ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

Αναμενόμενη νομίζω ήταν η ενδεκάδα της ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο. Με βάση τις πεποιθήσεις του Αλμέιδα εννοώ. Δηλαδή με την δήθεν ενδεκάδα του κυπέλλου και τα τοιαύτα. Φυσικά λόγω κόπωσης και τραυματισμών, δεν ήταν κι έτσι ακριβώς, αλλά ας μην μένουμε σε λεπτομέρειες. Άλλο ήταν το σημαντικό.

Ότι η ΑΕΚ δεν μπήκε για να παίξει μπάλα. Μπήκε για να διαχειριστεί το σκορ και τον χρόνο. Και φάνηκε και κάπως νωθρή και φοβισμένη. Τουλάχιστον στην αρχή που είχαμε μεγάλη ορμή από τον αντίπαλο. Καθώς προχώραγε το πρώτο μέρος, αρχίσαμε να κάνουμε και κάποιους συνδυασμούς, που σαν τελικό αποτέλεσμα, αυτό που θυμάμαι, ήταν ένα επικίνδυνο μακρινό σουτ του Τσούμπερ.

Το θέμα ήταν ότι χάσαμε νωρίς τον Μοχαμαντί, κι ότι είχαμε έναν τραγικό Φερνάντες. Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν μεν αλλά δεν κυνήγαγαν να τελειώσουν την ορμή του αντιπάλου. Πιο πολύ αναλώνονταν σε πτώσεις και καθυστερήσεις και σε σπάσιμο του ρυθμού. Και δεν άργησαν να φάνε κι ένα απίθανο γκολ. Αυτή είναι πάντα η μοίρα μας. Γκολ με κεφαλιά από τον πιο κοντό του γηπέδου και σε σοβαρή απόσταση από το τέρμα; Τι να πεις…

Πάντως από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ ανέβηκε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Φυσικά βοήθησε η καλή παρουσία των πλάγιων μπακ ( Χατζησαφί πλέον ) και του Γαλανόπουλου, αλλά οι κύριοι εκφραστές ήταν ο Μάνταλος που είχε πολύ σίγουρες κινήσεις στο γήπεδο, και του Πινέδα. Είδαμε κάτι καλύτερο σαν μπάλα από την ομάδα μας προς το τέλος του ημιχρόνιου, ενώ ο αντίπαλος προσπαθούσε να μας ανακόψει με όποιο τρόπο μπορούσε. Κάπου εκεί απειλήσαμε κιόλας σοβαρά με τον Πινέδα.

Χονδρικά το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Είχε ελάχιστες τελικές και πολύ λίγους συνδυασμούς. Είχε πάρα πολλές διακοπές που δεν επέτρεψαν να πιαστεί κάποιος ρυθμός,ενώ οι επιθετικοί εκατέρωθεν ήταν πάρα πολύ καλά κλεισμένοι για να γίνουν επικίνδυνοι. Εγώ θεωρώ το σκορ ακατανόητο, αλλά δίνω κι ένα μπόνους στον αντίπαλο που το κυνήγησε, ενώ η ΑΕΚ μας αντέδρασε όταν άρχισε να νοιώθει ότι κάπως απειλείται. Κι αυτό ακατανόητο με βάση την στατιστική.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚΑΡΑ για ένα τέταρτο. Μπήκε να παίξει μπάλα και στην ουσία ισοπέδωσε τον αντίπαλο. Έχασε δυό τρομερές ευκαιρίες με τον Γκαρσία, ενώ κατώρθωσε και ισοφάρισε λίγο αργότερα. Κι εκεί σταμάτησε να παίζει. Οπισθοχώρησε και αγχώθηκε τζάμπα αφού μάλιστα έφαγε κι ένα γκολ από μακρινό σουτ ενός βιετκόγκ. Μετά από σωρεία αμυντικών λαθών κι αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας. Ρε πούστη μου, αντί να συνεχίσει και να τελειώσει τα πάντα, νάναι πάλι πίσω στο σκορ. Φτου κι από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε. Άλλοτε χρησιμοποιώντας βαθειές μπαλιές τύπου γιουρούσια, κι άλλοτε με καλές κάθετες, προσπάθησε . Το κυνήγησε. Η ΑΕΚ συνέχισε νάχει τουπέ και να προσπαθεί να παίξει ένα κοντινό passing game, κι έφαγε πολύ ξύλο. Όταν λέμε πολύ, το εννοούμε. Όμως άντεχε και μάλιστα έβγαινε με αξιώσεις μπροστά. Κάπως έτσι ισοφάρισε, άσχετα αν το γκολ δεν μέτρησε λόγω var. Αυτό σωστό ήταν, σε μια γενικά άψογη διαιτησία, αλλά τα χάλασε άλλος.

Ακατανόητες οι αλλαγές του Αλμέιδα. Έξω ο Μάνταλος για να μπει ο Γκατσίνοβιτς; Έλεος σήμερα. Και καλά αυτό. Να μπουν μέσα τα δυό ντεφορμέ εδώ και καιρό αμυντικά χαφ, κι ειδικά ο Γιόνσον. Ούτε την μπάλα βγάζαμε, ούτε μπορούσαμε να κόψουμε και φάγαμε εκτός από ξύλο, τρομερή πίεση. Πάλι καλά που κράτησαν τα σέντερ μπακ αλλά κι ο Χατζησαφί – από τους κορυφαίους – και τον Ρότα. Τα δυό εξάρια που μπήκαν, στην κυριολεξία δεν προσέφεραν τίποτα.

Στην άμυνα λοιπόν καταλήξαμε, που ήταν σχετικά καλή, μαζί με τον κορυφαίο σήμερα Πινέδα και τον αδικημένο λόγω αλλαγής, Μάνταλο. Θα μπορούσαμε να είχαμε πείσει όλη την Ελλάδα ξανά, όμως θυσιαστήκαμε στην κακομοιριά και στην μαλακία του Αλμέιδα. Δεν βαριέσαι όμως. Τέλος καλό, κι όλα καλά. Ήττα μεν, πρόκριση δε. Αλλά να το κοιτάξουν αυτό πιο σοβαρά. Διότι όταν κάνεις αλλαγές για να πάρεις το παιχνίδι, και κινδυνεύεις χειρότερα, κάτι δεν κάνεις καλά. Εν πάση περιπτώσει, ηρεμία, καλή Ανάσταση κι όλα καλά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν,εμενα η ομαδα δεν μου αρεσε.Την περιμενα πιο πιεστικη,πιο δυνατη. Δεν καθεσαι στο 0-3 ,γιατι υπαρχει το παραδειγμα του πρωταθληματος. Εχασες δυο -τρεις ευκαιριες που θα μπορουσαν να ειχαν αλλαξει το παιχνιδι, αλλα απο κει και περα τιποτα. Ο Στανκοβιτς στο γκολ του Κορεατη βλεπει την μπαλα να ερχεται απο τα 25 μετρα σχεδον.. Δεν ξερω τι γινεται με τον Γκατσινοβιτς.Στην αρχη ,οντως, εκανε την διαφορα ,και μεγαλη μαλιστα. Εδω και καιρο, παει απο λαθος σε λαθος με αρκετες επιπολαιες κινησεις. Αρκετα ανεβασμενος ο Μανταλος ,σοβαρος, αλλα χωρις ουσιαστικες βοηθειες, Παμε παλι σε διακοπη ,να ξαναδουν τουλαχιστον τι κανουν λαθος.

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κάκιστη διαιτησία. Άργησε να αρχίσει να βγάζει κάρτες πολύ αργά, χάρισε πολλές και τους επέτρεψε να ρίχνουν ξύλο. Κερασάκι η χαρισμένη κόκκινη Μαρς στο ταγάρι από τη Σλοβενία. Δεν είδαμε γραμμή οφσάιντ στο 2-1, δεν είδαμε replay στην αρχή της φάσης του 1-0.

    Πάμε στον Ματίας. Του έχει πει κάποιος ότι οι Σιμάνσκι-Γιόνσον είναι από τη Χίο; Απαγορεύεται να βάλει τον έναν μόνο; Άργησε τις αλλαγές ξανά και στο 70’ έκανε τις 3 τελευταίες. Αν είχε ένα τραυματισμό τι θα έκανε; Τον συγχωρώ για την αλήτικη δήλωση.

    Γενικά η ΑΕΚ είναι ένα για να μην πω δύο επίπεδα πάνω από τον ΟΣΦΠ. Η ΑΕΚ έπαιξε 10’ όπου απλά την παρακολουθούσαν. Στο υπόλοιπο διάστημα ήταν στο 30%. Παραμένουν όμως η ανικανότητα στην επίθεση και η βλακεία στην άμυνα. Ελπίζω την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ να είναι απλά σοβαρή και με την πρέπουσα ένταση.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Mα νομίζω ότι και οι αλλαγες που έκανε ο Αλμέιδα,δεν ήταν να παρει το ματς,αλλά να διαχειριστεί την πίεση. Ποια πίεση τώρα,του κώλου. Ξέπνοος μετα το 60 ο γαυρος.
    Κρίμα για την ΑΕΚ να μην εχει σεντερ φορ περιοχής.
    Ο Αλμειδα μαλλον γνωρίζει καλυτερα απο όλους μας, οτι η ομαδα χρειάζεται 8 τετ α-τετ για να βαλει ένα γκολ. Εν τω μεταξυ ο αντίπαλος-αν ειναι καλός- μπορεί και να εχει βάλει δυο-τρια εν τω μεταξυ σε μια αμυνα της πλάκας που βασιζεται απλα στην …άμυνα ολης της 11άδας.

    Με αυτα και με αυτα,χασαμε 2-1 αντι να τους αφαλοκοψουμε όπως θα έκανε καθε σοβαρη ομαδα ,αν δεν περιμενει απο τον τελειωμενο για φετος και ποιος ξερει του χρονου Γκατσινοβιτς,τον αορατο αγευστο αοσμο, μικρο, ολιγιστο και ελαφρυ σε ολα Φερνάντες,κάποιον Μήτογλου,κάποιον Ρωτα ή Ρότα, και δυο Ιρανους που τραυματίζονται εναλλαξ.Πάλι καλά που δεν συγχρονίζονται.
    Διχως αριστερο μπακ κατα βαση και φυσικά διχως στοπερ της προκοπης. Και βεβαια διχως “κιλερ” μπροστα που να “εξαργυρωνει” σε γκολ την πιεση που ασκει ολη η ομαδα να κυνηγα τον αντιπαλο και τελικά ένας μαλακας που λεγεται Τσινο και ένας άλλος ηλιθιος που λεγεται Γκαρσία να μη μπορουν να βρουν ΚΑΝ που ειναι το τέρμα.

    Δεν γκρινιαζω. Παρακαλώ. Πηγαμε τελικό. Διεκδικουμε πρωταθλημα (που “αν δεν το παρουμε εμεις ας το πάρει ο Παναθηναικός”) και εχουμε φυγει χιλιομετρα απο την εως το περασμενο καλοικαιρι και επι χρονια αγωνιστική μιζερια,κακοτητα και γελοιοποιηση του σπορ το οποιο παρουσιάζαμε ως χολεριασμενοι.

    Απλα λεμε και ξαναλεμε τα οφθαλμοφανη που σιγουρα δεν περιμενουν εμας για να τα δουν οι “ιθυνοντες” για του χρονου. Το θέμα είναι αν θα ειναι η σειρα της ΑΕΚ του χρονου, να πάρει το πρωταθλημα

    Γιατί μπορεί και να ακούσουμε τη νεα σεζόν κανενα “καλυτερα να το πάρει ο Ολυμπιακος αφου το Παναθηναικός εχει παρει ήδη το προηγουμενο σε περιπτωση που δεν το πάρει η ΑΕΚ” γιατί εκει πλέον εμπλέκονται τρεις. Και πάνω απο δυό ειναι είτε συνομωσια,είτε παρτούζα.
    Την επομενη φορα που ο Γκαρσία θα βρει απευθείας τέρμα,-ας μη μπει γκολ,δεν εχω μεγαλες απαιτησεις- θα το πανηγυρίσω σαν γκολ. “Vamos Skoudoufli”.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, μάντεψε ποιος με πήρε. Με βρήκε έξαλλο και δεν το πίστευε. Χονδρικά αυτό που λες. Έχεις αυτήν την ομάδα και δεν του ρίχνεις πέντε; Γιατί ρε φίλε δεν παίζεις ένα πρώτο δεκάλεπτο, βάζεις ένα γκολ και μετά αράζεις και τους βλέπεις να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτά έλεγα αδιανόητα.
    Υγ. Ο τέρμας πρέπει να έχει ρυθμό. Μέγα λάθος του Αλμέιδα. Ο Γκατσίνοβιτς για φέτος έχει τελειώσει.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Έχει κάνει μπόλικα ο Αλμέιδα, αυτό είναι σίγουρο. Όμως εκτός από κάποιον συνεργάτη για να τον διορθώνει, θα χρειαστεί 8 παίκτες. Το δεύτερο το βρίσκω πιο εύκολο, διότι το πρώτο σκοντάφτει στην ψυχή του. Η ομάδα κατέληξε να έχει κορυφαίο τον Μάνταλο και τον Πινέδα, που είναι δανεικός. Απέναντι σε ανύπαρκτους αντιπάλους, και δεν υπερβάλω.

  6. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Υποψιαζομαι …αλλα οποιον νοημων Αεκτζη και να επαιρνε ,μαλλον εξαλλους θα τους εβρισκε. Το λεγα στην παρεα, το φοβαμαι το παιχνιδι.Αν δεν μπει η ομαδα να τους πιασει απο τον λαιμο και να ειναι 0-2 στο 20`, θα κανουμε μαλακιουλες, οπως και καναμε, και στις χοντρες θα φαμε γκολ.οπως κι εγινε. Στις 8 ευκαιριες ενα γκολ. Δεν κανεις τιποτα ετσι μαστορα. Για 10` επαιξες μπαλα, εκανες τις πιο κραυγαλεες ευκαιριες ,γκολ δεν εκανες και μετα ο ενας κραμπες, ο αλλος συναχι, ο τριτος στομαχοπονο για να περναει η ωρα. Ξαναλεω, η διακοπη ειναι δευτερη ευκαιρια να ξαναδουν τα λαθη, να ισιωσουν για το επομενο παιχνιδι στο οποιο ο γαυρος θα λυσσαξει πλεον και για αλλους λογους που εχουν να κανουν με τις μουρμουρες κι οχι μονο.

  7. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Εκτός της αρχής του δευτέρου ημιχρόνου, συμφωνώ ότι δεν έπαιξε επιθετικά η ομάδα αλλά απ την άλλη με ένα 3-0 απ τον πρώτο αγώνα γιατί να ανοιχτεί η ομάδα και (εφόσον δε μπορούμε να τελειώσουμε φάσεις), να κινδυνέψουμε να τα φάμε στην πλάτη μας όπως κι έγινε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον γαύρο.

    Υποθετικά στο άνοιγμα του αντιπάλου θέλαμε να χτυπήσουμε, κάτι στο οποίο αποτύχαμε βέβαια. Ωστόσο να πω την αλήθεια δε με ανησύχησε ποτέ το ματς, αισθανόμουν ότι τους έχουμε κι ότι τους αφήναμε να κουνήσουν μπάλα. Αίσθηση μου τουλάχιστον.

    Όμως εγώ προσωπικά περισσότερο ήθελα πρόκριση παρά νίκη χθες για 2 λόγους.
    Ο ένας η διαχείριση της ψυχολογίας της ομάδας (δείτε τι έγινε με τον γαύρο μετά το 3-0, φάγαμε 3 μέσα στη Φιλαδέλφεια) κι ο δεύτερος το πως θα δει ο γαύρος το επόμενο ματς στο πρωτάθλημα όπου ελπίζω να το δει αλαζονικά (αυτήν την ΑΕΚ φοβόμαστε;) και να τους πνίξει η ομάδα με την εικόνα της φετινής ΑΕΚ που είχαμε συνηθίσει μέσα στη χρονιά. Σ αυτό το ματς θέλω μια τριάρα και να στεναχωριόμαστε που δε φύγαμε με πεντάρα.

    Καλό Πάσχα κι εύχομαι ολόψυχα αυτές τις γιορτάρες μέρες, πρόταση για αγορά Γκαρσία!

    iPhone iTypos iApologize

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν με τους γαυρους πήγαμε στο ταψί,στο πρώτο αγώνα,και φύγαμε με 0-0 αντί 0-2.
    Στο κύπελλο ναι μεν 3-0 αλλά χωρίς να παίξουμε μπάλλα και οι γαύροι 2 δοκάρια.Ξαναήρθαν και αντι να τρώνε 3 μπαλλάκια στο ημίχρονο φύγανε με τη νίκη.
    Τα ιδια και χθές.Αυτά ,τα αξίζαμε τη νίκη υπερομάδα τα γραφω στα αρχίδια μου.Τι γράφει το γαμημένο το ταμπλό στο τέλος.Να στο πω και αλλιώς,αδικείς τον εαυτό σου ως ομάδα.
    Αν κάποιος κατάλαβε πως χάσαμε το σημερινό ας μου πεί.
    Τσπ,συνεχίζουμε και ελπίζω να εμφανιστούμε στη συνέχεια πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.