ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Α Ε Κ

Ξέρω, ξέρω. Θα πείτε, ασχολείσαι ακόμα, και γράφεις κριτική; Ακούστε να δείτε φίλοι. Ποδόσφαιρο βλέπουμε για να περνάει η ώρα. Επίσης οι χομπίστες σε αυτό που κάνουν, είναι επαγγελματίες κλασσικοί. Με την έννοια της συστηματικότητας. Άρα το παιχνίδι έχει κάποια σημασία, ακριβώς επειδή δεν έχουμε τον αυτοσκοπό κάποιου αποτελέσματος. Πίσω από αυτό δεν κρύβονται όλοι, όταν δεν προσφέρουν κάποιο θέαμα; Αλλά στο φινάλε, αφού δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, γιατί να μην δούμε κι όλους αυτούς, που θεωρητικά θέλουν να μείνουν και του χρόνου; Καλύτερη ευκαιρία υπάρχει; Εντάξει όχι κι όλους ακριβώς, αλλά μπόλικους. Είναι δυνατόν να τους αλλάξεις όλους και να κατεβάσεις αλλοπρόσαλλα πράματα; Εδώ εγώ με το μολύβι, και δεν μου έβγαινε μια αναπληρωματική ενδεκάδα. Πρώτη παρατήρηση λοιπόν.

Πρώτο μέρος λοιπόν, και ο τίμιος βοηθός του προπονητή της Κ-20, επέλεξε ένα 4-2-3-1, με όσους δεν είχαν φύγει διακοπές. Όχι οτι αυτοί που έφυγαν έχουν καπαρωμένη την θέση τους ( όρα Άρθο ), αλλά ας τους πούμε βασικούς. Αυτοί τέλος πάντων που επελέγησαν, έπρεπε κάπως να συγκροτήσουν ένα ορθολογικό σύνολο, και να δείξουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Δεν μιλάω για τον Αραβίδη, τον Μπαρμπόσα και  τον Μπακάκη, που παραμένουν, αλλά για όλους τους άλλους. Που σίγουρα λαμβάνεται υπ’ όψιν η ανομοιογένεια που λογικά θα εμφάνιζαν σαν σύνολο και πειραματική ενδεκάδα, αλλά ο νέος προπονητής, αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται, κι είναι δασκαλεμένος στο τι να κοιτάει.

Τώρα θα μου πείτε πάλι, βρέθηκε τελικά; Εγώ λέω οτι δεν βρέθηκε, αλλά κάποιος που είναι με δυό βαλίτσες για μια δίωρη κουβέντα, τι ακριβώς κουβαλάει; Όπως κι αυτός που δεν βρέθηκε, δεν μπορεί να πάρει και το dvd του αγώνα; Όλα παίζουν, και δεν είναι εδώ το θέμα μας. Αυτά θα τα πούμε λίαν συντόμως.

Όπως σύντομη θάναι και η σημερινή κριτική γενικά. Δεν μπορεί να είναι κι αλλιώς, αφού η ΑΕΚ μπήκε αρκετά καλά, έκανε δυό τρεις ευκαιρίες, και προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό. Όσοι δεν παίζανε, προσπάθησαν να ακολουθήσουν το πλάνο που βλέπανε από την τηλεόραση, και μπορώ να πω οτι το κατάφεραν αλλά ατύχησαν να φάνε ένα γκολ σε μια διαρκείας αντεπίθεση. Δεν είχαν  κατορθώσει να προηγηθούν κι ήταν άξιοι της μοίρας τους. Της μοίρας δηλαδή οτι δεν φύγανε κι αυτοί διακοπές. Πλατέλας, Σοϊλέδης, Μπαρόχα και Μπουανανότε, απλά για τα μπάζα, και φυσικά τα δίδυμα Τζανετόπουλου – Λαμπρόπουλου αλλά και Ζουκουλίνι – Κορδρέρο, μίνιμουμ για τα θηρία. Οι δυό τελευταίοι μάλιστα, χωρίς αμφιβολία, είναι για την μοίρα των μεμονωμένων τεσσάρων, που ανέφερα. Απλά, δεν κάνουν.

Και που δεν άλλαξαν κάτι και στο δεύτερο μέρος. Γίνανε κάποιες αλλαγές της μπάλας, κάποιες καλές κατεβασιές, οι ευκαιρίες βρέθηκαν, αλλά δυστυχώς ο Αραβίδης, πιστοποίησε το φιλότιμο του, το οτι δεν κάνει για τελικό φορ – ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ – και φυσικά δεν ήρθε η ισοφάριση. Που μπορούσε βέβαια να είναι κι απλή μείωση του σκορ, αφού κι ο αντίπαλος έχασε κλασσική περίπτωση. Λεπτομέρειες βέβαια, σε μια κατάσταση που απλά έφθινε.

Το παιχνίδι, παρά τις αλλαγές μας , άρχισε να ρετάρει, αφού δεν υπήρχε δημιουργικός σε μας, και λογικά κι ο Ουζουνίδης, μάζεψε την ομάδα του για τις αντεπιθέσεις. Κάθε πότε κερδίζει εξ άλλου η ομάδα της κομπλεξικής γειτονιάς, την ΑΕΚ; Όπως και να παίζει αυτή. Είναι ένα ονόρε στο βιογραφικό του, όπως και να το κάνεις. Ένα ονόρε που σίγουρα δεν το χρειάζεται ο Πανιώνιος, που ξέρει πολύ καλά ποιός είναι, εξ ου και το βρισίδι των τίποτες, που η μοίρα τους καταδίκασε στην αιώνια εσχατιά, οπότε σε αδιάφορ παιχνίδι απλά βρίζανε τον Αραβίδη.

Τεχνικά δεν έχω να προσθέσω και κάτι παραπάνω. Και μόνο που βλέπεις κάποιον που παρίστανε τον γιατρό του γάβρου, και σήμερα είναι απλά ένα νούμερο με κίτρινο σακάκι, σου φεύγει και η διάθεση να επαναλάβεις το επιβεβλημένο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ του δικού μας. Που δεν εύρισκε λύσεις με τίποτα, ούτε από τα πλάγια , ούτε και στην κάθετο, αλλά βρε δεν βαριέσαι ρε αδερφέ. Εγώ ήθελα να περάσω την ώρα μου και το έκανα, κι όποια συμπεράσματα έβγαλα το έκανα για την τρέλα μου. Φυσικά δεν θέλω να χάνει η ΑΕΚ, αλλά οι ειδικές συνθήκες του αγώνα δικαιολογούν τα πάντα. Όπως δικαιολογούν και τα πυροτεχνήματα της β Αθηνών, χορηγία Μαρινάκη.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    μπραβο στην ομαδα για την επιτυχια να τερματισουνε προτελευταιοι στα πλεη ωχ να κανουνε το συγκλονιστικο ρεκορ της απουσιας νικης εκτος εδρας εδω και κανα πενταμηνο οπως και του εντυπωσιακου χτισιματος με κοπο και ιδρωτα των 30 βαθμων διαφορας απο την κορυφη.Και του χρονου ετσι εντυπωσιακα και με Αρουμπαρεναρο κοουτς(που θα εχει επανεκτιμησει και την αξια του Πιου ως αξιοπιστη λυση οπως αλλη μεγαλη μπαλαδοφατσα σχολιαστης διεκρινε με μεγαλη οξυδερκεια εδω μεσα) , με πλατελλαρο και αραβιδαρο να σαρωνουνε της πτερυγες και Σοιλεδη βραχο πισω.Ερχομαστε ρεεεεεεε

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow: Μπα, δεν πάει για λατίνο. Αλλού χτυπάει η λατέρνα που θέλει να πικάρει για την άρνηση.

  3. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο το καλοκαίρι δεν θα πλήξουμε.Θα πάει η σαγιονάρα μιτσούκο σύννεφο.Έρχονται μεγάλα γλέντια.17 Γενάρη το τελευταίο διπλό στους παγουράδες.Στάσου να δούμε πότε θα γίνει το επόμενο…όσο για το νιόνιο,5 νίκες αυτοί,6 εμείς,από το 2010 και δώθε.Οχι,δεν μικρύναμε σαν ΟΜΑΣ…οι άλλοι θεριέψανε…Καλό ξημέρωμα και καλό καλοκαίρι…Κάτι άκουσα για 37άρια το ΣΚ…Αν και το 38άρι μου ακούγεται καλύτερα…Δεν βαριέσαι,όλα μια ιδέα είναι…

  4. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Στηβεν λες να παει για καναν γαλλο?

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Τα Γαλλικά ήταν πάντα μια γλώσσα που τα μιλάγαμε

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αγησίλαος : Ήρεμα με τις διαμέτρους που παραπέμπουν σε βλήμματα. Τόχουμε ξεπερέσει το 45άρι εξ άλλου. Γιατί γυρνάς πίσω;

  7. Ο/Η Savvi λέει:

    Θα συμφωνήσω απολυτά ότι φέτος η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Ήρθαμε από την Β πήραμε την 2 θέση στην κανονική περίοδο όπως και το κύπελο. Mε ένα κάρο προβλήματα αλλάξαμε 2 προπονητές με τον τρίτο σηκώσαμε την κούπα και με τον 4 κατεβήκαμε και τελειώσαμε τα play off συν το γεγονός ότι σχεδόν όλη την χρονιά παίζαμε χωρίς φορ. Ε ναι είναι μεγάλη επιτυχία.. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη βγήκε πρώτος στα play off και πηρέ θεωρητικά το καλύτερο εισιτήριο αυτό του τσου λου και έσωσε την χρονιά. Ο γαύρος πηρέ το πρωτάθλημα άρα όλα καλά και γι αυτούς. Τέλος ο βάζελος μάλλον είναι ο μεγαλύτερος χαμένος της συγκεκριμένης χρονιάς.

    Στα δικά μας όμως τώρα να ρωτήσω. Πια είναι τα κριτήρια για να θεωρηθεί στο τέλος της η νέας σεζόν επιτυχημένη όπως η φετινή;

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi
    Αλλαξαμε 5 προπονητες (Γκουαρδελλας-Στελιος-Gus-Στελιος-βοηθος Στελιου).
    Οποτε αφου φετος πετυχαμε, ως δευτεροι και κυπελλουχοι, του χρονου επιτυχια ειναι το double. Ετσι δε λεει η λογικη?
    Εκτος αν πουμε οτι βγηκαμε τεταρτοι (γιατι τεταρτοι βγηκαμε) οποτε το τριτοι και κυπελλουχοι ειναι προοδος.
    Τωρα αμα μεινει ο Στραπατσονι βλεπω βαζελο να παλευει τα play-ωχ και μαλιστα χαλαρα. Αν και στη παρελαση μαλλον δε θα υπαρχει ο τυπος.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Αγαπητέ, τα κριτήρια δεν τα βάζουμε εμείς. Εμείς λέμε νταμπλ μεν, αλλά δεν είμαστε η διοίκηση δε. Οπότε τα κριτήρια θα τα ακούσουμε από επίσημα χείλη, που συνήθως είναι ο προπονητής που μεταφέρει τα διοικητικά. Εγώ γνωρίζοντας τον Μελισσανίδη, πιστεύω οτι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα κι όχι το νταμπλ. Φυσικά θα γράψω όταν μάθω κάτι πιο επίσημο, αφού από σήμερα ξεκινάω τους κύκλους των επαφών.

  10. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @ Στήβεν:Δεν βαρέθηκες να έχεις ΔΙΚΙΟ;

  11. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Πάμε για πρωτάθλημα του χρόνου με 50-50 βέβαια! Συμφωνείτε αδέρφια?

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αγησίλαος : Τι να σου πω τώρα ( ευχαριστώντας ); Οτι σαν πιο παλιοί κάπου έχουμε γίνει ψύχραιμοι;

  13. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Αυτο που γραφεται παντως οτι ο Μοντανιε δεν θελει να εχει λογο στις μεταγραφες ουτε ιδιαιτερες απαιτησεις και θα αφησει τον βατραχο να αλωνιζει αν δεν ειναι μουφα ειναι λιγο ξενερωτικο.