ΚΕΡΚΥΡΑ – Α Ε Κ

Ματς χωρίς αύριο, μας λέει το ‘εγκυρο ρεπορτάζ. Δραματικός λιγάκι ο τίτλος, αλλά και σωστός αν θες να πεις οτι κάτι κάνει στις προπονήσεις ο Μοράις, κι αν η ΑΕΚ πάει να μικρήνει τις βαθμολογικές της απώλειες σε σχέση με τον εαυτό της πέρσι. Θυμίζω οτι πέρσι είχαμε φέρει ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο.

Η ομάδα παρατάχτηκε με ελαφρώς αλλαγμένη τακτική: Με έναν ωραίο ρόμβο στο κέντρο, που υποστήριζε το 4-4-2. Ένα σύστημα ριψοκίνδυνο γενικά, αφού θεωρητικά τα στόπερ παίζουν σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, αφού πρέπει να έχουν το νου τους στις προωθήσεις των πλάγιων μπακ, αφού εξτρέμ δεν υπάρχουν.

Μην τα πολυλογούμε όμως, και μην ψάχνουμε και την άπταιστη λειτουργία. Τα μπακ, κι ειδικά ο Γκάλο, είχαν πιο πολύ στραμμένη την προσοχή τους στην άμυνα. Βέβαια, σε μια τσαρολιά του Βραζιλιάνου, η ΑΕΚ κέρδισε ένα κόρνερ και κατόπιν προηγήθηκε με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Όλα έμοιαζαν καλά.

Η αμυντική λειτουργία ήταν αρκετά καλή με κύριο εκφραστή τον Γαλανόπουλο και τον Σιμόες. Η Κέρκυρα δεν απείλησε πουθενά και η ΑΕΚ, παρά το αρνητικό ξεκίνημα του Αραβίδη και την κακή απόδοση του Γιόχανσον, έβγαλε μπόλικες τελικές, ήταν επικίνδυνη, και μάλλον δικαιούτο άλλο γκολ από αυτό που σκόραρε.

Η κατοχή ήταν υπέρ μας, το πάθος και το τρέξιμο ήταν πολύ ανεβασμένα, και το σκορ απόλυτα δίκαιο. Δεν μπορούμε να πούμε οτι αυτό το σύστημα μας ταιριάζει, αλλά άνετα την έκανε την δουλειά του, τουλάχιστον για το πρώτο μέρος. Ένα ημιχρόνιο το οποίο έγινε πιο ενδιαφέρον προς το τέλος του, που μπορέσαμε να βρούμε διαδρόμους στην κλειστή άμυνα του αντιπάλου, που αποφάσισε να βγει από το καβούκι του. Και ένα τέλος που μας έκανε να ξεχάσουμε την σούπα που βλέπαμε στο πρώτο μισάωρο. Ένα τέλος επίσης, που σημαδεύτηκε από μια λανθασμένη απόφαση του Καλογερόπουλου, που στην ουσία μας στέρησε ένα δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, και ειδικά στο ξεκίνημα του, φάνηκαν οι διαθέσεις των ομάδων. Η ΑΕΚ θα πήγαινε παθητικά, και η Κέρκυρα θα προσπαθούσε να πάρει το κέντρο με παίκτη παραπάνω. Σούπα βλέπαμε και το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνιση του, αφού η ΑΕΚ δημιουργικά ήταν μηδέν κι άρα δεν έβαζε ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει ένα παιχνίδι δικό της. Ένα λάθος θα ήταναρκετό, σκεφτόμουνα.

Ο ρόμβος πλέον δεν δούλευε για δυό λόγους : Πρωτον από την κάκιστη απόδοση του Μάνταλου και του Γιόχανσον, και δεύτερον διότι ο Σιμόες είχε γίνει σάντουιτς. Αυτά που έβλεπα εγώ, όμως δεν τα έβλεπε ο Μοράις, που είχε αντικαταστήσει τον Αραβίδη με τον Πατίτο, και ήρθε η ισοφάριση της Κέρκυρας. Δεν ξέρω πόσα βιβλία πέταξα από το τραπέζι. Δηλαδή να μην σου φτάνει η σούπα, αλλά να την χύνεις και πάνω σου.

Το βραχυκύκλωμα ήταν τέλειο, ξεκινώντας από τον πάγκο και μεταδιδόμενο και στα παικτάκια, που θεωρητικά είναι επιφορτισμένα με την παραγωγή του παιχνιδιού ( αυτό για κάποιον που μας είπε μεσοβδόμαδα οτι ο Μάνταλος είναι παίκτης ουσίας ). Αντί να θεριέψει η ΑΕΚ με την ανέλπιστη ισοφάριση, λούφαξε κι ευχόταν να μην φάει κι άλλο. Με απανωτά λάθη, χωρίς μέταλλο, άβουλη κι έρμαιο της κακομοιριάς, της κακής φυσικής κατάστασης και της ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Με τον Πατίτο να μην υπάρχει πουθενά, τον Μάνταλο να παίζει στην θέση του Αραβίδη στην ουσία ( τρομάρα του ) και βέβαια ξανά μέσα τον απίθανο Πέκχαρτ. Να μασάς και να φτύνεις δηλαδή ή να τραβάς τα μαλλιά σου.

Πάλι ρε πούστη μου στενοχώρια απέναντι σε έναν της πλάκας αντίπαλο, που του χρόνου θα παίζει στην δεύτερη κατηγορία. Πάλι ρε πούστη μου μια κωλοδιαιτησία και πάλι ρε πούστη μου χαμένοι βαθμοί, που θα μπορούσαν να ήταν δικοί μας, αν υπήρχε στοιχειώδης γνώση για το πού παίζουν οι δήθεν βεντέτες μας. ΑΙΣΧΟΣ για όλους, με εξαίρεση τον Γαλανόπουλο και τον Λαμπρόπουλο ( στο γκολ, το κύριο λάθος ήταν του μαλάκα στα αριστερά ), που ήταν κορυφαίοι.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to ΚΕΡΚΥΡΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η mporat λέει:

    Αν τελικά δεν κάνει ο Μελισσανίδης το γήπεδο, λίγο θέλει ακόμα για να μείνει στην ιστορία της ομάδας και τη μνήμη των νεώτερων ως ένας άβουλος και άτολμος κάβουρας. Γιατί αν νομίζει πως με ένα πρωτάθλημα πριν 22 χρόνια θα τον έχουμε για σωτήρα, πλανάται. Η απομυθοποίηση είναι γρήγορη και ολοκληρωτική. Η φετινή χρονιά είναι το καρφί στο φέρετρο της μνήμης του.
    Όσο για την ομάδα, Μπάρκας-Λαμπρόπουλος-Γαλανόπουλος είναι ό,τι μπορεί να κρατήσει κανείς. Ο Μάνταλος πατάει πλέον τα κορδόνια του ενώ τρέχει, ντροπή του και μόνο ντροπή. Δε μπορεί πια, μας κούρασε. Τι τεμπελχανάς είναι αυτός ρε.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie__ all

    Απο το κειμενο της πεμπτης (το ξαναεγραψα και σε σχολιο δευτερη φορα την επομενη αν θυμαμαι):

    Οποιος νομιζει οτι το παιχνιδι με τη Κερκυρα θα περασει ετσι απλα με αυτο το πλευρο να κοιμαται. Μονο αμα το καθαρισει ο αλλος εχουμε ελπιδες γιατι αμα περιμενουμε απο τον θερμαστη και το ροστερ δεσαμε.. Το καλο ειναι οτι γελαμε. Γιατι μονο αμα το παρεις στη πλακα υπαρχει λογος να ασχολησαι.

    ΔΕΝ ειδα το ματς- ειμαι London και το SkySports δεν το …εχει – αλλα μετα τα 2-3 πρωτα ματς ειναι σαν να εχω δει ολη τη σαιζον. Δε καταλαβαινω γιατι στεναχωριεστε και τι περιμενετε να αλλαξει? Η ΑΕΚ ειναι μια ΚΑΚΗ ΟΜΑΔΑ με παικτες ΧΑΜΗΛΗΣ ποιοτητας και ενα τυπο στο παγκο που ΔΕΝ ειναι προπονητης.

    ΑΡΑ? Γιατι χανετε το χρονο σας και το σαλιο σας?
    Αλλωστε ο αρχηγος της ομαδας το ειπε ξεκαθαρα: Οποιος δε πιστευει ας κατσει σπιτι του. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κανουμε και τελος.
    3800 ειχε τη προηγουμενη φορα, την επομενη θα εχει 2500-3000 οσο τα μαστουρια.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ θελει ο Μελισσανιδης με παικτακια της ΠΛΑΚΑΣ και προπονητη απο την Υεμενη με αφεντικο το Μπαγεβιτς οποτε πασο. Μαγαζι του ειναι, αυτο πιστευει οτι αξιζει και αναλογα πληρωνει. Επισης αναλογα εισπραττει.

    Ψαχνουμε καθε φορα γωνια στο δεκαρικο τι φταινε τα ερμα και ψοφανε. Τιποτα δε φταινε, απλα τοσο θελουνε και τοσο μπορουνε. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και οπως στρωνουν θα πορευτουν, αλλα οχι και να σκασουμε κιολας..

    Ειχε ματσαρα με ανατροπη σε City-Chelsky το μεσημερι και ασχολειστε με το μανταλο και τη κερκυρα? χαχαχα

  3. Ο/Η νικος λέει:

    γεια.δεν ξερω γιατι υπαρχει απογοητευση πηραμε το βαθμο.αλλο ενα βημα για τη σωτηρια.γεμιστανα φερε πισω το γκιρτζικη

  4. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Μετά και απο αυτό το ματς ο Μοράις ανακηρύσσεται ως η πρώτη πατάτα του Μαϊστόροβιτς για φέτος.
    Του “ψαγμένου” Μαϊστόροβιτς, που “μιλάει 8 γλώσσες” και ανέλαβε το σχεδιασμό της ομάδας φέρνοντας έναν προπονητή που απλά.. δεν είναι προπονητής.
    Που τρώει γκολ απο το πουθενά στο ’74 και κάνει αλλαγή στο.. ’87.
    Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό το κόλπο.
    Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου πραγματικά.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Πεντε μεχρι τωρα,αφου προστεθηκε κι ο mporat στο club….Τουλαχιστον εδω μεσα στο blog, γιατι εξω εχουν μαζευτει πολλοι,παρα πολλοι… Δυστυχως.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εισαι ο προπονητης- λεμε και καμμια σαχλαμαρα τωρα- της ΑΕΚ σου εχει γυρισει παιχνιδια ο ατρομητος η αναγεννηση καρδιτσας η κερκυρα, εχεις χασει απο ΜΠΑΟΚ! απο εχεις φερει ισοπαλια με το νιονιο, εχεις νικησει με τα χιλια ζορια τον Πλατανια μετα το 77, δηλαδη εχεις δωσει 5 ματς και εχεις ΧΑΣΕΙ 9 ποντους απο τους 15 + σε εχει κανει ρεζιλι η καρδιτσα στο κυπελλο και τι λες?

    Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε τη δουλειά με αυτόν τον τρόπο ώστε να μην δημιουργείται καμία ευκαιρία από τους αντιπάλους μας.

    Τρελλιτσα πουλας και οσο κατσεις. Και καλα κανεις. Μια χαρα εχεις πιασει το νοημα: βλεπεις με τι εχεις να κανεις με του Μπαγεβιτς και τους Λυμπεροπουλους και τους Μπαρτολιδες με τους Λυσανδρους και αναλογα πραττεις.
    Κ εγω το ιδιο θα εκανα στη θεση σου. Μια 100-200 αρα ξεκουραστα και δεν ανοιγει ακι ρουθουνι. Πεταμε εκει μια παπαρια μετα απο καθε γκελα και ο μηνας εχει εννια.

    Γιατι να μη συνεχισεις τη ΚΟΡΟΙΔΙΑ? (δουλεια το λενε στα πορτογαλικα αυτο)
    Μια χαρα κονομας το εξαμηνο (αν το βγαλεις που δε σε βλεπω), σουταρισμενο σε ειχαν απο τη Τουρκια που τους ειχες στο πατο και μια χαρα ΤΣΑΜΠΑ τη βγαζει και ο αλλος ο ερχωμαστε που εχει εξαφανιστει εδω και κανα διμηνακι- εμφανιστηκε μονο στο Σπατο και ειδαμε το αποτελεσμα αυτος νομιζει οτι εχουμε 1987 ακομη και θα τον ακουσουν οι λεγεωναριοι Ντιαζ και Πατιτοι και θα συγκινηθουν.

    ΠΟΣΟ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ ρε εκει στην ΑΕΚ?

  7. Ο/Η ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ λέει:

    Και είπε ο μηχανοδηγός (των τραίνων):”Θα συνεχίσουμε την ίδια δουλειά…”!!!!
    Και λέω εγώ:Οχι ρε πούστη μου!Το βαρέλι δεν έχει πάτο..έτσι θα πάει μέχρι τέλους…

    Τώρα ,χωρίς πλάκα,λίγο το΄ χεις να σώνεις την κατηγορία για φέτος σχετικά νωρίς και…χαλαρά;

    Μέχρι του χρόνου λοιπόν έχει ο θεούλης…

    Υγ:’Ολα τα λεφτά η αλλαγή του ψηλού στο 87-φεύγα!…Για καθυστέρηση βέβαια…μην τυχόν ρουφήξουμε και δεύτερο !Μιλάμε για master και σεμινάριο διαχείρησης αγώνα…Ωραίο το τσίρκο .

  8. Ο/Η Alati ΣΑΛΙΑΡΗ λέει:

    εξω απο το χορο μια χαρα κελαηδουσε…

    «…… μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, όταν συναντήθηκα με εκπροσώπους του σημερινού μετοχικού σχήματος. Διαπίστωσα διαφορά στη μεταξύ μας φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, που έγκειται στο ότι εγώ εκτιμώ ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμη και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της, όταν μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες θα υπολείπονται σταθερά των αντίστοιχων εσόδων των ανταγωνιστών της. Κατόπιν τούτου θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να επιστρέψω στη διοίκηση της ομάδας».
    Δ. Μελισσανίδης 2009

  9. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Ο Μάνταλος είναι αυτό που είναι. Αν δε σου κάνει και έχεις καλύτερο, τον βάζεις. Αν δε σου κάνει και δεν έχεις καλύτερο, αλλά το φυσάς, πας και παίρνεις. Αν δε σου κάνει και δεν θες να σπρώξεις, παίζεις με αυτόν μέχρι να σου κάτσει κάτι φτηνό και καλύτερο. Όπως και να το κάνουμε όμως, αρέσει δεν αρέσει, σε αυτή την ΑΕΚ, ο Μάνταλος και παίκτης ουσίας είναι και βαρόμετρο.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αντώνης : Άλλο λέω. Οτι δεν είναι δεκάρι, ούτε σαν παίκτης, ούτε σαν νοοτροπία. Οπότε, δεν τον αφήνεις να αλωνίζει, αλλά τον προσγειώνεις στα κυβικά του, και στην ποδοσφαιρική του θέση.

  11. Ο/Η netrino λέει:

    Το έχει γράψει ο Στηβεν, μεσοεπιθετικά είμαστε ανύπαρκτοι,απο που κ ως που ας πουμε ο Αλμειδα είναι καλύτερος απο τον Τουραμ και ο Αραβίδης από τον Επστάιν της Κέρκυρας?

  12. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Αν έχεις καλύτερο παίχτη σε αυτή τη θέση. Αλλά μάλλον δεν έχεις. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι 3 στους 4 προπονητές τον βάζουν εκεί (να αλωνίζει). Εκτός και αν μόνο ο 1 από τους 4, ήταν προπονητής. Λέω αν…

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αντώνης : Όχι φίλε μου. Τον βάζεις στην θέση οκτώ και καθαρίζεις. Μετά φυσικά, ψάχνεις για δεκάρι. Δεν βαφτίζεις τον τίποτα, ουσία. Το τι κάνανε οι προπονητές – που φυσικά κανείς δεν ήταν πλην του Πογιέτ που τον προσγείωσε – μου είναι παντελώς αδιάφορο διότι σαν αυτούς, θέλω καμιά εικοσαριά στην καθισιά μου. Ξέρεις τι μας χωρίζει; Ένα τρίωρο σεμινάριο.

  14. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Αφού “τον βάζεις στη θέση 8 και καθαρίζεις”, πα να πεί πως τον θεωρείς καλό και δεν τον έχει εκμεταλευτεί ακόμα όσο πρέπει. Το ίδιο νομίζω κι εγώ.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αντώνης : Επειδή θα τον βάλω στο 8, τον θεωρώ και καλό; Όχι αδερφέ. Απλά δεν έχω άλλο τώρα. Όπως είχα γράψει τις προάλλες, στο 8 είχαμε Νικολούδη. Τέλος πάντων, δεν θα τσακωθούμε για τον Μάνταλο, που επειδή διαβάζει εδώ, θα νομίσει οτι είναι και κάτι.

  16. Ο/Η Alati ΣΑΛΙΑΡΗ λέει:

    Γελαει το συμπαν με τον καβουρα εκτος απο τον ΣΑΛΙΑΡΗ τον Alati.

  17. Ο/Η Alati ΣΑΛΙΑΡΗ λέει:

    Η Α.Ε.Κ. σήμερα έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση από το 1959 μέχρι και σήμερα τις 10 πρώτες αγωνιστικές με 14 γκολ.

    Η χειρότερη επίδοση ήταν το 2012-2013 με 10 γκολ. Μπραβο Τιγρη μεγιστανα με τα οσπρια….

  18. Ο/Η netrino λέει:

    Ο Μανταλος εχει χαμηλό κεντρο βαρους δεν πεφτει ευκολα την κρυβει τη μπαλα ιδανικά αλλα για τη θέση του δεν εχει μακρινή πάσα και δεν μπορει να δωσει ρυθμο.