ΕΠ΄ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τί έκανε τελικά ο Χριστός στον Αδη τρεις ολόκληρες ημέρες; Πάλεψε; Περίμενε; Δεν έχουμε φυσικά ντοκουμέντα. Εκτος και αν έχει κάποιο αποκλειστικό ο Βελόπουλος.
Δεν ξέρουμε με τί ακριβώς αντιπάλεψε. Ούτε και πως τα κατάφερε.
Μια θεωρία με αρκετές δόσεις πραγματικότητας, (οτι και αν σημαίνει “πραγματικότητα” υπό τις εκεί συνθήκες) είναι ότι έμπλεξε σε γραφειοκρατικά κανάλια,δεδομένου ότι έλληνες έχουν αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη αλλα και τον έλεγχο γενικότερα των διαδικασιών στον “άλλο κόσμο”. Είναι ιστορικά δικαιώματα αυτά. Υπάρχουν λαοί που έχουν αναλάβει την συνεχή διοχέτευση ανθρώπινου υλικού,δια μεσω των αιώνων. Ειναι γνωστες περιπτώσεις μην επαναλαμβανόμαστε. Αοκνα διοχετεύουν έμψυχο “υλικό” από τον εδω κόσμο στον Αδη,αφού φυσικά προηγθεί η απέκδυσης της σάρκας.Η η καύση της, ο διαμελισμός της κλπ (εξαρτάται απο την μέθοδο και τα μέσα της κάθε εποχής) Δεν μπορείς να περάσεις ένσαρκα. Οπως δεν ειναι σωστό να κοιμάσαι με τα ρούχα. Φροντίζουν λοιπον να σε στέλνουν -αδιάβαστο συνήθως- γυμνό και έτοιμο για την κατάψυξη την οποία -κάποτε-θα ακολουθήσει η απόψυξη(“εις τόπον αναψύξεως…”)

Αλλοι λαοί έχουν αναλάβει την “αντιπαράθεση” τις “συνομιλίες” τα διπλωματικά δηλαδή με τον Χάρο. Εχουν μια έφεση,μια εμπειρία ιστορικά άλλωστε περι διαπραγματεύσεων. Εμεις,ως Ελλληνες μας έχει δωθεί δικαιωματικά ειπαμε, η αποστολή της οργάνωσης της ολης διαδικασίας, η στελέχωση. Ειμεθα το υπαλληλικο προσωπικο, που διευθετεί τις υποθεσεις. π.χ. η ορθη κατανομή των νεκρών, η αρίθμηση των θέσεων η οργάνωση γενικότερα του δαιδαλώδους αυτού έργου. Γνωστοί Δωρικοί τύποι. Αν δεν “δωρίσεις”,δουλειά δεν γίνεται.
Οπως καταλαβαίνετε συμβαίνει ως εν ουρανώ και επί της Γης. Η ανάποδα, ως εν τη Γη και επί του Αδου”. Οπως λειτουργεί επί αιώνες το ελληνικό δημόσιο,έτσι λειτουργεί και στον άλλο κόσμο.

Οταν π.χ. αποφάσισε να πάει ο Οδυσσέας, έμεινε 2 χρόνια (αν ειναι δυνατόν) γιατί λέει είχε ληγμένη κάρτα μετανάστη και ήταν αυτή γραμμένη στην παρωχημένη αρχαϊζουσα και δεν γινοταν αντιληπτή από τους τότε υπερυπολογιστές. Χώρια που μπάινοντας κλώτσησε τον Κέρβερο ,τον περιέλαβε μια φιλοζωϊκή από τις Αχαρνές και τον τρέλανε στις μηνυσεις και στα δικαστήρια. Τα δικαστήρια και για την κακοποιηση του ζώου και για την ληγμένη κάρτα κράτησαν- όπως είναι φυσικό- όλο το διάστημα των δυο χρόνων και φυσικά τίποτα δεν τελεσιδίκησε. Ειδε και απόειδε ο πολυμήχανος, είπε να δραπετεύσει από τον κόσμο του Δαίδαλου. Πως; Κρυφτηκε κάτω από κάτι μηχανές FAX που ειχαν για πέταμα στο τμήμα απογραφών. Ο εκει διευθυντής αποφάσισε-μετα το ανάλογο “λάδωμα” φυσικά- να αλλάξει τις παλιές μηχανές που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν με νέες που και αυτές δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν,αφού είναι γνωστό ότι οι έλληνες δουλεύουν απο μνήμης. Δεν χρειάζονται μηχανολογική υποστηριξη. Απο τον μυαλό τους δηλαδή το πάνω κεφάλι,περνα η υπόθεση σου στο κάτω κεφάλι. Καταχωρούν την υπόθεσή σου στα αρχίδια τους και απο εκεί εκείνη παίρνει τον δρόμο της για την μόνιμη μη επίλυσή της. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά.

Αυτά για τον Οδυσσέα. Ο Χριστός την πάτησε κάπως έτσι, και μάλιστα ακόμα χειρότερα έμπλεξε γιατί η περίπτωσή του ήταν ιδιάζουσα. Ισχυρίστηκε ότι υπέστει απώλεια σώματος από λάθος λαό κατ’αρχήν. Δεν ήταν Γερμανικό φύλο.Δεν ήταν Σαξωνες. Δεν ήταν καν κανιβαλοι της Αφρικής.Δεν ήταν Καρχιδόνιοι. Δεν ήταν Ρωμάιοι.Ηταν ενάρετοι Ισραηλίτες. Οι οποίοι εν τω μεταξύ ειχαν κάνει ένσταση στο ανωτατο δικαστήριο ότι δεν ηταν επιλογή τους και παρασυρθηκαν απο τους Ρωμαίους οι οποίοι απλά ήθελαν να απαλλαγούν από έναν επαναστατη,πετώντας όμως τον “μουτζούρη” στο Σανχεντρίν. Λογικό είναι να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εκείνοι. Και τους πηραν στο κατόπι με μηνύσεις και αγωγές με δικηγόρους τσακάλια.(εξαίρετοι οι Ισραηλιτες δικηγόροι,να το πουμε αυτό.Αλλωστε το μεγαλύτερο συνδικαλισιτκό όργανο δικηγόρων στον κάτω κόσμο είναι Εβραϊκο) Και έφτιαξαν λοιπόν μια δικογραφία να γλυφεις και τα δάχτυλά σου: Τι αναδρομικά,τί για ψυχική οδύνη, τί για διαφυγόντα κέρδη ,τί για προσβολή προσωπικότητας, τι για συκοφαντική δυσφήμιση. Τους πήδηξαν τους Ρωμαίους (και πληρώνουν ακομα και σημερα,ως τον αιώνα τον άπαντα)

Μη μακρυγορώ όμως. Πολύπλοκη και δύσκολη η περίπτωση του Ναζωραίου. Ασε που δεν είχε καθόλου χαρτιά. Σαν πρόσφυγας στην Ελλαδα δηλαδή. Τίποτα. Τον βλέπει πρώτη μέρα ο ενοματάρχης του φυλακίου στον προθάλαμο,λίγο μετά τον Αχέροντα και του λέει βαριεστημένα. “Χαρτιά”. – Δεν έχω του απαντά Εκείνος. -“Τι θα πει δεν έχεις; Πως σε λένε; Απο που έρχεσαι; -“Ερχομαι απο ψηλά και εκει θα επιστρέψω. Πέρασα απο τη Γη για να…”
-Για να μαζέψεις χόρτα. Μας δουλευεις ρε φίλε; Τέλος πάντων. Ακου. Μια και δεν εχεις έγγραφα ταυτοποίησης, θα σου φτιάξουμε εμείς εδώ. Με 40 αργύρια, θα γίνεις νομοταγής πολίτης”!
–40; Εδώ η προδοσία μου κόστισε 30. Και για μια ταυτότητα τώρα μου λες 40…;
-Με τέτοια συμφωνία που έκανε ο Ιουδας και γω στη θέση του θα ντρεπόμουν και θα κρεμίομουν από δέντρο στο τέλος.Τέλος πάντων. Ακου να δεις φίλε.Εχουμε κι άλλες δουλειες. Αυτή ειναι η ταρίφα. Ελλην πολίτης θα γίνεις. Οχι παιξε γέλασε.
-Ναι,είναι κι αυτό. Βέβαια αυτό στο μέλλον ισως κάποιοι το εκμεταλευτούν και με θελήσουν για “πάρτι” τους. Αλλα τί να κάνω.
-Λοιπόν ξεκινάμε: Ονομα πατρός…;
-Αρητο το Ονομά Του.
-Δηλαδή;
-Αχρονος και Ακτιστος.
-Εκτός σχεδίου ειναι;
– Τέλος πάντων. Βάλε για την ευκολία της διαδικασίας Ελοχίμ.
-…Μητρός…;
– Μαρία.
-…Επώνυμο;
-Η αλλιως: Παναγία.
-Κατάλαβα…λαθρομετανάστης και αυτή. Ασε. Τα δικά της χαρτιά θα τα φτιάξω αργότερα. Και για γυναίκες έχουμε έκπτωση 20%
-Να είσαι καλά…τουλάχιστον τις σέβεστε.
-Δεν ειναι αυτό.Απλά ζυγίζουν λιγότερο.Ξέρεις τα Ζόντιακ δεν είναι τίποτα της προκοπής. Λιγο θαλασσα να κάνει εξω από τη Χίο,ντεραπαρει. Λέμε σε κείνο το κράτος να μας προμηθεύσει τίποτα καραβάκια της προκοπής. Απο τα παραπεταμένα τους έστω. Καμια “παντοφλα”, κανένα ρο-ρο έστω…Ολο υπόσχονται κι αυτοί…τελος πάντων. Στάσου εκεί στον τοίχο με πρόσωπο κατα δω να σου βγάλω μια φωτό για την ταυτότητα.

-Σε παρακαλώ,αν δεις φωτοστέφανο, μη δώσεις σημασία.
-Και συ αν δεις αστραπή,φλας θα είναι.
-Πότε θα ειναι έτοιμα;
-Σε μια βδομάδα. Εσυ εν τω μεταξύ τράβα να κρυφτείς στου Νταβέλη τη σπηλιά για λίγο.
-Τι μερος του λογου είναι αυτός;
-Ληστής. Αλλά μη τρομάζεις.Σε λίγο θα γίνει δρόμος στην Αθήνα.
-Α ωραία, προτιμώ να κάνω παρέα με ληστές. Οπως και με μοιχές, με ανάπηρους…
– Κοίτα, γνώμη επ’αυτού δεν έχω. “Μακρυά από μένανε και ας είναι…”
-Οχι δεν κατάλαβες…
-Μωρέ κατάλαβα. Ολοι τέτοια λέτε. “Δεν ειναι αυτό που νομίζεις…” “μια στιγμη να σου εξηγησω”. κλπ-κλπ. Δεν πειράζει.
-Και πάλι νομίζω ότι εχεις παρεξηγήσει…
-Λοιπον, τελειώσαμε. Τράβα όπως σου είπα να κρυφτείς. Να, από ‘δω ο Ηλίας θα σου δείξει το δρόμο
– Ω! Ο προφητης Ηλίας;!
-Οχι. Ο Ηλίας του 16ου. Παρίστανε επιτυχημένα των αστυνόμο και τελικά τον προσλάβαμε κανονικά. Σάμπως και οι κανονικοί είναι τίποτα παραπάνω;
– ….!

Περνούν οι μέρες, οι οποίες να θυμίσουμε ότι έχουν διαφορετική διάρκεια στον Αδη. Δεν είναι 24ωρο αλλά 24χρονο. Στην ουσία 75 χρόνια έμεινε κολλημενος στα ελληνικά γρανάζια ο Ιησούς.
Οι τρεις μέρες που αναφέρονται στις γραφες,ειναι για διευκολυνση της κατανοησης.
Απο τον “Αννα” στον “Καιάφα” και κει κάτω. Απο το Δημο στα ΚΕΠ,απο κει ξανα στο Δήμο.Κατόπιν στο τμημα μεταναστευτικής πολιτικής του Εσωτερικών, κατόπιν στο τμήμα το μεταφρασικό του υπ. Εξωτερικών και δώστου επιτροπές και δώστου χαρτούρα. Οι έλληνες έχουν αναλάβει το γραφειοκρατικό σε αντάλλαγμα να μη χωθούν στις φλόγες των καζανιών. Οσο καθυστερούν τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν,τοσο περισσότερο εμφανίζονται ως χρήσιμοι. Πανέξυπνοι άνθρωποι.

Εχουν πλέξει ένα ιστό αράχνης ανευθυνουπεύθυνων και πέρα-δώθε διαδικασιών, με αποτέλεσμα ναι μεν εκείνοι να την σκαπουλάρουν,αλλα και αιτίας τους να καθυστερεί και η Δευτέρα Παρουσία,αφού ακόμα και τώρα, 2.000 τοσα χρονια αργότερα, ουδεις γωνρίζει ποιος πρεπει να κατσει στα δεξια και ποιος στα αριστερά. Ο Αδης έχει χάσει την μπάλα,αλλα και δεν τους διαολοστέλνει,γιατι αν το κάνει θα επιστρέψουν σε εκείνον. Οπότε εξαρτάται και κεινος απο τις ορέξεις τους. Κατα βάση κυβερνούν εκει αυτοί. Μπορεί στην επάνω ζωή να είναι για καρπαζιές και ανύπαρκτοι,αλλα εδώ κάτω κάνουν κουμάντο με την μέθοδο του “διαίρει και εβασίλεψε” Δηλαδή “χώρισε τα χαρτιά και ψάξε τα αρχεία στο χάος και θα σε πάρει το ηλιοβασίλεμα αποκαμωμένο”. Και φτου και απ΄την αρχή.. Ουκ έσται Τέλος.
Σχεδόν 100 ετών λοιπόν κατάφερε με τα πολλά να ξαναγυρίσει στον απάνω κόσμο ο Θεάνθρωπος. Ακόμα και αυτός συνάντησε τεράστιες δυσκολίες και απεκτησε ιδίαν εμπειρία περί του ελληνικού δημοσίου.(Κανονικά οι αίθουσες αναμονής εδώ δεν θα έπρεπε να έχουν παγκάκια και μηχανές αρίθμησης προτεραιότητας αλλά στασίδια και μανουάλια).
Καθημαγμένος,με τρομερούς πονοκεφάλους, με διαρκές τρέμουλο και τα νεύρα του να έχουν γίνει σα πλοκάμια χταποδιού, ο Ιησούς δίνει μια στο λήθο της εισόδου του τάφου πλακώνοντας δυο φρουρούς.Ειχαν θρέψει οι πληγές στο σώμα και είχαν ανοιξει άλλες στο μυαλό.

Βλέπουν το θέαμα οι μυροφόρες που πλησίαζαν εκείνη την ώρα.
“Ω Θεέ μου δεν μπορεί να ειναι αλήθεια”.
-Μαρία, μη πεις τίποτα σε κανένα λεει Εκείνος.
-Οτι Αναστήθηκες;
-Οχι. Οτι έχω πλαστά χαρτιά. Πάω Ελλάδα. Αύριο φεύγω για Κρήτη…
-Να πάρε και αυτό Κύριε.
-Τι είναι αυτό;
– Λεμε “μύρο”. Στην ουσία είναι μυστική συνταγή για ποτό. Παρ’την. Θα φτιάξεις τσικουδιά. Θα τους μάθεις εκεί να την πίνουν. Θα γίνεις φίρμα.
– …”Εγώ ειμί η άμπελος”!
– Α γειά σου…!
-Αυτή μάλιστα. Ειναι Αποστολή. Οχι να προσπαθώ να πείσω υπαθρώπους με σοφά λόγια και λιτή ζωή και να αντιμετωπίζομαι ως τρελός ή εγκληματίας.Θα αλλάξω όνομα.Εμμανουήλ.Μανωλιός δηλαδή.
Θα γίνω αμπελουργός. Θα τους κάνω λιάρδα. Θα τους φέρνω στο κέφι. Ισως έτσι γίνονται καλύτεροι. Γουλιά-γουλιά. “Αινείτε Αυτόν εν τυμπάνω τσε χορό, εν χορδές τσε οργάνοις…”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΕΠ΄ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αν δεν ηξερα οτι αυριο-μεθαυριο θα ξαναγραψεις κατι αναλογο, θα ελεγα πως ειναι οτι πιο φανταστικο εχω διαβασει απ`τα γραπτα σου….

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Εκπληκτικά απολαυστικός, όπως πάντα.