ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

Φτάσαμε λοιπόν στην κανονικότητα, που λέει ο λόγος. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανονικότητα. Αν την θέλαμε, δεν θα είχαμε πρωτάθλημα 14 ομάδων αλλά οκτώ, μην λέω και πολλές. Εν πάση περιπτώσει.  Έξι ομάδες, οι δύο χονδρικά αδιάφορες – άλλη μια απόδειξη της έλλειψης κανονικότητας -, θεωρητικά και πρακτικά πάνε για τον τίτλο. Καιρός ήταν να φτάσουμε στα παιχνίδια αυτά, που εγώ τα ονομάζω ανδρικά.

Φυσικά δεν θα κάνω ανάλυση του προγράμματος. Δεν έχει καμία σημασία το πρόγραμμα πρακτική παρά μόνο ψυχολογική. Όλοι θα παίξουν με όλους και τελειώσαμε. Θα μου πεις ότι θα συσσωρεύεται κάποια κούραση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά ποιος θα τολμούσε να κατέβει με τους αναπληρωματικούς σε τέτοια παιχνίδια, που ακόμα και οι αδιάφοροι μπορεί να είναι εντολοδόχοι; Ένα κακό που έχουμε εμείς, είναι ότι θα παίξουμε ένα παραπάνω παιχνίδι για το κύπελλο.

Πριν προχωρήσω, ας κάνω μια μικρή παρένθεση για το ντέρμπυ με τον ΟΣΦΠ. Πάλι άρχισαν οι εκθέσεις και οι παραθέσεις των στατιστικών, που φυσικά έδειχναν ΑΕΚ. Έχει κάποια σημασία; Για τον ρομαντικό οπαδό φυσικά και έχει, αλλά δεν έχει για την ουσία. Διότι η ουσία στην μπάλα είναι το γκολ. Κι από αυτό υποφέρει η ομάδα μας. Το λέμε από την αρχή αλλά δεν υπάρχει λύση. Ευχόμεθα για αργότερα. Επίσης ουσία έχει και το μηδέν παθητικό, ή έστω το λιγότερο εφικτό. Και πλέον ακόμα και ο πιο αδαής, βλέπει ότι η άμυνα μας είναι αργή στατικά αλλά είναι και πολύ άσχημα δουλεμένη κινητικά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Τέλος πρέπει να πούμε ότι ο Αλμέιδα, σαν γνήσιος ψυχάκιας, είναι αδύνατον να διαχειριστεί μία στραβή που θα του προκύψει. Το είδαμε κάμποσες φορές φέτος και δεν φαίνεται να αλλάζει. Ούτε φαίνεται κάποια διάθεση συμβιβασμού με μια ισοπαλία όταν δεν μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Ούτε φαίνεται επίσης ότι μπορεί να κατανείμει τις δυνάμεις του ρόστερ ορθολογικά.

Στα μπαράζ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πόσο βελτιώνεται ο προπονητής. Την ομάδα την ξέρουμε καλά και φυσικά δεν περιμένουμε κάποια βελτίωση αυτήν την στιγμή. Και η βασική βελτίωση, πέραν αυτών που έγραψα πριν, έγκειται στο στήσιμο με τα δυο εξάρια αντί ενός εξαριού κι ενός οκταριού – που θα ταίριαζε στο σκάσιμο που προκαλείται στους παίκτες – καθώς και στην καλύτερη εκμετάλλευση του ρόστερ. Δεν μιλάω για τον Ραντόνια ή τον Κοσίδη, για να μην παρεξηγούμαι. Μιλάω για τον Σιντιμπέ, τον Μήτογλου, τον Μάνταλο, τον Βαν Φέερτ, οι οποίοι χρησιμοποιούνται εν είδει φωτοβολίδων. Και δεχόμενος αυτόν τον ευαίσθητο ψυχισμό, το παιχνίδι της Κυριακής είναι σημαντικό για κάποιο τόνωμα. Αντιλαμβάνεστε προφανώς…

Από εκεί κι έπειτα, με την ομάδα φρέσκια λόγω διακοπής, είναι πολύ όμορφο που την δεύτερη αγωνιστική πάμε στην Τούμπα. Στο πρώτο παιχνίδι διορθώνεις το μυαλό σου το κυριακάτικο και στο δεύτερο, διορθώνεις αυτά που έκανες όταν έπαιξες εκεί στον δεύτερο γύρο. Χρυσές ευκαιρίες είναι αυτές. Τις πιάνεις από τα μαλλιά, μπαίνεις στην πρώτη θέση, κι είσαι στο άλογο καβάλα. Διότι το περίφημο παραμύθι που διαβάζω ( ότι ο ΟΣΦΠ ήταν καφενείο), δεν μου αρέσει. Κι έφαγες τρία γκολ από το καφενείο; Τότε εσύ τι είσαι; Δεν είσαι, οκ. Τι θέση έχεις στην βαθμολογία των ντέρμπυ; Είπαμε ότι γράφουμε τις αλήθειες μας για ανδρικά παιχνίδια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε χάιδεμα αυτιών.

Ακολουθούν τα δυό παιχνίδια μας με τους αδιάφορους, που κανονικά θα είναι ωραίες δυνατές προπονήσεις και πάμε στο τηγάνι. Στο γήπεδο του καφενείου. Τον κοιτάς στα μάτια ή πάλι το παίζεις ωραία γκόμενα με τις γόβες και το μίνι που όμως πρέπει να ρωτήσει τον μπαμπά αν θα προχωρήσει; Μετά υποδέχεσαι τον αδερφό στην Φιλαδέλφεια και δεν συζητάμε κάτι λιγότερο από τη νίκη. Διότι ακολουθεί λεωφόρος στην οποία έχουμε την υποχρέωση να πείσουμε και τον κόσμο της αλογοτροφής ( οι δικοί μου γνωστοί και φίλοι δέχονται ότι παίζουμε καλύτερη μπάλα από αυτούς ), ότι αξίζουμε τον τίτλο παραπάνω. Άλλωστε αυτό πιστεύουμε κι εμείς. Ε για να γίνει η πίστη αλήθεια, πρέπει να κερδίσεις. Κι επιμένω γνωρίζοντας ότι για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μπορεί να είμαι ελαφρώς ακραίος. Την αλογοτροφή έχεις υποχρέωση να την κερδίσεις δυό φορές.

Ακολουθεί ο γάβρος στο γήπεδο μας, για μια άτυπη ρεβάνς ( ακόμα προηγούμαστε στις νίκες στα τελευταία 65 παιχνίδια ) και η σεπτή τελετή παίρνει τέλος για εμάς, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με τους αδιάφορους. Ζητάω πολλά. Έτσι ακούγονται. Αδιάφορο μου είναι πώς ακούγονται. Έχεις ομάδα; Τι ομάδα; Δωματίου ή γηπέδου; Μπαίνεις και κάνεις δέκα νίκες. Δεν θέλεις δέκα; Οκ, σου επιτρέπω και κάποια ισοπαλία αλλά μόνο εκτός έδρας. Το 5χ3 είναι μονόδρομος για τον τίτλο. Και είναι απόλυτα εφικτό. Εμπρός αδέρφια Αεκτζήδες, επίθεση, επίθεση, επίθεση. Εμπρός Αλμέιδα. Πάρε τα χάπια, ηρέμησε, καθάρισε το μυαλό σου και βοήθα με το στήσιμο την ομάδα. Έχεις το καλύτερο ρόστερ σε σχέση με τους προηγούμενος. Έ, και κάποια σπόρια από την διαιτησία, όλο και παίρνεις για να μην ξεχνιόμαστε….

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Το θεμα ειναι πως εχασες την ευκαιρια να εισαι πιο ανετος βαθμολογικα ,αφου τον αφηνες 9 ποντους πισω. Τωρα,τους εβαλες ολους στο παιχνιδι και γινεται ροντεο . Ο γαυρος ξεκιναει με +6 λογω παραρτηματος κι αυτο δεν παραβλεπεται. Εδω τωρα, θελει ψυχολογικη αναταση αφου γινει και το ματς κυπελου στο οποιο οι αδερφες του λιμανιου θα μπουν με ψυχολογια στα υψη και θα θελησουν ρεζιλεμα της ΑΕΚ. Αν τα καταφερουμε εκει μεσα και προκριθουμε εμεις και με μια καλη εμφανιση ,τοτε η αναταση θα ειναι πιο ευκολη για το παιχνιδι με τους βαζελους. Γιατι τωρα πας παιχνιδι -παιχνιδι με το μαχαιρι στα δοντια ,αρκει να μην στραβωσει τιποτα απο την αρχη και σκονταψεις και χασεις τα αυγα και τα πασχαλια .

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Πριν την ρεβάνς, έχουμε τα 2 παιχνίδια στην αρχή, που θα δείξουν για μένα τα πάντα. Η Μεγάλη Τετάρτη είναι πολύ μακριά. Όλο το θέμα της ομάδας είναι ο προπονητής με την έννοια του κοουτσαρίσματος. Και κάποιες δηλώσεις του επίσης, δεν μου αρέσουν ( άστο για αργότερα ).

  3. Ο/Η Akis λέει:

    Καλησπέρα Steven … η ερώτηση που παραθέτω αφορά κάπως μεταγενεστερο χρόνο, δηλαδή απο το καλοκαίρι, κόντρα στην…επικαιρότητα, μετα το άσχημο αποτέλεσμα που φεραμε χθες.

    Υπάρχουν φωνές που λένε πως ο Μελ ψάχνει, συζητα με διάφορους ωστε να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση…
    Εντονα παίζει το σενάριο του προέδρου του ΟΦΗ συν καποιων ακόμη απο Αμερικη…

    Ήρθε οντως η ώρα να κανει στην άκρη ο Μελισσανιδης;;
    Γνωρίζεις κάτι για τα παραπάνω σενάρια;;

  4. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 Ο ΒΑΖΕΛΟΣ.
    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ? ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ Ο ΒΙΝΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΑΚΛΙΝ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΛΑΓΙΟ ΑΟΥΤ. ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΚΟΛ. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
    ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΙΝΕΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ 5 ΓΑΥΡΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Η ΣΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΤΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ. ΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΤΣΙ? ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΟΣΕΣ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΩ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ.ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ? ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΑΣΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ .ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ.
    Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΛΑ Ο ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕΦΛΕΞ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΡΑΞΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ. Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 15 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ.ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. 30 ΓΙΑ 2. ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ 5ΑΡΕΣ 6ΑΡΕΣ ΚΑΙ 7ΑΡΕΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΒΑΛΑΜΕ 4.
    Ο ΑΛΜΕΙΔΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ. ΟΥΤΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ. Ο ΦΑΝ ΦΕΡΤ ΜΕ 17 ΓΚΟΛ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 1/4 ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΕΚ. ΣΕ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΕΠΑΙΞΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3 ΕΝΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΡΑΞΙΑ. Ο ΑΡΑΟΥΧΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΟΠΟΤΕ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΕΤΑΤΕΤ ΣΟΥΤΑΡΕ ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΙΣ ΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΑ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΕΔΑ ΑΡΑΟΥΧΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΨΗΛΑ ΚΟΡΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΙΝΕΔΑ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ. Ο ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΔΕΥΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΘΑ ΗΤΑΝ 3 ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ.
    Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Ο ΕΛΙΑΣΟΝ ΚΑΙ ΕΞΩ Ο ΑΜΠΑΜΠΑΝΤ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΚΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΠΛΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΕΣ ΑΣΙΣΤ ΕΝΩ Ο ΑΜΠΡΑΜΠΑΝΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΡΟΝΤΕΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΑΣΟΡΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΚ.Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΝ ΟΙ 15 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ 5 ΓΚΟΛ Η ΑΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΜΕ ΜΕ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΝΙΝΤΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΜΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Akis : Φίλε μου, δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Όμως η ηλικία δείχνει και την λογική ( το ανάποδο δεν ισχύει ). Τα σενάρια σίγουρα θα παίζουν, κι ελπίζω ότι θα φερθεί σαν ευεργέτης….

  6. Ο/Η Akis λέει:

    Ολοι το ίδιο ελπίζουμε εκείνη την κρίσιμη ώρα ,που θα υπάρξει μετάβαση, ωστε η συνέχεια να είναι ανάλογη των προσδοκιών μας…

    Ευχαριστώ για την απάντησή σου…

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δεν θα ήθελα να γράψω για τα ΠΟ μιας και νομίζω ότι είναι πιθανό να ζήσουμε νέα τραγωδία στο μέλλον εξαιτίας του Αλμέιδα.

    Το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ και ο τρόπος που δεχθήκαμε τα γκολ με προβλημάτισε στο μέγιστο βαθμό. Επιπρόσθετα, κάθε φορά που μιλάω με τον Steven και μου επισημαίνει τα στραβά του (με πολλά από τα οποία συμφωνώ κι εγώ) προβληματίζομαι περισσότερο.

    Έκανα μία έρευνα λοιπόν, τα βασικά σημεία της οποίας θα παραθέσω εδώ ελπίζοντας να κατορθώσω να συνθέσω το προφίλ του. Ελπίζω ακόμα περισσότερο να επιβεβαιώσει τη δήλωσή του περί ατομικής βελτίωσης με την οποία θα ξεκινήσω.

    ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΕΙΔΑ: “Αν στη ζωή κάνεις ό,τι σου αρέσει και το κάνεις με πάθος και αγάπη, θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να κάνεις λάθη… Αν αγαπάς αυτό που κάνεις στο ποδόσφαιρο, τότε έχεις τη θέληση να συνεχίσεις να αναπτύσσεσαι. Και μεγαλώνοντας πάνω από όλα, διορθώνοντας τα δικά σου λάθη.”.

    Η τελευταία πρόταση, είναι και η τελευταία μας ελπίδα χωρίς να της δίνω πάνω από 5%.

    Ας ξεκινήσουμε από την αγαπημένη μας ομάδα. Η ΑΕΚ βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε ένα πολύ άσχημο σημείο μετά από 4 χρόνια κατάρρευσης. Στην ίδια θέση ήταν η ΤΣΙΒΑΣ στο Μεξικό.

    Ο Αλμέιδα είναι μία χαρισματική προσωπικότητα, ικανή να δώσει κίνητρο σε ομάδες που έχουν πιάσει πάτο, αλλά δεν είναι καλός στην τακτική. Ξεκινάει πάντα καλά, πείθει τους παίκτες, οι οπαδοί τον λατρεύουν και στη συνέχεια ζητάει από τους ιδιοκτήτες να επενδύσουν. Όμως, στη συνέχεια, στην 2η ή 3η σεζόν πήγαινε πάντα χειρότερα. Την αρχή της θητείας του Αλμέιδα τη βιώνουμε ήδη και μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε.

    Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους-αναλυτές της Β. Αμερικής λοιπόν:

    Tο στυλ του ήταν μοναδικά χαοτικό και διασκεδαστικό. Με την πιεστική, και τη συνεχή, απερίσκεπτη επιθετικότητά τους, ήταν απλά διασκεδαστικοί, όνειρο ουδέτερου. Βελτίωσε αρκετούς ποδοσφαιριστές και άλλαξε θέσεις σε άλλους προκαλώντας έκπληξη με τις αποφάσεις του.

    Η τακτική του εγκυμονούσε πάρα πολλούς κινδύνους, οδηγώντας σε πάρα πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ για τους αντιπάλους.
    Το σύστημα μαρκαρίσματος του μπορεί να είναι διασκεδαστικό όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά τα πράγματα μπορεί να κλιμακωθούν άσχημα, γρήγορα για την ομάδα του, καθώς ο αντίπαλος μπορεί να σκοράρει γκολ με ανησυχητικό ρυθμό. Αυτό που έγινε πολλές φορές ήταν η κατάρρευση του συστήματος όταν κάποιος έχανε τον παίκτη του και κανένας από τους συμπαίκτες του δεν βοηθούσε. Οι στενοί παρατηρητές του συστήματος του Αλμέιδα θα παρατηρήσουν ότι αγνοεί πολύ βασικές αρχές ισορροπίας κάλυψης της πίεσης που ασκεί και εξηγεί γιατί πάρα πολλά από τα γκολ που δέχεται είναι εξευτελιστικά. Με τον καιρό οι αντίπαλοι προπονητές διάβασαν το σύστημά του και βρήκαν τον τρόπο να τον αντιμετωπίσουν χωρίς ποτέ αυτός να βρει την απάντηση. Οι αλλαγές του επίσης σχεδόν απάντοτε ήταν αποτυχημένες και κατέστρεφαν εντελώς το σχήμα της ομάδας.

    Όλα τα παραπάνω τα είδαμε ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ προχθές! Ανησυχώ πραγματικά για τη συνέχεια και προχωρώ:

    Το man-marking του Αλμέιδα μπορεί σαφώς να λειτουργήσει. Επειδή όμως βασίζεται στο εξαντλητικό πρέσινγκ χρειάζεται βαθύ ρόστερ που να επιτρέπει τις εναλλαγές των συχνά εξαντλημένων παικτών και να είναι ισορροπημένο καθώς το σύστημα γίνεται τόσο αδύναμο όσο ο πιο αδύναμος μεμονωμένος κρίκος. Χρειάζονται 17-18 παίκτες πρώτης γραμμής που να εμπιστεύεται.

    Αυτό δίνει μία ελπίδα.

    Αναφέρεται συχνά ότι είναι της σχολής Μπιέλσα, αλλά όσοι έχουν παρακολουθήσει και τους δύο, λένε ότι, ο Μπιέλσα ξέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για οποιαδήποτε τακτική, για οποιοδήποτε σύστημα και για τις μεθόδους των αντίπαλων προπονητών. Ο Αλμέιδα, σίγουρα δεν είναι ο Μπιέλσα.

    Τον χαρακτήρισα ψυχάκια και ανισόρροπο στο παιχνίδι στη Λεωφόρο και μέχρι τώρα τον δικαιολογούσα βλέποντας τα περίεργα που κάνει. ‘Ισως, λέω ακόμα, να είναι μία προσπάθεια που κάνει στο χτίσιμο μίας ομάδας χωρίς αυτοπεποίθηση. Ίσως να είναι μία διαδικασία εκπαίδευσης ενός γκρουπ, ενός συλλόγου που ο περίγυρός του αλλά και ο κόσμος έχει μπολιαστεί με την ηττοπάθεια και τη μιζέρια χρόνια τώρα. Δεν πέρασαν δα και χρόνια, μόλις την περασμένη σεζόν χάναμε 2-0 από τον ΟΣΦΠ και ανακουφιζόμασταν, για να μην ξεχνιόμαστε.

    Ελπίζω πραγματικά οι εμπειρίες που βίωσε να τον έχουν οδηγήσει στη βελτίωση πολλών από αυτά που έκανε λάθος στα προηγούμενα περάσματά του και να μην έχουμε μία από τα ίδια. Η εικόνα όμως των γκολ που έφαγε από τον ΟΣΦΠ, ήταν συχνή στην τελευταία χρονιά στο MLS σε σημείο να έχει φάει ακόμα και 7 γκολ.

    Είμαι πολύ επιφυλακτικός πλέον απέναντί του και ελπίζω να μη ζήσουμε δράματα, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα. Νομίζω όλοι βλέπουμε το κλείσιμο στην περιοχή των αντιπάλνω και τις βαθιές μπαλιές στην πλάτη μας. Κατά τη γνώμη απαγορεύεται να το ξαναδούμε. Μην ξεχνάμε ότι και στον αγώνα κυπέλλου, από κόρνερ μας έφυγε μόνος ο Ροντρίγκεζ και σημάδεψε το δοκάρι. Τώρα για τις αλλαγές, δεν ελπίζω. Δεν πρόκειται να βοηθήσει, ελπίζω να σταματήσει τις μαζεμένες ή ακόμα καλύτερα να μην κάνει καμία αφού μόνο χειρότερα κάνει τα πράγματα.

    Δεν θα αποκρύψω ότι πήρε 1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα και 1 champions league Β. Αμερικής με την ΤΣΙΒΑΣ. Κάτι κατάφερε και παρακαλάω να τα καταφέρει κι εδώ την πρώτη χρονιά. Από του χρόνου βλέπουμε.

    Με αυτά και με τα άλλα, μοιάζει λυτρωτικό να μην περιμένεις τίποτα πλέον ενόψει ΠΟ. Δεν έχουμε ανάγκη και αυτό το άγχος, έχουμε και άλλα ζητήματα.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Πολλή ωραία και εμπεριστατωμένη ανάλυση. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, άρα θα τα δούμε όλα και προσεχώς. Μία ακόμη ελπίδα που έχω είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα ( και ο νοών νοείτω ), όπως επίσης και το ότι το καλοκαίρι θέλουμε 8 μεταγραφές και πιστεύω ότι οι 6 είναι σίγουρες ( άρα δεν θα έρθει σε κόντρα για επενδύσεις). Να το κλείσω και χιουμοριστικά : Αν πάρει 1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα κι 1 conference, ας φύγει.

  9. Ο/Η Γάκης λέει:

    Κατ’ εμέ ελπίζω στα πλέυ-οφ να δουμε:

    – βασικούς Στανκοβιτς, Σιντιμπε ,
    -τον μοχαμαντι σε καλη κατασταση να δωσει ανασες στον έτερο Ιρανο
    -τον Φαν βερτ να παιρνει λεπτα και να ειναι αποτελεσματικος
    -τον Τσουμπερ να εχει ρεντα στο χρονο που θα εχει και
    -τον Γιονσιον να αντεχει τα συνεχη λεπτα σε πιεση

    αν γινουν τα παραπανω θα ειμαι αισιοδοξος

  10. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Συμφωνώ απολύτως με την ευχή σου και τα νούμερα που έχει κάνει με την ΑΕΚ σε σχέση ακόμα και με την Τσίβας, επιβεβαιώνουν στο απόλυτο…την Ελλάδα.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γάκης : Ο τύπος έχει κολλήματα, που έχουν μακιγιαριστεί λόγω καλών αποτελεσμάτων. Πολύ δύσκολα αλλάζει τις εμμονές του. Οπότε περιμένω πλέον κάποιον από την διοίκηση να βοηθήσει. Τον Μοχαμαντί θεωρώ θα τον δούμε, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει το παιδί έτσι που είναι το πόδι του. Τον Βαν Φέερτ, είναι φανερό ότι δεν τον πιστεύει. Ο Γιόνσον θα αντέξει αρκεί να παίξει ο Αλμέιδα με ένα εξάρι κι ένα οχτάρι για να έχει αλλαγή. Ο Στάνκοβιτς δύσκολα θα μπει ( μέχρις ένα σημείο λογικά ), ενώ ο Σιντιμπέ από μόνος του δεν μας βλέπει και πολύ σοβαρά ( δίκιο έχει εδώ ο προπονητής ). Για τον Τσούμπερ εύχομαι τα ίδια αφού μίλησες ορθώς για ρέντα και τίποτε άλλο.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Αλμειδα στον β γύρο είναι για τα πανηγύρια,πραγματικά όσο τον αποθεωναμε στον α γύρο,άλλο τόσο τα έχει σκατωσει με τις επιλογές του,οκ του βγήκε ένα 3-0 στο κύπελλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιμένει σε επιλογές που δεν δουλεύουν.

    Αν έπαιρνες ένα πόντο στη Τούμπα που κατέβασε την ομάδα να πάρει το Χ και στη ΝΦ κέρδιζες το γκέι,τώρα θα ήσουν καβάλα στο άλογο.

    Στο 0-1 ανέβασε όλη την άμυνα στο κέντρο,δεν θέλει πολύ 2-3 αντεπιθέσεις και το έφαγε,απαράδεκτο κοουτσαρισμα.

    Το ίδιο βιολί έγινε και στο παιχνίδι με το κύπελλο απλά δεν το πληρώσαμε με γκολ,τα ίδια με τα δύο ματς με τον Ατρόμητο εντός και εκτός,να τρώμε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας,ο βιντα να κάνει μαλακίες,ο μουκουντι ντεφορμε,ο χατζησαφι και ο Ρότα χαρταετό,ο Αθανασιάδης λες και έχει φτάσει στα γάντια.

    Συνέλθετε γιατί έχετε βάζελο και έξω λουτσεσκου,αν δεν κερδίσετε και τα δύο ματς,τελείωσε,ξεχαστε το πρωτάθλημα.

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ζητούσα μεν να “αφήσει τα χαλινάρια” της ομαδας ο Αλμέιδα και να κάνει τα ματς ροντέο. Αλλά όχι και έτσι βρε αδερφέ. Με το αργό αμυντικό δίδυμο στη…σέντρα; Ειπαμε να γινουν ροντέο τα παιχνίδια, όχι να πιάνουμε τον κώλο μας μόνοι μας.
    Επίκαιρες οι παρατηρησεις του “nnektariou” για την “κληρονομιά” που αφησε στο Μεξικό και στην Τσίβας ο Αλμέιδα. Υπάρχουν στοιχεία μοντέρνα,όπως και στοιχεία …μη ποδοσφαρικής λογικής. Οι μαζεμένες αλλαγές φρoνώ έχουν να κάνουν με την επιφορούμενη εξάντληση της αρχικής ενδεκάδας (δεκάδας κατα βάση) του προεπιλεγμενου συστηματος του “πνιξιματος” του αντιπάλου με το ανελέητο πρέσιγκ. Κάπου στο 65-70 λοιπόν αλλαζει κατά το 1/3 σχεδόν την ομάδα φρεσκάροντας την με την είσοδο 3 παικτών ταυτόχρονα (εχοντας βέβαια ως προαπειτούμενο οτι και όσοι-και όποιοι – μπάινουν έιναι απολύτως εναρμονισμένοι και “ενημερωμένοι” για το ΄συστημα “τρέχτε σαν τα Αφρικάνικα σκυλιά” (τρομερή αντοχή τα συγκεκριμένα. Stamina απίθανο)

    Το θέμα σκέφτομαι έιναι ότι “απλά αλλαζει τους πάικτες και φρεσκάρει την ομαδα” σχεδόν αδιαφορώντας- η μη γνωρίζοντας απολύτως- τις συγκεκριμενες ανάγκες εκαστου ματς και κάθε περίστασης. Απλά κάνει αλλαγές και περιμένει απο τις αλλaγες να κάνουν αυτο που θα έκαναν και όποιες άλλες ….αλλαγες και αν έκανε,δεδομένουν ότι το ρόστερ είναι ένα,το “γκρουπ”- όπως συνηθιζει να λέει- έιναι ισοδυναμο και απο όλους μπορει να ζητηθουν ανα πασα στιγμη το οτιδηποτε ως ρόλος.

    Βλέπω μια…Αριστερη αντίληψη των πραγμάτων δηλάδη, κάπου στο μυαλό του. “Ολοι κάνουν για όλα και όλοι άρα οφείλουν να έιναι έτοιμοι για όλα. Η ολιγον Χριστιανικό: Οι πρώτοι έσονται έσχατοι και τούμπαλιν.
    Ειναι εφικτά αυτά; Σε ένα ρόστερ της Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα ίσως. Που και κει ρόλοι υπηρχαν.Και ρολίστες. Οπως και οι “,αναντικατάστατοι” μη ξεχνιόμαστε.

    Στην ΑΕΚ;
    Αυτά τα “έχω ένα ρόστερ, 26 ίσαξιους και ομοαιμους,ομοθρησκους και ομόχνωτους” τα ακούω βερεσέ.Καμια ομάδα δεν τα έχει αυτά.
    υπάρχει ένας βασικος προσανατολισμός και ένας “κορμός” και γύρω απο αυτον χτιζονται οι επιλογές με βάση τις αναγκες κάθε παιχνιδιου αλλά και τις υφιστάμενες λύσεις το ρόστερ.

    Δεν ξέρω,πραγματικά που θα μας βγάλει αυτό το ολίγον “τρελό” σύστημα (αν μπορει να χαρακτηριστεί τέτοιο.Ενας προπονητής θα μπορούσε να το χαρακτήρισει μέ όρους ζωγραφικής ως ” σχέδιο. Χαρακτική. Βάση δηλαδή ώστε πάνω σε αυτό να υλοποιηθεί η τελικη στρωση. Και κατόπιν το φινίρισμα.
    Ορμη.Απο αυτο χαρακτηρίζεται η ΑΕΚ,πανθομολογούμενα.Ακομα και τυφλοί γαύροι και βάζελοι,το βλέπουν και το δέχονται. Ειναι πασιφανές. Αλλά είναι και πρωτόλειο. Είναι μπρουταλ.Δίχως το τελειωτικό “φινίορισμα”, που είναι π.χ. η μπάλα το πλέκτο στις μια απο τις 3 καθαρες ευκαιρίες. Το να κάνουμε “ντου” 5-6 πάικτες στην αντίπαλη περιοχή και να πρεπει να σταματησει ο αγώνας ωστε να ρωτά ο ένας τον άλλον “προς τα που έιπαμε ότι θα πας,για να πάω έγω αντίθετα” δεν είναι λύση. Και κατ αυτο, δεν είναι φυσικά λύση να ανεβάζεις τα μπακ στο κέντρο και να μοιάζει η ομάδα σαν το βρακί το μάυροι πιτ, που έφθανε το παντελόνι του ως το στήθος.
    Και οταν τρώμε αντεπίθεση,να τρέχουν προε τα πίσω-οσο και όπως- αλαφιασμένοι οι Βιντες και οι Σιτιμπέ,λες και βλέπεις νοικυρες που ξέχασαν το μάτι της κουζίνας ανοιχτό.

    Εχει μια πρωτόγονη άισθηση δηλαδή το σύστημα αυτό. Ειναι λίγο primitive. Γι αυτό και είχα χαρακτηρισει την ομάδα ως “αγελη λύκων”. Ναι αλλά δεν υπάρχει αγέλη-και ειδικά λύκων- που δεν φυλά τον κώλο της.
    Τέλος πάντων. Εχει ενδιαφέρον ειναι αλήθεια.Και φυσικά χαιρόμαστε που καταπιανόμαστε με τέτοια ερωτηματα και απορίες,εκει που μέχρι χθες (περσι δηλαδη) αναρωτιόμασταν “αν ηταν αρκετα ή λίγα τα 4 που φάγαμε απο τον τάδε”, ή αν τελικά πρέπει να κάνουμε σχόλιο θετικο που η ομάδα “καταφερε” και ισοφάρισε στο 90 τον “Χ” Φιτσουλιακό.
    Εχουμε πολυ πιο ενδιαφέροντα διλήματα και -ευτυχως- περισότερες επιθυμίες προοπτικής και βελτίωσης,’εστω και μέσα απο αυτό το “χαοτικό” τρόπο αντιτιμετώπησης των αντιπάλων ομάδων,συστημα με το οποιο προσπάθει να “μπολιάσει” τους πάικτες- ΟΛΟΥΣ επαναλαμβάνω τους πάικτες” ο “Τσε Γκεβάρα” του πάγκου.
    Οψόμεθα.

  14. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Xρήστο:Κυριακή κοντή γιορτή.Σύντομα θα δείξει…Αλλωστε ο Γκουστάβο στην αγία θα έχει γραφείο,λέει…
    Καθ’ όσον ο Μπιέλσα έχει πάρει κιλά και θ’ αργήσει να φανεί…Ασε που και στη Λήντς ακόμα τονε κυνηγάνε…
    Στο κάτω -κάτω της γραφής τα πάντα τρέχουν κυκλικά…

    ΥΓ(επί πιεστηρίου):Εφυγε ο Γίγαντας Μίμης…Αυτός που μ’έμαθε να βλέπω και να παίζω μπάλα…Ελπίζω εκεί που πάει να είναι καλύτερα από ‘δω πέρα…

  15. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Ωραία τα λες Πίσσα και Πούπουλα. Ώρα είναι να δούμε και το Ροτα σεντερ φορ. Αυτά βλέπει και ο Ρουμάνος κλεφτοκοτας και τρίβει τα χέρια του, η μάλλον… τον σκούφο του

  16. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Τελικά θα μας στείλει ο Αλμέιδα πρώτος στο τρελάδικο η θα τον στείλουμε πρώτοι εμείς για θεραπεία;