Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ

Προσωπικά ελπίζω να μην έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Η ομάδα την οποίαν θα επιχειρήσω να αναλύσω, έχει μπόλικα κενά, άσχετα αν έχει το αβαντάζ του οτι δεν θα παίζει στην Ευρώπη, άρα ο στόχος της που είναι το πρωτάθλημα, θεωρητικά είναι αρκετά πιο εφικτός. Όπως όμως και να το δεις, η ομάδα είναι ακόμα ένα στοίχημα.

Η άμυνα μας θεωρητικά είναι αρκετά καλά καλυμμένη. Υπάρχουν δυό τερματοφύλακες, τέσσερα με πέντε στόπερ και δυό δεξιοί πλάγιοι, που μας κάνουν αισιόδοξους. Το κεντρικό δίδυμο θα είναι οι δυό ξένοι,  με τον Ουκρανό να δίνει κάποιο βάθος. Παραπάνω κινήσεις δεν μπορούσαν να γίνουν, παρά μόνο στην αριστερή πλευρά, που πρακτικά θα θέλαμε έναν παίκτη μείγμα αυτών που έχουμε. Ο Ντίντακ είναι πιο καλός αμυντικά, κι ο Ντίας πιο καλός επιθετικά. Εκεί είναι η μόνη αδυναμία μας, αλλά χοντρικά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε άλλο με αυτήν την γραμμή. Άλλωστε το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί εκεί. Το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ κρίνεται στα γκολ που θα βάλει.

Στο κέντρο μας – δείξε μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις – και με βάση την τακτική που έχει επιλέξει ο Τιμούρ, υπάρχει δεδομένα πρόβλημα κύρια στα back ups. Εδώ υπάρχει μόνο ο Γαλανόπουλος και τίποτε άλλο. Εντάξει άρχισαν τα βαφτίσια του Λαμπρόπουλου σε χαφ, αλλά αυτά είναι για τα ανέκδοτα. Μιλάμε για κανονικούς παίκτες τώρα. Δηλαδή για κανονικό εξάρι και κανονικό οκτάρι. Τέτοιοι λοιπόν, δεν υπάρχουν.

Υπάρχει όμως πληθώρα άλλων μεσοεπιθετικών, που θα μπορούσαν να κλείσουν τα όποια κενά προκύψουν από πιθανή απουσία του Σουηδού, όμως εδώ θέλει άλλαγμα η τακτική. Στο 4-4-2, θα υπήρχαν λύσεις. Στο 4-2-3-1, απλά δεν υπάρχει λύση επάξιας αντικατάστασης. Όπως και να το κάνουμε, έχουμε πήξει στα κοντά χαφάκια, τα οποία μία βαφτίζονται μεσοεπιθετικοί, μία δοκιμάζονται στα πλάγια και μία σαν δεύτερα σέντερ φορ. Κοινώς, μαλακίες οι οποίες δείχνουν μια επιπόλαιη πολυφωνία στο τεχνικό τημ, αλλά και φανερώνουν οτι τα χαφάκια, δεν έχουν και την απαιτούμενη προσωπικότητα να απαιτήσουν την θέση τους. Φυσικά η τεράστια αδυναμία μας στο κέντρο, είναι η έλλειψη κλασσικού αμυντικού χαφ.

Αν όμως πάμε θετικά, έστω και με επιφυλάξεις, στο κέντρο, η κατάσταση στην επίθεση, είναι νεκρά φύση. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Πρακτικά δεν έχουμε εξτρέμ. Δηλαδή μπορεί και να έχουμε το στοίχημα του Πατίτο από την μία ή και τα βαφτίσια του Λάζαρου από την άλλη, αφού εκεί έπαιζε στην Ιταλία. Να μας βγουν και τα δύο; Είθε. Αλλά με τα είθε, δεν δείχνεις τα δόντια σου, αλλά μια συγκρατημένη αισιοδοξία και φυσικά να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, όπως συνήθιζε να λέει ο εκτελεστικός.

Για την θέση του σέντερ φορ, είμαι πιο αισιόδοξος, βάσει της θέλησης που βγάζει ο Αλμέιδα. Ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος ακόμα. Με 15 κιλά παραπάνω ήρθε, και με βάση την σωματοδομή του, θέλει κανά μήνα ακόμα για να δούμε αν θα βγει. Που πρέπει με μονόδρομο να βγει, αλλιώς πάμε σε τραγελαφικές καταστάσεις, αφού αντικαταστάτης του δεν υπάρχει. Δεν θέλετε να πιστέψετε αυτά που λέω, δεν τρέχει κάτι. Ρίχνετε μια ματιά στα αποτελέσματα των φιλικών και κατανοείτε οτι το γκολ έρχεται με τεράστια δυσκολία. Χώρια που η τακτική του Τιμούρ κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράματα, αφού κοντά στον βαρυκόκκαλο δεν υπάρχει κανείς.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται αυτήν την στιγμή. Καταγράφουμε την κατάσταση κανονικά αλλά με περισσότερη αισιοδοξία σε σχέση με πέρσι. Πέρσι ήταν το απόλυτο χάος, φέτος τα πράματα είναι πολύ καλύτερα. Προσοχή, δεν βάζω στο μικροσκόπιο τους αντιπάλους. Μιλάω αποκλειστικά για μας και λαμβάνω υπ’ όψιν μου τους εταιρικούς κανόνες : Το 30% των προσλήψεων βγαίνει. Το οποίο σημαίνει οτι αν βγουν οι τρεις από τους εννιά που αποκτήθηκαν – εξαιρώ το τέρμα – κι ειδικά ένας σε κάθε γραμμή, θα πάμε σίγουρα καλύτερα.

Ένα καλύτερο που μπορεί να έρθει, κύρια αν παραμερίσουν οι ιθύνοντες τις εμμονές τους. Επανδρώνοντας το τμήμα του scouting με σοβαρά στελέχη αλλά και διορθώνοντας την αγωνιστική τακτική, αφού και φέτος, δεν υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να την παίξουν. Οπότε είναι προτιμότερο να υπάρχει μια ομάδα γροθιά, από το να κάνουμε συμβιβασμούς για να χωρέσουν στην ενδεκάδα όσοι περισσότεροι γίνεται. Καλή αρχή λοιπόν και στηρίζουμε όσο δεν πάει.

Υγ. Ο manager με τον οποίον τα ξαναβρήκαμε, έχει κάνει δυό πολύ ωραίες κινήσεις. Ελπίζω να τριτώσει το καλό, αφού η ομάδα το έχει ανάγκη.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ

  1. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Εννοειται πως εχει κενα η ομαδα. Πρωτον, οχταρι δεν υπαρχει στο ροστερ. Πρεπει να ειναι ηλιθιοι να μην παρουν ενα χαφ οταν εχουμε δει περσυ τον Γιοχανσον για 3 μηνες να παιζει πεθαμενος και στα ορια της θλασης. Που αν και ο καλυτερος μας, οχταρι δεν ειναι. Το παριστανε και μπορει να μεταφερει την μπαλα και μπροστα καλυτερα απο οτι ο Σιμοες που ειναι ακουραστος και πολυ καλος κοφτης και οπως ειναι λογικο δινει την μπαλα πισω και παραλληλα. Εγκλημα να μην ερθει παικτης στο κεντρο, και οποτε εχουμε αναγκη ειτε για τραυματισμο ειτε για καρτες να μπαινει το ταγαρι ο Τζανετοπουλος η ο Λαμπροπουλος. Δεν ξερω αν εχει ζητησει παικτη στο κεντρο ο καραφλας. ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ 4 ΜΕΣΟΙ (Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Μετα το ναυαγιο του Κατσαρ ασχοληθηκαν με καμια περιπτωση; Παμε παλι να παιξουμε 50 ματς με τους ιδιους.
    Δευτερον, η ομαδα επρεπε να εχει παρει και εναν κανονικο επιθετικο για αλλαγη του Αλμειδα. Με αλλα χαρακτηριστικα. Πιο γρηγορο και οχι βαρυ φορ περιοχης. Και φυσικα πιο ποιοτικο απο τους υπαρχοντες στον παγκο. Αν δεν κανει 15 γκολ ο Ουγκο, καληνυχτα με τα αλλα πανηγυρια που εχουμε.
    Νομιζω πως και φετος θα ειμαστε μια ομαδα που θα τρωει δυσκολα γκολ και επισης δυσκολα θα βαζει. Το διδυμο Τσιγκρινσκι-Λεσκοτ ειναι βασει βιογραφικων το καλυτερο που ειχαμε και πιστευω πως θα δεσει με τον Ουκρανο να ειναι ο ηγετης της αμυνας που θα κατεβαζει και την μπαλα στα χαφ, ενω ο Αγγλος θα δαγκωνει και θα βαραει. Θετικο πως γεμισαμε ψηλα κορμια μπροστα και πισω που περσυ δεν υπηρχε ο κανενας για να παρει κεφαλιες. Στην αμυνα μας βλεπω καλα, η επιθεση ομως πρεπει να κανει 10 τα περσινα μονο 4 διπλα, και εκει ειναι τα μεγαλα στοιχηματα. Κανουμε το σταυρο μας να βγουν οι Λαζαρος και Ροντριγκεζ (δεν εχω ακομα αποψη) και να τροφοδοτηθει ο Ουγκο αλλιως θα μας βγει και φετος ο καρκινος. Οι λυσεις στον παγκο για την 3αδα πισω απο το φορ θα ειναι αστειες και οσα γραφουν οι κεφτεδες για υπεροπλια με Αραβες πλατελλες βαργκες αλλα και Μπακασετα στα ακρα ειναι για γελια.
    Θεωρω πληρεστερη ομαδα αυτη τη στιγμη τον Παο (ισως του λειπει ενας μεσος ακομα), ενω και ο Μπαοκ ειναι ενισχυμενος που ομως παραμενει Μπαοκ σαν φανελα και νοοτροπια.
    H δαφνοστεφανωμενη αδερφη ειναι τελειωμενη. Χασαμε μια φορα τα 25. Πουλησαμε 5 βασικους, αλλοι 3 ειναι στο σφυρι και τωρα τη βγαζουμε με δανεικους και ανυπαρκτους. ΕΤΣΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΛΙΓΔΑ ΦΕΤΟΣ. ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΡΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ.

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αλμειδα,αργός ήταν πάντα αλλα έχει χάσει και την έκρηξη που είχε.Νομίζω στη θέση του σεντερ φορ επρεπε να είχε γίνει υπέρβαση.ακόμα και στην Ελλαδίτσα το σεντερ φορ περίπτερο που απλα περιμένει στο κουτί έχει τελειώσει.
    Διαβάζω πολλους που λένε πως απλα πρεπει να του κάνουν σεντρες,συγνώμη τόσο προβλέψιμο επιθετικό παιχνίδι παιζεται πια στη Γ Αθηνών.
    Στα υπόλοιπα εισαι ολόσωστος

    υγ Ο Αλμειδα πηγε Μπουντεσλιγκα στη χαρα του οβερ και δεν έκανε τίποτα,εκει που έχει βγει πρωτος σκορερ ο Φανης Γκεκας,χωρίς στοιχειωδη ταχύτα δεν πας πουθενά πια.Ούτε και στην Ελληνική Ληγδα

  3. Ο/Η Latinos λέει:

    Λοιπον…Steven διαφωνω για τα αριστερα μπακ…η μαλλον κατα 50%…οκ ο ντιντακ ειναι αμπαλος μπροστα…δεν βλεπετε…αμυντικα τιμιος…αλλα μεχρι εκει…ο αλλος που μας πιανει και θεση ξενου..29 χρ…που βγαινει για πρωτη φορα απο τη χωρα του πραγματικα αντιποδοσφαιριστης….μπορει να εχει μια απλα καλη σεντρα..η μαλλον δεν εχει τερμα αχρηστη σεντρα αλλα ο τυπος δεν στριβει με τπτ!!! δεν μπορει οχι ντριπλα να κανει…μη ζηταω και πολλα…αλλα ουτε καν μια μαμημενη προσποιηση για να κανει σεντρα!!! αυτο δεν το εχω ξαναδει!!! δεν εχει ουτε ξεπεταγμα ωστε να παρει προβαδισμα…πραγματικα απο τις πιο αχρηστες επιλογες που εχω δει…μαζι με τον χρυσανθο…οποτε για μενα η ΑΕΚ θελει οπωσδηποτε αριστερο μπακ συγχρονο…οπως ο γκαλο…επισης παιχτη να μπορει να παιξει 6 και 8…ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!! εστειλα στο φεις στον δηματο γιατι δεν χτυπατε σιμοες που ειναι ελευθερος και μου λεει..γαλανοπουλος 100% για αντι σιμοες….αχχαχααχ και του λεω για αντι γιοχα?? γιατι να μη βαλεις το σιμοες οταν χρειαστει μπροστα και να βαλεις σιμαο πισω?? απαντηση?? φυσικα καμια!!! γελαει ο κοσμος!!! και επισης δευτερο φορ επιμενο στυλ μανια!!! θα ηταν ιδανικη επιλογη αλλα αυτοι προτιμαν να δινουν 250000 στο κουτσουρο!!!! επισης κατι τελευταιο..νομιζω οτι πρεπει να καθαρισει το ροστερ λιγο σε φαση ποιοι παιζουν που!! ο βαργκας μπερδευει πολυ το ροστερ μιας και καθαρο εξτρεμ δεν ειναι…δεκαρι δεν παιζει…αλλα εχει ποιοτητα ο μαλακας στις σεντρες του και στις πασες του…φαινεται…αλλα μπερδευει πολυ το ροστερ οπως ειπα πριν…Και κατι τελευταιο…που ειναι απλα μια πρωτη αναγνωση και πρωτο συμπερασμα…με τον τιμουρ οσο και αν τον παω…κατι δεν μου καθεται καλα…η ομαδα δεν ειναι καθολου δουλεμενη μπροστα…και αυτο ειναι κακο…αυτα απο εμενα…steven Θα ηθελα τη γνωμη σου…και μια εικονα για το γηπεδο!!

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Latinos : Μέσες άκρες λοιπόν συμφωνούμε, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι οτι ο Δημάτος είναι ένας άμπαλλος και τίποτε άλλο. Όπως ουσία είναι τα κενά στο κέντρο και στην επίθεση.
    Υγ. Για το γήπεδο τι να λέμε τώρα….Οτι θα βρεθούν 120 μύρια. Ναι, όσο βρέθηκε και ο Κατσάρ.

  5. Ο/Η mporat λέει:

    Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά ο Σιμόες κάνει ατομικό πρόγραμμα από τη Σεντ Ετιέν και μετά, ξέρουμε κάτι; Να ανησυχούμε;
    Επίσης, να σημειώσω ότι ο Τιμούρ στην Ανόρθωση είχε καθιερώσει το ντυμένο ξύλο το Δέλλα ως αμυντικό χαφ κάποια περίοδο, αυτό ίσως μας πει κάτι για τα σχέδια του αν λείψει κάποια στιγμή ο Γιόχανσον.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Θλάση β βαθμού έχει. Φυσικά και να ανησυχείς, αφού δεν έχεις αντικαταστάτη.