Μιά άλλη φωνή

Κείμενο από τον Αποδυτηριάκια…….

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Εθνική γιορτή σήμερα. Μέρα ηρωική και πανηγυρική. Όχι, όμως, ότι δεν είναι πολιτικά και εθνικά ορθό να ακουστεί μια… άλλη φωνή, αταίριαστη(!) στην 25η Μαρτίου του 1821. Καμιά Επανάσταση δεν ήταν κατάλευκη, όλες έχουν και τις μελανές σελίδες τους. Τι να μας πει όποιος δέχεται με μάτια κλειστά την Ιστορία όπως αυτή διδάσκεται στα σχολεία;

Ηγετική μορφή του δημοτικισμού ο λόγιος και συγγραφέας Αλέξανδρος Πάλλης (1851-1935), Ο πρώτος που απόδωσε στη Δημοτική Γλώσσα την Καινή Διαθήκη και την Ιλιάδα Ομήρου. Στο βιβλίο του «Μπρουσσός» αναφέρει:

Όταν μετά το πάρσιμο και τα πλούσια λάφυρα της Τριπολιτσάς έφταναν στην Πάτρα τάχα να βοηθήσουν οι Κολοκοτρωναίοι, ο Πατρών Γερμανός, μεγάλος ραδιούργος της εποχής, και ο Ανδρέας Ζαίμης τους αναγκάσανε να παν πίσω. Γιατί, Μωραίτες και αφτοί με μύτη ακονισμένη, μυρίστηκαν και χαρέμια αγάδικα.

Των χαρεμιών ο πυρετός σε κείνη την εποχή είχε καταντήσει σωστή επιδημία, τόσο και δεσποτάδες (έχοντας προδιάθεση) κόλλησαν, όπως λέει ο ιεραπόστολος Χαρτλέης. Ο κόσμος είδε τότες ΤΟ πρωτοθώρητο αφτό θέαμα, δύο φιλικούς στρατούς να ανοίξουνε μεταξύ τους ντουφεκίδι, ο ένας φίλος ζητώντας με το στανιό να βοηθήσει, ο άλλος με κάθε τρόπο αποστεργόντας τη βοηθιά.

Το τέλος της ιστορίας στάθηκε πως, κάνοντας οι Τούρκοι έξοδο, σκόρπισαν τους δικούς μας, και αφού λεηλάτησαν την Πάτρα, την έκαψαν πέρα ως πέρα. Από 4.000 σπίτια δεν βρέθηκαν παρά 12 όρθια. Έτσι λοιπόν διαλύθηκε αμερόληπτα για όλους τους το καλοκαιρινό όνειρο των χαρεμιών.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Καλά μας χρόνια και πάλι θάρθουν οι καιροί….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Μιά άλλη φωνή

  1. Ο/Η Φοτζιο λέει:

    Με αυτούς τους εθνομηδενιστικούς σχολιασμούς του προβοκάτορα αποδυτηριάκια προσπαθεί να αποδομήσει την Ελληνική επανάσταση απλά για να την ίντριγκα και για να ενισχύσει όλο το τουρκικό αφήγημα αλλά και τα δημοσιογραφικιά παπαγαλάκια της ντόπιας ελίτ που θέλει αγαπούλες με τους φονιάδες μας και πόσο τους αδικησαμε. Δηλαδή τι περίμενε μετά από 400 χρόνια, και πάνω από 14ο πνιγμένες στο αίμα προεπαναστάσεις. Τα γράφει περίφημα ο έγκριτος Οθωμανολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος. Ο αποδυτηριάκιας προσπερνά έντεχνα, τα σκλαβοπάζαρα, τον εξισλαμισμό, τις κομμένες γλώσσες, τις σφαγές (Χίος Μεσολόγγι κλπ), τις αρπαγές μικρών παιδιών, τις λεηλασίες, τον θάνατο που σκορπούσε παντού ο τουρκικός ζυγός καθώς και τόσα άλλα και τα βάζει στην ίδια ζυγαριά δείχνοντας πόσο συμπλεγματικός Έλληνας είναι….Δεν πειράζει όμως, μαθημένη η χώρα αυτή σε δήθεν ανθρωπιστές που έχουν δίκιο μόνοι οι άλλοι. Υ.Γ.: Και μαύρες σελίδες υπάρχουν αλλά και πάμπολλες λευκές, απλά ορισμένοι προτιμούν την ηττοπάθεια και την μιζέρια.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Φοτζιο…
    Εγω δεν βλεπω αυτα τα οποια αναφερεις,γιατι πολυ απλα δεν γινονται αναφορα σε αυτα. Καταπιανει την εδω πλευρα,οχι την απο κει. Δεν βλεπω ομως να διαφωνεις,η ενσταση σου ειναι γιατι δεν γραφει για τους “απο κει”. Το προβλημα αγαπητε μου,δεν ηταν οι “απο κει” ,ηταν ΠΑΝΤΑ οι “απο δω”. Και δεν βλεπω τι γραφει λαθος η ανακριβειες. Το οτι ποτε δεν τα μαθαμε στο σχολειο ,γιατι επρεπε να χτιστει ενα ισχυρο αφηγημα για την επανασταση ,να πορευτουμε σαν εθνος οτι εγινε ενας μαζικος ξεσηκωμος ,μεσα και η εκκλησια ( εδω γελανε .οταν γινεται αναφορα για δεσποτες και μητροπολιτες της εποχης), Δηλαδη, οταν μετα απο τρια χρονια της επαναστασης ,εχεις τον πρωτο εμφυλιο. Οταν τον Καποδιστρια τον εφαγαν οι Ελληνες Μανιατες,οταν τον Κολοκοτρωνη τον φυλακισαν οι Ελληνες, οταν ο Κωλεττης και οι Μαυρομιχαλαιοι κοιταγαν πως θα λαμογιαρουν τα δανεικα των Εγγλεζων, οταν…οταν… !
    Να μην γινονται αναφορα σε αυτα ,και οποιος τα γραφει ειναι εθνομηδενιστης κατ`εσε !!! Τραλαλα τραλαλο,μεινε εσυ στο “Αννα να ενα μηλο”….