ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

μεδ

Δεν το γνώριζα. Υπνική άπνοια. Αυτή είναι η πάθηση από την οποία οχλείται ο υπουργός απαιδείας Φίλης. Ακουστά την είχα. Googlάρω, πέφτω πάνω σε κάτι ιατρικά άρθρα και διαβάζω πως υπάρχουν δύο ειδών άπνοιες. Η λόγω πάχους και η λογω εγκεφαλικού,καρδιακής ανεπάρκειας-γήρανσης. Για την δεύτερη αιτία,δεν τον κόβω τον Φίλη, ακόμα. Αρα πάμε αυτόματα στην πρώτη αιτία. Πάχος. Φαί.Βουλιμία. Πέφτεις ανάσκελα να κοιμηθείς και σταματά η αναπνοή 10 φορές την ώρα περίπου. Πράγμα που σημαίνει πως κάνεις έναν ταλαίπωρο ύπνο και σηκώνεσαι “κομμάτια” και το κυριότερο με υπνηλία καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, με μειωμένη προσοχή, επιρρεπής σε λάθη και ατυχήματα κλπ.

Ερώτημα:Μπορεί να αντεπεξέλθει; Τι διάολο βλέπουν αυτά τα παιδιά στα σχολεία που επισκέπτεται; Πως ξεπερνάνε το σοκ και την αναγούλα;  Τι στο διάολο θέλει και κάθεται στα άβολα στασίδια της βουλής, αφού μπορεί να τον πάρει στο σπίτι του; Και τέλος πάντων,αφού σούρνεται και δεν βλέπει τι υπογράφει,που πατάει και τί συζητάει,αφού αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του (αδιαφορεί δηλαδή) τότε τί τον πληρώνουμε τον ξέχειλο; Πως κάποιος που έχει παρατήσει τον εαυτό του και τον εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους εν γνώση του,πως αυτός ο άνθρωπος θα κουλαντρίσει,θα κουμαντάρει τους υφισταμένους του,πως θα μιλήσει και θα ζητήσει “προσοχή”, “έλεγχο” και “τάξη”; Πώς θα μας βάλει σε καλούπι ο ακαλούπωτος; Σαν τον άλλον τον ελέφαντα τον βοθροβενιζέλο,που μιλά συνεχώς για ανάγκη “μνημονίων” και “ελέγχου προόδου” όταν αυτό το χοιρομέρι δεν σταματά να καταβροχθίζει και να χέζει; Αφού δεν αυτοπεριοριζόσαστε και δεν αυτοελέγχεστε,πως ζητάτε να περιορισθούν οι άλλοι  βρε  μοσχάρια;

Τώρα θα μου πεις,”και ο ΓΑΠ έκανε κανό,ποδήλατο,”στρέτσιγκ” και έτρεχε σε ημιμαραθωνίους, είναι “φιτ”,αλλά τις “ομορφιές” του τις έκανε και αυτός.Και ο Σαμαράς μια χαρά στέκεται.  Τι να πω. Σηκώνω τα χέρια. Αλλωστε,πολλών μοναχοφάικων πολιτικών “τζακιών” (αλλά και επιχειρηματικών) οι γόνοι,δεν βγάινουν το ίδιο “τσακάλια” σαν τους παππούδες ή τους πατεράδες. Ποιος ξέρει. Είναι η ενδογαμία, είναι τα διάφορα “ντραγκς” και τα “φαρμάκια” που καταπίνουν οι προηγούμενοι,δεν γνωρίζω τις αιτίες. Οπως και να έχει, την περιπτωσιοκωμωδια τους,θα την ζήλευε και ο Μπάστερ Κίτον, ή ο Ντίσνευ.

Το άλλο δε το “σπίρτο” ο Κυριάκος, ανέβηκε στο βήμα της βουλής προχθές (στην κοκορομαχία των μετρίων υπαλλήλων όλων των πτερύγων) και για να αντιμετωπίσει τις βολές για τα σκάνδαλα,παρουσίασε μια γελοιογραφία του “Αρκά”. Και την κατέθεσε και στα πρακτικά. Εδώ είναι το ωραίο. Τάκα-τάκα-τάκα τα.
Του παιδιού του λείπουν δράμια. Δεν είναι να το στέλνεις ούτε για γκαζόζα στο περίπτερο.

Πρέπει να περνά μεγάλο δράμα ο “Δρακουμελ” “πατέρας” του. Από σαίνι να βγει τέτοιο σακατιλίκι; Και αυτό το δράμα,την εκφυλιστική αποσάθρωση του δεζοξιριβοζονουκλεϊκού  οξέως (ή DNA) το βιώνουν πολλοί όπως είπαμε. Πολιτικοί,επιχειρηματίες  ηθοποιοί κλπ. Οπως φυσικά,αυτό μπορεί να συμβεί και σε ανθρώπους “ταπεινώτερων” κοινωνικών τάξεων και χαμηλοτέρου πρόσοδου. Δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια δηλαδή η μαλάκυνση. Χτυπάει παντού. Απλά στις τάξεις των αναγνωρίσιμων, γίνεται περισσότερο εμφανής και είναι περισσότερο ενοχλητική για τους οικείους.

Αν είναι δηλαδή χαζό το παιδί μιας μικρομεσαίας οικογένειας,το κρατάνε σπίτι. Το κλείνουν στο ίδρυμα. ‘Η το βγάζουν στα φανάρια,για να βγει και κανένα φράγκο από τη συμφορά. Αμα είσαι γονιός “διάσημος”, αναγνωρίσιμος, “περιοπής” δηλαδή (γεμάτος οπές σημαίνει αυτό;) τότε πως το κρύββεις το δράμα; Το βάζεις στο ίδρυμα; Οχι. Το κλείνεις στο σπίτι; Νούκου. Αρα,το βγάζεις και συ στο φανάρι του Συντάγματος. Το μπάζεις σε κάποια θεση και κονομάς από δ’αύτο. Και αν το χώσεις και στη βουλή,έ τότε,χαλάλι του.
Τι να πω.  Περαστικά.

Περαστικά στους ψηφισμένους. Περαστικά και στους ψηφοφόρους. Που όσο και να τους το φωνάζουν οι ίδιοι οι ψηφισμένοι,πως η χώρα κυβερνάται έξωθεν και άρα να μην έχουν μεγάλες ανησυχίες και έννοιες,εκείνοι, οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να πιστεύουν (υπό το πρίσμα του προσωπικού οφέλους του καθενός φυσικά και της “πάρτις” τους) πως θα τους “φτιάξει” κάποιος ΓΑΠ, θα τους “γλυτώσει” κάποιος Σαμαράς, ή θα τους “επανορθώσει” κάποιος Τσίπρας.
Υπνε που παίρνεις τα παιδιά…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.