ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

Στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στην Τούμπα, η ΑΕΚ κατέβηκε με την γνωστή ενδεκάδα και το γνωστό σύστημα του ρόμβου. Μπήκε προσεκτικά με σκοπό να πιέσει από την μέση και προς την περιοχή της. Και να βγει σε κόντρα επίθεση.

Μπορώ να πω ότι τα κατάφερε, μέχρι την στιγμή που δέχθηκε ένα πάμφθηνο γκολ, από την σούπερ προσπάθεια κάποιου Κωσταντέλια και την γκέλα του Αθανασιάδη. Και τα κατάφερε παίζοντας απέναντι σε έναν κάκιστο διαιτητή και φυσικά σε ένα μιλημένο var. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το πώς η ανατροπή του Γκαρσία δεν ήταν τίποτα ενώ ήταν φάουλ και ίσως κόκκινη, ενώ η κίτρινη στον Αραούχο ήταν ανάποδα προς τον Ολιβέιρα.

Αλλά αυτά είναι τα κερασάκια, που θα δώσουν αμοιβές στους ειδικούς. Στα της μπάλας, κι αφού προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, είδαμε μια ΑΕΚ σχετικά καλή, κι ειδικά όταν ο Πινέιδα έφυγε από την γραμμή και συνέκλινε προς το κέντρο. Είδαμε μια καλή σχετικά ανάπτυξη, μια πίεση και μπόλικες ευκαιρίες. Δεν μιλάω για κλασσικές αλλά μιλάω για αρκετές για να σκοράρεις. Εξ άλλου κι ο ΠΑΟΚ, δεν έβαλε γκολ από κάτι επικίνδυνο. Της ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνες.

Η ομάδα μας λοιπόν κυριάρχησε αλλά όπως παίζει μπάλα το νέο γήπεδο μας, έτσι παίζει μπάλα και η Τούμπα. Αυτή κράτησε σε αυτοκυριαρχία τον ΠΑΟΚ, που πλέον έπαιζε άμυνα κι έψαχνε εκείνος την κόντρα επίθεση. Η ΑΕΚ είχε πάρει την πλήρη κατοχή και προσπαθούσε από τα πλάγια αλλά κι από τον άξονα. Είχε μια αυτοπεποίθηση αλλά δεν ήταν παραγωγική. Και μου φάνηκε ελαφρώς μπερδεμένη, αφού δεν έβλεπα αυτοματισμούς και ταχύτητα. Όπως δεν έβλεπα και ατομικές προσπάθειες, που στα ντέρμπυ αυτές είναι που μετράνε. Ένα ντέρμπυ δύσκολο μεν αλλά όχι με έναν αντίπαλο φόβητρο. Χονδρικά, με εξαίρεση το σκορ, δεν είδα κακό πρώτο ημιχρόνιο.

Κι ούτε κακό δεύτερο μέρος. Μπήκε πολύ αποφασιστικά η ΑΕΚ, κυριάρχησε με κατοχή μπάλας και προσπάθειες, αλλά δεν ήταν γραφτό. Και δεν ήταν γραφτό, διότι απλά έπεσε στο σύστημα του Λουτσέσκου, που έπαιξε φουλ κατενάτσιο και φουλ αντεπίθεση. Και πολύ καλά έκανε. Κάπως έτσι, βρήκε και την άμυνα μας σε αιφνιδιασμό κι έβαλε κι ένα δεύτερο γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα. Δυσάρεστο ήταν μεν, αλλά σχεδόν αναμενόμενο.

Βασικά η ΑΕΚ ήταν φλύαρη. Και άπιστη. Και φυσικά νωχελική επιθετικά. Μπορεί να επιρρεάστηκε από την κόντρα διαιτησία στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν είναι για την ανάλυση μας. Όταν έχεις κορυφαίους τον Μουκουντί, τον Πινέδα ( που τον έβγαλε ο φωστήρας ) και τον Άμραμπαντ, δεν γίνεται να πας και πολύ μπροστά. Διότι είσαι προβλέψιμος και ψιλοαργός. Κι όταν βέβαια δεν μπορείς με τίποτα να δεις ότι ο Γιόνσον παίζει σε λάθος θέση κι ότι κρατάς την ομάδα την επιθετική με λάστιχα πίσω.

Δεν θέλω να πω κι άλλα αρνητικά. Διότι προσπάθησε η ομάδα, αλλά ίσως ήταν στην μοίρα της να χάσει σήμερα για να αποφορτιστεί κάποια βαλβίδα. Και να γεμίσουν ξανά οι μπαταρίες του πάγκου. Διότι μπορεί να λέμε ότι η ΑΕΚ αντέδρασε και προσπάθησε, αλλά δεν μας είναι αρκετό. Μας ενδιαφέρει να στροφάρει λιγάκι ο Αλμέιδα και να εκμεταλλευτεί όλο το ρόστερ χωρίς στερεότυπα, ενδεκάδας κυπέλλου ή ενδεκάδας πρωταθλήματος ή με το ζόρι αυτή θα είναι η ενδεκάδα. Διότι ξέρετε, μια ομάδα δεν αναχαιτίζεται μόνο με τους αμυντικούς αλλά και με την κόντρα επίθεση από παίκτες που κάθονται στον πάγκο.

Θεωρώ πολλή καλή ευκαιρία την σημερινή, για την οποία όλος ο οργανισμός ΑΕΚ πρέπει να δώσει συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Διότι κάπως έτσι είναι τα ντέρμπυ. Γιατί ευκαιρία; Διότι πρέπει κάποια πράματα να επαναπροσδιοριστούν. Από τον προπονητή κυρίως.   Διότι μας έχει κουράσει ελαφρώς, άσχετα αν του αναγνωρίζουμε την μεταμόρφωση της ομάδας. Είναι κρίμα να μην μπορεί να καταλάβει τα όπλα που έχει στην διάθεση του, εκτός αν τα εργομετρικά ή τα κέντρα αποκατάστασης, του λένε άλλα. Πάντως ο άξονας μας δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Το βλέπει ακόμα και παιδί του νηπιαγωγείου. Κι εκεί δεν υπάρχει θέμα με εργομετρικά, παρά μόνο με κολλήματα.

Υγ. Να δω τους ηλίθιους που θα ξαναπούν για το πολύ καλό διάβασμα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Διδακτική ήττα, και καλύτερα που ήρθε τώρα παρά στα επόμενα παιχνίδια που θα κρίνουν πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Αλμέιδα θυμίζει λίγο Μπάγεβιτς στις αρχές του. Μαζεμένη ομάδα, με τρεξίματα, αλλά αν δεν του βγει το παιχνίδι, δεν αντιδρά γρήγορα. Από εκεί και πέρα, η φάση με το διαιτητή απόψε είχε μεγάλη πλάκα. Λες να μας ζητήσει κι εμάς συγγνώμη η ΚΕΔ? Προχωράμε, έχει πολύ ψωμί ακόμα.

  2. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Η ομαδα δεν παραγει με Γιονσον Σιμανσκι μαζι στο κεντρο και το πληρωνει σε ολα τα εκτος εδρας παιχνιδια που δεν εχει το boostarisma της Αγ. Σοφιας. Αντιθετως οταν ο Πινεδα περναει στο κεντρο και στα πλαγια ερχονται Γκατσι, Ελιασον, τοτε αρχιζουν οι φασεις. Σημερα τη διαφορα την εκαναν οι τερματοφυλακες. Ο δικος τους τα εβγαλε, ο δικος μας τα εφαγε. Ποτε ομαδα δεν πηρε πρωταθλημα με τερματοφυλακα μετριοτητα.

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Υπάρχουν παιχνίδια που ότι και να κάνεις, θα χάσεις. Απόψε χάσαμε λόγω Αλμέιδα και διαιτητή φυσικά, που αλλοίωσε τον αγώνα στο 26’.

    Συμπαθώ ιδιαιτέρως τον Ματίας, αναγνωρίζω όσα έχει καταφέρει, δικαιολογώ αρκετά από τα στραβά που εγώ βλέπω και δεν λέω να φύγει, έχω όμως δικαίωμα να καταθέσω τις σκέψεις μου.

    1. Ξανά (όπως με ΠΑΣ) παρουσίασε μία ανέτοιμη πνευματικά ομάδα.
    2. Αρκετά με τα δύο αμυντικά ΧΑΦ που απενεργοποιούν τον Πινέδα.
    3. Να γίνεται αλλαγή ο Αραούχο όταν εξαφανίζεται όπως σήμερα, μετά την κάρτα.
    4. Ελπίζω κάποια αλλαγή να γίνεται στο ημίχρονο, στο 55’, κάτι πριν το 70’ ρε αδερφέ, πέντε έχεις.
    5. Τι βλέπει στον Αθανασίαδη, τόσο αυτός όσο και ο Ρόα;
    6. Ο Σιντιμπέ είναι ακόμα ανέτοιμος;

    16-5 οι τελικές και δε λέω ότι είχαμε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά σίγουρα δεν δεχθήκαμε και φάσεις. Στα πρώτα 20’ δε, δεν δεχθήκαμε πίεση. Είχε μία κατοχή ο παοκ, καμία σχέση με τον καταιγισμό που δέχθηκε ο ΟΣΦΠ και φάγαμε ένα γελοίο και τυχερό γκολ.

    Δεν χάθηκε ο κόσμος, ας μην πάρει το πρωταθλημα, ας τερματίσει 4ος. Σκοτίστηκα. Ας το κάνει όμως με τον τρόπο του, με αυτό που είδαμε μετά το 70’ ή όποτε το αποφασίζει. Έχει διδάξει ένα τρόπο από το καλοκαιρι, δεν είναι για συντηρητικό παιχνίδι αυτή η ομάδα, είναι κόντρα ρόλος.

    ΥΓ: Σε φωνάζουν κλέφτη, αυτοί που σε έκλεψαν και σήμερα…

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν, εγω ειδα τρικυμιες ,ειδικα στην αμυνα. Μπερδεματα στο κεντρο και την μπαλα να μπαινει στην περιοχη μονο με σεντρες. Και πραγματικα, δεν καταλαβα γιατι πεταξαμε ενα ολοκληρο ημιχρονο, και δεν παιξαμε πρεσσαρισμα απο την αρχη .Δεν ηταν κακη η ομαδα,αφου κι ο διαιτητης ηταν ολιγον στην κοντρα.Απλα περιμενα περισσοτερη πιεση ,και τον Γκατσινοβιτς να ξεκιναει απο την αρχη εχοντας ελεγχο του κεντρου .

  5. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    To λοιπόν,τι είχαμε σήμερα;
    1.Μία πούστρα διαιτητή,που εκτός την κόκκινη στον ιγκασον ,πνίγει μιάν_-κατ’εμέ-πιό κόκκινη στον πορτογάλο βρωμιάρη που,αν το παπούτσι του Αραούχο ακουμπούσε χορτάρι την ώρα που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ προσγειώνεται στο γόνατο του,θα του είχε κουρέψει πλάγιο και πρόσθιο χιαστούς ταυτόχρονα…(κίτρινη στον Αραούχο,αδίστακτα ο πούστης!!!).
    2.ΒΑΡ ξεπούλι όπως το γράφεις φίλε.
    3.Αν ο τσούμπερ είναι παλαίμαχος(που είναι),ο βίντζας είναι συνταξιούχος του δημοσίου.
    4.Τον παλαιστή μπροστά να κλωθογυρίζει σαν σβούρα
    5.Γκολκήπερ καλό για σταθμάρχη στα τραίνα.πούχει χάσει την σφυρίχτρα,κι αυτά περνάνε ”ασφύριχτα”….

    Ε σ’αυτά κοντά και κάαατι λεπτομέρειες χιλιοειπωμένες εδώ μέσα,κι ο ζμπάουγκ 2-0 με την κωλοφαρδία να βαράει κόκκινο…

    ΥΓ.Αν η οβίδα που έσκασε δίπλα στο κεφάλι του παλαιστή,είχε πέσει κάπου κοντά από κανα κεφάλι παίχτη της αλογοτροφής η της δαφνοστεφανωμένης αδελφής,αι ομάδες αυτές θα είχαν ήδη προσγειωθεί εδώ και κάτι ώρες στο βενιζέλος,με κατοχυρωμένο το 2πλό…

    Εμείς που είμαστε και large σε όοοολα τα επίπεδα ψάχνουμε μεζούρες να μετράμε τους πόσους πόντους τα είχε η χαλκηδόνα…

    Και κάτι τελευταίο:Αν δεν υπάρξει κάποια αναθεώρηση του σκηνικού που βλέπουμε τελευταία,το 3-0,στο τηγάνι δεν εξασφαλίζει τίποτε…Μιάς και η δαφνοστεφανωμένη,είναι κάτι σκαλίά πιό πανου απ’τον ζμπάουγκ…

    Καλή μας εβδομάδα.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Εγώ εύχομαι κι ελπίζω να ξέρει τι κάνει ο Αλμέιδα. Δηλαδή, να προετοιμάζει την ομάδα για τα μπαράζ. Μόνο έτσι δικαιολογούνται τα σημερινά. Μπορεί οι πλαϊνοί να μην είναι έτοιμοι ακόμα. Εννοώ Γκατσίνοβιτς και Ελίασον. Αλλιώς δεν υπάρχει κάτι άλλο παρά μόνο εμπάθεια. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμοι, δεν κατανοώ το εξής : Μπαίνεις με αυτούς, αυτοί σου δίνουν ένα σκορ προβαδίσματος, και μετά τους αλλάζεις και βάζεις αυτούς που ξεκινάς. Τι θα κάνει ο αντίπαλος; Θα περιμένει να βγουν μπας και βάλει ένα κατά τύχη γκολ; Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Αλμέιδα. Πάντως σαν διαχείριση παιχνιδιού είναι της πλάκας.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Απαραίτητο “χαστούκι”- αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο- ώστε να επαναπροσδιοριστούμε.Οτι είμεθα γήινοι και ουχί “εξωγήινοι” και καλόν είναι όταν με το καλό τελειώσει η σεζόν, ο Μελισσανίδης-που είναι ζήτημα αν μπορεί να ξεχωρίσει τις σαγιονάρες από τα σανδάλια- να κάμει καμια γήινη μεταγραφη-εκτός και αν ισχυριστεί ότι “δεν μπορώ να βρω επί Γης ανάλογο παίκτη για αυτήν την διαγαλαξιακή ομάδα”.

    Που “προστάτευσε” την ομάδα από την αρμάδα του Περιστερίου που ήταν έτοιμη να μας κατασπαράξει, αλλά ξέχασε να αναβάλει και το ματς της Τούμπας.
    Δεν πειράζει. Υπάρχουν κι άλλα ακομα εκτος έδρας.Εχει χρόνο.

    Ο Αλμέιδα ως “ταχυδακτυλουργός” κρύβει τα κακά αμυντικά τραπουλόχαρτα πίσω ταχύτατα επιθετικά παραβάν. Προσωπικά,προτιμώ αυτην την μέθοδο από το “ούλοι πίσω ωρέ παλικάρια,πάμε να κρατήσουμε τα τείχη” του Χιμένεθ.
    Αλλά δεν παύουν οι αδυναμίες κυρίως αμυντικά να είναι παρούσες. Ο εύθραυστος στον ανοιχτό χώρο Μουκουντί, ο μόνιμος κινδυνος για την εστία της ΑΕΚ που λέγεται Βίντα, ο “ξεχασιάρης” Χατζισαφί κλπ-κλπ.

    Κάτι η κούραση από την ξέφρενη αρχή,κάτι το ότι μας έχουν πάρει πρέφα οι αντίπαλοι,εύκολά μπορεί να δει κανείς ότι η ΑΕΚ δέν έγινε Μπαρτσελόνα επί Γκουαρντιόλα.
    Χτύπησαν,βγηκαν εκτός ρυθμού και οι Γκατσίνοβιτς-Ελίασον, ξαναμπηκαν αλλά δεν είναι ίδιοι. Σα να ξαναμπάινεις σε ρεστοράν μετά απο καιρό και να σου έχουν πιάσει το “τραπέζι σου” άλλοι. Κάθονται στη μπάρα και χαζεύουν τριγύρω.

    Τρακάρουν μεταξύ τους τα αμυντικά χαφ,-τα οποία δεν προσφέρουν Τίποτα επιθετικά- αναλώνεται άδικα ο Πινεδα στα πλάγια, μονοτονο και προβλέψιμο πλέον το παίξιμο από δεξιά με τον παλαιστή Αμραμπάτ, να γυροφέρνει πέρα-δωθε και στο τέλος να σεντράρει ψάχνοντας την κεφάλα του Γκάρσία.

    “Με ενδεκάδα πρωτάθλήματος ξεκίνησε η ΑΕΚ” λέει ο άλλος ο μαλάκας στο “365”.Εχουμε και “την άλλη φορεσιά”,του Κυπέλου.
    Τι μας λες; Μέχρι χθες δεν είχες βρακί -ως ομάδα αγωνιστικά εννοώ-, και σήμερα έχεις την πολυτέλεια να αλλάζεις κουστούμια,άλλο για κηδεία και άλλο για γάμο;
    Ρε άντε σοβαρευτείτε,γελοίοι.

    Χρήσιμο χαστουκάκι,διδακτικό (ελπίζω). Αλλωστε δεν μπορείς να κερδίζεις μονίμως. Εστω και αν προέρχεσαι από τον αστερισμό της Ανδρομέδας.(αλήθεια βενζινάδικα έχει εκεί; Η καίνε “αστρόσκονη”);

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Χρειάζόμαστε έναν “Μανωλά” για πίσω, έναν “Κασάπη” και έναν “Σαβέβσκι” για αριστερά και έναν “Νικολαϊδη” μπροστά. Ευκολάκι.

  9. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αυτο λεει η λογικη,οπως το αναφερεις. Δεν τον κοβω να ειναι εμπαθης, κανεις δεν ξερει βεβαια. Αλλα οταν τους ξεκινας και καθαριζεις την μπουγαδα νωρις ,οπως εγινε σε καποια παιχνιδια ,τοτε δεν βλεπω λογο για πειραματισμους . Και θα συμφωνησω με τον Αγησιαλο για το παιχνιδι με τον γαυρο, που κι εκει δεν επαιξες, που θα μπει φουριοζος και θα πιεζει και τις ταμπελες πισω απο τον Στανκοβιτς.Την τρικυμια στην αμυνα την γλυτωσες σημερα με δυο γκολ,στο τηγανι τι θα γινει δηλαδη ?

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η ΑΕΚ απο τα γιαννενα και επειτα,ειδικα στον β γυρο ειναι μια αλλη ομαδα,ναι οι τραυματισμοι,τα πολλα παιχνιδια αλλαξαν τα πλανα του αλμειδα ο οποιος επρεπε να πειραματιστει και να κανει ροτεισον,ενα το κρατουμενο,το δευτερο κρατουμενο ειναι πως ρισκαρει και δεν του βγαινει πλεον.

    Σημερα,γνωριζοντας απο πριν την νικη του βαζελου και του γαυρου,επρεπε να μπουν οι παικτες και να ειναι με το μαχαιρι στα δοντια,να παιξουν οπως μεσα στο χαριλαου,οπως μεσα στο καραισκακη,αντιθετως ειδαμε μια ομαδα να κατεβαινει στο πρωτο ημιχρονο νωχελικα,ανευρη,επιθετικα ακινδυνη,σου πηρανε μετρα,σου πηρανε το κεντρο,εκανες λαθη παιδαριωδη,πισω στο σκορ απο νωρις και στα δυο ημιχρονα,οποτε επρεπε αναγκαστικα να ανεβει μπροστα με κινδυνο να αφηνει χωρους πισω και το σκορ να ξεφυγει.

    Ο αθανασιαδης ειναι κλοουν,πως κερδισε τη θεση απο τον στανκοβιτς δεν μπορω να το καταλαβω,ο βιντα απλα τραγικος,πολλα λαθη,αυτος ο παικτης δεν ξερω δεν μου γεμιζε το ματι εξ’αρχης,χατζισαφι και ροτα μαπα,σιμανσκι,γιονσον επισης μαπα,δηλαδη η μιση 11αδα
    απλα δεν επαιξε μπαλα,με την ανοχη και του νορβηγου διαιτητη που αφησε το σκληρο παιχνιδι,εξουδετερωθηκαν ο αραουχο,ο γκαρσια,ο πινεδα.

    Πως θα πας να κερδισεις μεσα στον Σπανο με αυτη την εικονα,οταν θα σου ορισουν και το ματς πριν το γαυρο,η ομαδα εχει χασει την δυναμικη του πρωτου γυρου,οκ θα εκανε καποια στιγμη μια κοιλια ειναι λογικο αυτο,ομως ουτε πιεση ψηλα ειδαμε,ουτε κλεψιματα μπαλας ειδαμε,αντιθετα τα δεχτηκαμε αυτα απο τον αντιπαλο.

    Ηταν μια φτηνη ηττα,βολευτηκαμε με την ιδεα οτι μας κανει και η ισοπαλια,πεσαμε στην παγιδα,ισως ηταν επηρεασμενοι απο το τριμπαλο στο γαυρο δεν ξερω.Τεσπα,προχωραμε,αλλα ηδη εχουμε να αντιμετωπισουμε το ντεφορμαρισμα της ομαδας,τα λαθη του αλμειδα,τη συμπραξη αλαφουζου-μαρινακη στο παρασκηνιο για τα δοκαρια στον ατρομητο.

  11. Ο/Η Pontios λέει:

    Το παιχνιδι τελειωσε στο μη καταλογισμο κοκκινης καρτας.Ειδικα αυτη του 26 λεπτου με τον Ινγκασον ηταν οτι πιο χυδαιο ειδα απο αυτο το νορβηγικο κορακι.
    Δεν σφυριξε καν φαουλ επιτηδες γιατι ητανε σιγουρος οτι θα τον καλουσαν στο VAR να δωσει κοκκινη.Εκει χαθηκε παιχνιδι.

  12. Ο/Η michS21 λέει:

    Παιδιά εγώ δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα είμαστε καλύτεροι στα play off. Με εξαίρεση το 17′ και το 20′ κάνουμε πολύ κακό δεύτερο μισό. Έχω ένα φόβο ότι στοχεύσαμε το φορμάρισμα να έρθει στα εγκαίνια και τον τελευταίο μήνα έχουμε αρχίσει να κρεμάμε. Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχει τόση ποιότητα και μια ικανοποιητική προπονητική σοβαρότητα ώστε ακόμα και σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς να ρίχνεις τριάρες σε Άρη και Ολυμπιακό.

    ΥΓ Το πως μπήκαμε χθες δείχνει πολύ κακό διάβασμα όχι μόνο του αντιπάλου αλλά συνολικά της ποιότητας που έχει η ομάδα.

    ΥΓ2 Οι Άμραμπατ, Χατζισαφή, Ρότα, Σιμάνσκι, Αραούχο, Γκαρσία σε έβγαλαν 5ο πέρσι. Για ποιο λόγο πλην Γκαρσία έχουν πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι τους?

    ΥΓ3 Για τις πορτοκαλάδες του Χιμένεθ διαβάζαμε σχόλια για τις πορτοκαλάδες του Λουτσέσκου θα μιλήσει κανείς επιτέλους?

  13. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Φαίνεται ότι αυτό είναι το αδύνατο σημείο του Αλμέιδα: Διάβασμα του κάθε αντιπάλου και των συγκεκριμένων αναγκών κάθε αγώνα. Ακόμα και οι αλλαγές του είναι είτε με προκαθορισμένους παίκτες και σε προκαθορισμένα σημεία του αγώνα, είτε άμα πάει κάτι ΠΟΛΥ στραβά (λχ Γιάννενα και Νίκαια) πιο νωρίς, σε μία σπασμωδική αντίδραση. Χθες χάσαμε με 2 σουτ στην εστία και 2 γκολ. Είναι φάρδοι οι άλλοι? Ναι, αλλά και τα 2 γκολ μπήκαν από τραγικές αντιδράσεις στην άμυνα. Επίσης ο Πινιέδα δεν είναι για έξω αριστερά, δεν αξιοποιείται καθόλου καλά. Επιμένει σε παίκτες που δεν είναι σε τοπ φόρμα, όπως ο Βίντα (το 1ο γκολ χθες ήταν ίδια φάση με αυτό που έφαγε ο Τζαβέλας και τον είχαμε κρεμάσει στα μανταλάκια τότε!), ο Αραούχο ή ο Ρότα.
    Και ο Αθανασιάδης δε δείχνει επαρκώς σταθερός.

    Από την άλλη με χαροποιήσαν οι δηλώσεις του Αλμέιδα μετά το αγώνα, δε μίλησε για διαιτησίες, ζούγκλες κλπ, αλλά μόνο για ποδόσφαιρο. Ας ευχηθούμε ότι θα δει τα λάθη του, όπως έκανε στον 1ο γύρο και μετά είδαμε μπάλα που είχαμε να δούμε πάνω από 20 χρόνια.
    Η ΑΕΚ μετά το μουντιάλ παίζει τόσο-όσο, καλή είναι και οργανωμένη και δουλεμένη, αλλά σίγουρα όχι επιβλητική (εκτός το ματς με τον Παναιτωλικό).
    Γκατσίνοβιτς πρέπει να ξεκινήσει, επιτέλους, Πινιέδα πίσω στον άξονα, Αραούχο σαν αλλαγή, Φαν Φερτ και Τσούμπερ πιο νωρίς, ίσως και από την αρχή σε κάποια παιχνίδια. Και ο Λιβάι στα δεξιά πάλι αν χρειαστεί, με Φαν Φερτ ή και Τσούμπερ στο κουτί δεν είναι αυτοσκοπός να τον βγάλουμε 1ο σκόρερ! Έχουμε πολλούς και πολυδιάστατους παίκτες για 1η φορά, αλλά βλέπω εμμονές στην τοποθέτηση τους.

    Χθες ο κλεφτοκοτάς πήρε το σκαλπ του, εύχομαι να μάθει. Τέλος, μία παρατήρηση: Και ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ ΔΕΝ έχουν εμπειρία από ποικιλία καταστάσεων (και κυρίως “ειδικών”). Εκτός του Ιωνικού, δεν γυρίζουν παιχνίδια όταν δεχτούν πρώτοι γκολ. Οι βαζέλες και ο ΠΑΟΚ (έστω ο 2ος με μεταβατική ομάδα, αλλά με τον ίδιο προπονητη!) είναι πιο έμπειρες και δεμένες ομάδες. Στου Κασίδη το κεφάλι μαθαίνει, λοιπόν, ο Αλμέιδα, ας ευχηθούμε ότι παθαίνει και μαθαίνει.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μας εχουν καταξεφτιλισει,δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο μελ καθεται στον ιβαν και τον πηδανε πατοκορφα.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    μπράβο στον παοκ. βεβαια το 2-0 ψιλο-μαγική εικόνα. όπως και να το δει κάποιος η ΑΕΚ ακόμη και χθες ήταν καλύτερη ομάδα από τα ξαδερφάκια, το έβλεπες σχεδόν σε όλο τον αγώνα. προσπαθούσε να παίξει, με τρεξίματα μέχρι το τελευταίο δεύτερο, με στρωτό ποδόσφαιρο, κτλ

    προσωπικά περίμενα καλύτερο τον παοκ. το 2-0 δε μου λέει κάτι

    Η ομάδα βέβαια έβγαλε αδυναμίες όπως και στη νεάπολη, όπως και στου καραισκάκη, όπως και στη λεωφόρο, όπως και στους παγουράδες. η ομάδα μαθαίνει

    όπως μαθαίνει και ο προπονητής της.

    τελικά τα φιλαδέλφεια δίνουν άλλο αέρα στην ομάδα.

    τώρα γιατί δε χρησιμοποιείται ο γκατσίνοβιτς και ο ελιάσον, γιατί επιμένει σε σιμάνσκι με γιόνσον και γιατί δε χρησιμοποιείται ο μήτρογλου είναι στη σφαίρα του μυστηρίου για την πληροφόρηση την οποία έχουμε.

    η ζωή μάγκες συνεχίζεται

  16. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ας πούμε πως ήταν μια χρησιμη σφαλιάρα γιατί η ομάδα είχε χαλαρώσει και με τις μεζούρες και τα δοκάρια έχασε λίγο τον ρυθμό της.
    Πήγε στην Τούμπα από χαλαρή – ως μπλαζέ και στα πρώτα λεπτά φάνηκε σοκαρισμένη από το κλίμα που αντιμετώπισε.
    Όπως έχουμε εμείς την έδρα μας έτσι και οι αντίπαλοι. Η ΑΕΚ έχει γίνει μια ομάδα έδρας και όταν παίζει μακριά από την ΝΦ χάνει βαθμούς και δε μπορεί να γυρίσει τα παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε τον Ιωνικό. Αυτό δείχνει πρόβλημα διαχείρισης.
    Εγω περισσότερο είχα νευριάσει με την ομάδα που κατέβασε με τον γαύρο, ήταν ένα δείγμα εγωϊσμού και αλαζονείας που δεν το πληρώσαμε, όμως δεν ξέρω τι θα γίνει στον επαναληπτικό. Δε θέλει και πολύ να φας ενα γκολ νωρίς και να γίνει ο θάνατος της αλεπούς.
    Ελπίζω ο προπονητής να λογικευτεί και ν’αφήσει στην άκρη τις θεωρίες που βάζουν το καλό της ομάδας σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΕΚ υπάρχει για να κερδίζει, οχι για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Η ΑΕΚ έχει μια καλή 11αδα και έναν σχετικά καλό πάγκο. Δεν έχει δυο ισάξιες 11αδες.
    Οι δυο παίκτες που έδιναν το κάτι παραπάνω μέχρι το Μουντιάλ πρέπει να ξαναπάνε στις θέσεις τους. Δεν αντέχουν ακόμα 90λεπτο? Κάντους αλλαγή στο ’60.
    Αυτό το κόλπο “τους τρέχουμε και πιέζουμε μετά το ’70” δεν θα πιάνει με όλους, ειδικά με δυνατές ομάδες.

  17. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα.Να ξεκινήσω μ’ενα γενικό σχόλιο αναφορικά με τον τρόπο που παίζει η ομάδα.Ο κόουτς ξεκινάει με δύο αμυντικά χαφ και Πινέδα αριστερά,γιατί νοιώθει αμυντικά ανασφάλεια.Εχουμε δυο στόπερ πίσω με δεδομένα ενα Βίντα που μετά την επιστροφή του απο το Μουντιάλ δεν είναι στα καλυτερά του και τον Μουκουντί που είναι καλός αλλά λίγο βαρύς.Παράλληλα του έκατσαν οι τραυματισμοί Γκατσι και Ελλίασον.Μεγάλο πλήγμα στην αμυντική ασφάλεια ήταν ο τραυματισμός του Μοχαμαντί,που με την ταχύτητα του μπορούσε να καλύπτει την αριστερή πλευρά της ομάδας.Παράλληλα μετά το μουντιαλ εχουμε ενα Ροτα πεσμένο.Ο Σιντιμπέ είναι παικτάρα αλλά είναι πίσω σε ενταση σε σχέση με τον Ροτα.Μετά την έναρξη ενα παιχνίδι επαιξε μ’ενα αμυντικο χαφ,Γιονσον, στα Γιαννενα οπου χάσαμε απο την αμυνα ενω είμασταν παραγωγικοί μπροστά.
    Εκεί αποφάσισε να βάλει και τον Σιμάνσκι οπου δίνει βοήθειες στα στόπερ και τρέχει ακατάπαυστα να καλύπτει κενά.
    Ο καθένας το διαβάζει όπως θέλει.Αλλος ως “φόβο” και αλλος ως “ρεαλισμο”
    Εν μέρει τον καταλαβαίνω αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η ελλειψη ρίσκου απο πλευρας του.
    Γενικά μετά την επανέναρξη η ομάδα δεν εχει μαγέψει με την αποδοσή της.Με εξαίρεση το γαύρο σε ολα τα αλλα ματς εχει πάει safe mode.
    Αναφορικά με το χθεσινό αυτό που μου έκανε,κακή,εντύπωση είναι οι μή αλλαγές στο ημίχρονο.Βλέπεις οτι ο Αραούχο ειναι εκτός παιχνιδιού και ο Ρότα κακός.Περίμενα Σιντιμπέ και Γκάτσι απο ημίχρονο με μετατόπιση Πινέδα.Στο χθεσινό χρειαζόταν,βρίστε ελεύθερα,να μπεί ο Μάνταλος και οι πάσες που αυτός μπορεί να βγάλει.
    Τσπ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ & ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
    ΥΓ Αν η ομαδάρα στο νησί ξυπνάει θα το δούμε αύριο με τη Ρεαλ.Ρε λες????

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από paok.στιβεν καλησπέρα.χθες πήγα γήπεδο και ήταν όντως ωραίο παιχνίδι.αυτο που είδα εγώ ήταν ότι τελικά όλο αυτό το κλίμα περί καλύτερου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα που παίζουμε που καλλιεργείται κυρίως από τους οπαδικους δημοσιογράφους κάθε ομάδας μόνο κακό κάνει στην εκάστοτε ομάδα.δηλαδη είναι μαλακας ο κλεφτοκοτας μας που όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει ότι κάνουμε ομάδα για του χρόνου?βέβαια είναι μαλακας αλλά για λόγους άσχετους με τα χθεσινά.χθες το ματς το πήρε αυτός.εβαλε το νταντάς στο έξι για την πρώτη πάσα και καλά από τα σέντερ Μπακ κάτι που δεν έγινε γιατί παίζαμε από τα άκρα κυρίως.εν είδει παγίδας.το έγραψε και ένας φίλος αεκτσης.εχουμε τέρμα δεν έχετε.τοσο απλά.στην φάση του μικρού μας με τον Ρότα και μετά με τους άλλους δύο στο κέντρο έπρεπε να ζητήσουν μόνοι τους αλλαγή.ολα αυτά χωρίς ίχνος καζουρας εννοείται.

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paok : Μα η καζούρα είναι μέσα στο παιχνίδι και φυσικά επιβάλλεται, αφού ένα παιχνίδι βλέπουμε στο οποίο δεν παίζουμε εμείς αλλά κάποιοι παίκτες. Οπότε όλα καλά. Για το αγωνιστικό, εγώ θα πω αυτό που γράφω συνέχεια : Ο Αλμέιδα φρενάρει την ΑΕΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κέρδιζε χθες, αλλά ρε αδερφέ πώς είναι δυνατόν να βάζεις κάποια επιθετικά ατού όταν χάνεις με 2-0 κι όχι όταν είσαι 0-0. Αν μου βρεις την λογική του, πες την μου κι εμένα. Για τον Ντάντας θα σου πω ότι δεν του βγήκε η συγκεκριμένη έμπνευση κι απλά δεν το πλήρωσε. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν θα φτειάξει όσο διοικείται από κοινούς ποινικούς.

  20. Ο/Η Αμαν πια,αγανακτηση λέει:

    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δινουμε τοσο αερα και αξια σε ομαδες που δεν το αξιζουν,4-5 χρονια ο οσφπ μας ειχε στη φαπα με τεσσαρες και πενταρες σε σημειο που γυρνουσαμε πισω 10 χρονια για να θυμηθουμε την τελευταια νικη,με τον τσετσενο απο το κυπελο που μας σφαγιασανε,απο το 2018 και επειτα,συνεχεια στη φαπα μας εχουν,μας πηραν 2 κυπελα,μας εκαναν σερι νικων.

    Δεν μπορω να κατανοησω γιατι υπαρχει τετοια ανοχη απο τον Μελισσανιδη απεναντι στον παοκ,ρε μλκ,σε εχουν στησει ποσες φορες,σε εχουν ξεφτιλισει,σε προκαλουν εντος και εκτος γηπεδου,αντι να ριξει ενα ντορτι στη ΝΦ να το βουλωσουν,τους σεβεσαι ενω αυτοι οπου σε βρισκουν σε πατανε κατω.ΓΙΑΤΙΙΙ????

    Παει ο αργεντινος και κατεβαζει παλι πειραματικη 11αδα,ναι σου βγηκε με τον οσφπ μια φορα,δεν θα σου βγαινει καθε φορα,μπηκες με νοοτροπια μικρης ομαδας για να παρει την ισοπαλια,εφαγες 2 γελοια γκολ απο μαλακιες του τερματζη και των αμυντικων,δεν μπορουσες στο 60-65 να πεταξεις γκατσινοβιτς,ελιασον,στο 75 φαν φεερτ μηπως ισοφαρισεις σε τιποτε χασομερια?

    Που ειναι η ΑΕΚ του πρωτου γυρου,με την πιεση ψηλα και το πρεσινγκ που επνιγε τον αντιπαλο,με τα κλεψιματα μπαλας,με τα πνευμονια,πετυχημενη συνταγη δεν αλλαζει,γιατι το χαλασε το συστημα απο τα γιαννενα και μετα,δεν παιζουμε μπαλα,μας εχουν μαθει οι αντιπαλοι,δυο 19χρονα μας εκαναν πουτανα στη τουμπα.

  21. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μπααα.Το μουλάρι έριξε κανά δυο κλωτσιές πριν “ψοθήσει” και τέλος…

  22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Aπο τη στιγμη που γνωριζαν στην ΑΕΚ οτι οι αθλητικοι και οι εφετες δικαστες ειναι επιρροης αλλων ομαδων,για ποιο λογο εγινε ολη αυτη η ιστορια με τα δοκαρια στον ατρομητο? Και ηττημενος θα βγει δικαστικα και θα σου ορισουν το παιχνιδι πριν το παιχνιδι με τον οσφπ,για να εισαι κουρασμενος,ενδεχομενως με τραυματισμους αν δοθει ανωθεν εντολη στον σπανο,σπαστε τους τα ποδια παραδειγματος χαρη.

    Δεν θα ειμαστε με τιποτε λιγοτερο ευχαριστημενοι φετος,εκτος απο το νταμπλ,θα θεωρησω
    μεγαλη ξεφτιλα να χασεις και αλλο κυπελο απο τον τσετσενο και τον προκλητικο ρουμανο που μιλαει για κλεψιμεικα συνεχεια.Ποιοι μιλανε,αυτοι με το διχτακι του ιβιτς και το ρολο.

    Ουτε δυο 11αδες ισαξιες εχουμε οπως πλασαρουν οι κιτρινομαυροι αρδ,ουτε ειμαστε ατρωτοι χωρις αδυναμιες,η αμυνα ειναι τα ζωα μου αργα,με βιντες και χατζισαφηδες δεν γινεται δουλεια,χρειαζεσαι στοπερ και χαφ επιπεδου γκαμαρα.

  23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    δε μπορώ να καταλάβω η λιβερπουλάρα τι κατάντια είναι αυτή? επιτρέπεται για τον κλόμπαρο τέτοιο πράγμα?

  24. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Κάτι ασχετο.Αληθεύει οτι στον τελευταίο ισολογισμό,21/22,η ΠΑΕ έγραψε ζημιές 8 εκκ?

  25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλημέρα,μετά απο τον πρόεδρο μας που είπε αν δεν το πάρουμε εμεις ας το πάρει ο βάζελος,έμαθα οτι οι οργανωμένοι επιστήμονες ζήτησαν απο τον ευτραφή προεδρό τους να μήν πάρει το πρωτάθλημα η Α.Ε.Κ
    Ρε κοίτα που ολοι αγάπησαν τους λαγούς…

  26. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στήβεν τα εχουμε ξαναπεί,απο τύχη ζουμε τελικά….