QUICK FATCS

Πρωτο παιχνιδι χτες και ειδαμε ΑΚΡΙΒΩΣ οτι περιμεναμε και γραφαμε πριν το ματς. Ομαδα Κετσπαγια, δε περιμενα τιποτε διαφορετικο απο οτι ειπα στο χθεσινο ποστ. Το θεμα δεν ηταν αυτο, αλλα αν-πως και ποσο καλα θα επαιζε το πλανο του Τιμουρ. Ο οποιος ειναι ενας ανθρωπος ΕΠΙΜΟΝΟΣ που δεν τα παραταει και οτι κανει το πραττει μεσω ενος πλανου απο τοτε που ηταν πιτσιρικας: Ξεκινησε απο μια ανυπαρκτη χωρα ποδοσφαιρικα (ποσο μαλλον στα 90’ς), πηγε Κυπρο, μετα Ελλαδα μετα Αγγλια (σε μια πολυ ισχυρη Newcastle τοτε που επαιζε ομιλους CH.L με Dalglish προπονητη) στο peak του, για να αρχισει και παλι αναλογα φυσιολογικη πτωση μεχρι να κλεισει τη καριερα του στη Κυπρο.

Χτες ο αντιπαλος μας δεν ηταν τοσο απεναντι απο μας αλλα αναμεσα μας: Νεος προπονητης, ευρωπαικο παιχνιδι μετα απο 5 χρονια, πρωτο κανονικο παιχνιδι της περιοδου, αγχος σε ολους?

ΟΧΙ σε ολους. Ο τυπος πηγε οχι απλα διαβασμενος αλλα μαλλον ηξερε καλυτερα απο τον αντιπαλο προπονητη την ομαδα που αντιμετωπιζε. Στο παιχνιδι η ΑΕΚ ουδεποτε κινδυνεψε απο οργανωμενη επιθεση των αντιπαλων παρα μονο απο 2-3 περιστασιακες ενεργειες μεμονομενες οπως η λομπα που πηγε να φαει ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΥΛΑΓΚΟΥΡΟ που εχουμε στο τερμα. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ τοσο το καλυτερο για μας. Το οτι προλαβε και το εβγαλε δε μου λεει κατι, μου λεει ομως το γεγονος οτι εδωσε δικαιωμα και χρονο στον αντιπαλο να σκεφτει και να εκτελεσει για να το κρεμασει επειδη ως συνηθως ΧΑΖΕΥΕ αντι να ειναι στη θεση του. Εχουν γνωση οι φυλακες ομως και σταδιακα (για να μη καει) θα μπει ο μικρος στο τερμα και ο Ανεστης θα παει εκει που του αξιζει να συναντησει τους υπολοιπους ΑΜΠΑΛΛΟΥΣ: το Γκουαρδελλα το Γροντη τον Ανακογλα (που πουλαει και ΑΕΚφροσυνη) και ολο αυτο το συμφερτο που μας εκαψε τα ματια 3 χρονια. Αντε να ξεκαθαριζουμε απο τη φυρα σιγα σιγα.

Στην αμυνα απλα φανηκε η διαφορα ενος κανονικου ποδοσφαιρηστη σε σχεση με τα λιμα που αγωνιζωνται στο Ελλαντα τυπου Ντα Κοστα-Μποτια κλπ. Ο Τσιγκι απλα σκουπισε οτι περπαταγε πετουσε και κολυμπουσε, ακριβως γιατι μπορει μεν να ειναι σε καθοδικη πορεια αλλα μπαλλα στη θεση του ξερει καμμια δεκαρια φορες παραπανω απο το Κολοβετσιο. Μπαλλα- ειδικα στα CB-  δεν ειναι να κανεις τριπλες και τακουνακια αλλα να ξερεις να σταθεις στη θεση και να μπορεις να διαβαζεις τη φαση. Ακριβως γι αυτο ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ- δινωντας χωρους και χρονους αντιδρασης- τον Κολοβετσιο να γινεται καλυτερος: παντα οταν εχεις ενα καλο παικτη διπλα σου με τα πατηματα του και το τροπο του σε κανει να ψηλωνεις. Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα ηταν ο Ντιοπ με αυτο το ορθιο σκουποξυλο το Μακο: μολις πηρε μπροστα 4-5 μηνες το θηριο ο Μακος ξαφνικα εγινε παικταρας που εκοψε τις σαχλαμαρες. Μολις εφυγε ο Ντιοπ (αληθεια η γυναικα του γεννησε ρε Σταυρακα η ειναι ακομη εγγυος 6 χρονια?) ο Μακος ξαναγινε ο παλιος καλος ΑΜΠΑΛΛΟΣ.

Τα δυο πλαινα μπακ χωρις να κανουν τιποτε τρομερο, πηγαν μα χαρα για ενα και μονο λογο. Μπαρμποσα και Βαργκας- ειδικα ο δευτερος- εκαναν τρομερο ανασταλτικο παιχνιδι και βοηθησαν πολυ στη καλυψη των πλευρων τους ΜΗ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ εκτεθημενα τα μπακ. Ο μεν πορτογαλος συνεχιζει τη καλη σαιζον απο περσυ και επιτελους αποκτα ροη στα καλα ματς αφηνωντας τους ανουσιους εκνευρισμους πισω του, ο δε Βαργκας ισως για πρωτη φορα ηταν τοσο συγκεντρωμενος στο ματς. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΤΕΣ πολυ καλοι και χρησιμοι.

Στο κεντρο αυτη η παικταρα που λεγεται Σιμοες επαιξε απο νωρις τραυματιας χωρις ο αλλος να τον βγαλει. Αυτο δειχνει ποσο πολυτιμος ειναι στην ΑΕΚ. Ο Σουηδος εκανε το γνωστο καλο ματς του συμπαρασυρωμενος και απο το συστημα και απο το πορτογαλο που στο κεντρο ανασταλτικα απλα στην Ελλαδα (ισως και λιγο πιο εξω) δεν εχουν ανταγωνισμο.

Για πιο μπροστα δε εχει να πουμε κατι γιατι απλα δεν υπηρχε κανενα πλανο και καμμια διαθεση να κανουμε κατι. Οταν η μονη λυση σου ειναι ο Πεκχαρτ τοτε και οι 3-4 ψιλο-ευκαιριες  που εγιναν καλα ειναι.

Παμε λοιπον στον επαναληπτικο με υπομονη και ΑΝ μπορει να βοηθησει οποιοσδηποτε αλλος εκ των νεων εστω και λιγο καλα θα ειναι. Γνωμη μου ειναι οτι δεν θα αλλαξει κατι στο συστημα απλα δεν θα ειναι τοσο παθητικο. Παλι δε πρεπει να φαμε γκολ, και ας παμε και παραταση. Better safe than sorry λενε οι Αγγλοι και κατι ξερουν για να το λενε..

Ειναι μεγαλο συν για την ομαδα οτι ο κορμος ειναι ο ιδιος. Με σταδιακη ενταξη των νεων ανεβαζουμε ποιοτητα. Ο Τσιγκι μας εδειξε τι πρεπει να περιμενουμε, ο Μπακασετας σε αυτη την ΑΕΚ κολλαει ευκολα. Θα δουμε και τους αλλους 2 τον Ουγκο και τον Πατιτο. Ο Μπαρκας αν συνεχισει οπως περσυ απλα ειναι ο επομενος τερματοφυλακας της Ελλαδας για 15 χρονια, ο Ανεστης μπορει ανετα να δωθει στον Αγγελοπουλο για το μεροκαματο στο αθλημα της σαχλαμαρας. Ο τυπος ειναι απλα επικινδυνος.

Αφησα τελευταιο το Γαλανοπουλο που πρωτος ειχα γραψει πριν κανα μηνα. Απλα συνεχισε μικρε ετσι και τους εχεις για πλακα στη μεσαια γραμμη. ΟΛΟΥΣ ομως και οταν ερθει η ωρα να φυγει ο Σιμοες ουτε που θα το καταλαβουν τα ΑΜΠΑΛΛΑ που νομιζουν οτι βλεπουν ποδοσφαιρο επειδη καθωνται μπροστα σε μια τηλεοραση. Μπραβο στο Τιμουρ που κουβαλαει πλεον Βρεττανικη νοοτροπια και πεταξε το μικρο μεσα day one και τον δικαιωσε. Οι παικτες που ΞΕΡΟΥΝ μπαλλα, ερχωνται, μπαινουν και παιζουν με τη μια. Αυτα τα κατσε να προσαρμοστω κλπ ειναι για τους Ανακογλες και τους Κλωναριδηδες που 4-5 χρονια ψαχνουν να βρουν τα ‘πατηματα’ τους. Σωκρατης: μπηκε με τη Μιλαν επαιξε στα 18 και στα 22 του εφυγε εξω. Παπαδοπουλος Γιαννης το ιδιο. Κατσουρανης, πηγε στη Μπενφικα βασικουρα day one. Ντεμης, ηρθε μπηκε επαιξε. Ο Τσιγκι χτες το ιδιο. Γκαμαρα το ιδιο. Μπλανκο, το κατεβασαν απο το αεροπλανο στις 3 το μεσημερι και στις 8 το βραδυ ειχε πεταξει 2 τοπια..  Απλα πραγματα ειναι.

ΥΓ Πραγματικα χαρηκα ΟΛΕΣ τις ομαδες ΜΠΑΟΚ-ΒΑΖΕΛΟ-ΑΕΚ που επαιξαν και οι τρεις καλα. Ακομη και ο ΠΑΣ εχασε 1-0 στην Ολλανδια. Θελουμε τους βαθμους ειναι ξεφτιλα να παιζει ακομη και ο πρωτος προκριματικα. Εκει μας εφτασε το σιχαμα του Gay και γι αυτο ροδα ειναι και γυριζει. Η Ελλαδα ειχε φτασει να εχει 2 ομαδες στους ομιλους και αλλη μια προρκιματικα CH.L. Αλλα οταν εισαι ΦΑΤΑΟΥΛ και δεν αφηνεις ουτε ενα κυπελλακι σε καποιο Αστερα, θα ερθει η ωρα και θα τα πληρωσεις: τραβα τωρα στη κοιλαδα του Ιορδανη με 85% υγρασια και τους Μποτιες με τους Ντα Κοστα να παρεις αποτελεσμα. Πραγματικα ευχωμαι να αποκλειστει- οπως ολη η ελλαδα- και να τη βγαλουν με κανα Europa και αμα οι επενδυσαρες.

ΥΓ2 Ρε Στραπατσονι ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ δεν εχει ολοκληρη Βαζελα? Ουτε ΕΝΑΝ?

YΓ3  Χτες ξεκινησαν και τα πρωτα φραγκα απο την Ευρωπη: €220,000 πηραμε για τα ματς του τριτου γυρου και ΑΝ προκριθουμε ειναι αλλα €230,000 για τη συμμετοχη στα play off (ασχετως αποτελεσματος- προκρισης η οχι στους ομιλους). Μισο εκκ δε το λες και ασχημα Αυγουστο μηνα..

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.