ΖΗΤΙΑΝΟΙ

Ο ορισμός της ξεφτίλας και η απόλυτη ομολογία της ανικανότητας.Και το επιστέγασμα ότι η Ελλάδα και ποδοσφαιρικά επιζητά-όχι απλώς ανέχεται-επικυρίαρχους,μνημόνια,επιτροπείες και ξένες επαμβάσεις.Το τραβάει ο οργανισμός τους ρε παιδί μου. Εχει περάσει ο ραγιαδισμός στο αίμα. “Ελάτε να μας σώσετε”. Δώστε μαςε λεφτά,δώστε μας υλικο,δώστε μας χρόνο,δώστε μας ανθρώπους,δώστε μας επιτροπές και στελέχη,δώστε μας τεχνικές και τρόπους,δώστε μας φραγγέλια και ξύδια,δώστε μας ραπίσματα και φτυσίματα για να “σωθούμε” από το σκοτάδι της ανυπαρξίας μας.

Εναν τελικό ενός θεσμού που δεν τον θέλει κανείς. Πρώτη η ίδια η χώρα εδώ,για να αποφύγει ως “Πιλάτος” κάποια “στραβή” με επεισόδια ή/και νεκρούς. Σε άλλες περιπτώσεις και υπο άλλες συνθήκες θα βόλευαν τέτοιες καταστάσεις. Τώρα,ειδικά τώρα, είναι το τελευταίο που χρειάζονται οι “Γεραπετρίτιδες”. Οπότε “πάρε το μουτζούρη εσύ” λένε αναζητώντας χώρα. Και ποιά να το δεχτεί. Δεν είναι δα και το “Copa Del Ray” για να γίνει στα Εμιράτα ή στις ΗΠΑ. Ουτε η κοντινή και φιλική Κύπρος δεν δέχθηκε. “Πάρτε το χάλι σας απο δω” είπε στην καθημαγμένη και ερειπωμένη ΕΠΟ. Ακομα και ο Μπέος-ως Δήμαρχος- που επιζητά πελατεία για την οικονομική ευρωστία των καταστημάτων και της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας τους είπε “όχι” γιατί προβλέπει πιθανόν ότι αι -διαφόρων ειδών- ζημίαι θα υπρκεράσουν τα όποια κέρδη.

Κανείς δεν θέλει τον τελικό τον ανυπόληπτο,ενός θεσμού της πλάκας με τον οποιο ασχολούνται μόνο οι χαχόλοι οπαδοί-οι μπαχαλάκιδες- μιας ανυπόλυπτης ΕΠΟ που είναι εδώ και δεκαετιες έρμαιο στα νύχια θηρευτών που κατά καιρούς πιάνουν κεντρικό πόστο στην κατάξερη και άνυδρη ελληνική ποδοσφαιρική σαβάνα. Οποιος προκάμει την πηδάει πρώτος.
Ο δε τωρινός “πρόεδρος” της, κείνος ο Μπαλτάκος, λίγος,άχρωμος, παλινδρομών, άγνωμος, άκριτος,αναποφάσιστος,κύριο μέλημα είναι να τερματίσει ο παναθηναίκος πρώτος και αν γίνεται αναίμακτα. Γι’αυτό είναι εκεί. Φυσικά τον κυνηγάνε όλοι, ακόμα και ο Αλαφούζος που δεν βλέπει την αβάντα που θα αναλογούσε όταν το “σχήμα” στο νυχτερινό κέντρο “Γουδί” ξεκινούσε το πρόγραμμα απο την αρχή της σεζόν. Εγιναν και πολλά από τότε. Για Αυγενάκη,ούτε λόγος. Είναι ζήτημα αν μπορεί να ξεχωρήσει μια μπάλα πόλο από μια μπάλα ποδοσφαίρου.Αλλος ένας πολιτικάντης.

Οταν σε ένα κουφάρι έχεις να κάνεις και με λιοντάρια και με τίγρεις και με ύαινες και με γύπες που αναμενουν τρυγύρω,έ τότε είναι λογικό ότι θα φυγεις και συ ως “Μπαλτάκος” με δαγκωνίες στον κώλο. Δεν αρκουν τα Νομικά.Εδώ ως και στον Αρεια Πάγο επικρατούν νομοι της νύχτας και πρακτικές μαφίας -βλέπετε τι γινεται προσφάτως- πόσω δε μάλλον στον προσφορο χώρο του ποδοσφαίρου. Που πας βρε έρμε. Κάτσε γράψε κανένα βιβλίο για τη Σπάρτη και άσε τις αποστολές. Μα δεν φταίει μόνο αυτός. Αυτός είναι απλά το “χέρουλι της πόρτας” που ανοιγει προς την ανικανότητα,την αδιαφοριά αλλά και τον πληρη κατασπαραγμό και την ποδηγέτηση στην οποία πάντοτε και χωρίς εξαιρέσεις ενυπάρχει το ποδοσφαιρικό τοπίο το οποίο ελέγχεται ως γνωστόν όχι απο “επιτροπές” και συμβούλια, αλλά από μπράβους και νονούς. Οπως και η πολιτική πραγματικότητα βέβαια.Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο αυτή.

Φέρτε μας χώρα να κάνουμε τελικό.Μετά από το “φέρτε μας ξένους διαιτητες γιατι είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι να μοιράσουμε δυο γαιδουριών άχυρα”. “επίσης φυσικά, και ξενο αρχιδιαιτητή” γιατί δεν μπορεί ένας ντόπιος να διοικεί ξένους. Θα ήταν ύβρης. Πάρε λοιπόν Κλάτεμπεργκ και τώρα Μπένετ. “μισθοφόρους” δηλαδή. Τώρα θέλουν και ξένη πόλη για τελικό.”Φέρτε μας το Λονδίνο”,θα σκέφθηκαν για αρχή. Εκείνοι βρε μαλακα δεν σου δίνουν γλυπτά που υποτίθεται σου ανήκουν,θα σου δώσουν γήπεδο να πάιξεις; Ως τί; Στο χρωστάνε;Είναι σα να ζητάει τη Scala του Μιλάνου ο θίασος του Σεφερλή. Τριγυρίζουν λοιπόν και έχουν βάλει κάτω το χάρτη. Οι ξεφτιλισμένοι. Να αναλάβει άλλη αρχή, άλλη αστυνομία,άλλοι να πάρουν τα ρίσκα.
Οχι πούστιδες. Εδώ θα γίνει. Εκτός και αν στο παραπέντε δεχθεί το Γιβραλτάρ,ή η Μάλτα.
Θα φάτε όλο το μουτζούρη. “Αυτό είναι σωστό. Πρωτάθλημα και Κύπελο στο Κατσικοχωριό”.

Ποιά θα ηταν η λύση; Μα, το προφανές και τόσο δύσκολο όπως φαίνεται. Να “καθίσουν σε ένα τραπέζι” – άσχετα αν ο Μπρίλης έχει δίκιο- και να γίνει κουβέντα επι μακρόν.Επι της ουσίας. Και να παρθούν αποφάσεις με σφραγίδες και υπογραφές.Δεσμεύσεις και τηρήσεις αυτων.Με ρήτρες και ποινές. Με μπονους παραγωγικότητας και πριμ στόχων. Ανεξάρτητα απο πρόσωπα και τρέχοντα μικροσυμφεροντα.Κοιτώντας το παραπερα.Την προώθηση των “μαγαζιών” τους.Την αναπτυξη της πελατειακής βάσης. Την καλυτέρευση της ποιότητας των προιόντων που παράγουν.Την ασφάλεια του.Τη βελτίωση συνθηκων.Την απαρέγκλιτη τήρηση ξεκάθαρων κανόνων.Βασικότατο. Την οσο γίνεται μεγαλύτερη διείσδυση.Την μακροχρόνια κονόμα.Το δάσος, οχι το πρόσκαιρο δέντρο. Οχι το εφήμερο “δως ημήν σήμερον” με βάση το που φυσάει ο άνεμος. Στα μαγαζιά τους εκτός ποδοσφαίρου πως ξέρουν τους τρόπους και δεν δέχονται υποδείξεις; Εκει πως προκόβουν και εδώ,ως πρόεδροι ΠΑΕ σκουντουφλάνε στους τοίχους και ζητάνε βοήθειες από τρίτους,δηλωνοντας στην ουσία ανίκανοι;”Γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά” είναι η απάντηση. Και στο ποδόσφαιρο γιατί; “Γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ”, ειναι η απάντηση. Τους ενδιαφέρει κυρίως -με βάση το ποιο κομματικό μαγαζί βρίσκεται στα πράγματα-να χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς είτε ως εκλογική απειλή είτε ως εκλογική υπόσχεση, κραδαίνοντας το έμβλημα της ΠΑΕ ή/και να κλέψουν ή/και να “ξεπλύνουν” κανενα φράγκο, κραδαίνοντας τον ΑΦΜ της ΠΑΕ.

Μπορούν; Θέλουν άλλοιώς; Διχως επιτροπείες.Διχως επιτηρητές και άλλες προσβλητικές και για τους ίδιους διαδικασίες. Μονοι τους. Στο σπίτι τους είναι.Δεν μπορούν να το διοικήσουν; Να το ανακαινίσουν να το φροντίσουν, να φέρουν έσοδα και λογής λογης κέρδη. Οχι; Ας είναι. Φάτε επιτροπείες λοιπόν και συνεχίστε να κολυμπάτε στα σκατά ως πρόεδροι-ζητιάνοι.
(τα λιμά και οι λιμοκοντόροι των έξω κατα βάση,στελνουν εδώ ότι χειρότερο υπάρχει ως έμψυχο υλικό. Οτι έιναι για πέταμα το στέλνουν εδώ ως “βοήθεια”. Εϊτε αφορά απο ένα σάντουιτς ή μια φρεγάτα ως τους Πολ Τομσεν και τους Κλάτεμπεργκ. Να ηταν και τίποτα τις προκοπής να πεις “παει στο διάολο”. Κάτι κατιμάδες, κατι τελειωμένους, κάτι σακάτιδες φέρνουν. Ακόμα και εκει,σε ανηποληψία έιμαστε. Οτι ειναι σάπιο και πεταμένο στο πεζοδρόμιο του Βελγίου,της Ολλανδιας,της Γαλλίας της Αγγλίας, θα το φέρουν στην Ελλάδα. Στη χωρα-χωματερή για να τα φάνε πρωθυπουργοί υπουργοί πρόεδροι ως ζητιάνοι.

Και μαζί τους το εύχρηστο κοινό, αι θιασώται-ψηφοφόροι οι οποίοι εθίστικαν κι’άυτοί φυσικά να ζητιανεύουν μόνο το ξεροκόμματο το οποίο το μαλακώνουν με δάκρυα και ιδρώτα, προς δόξαν των ζητιάνων της εξουσίας η οποία μονίμως τους τάζει ότι η καθημερινά Μ.Παρασκευή που ζουν είναι προάγγελος της Κυριακής του Πάσχα (που είναι όμως για άλλους).

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΖΗΤΙΑΝΟΙ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Απορω πως δεν το σκεφτηκαν εκει στη ΕΠΟ, τι να σκεφτουν ,λεμε τωρα ! Τελικος κυπελλου Ελλαδας στα Βανουατου. Παιχνιδι με πολλα οφελη και για την Ελλαδα,οχι μονο για τις ομαδες. Ουτε αστυνομιες ουτε τιποτα. Την διασφαλιση του αγωνα αναλαμβανει ο φυλαρχος ,που το επισημα ενδυμα ειναι οι ψαθες γυρω απο την μεση και το κοκκαλο στην μυτη. Αναλογη εμφανιση και η τοπικη αστυνομια. Κουνησου αμα θες μετα και κανε μαλακιουλες . Τα καζανια εξω απο το γηπεδο θα βραζουν απο νωρις ,ετοιμα να υποδεχθουν τους ταραξιες. Αλλα και ποσοι να πανε. Θες δυο μερες ταξιδι μεχρι Αυστραλια, μετα μια μερα μεχρι το πρωτο νησι του αρχιπελαγους. Το επομενο μεταφορικο μεσο ειναι οι πιρογες,που στην καλυτερη θελουν 15 ωρες κουπι μεχρι το νησακι που ειναι το γηπεδο.Αφηνεις και το στιγμα της Ελλαδας σε ολο το αρχιπελαγος , συναπτεις διακρατικες συμφωνιες , ακολουθουν και καποιοι επιχειρηματιες την αποστολη να δουν τα κοζα εκει και ολα μια χαρα. Προλαβαινουν να στειλουν στην Π.Ο.Β αιτημα,αμα τους το απορριψουν ,γιατι τα καζανια θα ειναι πιασμενα, ας στειλουν αιτημμα στα Κιριμπατι, στα Φιτζι, στα μησια του Πασχα,δεν μπορει καπου θα τους κατσει.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Από το Πριγκηπάτο”: Δεν είναι κακή ιδέα. Και αυτή χωρα “ανεξάρτητη” είναι απο την Αγγλογαλλικη κυριαρχία.
    Να αδελφοποιηθούμε κι όλας. Και η πρώτη ομάδα να λέγεται Ολυμπιακάκου Πειραιάουα. Ο Μαρινάκης τιμώμενος φύλαρχος.Και αντι για ψάθα στη μέση θα φορά το φράχτη του χωριού,δια ευνόητους λόγους.

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αμε,κι αμα μεινει εκει ακομα καλυτερα….Χωρια που αμα τον βαρεθουν, θα τρωνε σουπα για κανα τριαρι χρονια…..