Οι άθλιοι

Ο Λάτσης,έστειλε τον Τσίπρα στο Ιράν,για να πέσουν οι υπογραφές για το αργό προς τα “ΕΛΠΕ”.
Οι “αγρότες”,επιμένοντας να επιδοτούνται απ΄τα καφενεία και τα τσιπουράδικα, έιπαν να πάρουν τα τρακτέρ και να έρθουν στην πρωτεύουσα να ακουστούν καλύτερα. Θα ήταν καλύτερα να έρθουν με τα SUV,μιας και είναι άσφαλτος και όχι με τα τρακτέρ,αλλά δεν βαριέσαι.

Ο Βαρουφάκης,αφού “έσωσε” την Ελλάδα από την χρεωκοπία, προσπαθεί να σώσει και την Ευρώπη,εκδημοκρατίζοντάς την. Γιατί όχι; Ορμώμενος απ΄το Βερολίνο. Από που θα όρμαγε; Από το χάνι της Γραβιάς;

Αμα είσαι μια πρακτοράτζα και οφέιλεις το “ευ ζειν” στις πρεσβείες,σουλατσάροντας εδώ και κει προσφέροντας τις υπηρεσίες σου όπου ζητηθούν,έχοντας πείσει τα κατά τόπους αφεντικά σου πως είσαι χρήσιμος,ενώ απλά σπας πλάκα κονομώντας,γιατί όχι;
Του βγάζω το καπέλο.

Ο Κατρούγκαλος προσπαθεί να πείσει πως είναι “μεταρύθμηση” και όχι μορφή ακόμα μιας φορολόγησης το καραγκιοζιλίκι με τις εισφορές στο ασφαλιστικό.
Στο οποίο “ευνοούνται” όσοι δηλώνουν κάτω από 10.00 ευρώ λέει. Καλώντας έτσι και τους εναπομείναντες που δηλώνουν παραπάνω,να κρύψουν ακόμα περισσότερα,έτσι ώστε να δηλώνουν άπαντες πλέον χαμηλόμισθοι,χαμηλοσυνταξιούχοι,χαμηλοεισοδηματίες και γενικά “χαμηλών” δυνατοτήτων,όπου όλοι θα σιτίζονται από τα “χαρτζιλίκια” των “ελάχιστων εγγυημενων εισοδηματων” και θα χρήζουμε όλοι προστασίας από τα νομοσχέδια περί “ανθρωπιστικής κρίσης”.

Γενικά δηλαδή, μια διαχείρηση της φτώχιας και της εξαθλίωσης γίνεται ,μια δεξαμενή νεόπτωχων ανθρώπων που θα συντηρούν το ποσοστό του μετα-ΠΑΣΟΚ Σύριζακ και του μετα-Αντρέα Τσίπρα. Το “Αμερικάνικον” κόμα.

Οι δε απ’την άλλη, το “Γερμανικόν κόμμα”,το οποιο παραμένει στα στιβαρά χέρια της Γερμανοτραφούς οικογένειας Μητσοτάκη,κάνει προσπάθεια δημιουργίας του αντίπαλου πόλου (δίπολο χρειάζεται απαράιτητα η ψευδοκοινοβουλευτική “δημοκρατία” για να λειτουργήσει) και θα μαζευτούν εκεί μέσα όλοι οι πρόθυμοι και οι πολιτικά συγγενείς. Σαμαροβενιζελοποταμόλεβεντο τεμπέλιδες,γιατί και ο Σόιμπλε έχει ψυχούλα.

Οι “γραβάτες” από τη μία,τα ανοιχτά πουκάμισα απ΄την άλλη (τα παλία “ζιβάγκο”. Γραβάτες,πολλές απ΄τις οποίες μετά βίας κρέμονται στους λαιμούς. Περισσότερο μοιάζουν με θηλιές.

Οι 65άριδες προηγούμενοι,ΣαμαροΓΑΠοΒενιζέλοι, κατέστρεψαν τις ηλικιες που δεν τους ενδιαφέρουν πολιτικά:Τους έως τα 40-45 .
Τώρα είναι η σειρα του 40άρη Αλέξη,να κατακάψει τους μεγαλύτερους των 40-45.Τους “ήντα”. Τους κοντά στην σύνταξη. Ποιος καταλληλότερος απο κάποιον που δεν στηρίζει σε αυτούς την πολιτική του καριέρα,αλλά στους προηγούμενους,στους κάτω των 45 ετών,αυτούς δηλαδή που κατέκαψαν οι προηγούμενοι. Οι οποιοι αυτοί νεόπτωχοι,έχουν γίνει οι ευνοημένοι του συστήματος. Η “δεξαμενή” του.
Οπως βλέπετε ολα πάνε με ακρίβεια Ελβετικού ρολογιου. Ολα κι’όλα.Οφείλω να το ομολογήσω.

Μια χαρά όλα λοιπόν. Το μόνο που λείπει είναι το “Ρωσσσικόν κόμμα”, καθότι φυσικά το ΚΚΕ απέθανεν δώ και καιρό. Νομίζω κάποια εκδοχή αυτού του κόμματος του Ρωσσικού,θα είδωμεν συντομα.

Οπως έχω ξαναπεί: Αλίμονο σε αυτόν που δουλεύει φανερά και δυο φορές αλίμονο σε αυτόν που έχει και άλλους υπό την δούλεψή του.
Η καλύτερη οδός διαφυγής από το “ολοκαύτωμα”,είναι να περνάς απαρατήρητος. Να μην παράγεις,να μην εργάζεσαι.Ναι είσαι “αόρατος” για το κράτος. Να μη κάνεις τίποτα. Να ζεις όπως ο Σωκράτης απαιτούσε: Να σιτίζεσαι δωρεάν δια βίου από το “πρυτανείο”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to Οι άθλιοι

  1. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    Tο χειρότερο όλων είναι να συνηθίζεις,kαι να περιμένεις. Δίχως να ξέρεις τι να περιμένεις. Υπομονετικά, χωρίς φωνές και γκρίνια… Να περιμένεις να αλλάξει ο κόσμος γύρω σου. Μα να μην κάνεις τίποτα για αυτό… Να περιμένεις τη στιγμή που θα ‘ρθει κι η σειρά σου και να μην κάνεις τίποτα για να το σταματήσεις. Να βλέπεις το παιδί σου να ετοιμάζεται να παλέψει έναν αγώνα δίχως όπλα και να μην το παίρνεις αγκαλιά για να το σώσεις.

    Απλά να περιμένεις,

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Ποντιακό placebo: Το παράδειγμα του βάτραχου που σιγοβράζει εθελούσια με αργά αυξανόμενη θερμοκρασία,είναι χαρακτηριστικό. Συμφωνώ πως η απάθεια και η ατέρμονη αναμονή προς κάποιον “σωτήρα”,είναι και η καινούρια τάση. (δεν είναι άλλωστε τυχαία η “αποδημοκρατηκοποίηση” που επιχειρείται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Η αποστασιοποιηση,η απαγορευτική δηλαδή απόσταση που ολοένα αυξάνει,ανάμεσα στα κέντρα αποφάσεων και στους άμεσα ενδιαφερόμενους,δηλαδή τον κοσμο.

    Η κάθε μικρή επανάσταση, ή αντισταση αν θες, είναι προσωπικη υπόθεση. Είναι ατομικός αγώνας και μόνον. Κανείς δεν μπορεί ούτε να σώσει,ούτε να καταδικάσει κανέναν.

    Φυσικά, είναι αυτοάνοσο νόσημα η μαζική απάθεια.Δεν είναι δηλαδή τωρινό φαινόμαινο. Απλά υπάρχουν εποχές-όπως αυτη που ζούμε- όπου η τάση αυτή της “φυγής” προς τον εαυτό μας, λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.
    Πάντως, κάθε άνθρωπος γεννιέται με μια φυσική τάση προς την αυτοπεριφρουρηση. Την αδιαφορία δηλαδή προς τους άλλους.
    Θέλει μεγάλη προσπάθεια,σχεδόν υπεράνθρωπη,για να μεταμορφωθεί κανείς σε χρήσιμο άτομο.
    Καμιά εξουσία,δεν θέλει,απεχθάνεται δηλαδή τους χρήσιμους. Πολύ περισσότερο τους “ενοχλητικά” χρήσιμους.
    Ενας κόσμος αποστασιοποιημένων,άγνωμων και κυρίως άπραγων,είναι ένας ονειρεμένος κόσμος για τους “Τσίπρες”,τους “ΓΑΠοΣαμαράδες” και τους “Σόιμπλε”.

    Προς το παρόν πάντως-και για καιρό ακόμα-τον πρώτο λόγο έχουν αυτοί. Οι απογοητευμένοι,οι μουδιασμένοι,έως και σοκαρισμένοι μυριάδες νεόπτωχοι που έρχονται να προστεθούν στους “παραδοσιακούς” άφωνους. Μιλάμε για κάποια εκατομμυρια. Ευκολα ψηφαλάκια

  3. Ο/Η J.F.K. λέει:

    πάντα ωραίος και σωστός ο “Πίσσας”….

    να ρωτήσω κάτι άσχετο?
    τι έγινε αυτός ο προπονητάκος της κακιάς ώρας, ο Μαστροκώστας….
    βρε βρε βρε…….τι ακούω βρε παιδιά?
    Με 6 νίκες και 6 ισοπαλίες στα 13 τελευταία ματς, τώρα άνετος και αεράτος και στους 4 του κυπέλλου, πετώντας έξω το βάζελο του διπλάσιου μπάτζετ από την ΑΕΚ ?
    Μήπως απέκτησε τίποτα φιλαράκια και στο βάζελο που τον “άφησαν” να κερδίσει πάλι?

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.F.K : Περίμενε και θα δεις. Βιάζεσαι αλλά δεν πειράζει. Έλληνας είσαι. Δεν τρέχει κάτι, όπως και δεν τρέχει κάτι και για μας, που ΤΟΝ ΚΡΙΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ. Έρχεται ο Μουρίνιο ο καινούργιος, που όπως και να το κάνεις, από την ΑΕΚ είναι στον Ατρόμητο. Περίμενε να δεις, σε λίγο.

  5. Ο/Η Φώτης λέει:

    Αυτός ο βάζελος,φτιάχνει κόσμο φέτος.Εδώ έκανε την Καμπάλα ομάδα.

  6. Ο/Η J.F.K. λέει:

    Η πρώτη του χρονιά στην Α Εθνική είναι Στήβεν. Δε θα μπορούσε να είναι “Μουρίνιο” ούτε τον έγραψα εγώ έτσι.
    Και έχει ΗΔΗ στο ενεργητικό του έναν αποκλεισμό του Παο του πολλαπλάσιου μπάτζετ με το Ατρομητάκι και ένα κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ πέρσι (από τη Β Εθνική κιόλας) που όλοι ξέρουμε ότι το άξιζε 100% αλλά του το στέρησαν στεγνά. Και με καλή μπάλα μάλιστα! Δεν το λες και λίγο για την ώρα.

    Κι επειδή το παρελθόν συνήθως μας δείχνει και το μέλλον, ναι πιστεύω ότι -μετά από σπουδαίος παίκτης, πρωταθλητής Ευρώπης που έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους και κυρίως σοβαρός άνθρωπος και ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ που δεν έδωσε ποτέ του κανένα δικαίωμα -θα γίνει στο τέλος και καλός προπονητής, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα συναντήσει στην πορεία. Είναι το σκαρί του τέτοιο, να πέφτει πολλές φορές αλλά να ξανασηκώνεται και να συνεχίζει πιο δυνατός.Πιστεύω ότι ύστερα από 2-3 χρόνια θα επιστρέψει στην ΑΕΚ.
    Εσύ δηλαδή άσχετα με τη γνώμη σου για τις προπονητικές του ικανότητες, και με το χέρι στην καρδιά: Θα ήθελες να αποτύχει? Δε νομίζω.

  7. Ο/Η J.F.K. λέει:

    Και κάτι άλλο…. είδαμε τον τελευταίο καιρό αλλά και σήμερα στο Περιστέρι πόσο κοντά είναι η αποθέωση με την αποτυχία στο ποδόσφαιρο και ειδικά στο Ελληνικό…. απέχουν όσο μια τρίχα, όσο η χερούκλα του Χαρα πέρσι στο 89΄ ας πούμε….
    Είναι λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία του Πογιέτ σε δυο μερούλες να …κάνει τα μαγικά του, να πάρει το ματσάκι, να ξεπαρθενιάσει τους λιμανίσιους και να λατρευτεί από τους οπαδούς μας σα Θεός. Και ευκαιρίες τέτοιες δε δίνονται πολλές….
    Εκεί θα είμαστε όλοι, δίπλα δίπλα με σώμα και ψυχή παρακαλώντας να το πετύχει

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.F.K. : Να το πιάσω ανάποδα. Για κανέναν δεν εύχομαι να αποτύχει. Άρα ούτε σκέφτομαι κάτι τέτοιο για τον Δέλλα. Σου υπογράφω όμως οτι με Μελισσανίδη, στην ΑΕΚ δεν ξαναγυρνάει. Διότι στην ΑΕΚ απέτυχε. Ούτε την ομάδα έφτειαξε σε επίπεδο στοιχειώδους κορμού, ούτε και βελτίωσε κάποιον παίκτη ατομικά. Κάθε χρόνο ήταν πλήρης και μετά αλλάζαμε σχεδόν όλο το ρόστερ.
    Για τέτοια προσόντα που του προσάπτεις, η απειρία για την σούπερ λίγδα, είναι εντελώς αστείο επιχείρημα να χρησιμοποιείται. Πράγματι πήρε δυό καλά αποτελέσματα φέτος, αλλά αυτό μπορεί να το πετύχει ο οποιοσδήποτε. Για πέρσι, πράγματι έπαιξε καλά στο τηγάνι και αδικήθηκε, αλλά στο ΟΑΚΑ έκανε τραγικά λάθη κρατώντας έξω τον Κωλοβέτσιο και τον Γεωργέα, ενώ ήθελε να παίξει άμυνα, κι έβαζε επιθετικούς. Επίσης μιλάμε για τον χειρότερο γάβρο των τελευταίων πέντε ετών.
    Τώρα στα υπόλοιπα, πότε έπεσε και σηκώθηκε; Τότε με τον γάβρο, συμφωνούμε. Σ’ όλα τα άλλα, απλά θα σου πω οτι είναι μόνο σοβαροφανής, τεμπέλης κι ανεπείδεκτος μαθήσεως. Πολλά επίσης διαγνώνονται κι από την προσωπική ζωή κάποιου, τα οποία τα έχω γράψει και δεν έχω θέση ξανά αυτήν την στιγμή.