Α Ε Κ – ΠΑΟ

Τα γνωστά θέματα, όπως τα ξέρουμε χρόνια τώρα. Μια διάχυτη ηττοπάθεια σε όλο το γήπεδο, πριν τον αγώνα. Λες και οι περισσότεροι είχαν το πένθος για τον Μίμη. Λες κι ερχόταν κάποια υπερομάδα να μας παίξει. Σαν να είχαν χάσει όλοι την πίστη τους.

Σε αυτό το κλίμα κατέβηκε το γνωστό σύστημα του Αλμέιδα, αλλά πιο πολύ προειδοποιημένο. Με πιο πολύ κοντρόλ στον ρυθμό. Για να αντέξει περισσότερο. Για να είναι πιο ορθολογικό κι όχι τόσο αφελές. Νομίζω σωστή ήταν η απόφαση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήρθε για να παίξει μπάλα, αλλά για να αμυνθεί. Να αμυνθεί όμως με αξιοπρέπεια για να τα λέμε κι αυτά. Δεν είχε κορυφαίο παίκτη του τον τερματοφύλακα.

Χονδρικά το παιχνίδι ήταν μια σούπα νερόβραστη. Θα τολμούσα να πω χωρίς θέαμα. Σχεδόν χωρίς τελικές. Εντάξει η ΑΕΚ είχε τρία σουτ μακρινά στο πρώτο ημιχρόνιο. Άστοχα. Δυό τρομερές τελικές στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνιου, μία για την κάθε ομάδα. Χαμένα τετ α τετ. Απίστευτα. Τις έβγαλαν οι τερματοφύλακες.

Επίσης είδα μια αρκετά καλή διαιτησία για την ομάδα μας. Όχι ότι μας έβαλε στα καρέ του αντιπάλου, αλλά όπως και να το κάνω την δεύτερη κάρτα στον Μαροκινό, μας την χάρισε δυό φορές. Μέχρι να τον βγάλει έξω στο διάλειμμα ο Αλμέιδα. Για την τελευταία φάση του αγώνα, δεν μπορώ να έχω άποψη. Τι έδωσε, αν το πήρε πίσω, αν δεν το έδωσε. Εγώ όπως έβλεπα την φάση, είδα ένα επιθετικό φάουλ πριν το χτύπημα. Δεν με απασχολεί.

Και δεν με απασχολεί, διότι έχω δει ένα παιχνίδι με κανά δεκάλεπτο καθυστέρηση. Κι έχω δει αυτά που πρέπει. Την ΑΕΚ να θέλει να κερδίσει, αλλά να μην ξέρει τον τρόπο. Ίσως και να μην τον έχει. Τον ΠΑΟ να μην θέλει να χάσει και να το καταφέρνει. Αυτό είναι το συμπέρασμα μου κι αυτή είναι η οπτική μου. Ότι η ΑΕΚ θυσίασε τον ενθουσιασμό της σε μια τακτική, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να κάμψει το οδόφραγμα του αντιπάλου.

Θέλετε λεπτομέρειες ; Έχουμε. Η ΑΕΚ σήμερα δεν είχε καθόλου δεξιά πλευρά. Ρότα ( η ευκαιρία που έχασε στο πρώτο μέρος, απλά δεν χάνεται ) και Άμραμπαντ ήταν για τα μπάζα. Φυσικά δεν είχε επίθεση αφού ο Αραούχο δεν είναι πλέον επιθετικός, ενώ κι ο Πινέδα ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Κι αυτά όμως παρανυχίδες είναι. Διότι πλέον καταλάβαινες ότι όλη η ιστορία ήταν στο κέντρο. Σιμάνσκι και Γιόνσον, παρά την φιλοτιμία τους, απλά δεν μπορούν να οργανώσουν και να σπρώξουν το παιχνίδι. Είναι απλά τρεχαλατζήδες. Αν λοιπόν τους κατεβάσεις σε επίπεδο τρεξίματος και τους πεις να παίξουν επιτελικά, απλά δείχνουν την γύμνια τους. Και δεν τους κατηγορώ.

Να τα ρίξω πάλι στον προπονητή; Ε, δεν νομίζω. Και τις αλλαγές έκανε ( εντάξει με τον Μαροκινό ρισκάρισε πολύ ) και προσπάθησε να αλλάξει ό,τι μπορούσε. Δεν μπορεί να αλλάξει το dna μας, ούτε να εφεύρει προσωπικότητα στο κέντρο, ούτε και να φτιάξει καινούργιο επιθετικό. Θα μπορούσε ίσως να κατηγορηθεί ότι δεν δούλεψε ένα σύστημα με φορ περιοχής, τον Φαν Βέερτ. Δεν νομίζω ότι θα του έβγαινε. Η άμυνα του Παο ήταν σχεδόν αλάνθαστη. Χώρια η πολλή σοβαρή διαφορά που έχουμε : Το μέταλλο. Αυτό δεν το έχουμε και δεν είναι ντροπή να το λέμε.

Διότι στο τέλος και μετά τις τρίχες που γράφω, μένει μια καθαρή ματιά. Και η ΑΕΚ προσπάθησε . Τα έδωσε όλα. Είχε αυτόν τον παίκτη που αδικήθηκε ιδιαίτερα φέτος από τον Αλμέιδα, τον Μήτογλου κορυφαίο. Είχε έναν πολύ καλό Μουκουντί, κι ένα καλά οργανωμένο κέντρο που έδωσε μπόλικες μάχες. Είχε έναν καλό Χατζησαφί και τίποτε άλλο. Οι μονάδες – ποιές είναι αυτές; – οι υπόλοιπες απλά δεν δούλεψαν. Εξαιρώ τον Γκατσίνοβιτς που έδωσε την έκρηξη και το απίθανο, και νομίζω ότι ήταν λάθος που βγήκε έξω όταν μπήκαν οι ξεκούραστοι.

Χονδρικά έλειπε η προσωπικότητα. Χονδρικά είδα μπόλικα κενά στην ψυχολογία και στην νοοτροπία. Που φυσικά μπορώ να τα δικαιολογήσω. Κι όχι να αρχίσω να μανουριάζω στα καλά καθούμενα. Άλλωστε είχαμε μια ήττα στο γήπεδο μας και χρειαζόμασταν να σταθεροποιηθούμε κάπως. Να ξεκουραστούμε και να οργανωθούμε για την συνέχεια. Δεν χάθηκε κάτι το φοβερό σήμερα, ούτε φυσικά θα γυρίσουμε και θα πούμε ότι τα πάντα είναι φούντο. Όπως φυσικά δεν θα πούμε ότι η ΑΕΚ πελαγοδρομεί στα ντέρμπυ, επειδή λείπει ο Γκαρσία. Φυσικά θα αναρωτηθούμε γιατί αδικήθηκε ο Μήτογλου, γιατί δεν παίζει ο Σιντιμπέ και γιατί δεν κάνει ούτε για αλλαγή ο Ολλανδός. Γιατί δεν υπάρχει οχτάρι καθαρό.

Ηρεμία θέλουμε λοιπόν και να προχωρήσουμε όλοι μαζί και πιο οργανωμένα. Μπορεί να μην μου βγήκε αυτό το 5χ3 που έλεγα, αλλά εδώ είναι όλα μπροστά μας. Κι είναι ωραίο που χαίρονται οι βασικοί μας αντίπαλοι, και πλέον μας έχουν ξεγράψει ( είναι γεγονός αυτό ). Εδώ να είμαστε και να εκμεταλλευτούμε καλύτερα το ρόστερ μας. Έχουμε 15 ημέρες διακοπή και δυό κακά αποτελέσματα για το ευ ζην. Έχουμε το ζην. Και τα παιχνίδια μπροστά μας. Κύρια αυτά που θα δώσουμε μακριά από την Φιλαδέλφεια, που πλέον δείχνει ότι έχει αρχίσει και μας αγχώνει.

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εγω ειδα εναν Γκατσινοβιτς να θελει να τα κανει ολα ,και τελικα να μην κανει τιποτα.Αντι βεβαια να τον βγαλεις ,θα μπορουσες να τον “προσγειωσεις” λιγο ,και να ειναι πιο ομαδικος. Ο Αμπραμπατ ,πρεπει σημερα το πρωι να ειχε δοκιμασει κατι καινουργιο στο πρωινο του,δεν εξηγειτε αλλιως η ολη του παρουσια του στο γηπεδο. Ναι, ο Μητογλου ηταν ενας αρχοντικος παικτης σημερα. Για χρονια ολοκληρα γκρινιαζουμε εδω μεσα για την ΑΕΚ. Οχι αδικαιολογητα .Εφτασε φετος να παιζει μια καλη μπαλα ,το ευχαριστιομαστε ,συγκριτικα με περασμενα “μεγαλεια”.Αλλα, επειδη εισαι ΑΕΚ, δεν γινεται να κολλαμε στην συγκριση με το παρελθον,και να λεμε καλα ειμαστε εδω ειμαστε τωρα. Γιατι σιγουρα μπορεις καλυτερα,το χεις αποδειξεις φετος, κι αυτο περιμενουμε να βλεπουμε.

  2. Ο/Η michS21 λέει:

    Ομάδα που αν δεχτεί γκολ χάνει 5/6 φορές και χρειάζεται κάπου στις 9 ευκαιρίες για να σκοράρει δεν ξέρω πως σε ένα μαραθώνιο μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Χθες πάλι είδαμε την μπάλα να πασχίζει να βρει την ρημάδα την εστία (2/13). Ο κόσμος είναι δικαιολογημένος να μην έχει εμπιστοσύνη όταν εμφανίζεται μια εντεκάδα τα 6/11 της οποίας σε έβγαλαν 5ο πέρσι.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    2-0 Τουμπα,1-3 και 0-0 εντος,σε 3 ντερμπυ πηρες 1 ποντο,εφαγες 5 γκολ και εβαλες 1 γκολ,ετσι δεν μπορεις να παρεις το πρωταθλημα,ειναι ξεκαθαρο.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Eγώ είδα-πέρα απο τα επιμέρους- το ότι οι παίκτες πήγαιναν δεύτεροι στη μπάλα απο το πρώτο λεπτό. Να μη κανουμε κουβέντα για Ρότα-Αμραμπατ-Γκατσίνοβιτς. Αλλα δεν είδαμε καν το πρέσιγκ.Ασε τα σουτ στα πουλιά και την αναρχία οταν φτανουν στην περιοχή.Αυτα υπήρχαν απο την αρχή του πρωταθληματος . Αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε καν το πρεσάρισμα. Μαλλον η ομάδα έσκασε. (Μας έτρεξε ο βάζελος που εχει “11 παίκτες και είναι χωρίς πάγκο” όπως λέγεται…)
    Αλλωστε όλες οι θλάσεις συνεβησαν και συμβαινουν στο δευτερο μισο του πρωταθλήματος (και όχι στο πρώτο μισό όπως θα ηταν αναμενόμενο όταν οι παίκτες είναι “σφιγμένοι” απο την προετοιμασία του καλοκαιριού.
    Δεν ξέρω πραγματικά πως μπορεί να γίνει “επαναφορά”.Και αν μπορεί να γίνει αυτό.
    Τέλος πάντων….

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο ενωσίτικος κόσμος είναι και δηλώνει απογοητευμένος? τι περιμένουν σε όλα τα παιχνίδια να γίνεται πάρτυ?

    η ομάδα παικτικά είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες. αυτό δε σημαίνει όμως ότι είμαστε και η ρεάλ. Επιμονή , πίστη και σταθερή ψυχολογία σε νίκες και ήττες. με μία λέξη ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ…

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Έστειλα ένα ιστορικό του Αλμέιδα πριν έρθει. Ακούω, μιλάω και διαβάζω με πολλούς που δηλώνουν απογοητευμένοι που δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Κατανοητό, άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε εύκολα και θέλουμε να χαρούμε γρήγορα. Για αυτό το λόγο, θέλω να επιχειρήσω να βάλω τα πράγματα σε μία σειρά σύμφωνα με τη δική μου οπτική, πριν φτάσουμε στο χθεσινό παιχνίδι.

    Από που και πότε προέκυψε ότι θα πάρουμε το Πρωτάθλημα και θα είναι αποτυχία αν δεν το καταφέρουμε;

    Τι παρέλαβε ο ΑΛΜΕΙΔΑ; Σκληρό ή όχι, παρέλαβε ένα (περίπου) ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Μας αρέσει ή όχι η ΑΕΚ δεν ήταν (τώρα προσπαθεί να γίνει) ΜΕΓΑΛΗ ομάδα. Επί 4 χρόνια χόρτασε σφαλιάρες με κάθε τρόπο. Ένα διαλυμένο κλαμπ, έρμαιο στις ορέξεις του ΠΑΟΚ (!!!) και του ΟΣΦΠ, με τον οποίο παρακαλάγαμε να χάσουμε 2-0! Εκεί δεν φτάσαμε;

    Ήρθε λοιπόν νωρίς, μελέτησε, δούλεψε, είχε την τύχη να μπει στο νέο γήπεδο (κάτι που δεν είχαν οι συνάδελφοί του), έγιναν καλές μεταγραφές και τα αποτελέσματα φάνηκαν πάρα πολύ γρήγορα, σχεδόν αφύσικα θα έλεγα. Κατόρθωσε να κάνει μία ομάδα με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ η οποία έπαιξε καλύτερα από τις υπόλοιπες μέχρι σήμερα που μιλάμε. Διαβάζω για τα αποτυχημένα αποτελέσματα σε ντέρμπι, αλλά αναρωτιέμαι. Σε ποιο ήμασταν χειρότεροι; Σε ποιο μας έπαιξε ο αντίπαλος σαν τη γάτα με το ποντίκι; Ποιο αποτέλεσμα κλέψαμε;

    Φτάσαμε στο σημείο να αρχίσουμε να κατηγορούμε τον Αλμέιδα; Δεν βάζει αυτόν, που είναι ο άλλος, έχει εμμονές, έσκασε η ομάδα, δεν ανατρέπει τα αποτελέσματα. Ότι θέλεις.

    Την ίδια στιγμή ΕΠΙΜΕΛΩΣ αποφεύεγται να αναφερθεί το όνομα του Μελισσανίδη. Εκτός από τη Νίκαια (που μέχρι εκεί φτάνει) τι ακριβώς προσέφερε στο κλαμπ; Τι προσέφερε στον Ματίας; Όλοι έκαναν μεταγραφές τον Δεκέμβριο! Του ζήτησε παίκτες, πήρε αρχίδια. Όλοι έχουν διαιτησίες που τους προσέφεραν βαθμούς, κλέβοντάς μας ταυτόχρονα. Που είναι η ΚΕΔ; Η ΕΠΟ;
    Επιπρόσθετα, σωστά λέμε πλέον ΝΕΑ Φιλαδέλφεια. Έχει κάποια σχέση αυτό το γήπεδο με την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΝΦ; ΟΧΙ! Ανίκανος να κόψει τα καπνογόνα, τους τζαμπατζήδες και με τιμές εισιτηρίων που έχουν κάνει το γήπεδο θέατρο μπροστά στην παλιά ΝΦ! Έρχονται στην έδρα μας και μας δέρνουν! Ο Αβραάμ σφαλιαρίζει τον Κοσμά μπροστά σε όλη την Ελλάδα, ΜΟΚΟ! Χθες διαβάζουμε για ξύλο και τσαμπουκάδες σε Μουκουντί, Αλμέιδα, μέσα στα αποσυτήρια ΜΑΣ! Τι λέτε ρε; Μιλάμε ΣΟΒΑΡΑ; Που ακριβώς βρίσκεται ο ιδιοκτήτης που χρησιμοποιεί τον Σπανό για να ακουστεί ότι “πάει για πρωτάθλήμα”, προκειμένου τελικά να κόβει ΦΟΥΛ εισιτήρια;

    Διαβάζουμε δεξιά και αριστερά τον Αλαφούζο να δίνει πριμ συνεχόμενα, να προπονητή και τους παίκτες να δηλώνουν και να παίζουν για το πρωτάθλημα με μανία. Σε όλους τους τόνους. Τα ίδια από τον Μαρινάκη! Δεν θέλω να ξαναδιαβάσω τις δήθεν εξυπνακίστικες φλωριές του ΚΑΡΑΛΗ και του ΤΣΑΤΑΛΗ!! Θέλω τον ΠΡΟΕΔΡΟ, τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ να βγει μπροστά, επίσημα και να πει ότι πάμε για πρωτάθλημα, θα πεθάνουμε για να το πάρουμε! Να δώσει 2εκ στους παίκτες εξτρά, πόσα πήρε φέτος που διαφημίζει τα ΕΣΟΔΑ; Θέλω να σταματήσει να καλεί τις γαμημένες ΒΑΖΕΛΕΣ, από παλαιμάχους μέχρι παράγοντες και πολιτικούς. Δεν θέλω να δηλώνει ας το πάρει ο ΠΑΟ! Θέλω να πει, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, αν δεν το πάρουμε, αποτύχαμε και δεν με απασχολεί ποιος θα το πάρει.

    Σε κάθε επόμενο αποτυχημένο αποτέλεσμα, θα φθείρεται περισσότερο ο Αλμέιδα, αλλά αυτός που δεν στέκεται στο ΥΨΟΣ των περιστάσεων, είναι ο Μελισσανίδης. Μπολιασμένος με τις αποτυχίες, τις συμφωνίες για το γήπεδο, την ηττοπάθεια απέναντι στον Σαββίδη, παρέδωσε σε ένα άνθρωπο που ήρθε από την άλλη άκρη, ένα ΗΤΤΟΠΑΘΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ! Ε, αυτός ο άνθρωπος ΔΟΥΛΕΥΕΙ, προσπαθεί και παλεύει μόνος, μήπως και καταφέρει με τον καιρό να κάνει την ΑΕΚ αυτό που ήταν.

    ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ! Όχι, σήμερα δεν είναι μεγάλη ομάδα!

  7. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν, εμένα μου άρεσε η ομαδα. Φαινόταν ότι θα πούλαγε ακριβά το τομάρι της. Αν είχε σεντερ φορ, έστω τον Γκαρσία, θα νικούσε εχθές. Πιστεύω ότι είναι καθαρά στο χέρι μας να βγούμε πρώτοι. Αν δέσουμε την άμυνα με βοήθειες η με όποιο τρόπο και επανέλθει ο Γκαρσία στο επίπεδο που έπαιζε πριν τραυματιστεί, βλέποντας αυτή τη μαχητικοτητα που δείξαμε εχθές πιστεύω ότι μπορουμε σίγουρα να έρθουμε πρωτοι. Το κομβικό παιχνίδι πιστεύω είναι στην Τούμπα. Αν δεν χάσουμε, θα πιστέψουμε και περισσότερο.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από paok.στιβεν καλησπέρα.χθες πήγα πάλι γήπεδο με το κουμπάρο μου φόλα Αρειανός.ωραια ήταν δε λέω τελως πάντων.οπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα το επερχόμενο μεταξύ μας μόνο κέρδη μπορεί να έχει για την ομάδα σας.και πάρα πολλά θα έλεγα.και εξηγούμαι.νικας δείχνεις ότι είσαι δω δυνατός με προπονηταρα που εμπνέει και κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται χωρίς άλλα κολλήματα και όλα καλά.χανεις ?αποκαθήλωση απομυθοποίηση και δουλειά για του χρόνου.για εμένα εχθές ο διαιτητής σας γάμησε που δεν έβγαλε το καράφλα ΜακΓκρέγκορ και έτσι μπορεί να παίξει με μας.δεν νομίζω να του ξαναχαριστουν.ειλικρινα θέλω να δω τον Αλμέιδα απέναντι στο δικό μας κλεφτοκοτας τώρα που είναι Καβάλα στο άλογο θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

  9. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @nnektarios:+1000!….Δυστυχώς με πολύ κοντή μνήμη,ξεχάσαμε τους Μοράις,Καρντόσο,Γιαννίκηδες,Καρέρα,Μιλόγεβιτς…Για να μην μπούμε σε χοντρολεπτομέρειες για καθέναν από δαύτους.
    Διότι κανένας από τους προηγούμενους και άλλους που βαριέμαι και να κατονομάσω,δεν είδε φώς και μπήκε…
    Κάποιος που παριστάνει το δήμαρχο τους μάζεψε…Και ο οποίος ποτέ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων….Ούτε και τώρα που νομίζει ότι ειναι καβάλα στ’άλογο ενώ δεν μπορεί ν’ ανέβει ούτε σε γαιδούρι.
    Μέχρις εδώ…Και καλή βδομάδα.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paok : Εγώ σε ακούω μεν αλλά δεν σε καταλαβαίνω δε. Να είχε βγάλει ο διαιτητής παίκτη μας; Και μας γάμησε που δεν μας άφησε με δέκα; Επειδή πιθανώς να παίξει με εσάς; Βγάζεις κάποιο συνειρμό με αυτά που λες; Αν ο καράφλας παίξει μπάλα, θέλει δέκα ομάδες Παοκ στην καθισιά του. Αυτό για αρχή.
    Πάμε παρακάτω. Ποιός Αλμέιδα και ποιός Λουτσέσκου; Ο Ρουμάνος είναι προπονητής, ο Αλμέιδα είναι ένας που προσπαθεί να γίνει. Και που δεν σκέπτεται ακόμα προπονητικά. Άρα για τα δικά μου μάτια, αυτά δεν παίζουν σε αυτή την κόντρα.
    Κέρδη για εμάς; Είμαστε ήδη μπροστά, απλά δεν το έχεις δει. Η ομάδα φτιάχτηκε φέτος, του χρόνου θα ενισχυθεί με κάποιους, και πάμε για εύκολα ντου. Για το ΠΟΚ μιλάω, που είναι ο κανονικός μας αντίπαλος, σίγουρα για εσάς με την άτακτη αποχώρηση του Ιβαν, αν δεν το έχεις ήδη μάθει.

  11. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΠΑΚ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΞΤΡΕΜ (ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΒΗ ΕΛΑΧΙΣΤΑ). ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΠΑΚ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΤΕΡΜΠΑΚ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΑΝ ΕΡΙΧΝΕΣ ΤΑΛΗΡΑ ΑΒΕΡΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. ΘΕΛΕΙΣ 30 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 2 ΓΚΟΛ Η 3 ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΟΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΤΑ 8 ΣΤΑ 10 ΣΟΥΤ ΦΕΥΓΑΝΕ 7-8 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΩΣ. ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΤΑΡΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ 1 ΜΕΤΡΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΣΟΥΤΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΙΑ.
    ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ 1-2 ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ ΡΟΥΜΑΝΟ. ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Ο ΑΛΜΕΙΔΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΡΑΜΠΑΝΤ ΕΧΟΥΝ 1 ΜΕ 2 ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΘΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΨΗΛΑ. ΕΝΑΛΛΑΞ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αν χασουν παλι με κατω τα χερια στη Τουμπα,βλεπω την οριτζιναλ να τους γυρναει με ΤΑΞΙ.

  13. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Nnektarios συμφωνώ με χίλια!

    Αν μας έλεγαν περσυ τέτοια εποχή <> θα τον παίρναμε με τις πέτρες.

    Ναι, δεν έχουν κάτσει όλα τα ματς, ναι κάνει λάθη κι ο Αλμέυδα αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα… Και με το γαύρο θα μπορούσε να ναι 2-0 στο ημίχρονο και να χε σχολάσει ο γάμος…

    Τώρα τι να κάνουμε που δε μπορούν να βάλουν την μπάλα στο πλεκτό, ελπίζουμε να παρθούν σωστές αποφάσεις το καλοκαίρι να ρθουν παίχτες κυνικοί γιατί για μένα αυτή είναι η διαφορά της ΑΕΚ και του γαύρου. Ο Γαύρος δε θα σου χαριστεί…

    @Steven δεν γνωρίζω φυσικά κάτι αλλά μου χει μπει μια περίεργη υποψία τελευταία ότι πάλι ο Μελισαννίδης το αφήνει το πρωτάθλημα. Μου φαίνεται σχετικά σιωπηλός μετά την <> του Ατρομήτου και οι παίκτες δε φαίνονται το ίδιο διψασμένοι όσο πριν και την ίδια ώρα βλέπαμε έναν Αμραμπατ να κάνει ότι περνάει απ το χέρι του να αποβληθεί.

    Βλέπω φαντάσματα ή υπάρχει κάτι?

    iPhone, iTypos, iApologize

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Sweden : Αδερφέ, δεν ξέρω κάτι για να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω.

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπέρα. Θα πρέπει να καταλάβουμε οτι θα πάμε μέχρι τέλους με οδηγό τον “χαρακτήρα” του κοουτς.Καλό ή κακό θα δείξει στο τέλος.
    Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία.
    Εχουν περάσει 10 μέρες απο το παιχνίδι με το γαύρο και δεν εχουμε ενημέρωση αναφορικά με τον Γκαρσία.
    Επίσης διαβασα,σήμερα, οτι Τζούμπερ και Μουκουντί δεν πήγαν στις Εθνικες τους…..

  16. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αγησίλαε, ναι, έχεις δίκιο. Η παράμετρος που έθεσες δεν αναφέρθηκε, όσον αφορά το ποιος έφερε όλους τους προηγούμενους.

    Δημήτρη Sweden, βεβαίως έχει κάνει λάθη. Όλοι κάνουν. Τα τελειώματα είναι θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, δεν πάει να δουλεύει 10 ώρες καθημερινά. Η δουλειά του προπονητή είναι να φέρνει την ομάδα σε θέση βολής. Δεν ευθύνεται για την ποιότητα που έχει το ρόστερ. Ένα 32χρονο του έφεραν από τον Βόλο. Αν δεν είχε κάνει τον Γκαρσία ΦΟΡ, πώς θα έβγαινε η χρονιά; Αν είχε τον Πόνσε θα είχε ήδη 20 γκολ (μήπως λέω και λίγα). Αλλά για να έχεις τον Πόνσε πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.

  17. Ο/Η michS21 λέει:

    Ο Άμραμπατ είναι ένας πιο physical , λιγότερο τεχνίτης Λιβάγια. Έχουν παρόμοια κουσούρια και οι δύο. Κουράζουν την μπάλα ασταμάτητα, αδυνατούν να παίξουν γρήγορα και αρχίζουν να σαλτάρουν όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η φάση που βάζει το χέρι εκεί δεν έχει κανένα νόημα. Όχι ότι είναι δεύτερη κίτρινη (μιας και η πρώτη είναι από αυστηρή έως ανύπαρκτη) αλλά είναι εντελώς χαζή σαν κίνηση και δείχνει ένα πανικό. Θυμάμαι και το Λιβάγια να κάνει ανοησίες, να μανουριάζει όταν στράβωνε ένα ματς.

    Παρόλα αυτά μιλάμε για έναν άνθρωπο το εντελώς αντίθετο από αυτό που λέμε κωλόπαιδο. Είναι η χαρά της ζωής ο Μαροκινός, μανουριάζει τη μία και καπάκι σε αγκαλιάζει του στυλ ”πάμε να χτυπήσουμε καμιά μπύρα ρε μπρο”. Χτυπάει καταλάθος κάποιον του ζητάει συγνώμη, τελειώνει το ματς , κάνει πλακίτσα με αντιπάλους, διαιτητές, αντίπαλους οπαδούς. Ούτε βρίζει, ούτε προσπαθεί να παίξει αντιαθλητικά, ούτε να τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα ούτε τίποτα. Οι αγκώνες ναι είναι ένα κουσούρι, αλλά όταν σε σπρώχνουν επί 3 λεπτά και αρνείσαι να πέσεις κάτω τότε είναι δικαιολογημένοι κάπου.

    Είναι από τους διασημότερους παίκτες του πρωταθλήματος, ίσως ο διασημότερος από την άποψη ότι όλοι μιλούν γι’αυτόν, όλοι έχουν κάτι να πουν, και πρέπει να είσαι πολύ κάφρος για να τον μισήσεις. Τον θεωρώ κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να παίζει βασικός βρέξει χιονίσει στην ΑΕΚ αλλά για τη Superleague είναι ατραξιόν ο τύπος.

    Από προχθές σταυρώθηκε και στοχοποιήθηκε ακόμα και από , ας πούμε, σοβαρούς αρθρογράφους επειδή δεν αποβλήθηκε κάνοντας δύο φάουλ, κανένα από τα οποία δεν ήταν αντιαθλητικά. Στοχοποιούν έναν ποδοσφαιριστή-χαρά του παιχνιδιού – για να υποστηρίξουν αφηγήματα ομάδων που προσπαθούν να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Εν προκειμένω ο Παναθηναικός του Γιοβάνοβιτς, που κατέβηκε να κάνει καθυστερήσεις, θέατρο, γκρίνια και bulling στο διαιτητή και που σε 90′ έβγαλε μια φάση (τριπλή, τεράστια ευκαιρία) και τίποτα παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο ζήτημα να παίχτηκε 15-20 λεπτά καθαρό ποδόσφαιρο.

    Είναι δυνατόν να βγαίνεις και να γράφεις χωρίς ντροπή ότι “ο Άμραμπατ κέρδισε έναν ακόμα αγώνα ασυλίας” ακυρώνοντας όλη την προσπάθεια του παίκτη όλη τη σαιζόν και στοχοποιώντας τον τόσο πολύ? Επειδή δεν βουτάει? Επειδή δεν έγινε το χατήρι στον παο να αποβληθεί με ανύπαρκτες κίτρινες μετά την συντονισμένη προπαγάνδα του ολυμπιακού εναντίων του παίκτη? Είναι δυνατόν να μη βγαίνει ένας να πει : “καθίστε ρε παιδιά τι δεύτερη κίτρινη λέτε, εδώ η πρώτη είναι ανύπαρκτη”.

    Έχει πέσει τόσο χαμηλά η δημοσιογραφία ή πάντα έτσι ήταν? Το υπερβολικό μίσος και την τοξικότητα την έχω συνηθίσει, αλλά να φτάνουμε πλέον στο σημείο να συκοφαντούμε παίκτες που δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα δεν μπορώ καν να το ανεχτώ.

    Όσο αναφορά τον Αλμέυδα έχει αρκετά κανονάκια ακόμα που τα κέρδισε με το σπαθί του όλη τη χρονιά αλλά μειώνονται με ταχύτατο ρυθμό τελευταία. Είναι ωραίο να λέμε να στηρίξουμε τον προπονητή , να μείνει και του χρόνου , να χτίσει ομάδα κλπ αλλά δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην πράξη αν αποτύχει στο σημαντικότερο κομμάτι της χρονιάς : τα playoff. Ότι και να λέμε, δουλεύει την ομάδα από πέρσι, ήξερε το φορμάτ του πρωταθλήματος, παίκτες καλούς πήραμε, οπότε έπρεπε να προετοιμάσει μια ομάδα που θα είναι καλή στα κρίσιμα ραντεβού. Εδώ και ένα μήνα αυτό δεν γίνεται. Ελπίζω πράγματι να είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο και να αρχίσει και πάλι η ομάδα να παίρνει μεγάλες νίκες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν ξέρω πως θα το διαχειριστούμε και αν αντέχει ο οργανισμός μετά από τέτοια χρονιά να φύγει με άδεια χέρια…

    ΥΓ Είναι ξεκάθαρο οτι ο Αλμέιδα τους “Βολιώτες” δεν τους εμπιστεύεται. Ίσως επειδή ο Φαν Βέερτ στη Νίκαια και ο Φερνάντεζ στα Γιάννενα δεν ήταν καθόλου καλοί. Αυτό όμως δεν απαντάει στο γιατί άλλοι που είναι μέτριοι εδώ και καιρό (π.χ. Ρότα, Αραούχο) συνεχίζουν να μη βγαίνουν από την εντεκάδα.

    ΥΓ2 Απογοήτευση ο Τσούμπερ. Μου θυμίζει τον Αζάρ της Ρεάλ που κάθε χρόνο τον περίμεναν και κάθε χρόνο γινόταν όλο και χειρότερος. Πολύ βαρύς, αργός στο πρώτο βήμα και με έναν ακαθόριστο ρόλο. Έχω ξαναγράψει βέβαια για αυτούς που μας έβγαλαν 5ους πέρσι.

    ΥΓ3 Δύο αντιπάλους μπορούσες να τελειώσεις (παοκ , οσφπ) και οι δύο σε κέρδισαν με καθαρό σκορ. Οιωνός μη πρωταθλήματος είναι αυτός…

    ΥΓ4 ότι και να λέμε , όσο και αν υποβαθμίζουμε την κρισιμότητα του ματς στην Τούμπα, με ήττα δεν βλέπω πως θα σηκώσουμε κεφάλι ή πως δεν θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα κενά καθίσματα στη ΝΦ.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Φυσικά με αυτήν την νοοτροπία θα πάμε. Του μεγάλου, και του μόνο εγώ ξέρω ( πρώτη φορά το γράφω και μετά από σοβαρή συζήτηση με τους καθ΄ύλην αρμόδιους- λεπτομέρειες προσεχώς ). Είναι μία λάθος αντίληψη, κατάλοιπο του παικτικού βάρους του Αλμέιδα, που δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο προπονητικό του. Από εκεί κι έπειτα, πράγματι θα δούμε στο τέλος…Για τους παίκτες, δεν τους θεωρώ και τρομερή απώλεια για τις εθνικές τους. Για πιθανούς τρυματισμούς τους, δεν ξέρω κάτι παραπάνω.