ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Πόλεμος.Αναπόφευκτο.
Αυτή η μαϊμού ο Αλαφούζος ποντάρει στην πόλωση η οποία ήταν ετσι κι αλλιώς αναπόφευκτη,από την στιγμη που οι βασικοί διεκδικητές απο 4 εγιναν 3 και τώρα 2.
Η δήλωση η Αλαφουζοπουτανίσια: “η ΑΕΚ υπηρξε εντιμη ομαδα αλλα τώρα όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί” μοιάζει πάρα πολύ με εκεινη που ειχε κάνει ο χάπιας μετα απο την βαριά ήττα της ΑΕΚ στο τιγάνι πριν κάποια χρόνια,λέγοντας: “Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ,δεν ειναι ιστορική ομάδα,τώρα είναι μια ομάδα-απάτη”. Θα το θυμάστε. Μοιάζουν,ε;
Και το επόμενο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η κουβέντα μεταξύ Βαρδινογιάννη-Νταιφα για το ότι “οταν θα το παίρνει η ΑΕΚ (το πρωτάθλημα) θα θεωρείται ως “μη γενόμενο”

Αυτό το σάπιο δίπολο καθρεφτίζει απόλυτα το βαλκανομπάχαλο της (νεο)ελληνικής πραγματικότητας (ως κράτος,ως νοοτροπία,ως συμπεριφορά, ως αξίες,ως τρόπο ζωής) Ειναι τα ανάλογα “ΠΑΣΟΚ-ΝΔ” στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι κύριοι φτάιχτες της ποδοσφαιρικής μιζέριας. Ο ένας κουβάλαγε τη λάσπη και ο άλλος τους πλίνθους, για να φτιαχτεί τελικά αυτό το ποδοσφαιρικό “μαντρί” που αντικατοπτρίζει απόλυτα την νεοελληνική κατάντια.
Και τί κάνουν; Συμμαχία.Αν γινοταν να μη κατέβαινε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο προχθές. Αλλα αφου αναγκάστηκε, ο μισθοφόρος καράφλας που έχει στον πάγκο κατέβασε την ομάδα με τον…Ελ Αραμπί. Πως δεν έβαλε μέσα και τον Καρεμπέ,δεν ξέρω. Σα να λέει ο “μεν” στο “δε”: “σας υποσχομαι,δεν θα βάλω κανένα γκολ.Αν εσεις μπορειτε να βάλετε καποιο,καλώς. Θα βοηθείσω μάλιστα και ‘γω απο μεριάς μου,όσο μπορώ”. Και βοήθησε τα μέγιστα.

Οι προεκτάσεις ειναι εξωποδοσφαιρικές. Οι “δουλίτσες” και τα συμφέροντα” είναι οι άνεμοι που φουσκώνουν τις ενδογηπεδικές συμπεριφορές και επιδιώξεις.
Δεν βλέπει κανένα λόγο -φέτος-να πάρει το πρωτάθλημα ο χοντρός. Να μη κάνει στην άκρη να το πάρει η νυφίτσα του Σκάι. Οφελος θα έχει. Ξέρετε κανεναν να έχει ζημία απο τον βασικό αντίπαλό του και εν τω μεταξύ και οι δύο μαζί να βάλουν κατά του -κιτρινόμαυρου-τρίτου; Μοιάζει με “κουφό” και “κουλό”. Δεν είναι όμως.
Αυτή είναι η πργματικότητα. Οποτε παίρνει πρωτάθλημα η ΑΕΚ είναι μια “χαμένη” και επιχειρηματικά χρονιά για τους άλλους “δύο”. Οι οποίοι λέγονται “αιώνιοι”. Σκέτο. Το σώστό είναι βέβαια “αιώνιοι νταβατζίδες”. Δεν το συμπληρώνουν οι σπορτσκαστερς.Το αφήνουν. Τι θα πει “αιώνιοι”; Αιώνια είναι και τα πλατανια και οι ελιές. “Αιώνιοι σύμμαχοι” είναι το ορθόν.

Αστοχη λοιπόν η από καιρό δήλωση του Μελισσανίδη “αν δεν το πάρει η ΑΕΚ ας το πάρει καλύτερα ο Παναθηναϊκός”. Ως ΜΗ γενόμενα θα πρεπει να τα θεωρεί η “Τουρκόσπορη” ομάδα (όπως την χαρακτηρίζουν) τα πρωταθλήματα των “άλλων. Ως αποτέλεσμα ατυχήματος. Ως καμένο φαϊ.
Δεν έχει “εγκλιματιστεί-ευτυχώς- πλήρως η ΑΕΚ στην ελληνικη ποδοσφαιρική και όχι μονο-ζώη της Ελλαδας. Παραμένει “ξένόφερτη”. Και θα παραμείνει τέτοια. Εδω, τρώνε μονο οι “ντόπιοι” αν έχεις καταλάβει. Οι “Ελληνες”. Οι “πατριώτες” λέμε. Που πας εσύ από το Πέραν, ξυπόλητε; Κάτσε στην άκρη και ζήσε φουκαρά μου,και άσε μας να κανουμε “δουλειές”.

Δεν θα είχαν πρόβλημα αν μπροστά ήταν ακόμα και ο ΠΑΟΚ του εξαφανισμένου Σαββίδη (για τον οποίον “ξέρουν” οι γαυροβάζελοι και κει “τι συμβαίνει” αλλα δεν ενοχλούνται μάλλον τόσο).
Ας το πάρει η Λαρισα.Ας το πάρει η Δόξα Βύρωνα. Ας το πάρει ο διάολος. Η ΑΕΚ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΙ.
Γιατί κάθε φορά που τερματίζει πρώτη,είναι ένα φτύσιμο στα μούτρα των δύο “αιωνίων” (φαινομενικά) αντιπάλων αλλά κατα βάση συνεργατών που έχουν αναλάβει εργολαβία την κατασπάραξη του κουφαριού και δεν ανέχονται τρίτο να “χαλάει τις δουλειές”.
“Αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, στα παπάρια μας ποιος άλλος θα το πάρει”. Αυτή είναι η σωστή θέση Μήτσο.

Δεν την θέλει την “αλεγκρία”, την ομορφιά ο εκούσια αμόρφωτος. Τί να το κάνει το κανελογαρύφαλο ο μπουνταλάς που τραβάει τις πέτσες με τα χέρια; Τί τον θέλει τον πίνακα στον τοίχο ο αστοιχείωτος με την μπαντανόβουρτσα; Τί να την κάνει την “αξιολόγηση” το “βύσμα”; Σε τί να προσφέρει ο ανταγωνισμός στα μονοπώλια; Τί τους θέλει τους διαγωνισμούς αυτός που “τρέχει μόνο τους”; Τί την θέλει την δικαιοσύνη αυτός που την διορίζει και την ελέγχει; Τί την θέλει την ανάπτυξη ο αιώνια βραχυκυκλωμένος; Τί τα θέλει τα γλυπτά ο τηλεθεατής των ριάλιτυ; Τί τη θέλει την Ευρώπη ο κρυφός θαυμαστής του “Σουλτάνου”;

Η ΑΕΚ είναι το “αλατοπίπερο” του μαγειρεμένου απαίσια ελληνικού ποδοσφαίρου που φτιάχνεται σε μια δικομματική καζάνα και σερβίρεται -κατα βάση- σε πρασινοκόκκινες καραβάνες για να γιομίσουν τα στομάχια τους κάνοντας παπάρα οι οπαδοί τους, οι οποιοι εκτός των άλλων είναι και ψηφοφόροι.
Με Ο’ΤΙ και αν σημαίνει αυτό για την ελληνική κατάντια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

  1. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Καλημέρα Στηβεν, πολύ ωραίο το κείμενο σου αλλά κατ εμέ λίγο απαισιόδοξο, επειδή παρουσιάζει την κατάσταση τετελεσμενη. Η άποψη μου είναι ότι με αυτό το γήπεδο που έχουμε τώρα και την γενικότερη ένωση σε όλα τα επίπεδα, Οπαδούς, παίκτες, διοίκηση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.,075θα έρθουν πολλοί τίτλοι και ο Μαρινακης θα αναγκαστεί να ξεκουμπιστει από το ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν έχει και τη φυσική κατάσταση για να παραμείνει για πολύ ακόμα.Επισης αν ο Μελισσανιδης έχει προβλέψει για Αεκτζηδικη διαδοχή κατάσταση, ίσως δεν είναι μακριά η μέρα που θα φτάσουμε τον Παναθηναϊκό σε τίτλους, τοτε να δούμε ποιους θα ονομάζει το σύστημα αιώνιους, μητέρα των μαχών και άλλα βαρύγδουπα. Πάντως ότι και να γίνει φέτος, η καρδιά μας γέμισε Αεκαρα. Αυτά και αύριο διπλό.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σπυρος : Αδερφέ, δεν είναι δικό μου το κείμενο. Είναι του Χρήστου.

  3. Ο/Η Davor λέει:

    100% υπάρχουν και υγιείς οπαδοί .Με απόλυτη ειλικρίνεια ο Μελισσανιδης είναι τίμιος είναι ηθικός ?Το παρελθόν δεσμεύει το μυαλό….και μάλιστα το κοντινό παρελθόν δεν τον τιμά.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Davor: Το κείμενο δεν είναι υπερασπιστικό προς Μελισσανίδη. “Ξέρουμε τί είναι ο καθένας” (όπως λέει και η αξυριστη του Σκάι)
    Δεν είμεθα αφελείς, ή τουλάχιστον ή αγάπη προς την ομάδα,δεν μας τυφλωνει και δεν ανεβάζουμε κανεναν στο βάθρο ή το απυρόβλητο.
    Απλά αναφέρω την “στροφή” ( που και συ θα έχεις αντιληφθεί) απο το “αν δεν το παρει η ΑΕΚ ας το πάρει ο ΠΑΟ” στις σημερινες ανακοινωσεις της ΠΑΕ, που το πραμα θα χοντράινει όσο πάει. Και οχι για λογους οπαδικούς. Αλλα σιγουρα οι συμπαθειες μεταξύ Μελισσαδνιδη Αλαφουζου πανε περιπατο.Χαλανε οι δουλειες-ελεω δυστυχηματος Τεμπών χαθηκε η αυτοδυναμία του Κουλη η οποια ετσι κι αλλιως ηταν αμφιβολη.Μετα το συμβαν,άπαντες βεβαιωθηκαν οτι θα εχουμε εκλογικα μαγειρέματα και αρα κατ επέκταση χαλασαν και οι “συμφωνιες”. (οταν οι νταβαδες κανουν σχεδια ο Θεος γελάει). Οποτε έχουμε επαναπροσδιορισμό και άρα οι λυκοφιλίες κρατανε λιγοτερο απο ένα τέρμινο.
    Εχουμε να δουμε ομορφιες,σε ενα πρωτάθλημα που πάει “παράλληλα” χρονικά και με τις πολιτικες εξελιξεις,τις κάλπες. Ταμάμ.

    Οτι πρέπει για Δελφινάριο. Εχουμε να ακουσουμε ατάκες απο Μελισσανιδη, που θα κλάψουμε απο τα γέλια. Φυσικά μαζι με αυτα έχουν βγει και “μαχαίρια” και “καλάσνικοφ” μπρος στην νεοανεγειρόμενη κυβερνητική οικοδομή της οποιας τα σχέδια δεν τα γνωρίζει ουδείς εκτός απο τους ‘αρχιτέκτονες” και άρα οι “ένοικοι” παλευουν για τα ρετιρέ και τις μπαλκοναρες, πριν ακομα αυτη χτιστεί. Αυτή ειναι η Ελλαδα.
    Εγώ απλα υποσημειώνω στο παραπανω κειμενο- την χρόνια παθογένεια η οποια ειναι αλληλένδετη μεταξυ ποδοσφαιρου και κοινωνιας,αρα και κυβερνησης η οποια ειναι ο καθρέφτης της. Οι δυο αυτοί “νταβάδες” το ποδοσφαιρου ειναι κατά 90% υπέυθυνοι για αυτα που οι ιδιοι τώρα σαν κλάιουσες βγαινουν και κατηγορουν. Σκατά έχεζαν τοσα χρόνια,τι φωναζουν τώρα ότι “κάτι βρωμάει”;

    Οσο για το Μελισσανιδη, ας τον τρολάρουμε λέγοντας και ρωτώντας: “αφου ειναι καλυτερα αν δεν το παρει η ΑΕΚ να το πάρει ο ΠΑΟ,τώρα που κατά 90% θα το πάρει ένας απ τους δύο,δεν θα έπρεπε να ειναι μεν και δε χαρούμενοι”; Λέω εγώ.
    Οπότε, καλύτερα να μασας,- η να καπνίζεις, παρα να μιλάς και να λες μαλακίες περι “καλύτερα να το παρει ο ΠΑΟ παρα οποιοσδηποτε αλλος αν δεν αυτη ειναι η ΑΕΚ”. Μηπως και να δηλώσει ως έδρα για τα υπόλοιπα ματς η ΑΕΚ την Λεωφόρο; Λεω ξανα εγώ. Δεν γαμιομαστε λέω εγώ…
    Βαρεθηκαμε να βλέπουμε τις κοιλιες τους τη μια να ενώνονται αγκαλιαζομενοι και την άλλη να συγκρουονται όταν τα “κοζα” αλλάζουν.
    Γενικά,ψυχραιμία. Ας απολαυσουμε το πάρκο Σερεγκέτι.

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Davor…
    Υγιης και οπαδος ειναι λιγο δυσκολο να υπαρξουν στην πραγματικοτητα. Αλλα ας πουμε οτι υπαρχει κι ενα 2% . Ανυπαρκτη ποσοστοση επι του συνολου. Εμεις εδω μεσα μονο ηθικο δεν εχουμε βαφτισει τον Μελ. Ποσο μαλλον τιμιο !
    Αλλα αυτα που κανει,λεει και ξεστομιζει ο χοντρος του λιμανιου απεχουν παρασαγγες . Και φυσικα δεν γινονται συγκρισεις σε αυτα τα επιπεδα γιατι ξερουμε αυτα που γραφονται,λεγονται,αντε και λιγο απο παρασκηνιο. Στο … ταμειο γραφει οτι ο χοντρος το εχει παει παει σε αλλο επιπεδο επι προσωπικου,ακολουθουμενος απο το 98% των βλαμμενων….Η δεν ειναι ετσι ?

  6. Ο/Η Davor λέει:

    Πίσσα και πούπουλα .Φυσικά δε διαφωνώ με το ωραιότατο κείμενο .Και μάλιστα απολαμβάνω και την χιουμοριστικη απάντηση στα περι Μελισσανιδη .Έτυχε και μεγάλωσα σε μια ρομαντική εποχή που απολάμβανα το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα πλέον εδώ και σχεδόν 30 χρόνια το φτύνω. Κάθε χρόνο και χειρότερο σε όλα.. παίκτες, παράγοντες, οπαδούς. Δείτε πως κατάντησε η β και Γ εθνική που κάποτε μέχρι τις αρχές το 90ς τροφοδοτουσαν την Α Εθνική. Και πάλι ευχαριστώ είσαι απολαυστικός κειμενογράφος