Α Ε Κ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Να δεις το παιχνίδι, ή να μην το δεις; Αυτή ήταν μια ερώτηση, που με απασχόλησε καθώς έφευγα από την δουλειά. Μάλλον πιο σωστά, να πάω ή να μην πάω στο γήπεδο; Κανά δεκάλεπτο σκέφτηκα, κι αποφάσισα να πάω στην τηλεόραση του σπιτιού μου. Χωρίς μεγάλη περιέργεια είναι αλήθεια. Τι να άλλαζε σε τόσο λίγες ημέρες ο προπονητής; Στην ουσία τίποτα. Όμως κάτι με έτρωγε : Τα φρέσκα πρόσωπα μάλλον, έδωσα την δικαιολογία – πρόφαση στον εαυτό μου.

Και πράγματι οι αλλαγές ήταν μπόλικες. Αλλαγή τακτικής σε 4-4-2, που μάλλον δίνει το στίγμα του Μορίας ( με τους παίκτες που έχουμε αυτό ταιριάζει περισσότερο όπως έχουμε γράψει ), και Λαμπρόπουλος στην σωστή θέση, Ντίας, Μπάρκας και Γαλανόπουλος. Στην ζωή βέβαια δεν μπορείς να τα έχεις όλα, οπότε υποχρεωτικά μέσα, και Πέκχαρτ και Πλατέλας.

Το παιχνίδι λοιπόν, ξεκίνησε καλά. Με σοβαρό πρεσάρισμα στον χώρο του κέντρου από μεριάς μας, και με άνοιγμα του σκορ αρκετά γρήγορα, με ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Γκάλο. Χρήσιμο αυτό, όχι τόσο πολύ για την έκβαση του αγώνα, αλλά να φύγει το όποιο άγχος από την ομάδα, και να δούμε ατομικά τους παίκτες. Όπως και την επιλεγείσα τακτική. Που έδειχνε γρήγορα την λογική ανάπτυξη, το ανέβασμα των πλάγιων, και την κάλυψη τους από τους θεωρητικούς εξτρέμ.

Βλέπαμε επομένως ένα καλό ρυθμό, που κράτησε κανά μισάωρο. Διάστημα που είχαμε κι ένα δοκάρι και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Πέκχαρτ. Η τακτική δούλευε και η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο χόρτο. Στο τελευταίο τέταρτο όμως, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και βγήκαν οι γνωστές παθογένειες : Επιπολαιότητα και πολλά αβίαστα προσωπικά λάθη. Χάσαμε το κέντρο και η Κέρκυρα βγήκε μπροστά. Δεν έγινε βέβαια κάποια σοβαρή απειλή, παρά μόνο ένα μακρινό σουτ, που απέκρουσε ο Μπάρκας. Η ευκαιρία αυτή ανταποδόθηκε από ένα σούπερ τετ α τετ του Πέκχαρτ, που φυσικά δεν ολοκληρώθηκε.

Αυτή η ταλαιπωρία των ματιών μας στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου μέρους, συνεχίστηκε ισόχρονα και στην αρχή του δεύτερου μέρους. Επικράτησε μια βαριεστημάρα και μια διάθεση να παίζεται ξυλίκι αντί για μπάλα. Προαφανώς οι παίκτες δεν ασχολήθηκαν με το να πείσουν το νέο προπονητή. Ο οποίος βλέποντας αυτά τα χάλια, έκανε αλλαγή τακτικής και μια διπλή αλλαγή παικτών : Εγώ το είδα σαν 4-1-4-1 αφού έβλεπα τον Λάζαρο και τον Αραβίδη να παίζουν στην ίδια μεριά, μπορεί να ήταν κάτι άλλο, το σίγουρο είναι οτι μπήκαν οι Γιόχανσον και Μάνταλος, και βγήκαν οι Πλατέλας και Σιμόες.

Κάπως πήραμε μπροστά. Άρχισε μια πολύ καλή ανάπτυξη, ο άξονας δούλευε καλύτερα, ενώ και η διάθεση των παικτών ανέβηκε αφού κάποιοι ξεμπλόκαραν. Δεν μιλάμε για σούπερ θέαμα, αλλά για κάτι πιο ευχάριστο και ορθολογικό. Ανακτήθηκε ο έλεγχος του κέντρου και βγήκαν και κάποιες φάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να πετύχουμε άλλα δυό γκολ και κάπως να χαμογελάσουμε, εγώ από την τηλεόραση και οι λιγοστοί συμπάσχοντες στο γήπεδο.

Το παιχνίδι λοιπόν κύλισε ευχάριστα και ο προπονητής μάλλον θα έβγαλε κάποια συμπεράσματα. Αυτά είναι δικά του και μακάρι να υλοποιηθούν στο γήπεδο. Τα δικά μου όμως, αφού είδα το ματς για να δω ατομικά χαρακτηριστικά, είναι οτι ο Ντίας είναι ελάχιστος, ο βελτιωμένος Πέκχαρτ σήμερα, απλά δεν είναι παίκτης ούτε καν για την Κέρκυρα, και ο Λάζαρος μαζί με τον Πλατέλα, είναι τέως παίκτες. Περνώντας στα θετικά, μπορώ να πω οτι ο Γαλανόπουλος θα βοηθήσει, ο Λαμπρόπουλος είναι εντάξει για τα στόπερ με τέτοιους αντιπάλους, ενώ ο Μπάρκας άνετα μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Από εκεί κι έπειτα, θεωρώ το σκορ υπερβολικό, και τον διαιτητή απλά ανεκδιήγητο. Κακός στον πειυαρχικό έλεγχο και καμία σχέση με κανονισμούς σε απλή ξεκάθαρη οπτική. Το να μην βλέπεις τρία πέναλτυ εκατέρωθεν, μάλλον σε πάει για σταθμάρχη.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to Α Ε Κ – ΚΕΡΚΥΡΑ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Κέντησες σήμερα!Το σεβασμό μου.

  2. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Συγγνωμη αλλα ο τυπος πρεπει να ειναι μεγαλο λαμογιο γιατι για τρελο δεν τον κοβω. Τι δηλωσε; Οτι μετα το δευτερο γκολ παιξαμε το ποδοσφαιρο που θελουμε και μπορουμε. Μονο που το δευτερο γκολ μπηκε στο 78. Σωπα ρε θηριο, 15λεπτα μαζι με τις καθυστερησεις και με τον αντιπαλο λογικα να τα εχει παρατησει; Και τα υπολοιπα 78 λεπτα τι εγινε;

  3. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Ρε φίλε εγώ ήμουν μέσα και σήμερα (δεν κόβεται η μαλακια) .Όλα καλα τα ειπες συμφωνο απολυτα με όλα.Πιστευεις ότι ο Ζοριτς δεν έχει θέση στην ομάδα ουτε σαν αλλαγή; Μια μπούκα θα στην κάνει μια σέντρα της Προκοπης θα στην κάνει .Απο κάτι αμπαλιλιλιδες και κάτι πλατελες κάτι διαφορετικό θα κάνει. Μην τρελαθουμε δεν λέω οτι είναι η παιχτουρα αλλά καταλαβες πως το λέω. Ποιοτικά ρε παιδι μου.

  4. Ο/Η bandog λέει:

    δεν εχω δει πιο μαγικο σκορ αγωνα!
    στη διαρκιεα του ματς ημουν μεταξυ υπνου και σερφαρισματος στο κινητο…

    εβλεπα αυτον το πεκχαρτ και απορουσα….
    ειναι σιγουρα τσεχος?

    οι τσεχοι εχουν μερικα ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα. τεχνικη , ταχυτητα, σουτ σε πρωτο χρονο . εστω ενα απο αυτα τελος παντων.
    αυτος να δεις που θα ειναι πολιτογραφημενος.

    κατα τα αλλα αν αφησουμε τους μικρους (μπαρκα-γαλανοπουλο) εκτος κριτικης λογω περιορισμενων παραστασεων , ολοι οι ελληνες του ροστερ ειναι για να δενουν τα κορδονια του αγορογιαννη και του βαϊου καραγιαννη.

    ρε τιγρη και συ ρε πριγκιπα του νερετβα , απο οσους εχει το ροστερ αυτη τη στιγμη , το ’90 περναγε εστω και ενας εξω απο τη φιλαδελφεια ?????

    τεσπα , μη με παρεξηγατε.
    αγαπω τα παιδια μας γιαυτο τα μαλωνω…
    γιατι θελω να τα δω να προκοβουνε…

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ…: Να στο πω κάπως αλλιώς. Με στήριξες τελικά; Ε, σου κάνω κι εγώ μια χάρη.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Κυριακή κοντή γιορτή.

  7. Ο/Η mporat λέει:

    Εγώ, αντίθετα με σένα Steve, έφυγα από τη δουλειά και είπα κοντά είναι το γήπεδο, ας πάω. Να ξέρεις ότι αποζημιώθηκα: είδα πατέρα με γιο να μπαίνουν σε μια βαριεστημένη κερκίδα με κόρνες και να τις βαράνε, κάνοντας όλους να τους βρίζουν, άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά έναν να λέει πως ο Αραβίδης πρέπει να παίξει δεξί μπακ γιατί είναι φιλότιμος (!) και είδα 2 ηλικιωμένους να βρίζονται στην 9 χωρίς κανένα λόγο (είχαν και 10 σειρές απόσταση φαντάσου).
    Γενικά, όσο η ομάδα είναι καρναβάλι, οι κερκίδες 7-9-11 είναι η χαρά του ψυχιάτρου κι εγώ διασκεδάζω όσο δε φαντάζεσαι.
    Από κει και πέρα, αντιμετωπίζουμε πλέον τον Πέκχαρτ όπως τον Κρισάντους, με την κερκίδα να γελάει όποτε κάνει μια λάθος ενέργεια, ενώ στα λάθη του Αραβίδη και του Πλατέλλα, που είναι άπειρα, φταίει η μπάλα. Τέλος, λέμε κωλόπαιδα την Original που κράζει το βάτραχο, αλλά βγάζουμε βιντεάκια με τα κινητά όταν ανάβουν καπνογόνο.
    Porca miseria.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Και πολύ καλά έκανες φίλε μου. Εγώ απλά έχω μεγαλώσει, κι έχοντας τελειώσει ένα πολύ άγριο meeting στην δουλειά, δεν βάσταγα για την ταλαιπωρία αυτήν. Φυσικά ο γιός μου ο μεγάλος με έναν φίλο του, είχαν φροντίσει να είναι μέσα. Με τα ακόλουθα φαινόμενα ψυχανάλυσης : Έφυγαν στο 75, επειδή βαρέθηκαν. Όταν μπήκε στο σπίτι – το ματς έπαιζε ακόμα – μου είπε οτι τα δυό γκολ τα άκουσαν καΘ’ οδόν για το αυτοκίνητο τους, ενώ δεν πίστευε οτι είχαμε βάλει και τέταρτο. Χονδρικά κατάλαβα οτι το να είσαι Αεκτζής, μόνο τρέλα εμπεριέχει. Και μια άλλη χοντρή ουσία : Οτι είμαστε έτοιμοι να ανεβούμε στα κάγκελα.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αυτο το τελευταιο μου μυριζει…δραση !!!

  10. Ο/Η mporat λέει:

    Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να παίζει καλή μπάλα η ΑΕΚ, κοντεύουν 10 χρόνια πλέον από την τελευταία καλή ομάδα του 2008. Οι τρελοί με το γήπεδο όσο πάνε και λιγοστεύουν και τρελαίνονται όλο και περισσότερο.
    Η παρέα που πάμε σε κάθε ματς σχεδόν, έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε σαν χαβαλέ το όλο πράγμα, σήμερα δεν σηκωθήκαμε να πανηγυρίσουμε ούτε ένα γκολ, αντιθέτως είχαμε στήσει αυτί στις συζητήσεις της κερκίδας όλο το 1ο ημίχρονο. Σαν να πηγαίνουμε σε θεατρική επιθεώρηση. Ευτυχώς μπήκε ο Μάνταλος και είδαμε κάτι.
    Ελπίζω να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι γιατί η υπομονή στερεύει πια στον κόσμο. Είναι φανερό.

  11. Ο/Η netrino λέει:

    Να θυμίσω.Μπέλεκ,Φουρτάδο,Κρισάντους και τώρα Πεκχαρατ δηλαδή αν δε γελάς είναι να παίρνεις τα βουνά

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Σε βλέπω μονολιθικό. Μπορούμε να πάρουμε τα βουνά, γελώντας.

  13. Ο/Η mporat λέει:

    Δε συμφωνώ να γελάει κανείς με τυχόν λάθη ενός παίχτη που φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ netrino, με κανέναν από όσους ανέφερες δε γέλασα. Τους έφερε κάποιος εδώ και σίγουρα θα το θεώρησαν ως ευκαιρία για την καριερα τους, το να τους κοροϊδεύουμε από την κερκίδα δε νομίζω πως συμβάλλει στην αγωνιστική τους κατάσταση. ΟΚ, δεν αποδίδει ο Πέκχαρτ, δεν είναι αυτός που θέλουμε. Βοηθάει σε κάτι να γελάμε; Θα παίξει καλύτερα; Δε σεβόμαστε τίποτα πια;

  14. Ο/Η conpater λέει:

    Να μην ξεχασουμε πως σημερα γιορταζει. Χρονια Πολλα προεδρε,με υγεια πανω απ`ολα….

  15. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    τωρα το οτι παραιτηθηκε ο Δεδες για να παει στην επιτροπη εξομαλυνσης – ΝΕΑ ΕΠΟ- ειναι θετικο ή αρνητικο?
    ναι μεν εχεις εναν δικο σου εκει μεσα , αλλα χανεις ισως το σοβαροτερο μελος της στελεχωσης σου..
    εχει καμια σχεση αυτη η προσληψη με το ραντεβου Μελισσανιδη-Κοντονη?

  16. Ο/Η ΑΕΚ μου λέει:

    Steve καλησπερα. Η ειδηση της νερας ειναι η παραιτηση Δεδε και η αναγνωση της: η ΑΕΚ αποκτα λογο ξανα στην ΕΠΟ ή ο μονος σοβαρος ανθρωποε εκει μεσα μπαιλντισε, δε βλεπει προοπτικη και χαιρετισε;

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Warlock1924 : Είναι αρνητικότατο. Επίσης δεν έχεις κανέναν δικό σου εκεί, διότι ο Αλέξης ΔΕΝ είναι λαμόγιο. Την θέση θα υπηρετήσει και τίποτε άλλο. Η πρόσληψη δεν έχει καμία σχέση με το νούμερο που λέγεται Κοντονής.
    Η αντικατάσταση του Αλέξη έγινε κατόπιν συστάσεως του ίδιου, και ο Λυσάνδρου θεωρείται σοβαρό στέλεχος.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ ΜΟΥ : Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας και η φυσική του θέση είναι στις επιτροπές της Ουέφα. Η ΑΕΚ το μόνο που αποκτά είναι οτι θα μπορεί να στηρίζεται στον επαγγελματισμό και στην ουδετερότητα του Αλέξη. Παρότι ο Μελισσανίδης δεν είναι και ο πιο λογικός εργοδότης, ΔΕΝ μπορώ να πω οτι μπαίλντισε. Η καινούργια θέση του φέρνει καλύτερα χρήματα και πιο νορμάλ απαιτήσεις. Δεν θα είναι το λάστιχο που ήταν στην ΑΕΚ. Προσωπικά χάρηκα για τον άνθρωπο, που τυγχάνει νάναι και πολύ καλός μου φίλος. Η αντικατάσταση του πάντως, είναι καλή.

  19. Ο/Η netrino λέει:

    @mporat
    Δεν αποδοκιμάζω γελάω, έχει δοαφορά.Τί με βλέπει στα βάθη του ΟΑΚΑ και του δημιουργώ ψυχολογικο τραύμα?Δε νομίζω αγαπητέ.