ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Να μιλάμε για νίκη με την εκλογή του Αλέξη, σαν εκπρόσωπος της λίγδας στην ΕΠΟ; Μόνο αφελής μπορεί να το πει αυτό. Ο αγαπητός Αλέξης, αν υπήρχε κάποια σχετική αξιοκρατία στην Ελλάδα και ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου, θα έπρεπε να είχε εκλεγεί παμψηφεί από όλους. Με 16 ψήφους. Να μην έχει ασχοληθεί κανένας αν προερχόταν κατόπιν πρότασης της ΑΕΚ. Διότι καλή η πολιτική, αλλά χρειάζεται και κάποια ουσία μέσα στην ΕΠΟ. Και να μην κάθομαι τώρα να αραδιάζω τι γνώσεις, εμπειρίες αλλά και γνωριμίες έχει ο Αλέξης μετά την σούπερ θητεία του στην Ουέφα.

Τι λοιπόν μπορούμε να πούμε; Μα για περιορισμό της έκτασης του σκορ της ήττας. Ο γάβρος κατέβαζε στην ουσία τρεις υποψήφιους και πέτυχε να εκλέξει τους δύο. Ο Αλέξης πέτυχε να περάσει τον Δάρα ( μην γελάτε παιδιά ) κατά μία ψήφο. Κάτι είναι κι αυτό στο μπουρδέλο που θέλει και ανάπτυξη.

Στις πρόχειρες εκλογές αυτές λοιπόν, φάνηκαν και τα μπλοκ των αντιπάλων. Το μασίφ μπλοκ του χάπια, είναι ο ίδιος μαζί με την Τρίπολη, την Μυτιλήνη, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο, τον Πλατανιά και τον Κομπότη. Αυτά είναι μουτζαχεντίν ορκισμένοι και πολύ δύσκολα σπάνε προς το παρόν. Οι προσπάθειες βέβαια γίνανε αφού Ηρακλής και Πανιώνιος φοράνε διαφήμιση του Οπαπ, με την ελπίδα να γύρναγε τουλάχιστον ο ένας και ειδικά ο πρόσφυγας, αλλά φευ. Αυτό το φευ, έχει κάνει Τούρκο τον δικό μας, που περιμένει.

Εν πάσει περιπτώσει μιλάμε για επτά ομάδες. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά οτι το μέτωπο εκεί μέσα έχει σπάσει, έχει ραγίσει, κι είναι το πρώτο βήμα για τις αλλαγές που θα έρθουν και θα ολοκληρωθούν του χρόνου τον Οκτώβριο εκτός αν τω μεταξύ έχει αποφασίσει να κουνηθεί η διαδικασία της δικαιοσύνης. Είναι πολύ σημαντικό βήμα αυτό.

Σημαντικό για την άντληση δύναμης από το δεύτερο μπλοκ, το οποίο είναι μασίφ κύρια με την ΑΕΚ, τον Παοκ, τον Παο και τον Παναιτωλικό. Αυτές οι ομάδες έρριξαν μόνο μία ψήφο. Σε αυτούς είναι πολύ κοντά η Βέροια και τα Γιάννινα, αφού εκεί ασκεί επιρροή ο Ιβάν. Κάνω αυτόν τον διαχωρισμό όχι διότι πρόκειται να αλλαξοπιστήσουν, αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται και ντεφάκτο μαζί μας, αύριο. Στο πολύ αύριο.

Μένουν τρεις ομάδες, που τράβηξαν την δική τους στάση για το ξεκάρφωμα. Δηλαδή ψήφισαν ανάμεικτα. Και από εδώ, και από εκεί. Ο Σπανός και ο Πανόπουλος, είναι πολύ έμπειροι και δεν θέλουν να βάλουν κάποιο στίγμα σήμερα, αφού επειδιώκουν οφέλη ανάλογα με τους καιρούς. Πιο πολύ επικοινωνιακό παιχνίδι κάνουν περιμένοντας να δουν πώς θα κάτσει το ίζημα. Τολμώ όμως να πω οτι εν δυνάμει είναι στο γκρουπ της κάθαρσης. Αυτήν την στιγμή, μάλλον σωστά το πήγανε το γράμμα.

Για την Θράκη που περισσεύει, δεν έχω να πω πολλά. Η ομάδα αυτή, ναι μεν δεν ψήφισε τον Αλέξη αλλά μη ψηφίζοντας κανέναν άλλον από το μπλοκ του γάβρου εκτός από τον Αγραφιώτη – αυτός θα έβγαινε υποχρεωτικά κι ολόσωστα –  , στην ουσία έστειλε τον δικό μας στην ΕΠΟ. Η δουλειά έγινε όπως θα έπρεπε και τίποτε περαιτέρω δεν υπάρχει αφού ο Πανθρακικός του χρόνου θα μας έχει χαιρετήσει και στην θέση του θα υπάρχει Κούγιας, που ψηφίζει δαγκωτά.

Αυτές οι ζυμώσεις βέβαια, δεν λένε και πού θα κάτσει η μπίλια τελικά. Η εκλογική αναμέτρηση της ΕΠΟ είναι πλέον αρκετά περίπλοκη αφού έχουν καταργηθεί οι ψήφοι των τοπικών ΕΠΣ και πλέον θα κατέβουν τα σωματεία. Δηλαδή αν μιλάγαμε πριν για βλαχοδήμαρχους, καταλαβαίνετε πλέον για τι πράμα μιλάμε. Η λέξη είναι κάτι σαν σκέτο από δήμαρχο, που όμως φαντάζει θετικότατο μπροστά στο κατεστημένο που είχαμε μέχρι πρόπερσι. Άλλο 53 άνθρωποι κι άλλο το περίπου 400.

Δύσκολο να τους βρεις; Ε, όχι κι ακριβώς αφού οι κομματάρχες πάντα θα υπάρχουν αλλά τα μπατζετάκια θα πρέπει να ανεβούν και οι ομοσπονδιάρχες που είναι γνωστοί, απλά θα πάνε σε πιο παρασκηνιακό ρόλο και δεν θα είναι τόσο εύκολο να εγγυηθούν για τα σωματεία των περιφερειών τους. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Κι ελπίζω να σας δίνω καθαρά το φάγωμα που έχει αρχίσει και παίρνει σάρκα και οστά. Συνεπικουρούμενο από την τρέλα του Κοντονή με τους τακτικούς δικαστές και κάποιους άλλους, που δρουν πολύ αποφασιστικά σαν αρουραίοι. Άνθρωποι των κοριών, που προτιμούν πλέον να συνεργαστούν παρά να πάνε μέσα μένοντας πιστοί σε παλιά τους ατοπήματα. Ο ένας μπορεί να εξασφαλίσει την Θεσσαλία κι ο άλλος παίρνει παραμάσχαλα πιο νησιωτικές περιοχές. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι εκ των ουκ άνευ, και προχωράμε. Προς δημοκρατία μεριά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χαίρεσθε.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ειναι σημαντικο κομματι ο ελεγχος του παρασκηνιου αλλα Μελισσανιδης,Σαββιδης κ Αλαφουζος ας κ κοιταξουν να φτιαξουν κ ομαδες της προκοπης.
    Ακομα κ ο θειος οταν ειχε στησει την παραγκα παιχταραδες εφερνε.
    Ειδικά με την ομαδα του ΠΑΟΚ του μεγιστανα Ρωσου γελανε και οι μαλαματινες πια