ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Χιλιάδες μέτρα θα πάρει πίσω ο Σύριζα. Αυτό δεν το συζητάμε. Είναι δέσμευση του αρχηγού οτι για τα χρέη μας, θα πληρώσει ο Σόιμπλε. Που οφείλει και μόνο σαν όνομα : Σόι – μπλε. Δηλαδή κρυφονεοδημοκράτης. Αλλά και οφείλει σαν Γερμανός που εφωτίσθη από τον αρχαίον ελληνικόν πολιτισμόν.

Ασχέτως όμως μέτρων, ο Σύριζα θα αλλάξει και συγκεκριμένα πρωτόκολα διαμαρτυρίας. Είτε μιλάμε για πορείες, είτε για καθιστικές αντιδράσεις, είτε για απεργίες. Παλιώσανε τα χόμπυ τα παλιά. Ο κόσμος έχει εξελιχθεί και δεν θέλει τα στερεότυπα. Αυτά με τα οποία γαλουχήθηκαν οι πατεράδες μας. Που δεν είχαν κοντρόλ τηλεόρασης στο χέρι.

Η πρόταση αυτή είχε πέσει σαν βόμβα στην συνιστώσα του κόμματος. Η οποία συνιστώσα, πρέπει να ομολογήσω οτι είναι παραδοσιακή. Μέχρι που επί κεφαλής ανέλαβε αυτός ο Μιχελογιαννάκης. Ο οποίος αποφάσισε και να δείξει τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να διαμαρτύρονται οι βουλευτές κατ’ αρχάς αλλά κι όλοι οι αγανακτισμένοι κατόπιν.

Λογικά λοιπόν, εξέθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο. Δεν έχει σημασία η ποσότητα της αντίστασης πλέον, αλλά η ποιότητα της. Πρώτο βήμα αλλαγής. Διότι αγαπητοί, ποιός πλέον πηγαίνει για αντίσταση στο Σύνταγμα; Και μάλιστα απέναντι από το γραφείο του; Ουδείς λέω εγώ. Μια ματιά άμα ρίξεις στα Εξάρχεια, εκεί που ακόμα έχει μείνει η αστυνομία που τρώει ψυγεία από τις ταράτσες, θα δεις, οτι κανένας ντόπιος δεν κάνει αντίσταση. Εισαγόμενοι είναι όλοι από άλλες περιοχές. Πώς δίνουμε ραντεβού κι εμείς σε στέκια μακριά από τα σπίτια μας;

Ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης λοιπόν, εκλεγμένος είναι αυτός από τον περήφανο λαό του Ηρακλείου Κρήτης που πάντα έδινε 75% στο Πασόκ, έκανε την πρόταση του πραγματικότητα. Λογικό είναι αυτό. Σαν γνήσιος ηγέτης, έπεσε στην φωτιά. Της απεργίας ξάπλας μετά υπνόσακκου. Παράτησε ο αντιστάτης τα σακάκια και την δημόσια θέρμανση της βουλής, και πήγε σε μέρος που ούτε κοινός καταναλωτής δεν πατάει πλέον. He went there, where no man has gone before, όπως έλεγε και το ημερολόγιο του Κάπτεν Κερκ. Εντάξει και λίγη υπερβολή, επιτρέπεται στον συγγραφέα.

Διότι πριν,  είχαν πάει στην δημόσια πλατεία,  και καμιά εκατοστή Σύροι, που δεν είναι μετανάστες ή λαθρομετανάστες, αλλά πρόσφυγες. Έτσι λέει το διεθνές δίκαιο αλλά και η συμφωνία που έχει υπογράψει η ΕΕ με τον Σαντάμ ή τον Άσαντ. Μην με ρωτήσετε γιατί γίνεται της πουτάνας εκεί και πριν αλλά και τώρα. Σημασία έχουν πάντα οι υπογραφές.

Οι οποίες ανάγκασαν ολόκληρο Μιχελογιαννάκη, να ξαπλώσει δίπλα στους Σύρους. Ουδέποτε είχε ξαπλώσει ο συγκεκριμένος βουλευτής για το 30% ανέργων που έχουμε σαν Έλληνες πολίτες. Τι να του πουν οι πλειοψηφίες; Οι εκατό Σύροι τον νοιάζουν. Είναι το δεύτερο βήμα αλλαγής των διαμαρτυριών : Ποτέ δεν ασχολείσαι με το πρόβλημα σου. Σαν τον Σύριζα, που επιμένει οτι το πρόβλημα χρέους είναι διεθνές κι όχι ελληνικό. Σαν παλιά στο ΕΜΠ, που κάναμε καταλήψεις για τις μπανάνες της Γουατεμάλας. Ο ελληνικός λαός είναι πάντα στην ουσία. Δημοκρατία εξαγόμενη λέμε. Τι να την κάνεις μέσα; Μέσα τα έχουμε όλα λύσει παλαιόθεν με τον γέρο της δημοκρατίας . Που εξ άλλου έφερε και την χούντα και είχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αλλά στην χούντα είχαμε απουσία του λαού.

Εν πάσει περιπτώσει, ο Μιχελογιαννάκης, αυτός που με δυσκολία μιλάει τα ελληνικά,  το έκανε. Το τρίτο βήμα αλλαγής : Απεργία πείνας με διαλείμματα. Για καφέ και σε κοντινό καφενείο. Όχι χωρίς λόγο. Επειδή έβρεξε και πλέον η βροχή του Δεκέμβρη, όπως μας προειδοποιεί η ΕΜΥ, είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο. Τι θα κάνουμε τώρα; Απεργίες πείνας χωρίς διακοπές; Δεν γίνονται αυτά τα πράνατα. Τώρα έχουμε Σύριζα στα κάγκελα κι ανθρώπινα διακαιώματα στην πείνα. Κακό κάνει και λίγη ζάχαρη στον καφέ ή στο τσάι; Φήμες που λένε οτι έφαγε κι ένα παξιμάδι, διαψεύστηκαν από τον σύντροφο Σκουρλέτη.

Που πόσο σύντροφος νάναι κι αυτός; Που μιλάει μέσα στην ζεστασία των τηλεοπτικών στούντιο και δεν διαθέτει ευαισθησία τοιαύτην σαν του φαλακρού ήρωα. Θα μου πεις, είναι σε άλλη συνιστώσα αυτός. Σωστό κι αυτό, που θα έλεγε και η Μενεγάκη. Ή η οποιαδήποτε ξανθιά που ξέρει το πώς να δουλέψει έναν λαό μαλάκα. Μαλάκα σαν στάση ζωής. ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ.

Α ρε Μιχελογιαννάκη, μόνος σου είσαι εναντίον όλων. Ούτε ένας δεν ήρθε να ξαπλώσει μαζί σου. Από όλο το κόμμα. Διότι μπορεί αυτό που κάνεις να είναι και πράξη αντίστασης, αλλά η συνισταμένη ενδιαφέρει. Και η συνισταμένη μπορεί και να σε έβγαζε και κυβέρνηση. Την συνισταμένη ψ’αχνει ο λαός. Προσοχή, δεν είπα οτι ο λαός ξέρει τιο είναι συνισταμένη. Αλλά , ελπίδα πάντα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια ανοίγματα στην Συρία κι η Ελλάδα έχει ακόμα έλειμμα στο ισοζύγιο εξαγωγών. Τι λες; Βοηθάς παραπάνω ή θες να μείνεις εδώ και να κάνεις πάλι διάλειμμα και να ψηφίσεις για πρόεδρο της δημοκρατίας;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Δημας κυριοι.Το ενα απο τα δυο τζακια της Κορινθιας,το αλλο ηταν ο Παπαληγουρας.Πατηρ και υιος ο δευτερος,πατηρ και υιος ο πρωτος,με τον γιο να εκλεγεται στις τελευταιες εκλογες πρωτος σε σταυρους.Τι νομιζατε δηλαδη,πως μονο μανιτες απο την Βελινα και το Σαρανταπηχο βγαζει η περιοχη ? Η επειδη απανω στα ορεινα γινεται της πουτανας το μαγγαλι,με τις βρουβες και τα αγριοραδικα να κανουν ισκιο και να κανεις πικ-νικ απο κατω τους ? Χαμηλων τονων,φιλοευρωπαιστης,του κεντροδεξιου αξονος,που ενιοτε καλυπτε και την αριστερη πλευρα,αφου οι αριστεροποδαροι αρνουνταν να στο κεντρο του γηπεδου….Παραπονο δεν εχει ο νομος,δεκαετιες τωρα.Παπακωνσταντινου,Ρεντης,Παναγης Παπαληγουρας,υιος Παπαληγουρας,Δημας,υιος Δημας,κι ο Ταγαρας στην κυβερνηση.Δεν μιλαμε για απλα τζακια,εδω μιλαμε για υψικαμινους και βαλε να πανε – πηγανε….

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Εγραφε 25 Ιουλιου 1991 το ημερολογιο,οταν συνοδευε τον Μητσοτακη στην Σοβιετικη Ενωση σαν υπουργος Βιομηχανιας.Εντονο φραστικο επεισοδιο,οι 99 στους 100 κανουν λογο για σφαλιαρα,με την Μαρικα, τον αναγκασε να δηλωσει παραιτηση στις 27 του μηνα,ενω ειχε γινει δεκτη απο τον δρακουλα στις 26……Ηταν και προεδρος στην ΕΤΒΑ πριν το Σαλλα,χωρια που δουλεψε στην Wall street και αργοτερα στην Διεθνη Τραπεζα του ΟΗΕ.Αυτα,οτι αλλο θελετε ρωτηστε τον ιδιο,Αμα πια…..

  3. Ο/Η κρητη λέει:

    βρωμιαρη αβραμιδη να προσεχεις όταν μιλας για τη κρητη.ειδικα εσυ που δεν εχεις πατριδα.και εισαι σαν τους ρομα.να πας πισω στη τραπεζουντα.οτι γουστάρουμε ψηφίζουμε.γιατι εχουμε αυτονομια αμα γουστάρουμε.φρουτα λαχανικα κρεατα λαδι μπορούμε να ζησουμε σε μια αυτονομη κρητη.και θα εχουμε και τεραστιες εξαγωγες.εχουμε και τη βαση της σουδας σκαει μυτη και το αμερικανικο αεροπλανοφωρο.γιαυτο βγαλε το σκασμο εισαι τυχερος εσυ και η ρατσα σου είναι τιμη σου που ζεις μαζι με κρητες.πες μου έναν μεγαλο αντρα που βγαλατε?η κρητη εχει βγαλει τον ιδομενεα το δαιδαλο το τιτος δομινικος θεοτοκοπουλος.ξερεις το μανουσο καλικρατη ρε μαλακα.οταν ολοι εγκατελειψαν τη ΠΟΛΗ αυτοσ και 1000 κρητικοι πηγαν στη βασιλευουσα και ηταν στη τελευταια φρουρα της.τον αλεξανδρο γεωργιου.μανοσ χατζιδακης νικοσ καζατζακης οδυσεασ ελυτης.πεσμου ένα ρε δικο σου ένα ρε.το μονο που εχετε βγαλει είναι ο μελλισανιδης…χααχαχαχαχαχ

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κρήτη : Πρώτον δεν είμαι από την Τραπεζούντα αλλά από την Αθήνα με καταγωγή από Κοζάνη. Δεύτερον, εύχομαι ολόψυχα να αυτονομηθείτε. Στα ημιόσχεα μου. Όμως πριν φύγετε για άλλες πολιτείες, φέρτε πίσω τα λεφτά που φάγατε με το Πασόκ, πρασινοφρουροί. Τρίτον, η ευρύτερη πατρίδα μου απλά έχει τον Μέγα Αλέξανδρο. Η πιο στενή, απλά ό,τι σώζει όλη την χώρα ακόμα, στην οποίαν τυγχάνετε υποτελείς. Ο Μελισσανίδης είναι Πόντιος και δεν με αφορά. χαχαχαχαχα
    Υγ. Αν αυτονομηθείτε πάρτε και τα παλληκάρια από τα Σφακιά.

  5. Ο/Η κρητη λέει:

    ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι από την πελλα.δεν μου λες καποιον που εβγαλε η κοζανη,καποιον μεγαλο.εγω μπορω να σου πω πολλα ακομα ονόματα κρητικων,αλλα βαριεμε.δεν μπορω άλλο να ακουω ότι για όλα φταιει η κρητη σε χιλιαδες κειμενα στο ιντερνετ.επειδη ενασ μαλακας παπαραΚΗΣ εκανε κατι βρίσκουμε ευκαιρια και λεμε ότι οι κρητικοι είναι πρασινορουφιανοι πασοκοι.γιατι κανεισ δεν γραφει για τους καλαματιανούς που εβγαζαν νεα δημοκρατια 90% και εχουνε και πρωθυπουργο?γιατι κανεισ δεν μιλαει για την ηλεια?80%πασοκ σερρες αχαια.ολοι αυτοι και αλλοι δεν εβγαζαν πασοκ νεα δημικρατια?κανενα κειμενο γιαυτους.για όλα φταιει η κρητη και οι ρουφιανοι κρητικοι.κανει μια μαλακια ενασ βουλευτησ από τις σερρες ποτε δεν φταινει οι ρουφιανοι οι σερρεοι.κανει μια μαλακια ενας κρητικος αμεσως κειμενο για τους πασοκους κρητικους.δεν παει άλλο ρε φιλε μια γενια ολοκληρη εχει μεγαλωσει με αυτην τη μαλακια με αυτή τη ρετσινια.παω σε μια άλλη πολη και όταν λεω οτι ειμαι απο την κρητη με λενε πασοκο εξαιτιας σας.να σου πω και κατι μην ασχολειστε μαζι μας.εσεις φταιτε που ψηφίζατε τον μαλακα τον εθναρχη που οι γερμανοι μας έσφαξαν κατεστρεψαν τη χωρα και ο μαλακας ο εθνάρχης αντι να αρχισει να φτιαχνει τη χωρα με ολους τους ελληνες.εστειλε τους ελληνες να φτιαξουν τη γερμανια.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κρήτη : Σου είπα από την ευρύτερη πατρίδα μου, την Μακεδονία. Διάβαζε καλύτερα. Τώρα για την Κοζάνη, φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα εκτός από τον μαλάκα τον Παπακωνσταντίνου, που διώκεται. Πασόκ κι αυτός. Τώρα για την Αθήνα, που γεννήθηκα, εγώ να δεις πώς βαριέμαι να γράψω τι έχει βγάλει. Μέχρι και τον παπάρα τον Μινώταυρο σας καθαρίσαμε, αφού σας γαμούσε ένα βόδι.
    Πάντως αν στην λένε στις διάφορες πόλεις που πας, απλά μην πηγαίνεις αφού είσαι κι αυτόνομος. Εμείς εδώ πάντως, όπου γίνεται η μαλακία, την γράφουμε. Φιλάκια Κρήτη μου και μην ξεχνάς να μνημονεύεις στις προσωπικότητες και τον Μητσοτάκη.