ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ “SNITCH”

Ηταν να γινει σχόλιο,αλλά αποφάσησα να το κάνω ανάρτηση,κυρίως λόγο μεγέθους του κειμένου.
Αλλά και γιατί ήθελα να βγάλω την “κόντρα” μας στην “πλάτεία” του blog.
Κάθε φορά που κοντράρουμε,το χαίρομαι,όσο και αν “στραβώνω” μερικές φορές με ορισμένους χαρακτηρισμούς σου σε προσωπικό επίπεδο και με φερνεις στη δυσκολη θέση να σε “στολίσω”-πραγμα το οποίο εχω αποφυγει ως τωρα.

Λέω λοιπόν: Δεν σε ειρωνευομαι καθόλου.
Οσο αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είναι δόσεις που έχουν ήδη υπογραφεί ότι θα πληρωθούν από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορεί η σημερινή να κάνει αναδρομική ανάκληση.
Η αν το θες,είναι μέσα στα ηδη συμφωνημένα με την “τρόικα” από τους προηγούμενους.
Απλά μπορεί εφ εξης η Τσιπροκρατία να τον καταργήσει- όπως το έχει υποσχεθεί.

Φυσικά αν δεν το κάνει-που δεν θα ειναι και πρωτότυπο αυτό -δεν θα με δυσαρεστήσει προσωπικά αφού ΕΝΦΙΑ ετσι κι αλλιώς δεν πληρώνω αφού δεν έχω στο όνομά μου “χτισμένη επιφάνεια” (όπως έλεγε και ο βοθρατζής Βενιζέλος) εκτός από ένα πατρικό στο χωρίο το οποιο ειναι εξ αδιαιρετου με τα αδέλφια μου και τον πατέρα μου ο οποιος διαμένει εκει και το έχει αναλαβει ο ίδιος.
Θα με δυσαρεστήσσει όμως ως άνθρωπο,αφού αυτο θα ήταν άδικο και αήθες. (και τις ενστάσεις μου για τον συγκεκριμένο φόρο τις έχω εκφράσει στο παρελθόν,να μην επαναλαμβάνομαι)

Δεν είναι το ίδιο με την ανάκληση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ,αφού ανακλήσεις προέδρων οργανισμών ακόμα και υπουργών μπορόυν να γίνονται με μια απλή υπογραφή. Δηλαδή ακόμα και αυθημερόν.

Επίσης να πω πως δεν ειναι “κυβέρνησή μου” αλλά κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ετσι λέει το Σύνταγμα,το οποιο και εσύ φροντιζεις να τηρείς πλήρως -ενώ εγώ εν ολίγοις.

Οσο αφορά στην πορεία των συνομιλιών,στις διαπραγματεύσεις και στο αποτέλεσμά τους: Είτε επέλθει κατάστροφή,είτε επέλθει συμφωνία,είτε γίνουν τούμπες είτε γίνουν διπλά τόλουκ σου δηλώνω ξανά πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όσο αφορά στις επιπτώσεις: ΑΔΙΑΦΟΡΩ.
Φυσικά εσύ αδιαφορείς με διαφορετικό τρόπο από ότι εγώ και απο διαφορετική “αφετηρία”, αλλά δεν εχει σημασία μεγάλη. Καταλήγουμε στην ίδια θέση.

Εδώ να πω, πως όσο έχουμε-και έχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ – το δικαίωμα να αδιαφορούμε -εστω και για διαφορετικούς λόγους- εσυ και γω για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της διακυβέρνησης του “βουνού” και για τις επιπτώσεις της πολιτικής της στους πολίτες που την ψήφησαν, νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσεις το αναφάιρετο δικάιωμα ΚΑΙ στους ιδιους τους ψηφοφόρους αυτούς να αδιαφορούν για το ρίσκο που πήραν και να παίζουν κορώνα-γράμματα το -αβέβαιο έτσι κι αλλιώς- μέλλον τους.

Αν εγώ και συ εχουμε αυτο το δικάωμα, να αδιαφορουμε και να κοιτάμε παθητικά τις εξελίξεις,τοτε έχουν δεκα φορές το ίδιο δικαίωμα αυτοί που βρίσκονται κατα μεσής του κυκλώνα και υποφέρουν πολύ περισσότερο.
Τοσο, ώστε και εκεινοι να “αδιαφορούν” για την Σαμαρική ασφάλεια και την Βενιζελική “σωτηρία” τους και να ρισκάρουν στους παλιάτσους του Συριζα με όλη την απειρία και την ασχετοσυνη και την ασυνεννοησία που τους διακρίνει.
Αλλωστε,αυτο το κάνουν όχι γιατί πιστεύουν σε κάτι,αλλά γιατί έχουν-πια- ελάχιστα πράγματα να χάσουν και διακυβεύουν μονο το κορμί τους.

Μια απλοική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος αν έκανες ψυχραιμα,θα διαπίστωνες το εξής απλό.: Στην συντριπτική τους πλειοψηφία,ψήφισαν Σύριζα- ΟΧΙ “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” όπως λανθασμένα αναφέρεται ακόμα και απο επίσημα χείλη,αλλά ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ- άνθρωποι που έχουν ελάχιστά να χάσουν.

Απ΄την άλλη, αν συμπτύξεις μάζι τα ποσοστά της ΝΔ. του ΠΑΣΟΚ,του “ποταμιού”,ακόμα και αυτό του ΓΑΠ,βλέπεις πως οι “μνημονιακοί”είναι πλειοψήφία-σε σχέση με τους ψηφοφόρους του Σϋριζα.
Ομως, ένα -μεγάλο ειναι αλήθεια -μέρος του λαού ψηφισε Σύριζα γιατί πολύ απλά ανηκει στην περίφημη πλέον τάξη των 2.500.000 φτωχών. και 1,500.000 ανέργων.
Και όταν λέω φτωχών,δεν εννοώ “τα βγάζουν πέρα δύσκολα”. Εννοώ απλά ΔΕΝ τα βγάζουν πέρα και καθημερινά επιβιώνουν με δυσκολία.
Αρα λοιπόν,θα έπρεπε να βλέπεις με μεγαλύτερη συγκατάβαση την απέλπιδα προσπάθεια χιλίαδων ανθρώπων να πιαστούν από ένα κομματικό κλαδί το οποιο υπόσχεται κάτι λιγότερο οδυνηρο από τα ήδη εφαρμοσμένα επί 5ετία από το “μπλοκ” των μνημονιακών κομμάτων.Και όχι να εύχεσαι να πάθουν τα χειρότερα “για να μάθουν”.Αναμεσα σε αυτούς,υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά ή και μικρότερα ακόμα,τα οποια εχουν μηδενικη εμπλοκη και ευθυνη για το σημερινο χάλι.

Φυσικά μπορεί να προδοθούν. Τι να κάνουμε;Αυτά έχει η “σικέ” κοινοβουλευτκή δημοκρατία (η οποια παρεμπιπτόντως ειναι Αγγλική εφεύρεση. (Και όσο “ΜΟΓΓΟΛΟΙ¨-όπως τους χαρακτηρίζεις- ειναι οι Ελληνες που ειναι παγιδευμένοι σε εναν προσυνενοημένο δικομματισμό,άλλο τόσο “ΜΟΓΓΟΛΟΙ” είναι και οι Αγγλοι που και κεινοι βρίσκονται ανάμεσα στο κατασκευασμένο δίπολο Εργατικοί-Συντηρητικοί.
Το ίδιο φυσικά ισχύει σε ολόκληρη τη Δυση, όπου η-κάποτε- Αγγλική Αυτοκρατορία αντικατέστησε τις Βασιλικές μοναρχίες με τον διπολικο κοινοβουλευτισμό στα προτέκτοράτα της. Την ίδια βιολα συνεχίζει και η Αμερική, η οποια ειναι ο φυσικός “κληρονομος” και ο συνεχιστής της Αγγλικής Δυναστείας).

Μπορεί όμως-για να γυρίσουμε στην κουβέντα μας,- το μέρος των ανθρώπων που απαρτίζουν την φτωχολογιά και την ανεργία να τη σκαπουλάρει και να βελτιωθεί η απελπιστική κατάσταση στην οποια εχει περιέλθει μεγάλο πλέον, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ αυτων των συμπατριωτών μας.
Εγώ το εύχομαι ολόψυχα. Και ας γίνει με 10 κυβερνητικές κωλοτούμπες. Τα αποτέλεσμα και οι επιπτώσεις τους μετράνε.

Τέλος,μια παρατήρηση-επισήμασνη: δεν το βρίσκω πολύ “ηρωικό” από τη μια να καθυβρίζεις τους εξουσιαζόμενους και απ΄την άλλη να “ξεσκονίζεις” τους εξουσιαστές. ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.
Φυσικά δικάιωμα σου ειναι να συνεχίζεις να το κάνεις και σε όποιο ύφος θέλεις.
Αρκεί να μην αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά.

Φιλικά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.