυνης ? Ειλικρινα ,ειναι σοβαρο το ερωτημα.

  12. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Επιστροφή στην κανονικότητα της Φιλαδέλφειας…

    Κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου.

    – Ο Ματθαίος όχι μόνο κέρδισε τους παίχτες του ακόμα περισσότερο, όχι μόνο τη διοίκηση και τον κόσμο που όπως έγραψε κι ένας φίλος «πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε στην κουλτούρα του» γιατί θα έρθει κι η μέρα που δε θα του βγει αλλά το κυριότερο, βούλωσε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Άντε πες τώρα ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε με τον Ατρόμητο για να ξεκουράσει παίκτες όταν παίζεις με 9 αναπληρωματικούς και βάζεις ΤΡΙΑ!

    – Το πήραμε το μάθημα μας, κάναμε ομάδα να κερδάμε και τους διαιτητάς, εσείς;

    – Φόβος, αυτό κρατάω απ τον γαύρο. Πιστεύω πως ο Μίτσελ κι όλος ο γαύρος περίμεναν με την εντεκάδα μέχρι να δει με τι θα κατέβει ο Ματθαίος. Γι αυτό δεν δείξανε ούτε καν αποστολή.

    – Χαίρομαι που δεν άνοιξε ρουθούνι, μόνο φωνή και χαρτοπετσέτες. ΟΜΩΣ κάτι όντως πρέπει να γίνει με τα καπνογόνα. Εμείς οι ίδιοι βγάζουμε τα μάτια μας και κόβουμε την ορμή της ομάδας. Δώσε την ευκαιρία στην ομάδα να κάνει σέντρα με το τέλος του ακούσματος του ύμνου να τους καταπιεί απ τ αποδυτήρια. Δώσε την ευκαρία στην ομάδα να κάνει το 1-0 του 3’, 2-0 στο 4’. Φαντάζεστε τι θ ακολουθούσε μετά;….
    Ας σχεδιάζουν κορεό και να πετάνε όλη την χάρτινη ανακύκλωση της Αττικής, ας βάλουνε πυροτεχνήματα στην οροφή να φεύγει πάνω. Βλέπω τον εκφωνητή να φωνάζει «με το τρια φυσάμε όλοι μαζί»…

    Τέλος κάτι που εμένα προσωπικά με χαλάει είναι ότι η ΠΑΕ επίσημα έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μεθόδους 365…
    Εμένα δε μ αρέσει ν ανεβάζουν βίντεο με τα πούλμαν που γυρνάνε, με τα δοκάρια στην Αφρική, με την κίνηση στους δρόμους για Πειραιά στα μάτριξ. Τα βρίσκω φυσικά απόλυτα διασκεδαστικά ωστόσο όχι από την ΠΑΕ, αυτά είναι καφενειακά, για τα 365, η ΠΑΕ πρέπει να ναι υπόδειγμα.

    Πάντα ν ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε…

    iPhone, iTypos, iApologize

  13. Ο/Η Αντωνης ΑΕΚΑΡΑ λέει:

    Θα μου επιτρέψεις να πω ότι το συμπέρασμα πως ο Τσουμπερ είναι πρώην παίκτης και ότι ο Γκαρσια δεν είναι φορ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία εμμονή σε μία άποψη που τόσο η εικόνα του γηπέδου όσο και τα αποτελέσματα αναδεικνύουνως λανθασμένη. Ο Ελβετός μετά από μία πολύ κακή χρονιά σε μία ομάδα που κόντεψε να κάψει όλους τους παίκτες και μετά από μία δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του σταθερά δείχνει ότι επανέρχεται και χθες στο πρώτο ημίχρονο έχει δύο ασίστ ουσιαστικά και πέρναγε τους ολυμπιακούς όπως και όποτε ήθελε. Καλά για τον Γκαρσία τι να πω θεωρώ ότι παίζεις σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα διότι τα φυσικα του προσόντα τα έχουν καμιά δεκαριά παίκτες στην Ευρώπη. Όταν έχει παίξει στην Μπαρτσελόνα το ταγάρι ο Τραορε, ο Γκαρσία δεν πρέπει με τίποτα να φύγει για λιγότερα από είκοσι χαρτιά. Φόρτσα ΑΕΚάρα

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: …γι αυτο κάνω λογο για κωλόμπαρα.
    Οσο για τους φερτούς Μανιάτες,αγαπουν τον τόπο τους τοσο,οσο, μέχρι να μεταναστευσουν εσωτερικά της χώρας, στο λιμάνι με τις…ευκαριες. Οχι για δουλεια φυσικά αλλά για “δουλειές”. Πρώτοι εισήγαγαν τον όρο supervisor -“κάπε” δηλαδή-στην ευρυτερη περιοχή.
    Μιλάμε για πολύ μπροστά “επιχειρηματικά”. Κατά βάση δεν πρόκειται για “τίμιους προκομμένους” αλλά για θρασύτατους ανεπρόκοιπους. Δυστυχώς μαζί με αυτους, “χρωματίζονται” κοντά τους και ο πραγματικά προκομένοι και φιλότιμοι Μανιάτες, οι οποιοι βρωμίζονται απο αυτήν την συνύπαρξη.
    Τέλος πάντων.
    Ακολουθει μια ντουζίνα ντέρμπυ γενικά και εξ αυτων 4 με τον γάυρο. Εχουμε επεισόδια ακόμα.
    Οταν βλέπω την ΑΕΚ,,τον Αλμέιδα εννοώ ειναι σα να βλέπω εναν σιδερά με το σφυρί να κατεργάζεται καυτο κομμάτι μετάλλου. Είναι πολύ σημαντικό να φτιαχτει κάτι σκληρό, ομοιογενές και ανθεκτικό. Να τελειώνουμε με τα φτερά και τα πούπουλα.
    Τα καλύτερα είναι μπροστά.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Ο Άρειος Πάγος, όπως ξέρεις, αποφασίζει επί της διαδικασίας κι όχι επί της ουσίας. Άρα αν έγινε κάποια επίδειξη ισχύος είναι στους πριν βαθμούς. Δεν το βλέπω έτσι όμως. Νομίζω ήταν κάτι αναπόφευκτο.

  16. Ο/Η nnektarios λέει:

    Όταν ανακοίνωσε ποιους αφήνει εκτός αποστολής άρχισα τα μηνύματα με φίλους μέχρι που μοιράστηκα τις χειρότερες των σκέψεων σε κάποιο τηλεφώνημα. Ναι, είχε δηλώσει ότι έχει σημασία το γκρουπ, ναι, είχε δηλώσει ότι δεν έχει σημασία ο αντίπαλος όταν συνεχίζει το πλάνο του κυπέλλου, αλλά το θέμα είναι ότι αυτός ο τύπος τα εννοεί αυτά που λέει. Για τον Ματίας, έχω να πω, να τον έχει ο Θεός καλά και να μείνει για χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ομάδας που ξεκίνησε να χτίζει.

    Πριν μπω σε επιμέρους λεπτομέρειες για το παιχνίδι, θέλω να μιλήσω για το ΝΑΟ. Για όσους το βιώνουμε κάθε αγωνιστική και για κάποιο κείμενο που είχα γράψει παλαιότερα, θέλω να πω ότι, όχι, δεν παίζουν τα τσιμέντα μπάλα, παίζει όμως η ΨΥΧΗ. Η ΨΥΧΗ της ΑΕΚ, το ΣΠΙΤΙ της, η ενέργειά της, ο ιδρώτας, το αίμα, η ιστορία βρίσκονται σε αυτά τα μέτρα. Εκεί βρίσκονται οι ΨΥΧΕΣ! ΜΟΝΟ εκεί η ΑΕΚ θα έβρισκε ξανά την ταυτότητά της, εκεί θα γιατρευτούν οι πληγές του παρελθόντος, θα σταματήσει ο διχασμός και η ΕΝΩΣΗ θα μας οδηγήσει ξανά σε χρυσές σελίδες για την ιστορία μας! Να είναι καλά ο ευεργέτης και μακάρι να αφήσει την ΑΕΚ σε ΚΑΛΑ χέρια όταν αποχωρήσει, εξίσου σημαντικό.

    Για το παιχνίδι τώρα. Ο ΟΣΦΠ δεν με έχει πείσει σε καμία στιγμή φέτος ότι είναι διεκδικητής. Αυτός είναι ο λόγος που ΕΤΑΞΕ όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τη σύμπραξή τους την 1η θέση στο ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ του, τον ΠΑΟ δλδ. Ένα συνοθύλευμα από μέτριους παίκτες, κανένα πλάνο και επειδή ακριβώς δεν έχουν παίκτες και ομάδα, ξεζούμισαν και έκαψαν 2 καλούς παίκτες όπως οι Μπιέλ, Χουάνγκ που έγιναν αλλαγή.

    Η ΑΕΚ κατέβηκε με ΑΞΟΝΑ μεσοαμυντικά τους Μήτογλου-Τζαβέλα-Μάνταλο-Γαλανόπουλο. Η μπάλα δεν μπορούσε να μεταφερθεί σωστά, οπότε το πλάνο ήταν, σημαδεύουμε πλάτη με Γκαρσία. Ο φοβερός, τρομερός και ασταμάτητος Γκαρσία ήταν σαν ΦΟΡ Premier League απέναντι σε 2 τσοπάνους. Οι Γαλανόπουλος, Μήτογλου ήταν πολύ καλοί και ο Μάνταλος μέχρι στο σημείο που είχε δυνάμεις καλός. Η έκπληξη όμως ήρθε από τον Σιντιμπέ. Καταπληκτική εμφάνιση και αν είναι η 1η που βρίσκει ρυθμό και συνεχίσει έτσι, έχουμε νέο όπλο ενόψει της συνέχειας. Διαφωνώ κάθετα για τον Τσούμπερ. Ήταν γρήγορος, κινητικός, πιεστικός και είχε σημαντική συμμετοχή στα 2 γκολ. Εξαιρετική ασίστ και τρομερή ενέργεια στο 2ο. Αν έπαιρνε πιο γρήγορα κάποιες αποφάσεις στην τελική ενέργεια θα ήταν εξαιρετικός. Η πλάκα είναι ότι οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον ήταν φανερά ανέτοιμοι.

    Τέλος, ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ διαιτητής. Άξιος συνεχιστής των Δημητρόπουλου, Ποντίκη. Ένας αλήτης άνευ προηγουμένου που εκτός του 90-10 στα φάουλ και τις κάρτες, έχει εγκληματήσει σε 2 φάσεις. Πρώτη, όταν αφήνει να εξελιχθεί η αντεπίθεση στην παράνομη, πούστικη-πειραιώτικη αλλά ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ είσοδο του Βαλμπουενά (ΓΟΝΙΔΙΟ ΓΑΥΡΟΥ) και γυρίζει πίσω τη φάση για να μη δώσει κόκκινη. Δεύτερη, η απόφαση να μην δώσει το πιο καθαρό πέναλτι μπροστά στα μάτια του! Αν υπήρχε ΚΑΘΑΡΟ και ΔΙΚΑΙΟ ποδόσφαιρο, σήμερα η ΦΙΦΑ θα έπρεπε να του πάρει τη σφυρίχτρα και να ανοίξει όλες τις συνομιλίες του. Για εμένα πέναλτι είναι και η ανατροπή του Γκαρσία στο 50΄, τον έχει βρει καθαρά στα πόδια ο Παπασταθόπουλος.

    ΥΓ. Είδα το Β’ ημίχρονο με τον Βαμβακούλα στο δίπλα κάθισμα να σχολιάζει. Λάθος επάγγελμα, γεννημένος standup comedian, απολαυστικός!

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αντωνης ΑΕΚΑΡΑ : Εγώ θεωρώ ότι ο Τσούμπερ εχθές ήταν από τους χειρότερους. Την ίδια άποψη είχαν και οι διπλανοί μου. Φυσικά δέχομαι όλες τις απόψεις, όπως δέχομαι και την μαλακία του Αλμέιδα ( αν δεν μου έβγαινε η ιδέα, θα μου παίρνατε το κεφάλι ). Ο Γκαρσία εχθές ήταν φοβερός πραγματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σέντερ φορ για τα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Ας φύγει και με τριάντα, δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο μέλλον του.

  18. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Να βάλεις στόχο, μέχρι το 2030 να έχεις πάρει μια ευρωπαϊκή κούπα, μπορείς; Εκεί είναι η μαγκιά, αυτά που γίνονται στο μπουρδέλο δεν μου λένε σχεδόν τίποτα και για κανέναν.

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την ουδέτερη στάση του Ιβάν Σαββίδη στο θέμα του ατρόμητου με τα δοκάρια,γιατί δεν έκανε παρέμβαση όπως ο γαύρος και ο βαζελος?

  20. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Ανώνυμος 732:Την ίδια απορία έχω κι εγώ…Τι έγινε;Αλλάξανε τα ”κόζα”;;;

  21. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “ανωνυμος”: Γιατι εκαναν ήδη ενσταση οι δυο που προανεφερες. Τι νοημα ειχε να κανει και ο ΠΑΟΚ; Αν δικαιωθούν, οφελείται αυτόματα και ο ίδιος.
    Περα απο το ότι δεν ειναι ακριβως εχθρος ο Μελισσανιδης για τον Σαββιδη.
    …Ασε που έχει και άλλες έγνοιες στο μυαλό του αυτην την εποχή με το Ουκρανικό…

  22. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Σχετικο με το Super Bowl.
    Αξίζει να δειτε στο you Tube τοProve Them wrong.

  23. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Η ομάδα έχει τέτοια διαφορά σε ταχυδύναμη με τις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας, που όλοι θα λυγίσουν στα playoffs. Ευτυχώς σπάσαμε τα κόκκινα μπλόκα στη Νίκαια και στο Περιστέρι με τον τσαμπουκά του τίγρη και τώρα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι να κάνουμε μόνο νίκες.
    Ο Αλμέιδα κατάφερε το ακατόρθωτο, να στρώσει την περσινή ομάδα και να του βγουν όλες οι μεταγραφές.
    Θέλει προσοχή γιατί εκτός ΠΑΟΚ οι υπόλοιποι είναι εναντίον μας.