ΒΕΛΕΖ – Α Ε Κ

Σήμερα, σαν ανέτοιμος κι εγώ, δεν γράφω κριτική κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά αφού τελείωσε. Από την μια ανέτοιμος όπως προείπα, από την άλλη δεν θεωρούσα και τίποτα σπουδαίο αυτό το παιχνίδι, προκειμένου να προσηλωθώ, να αγχωθώ και να το δω μετά περισσής προσοχής. Conference league έχω διαβάσει οτι λέγεται η διοργάνωση, Βελέζ οτι λέγεται ο αντίπαλος, τι να ψάξω και τι να περιμένω;

Ευτυχώς δεν ήμουν ο μόνος ανέτοιμος. Ανέτοιμη ήταν όλη η ΑΕΚ,  η οποία και έγραψε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Ευτυχώς είναι η ΑΕΚ 2013, είναι η ΑΕΚ του τρίχα εγγυητή, είναι η ΑΕΚ μόνο κατά το όνομα, κι ό,τι γράφει, γράφεται στον δεύτερο τόμο της πορείας της και δεν αλλιώνει τον πρώτο της. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ.

Ξεκίνησε με ένα σύστημα 4-1-4-1, και στην ουσία δεν υπήρχε τίποτα. Ή μάλλον για να μην τα ισοπεδώσω όλα, να πω, οτι υπήρχε μόνο ο Τζαβέλας. Που έκανε ό,τι μπορούσε. Είτε αμυντικά, είτε και επιθετικά. Είναι όμως γνωστό οτι ένα σέντερ μπακ δεν μπορεί να σώσει μια ολόκληρη ομάδα. Μια ομάδα που έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο της πλάκας, κι ενώ προηγήθηκε νωρίς, κατώρθωσε να χάσει και γρήγορα γρήγορα. Από το πρώτο ημιχρόνιο έγινε η ανατροπή του σκορ, κι ενώ υπήρχε ένα ολόκληρο δεύτερο μέρος για να γυρίσει το παιχνίδι, απέναντι σε ομάδα που απλά γύρισε πίσω, Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΞΕΦΤΙΛΑ.

Φυσικά θα το πιάσουμε τεχνικά. Άναρχη, απείθαρχη, άνευρη, και με τρέξιμο μόνο για δεκαπέντε λεπτά. Εκεί που προηγήθηκε. Μετά; Βγήκε όλη η περσινή χρονιά. Παίκτες οι οποίοι δεν είχαν διάθεση να κουραστούν, παίκτες που πιστεύουν οτι κάνουν για καλύτερες ομάδες ή παίκτες που δεν έχουν κανένα κίνητρο. Μιλάμε για μια κάκιστη ομαδική λειτουργία στα πάντα, για ένα καφενείο που μαζεύτηκε και έβαλε ποδοσφαιρικές εμφανίσεις. Νάλειπε ο Νεντελτσιάρου; Νάλειπε ο Βράνιες; Νάλειπε ο Στάνκοβιτς; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.

Αυτό που έλειπε σίγουρα ήταν η συνείδηση σε ποιά ομάδα παίζουν, και ποιόν έχουν αντίπαλο. Από εκεί ξεκινάμε και μετά πάμε στα υπόλοιπα. Τα οποία υπόλοιπα πρακτικά, είναι πολύ απλά. Πολύ κακή τελική αμυντική γραμμή, πολύ κακή αλληλοκάλυψη και πολύ κακή λειτουργία των εσωτερικών μέσων. Αν φύγω από την αμυντική λειτουργία, που μπορεί να διορθωθεί με αλλαγή συστήματος και με οπισθοχώρηση των χαφ, φτάνω φυσικά στο πολύ πιο ανησυχητικό : ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗς ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Γιατί είναι ξεφτίλα; Μα διότι η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι δέσμια του Μάνταλου, που απλά δεν μπορεί. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΛΙΑ. ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΠΑΣΑ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΣΟΥΤ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΟ ΧΑΦ. ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΒΛΈΠΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΜΑΚΡΙΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΧΑΦ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ; ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ; Σήμερα κατάλαβαν οτι η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά με τον Μάνταλο; Που ήταν ελεύθερος να πάει όπου θέλει, και να κάνει ό,τι θέλει. Σήμερα είδαν οτι δεν μπορεί πλέον να παίξει; Ελπίζω να το είδαν, όπως και να είδαν τι προσέφερε ο Λεταλέκ όταν μπήκε. Φυσικά νωρίς είναι και δεν κρίνω. Όμως δεν είδα και καμιά προσωπικότητα δα, που χρειάστηκε να πάρει και κάρτα για να σώσει κάποιον κίνδυνο.

Να το κουράσω κι άλλο; Αμέ. Παίκτης Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπεζ, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς, απλά δεν υπάρχει. Είναι τέως παίκτες. Που μαζί με ένα περίεργο σύστημα το οποίο καθοδηγεί ο Μάνταλος, πηγαίνει ολοταχώς για τον γκρεμό. Κι ας περάσει από την Βοσνία. Μετά έχει Σουηδία και τέρμα τα αστειάκια. Και οι τσαχπινιές και τα λοιπά εγγυητικά κουραφέξαλα που θα τα αλλάξει όλα αλλά η ομάδα έπαιζε σήμερα με μόλις μία μεταγραφή, που φυσικά αμέσως ξεχώρισε. Από τους υπόλοιπους άχρηστους που πήγαν ταξίδι αναψυχής στο Πήλιο και στην Ολλανδία, ενώ θάπρεπε να τρέχουν στον Υμηττό μπας και καταλάβουν οτι η ΑΕΚ η κανονική ούτε για να φέρνουν τα τσάγια δεν θα τους είχε.

Παίδες μου ήταν θλιβερό το θέαμα. Απογοητευτική η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. ΞΕΦΤΙΛΑ. Μία μόνο λύση υπάρχει. Ούτε φράγκο στον εγγυητή. Να λιώσει στο ζουμί του. Να μείνει με τον Δημητριάδη που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί και να φάει μέχρι κι αυτός κάρτα. Ούτε ένα διαρκείας. ORIGINAL ΚΙ ΕΜΕΙΣ, έστω κι από άλλη κατεύθυνση. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΔΥΟ ΧΑΦ ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΛΙΑΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ  ΜΠΑΛΑ.

ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

 

 

Αναρτημένο σε Άρθρο | 5 Σχόλια

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ

Φως έπεσε στην πολύκροτη υπόθεση στο κοτέτσι του Μένιου Μπούγουρα,όταν και αποκαλύφθηκε μετά από έφοδο των ειδικών στις  14 Ιουνίου, ότι οι δέκα κότες είχαν κάνει 9 αυγά.Μετά από συντονισμένη προσπάθεια των Αρχών συγκεντρώθηκαν οι κότες στο αστυνομικό μέγαρο του χωριού και κατόπιν κατ αντιπαράστασης εξέτασης,αποκαλύφθηκε ότι η «Μαριώ» ήταν εκείνη που στις 14 του τρέχοντος μηνός δεν έκανε αυγό. Κατόπιν τούτου, η εν λόγω όρνιθα κρίθηκε προβραστέα.

—————————————————-

Σε κατάσταση hangover μεταφέρθηκε σκύλος στο κέντρο υγείας Μυκόνου,. Η ιδιοκτήτρια προφανώς και η ίδια μεθυσμένη μπέρδεψε το νερό με την σαμπούκα. Ως εδώ όλα καλά. Η περιπέτεια για την ιδιοκτήτρια ξεκινά με την άρνηση του κτηνιάτρου να κουράρει το ζωντανό. «έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια για λύσσα, λεπτοσπείρωση, πορβοϊό κλπ» είπε απορημένη η Jessica B. ιδιοκτήτρια του ζώου.  «Ναι, αλλά δεν εχει κάνει για τον κορωνοϊο»  απάντησε ο κτηνίατρος. «Ε, κάντε του τώρα» ανταπάντησε η Jessica B. «Τι λες κοπέλα μου; Μου τον έφερες εδώ ανεμβολίαστο για να κολλήσουμε όλοι και ζητάς και τα ρέστα»;   «Μα αμα δεν εμβολιαστεί εδω, που θα εμβολιαστεί»; επιμένει εις μάτην εκείνη.  «Δεν ξέρω. Επρεπε να είναι εμβολιασμένος για να μπει εδώ.Τώρα τί να σου πω. Στάσου να σου κάνω εσένα ένα για Καλαζάρ, που έχω διαθέσιμο. Οσο για το ζωντανό,πήγαινέ το το ΚΕΘΕΑ». Μετα από συνεννόηση με το ημιθανες κατοικίδιο,ζώο και ιδιοκτήτρια έφυγαν ευτυχώς  κακείν κακώς.

———————————————–

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών, η οποία και εστέφθει με απόλυτη επιτυχία,συνελήφθει αργά χθες το βράδυ στον εθνικό χωματόδρομο Κουρμενεϊκων-Βουγδούμπαση, η αγελάδα με το κωδικό όνομα «Marika», η οποία και κατηγορείται για παράνομη παραγωγή γάλακτος. «πάνω από δέκα τόνους πρέπει να έχει κατασκευάσει τα τελευταία 5 χρονια,με τις απώλειες  εσόδων για το κράτος από μη καταβολή ΦΠΑ να υπολογίζονται σε 250 εκατομύρια» ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου αιμοδοσίας. Αγνοια δηλώνει στις Αρχες ο ιδιοκτήτης της ο οποιος ανέφερε: «εγώ την πήρα για τις καβαλίνες,γιατί διατηρώ κήπο με ζαρζαβατικά.Που να φανταστώ ότι επρόκειτο για διακινητή παράνομων ουσιών».

——————————————

Τρία πρόβατα έπεσαν στα χέρια των διωκτικών Αρχών μετά από μη συντονισμένη προσπάθεια,δηλαδή αυθόρμητη διενέργεια ελέγχου, τα οποία και διακινούσαν κοκαϊνη. Προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν ερεύνης εις την αυθαίρετη στάνη ευρέθησαν 3 κινητά τηλέφωνα smartphone, μια κονσόλα playstation3, ένα ψαλίδι, 4 τραπεζικές κάρτες, μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και   δυο ζυγαριές ακριβείας. «Καλά όλα τα άλλα…αλλά το ψαλίδι τί το ήθελαν άραγε»;  απόρησε ο διευθυντής του τμήματος. Μετά από έλεγχο της ποιότητας του προιόντος, οι ιθύνοντες προχώρησαν στο κάψιμο των συσκευασιών και στην μεταπώληση του περιεχομένου.

————————————-

Επειτα απο καταγγελίες ευαισθητοποιημένων αχινών, κατέφθασε κλιμάκιο του υπουργείου καταναγκαστικής διαλύσεως, όπου και προχώρησαν εις την διάλυσην «κορωνοπάρτι» στην αμμουδιά «Κακιά Γριά» στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στο beach bar «Αμοιβάδες». Οι  πλειοψηφία των  συμμετεχόντων,περίπου 50 κόκκινα καβούρια,20 αχινοί μαύροι, 4 χταπόδια αχτύπητα και πάμπολες γαρίδες-«κουνελάκια» διέφυγαν δια θαλλάσης με jet ski. Ιθύνων νους, ο «ντι-τζέη»  και ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας ροφός 5.5 κιλών ο οποίος και συνελήφθει καθώς και  μισό τελάρο  περίπου από τους συμμετέχοντες οι οποίοι  δεν κατάφεραν να διαφύγουν την σύλληψη.

«καλά όλα τα άλλα.Αλλά ο ροφός πως ζούσε στην ξηρά,είχε κατάστημα με αριθμό ΓΕΜΗ και οργάνωνε και πάρτι»; ανέφερε εύλογα απορημένο ένα όργανο της τάξεως. «Γι’άυτό και θα παραμείνεις υπαστυνόμος, Πιστολόπουλε.Δεν έχεις ακουστά για τα ενυδρεία»; απάντησε αυστηρά ο προϊστάμενος των διωκτικών Αρχών, δίνοντας εντολή οι συλληφθέντες να προσαχθούν στην κουζίνα της τοπικής ταβέρνας λέγοντας ευχαριστημένος: «εγώ, θα βάλω τα ούζα».

———————————————–

Μετά από τις καταγγελίες  πολιτών, προσήχθησαν 7.500 τερμίτες στο δικαστικό μέγαρο Καντούνιτσας, οι οποίοι και κατηγορούνται για αυθαίρετο κτίσιμο πολυόροφης κατασκευής εν τω μέσω του χωραφιού του μπάρμπα-Λάμπρου Λιάκουνα, ο οποίος τυγχάνει και πρώην δήμαρχος.  «η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη.Αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα,θα χρειαστεί να πάρουμε αργότερα» δήλωσε ο ίδιος, όντας αγανακτισμένος.

Μπουλντόζες του τεχνικού τομέα του κεφαλοχωρίου, αύριο θα προχωρήσουν σε κατεδάφιση του παράνομου οικισμού. Μάλιστα λέγεται ότι οι κατηγορούμενοι διακινούσαν και παράνομους ανεμβολίαστους μετανάστες,τους οποίους και φιλοξενούσαν-έναντι αντιτίμου φυσικά-εις τας στοάς της αχανούς κατασκευής.Τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου,ανέρχονται σε πλέον των 3.7δισεκατομυρίων» ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

———————————————–

Τοπικό lockdown στο χωματόδρομο που χωρίζει τα χωράφια του Παναή Βουρδούμπαση και του Μένιου Λιάκουρα προχώρησαν οι Αρχες,μετά από εντολή του Αρχηγού της αστυνομίας κυρίου Βλαχομούνη. «η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Το Rt είχε φτάσει στο 3.6 πλέον και τα θετικά rapiδtests ήταν περισσότερα και από τους κατοίκους»

«πως ήταν αυτό δυνατόν» ρώτησε αδαής χωριάτης. «Πολύ απλά έχουμε περισσότερα τεστ από ότι κατοίκους» απάντησε.»Αν χρειαστεί,θα προχωρήσουμε και σε άλλα τοπικά κλεισίματα…στην ανάγκη θα φτάσουμε ως τη ρεματιά» ανέφερε ο ειδικός αξιωματούχος του υπουργείου υγειονομικής ανασυγκρότησης κος Αλμπάνογλου.

«τα διερχόμενα η διαμένοντα ζώα, θα εμβολιαστούν υποχρεωτικώς και θα φέρουν καρτελάκι στο αυτί,η barcode στο μπροστά δεξί ποδάρι. Μέχρι να φτάσουν στον χασάπη πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν θα φέρουν κάποια μόλυνση» ειπώθηκε με σιγουριά. «δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύει την ζωή του ο εκδορεύς που μας θρέφει,επειδή κάποια ανεύθυνα ζώα αδιαφορούν» κατέληξε.

 

Αναρτημένο σε Άρθρο | Αφήστε ένα σχόλιο

ΧΑΜΟΣ

Ραγδαία αύξηση των  tests  παρατηρείται εδώ και 20 ημέρες. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι «ειδικοί» λέγοντας: «Αν δεν είναι προσεκτικοί οι πολίτες ίσως χρειαστούν και άλλα μέτρα.
«Φυσικά και αν χρειaστούν μερικά τοπικά λοκντάουν,προκειμένου να πέσουν οι αριθμοί αυτοί,θα το κάνουμε» ανέφερε αποφασισμένος ο υπουργός.
Στην Επιτροπή Λιμοξιολόγων ανέλυσαν το φαινόμενο,αποδίδοντάς το στους ανεμβολίαστους.

Στην ερώτηση μη ελεγχόμενου-ακόμα- δημοσιογράφου «πως γινεται να 7πλασιάζονται τα κρούσματα σε νησιά που είναι από τα πρώτα σε εμβολιαστική κάλυψη των ντόπιων και οι επισκέπτες τους έρχονται μονο κατόπιν ελέγχου εμβολιασμού η νόσησής τους,η με τεστ εντός 3ημέρου…» ο κος Ταδεόπουλος απάντησε: «Ειστε αρνητής κύριε»;
-Οχι κύριε.Δεν μου αρέσουν τα αρνιά.Προτιμώ τα κατσίκια. Απάντηση θα μου δώσετε;

Το λόγο πάιρνει για να «διευκολύνει»την κατάσταση ο υπουργός πολιτικής προστασίας κύριος Ανιδεήδης:

-Ακούστε κύριε…από ποιο μέσο είστε;

-Από την «Ελέυθερη Αποψη»…

-…Χα-χα-χα-χα… Ελέυθερη τί…χα-χα..να’σαι καλά παλικάρι μου. Λοιπόν άκουσε να δεις. Οπως έχεις καταλάβει,προφανώς υπάρχει πρόβλημα αναζοπύρωσης της μετάδοσης του ιου παγκοσμίως. Γιατί να είμαστε εξαίρεση εμείς.

-Αυτό αναρωτιέμαι και γω. Μου λύνετε έστω μια απορία;

-Φυσικά.Μικρός είχα κάνει πρόσκοπος.

-…..

-Εννοώ έχω μάθει να λύνω ένα σωρό κόμπους..

-Μάλιστα.(!) Πείτε μου λοιπον: Γιατί στην Ιαπωνία  οι Ολυμπιακοί θα γίνουν κεκλεισμένων  και με πρωτόκολα πρωτοφανή,αφού οι νεκροί από από την εμφάνιση της πανδημίας ως τώρα στη χώρας του Ανατέλοντος Ηλίου που αριθμεί κοντά στα 125 εκατομμύρια,έχει τόσους νεκρούς όσους π.χ. και η Ελλάδα,δηλαδή περίπου 14 χιλιάδες και καθημερινά πεθάινουν περισσότεροι Ιάπωνες από δάγκωμα δρακόψαρου,παρά από τον ιό;

-Αυτό είναι θέμα της Ιαπωνίας.

-Πείτε μου έστω,ερμεινεύστε το γεγονός ότι η αχανής Αυστραλία,μια χώρα-Ηπειρος με 60 εκατομμύρια πλυθησμό, μπαινοβγαίνει στα λοκντάουν ακομα και σημερα που μιλάμε,ενώ οι νεκροι από κορονοιο τους τελευταίους 8 μηνες  είναι λιγότεροι από αυτους που έχει σκοτώσει ο λευκός καρχαρίας στις παραλίες του Περθ; Χθες συγκεκριμένα είχε εναν νεκρο από κορονοιο.Και οι δυο μεγαλύτερες περιφέρειες της,συμπεριλαμβανομένου του Σίδνευ και της Μελβουρνης, είναι σε καθεστώς πολέμου σχεδόν.

-Αυτό είναι θέμα της Αυστραλίας κύριέ μου…

-Εχετε καμια εξήγηση,γιατί στην Αγγλία και το Ισραήλ,΄χωρες με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης,τα κρούσματα καλπάζουν.

-Η μετάλλαξη που λέμε κύριε.Αν είναι δυνατόν…

-Και τότε τα εμβόλια γιατί τα έκαναν;

-Αυτό ήταν «last year»  που έλεγε και η διαφήμιση. Θα έχουμε και άλλες δόσεις.Και άλλα εμβόλια.Και άλλες μεταλλάξεις προφανώς…

-Ετσι θα ζούμε;

-Γιατί,τι παράπονο έχεις. Εχεις ξεχάσει όλα τα άλλα και ο μονος σου τρόμος είναι ο ιός.Τον οποιο αναλαμβάνουμε να «καθαρίσουμε» εμείς. Αρα, εσυ αραχτός,πίσω. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.Δηλαδή και κερατάδες και δαρμένοι εμείς; Ε όχι φίλε μου.Πάει πολύ αυτό!

-Εϊπατε ότι η λεγόμενη μετάλλαξη «Δέλτα» ονομάζεται «Ινδική».

-Γιαβόλ

-Αρα προήλθε από εκεί.Αρα πρέπει στην Ινδία να γίνεται πανωλεθρία…

-Μα δεν παρακολουθείς ειδήσεις φίλε μου; Δεν βλέπεις  εικόνες απο επιπλέοντες νεκρους στον Γάγγη; Σαν τα κουνούπια πεθάινουν.Αστειέυεσαι;

-Ξέρετε πόσους νεκρούς έχει από την αρχή της πανδημίας η Ινδία του ενος δισεκατομμυρίου τριακοσίων εκατομμυρίων κατοίκων κύριε Αρχιδίδη;

-Αδαήδης παρακαλώ.

-Το ίδιο είναι. Εχει 420.000 νεκρούς.

-Οπως το λές.Το φαντάζεσαι κύριε. Τε-τρα-κό-σιες χι-λι-ά-δες νεκροί. Τα ακούτε να νούμερα;

-Και τα ακουω και τα βλέπω. Μισο λεπτό να πάρω το κομπιουτεράκι. Λοιπον 1.300.000.000 δια 420.000 μας κάνουν…μμμ… 210. Διακόσοι νεκροί περίπου ανα εκατομύριο πληθυσμό κύριε.

-Λίγοι είναι ρε;

-Εδώ στην Ελλάδα π.χ.. σε ανάλογη αναγωγή, έχουμε 1.350 θανάτους ανα εκατομμύριο. Αρα; Αρα η ταπεινή και απειράριθμη και υποβαθμισμένη Ινδία τα πάει  εφτά φορές καλύτερα από εμας.

-Οχι φίλε μου. Εμείς είμαστε σε χειρότερη θέση εφτα φορές από εκείνους.

-Αρα συμφωνούμε.

-Οχι δεν συμφωνούμε.Αμα συμφωνούσατε,θα συμφωνούσατε και με τα αναγκαία κάθε τόσο μέτρα που είμαστε ανακγασμένοι να  προτείνουμε.

-Μα τώρα οι νεκροί είναι 5-6 την ημέρα και οι διασωληνωμένοι δεν ξεπερνούν τους 130.

-Και τι πρέπει δηλαδή; Να φτάσουμε ξανά τους χίλιους για να  πάρουμε μέτρα;

-Δηλαδή παιρνετε μέτρα προκαταβολικά;

Φυσικά.Δεν έχεις ακούσει για τον Προμηθέα; Εμείς θα σας κάνουμε καλά ρε!

-Μα είμαστε καλά

-Ναι αλλά για πόσο; Να μη προστρέξει το κράτος να σε προλάβει; Να περιμένει να αρρωστήσεις;

-Δηλαδή ας πούμε,εγώ μπορώ σήμερα να πάρω δέκα ντεπόν για τους επόμενους 10 πονοκεφάλους της επόμενης διετίας;

-Φυσικά κύριε. Δεν έχετε ακουσει για την σωτήρια υπερφαρμακοκατανάλωση; Πλέον οι Ελληνες όταν κατουράμε,λειώνουν και οι χαλκοσωλήνες. Εχουμε γίνει «τουρμπο».

-Τρανσφόρμερς θα έλεγα. Εϊναι αλήθεια ότι θα προσωρήσετε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας;

-Φυσικά. Είναι δυνατόν να είναι ανεμβολίαστος αυτός που κουράρει ασθενή;

-Σωστό.Αλλά γιατί δεν κάνετε το «ανάποδο»; Να υποχρεώνετε τους ασθενείς,ή τέλος πάντων τους ανθρώπους-στόχους του ιου να εμβολιαστούν,αντι να κυνηγάτε τους πιτσιρικάδες στις παραλίες και τους τριαντάριδες και σαραντάριδες στα σοκάκια με τις βελόνες στο χέρι; Γιατί δεν πάτε με την υποχρέωση απευθείας στην πηγή;

-Και οσα ληξουν τι θα τα κάνουμε; Θα τα ρίξουμε στις κότες; Και άντε και τα ρίξαμε.Τι αυγα θα φάμε;

-Μα και πριν καμια δεκαρια χρόνια αν θυμάμαι καλά, με αφορμή πάλι κάποιον ιό παραγγείλαμε καμια δεκαριά δεκαπενταριά εκατομμυρια δόσεις και πηγαν στον καλάθι των αχρήστων

-Είδες που το λες και μόνος σου; Θες να έχουμε πάλι ίδιες σπατάλεςς Οι ίδιοι έιμασταν που τα κάναμε και τότε.Πάθαμε και μάθαμε. Εμβόλια ακόμα και στα δέντρα φίλε  μου.

-Γιατί στα δέντρα;

-Γιατί καμιά φορά ψηφίζουν και αυτά.

-Τι να πω… Απλά έχω μια απορία: Κινδυνευουμε από την πανδημία του κορωνοιού που ξεκίνησε απ την Κίνα ή κινδυνευουμε με Κινεζοποίηση που ξεκίνησε με το κορωνοϊό;

-Ασε τις φιλοσοφίες. Να  πεις «μπράβο».! Ασε λοιπον να κάνουμε την δουλειά μας κοιτα και συ να βοηθήσεις, να βάλεις ένα χεράκι εδω πέρα και μην είσαι πνευμα αντιλογίας… Πως ειπαμε το μέσο;

-Ελευθερη Αποψη κύριε Μαλακίδη.

-Αδαήδης. Με «ιώτα».  Λοιπόν,πες στον διευθυντή σου ότι θαααα τοοο τακτοποιήσουμε το θέμα…

-Δηλαδή…;

-Δηλαδή. Θα δώσουμε τις χορηγούμενες διαφημήσεις  και της καταχωρήσεις του ενημερωτικού υλικού.

-Ε και…

-Απο κει πληρώνεσαι βρε μπαγασάκο…

-Και τι με νοιάζει…;

-Καλώς. Πως λεγόταν η εφημερίδα είπαμε…;

Αναρτημένο σε Άρθρο | 2 Σχόλια

ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ

Η πιο μεγάλη πλάκα ξέρετε ποια είναι; Ότι όλο αυτό το επιτελείο στην εταιρεία ΑΕΚ, δεν μπορεί να οργανώσει την κανονική ομάδα, και προσπαθεί δήθεν να μας πείσει ότι κάνει προσπάθειες για κάποια ΑΕΚ β. Αν αυτό δεν είναι το ανέκδοτο του φετινού καλοκαιριού, είμαι ανοιχτός να ακούσω πιο γουστούζικο. Εντάξει, όχι σαν αυτό με τον Ριμπερί. Θάθελα ένα που μετά από σκέψη να έρθει το γέλιο. Κάτι πιο βαθύ ρε αδερφέ.

Δυό κινήσεις λοιπόν, που απλά δείχνουν ότι αφού δεν μπορούμε να κάνουμε ενέργειες για να φτειάξουμε κάτι, πλακώνουμε τους Τσιάρτες ή τους Ριμπερί σαν αντιπερισπασμό στις κινήσεις ενίσχυσης ή μάλλον πιο καλά, στις κινήσεις μπας και φτειάξουμε κάτι της προκοπής για το γήπεδο. Και δεν αναφέρομαι καν στα χρονικά σημεία. Ομάδα που έχει τερματίσει 30 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, ομάδα που δεν είχε στόχους από τον Νοέμβριο, ομάδα που έχει αρχηγό κάποιον Μάνταλο, να μην έχει σαφείς στόχους και να μην είναι έτοιμη πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Ομιλώ για ετοιμασία πληρότητας του ρόστερ.

Και να βγάζει στη σέντρα ακόμα και τα δημοσιογραφάκια που είχε καλέσει τότε στα Σπάτα ο εγγυητής. Τα έχουν χαμένα ακόμα και αυτά. Ακούστε : <<αν η ΑΕΚ δεν ολοκληρώσει τρεις μεταγραφές μέσα στην επόμενη εβδομάδα ( μιλάμε για την προηγούμενη ), τότε αυτό θα της βγει σε κακό >>. Ολοκλήρωσε τίποτα; Ναι, με καθυστέρηση επτά ημερών και βέβαια δεχόμενοι ότι ο Χατζισαφί ήταν επιλογή του μυΚονέ. Μην γελάτε. Ο αγαπητός Κώστας εδήλωνε : << η ΑΕΚ θα πάει για κάτι καλύτερο από τον Χατζησαφί >>. Πήγε; Ναι αμέ. Τον πήρε. Μετά βέβαια γύρισε η πλάκα : Αφού ο παίκτης για δυό χρόνια σχεδόν δεν παίζει αριστερό μπακ, << μάλλον προτιμήθηκε για να αφήνει χώρο στον Μιτάι>>. Μιλάμε για τρομερές πλάκες.

Και πού έφτασε η κατάντια; ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, αφού για την αγωνιστική συγκομιδή ουδείς ασχολείται πλέον. Την ΑΕΚ μπορείς φυσικά να την βλέπεις, όπως παλιά βλέπαμε την δεύτερη κατηγορία κι η ΑΕΚ ήταν κάπου εκτός έδρας και δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη.  Το κυριότερο είναι ότι επεβλήθη απόφαση στον εγγυητή από την οργάνωση. Μιλάω για τον Τσιάρτα. Φαντάσου πού έχουμε φτάσει. Η οργάνωση η οποία εδήλωσε ότι δεν θα είναι πελάτης φέτος, του επέβαλε τι να κάνει στην ΑΕΚ β. Εδώ πλέον δεν μιλάμε για το μπακάλικο που έλεγα ότι διαφημίζει σάπια προϊόντα. Είναι ακόμα χειρότερα τα πράματα. Πλέον ένας που έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι πελάτης σου, πέρασε απέξω από το μαγαζί και σου είπε πώς να το φτειάξεις. Πώς ήταν ο τίτλος στο προηγούμενο κείμενο μου; Ξεφτίλες; Πολύ μαλακό ήταν.

Και περιμένεις από κάποιον που άκουσε τον μη πελάτη, να σου οργανώσει την ομάδα; Περιμένεις αποφάσεις σοβαρές από κάποιον που ενώ είχε συμφωνήσει με τον Τσιάρτα, πήρε πίσω την απόφαση του διότι φοβήθηκε να μην στενοχωρήσει κάποιον που δεν θα του δώσει ούτε φράγκο σαν πελάτης; Σκέψου νάταν κανας Μαρινάκης απέναντι του τι θα γινόταν. Κι ευτυχώς να λέμε δηλαδή που γίνονται κι αυτές οι προσθήκες στην ομάδα. Μάλλον μας θέλουν οι αντίπαλοι στην πρώτη κατηγορία. Διότι αν ζήταγαν τον υποβιβασμό μας, είμαι σίγουρος για την απόφαση του εγγυητή. Ειδικά αν υπήρχε και κανά ρεγάλο. Και φυσικά δεν μπαίνω στο δήθεν πολιτικό παιχνίδι με τον Τσιάρτα. Μου είναι παντελώς αδιάφορο το πώς το βλέπει ο καθένας. Και μην παρασυρθεί κανείς σε αυτόν τον αντιπερισπασμό, διότι θα του πω ότι είναι πολύ χρήσιμοι οι Τσιάρτες για να μην βλέπει ποιοι είναι ιδιοκτήτες όλων των ομάδων. Πράγμα με το οποίο φυσικά δεν ασχολείται και η οργάνωση, η οποιαδήποτε οργάνωση, όσο πέφτουν τα χαρτζηλίκια.

Και πάντα κινούμαι στο γνωστό μοτίβο. Η ΑΕΚ θέλει παίκτες. Κύρια στο κέντρο. Και τους ήθελε να κάνουν προετοιμασία. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια καφενειακή μάζωξη παικτών που όποτε θέλουν έρχονται,  όποτε θέλουν τρέχουν, όποτε θέλουν υπογράφουν ή ξεϋπογράφουν και φεύγουν, που φυσικά δεν έχει κάποια προοπτική. Ειδικά ενώ λείπουν ακόμα τέσσερις βασικότατες προσθήκες βάσει των εξαγγελθέντων επτά μεταγραφών. Κι όλη η πολιτική του σκορπισμού, που εξυπηρετεί αφάνταστα τον Μάνταλο, απογυμνώνει ακόμα και τον προπονητή, και θέλω νάμαι δίκαιος για την κρίση μου. Πώς μπορείς να τον κρίνεις; Τι παίκτες προετοίμασε; Τι αυτοματισμούς εδίδαξε; Σε ποιους; Σε αυτούς που πήγαν στο Πήλιο και στην Ολλάνδία για να μην παίζουν αύριο; ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

Υγ. Το παρασκήνιο είναι γνωστότατο αλλά δεν επέλεξα αυτήν την ρότα. Όσοι όμως είναι επισκέπτες του χώρου, εύκολα κατανοούν το επεισοδιάκι του πολέμου. Ένας πόλεμος που σε λίγο θα φανεί και στο μπασκετάκι.

Αναρτημένο σε Άρθρο | 18 Σχόλια

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Νυφίτσες εναντίων κλεφτοκοτάδων

Ιταλία-Αγγλία.  ‘Η το ανάποδο για τυπικούς λόγους.

Οι πρώτοι φαίνοταν απ΄την αρχή ότι το είχαν δει αρκετά ζεστά, δεδομένης της καλής -για αυτούς- συγκυρίας που θέλει αρκετές παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις να μη βρίσκονται και στο καλύτερο φεγγάρι τους.Γερμανία,Γαλλία Ισπανία κυρίως.

Και όντως,με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,στην πορεία αποκλείστηκαν

Οι δεύτεροι-αφού οι τρεις προαναφερθέντες «ψόφισαν» ως τα ημιτελικά-,βρέθηκαν στον τελικό, δϊχως να πάιξουν ούτε ένα σοβαρό ματς. Η μάλλον,ένα βρέθηκαν να ξεπεράσουν στον ημιτελικό και -δεν- χρειάστηκαν την βοήθεια της τεχνολογίας.

Αναφέρθηκα στις αρχές του  Euro, «για ποιο λόγο συμμετέχουν οι Αγγλοι». Και αυτό είναι ανεξάρτητο από την όποια πορεία θα διέγραφαν.Είναι έξω και πέρα απο προκρίσεις. Αυτες ερχονται ή όχι. Και εξαρτώνται από μια σειρά παράγοντες. Για όλες τις ομάδες ισχύει.  Δεν έχει να κάνει. Μπορεί και να το σηκώσουν οι «Μαγκουάιρ». Εδώ το σήκωσε ο Καραγκούνης.Εχετε δει την ταινία Forrest Gump»; Αυτό ακριβώς.

Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό. Ολες οι ομάδες έχουν δικαίωμα σε συμμετοχές. (όπως όλοι οι ενήλικοι πολίτες ‘έχουν δικαίωμα ψήφου. Παναγία βόηθα) Αλλά παραμένει: Οι Αγγλοι γιατί ασχολούνται-σε επίπεδο Εθνικής ομάδας πάντα- με το ποδόσφαιρo; Γιατί δεν μένουν στο κυνήγι της αλεπούς,ή στο γρηγορότερο άνοιγμα μπύρας με το στόμα; Το αυτό και οι Γερμανοί. Οπως και ημείς οι ταρνανάδες. Και μισή ντουζίνα ακομα. Διατί καλά μου παιδιά ταλαιπωρείτε το σπορ; Αστο να πάει στο διάολο.

Δεν μπορεί η ΦΙΦΑ- ή ΠΙΠΑ- να απαγορευσει την σε εθνικό επίπεδο ενασχόληση; Σε συλλογικό,κάνε ότι θες.Αλλωστε εκεί τα ιδιωτικά συμφέρονται έχουν μετατρέψει τα πρωταθλήματα σε πολύχρωμα πανηγύρια. Με πρώτο την Αγγλική Premier, η οποία ορθότατα έχει μετατραπεί σε μια βιομηχανία κολοσσιαία,αφού οι ιθύνοντες-οι Βρετανοί δηλαδή- είναι «μανούλες» στο προμοτάρισμα και στο σερβίρισμα. Ανακατεύουν τα καλύτερα υλικά τρίτων, τα αμπαλάρουν και στα προσφέρουν στο πιάτο. Σε αυτά, τους βγάζουμε το καπέλο.Αλλά σε επίπεδο εθνικής ομάδας, τί στο διάολο θες και συμμετέχεις;

Υπάρχουν χώρες π.χ. σήμερα που δεν τους επιτρέπεται να κατέχουν πυρηνικά.

( ο Κλεμανσό, είχει υποστηρίξει π.χ. την θέση,κατά την παράδοση της Γερμανίας στο τέλος του Α΄ Π. πολέμου: «στους Γερμανούς δεν θα πρέπει στο μέλλον να επιτρέψουμε να φτιάχνουν εργοστάσια.Θα πρέπει όλοι τους να γίνουν αγρότες». Ηξερε τι έλεγε ο άνθρωπος. Φυσικά δεν εισακούσθηκε και τα αποτελέσματα είναι γνωστά)

Υπάρχουν λοιπον-για να επανέλθουμε στα του Euro- ομοιότητες με το παγκόσμιο του ’66, δεδομένου ότι -οπως και τότε- «‘επεσαν»(sic) σε βατό όμιλο,έδωσαν πλην ενός (και του τελικού συμπεριλαμβανομένου) τους αγώνες στο Ουέμπλευ και-κρατώντας την «παράδοση»- όταν χρειάστηκε η διαιτησία,ήταν εκεί,για να «σπρώξει» τους «εφευρέτες» του ποδοσφαίρου. Τότε χρειάστηκε πέντε-έξη φορές.Φέτος,μία (ως τώρα) και καλή.

(θα διαβάζουν κάτι τέτοια οι Μέσι,Ρονάλντο,-ο κανονικός-Ροναλντίνιο,Ζιντάν, Μαραντόνα-από ψηλά πλέον αυτός- Πελε,Πουσκας,Εουσέμπιο, κλπ και θα θέλουν να πνιγούν όσοι δεν είναι ήδη νεκροί. Και δεν μιλάμε μόνο για τον περίφημο τελικο του 66 και το λεγόμενο «γκολ-φάντασμα». Αυτό πολύ μικρή σημασία έχει.Ειτε πέρασε είτε όχι,θα κατακυρωνονταν έτσι κι αλλιώς. Ειναι κουτο να φιλονικεί κανεις με βάση αυτό.Ειναι σαν να κάνεις τεχνιτή αναπνοή σε μούμια. Ουδεν όφελος. Σε όλη την διοργάνωση του 66 πήγαν «πρίμα» διαιτητιτικά οι «εφευρέτες».

Φυσικά κάθε «οικοδεσπότης» σπρώχνεται». Πάγια τακτική των διοργανωτών,που θέτουν τις πουτάνες με τις σφυρίχτρες στη διάθεση του οικοδεσπότη. Αλλά οι Αγγλοι,θέλουν και μια ειδική μεταχείρηση.Διότι καλούνται να πάρουν τίτλο σε άθλημα στο οποίο ενώ έχουν αυτοαναγορευθεί ως «μέντορες» του αθλήματος,  είναι χειρότεροι πολλών άλλων  και έτσι υπάρχει ένα άγχος παραπάνω. Είναι σαν τον καθηγητή μαθηματικών που καλέιται να μιλήσει σε συνέδριο  για την εξίσωση που επινόησε,αλλά δεν θυμάται πως λύνεται. Μούμπλε…μούμπλε…

Το θέλει το σπρώξιμο, όταν χρειάστεί, ακόμα και ο Βραζιλιάνος. Μη σου πω ότι το απαιτεί.Εδώ ο Μαραντόνα. έκλεψε νίκη-και μάλιστα επί των Βρετανών-με το χέρι, και κατόπιν όλοι οι ενασχολούμενοι με το άθλημα-που κονομάνε απο αυτό- είπαν «το χέρι του «Θεού». Αν ήταν κανένας άλλος θα είχε την τύχη του Γκοικοετσέα».

Δεν ισχυριζομαι φυσικά να στήσουν την ομάδα στον τοίχο.Σιγά. Αλλα να πουν «βρε αδερφέ,εδώ κρίνεται πρόκριση σε τελικό Euro, βρισκόμαστε στο 115’,σχεδόν μηδενικός χρόνος αντίδρασης δηλαδή για την άλλη  ομάδα,πέφτει αυτή η μαιμου κάτω,ο διαιτητής το ΠΡΩΤΟ που κάνει-αφού πλέον υπάρχει η δυνατότητα που δεν υπήρχε στο παρεθόν να «φέρουμε το χρόνο πίσω» και να δούμε ξανά και ξανα τη φάση σε ζεστό χρόνο και να αποφασίσουμε όσο γινεται πιο δίκαια.Και εν τούτοις,ούτε που πήγε να δει το var η πουτάνα. Το άφησε στους άλλους. Μιλάμε για κωμωδία. Αμα λοιπόν είναι «γραφτό»-έτσι λέγεται στην καθομιλουμένη η πουστιά-να συμβεί το «λάθος»,θα συμβεί.Δε πα να έχεις κρεμάσει κομποσκίνια και σκόρδα.

Οι δημοσιογράφοι είναι πουτάνες.Γλύφτες. Λινάτσες. Οπως οι της πολιτικής προπαγάνδας,΄’ετσι και τουτοι. ΟΙ «Καρπετόπουλοι»δεν έβγαλαν «άχνα». Μηδενός εξαιρουμένου.(εκτος νομίζω από τον συνσχολιαστή της μετάδοσης του αγώνα Δανιας-Αγγλίας, ο οποιος είπε το προφανές «δεν ξέρω αν ήταν ανάποδα η φάση,αν αυτο το σφύριγμα θα δίνονταν» … «ειναι και αυτό ένα ερώτημα» τόλμησε να ψελλίσει ο άλλος ο μαλάκας. Κατά τα άλλα ουδέν.ΕΦημερίδες,sites,παντού. (για τους χώρους που γράφουν εννοώ.Οχι για την εφημεριδα της κυβέρνησης. ) Ρε ούτε νύξη. Λες και είναι απλά Τετάρτη. Γιατί; Μα φυσικά γιατί αυτές οι λινάτσες «σιτίζονται» άμεσα ή έμεσα απ΄την Premier. Αυτην μεταδίδουν,αυτην σχολιάζουν,αυτην περιγραφουν,αυτην αναλύουν,αυτην διαφημιζουν, αυτην προμοτάρουν στα άρθρα τους,στα σπικάζ τους, στις εφημεριδες τους,στις εκπομπές τους, κλπ. Πουτάνες. Και εδώ είμαι με τους Αγγλους. Ετσι. Στη «σέντρα» οι πουτάνες. Βγάλτε τις τη Συγγρού,σε παράταξη.

Τέλος πάντων. Η μονη διαφορά είναι ότι οι Αγγλοι δεν θα έχουν τα «ξαδέρφια» τους Γερμανούς  στον τελικό,αυτη τη φορά,αλλά μάλλον κάτι ασφαλώς πιο δύσκολο. Τις περίεργες,παμπόνηρες νυφίτσες,τους Ιταλούς. Οι οποίοι δεν είναι καθόλου αφελείς.Και δύσκολο πολύ να τους κλέψεις. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Για να δούμε τί θα γίνει σήμερα. Αν έχουμε καθαρό σκορ από την μια ή την άλλη πλευρά-κομμάτι δύσκολο-δεν θα δούμε «αρκούδες». Αν όμως χρειαστεί να «σπρωχτούν» οι «εφευρέτες»,θα «σπρωχτούν». Γιατί θα είναι μοιραίο.Γιατί θα είναι «deja vu».

Αν «σπρωχτούν » οι «νυφίτσες» αυτό θα είναι απ τα άγραφα.

Αν πάλι και με «σπρώξιμο» οι «εφευρέτες»  καταφέρουν να  απωλέσουν το τρόπαιο,μέσα στο «ναό», έ τότε δε ξέρω τί να πω.

Οι λαοί έχουν πλάκα.Βολοδέρνουν στο δέρμα του πλανήτη,γαμώντας ο ένας τον άλλον η προσπαθώντας τουλάχιστον,γυροφέρνουν περιοχές,σπρώχνονται,σε βουνά,κατσικώνονται σε ακτές, μάχονται σε πεδιάδες, γεννιούνται και πεθάινουν σκορπίζοντας πολύτιμες  για το χώμα σάρκες,έτσι ώστε αυτό να γίνεται ολοένα και πιο καρποφόρο και εύπορο. Και όντως. Τρώγoντας και πίνοντας σήμερα, απλά «δοκιμάζουμε» τους προγόνους μας. delicius!

Σε περιόδους πολέμων,δεν τίθεται θέμα. Ολοι οι λαοί-λίγο ως πολύ-είναι βάρβαροι και σκληροί.Ειναι η Φύση αυτή που διατάσσει.

Σε περιόδους «ειρήνης» όμως (έτσι ονομάζονται τα χρονικά διαστήματα-ανάπαυλες μεταξύ των αιωνίων λογής-λογής πολέμων) οι λαοί συμπεριφέρονται σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία τους. Και εκεί έχει πλάκα.

Τι κάνει ένα παιδί,άμα το κάνεις «τσακωτό» πάνω στην πορτοκαλιά; Αναλόγως το παιδί.

Ο νεοέλληνας π.χ..αν τον κάνεις «τσακωτό» θα σου απαντήσει απορημένος: «τι, ποιος…;Εγώ»;  Μιλάμε για μαλάκα.

Ο Ιταλός θα σου πει «.Κε μπέλα ραγκάτσο…. Αλόρα…» Δηλάδη,»έλα μωρέ,φιλαράκια είμαστε. Ελα και συ επάνω να δοκιμάσεις». Νυφίτσα.

Τον Γερμανό,αν τον ρωτήσεις «γιατί κλέβεις»,  θα σου πει πολύ απλά «γιατί έτσι μου  γουστάρει…γιατί μπορώ». Γαϊδούρι.Βαριάς έλασης.

Ο δε Αγγλος, ο Βρετανός μάλλον, άν τον ρωτήσεις «που το βρηκες αυτό ρε,άστο κάτω»,  θα σου απαντήσει ψύχραιμα: «Γουατ μαϊ φρεντ; Δις ις μαϊν. Τσεκ άουτ δις ντόκιουμεντ»! Και θα σου δείξει όντως «τίτλους» και «σφραγίδες». Ετοιμες. Μιλάμε για Λόρδικο κλέψιμο.

Το τελευταίο «ειδος» είναι και το πιο παράξενο,γιατί φτάνει στο σημείο της αυθυποβολής. Πιστεύει πραγματικά δηλαδή ότι «του ανήκει». Δεν ξέρω παραπάνω απο νευρο-ψυχοπαθολογία. Για περαιτέρω,στους ειδικούς.

Καλή θέαση.

 

Αναρτημένο σε Άρθρο | Αφήστε ένα σχόλιο

ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ναι, τα ξέρουμε. Τα έχουμε χιλιοακούσει. Η ομάδα ήταν κουρασμένη από τις απανωτές προπονήσεις. Η Φέγενορντ ήταν πιο έτοιμη διότι έχει αρχίσει την προετοιμασία της νωρίτερα. Οι μεταγραφές ακόμα δεν έχουν γίνει. Τα έχουμε ακούσει αυτά. Όπως ακούσαμε και για τα διαρκείας που θα αρχίσουν την πώληση από Δευτέρα, μπας και μαζέψει τίποτα χιλιάδες ο εγγυητής και πάρει κανά παίκτη της προκοπής.

Εσείς έχετε ξαναδεί έμπορο να διαφημίζει την σάπια πραμάτεια του; Συνήθως ακούς για φρέσκα φρούτα, φρέσκα ψάρια, νέα προϊόντα. Μιλάμε οτι στην ΑΕΚ έχουν ξεπεράσει την συνηθισμένη μέση βλακεία κατά πολύ. Έχουν χτυπήσει το μάξιμουμ του βλακόμετρου. Βάλανε την ομάδα να παίξει με την Φέγερνοντ, βάλανε την ομάδα να εκτεθεί για πολλοστή φορά, βάλανε τους ίδιους περσινούς βλάκες, με την πιθανότητα να μαζέψει εξάρα, και να θέλουν να πουλήσουν διαρκείας.

Το μόνο που μένει και το εννοώ, είναι ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΚΑΡΤΕΣ Ή ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΆΔΕΛΦΕΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΗ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΕΚ.

Και πραγματικά το καθολικό μποϋκοτάζ, είναι επιβεβλημένο όσο ποτέ. Μιλάμε για την ύψιστη ξεφτίλα. Η περσινή ομάδα, ακόμα πιο αποδυναμωμένη λόγω Κρίστισιτς και Τσιγκρίνσκι, και χωρίς Σβάρνα, να πέφτει μέσα στο γήπεδο σαν ποντίκι σε φωλιά γάτας. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας για να κάνεις τέτοια πράματα. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας, έχοντας δει τα δύο πρώτα φιλικά – ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ -, να πας για συνδράμεις κακοφορμισμένους σχεδιαστές ομάδας ή μπαγιατεμένους έμπορους.

Κι είναι αστείο να βλέπεις αυτό το συνοθύλευμα αλλά και να ακούς και την μετάδοση του αγώνα, που προσπαθούσε να βρει κάτι θετικό. Τόσος πολύς φόβος; Για να μην φάει καμιά σφαλιάρα από τον Κονέ; Για να μην του μιλήσει ο μεθύστακας του πάγκου ή ο χαρτοπαίκτης της Κοκκινιάς; Ρε κνόδαλα, βγείτε στα ίσια και μιλείστε. Πού είναι η ενίσχυση της ομάδας; Τι σόι λοίμωξη έπαθε ο μούσης; Πού είναι ο κορμός της ενδεκάδας; Τι εξυπηρετεί η προετοιμασία αυτών των άμπαλων χωρίς τους υποτιθέμενους ενδεκαδάτους; Να δέσουν μεταξύ τους, ποιοί; Αυτοί που θα ξεσκαρτάρουν ή αυτοί που θα παίξουν κανά κύπελλο με την Τριγλία;

Μιλάμε για τραγική κατάσταση. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Να μην υπάρχει κανένας παίκτης αναφοράς. Να βλέπεις το απόλυτο τίποτα και να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις. Και να σου μιλάνε για χρήσιμη ήττα. Δηλαδή, πού είναι η χρησιμότητα; Δεν ξέρατε το επίπεδο αυτών που μπήκαν να παίξουν; Οι περσινές ήττες δεν σας έμαθαν τίποτα και περιμένατε κι άλλες φετινές, φιλικές έστω, μπας και ξεστραβωθείτε; Και πού θα βοηθήσει η σφαλιάρα; Θα γίνει καλύτερος ο Τάνκοβιτς, ο Τσιντώτας κι ο Ντατσένκο; Ή μήπως θα πάρει παραπάνω προσπάθειες ο Μάνταλος; Για εξηγείστε την χρησιμότητα, ΜΠΑΡΟΥΦΟΚΛΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ. Μπήκε η ομάδα με τουπέ κι υποτίμησε την Φέγερνοντ και θα διδαχτούν ταπεινότητα; Τι ταπεινότητα να διδαχτούν οι ποδοσφαιρικοί επέτηδες; Για να μην συντριβούν μπήκαν, εξ ου και το σύστημα 4-1-4-1 που έπαιξε ο προπονητής, που φυσικά άλλαξε στην διάρκεια του παιχνιδιού αφού θάταν πιο χρήσιμο για τα διαρκείας κανά τυχαίο γκολ, κι αφού ο αντίπαλος προπονητής είχε αλλάξει την μισή του ομάδα.

Βγάλανε φανέλες, βγάλανε εισιτήρια, και ξέχασαν να βγάλουν ομάδα. Αυτό δεν υπάρχει ούτε στο δελφινάριο του Σεφερλή. Βγάλανε την ίδια ομάδα να παίξει και δεύτερο φιλικό ( χωρίς τον Αλμπάνη ), διότι και οι ίδιοι βλέπουν οτι δεν έχουν τίποτε άλλο καλύτερο. Αυτοί οι ίδιοι που λέγανε οτι δεν ήταν έτοιμοι οι Γκαρσία και Λόπεζ, και ξαφνικά μπαίνανε μέσα μπας και σώσουν κάτι, με σοβαρότατη πιθανότητα τραυματισμού, και φυσικά με άπλετο γέλιο όταν ακόμα και σε φιλικό ο Λόπεζ επιστρατευόταν να παίξει σέντερ μπακ. Γιατί; ΔΙΟΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΦΕΓΕΡΝΟΝΤ.

ΥΓ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ 7 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.

Αναρτημένο σε Άρθρο | 32 Σχόλια

ΛΟΓΙΑ

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα αλλά και νέοι τρόποι προκειμένου η κυβέρνησης να φτάσει στο πολυπόθητο 70-80% της εμβολιαστικής κάλυψης  ώστε να έχομεν ικανό τοίχος ανοησίας.

Βέβαια,υπάρχουν και υπόνοιες στα κλιμάκια της κυβέρνησης,τα οποία και έχουν μεταφέρει τις ανησυχίες τους στον Πρωθυπουργό ότι «τελικά  η εκστρατεία εμβολιασμου,είναι από αντισυστημικά  κέντρα,όπου με τον μανδύα της προστασίας της δημόσιας υγείας, επιδιώκεται  ο  μαζικός εμβολιασμός με ουσίες οι οποίες δρούν αφυπνιστικά στον οργανισμό και ωθούν τον εμβολιασμένο να χρησιμοποιεί μέρη του εγκεφάλου που δεν ήξερε ότι υπάρχουν,όπως λόγου χάρη αυτό της κρίσης.

«Αυτό αποκλείεται» απάντησε χαρούμενα ικανοποιημένος ο κος πρωθυπουργός.

«Πως είστε τόσο σίγουρος»;

-Το έκανα εγώ.Το κάνατε και εσείς.Ειδατε καμια διαφορά»;

-Ναι αλλά μήπως δρα ετεροχρονισμένα,η ακόμα χειρότερα ειναι ρυθμισμένη η δράση του την ημέρα των εκλογών;

-Τι λέτε βρε παιδιά. Συνέλθετε. Και ο πατέρας μου ψήφιζε ότι να ναι,πριν 60 χρόνια.Υπήρχε τότε τεχνολογία τέτοια; Αμα το έχεις στο άιμα σου…»

Στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας η σύγχρονη τεχνολογία: Micro-drones με τη μορφή κουνουπιών,τα οποία θα εισέρχονται στα σπίτια και θα «τσιμπούν»,τους εναπομείναντες ανμεβολίαστους που αποτελούν και το 75% του πληθυσμού. Θα είναι εφοδιασμένα με μαχαίρια που θα σχίζουν τις κουνουπιέρες,όπως επίσης και με κάμερα όπου θα καταγράφεται το γεγονός.

Κίνητρα θα δωθούν σε κοπέλες του Ανατολικού μπλοκ, οι οποίες-ώς συνήθως- συνευρίσκονται με ομάδες υψηλού κινδύνου,άνω των 70. Για κάθε πήδημα-τρύπημα, θα λαμβάνει 50 ευρώ,συν τα οδοιπορικά.

«Ντεν είναι κατόλου άσκιμος αφτό. Ειντικά τώρα που μασ εκλεισαν τα «σπίτια» και ντεμ μπορούμε ντουλέπσουμε.Μπράβο Kyriakos. Πολυ καλό ιντέα» είπε η Ρουσλάνα,με καταγωγή από το Μέτσοβο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενες  και ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την σελίδα «gamata.gov.gr»

Επίσης κάθε νοσοκόμα που θα καταφέρνει με πρόσχημα κάποια θεραπεία,να εκχέει το εμβόλιο σε οποιονδήποτε ασθενή,θα κερδίζει ένα σάντουιτς από την καντίνα και μια ώρα άδεια. (Το περιστατικό στο Ιπποκράτειο όπου κάποια νοσοκόμα κατα λάθος έδωσε ενδοφλέβια viagra αντι για Pfizer σε πέντε κατάκοιτους  με αποτέλεσμα αυτοί  «σεληνιασμένοι» να κυνηγάνε τις νοσοκόμες με τις ψωλές έξω,θεωρείται ατυχές και μεμονομένο,για να μη πούμε ότι ήτο προβοκάτσια)

Επίσης,έχουν επινοηθεί-σε συνεργασία με το  τμήμα σύγχρονης αλιείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου,ειδικές τσούχτρες και αχινοί,οι οποίοι θα αναζητούν ανεμβολίαστους και οι οποίοι έχουν την ικανότητα να διαπερνούν ακόμα και τις σόλες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης,ζήτησε να επιστρατευτούν δύτες όπου θα χτυπάνε με ψαροτούφεκα τους ανυποψίαστους λουόμενους. Επειδή όμως δεύτερη δόση  όπως καταλαβαίνετε,θα ήταν αδύνατον να δεχθούν,αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Pfizer και έτσι η πρόταση δεν υιοθετήθηκε και έμεινε ορφανή. Αναλυτικά οι οδηγίες στο «tha-sas-pioume-to-aima.gov.gr».

Επίσης,δώθηκαν κίνητρα σε «ποντικούς» και κλέφτες οι οποιοι δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και έτσι,αν κάποιος τρυπώσει σε σπίτι και «τρυπήσει» τους ενοίκους,θα λάμβάνει «μπόνους» ίσο με το 50%  μιας μέσης ληστείας. Το ακριβές ποσό που θα καρπούται κάθε «ποντικός» θα υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής εις την οποία δρα.Σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα «thief-gov.gr».

«Εντάξει. Δεν είναι το ποσό αντάξιο της δουλειάς που κάνουμε,αλλά αν σκεφτείς την αναδουλειά που υπάρχει,καλό είναι.Ελπίζουμε να επανέλθουμε σύντομα στην «κανονικότητα», δήλωσε ο «Maik», εκπρόσωπος των σαλταδόρων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Επίσης,υπάρχει και η σκέψη,να επιστρατευτούν εκπαιδευμένα περιστέρια,όπου θα χέζουν  τους περαστικούς με  αντιϊκο φορτίο  σε πολυσύχναστα μέρη.Η έυλογη απορία του κου Γεραπετρίτη  «και πως θα ξεχωρίζουν τους εμβολιασμένους από τους μη», λύθηκε από τον κο Γεραπετρίτη λέγοντας του: «Δεν έχει καμια σημασία. Το θέμα έιναι να χέζουν». Σχετικές οδηγίες μπορούν να λάβουν οι δεκαοχτούρες του λεκανοπεδίου στην σελίδα «xestetous-olous-gov.gr».

Ρωτήθηκε ο κος Τσίπρας σχετικά με την κλοπή του Πικάσο και εκείνος απάντησε: Τον είχα προειδοποιήσει. Το φαινόμενο είναι καθημερινό και η αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει την παρανομία είναι πλέον εμφανής. Προχθές εκλάπει ένας Παπασταύρου,αντιναύαρχος,γειτονάς μου.Τις προάλλες κάποιος «Παπαδόπουλος». Σήμερα πάλι,πληροφορούμαι,ένας «Θεοδώρου»,στα Κάτω Πατήσια. Ε,δεν πάει άλλο. Η κάτάσταση έχει πλέον ξεφύγει».

«Δεν βάζεις καμένα λάδια σε καινούριο αυτοκίνητο» δήλωσε ο κος Μελισσανίδης,αναφορικά με την υπόθεση επιστροφής του Βράνιες. Ορθό. ‘Η βάζεις καινούρια,πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα αγοράσεις, ή χρησιμοποιείς τα ίδια,τα οποία ξέρουν και τη μηχανή,αφού  συνεργάζονται  μερικά χρόνια. «Ναι αλλά ο κος Χιμένεθ, «άλλαξε»  4 φορές του επισήμανε κάποιος άτυχος νεαρός δημοσιογράφος. «πως σε λένε» τον ρωτά. «Παναγιώτη» του λέει. «Ακου να δεις Γιώργη… ο Χιμένεθ  ήταν βαλβολίνη» απάντησε αφοπλιστικά,χωρίς να βγάλει όπλο.

Τρελάθηκε ο καιρός.Ενώ προχθες είχαμε 33 βαθμούς,σήμερα πάλι θα έχουμε 42c. Ψυχραιμία συνιστούν οι επιστήμονες  αν και κρουουν τον κώδωνα του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής. «Αυτο το φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και  πέρσι τον Ιούλιο» λένε ανήσυχοι.

Αναρτημένο σε Άρθρο | Αφήστε ένα σχόλιο

Metro Goldwyn Melissanidis


Ο Μελισσανίδης,είναι ο Φώσκολος του ποδοσφαίρου.Ξεκάθαρα πια.
Κανεις άλλος,δεν μπορεί να παραλάβει μια ανύπαρκτη ή ελάσσονος σημασίας κουβέντα και να την τραβήξει για ένα σωρό επεισόδια. Βίρνα-Δράκος.
– Ηρθα..
– «Ηρθα»…;
– …Ηρθα!
– Ηρθες..;
– Ε, ναι.Ηρθα!
– Ηρθες ,ε;
– Ναι..Ηρθα.
– Ε,καλώς ήρθες λοιπον.
– Καλώς ήρθα…
Και πάει λέγοντας…

Που στο διάολο πήγε και ξετρύπωσε τώρα κάποιον Εντσαμ που θα ήταν ελευθερος αλλά δεν ήταν και θα τον περιμενε για ένα μηνα μεχρι να μάθει ότι υπάρχει οψιον που ενεργοποιήθηε λέει και έτσι έπαψε το «ενδιαφέρον» κλπ-κλπ. Τρομερά πράγματα,εκτός από βαρετά.
Και αυτό είναι το κόλπο.Να μετατρέπεις κάτι επιδερμικό και άνευ ουσίας σε πρωτευούσης σημασίας υπόθεση.
Σε «υποθέσεις» σαν αυτή του-κάποιου-Εντσαμ, αποκρυσταλώνεται η δημιουργικότητα και εν γένει η πορεία ζωής του «μεγιστάνος»: Αερας. Αεριτζής. «Τσικιρικιτζής» που λέγανε.

Και πως να μην λέει μεγάλα ευχαριστώ και να μη γλύφει πατόκορφα ο Κετσετζογλου-και οι λοιποί συν αυτώ την- εταιρεία παραγωγής θεάματος «Μέτρο Γκόλντουιν Μελισσανίδης» όταν με τα «αεριλίκια»-τύπου Εντσαμ, Κοζώνη,Βιντιάδη, κλπ καρπούται το μεροκάματο ανίδρωτα και άκοπα;

Αναμένουμε τα νέα επεισόδια της συγκλονιστικής σειράς «Κλανιές στο μέτωπο».

– Αντε μη τα πάρω και αγοράσω τον Αστέρα.

-Βουλιαγμένης;

– Κάτω Ραχούλας ρε..

=======================================

Ο Κούλης ανακοινωσε τα «προνόμια» των εμβολιασμένων».Τα εξής: Κανένα. Τι «προνόμια» θες βρε μαλάκα κι όλας,αφού έκανες το αυτονόητο; Πήγες και εμβολιάστικες; Ε και…; Θες να τρως πριβέ στην ταβέρνα,ή να αδειάζει η παραλία και να κάνεις μπάνιο εσύ και 5 Σουηδέζες που θα σου έχει παρεχωρήσει το Υπουργείο Τουρισμού. Σιγά μη σε κάνουμε και αντιναύαρχο. Εμβολιάστηκες. Δεν πήγες και στο Μέτωπο.

Σκέφτονται-ίσως-να εφαρμόσουν εθελοντικα στα μαγαζιά εστίασης,θέατρα κλπ να διδεται η δυνατότητα να επιλέξει ο καταστηματάρχης αν το κατάστημα θα δουλεύει με «covid free» ;η και με τους «άλλους».όποτε θα λειτουργεί όπως σήμερα,με ιατρικά πρωτόκολα.Μάσκες,αντισηπτικά κλπ.
«Ποιος δηλαδή παιδια απο εσάς,θα ήθελε να αποκλείσει το 60-70% του πληθυσμού και άρα των δυνητικών πελατών,απο το κατάστημά του»; Ορθή ερώτηση. Ευλογή απορία. Ηθελα να ήξερα: Σκατά έχει στο κεφάλι του μέσα αυτός ο κεφάλας ο Γεωργιάδης;

Και επειδή τα νούμερα έχουν κολλήσει βρέθηκε τρόπος- ο παραδοσιακός ντε- να πάρει λιγο μπροστά το πράγμα.: 150 γιούρο στο e-portofoli (να συνηθίζουμε και στο άυλο χρήμα) σε κάθε νεαρό από 18 έως 25 που εμβολιάστηκε ή θα εμβολιαστεί. Κάνε εμβόλιο σου λέει και τα σφηνάκια κερασμένα. «Αντιδωρο» όπως σωστά το χαρακτήρησε το σούργελο η Μενδώνη.

Αμα τον Ελληνα δεν τον δωροδοκήσεις,δεν κουνιέται ο πούστης. Δει δη χρημάτων. Αναγκαία κίνηση. Η οποία είναι ο ορισμος της καταισχύνης βέβαια,αλλά δεν φτάιει η κυβέρνηση,ούτε ο -όποιος- Κούλης. Αυτον τον πληθυσμο έχει,αυτά κάνει.
Οταν μπάινεις σε καλύβα,δεν σκουπίζεις τα πόδια σου. Φτύνεις κάτω μπαινοντας και λες με ύφος: «γουίτσ οφ γιου γουλντ λάϊκ του ερν σομ μόνεϋ»;
-Μe, Κουlis! Αμα τα 150 τα κάνεις 700, δεν θα βρει ούτε τη ψήφο του ο Αλέξης.

  • Με ένα χιλιάρικο, ποιος δεν θα έκανε δημόσια κολονοσκόπιση,στο Σύνταγμα;
Αναρτημένο σε Άρθρο | 6 Σχόλια

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ

Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, ξαναήρθαμε στην αναμονή και στην παγωμάρα. Όσα έγραψα, φυσικά και δεν τα αναιρώ. Όμως δεν καταλαβαίνω αυτήν την κολλυσιεργεία. Οι στόχοι μπήκαν, τι συμβαίνει και δεν προχωράνε; Έχει καμία σχέση που έφυγε ο Τσιγκρίνσκι; Όχι βέβαια. Υπάρχει κάποιος νόμος που επιβάλει πρώτα να φεύγουν κάποιοι και μετά να υλοποιούνται οι στόχοι; Εδώ δεν είναι το παιχνίδι με τις καρέκλες.

Ούτε βέβαια μπορεί το όποιο κενό νοιώθουμε, να καλύπτεται από μια συνέντευξη του νέου προπονητή, στην οποίαν μάλιστα δεν είπε και τίποτα. Ή μάλλον είπε και μερικά, που μάλλον επέτειναν αυτήν την ανησυχία μου. Εντάξει η σκληρή δουλειά, εντάξει ότι τα πάντα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο, κι εντάξει ότι όλο το τημ δουλεύει. Επί του πρακτέου τι γίνεται;

Διότι μπορείς να φας την μαλακία με τον Μάνταλο ξανά, αλλά να την φας ‘όταν διαβάζεις και για καινούργια ονόματα, που ήρθαν, κι όχι που θα, έρθουν. Μπορείς να μην ανησυχήσεις όταν ακούς ότι ο Μάνταλος είναι ο φυσικός αρχηγός της ΑΕΚ κι ότι θα του ζητηθούν κι άλλες ευθύνες τόσο μέσα στα αποδυτήρια όσο και μέσα στο γήπεδο; Ότι θα του ζητηθούν κι άλλες πρωτοβουλίες; Ρε δουλευόμαστε; Τόσα χρόνια αυτά τρώμε. Τις αρχηγικές του ικανότητες. Στο γήπεδο τις είδαμε – ανύπαρκτες – και στα αποδυτήρια – κλίκες – τις φανταζόμαστε. Και πού πήγαμε; Στο τίποτα. Κι ενώ περιμένεις υπερενίσχυση στο κέντρο, βγαίνεις και λες για παραπάνω ευθύνες από τον Μάνταλο; Πώς να μην ανησυχήσει ο κόσμος; Δηλαδή την λέξη έλεος, πότε να την εκστομίσουμε; Θα αποκτήσει τώρα στα τριάντα, κάθετη πάσα, ταχύτητα, στημένα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Μία σεζόν δεν έπαιξε και πήραμε πρωτάθλημα και τώρα που θεωρητικά πας να χτίσεις κάτι καινούργιο και πας να πάρεις παίκτες με κάποια προσωπικότητα, θα τους υποτάξεις κάτω από κάποιον τόσα χρόνια έχει δείξει ότι φορτώθηκε με ευθύνες που δεν μπορούσε να τις σηκώσει;

Εντάξει να πάτε στο Πήλιο και να γνωριστείτε. Τι σημαίνει προσωπικές σχέσεις με τους παίκτες; Τι μαλακίες είναι αυτές; Ακόμα δεν ξεκινήσαμε και γίναμε φιλαράκια; Με τα χτυπήματα στην πλάτη θα πηγαίνουμε πάλι να παίζουμε; Ξυπνείστε όσο είναι καιρός. Ομάδα ΑΕΚ αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει. Αυτούς τους 7 παίκτες που λέτε ότι θα πάρετε, πότε θα τους πάρετε; Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δηλώσεις ότι τους θέλει όσο πιο νωρίς γίνεται. Και σωστά είπε και σωστά είπα κι εγώ για τον προγραμματισμό. Πάει η εβδομάδα. Τι έγινε; Ακούσαμε ότι οι μεταγραφές διαρκούν μέχρι τέλος Αυγούστου. Και λοιπόν; Τα πρώτα παιχνίδια πότε είναι; Μέσα Ιουλίου. Με ποιους θα πας να παίξεις ; Με τον Ντατσένκο και τον Τάνκοβιτς; Εντάξει κατανοώ κάποιες πιθανές διαπραγματεύσεις που πιθανώς να γίνονται, αλλά αυτές αφορούν μόνο την ανταλλαγή του Κρίστισιτς επί του παρόντος ή το σχίσιμο του συμβολαίου του Γούτα; Ή μήπως το τελευταίο δεν είναι η πρώτη διαφωνία Κονέ και προπονητή;

Και φυσικά, δεν αρκεί μόνο να διαγράψεις τα περσινά. Άντε και το έκανες. Εδώ θέλει δουλειά, θέλει μπετά και υλικά, σε κάθε γραμμή. Δεν είναι ότι πας ενσωματώσεις τρεις παίκτες σε μια υπάρχουσα δομή, οπότε πας για ένα fine tuning. Θες την αλφαβήτα παντού και κύρια στον άξονα . Άντε να σου λείπει το σέντερ φορ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να σου λείπει τίποτε άλλο. Εντάξει, τέρμα πήρες αλλά δεν μπορεί αυτό να καλύψει τα στόπερ και το κέντρο. Οπότε καλές οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις, αλλά χρειάζεται να έρθουν οι παίκτες άμεσα. Με κάτι χρειάζεται να δουλέψει κι ο προπονητής, όσο κι αν μου φάνηκε από την όλη συνέντευξη του ότι είναι σε απόλυτη εντολοδοχία από την διοίκηση. Με τα σβησίματα του χθες, τον Μάνταλο και την δουλειά. Είναι να μην ανησυχείς;

 

Αναρτημένο σε Άρθρο | 37 Σχόλια

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η επικαιρότητα δεν τρέχει τόσο γρήγορα, κι άρα πολύ λογικά είμαστε σε στάση αναμονής. Φυσικά κι όλες οι μεταγραφές να είχαν γίνει και να είχαν ολοκληρωθεί, θα ήταν εξαιρετικά ανεδαφικό να είχαμε βγάλει συμπεράσματα. Τα πάντα φαίνονται μέσα στο γήπεδο κι αφού έχουν ολοκληρωθεί η προετοιμασία, τα φιλικά αλλά και το χρονοδιάγραμμα φορμαρίσματος που έχει επιλέξει ο προπονητής. Και όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση οι παίκτες να έχουν έρθει αποφασισμένοι να παίξουν μπάλα, κι όχι να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα της καριέρας τους. Ευχή μας δηλαδή είναι, να βλέπουν την ΑΕΚ σαν σκαλί για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, κι ας μην το θεωρήσει κάποιος αυτό ως μειωτικό . Αυτή πλέον είναι η πραγματικότητα.

Η μεταγραφική όμως πραγματικότητα που ζούμε, είναι καταπληκτική. Αυτό οφείλουμε να το πούμε και να το τονίσουμε. Είναι προφανές ότι κάτι έχει μελετηθεί, κάτι καινούργιο έχει αποφασιστεί, κάτι επιτέλους έχει σχεδιασθεί. Οποιοσδήποτε κι αν έχει εκπονήσει αυτό το πλάνο, μακάρι να τον ξέραμε, δείχνει σοβαρότητα κι υπευθυνότητα, αλλά όπως και να το κάνεις το ονόρε πηγαίνει στον εγγυητή. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ακόμα και χρονικά, υπάρχει σαφής ορθολογισμός. Ήρθε ο προπονητής πρώτα και η κατεύθυνση είναι  ξεκάθαρα προς την δημιουργία άξονα, αυτού που λέμε κορμός. Ο τερματοφύλακας που πήραμε είναι σε καλή σειρά, όπως και σε πολύ σωστή σειρά είναι ο Τζαβέλας, ο Γάλλος, ο Αραούχο και φυσικά ο στόπερ. Καλές ηλικίες έχουν και δεν μοιάζουν να μην έχουν φιλοδοξίες. Ακόμα και για την Ελλάδα φιλοδοξίες. Και η ομάδα μας δείχνει να εξοπλίζεται σωστά, ακόμα και με αυτόν τον Πάρα – που δεν κατάλαβα γιατί να πάει στην β’ ομάδα άνθρωπος 23 ετών – ή και τον Γούτα, που έκανε πέρσι σοβαρότατη σαιζόν.

Επίσης, ένα άλλο θετικό που πρέπει να επισημανθεί, είναι η μείξη που επιχειρείται της ανανέωσης σε συνδυασμό με την εμπειρία, όπως και το μπόλιασμα με αυτό που ονομάζουμε προσωπικότητα. Σε κάθε γραμμή της ομάδας. Αυτό από μόνο του σαν στοιχείο, είναι ικανό ακόμα και μέτριους που έχουμε στην ομάδα, να τους τραβήξει προς τα επάνω σαν διάθεση αλλά και σαν φιλοδοξίες. Κι είχα καιρό να γράψω θετικά και να εκφράσω αυτό που θεωρώ ότι ελπίζουν και καρτερούν οι λογικοί Αεκτζήδες.

Ακόμα και κάποια μεταγραφή από τις φανερωμένες να στραβώσει, ακόμα και τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει παράπονο. Πάντοτε υπάρχει η περίπτωση της στραβής. Το σίγουρο είναι, ότι με βάση αυτά που βλέπουμε, ότι υπάρχει και δεύτερο πλάνο κι ότι η κατεύθυνση του ψαξίματος είναι στοχευμένη και δεν είναι ό,τι κάτσει κι όπου κάτσει. Δηλαδή αυτή η μπαγιεβιτσική νοικοκυροσύνη που έγραψα, μοιάζει να εφαρμόζεται και στο δεύτερο βήμα του χτισίματος της νέας ομάδας.

 

Αναρτημένο σε Άρθρο | 4 Σχόλια