ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΩΡΕ

Tέλος για την φετεινή σεζόν το σίριαλ “μένουμε-φεύγουμε”. Από Φθινόπωρο πάλι. Καλοκαίρι μπαίνει. Τα μπάνια του θυμόσοφου  εκλέκτορα,του γίγαντα λαού.  “Τόσα συμβαίνουν τριγύρω, πάλι με την ψωροκώσταινα θα ασχολούμαστε; Ας κάνουμε ένα διάλειμα”

Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν των Ουνο-Βισιγότθων συνεταίρων και  δανειστών της κρατικής μαφίας που ονομάζετε Ελληνικό κράτος.

Ολοι είχαμε την εντύπωση πως “θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα  σπίτια.Πως θα τα πάρει όλα το κράτος”. Και τελικά συνέβει το  αντίθετο. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν “αριστεροί” θα έπρεπε ο Καπιταλισμός να τους εφεύρει. Βολικότατοι συνεργάτες.

Είναι κακό να ζει κανεις με μυθεύματα και παραισθήσεις.  Ορίστε που η “πρώτη φορά αριστερά”   τα κατάφερε καλύτερα από τους γραβατωμένους αστούς.

Λέγοντας “πρώτη” φυσικά, εννούμε τα τελευταία 10 χρόνια. Γιατί ως “αριστεροί”, ΕΑΜίτες και ΚΝίτες μας συστήθηκαν οι ψωραλαίοι λιμασμένοι Ακιδες και Κουτσόγιωρες,η συμμορία του μεθύστακα Αντρέα, πριν 35 χρόνια, όταν και τότε ο κόσμος ήθελε να “ξεχάσει την δεξιά” και έδωσε κυβερνητικές θέσεις στους  “Νταβέλιδες” με τα ζιβάγκο. Ποιοι μοιράζουν “καλύτερα” τα “πακέτα”; Για φέρτε στο νού σας  πρόσωπα και περιόδους. Ετσι μπράβο!

Ε, και ετούτοι εδώ οι ψωραλαίοι, οι σύγχρονοι “ΕΑΜίτες” και “Κνίτες” με σημάια τους τα σακίδια και πουκάμισα όξω μας  συστήθηκαν. Και πάλι η πλάκα συνεχίζεται. Το κόλππο έπιασε ξανά. Στην εξουσία οι  “αριστεροί” της Εκάλης,έχοντας πλάι τους για ξεκάρφωμα,κάτι  αιθεροβάμωνες τύπου Βαγενά και Σακοράφα.  Σαν άλοθι. Ωραία φάμπρικα.  Εντεκάδα που κερδίζει,δεν αλλάζει.

Κατά τα άλλα,άπαντες, όλοι όμως,περιμένουν τα μπικικίνια που έταξαν οι “κουτόφραγκοι”. “Ποτάμια”, “Ελιές”, Νουδούλες, Πασοκάκια,Λεβέντιδες, Κουκουέδες, Χρυσαβγήτες, ψεκασμένοι. Ολοι. Σαντα κλωσόπουλα με τα στόματα ανοιχτά,περιμένουν το “μάνα”. Δις ακούνε,αλλά δις δεν βλέπουνε ακόμα. Περιμένουν. Ολοι διαφωνούν με όλους στα “πως” και στα “γιατί” φτάσαμε ως εδώ και  ποιος θα το έκανε καλύτερα ή χειρότερα,αλλά πάντως σε ένα συμφωνούν όλοι: ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΕ!

Τρέμουν σύγκορμοι όλοι. Κάτι ακούνε να φτάνει από τις Βόρειες λίμνες. Κάτι “γουέιβερ” λέει, κάτι ποσοτικές χαλαρώσεις, κάτι επιστροφές από ομόλογα, κάτι “πακέτα” Γιούνκερ, κάτι ΕΣΠΑ, κάτι δόσεις. Χαμός. Οι τρίχες όλων είναι κάγκελο. Οπως περιμένει ο τράγος τη γίδα. Σάλια  τρέχουν.

Εκλεγμένοι,εκλέκτορες, υπάλληλοι,συνταξιούχοι,λαμόγια, “επενδυτές”, θεσιθήρες, αργόμισθοι, τεμπέλιδες, φορείς, οργανώσεις, κογκλάβια, συνεταιρισμοί. Ολοι με τα στόματα να χάσκουν. Αντε επιτέλους. Κόριζα βγάλαμε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.