ΟΦΗ – Α Ε Κ

Οι βασικές απουσίες σήμερα ήταν κυρίως στο επιθετικό μας δίδυμο. Που υποχρεωτικά έκαναν τον προπονητή να κατεβάσει το ίδιο σύστημα του ρόμβου μεν, αλλά να έχει σέντερ φορ έναν πρώην παίκτη που λέγεται Τσούμπερ, με πισινό του τον Πινέδα. Απέναντι σε έναν ΟΦΗ που με το σύστημα του 3-5-2 έσπρωχνε την ομάδα μας να χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη της κυρίως τα άκρα.

Το πρώτο ημιχρόνιο ήταν ένα ματς σούπα. Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλά οχυρωμένος αμυντικά και περίμενε τις δικές μας πλαγιοκοπήσεις. Το διάβασμα ήταν πολύ απλό : Ας βγάλουν και κάποια σέντρα. Ποιός να πάρει την κεφαλιά; Δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος σκέψη, που μάλιστα γινόταν και πιο έντονη με την ατελείωτη φλυαρία του Άμραμπαντ και την κακή εμφάνιση του Χατζησαφί.

Μετά το εικοσάλεπτο όμως, έβλεπες την ΑΕΚ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να επικρατεί και να επιτίθεται συστηματικά. Γίνανε κάποιες φάσεις, όχι πολύ επικίνδυνες, αλλά όταν έχεις αποδέκτη τον τέως παίκτη, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Βλέποντας κιόλας ότι κι ο Πινέδα δυσκολευόταν σε αυτόν τον ρόλο. Γιατί γινόταν καλύτερη η ΑΕΚ; Διότι είχε μια μηχανή στο κέντρο που λεγόταν Γιόνσον, διότι ο Βίντα πήρε κάποιον πιο αρχηγικό ρόλο, και διότι η σπιρτάδα του Γκατσίνοβιτς δημιουργούσε πρόβλημα στην αμυντική τριάδα του ΟΦΗ.

Αυτή η κυριαρχία που είχε κλείσει τον αντίπαλο στο μισό δικό του γήπεδο, βρήκε δικαίωση με μια πολύ γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου προς τον Μαροκινό, που με την βοήθεια κάποιου αμυντικού, άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ δίκαιο, σε αυτό το ημιχρόνιο που η ΑΕΚ προσπάθησε με υπομονή και μπόλικο πρεσάρισμα να παίξει κάποια μπάλα, ενώ ο ΟΦΗ κοίταξε πιο πολύ την θωράκιση πίσω και κάποια μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας μας.

Φυσικά για θέαμα δεν μπορούμε και να μιλάμε. Πιο πολύ τακτική είχε το μέρος αυτό, με κλειστούς χώρους και πολύ κοντινά, δυνατά αλλά καθαρά μαρκαρίσματα. Φυσικά σε αυτο΄’υς που ανέφερα ότι ξεχώρισαν, πρέπει να προσθέσουμε και τον Αθανασιάδη, που δυό φορές που χρειάστηκε, προστάτεψε το τέρμα μας. Φυσικά παρέμεινε ο προβληματισμός για το κατέβασμα της ομάδας χωρίς σέντερ φορ ( δεν αναφέρομαι στον Ολλανδό ), αλλά εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω ότι ο Αλμέιδα δικαιώθηκε αφού και η εβδομάδα που έρχεται δεν θα δικαιολογούσε πολλή ψηλή ένταση.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια μικρή δικαίωση σε αυτά που έβλεπα και έγραφα πιο πάνω. Η ΑΕΚ ήταν μια ομαδάρα, κυρίαρχη σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με ένα τρομερό πρεσάρσιμα στο οποίο συνέβαλε και η άνοδος της απόδοσης του Μάνταλου – αλήθεια πόσο καιρό λέγαμε ότι οχτάρι είναι ο άνθρωπος – και καθάρισε την μπουγάδα πολύ γρήγορα. Με δεύτερο γκολ του Μαροκινού – που τι να κάνουμε έτσι είναι η στατιστική κι άρα βγαίνει mvp – και με ένα τρίτο που έβαλε ένας παίκτης που αδικείται να παίζει στην Ελλάδα : Ο Γκατσίνοβιτς.

Φυσικά το παιχνίδι είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού η ομάδα μας τα είχε όλα όπως έπρεπε και πλέον είχε αποκτήσει και καμιά δεκαριά αρχίδια παραπάνω με την αυτοπεποίθηση των γκολ. Αυτό φάνηκε στο τελευταίο διάστημα, που ο Αλμέιδα έκανε σούπερ rotation και κυκλοφόρησε την μπάλα  ο ΟΦΗ. Με Φράνσον στο κέντρο και δίπλα του τον Χατζησαφί, με τον τέως παίκτη μπροστά που διακρίθηκε κυρίως στο να βγαίνει οφσάιντ, πήραμε μια τρομερή νίκη, και κάναμε σοβαρότατη συντήρηση δυνάμεων. Και ψυχολογίας και επιβεβαίωσης της δουλειάς του Αλμέιδα, που μπέρδεψε την ομάδα αλλά το έκανε με ασφάλεια.

Και δεν ήταν μόνο οι προσωπικές διεκδικήσεις αυτών που έχω πει ότι ξεχώρισαν. Ήταν και η διάθεση των υπόλοιπων να βγαίνουν σωστά και να πιστεύουν. Να δίνουν ένα κλικ παραπάνω στη αντίδραση τους και να παίζουν σίγουρα και να ξέρουν τι ψάχνουν. Απέναντι σε αντίπαλο, που πρέπει να το υπογραμμίσω ότι μας σεβάστηκε. Δεν κυνήγησε πόδια, ούτε κι έψαξε κάτι παραπάνω για την σχέση υποτέλειας που πλέον έχουμε στην διοργάνωση.

Σε μια καμπή αρκετά δύσκολη, αφού το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι τρομερά καθοριστικό για να μην μπούμε αποδεκατισμένοι την επόμενη Κυριακή λόγω καρτών. Είναι δυνατόν να παίρνει σήμερα κάρτα ο Βίντα;

Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Ας χαρούμε για την μεγάλη επιτυχία και τους βαθμούς. Κι ας δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στο τεχνικό επιτελείο.  Κι ας πούμε ότι επιτέλους είδαμε αυτό που θέλαμε. Μια ομάδα σοβαρή, μια ομάδα που χρησιμοποιεί όλο το ρόστερ της και μια ομάδα που κέρδισε το να σέβεται τον εαυτό της κυριότερα. Πολύ σημαντικό για την συνέχεια μας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΟΦΗ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δεν θα μιλήσω για αγωνιστικά θέματα. Κάρτα στον Βίντα δεν υπάρχει, ήταν καθαρό πέναλτι.

    Θα ήθελα να μιλήσω για αυτό που έγινε στις κερκίδες. Κάτι που δεν έγινε απέναντι σε κανέναν από τους 3 ανταγωνιστές μας. Δεν φώναξαν ΟΦΗ ούτε μια φορά! Από το 1-90 έβριζαν μόνο την ΑΕΚ και κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα σύνθημα για τα ΔΟΚΑΡΙΑ! Είχε και ο ΟΦΗ έννομο συμφέρον;

    Ένα γήπεδο-οχετός, προφανώς γεμάτο στην πλειοψηφία του από βαζελόγαυρους που πήγαν για να πανηγυρίσουν ενδεχόμενη απώλεια της κορυφαίας ομάδας του πρωταθληματος.

    Δεν είδα καμία σχέση υποτέλειας. Προσπάθησαν να σκοράρουν και στο 0-0 και στο 0-1, τα έδωσαν όλα και πολύ καλά έκαναν.

    Την Τετάρτη έχουμε ένα ακόμα μπλόκο. Ένα μπλόκο του συστήματος των Μητσοτακη-Αυγενάκη-Μαρινάκη-Αλαφούζου.

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Welcome Back.
    7-0…..

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Φυσικά και πολύ καλά έκαναν…Η σχέση υποτέλειας, έγραψα, ότι δεν φάνηκε στον τρόπο παιξίματος.

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Δεν το κατάλαβα καλά. Υπάρχει ένα ένα ενδιαφέρον του Μπούση μαζί με κάτι άλλους απατεώνες από Αμερική. Μακριά από Αμερικάνους, μιλάμε για τα μεγαλύτερα λαμόγια του πλανήτη, χειρότερα όλων οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    ωραίο δεύτερο ημιχρονο σήμερα. ….τετάρτη διπλό έστω και με ένα γκολ και φύγαμε για το παιχνίδι με τους σιχαμένους, όπου με νίκη τους τελειώνεις…….ελάτε καραπαπάρες, θα σας ξανακάνουμε τη σουφρέτα εικοσόφραγκο

  6. Ο/Η Fotzio λέει:

    To ματσάκι ήταν διπλό από την περασμένη Κυραική που φιλοξενούσαμε τον Πρόεδρο του ΟΦΗ στην Αγια Σοφιά και σε αυτό βοήθησαν και οι πλάγιοι να καθαρίσουμε το ματς. Η ομάδα υποφέρει αγωνιστικά σε αρκετά σημεία (Πινέδα, έλλειψη Γκαρσία) αλλά βγάζει μέταλο νικητή και σοβαρότητα με τον Αλμέιδα να κρατά την ομάδα σε πολύ καλή ψυχολογία. Συμφωνώ ότι αν έρθουν οι Αμερικανοί για επενδυτές ή συνιδιοκτήτες θα έχουμε τραγελαφικές καταστάσεις. Είναι εκτός κουλτούρας ΑΕΚ και εκτός ποδοσφαιρικης λογικής.

  7. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Fotzio:Πράγματι πολύ ζεστή η φιλοξενία την προηγούμενη Κυριακή.Να δούμε τώρα πως θα πάει η δουλειά την Τετάρτη.Δύσκολες οι συνθήκες και το περιβάλλον.
    Ελπίζουμε ο Μπραντ Πιτ να βρει την άκρη…

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @ Fotzio

    νομίζεις ότι ο πρόεδρας του ΟΦΗ δε φιλοξενείται σε τηγάνια, σε λεωφόρους και σε μποροθρύλους? μην τσιμπάς σε προπαγάνδες…

  9. Ο/Η Pontios λέει:

    Καμία σχέση υποτέλειας.
    Η διαιτησία ήταν πενηνταρισια.
    Κανένας Μπούσης δεν θα πάρει την ΑΕΚ και κανένας αμερικανος.
    Ο Μπούσης μετά από εμάς πήγε είδε γαύρο στο Καραϊσκάκη και μετά πήγε Ρέμο.

    Βάλαμε τρία γκολ στο ρελαντί!

  10. Ο/Η Fotzio λέει:

    Η ομάδα μετά την απώλεια του Γκαρσία έχει χάσει την δυναμική της και φυσικά οι αλχημείες με Τσούμπερ και την συμπάθεια μου τον Φαν Βεερτ δύσκολα θα μας βγει. Μακάρι η απαισιοδοξία μου να διαψευστεί. Τέλος ενημερωτικά, ο πρόεδρος το ΟΦΗ έχει στενή συγγενική σχέση με το αμερικάνικο gay ζευγάρι που βάπτισε το “παιδί τους” πέρσι το καλοκαίρι στη Γλυφάδα παρουσία του Ελπιδοφόρου. Ο τίγρης έχει οικονομικό νταλαβέρι με δαύτους και ανοικτά νομικά θέματα με τις ΗΠΑ οπότε αναλόγως τις εξελίξεις θα εξελιχθεί και η μετάαβση ή συνεργασία με τα νέα αφεντικά που έρχονται το 2024….

  11. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    ,Ποσό αηδία κατάντησαν….. Ένας κλαψομουνης έχει καταντήσει ο γαυροπροεδρος εδώ και καιρό. Πάλι elite διαιτητές θέλει για το ντέρμπυ .Πάλι κλαίγεται για τα κοράκια (ενίοτε και…τουκαν) . Κλάψα στην κλάψα και άμα δεν πιάνει κατεβαίνουμε και στο χορτο.Δεν πα να γαμηθει και το πρεστίζ της Ευρώπης και η FA.Φερτου ρε Μπαλτακο έναν απο το Τζατζικισταν,έναν από τα όσα ….ταν υπάρχουν να τον τελειώσεις. Άντε με τους παχυδερμους που μιλάνε για διαιτησία.Οι κλαψομουνηδες…..