Α Ε Κ – ΠΑΟΚ, τελικός κυπέλλου 2023

Δυστυχώς η μοίρα, μας το έφερε κι αυτό. Ποιο; Να παίζει μαζική άμυνα η ΑΕΚ. Να θυμίζει τον Πλατανιά απέναντι σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Και να το βλέπουμε αυτό στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη. Τι να πεις ρε πούστη μου για την σημερινή γιορτή μας που έγινε θρίλερ.

Που βέβαια έχει εξήγηση ανεξάρτητα από την όλη ομάδα : Και η εξήγηση είναι ο χειρότερος παίκτης πάντα, ο Γκαρσία που δεν σκοράρει από τα δύο μέτρα. Και μετά από ένα λεπτό, να κάνει ένα αδιανόητο διπλό λάθος ο Ρότα, και η ομάδα μας να παίζει με δέκα παίκτες. Διώξε ρε μαλάκα που νόμισες ότι έγινες παίκτης, την μπάλα αράουτ ή πίσω. Τι πας να κάνεις εκεί; Και καλά αυτό. Αν δηλαδή τρώγαμε γκολ, τι θα γινόταν; ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

Αυτή λοιπόν η αποβολή χάλασε όλο το σύστημα μας. Η ομάδα μας κλείστηκε πίσω στα καρέ της, με δεξί μπακ τον Πινέδα κι άρα χωρίς κέντρο για να επιτεθεί οργανωμένα. Είχαμε και τον Ελίασον εκτός τόπου και χρόνου παρέα με τον Γκατσίνοβιτς και βλέπαμε τουρλουμπούκι από εμάς. Και βλέπαμε και τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να φτιάχνει τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες, που τις δύο τις εξουδετέρωσε ο Στάνκοβιτς και την άλλη το δοκάρι.

Και γιατί σώθηκε η ΑΕΚ; Λόγω τύχης καθαρά. Και λόγω της νοοτροπίας του αντιπάλου, που έδειξε σαφώς ότι είχε μπει στον τελικό με σκοπό να μην συντριβεί. Και ξαφνικά βρέθηκε σε ένα παιχνίδι κατοχής επιθετικής, με την ΑΕΚ να μην πρεσάρει μπροστά και να διώχνει στα κουτουρού. Μια ΑΕΚ που είχε προηγηθεί τυχαία με ένα γκολ του Μουκουντί. Μια ΑΕΚ που την ακύρωσε κάποιος Ρότα. Και που χάλασε την μαγική βραδυά στην οποίαν πρωταγωνίστησαν ο Βίντα, ο Σιμάνσκι, ο Στάνκοβιτς και ο Χατζησαφί σαν ήρωες για να καλύψουν έναν ανύπαρκτο. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για το πρώτο μέρος, παρά μόνο η ρέντα μας και η ανικανότητα του ΠΑΟΚ που σε κάποιες φάσεις έκρυψε την μπάλα κι έπαιξε μπαλάρα. Αδικείται σαφέστατα από το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, πραγματικά ξέχναγες την μπάλα που ήξερες. Ο μεν ΠΑΟΚ συνέχισε την φλυαρία του για κανά μισάωρο, η δε ΑΕΚ ήταν παθητική άσχετα αν φαινόταν ότι σκεφτόταν κάποιες αντεπιθέσεις. Ήταν εκείνο το διάστημα που ενώ περίμενες την βοήθεια από τον πάγκο, ο Αλμέιδα την άφησε χωρίς δεξί μπακ και χωρίς δημιουργία στο κέντρο. Και δεν έφτασε αυτό. Όταν αποφάσισε να κάνει αλλαγές, τα πράματα γίνανε μαντάρα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Δεν είναι δυνατόν να μένει μέσα ο Γκατσίνοβιτς κι ο Ελίασον και να βγαίνει ο Πινέδα. Κι ας μου πει όποιος θέλει ότι δικαιώθηκε ο Αλμέιδα από την εικόνα της ομάδας. Όχι από το αποτέλεσμα. Διότι οι αλλαγές δεν άλλαξαν τίποτα, τολμώ να πω ότι μπέρδεψαν χειρότερα την ομάδα κι ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρότατες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει τουλάχιστον. Σαφέστατα βέβαια πολύ κατώτερος από την απόδοση του στο πρώτο μέρος.

Και δεν θέλω να ακούω δικαιολογίες για δέκα παίκτες και κουραφέξαλα. Το σημερινό παιχνίδι είναι όνειδος για την ομαδάρα που είχαμε φέτος και που θα μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερα ακόμα και με δέκα παίκτες. Σιγά που διαλυθήκαμε επειδή βγήκε κάποιος Ρότα. Και που κάλυψαν την μαλακία του επάξια, εκτός από αυτούς που έχω αναφέρει, και ο Στάνκοβιτς αλλά κι ο Τσούμπερ, που για άλλη μία φορά του έβγαλα το καπέλο για το τακτικό του παιχνίδι και για το ασύλληπτο τρέξιμο του.

Ξαναλέω όμως, διότι εδώ δεν είμαστε γαύροι ούτε αλογοτροφές, ότι δεν αξίζαμε σήμερα το κύπελλο. Μπορεί να το αξίζαμε από την μοίρα, αλλά σήμερα η απόδοση μας ήταν για τα μπάζα σε όλα τα επίπεδα. Κι εγώ φυσικά δεν πανηγυρίζω τέτοιους τίτλους άσχετα αν δίνω συγχαρητήρια στον προπονητή και στους παίκτες, πλην Ρότα, για το νταμπλ. Και ξαναγυρίζω σε κείνο το κείμενο που έγραψα μια εβδομάδα πριν, και συγκεκριμένα στο υγ2. Όποιος θέλει το ξαναδιαβάζει. Όπως επίσης όποιος θέλει θυμάται εκείνον τον τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, που με κορυφαίο τον Αρβανίτη είχαμε πάρει πάλι τη νίκη. Που έκανε όλους τους οπαδούς να γελάνε κι όλους τους φιλάθλους να κουνάνε το κεφάλι τους.

Ζήτω η ΑΕΚ μας. Αλλά και ζήτω ο Βίνταρος που είναι γεννημένος νικητής. Ζήτω κι ο Στάνκοβιτς που ήταν τελικά ο πιο πολύτιμος. Ζήτω κι ο τελικός κυπέλλου που δεν έγινε με κόσμο. Κρίμα να ταλαιπωρείτο με αυτήν την απόδοση. Από την τηλεόραση το ζήσαμε πιο χαλαρά, ποτών βοηθούντων.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟΚ, τελικός κυπέλλου 2023

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλησπέρα ή καλύτερα Νταμπλούχε καλησπέρα.Οσο πέρναγε η ωρα σκεφτόμουν οτι μας το χρωστάει η μοίρα.Δοκάρι καιβειδικα η ευκαιρια του Αγκούστο.
    Το αστείο είναι οτι η υπερομάδα των 90’s με τα 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα δεν πήρε νταμπλ.Το πήραμε σήμερα με τον τρόπο που ολοι είδαμε.
    Η ιστορία γράφτηκε.
    Για Ροτα τα έχουμε πεί,τον έφαγε η αμπαλοσύνη του.Α ρε Σιντιμπε κανε προετοιμασία κανονική να σε δούμε του χρόνου.
    Τρομερό φίνις αλλά και αφετηρία για την επόμενη χρονιά.
    ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Διαφωνώ κάθετα. Υπάρχουν ειδικές συνθήκες όπως και στη ζωή. Στο τέλος της σεζόν παίζεις ολόκληρο αγώνα με 10 παίκτες. Δεν έχει σημασία ποιος βγήκε, αλλά δεν μπορεί να απαιτεί κανένας κάτι περισσότερο από τη στάση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΕΚ στο γήπεδο. Δεν έχει ξαναγινει στην ιστορία να μη δεχθεί ομάδα με 10 από τόσο νωρίς γκολ. Δυο ήταν οι μεγάλες φάσεις του παοκ, το δοκάρι και η μοναδικη καλή στο Β. Λίγες ημέρες πριν έφαγαν 4 σε αντίστοιχες συνθήκες από μια ΑΕΚ που περπατούσε.

    Προσωπικά θεωρώ αυτό το κύπελλο τεράστιο επίτευγμα, μοναδικό παγκοσμίως. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, 11 vs 11 θα ρίχναμε 4 για πλάκα, αυτή είναι η διαφορά μας. Βρεθήκαμε όμως μπροστά σε πολύ δύσκολο σενάριο. Ε, λοιπόν, δεν μάσησε η ΑΕΚΑΡΑ. Πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε! Κανένας μας δεν ξέρει πόσα λεπτά είχε ο κάθε παίκτης απέναντι σε 11 όχι σε 10. Αυτά τα ξέρει ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΡΙΑΣ!

    Κορυφαίος ο Βίντα και από κοντά Μουκουντί, Τσούμπερ, Στάνκοβιτς, Χφι, Γκατσίνοβιτς. Κανένας δεν υστέρησε, το γκολ του Φερνάντες απλά, παγκόσμιας κλάσης.

    Επαναφορά στην κανονικότητα και στα πραγματικά μεγέθη!

    ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ!

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Στρωθήκαμε για παϊδάκια και τελικά μας σέρβιραν φασολάδα.
    Στραβωσε νωρις και αναγκαστικά μεταβήκαμε σε ρολο Παναθηναικου και ευτυχως είχαμε και την τύχη του ( η οποια ευτυχως στο τέλος του πρωταθλήματος τον εγκατεληψε μαζι με τις δυνάμεις του) Με τη Μπαρτσελόνα παίζαμε;

    Τα πολλά τρεξιματα,την “πνευματική” ετοιμοτητα κρατάμε. Μια ομάδα που ειχε μάθει να χυμάει, έπρεπε αίφνης να παραστήσει τον Νικο Ξανθόπουλο για να επιβιώσει. Και τα κατάφερε.

    Ο Μουκουντί – η αδυναμία μου- αξιζε να κλείσει ετσι την σεζόν.Σταθερός και σίγουρος απ΄την αρχη ως το τελευταιο αυτό ματς.
    Πολύ τρέξιμο όλοι. Και μάλιστα τέτοια εποχή. Γινεται καλή δουλειά.
    Για τον τράβα-Ρώτα τα έχουμε πει αρκετοί. Παριστάνει τον Καφού της Λεστινίτσας. Τί είναι χειρότερο; Να φας γκολ στο 7′ ή να μείνεις με δέκα πάικτες απο το 7′; Δεν χρειάζεται απάντηση νομίζω. Ο τύπος είναι μαλάκας με χερούλια.

    Αυτό το κύπελο ηταν απλα το πλαστικό κερασακι στην πεντανοστιμη τούρτα της σεζόν 2022-2023. Μεχρι εκει και τέλος.
    Συγχαρητήρια.
    Πάμε για τα επόμενα.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Το σημερινό κύπελλο ειδικά αφιερώνεται σε ολα τα χανούμια του Βορρά, σε όλες τις ενωσίτικες ψυχάρες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΘΡΑΚΗΣ.

    Να στε καλά αδέρφια, είναι πολλά τα χρόνια…

  5. Ο/Η bandog λέει:

    διαφωνω τελειως.

    βασει των δεδομενων του αγωνα απο το 6ο λεπτο και του κινητρου του ΠΑΟκ πριν απο τον αγωνα , ο πααοκ επρεπε να κυνηγησεις και να εντυπωσιασει.

    η αεκ επρεπε απλα να κανει επιδειξη ανωτεροτητας , ψυχραιμιας και κυνισμου και να σκοτωσει ενα ενοχλητικο κουνουπι χωρις να σηκωθει απο την αιωρα της.

    το εκανε και μπραβο της !

    μπραβο στο ξεφτιλισμα και την οριστικη διαλυση της μπουγατσας και μπραβο και στον κοντο για το αλητικο γκολ !

    η πιο μαγικη χρονια στην ιστορια της ομαδας θα πιασει το απολυτο με μια καλη ευρωπαϊκη προκριση!

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Δεν τον έφαγε η αμπαλοσύνη του. Τον έφαγε η αλαζονεία του. καθαρό για μένα αυτό. Απλά δεν κάνει. Τέλος. Καμία έκπτωση.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Βάσει των δεδομένων λοιπόν που λες, δεν το έκανε ο ΠΑΟΚ; Δεν κυνήγησε; Δεν εντυπωσίασε; Πόσες ομάδες θυμάσαι φέτος που κλείσανε την ΑΕΚ; Έκανε επίδειξη ανωτερότητας η ομάδα μας που έπαιζε σαν τον Πλατανιά; Που δεν μπορούσε όχι μόνο να παίξει το παιχνίδι της αλλά ούτε και να κρατήσει την μπάλα; Άρα, όταν κάποιος σε παίζει φοβικά, να μην λες για πούλμαν αλλά για ανωτερότητα και κυνισμό. Και μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις. Όμως οι λέξεις και οι ορισμοί, έχουν σαφέστατη ερμηνεία είτε άμεσα είτε περιφραστικά. Οπότε σε καλώ να παρακολουθήσεις το κανάλι των γάβρων ή να αγοράσεις ένα βιβλίο με τίτλο : η μπάλα είναι στρογγυλή.
    Μπράβο λες σε έναν μαθητή που πήρε άριστα διότι διάβασε. Μπράβο δεν δίνεις σε έναν κλέφτη που έκλεψε. Και οι δύο τον πέτυχαν τον στόχο.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Η φάση που ο Ρότα κρατάει την ταμπέλα MVP, αποδεικνύει πόσο μαλάκας είναι σαν χαρακτήρας και πόσο ανύπαρκτος παίκτης είναι. Θα έπρεπε να έχει αντίπαλο τον Βίντα για να το καταλάβει αλλά είναι από τους τυχερούς. Κι είναι το δεύτερο παιχνίδι που λιγοψυχάει με λάθος. Το πρώτο ήταν στην λεωφόρο, που δήθεν χτύπησε.
    ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Εχω την εντυπωση οτι ο Αλμείδα “βραζει” μεσα του με τον Ρώτα. Αν μπορουσε θα τον επνιγε δημοσίως. Ας δηλωνει on camera “όταν θελεις να γράψεις ιστορία,πρέπει να υποφέρεις”. Απο που προκυπτει ότι 10 πρεπει να υποφέρουν ενα μαλάκα και να διακυβεύονται οι κόποι τους;
    Φυσικά η ΑΕΚ και ο ίδιος ο προπονητής ξέρουν ότι η πρώτη μεταγραφη που πρεπει να γινει ειναι αυτή του δεξιού μπακ.
    “Σκούπισέ το” το μαλακισμένο και μιας και ανανεωσε συμβόλαιο (!!!) πρόσφατα, ασ΄το να σκουπίζει τον πάγκο.
    Αλλος Μάνταλος μας βρήκε. Αρα χρειάζεται ανάλογη αντιμετώπηση: “να τον απαλλάξουμε απο τις ευθυνες του” οπως ελεγε και ο Σαββόπουλος για τους ανεμβολιαστους που επρεπε δια της βίας να εμβολιαστούν, γιατί κινδυνευε το παλικάρι αυτό της μουσικής, ετών 80.

  10. Ο/Η bandog λέει:

    στηβεν παραβλεπεις το αριθμητικο μειονεκτημα απο το 6ο μολις λεπτο που αλλαζει τελειως τον αγωνιστικο σχεδιασμο της ομαδας σε εναν κρισιμο ματς.

    ηταν αναμενομενο οτι η ομαδα παιζοντας με μια εμπειρη ομαδα που εχει παικτες με ποιοτικα χαρακτηριστικα και εχει επιβληθει απεναντι της σε τρεις τελικους, δεν θα επαιζα σα να επαιζε με αριθμητικο μειονεκτημα απεναντι στη Λαμια , προσπαθωτας αν επθβληθει σε ολα τα μηκη και πλατη του χορτου.

    θα κλεινοταν πισω και θα εδινε χωρο στον ΠΑΟΚ για να χτυπησει σε καποια κοντρα ή στημενη φαση.

    η ουσια ειναι οτι το καταφερε με μεγαλυτερη ευκολια του αναμενομενου και εγω προσωπικα για πρωτη φορα ειδα εναν τελικο χωρις νευρα και φοβο του αντιπαλου.

    αυτο ειναι κατορθωμα αλμεϊδα!
    και μρπαβο του….

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Αδερφέ, δεν παραβλέπω το μειονέκτημα. Ίσα ίσα που το έχω υπερτονίσει. Όμως υπάρχει κι αυτός ο αντίλογος, που μακάρι να έχουμε ώρες για να συζητάμε. Δεν έχασες τον Μέσι, έχασες τον τίποτα. Δεν ήταν εικόνα αυτή ομάδας, όπως δεν ήταν εικόνα αυτό που έβλεπες με τις αλλαγές. Σου φάνηκαν κουρασμένοι οι Πινέδα και Σιμάνσκι; Όλα τα άλλα που λες για τον Αλμέιδα, συμφωνώ πλήρως.

  12. Ο/Η Γακης λέει:

    Τι εκτιμήσεις κάνετε άραγε για μπάτζετ; Θα ισχύσει το έσοδα-έξοδα και δεδομένου του γηπέδου, διαρκείας και σίγουρης συμμετοχής σε ομίλους να δούμε μια υπέρβαση απο τα συνηθισμένα;

    Για εμένα χρειαζόμαστε 4 παιχταραδες:

    -πινέδα ή αντι-πινεδα
    -άλλη μια χαφάρα τύπου χουανγκ που τον ηθελε αλμειδα
    -στοπερ γρηγορο μπαλαδορο βασικουρα
    -στραικερ γρηγορο με ευκολο γκολ (δεν ξερω τι κατασταση ειναι ο Πονσε που ακουγεται…)

    Θα πουλούσα με όλη μου τη χαρά Ρότα, Γκαρσία, Στάνκοβιτς για καλύτερους..

    και καλύτερη αντικατάσταση σε Αμπραμπατ, Μοχαμαντι, Σιντιμπέ..

    Δεν πιστευω θα γινονυ ολα αυτα, αλλα μακαρι να ερθουν εστω 2 παιχτες απο πανω ραφι (στοπερ, στραικερ).

    Φετος πρεπει να πουμε ημασταν κωλοφαροι, βγηκαν ολες οι μεταγγραφες, δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει δευτερη χρονια σερι… Παντως Αλμειδα δικαιωθηκε που ηθελε και για Πινεδα και για Χουανγκ.. Αναρωτιετμαι για Κικανοβιτς αν ειχε δικιο επισης..

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από ραοκ.στιβεν καλησπέρα.συγχαρητηρια γιατί νταμπλ εισασταν με διάφορα καλύτεροι όλη τη σεζόν.ειχα πολλα νεύρα με το Ρουμάνο από χθες μέχρι που διάβασα πριν από λίγο μια δήλωση του Τσίπρα.δεν φοβάμαι λέει την αυτοκριτική.τι λέει ρε το αλάνι.πεθανα στα γέλια.συγχαρητηρια και πάλι.

  14. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Συγχαρητήρια σε όλους , μία σπουδαία ποδοσφαιρική χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Δυστυχώς είδα μόνο τα highlights. Είχαμε μια ευκαιρία στο 11 vs 11 και τα δύο γκολ. Με βάση αυτά θα δώσω δίκιο στον Στήβεν. Ακόμα και με δέκα παίκτες μια καλή ομάδα πρέπει να έχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο να βγάλει κάποιες επιθέσεις της προκοπής και κάτι τέτοιο τουλάχιστον στα highlights δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Μια σοβαρή ομάδα ακόμα και στις νίκες πρέπει να το μελετάει το πράγμα, τι έκανα καλά και κέρδισα, τι δεν έκανα καλά και στάθηκα τυχερή, τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα, έτσι έρχεται η πρόοδος και οι επιτυχίες. Σε μία μαγική χρονιά πέρα από το νταμπλ κρατάμε ότι έχουν μπει κάποιες γερές βάσεις στο παιχνίδι μας αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης π.χ. στο build up από την άμυνα. Με ποιοτικές μεταγραφές μόνο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς για το μέλλον να βλέπουμε μια ΑΕΚΑΡΑ σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή έδρα να βγαίνει και να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Αγαπητέ steven η χρονιά βγήκε με το δεξί.

    Προπονητής πλέον υπάρχει, γήπεδο υπάρχει, ο κόσμος της ομάδας συσπειρωμένος δίπλα της, μια σχετικά καλή ομάδα με τις όποιες αδυναμίες της υπάρχει, ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι στο τερέν του Μήτσου για να αποφασίσει τον στόχο της χρονιάς που έρχεται.

    θα κάνει πασαλείμματα?, θα πάει για champions league?, θα πάει για europa?θα πάει μόνο για ελλάδα και ότι βγει?

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ…

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γακης : Δεν νομίζω ότι χρειάζεται υπέρβαση. Τα πάντα είναι πολύ προβλέψιμα πλέον ( εκτός από τα έξτρα διαρκείας για την Ευρώπη όσο αναφορά τις τιμές που θα ζητήσει ο τίγρης ή κάποια πώληση παικτών ). Αριστερά έχουμε κλείσει, όπως και δεξιά μπροστά αν ανανεώσει ο Μαρόκος. Στ’οπερ φυσικά και θα έρθει αφού φεύγει ο Τζαβέλας. Σέντερ φορ σίγουρα αφού ο Αραούχο θα λείπει, ο βαν Φέερτ δεν υπολογίζεται και ο Γκαρσία μπορεί και να πουληθεί. Μην έρθουν και δύο. Δεξί μπακ σίγουρα αναζητείται ενώ δυό χαφ ( αν δεν μείνει ο Πινέδα ) είναι στάνταρ. Μεταγραφή αεροδρομίου την αποκλείω αφού το γήπεδο θα είναι sold out ούτως ή άλλως.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς PAOK : Καλησπέρα αδερφέ. Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια γενικώς, τα οποία και ανταποδίδω ειδικώς : Στον τελικό ήσασταν μακράν καλύτεροι απλώς δεν ήσασταν προετοιμασμένοι ότι θα παίξετε ποδόσφαιρο και γήπεδο κατοχής. Δεν έχει σημασία, όπως δεν έχει σημασία τι δήλωσε ο Λουτσέσκου, που μοιάζει πλέον να έγινε μέρος του καινούργιου συστήματος. Εύχομαι να ξαναδούμε παιχνίδια μαζί στις κερκίδες με την απαραίτητη καζούρα εκατέρωθεν.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕ : Ορθότατος αδερφέ. Ανάλυση δεν γίνεται μόνο επειδή δεν βγήκε ένα budget αλλά κι όταν βγήκε κι ήταν υπερβολικά θετικό ενώ δεν είχε προβλεφθεί. ο Αλμέιδα χοντρομαλακίστηκε αλλά του ήταν γραφτό ή βαλτό ή στητό…

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : …όπως κι ένα business plan πώλησης…Στο χέρι του κι αυτό και κυριολεκτώ.

  20. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Μιας και μας έκανε ονειροπόλους ξανά αυτή η ομάδα, ας ονειρευτώ παρουσία στον τελικό του Conference στη ΝΦ…

    Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει το βίντεο να παίξει στο μυαλό του Εγγυητή και να βάλει το χέρι στην τσέπη βαθιά και σωστά;

  21. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Κυριοι…η ιστορια εγραψε για το 2023 ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟ.
    Οτι χρειαζομεστε 5 παιχτες ΑΜΕΣΑ ειναι γεγονος. Και εαν υπαρχουν πωλησεις,τοτε καποιους παραπανω και ενδεκαδατους μαλιστα.
    Καποιες “πατατες” που εγιναν φετος καλυφθηκαν πισω απο το νταμπλ,και καλα πηγε θα ελεγα. Μπροστα στο προσφατο παρελθον,η ομαδα παρουσιαστηκε υπερηχητικη, εξωπραγματικη, διαστημικη,τρομοκρατικη (!)…και βαλε να πανε πηγανε.
    Αμα βαλεις μεσα και τις εμφανισεις των υπολοιπων big , τοτε ησουν για Αγγλια μερια !
    Το ζητουμενο τωρα ειναι η ενισχυση και για Ευρωπη και για Ελλαδα. Αμα θελουμε να εχουμε συνεχεια βεβαια. Θα μειωθουν και οι ξενες διαιτησιες του χρονου και θα επαναφερουμε την ελληνικη κανονικοτητα στα γηπεδα,οποτε επειδη ποτε δεν ξερεις,πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για ολα.
    Θα μπει μπροστα σχεδιο πωλησης του “πακετου” ?
    Καλο το timing ,αλλα στο μυαλο του ΜΕΛ δεν ξερω τι σκεψεις περνανε. Ενα πραμα φοβαμαι μονο , το μπλεξιμο με θυγατρομητρικες καποιων offshores με εδρα τιποτα νησια των Χριστουγεννων η του Πασχα η το ορος Ερεβος της Ανταρκτικης . Και φυσικα την εκπροσωπιση τους στην Ελλαδα και στην ομαδα ειδικως .

  22. Ο/Η Γάκης λέει:

    Ειδικά αν φύγει ο Πινέδα, χρειαζόμαστε μεταγγραφή αεροδρόμιου για το κέντρο (για μένα θέλουμε δύο Πινέδα)

    Μετά από τόσα χρόνια που το μπατζετ ήταν στα τάρταρα, αν φέτος μετά από τόσο τρομερη σεζον και έχοντας βάσεις αγωνιστικα, δεν φέρει ο προεδρος εστω 2 παιχτες να μας πανε ενα λεβελ παραπανω, θα ειναι για αλλη μια φορα ξενερωμα..

    γιατι το οικονομικο υποβαθρο υπαρχει ξεκαθαρα και επιτρεπει υπερβαση.. και σιγουρα χρειαζεται υπερβαση στο υπαρχον ροστερ για να μπει τσου-λου και να σταθει εκει αξιοπρεπως..

    Το θεμα δεν ειναι να μεινουμε στα ιδια επιπεδα, αλλα να εξελισσομαστε, αφού υπαρχουν τα θεμελια σε αγωνιστικο-οικονομικο επιπεδο…δεν ξερω ποσο την κατεχει την λογικη αυτη ο Μελ…

    ας κανει έστω ενα δωρο ουσίας στον Αλμειδα τουλαχιστον..

  23. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα.Ξεκινησε η αγαπημένη μας περίοδος,αυτή των μεταγραφών.
    Για το τι χρειάζεται η ομάδα ολοι έχουμε και απο μια αποψη.Θα ήθελα οι επιλογές Αλμέιδα να εχουν δυο κατευθύνσεις.Πρώτον τη προσθήκη ποιότητας,3 με 4 μεταγραφές,και δεύτερον το βλέμα στο μέλλον με νεαρους με προοπτικές εξέλιξης.
    Τωρα για τις θέσεις πιστεύω χρειάζεται στον άξονα απο τέρμα μεχρι σεντερ φορ και δυο καλές επιλογές για πλάγια μπακ.

  24. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Καλησπέρα σε όλους.
    Τώρα που κατάκατσε ο κουρνιαχτός:

    – Συμφωνώ με το Στηβ ότι δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την τακτική εικόνα της ομάδας στον τελικό. Για εμένα έπρεπε το πολύ στο ημίχρονο (αν όχι μόλις σκόραρε) να βάλει το Σιντιμπε και να βγάλει μέσο, ίσως και το Λιβάι (να παίξει χωρίς 9ρι, όλοι οι υπόλοιποι στις φυσικές τους θέσεις). Γενικά δίναμε τη μπάλα εύκολα, βγάζαν ευκαιρίες ειδικά στην κορυφή του κουτιού, εκεί που έλειπε το χαφ για να μαρκάρει και υπήρχαν κενά.
    – Είδα λίγο στα γρήγορα την ΑΕΚ με 10 (πάλι νωρίς) το 18 στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ, καθώς και (πιο αργά) στη Γλασκώβη. Ο Μανόλο τους είχε σαφώς πιο καλά προετοιμασμένους τακτικά και ψυχολογικά για τέτοια συνθήκη….
    – Ο Ρότα έπρεπε να τιμωρηθεί με ίσο ποσο με το κατα κεφαλήν πριμ των υπολοίπων.
    – Ο Στάνκοβιτς είναι σαφώς καλύτερος στις εξόδους. Νομίζω του χρόνου πρέπει να πάρει και ευρωπαικά, ίσως και αρκετά ντέρμπι. Ψυχολογία δεν έχει απλά, δε νομίζω ότι είναι χειρότερος από τον Αθανασιάδη. Είναι άλλωστε τρις πρωταθλητής στη Αυστρία σε καλή ομάδα και στην Ευρώπη.
    – Ο Κλεφτοκοτάς δεν έχασε λόγω λάθος τακτικής (ευκαιρίες βγήκαν αρκετές), αλλά της απαράδεκτης ψυχολογίας και κουλτούρας που έχει επιβάλει και στην ομάδα. Καταστρέφει και νέους παίκτες έτσι. Γι αυτό και δεν έχει ελπίδα για παραπάνω από τρίτος (κοινώς τα πραγματικά κυβικά του ΠΑΟΚ).

    Βέβαια…

    – Η ομάδα δεν ήταν γενικά ήδη σε διακοπές και τρέξαν κιόλας, όπως και στις 3 ευκαιρίες σκοράραν τις 2, που δείχνει πρέπουσα συγκέντρωση.
    – Η συνθήκη 10 από το 5ο ήταν άγνωστη. Η ομάδα ακόμα έχει να μάθει να ανταποκρίνεται σε διάφορες διαφορετικές καταστάσεις, πιστεύω του χρόνου πρέπει να κλείσουν και οι υπόλοιπες βασικές συνθήκες, ενώ να αποκτήσει και περισότερους τρόπους παιχνιδιού, γιατί στην Ευρώπη….δε μας παίρνει, πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σε πιο χαμηλά μέτρα και με λιγότερη κατοχή. Εκεί χρειάζονται (και ευτυχώς ανταποκρίθηκαν) έμπειροι και νικητές παίκτες σαν τον Βίντα πίσω και τον Τσούμπερ μπροστά. Αλλα χωρίς τερματοφύλακα (νομίζω πάλι ότι ο Στάνκοβιτς απόδειξε ότι μπορεί) και το χαφ-κολώνα (άρα Πινιέδα πρέπει να μείνει) δεν έχουμε τον πυρήνα και για Ευρώπη. Αν κλείσει αυτή η τετράδα και του χρόνου και προστεθεί και ένας έμπειρος κεντρικός αμυντικός να αναπληρώνει το Βίντα, θα πάμε πολύ καλά.
    – Οι 5 που αλλαχτήκαν ήταν πάνσωστοι, όμως! Ίσως να έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα βέβαια. Ο μόνος από τους 5 μεσους/επιθετικούς που έμεινε μέσα ήταν ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Τσούμπερ. Παρατήρησα την τακτική του προσήλωση και τα τρεξίματα και πως κάλυπτε φανταστικά το Ζίβκοβιτς και μετά πως στο 92 (!!!!) είχε πνευμόνια και μυαλό να κάνει την κίνηση και να σπάσει μπάλα στο Φερνάντες. Οπότε εκεί ο Ματίας δικαιώνεται.
    – Να προσθέσω κάτι: Το γκολ-ποίημα του Φερνάντες ήταν πολύ σημαντικότερο από το παιχνίδι μόνο. Βούλωσε ΟΡΙΣΤΙΚΑ κάτι Αλαφούζους, μιλάμε για τον παίκτη εκτός 20δας που κάνει τεχνικά κάτι που δε μπορούν οι καραβασικοί στους άλλους. Επίσης, και για ΕΠΟ-Λίγδα κάπου βάζει ένα γλυκό κερασάκι σε μία χρονιά τοξικότητας, φουστών, μεθυσμένων διαιτητών, κλάψας στο Μητσοτάκη, ανικανότητας να βρεθεί γήπεδο. Κάπου αυτό το ποίημα φέρνει closure. Βάλτε και τις σωστές εκτός γηπέδου κινήσεις με τον ΑΜΕΑ ΠΑΟΚτζη πιτσιρικά, με το pasillo και Αραούχο-Καμπανό. Αυτό μας συμφέρει κλείνοντας ιδανικά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τη σεζόν (έχουμε και εκλογές και δε θέλει κανείς άλλο πατιρντί). Αυτό μου δίνει αυξημένες ελπίδες και για του χρόνου.

    Αυτά για το παιχνίδι, η ΑΕΚ μας χάρισε μία χρονιά σαν εκείνη του 78 (τότε ήμαστε και ευρωπαικά όμως υπολογίσιμοι). Εγώ ήμουν 3, τα βλέπω στο Youtube και μου τα διηγείται ο πατέρας μου, τώρα έχω να μοιράζομαι και με το γιό μου. Άνοιξε τριετία κυριαρχίας, θα ήθελα το λιγότερο ένα ακόμα πρωτάθλημα και 2 καλές ευρωπαικές πορείες. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε, καλή εβδομάδα!

  25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς κοκκινιάς

    στηβενάρα σήμερα ήσουν στα φιλαδέλφεια?

    επίσης γνωρίζεις γιατί ο jack – ο αγαπητός ιάκωβος μελισσανίδης- γιατί δεν εμφανίζεται? είναι καλά από υγεία?

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Αδερφέ, δεν ήμουν. Είτε είχα ( που είχα ) δουλειά, είτε δεν είχα, δεν θα ήμουν. Ορισμένα πράματα με ξεπερνούν…