ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Λας Πάλμας

Η Λας Πάλμας,είναι πόλη του νησιού Γκραν Κανάρια,των Καναρίων νήσων. Διπλα στην Ισπανία,στην οποία και ανήκει.
Στο “έμπα” και στο “έβγα” των “Ηράκλειων Στηλών. Στην “πόρτα” της Μεσσογείου δηλαδή η οποία απέναντι “βλέπει” τον ωραίο Ατλαντικό.
Στον οποίο,κατά τον Πλάτωνα βρισκόταν και η Ατλαντίδα και έλαβε χώρα ενας πόλεμος,παλιά, μεταξύ Ελλήνων και Ατλάντων στον οποίο οι πρώτοι καταβύθησαν τους δεύτερους.

Αυτά από γεωγραφο-ιστορία.
Τα χρόνια πέρασαν και ανακαλύψαμε το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο ανέδειξε μεγιστάνες και “μεγιστάνες”.
Ενας εξ’αυτών, ο κός Δημήτρης Μελισσανίδης,το 2010,ενεργώντας αστραπιαία,κεραυνοβόλα και κυρίως ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ (μη γελάτε) “αγόρασε” τις εγκαταστάσεις της SHELL στο όμορφο αυτό νησί.

Γινόμενος ο “άρχων” του λιμανιού,ήταν αναμενόμενο να “ασχοληθεί” και με την τοπική ομάδα,την ομώνυμη “Λας Πάλμας”, η οποία χρόνια τώρα βολοδέρνει στην “Σεγούντα Ντιβιζιόν”.
Τι να κάνει,τι να κάνει,έσπασε το κεφάλι του ο Μητσος,πως να βοηθήσει τους καψερούς Λαςπαλμαλιάνους να περάσουν τον κάβο της Β και να ανέβουν στην Πριμέρα.
Σκέφτεται ένα φίλο απ΄τα παλιά.

Εναν Σέρβο-τι άλλο- ποδοσφαιριστή, ονόματι Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος ήτο μέλος της ομάδος της ΑΕΚ το 1999.Επί των ημερών δηλαδή όπου ο “τίγρης” είχε επανέρθει στην διοικηση της ΠΑΕ ΑΕΚ,όχι ως ιδιοκτήτης (μια φορά γίνονται αυτά. Που να ξαναβρείς Κατσιφάρα τώρα…) αλλά ως “μάνατζερ”. Είχε το “μάνατζμεντ” δηλαδή ο Μήτσος.
Οπως λέμε “Αλβανός τουρίστας”.

Στα διαλείματα από το μπαρμπούτι,πέρναγε και έλεγε μερικά ορθά-κοφτά στους ιδιοκτήτες των μετοχών,την περιβόητη ΕΝΙΚ και έτρεχαν από κοινού το καράβι,το οποίο και αργότερα το έβγαλαν στην αμμουδιά. Κατόπιν το παρέλαβαν οι Σιρχάουζ,οι Στάθηδες, οι Νικολαίδηδες κλπ-κλπ. Τα γνωστά. Και φτάσαμε σήμερα, όπου είμαστε στο καρνάγιο για “ΜΑΚ” όπως λένε και στο ναυτικό (Μακροχρόνια Ακινησία)
και επισκευή εκ βαθρων.

Το πέρασμα των Μελισσανιδη και Μιλοβάνοβιτς,έμεινε γνωστό και ικανό να ανασυρθεί από την λήθη,μόνο για έναν λόγο. Για το περίφημο εκείνο ταξίδι στο Βελιγράδι,το φλεγόμενο από τις ΝΑΤΟικές βόμβες αγάπης και υποστήριξης και το αλισμόνητο ματς-αντιπολεμικο συλλαλητήριο,μεταξυ της ΑΕΚ και της Παρτιζάν. Πράγματι απο τα πιο λαμπρά “κύπελα” της ΑΕΚ,αν όχι το λαμπρότερο.

Κατόπιν ήρθαν οι μέλισσες. Ο Μιλοβάνοβιτς πέρασε και δεν κόλλησε στην ΑΕΚ, όπως και ο Μελισσανίδης πέρασε και δεν κόλλησε με την ΕΝΙΚ. Πήραν των ομματίων τους και λάκισαν,για να “εκτοξευθούν”.

Δέκα χρόνια μετά,το 2010 ο Μητσάρας,έχοντας “παρακάμψει” γίγαντες όπως η TEXACO,η SHELL,η BP και έδειχνε τα αρχίδια του στις “αδελφές” του πετρελάιου,(μη γελάτε είπα…) γινόμενος ένας “φροντ-μαν” για δουλείες τους μετά τα μενσάνυχτα,μετά από ντεμαράζ συμβολαίων και εξαγορών δεξαμενών,ντόκων και Πακιστανών σειρά γνωστών λιμανιών του κόσμου,έφτασε και στο “πέρασμα” του Λας Πάλμας, όπου “πέταξε” την βρωμερή SHELL από΄κει μέσα και έβαλε την γαλανολευκη Ετζίαν.
Σε νοιάζει το γάλα που πίνεις τι γράφει απ΄έξω; Οχι. Φρέσκο να είναι και καλα συστατικά και προσμίξεις να έχει και όλα εντάξει.

Και λέει λοιπόν στον καλό “συμπολεμιστή” Μιλοβάνοβιτς” : Ρε Μπράνκο,δεν έρχεσαι εδώ στα Κανάρια να βοηθησεις την ομάδα να ορθοποδήσει,μπας και παίξουμε και μεις οι “νησιώτες” στο Μπερναμπέου κάποτε;
“Μπεμπαίως πρόεντρε” του απάντησε ο Μπράνκο. Εβαλε σε μια βαλίτσα το λάδι,το μαγιό,τα βατραχοπέδιλα,τη μάσκα,δυο χαβανέζικα πουκάμισα και το σπαστό καλάμι και όρμηξε για το αεροδρόμιο με προορισμό το μαγευτικό Λας Πάλμας και έχοντας πάντα κατά νου την δύσκολη απόστολή που του ανετέθει,υπό τόσο αντίξοες συνθήκες και με τόσο βάρος ευθύνης πάνω στους οσονούπω μαυρισμένους από τον Ισπανικό ήλιο ώμμους του.

Εμεινε λοιπόν ο Μιλοβάνοβιτς ο “ταλαίπωρος”, 2 χρόνια-αν δεν κάμω λάθος- στο νησί,βοήθησε τα μάλα την τοπική ομάδα, η οποία φέτος,προχθές δηλαδή, διεκδίκησε ως το τέλος το δικάιωμά της να παίξει κάποτε στο Μπερναμπέου με την Ρεάλ,αλλα τελικά με πολύ τραγικό τρόπο-με γκολ στις καθυστερίσεις- έχασε την πολυπόθητη άνοδο.
Το συμβόλαιο του Μπράνκο με την εξωτική και άτυχη Λας Πάλμας λίγει σε λίγες μέρες,στις 30 του Ιούνη (που λένε και οι κομμουνιστές).

Εάν δεν υπάρχει κάποια τρομερή έκπληξης,τότε οι δρόμοι του Μελισσανίδη και του Μιλοβάνοβιτς,θα ανταμώσουν ξανά. Πάμε σαν άλλωτε.
Κάθε λιμάνι και καιμός. (τελικα ο Μπρανκο απ οτι μολις πληροφορηθηκαμε, συμφωνησε  σε ολα με τον Μελισσανιδη,υπεγραψε,του εδωσε δωρο τρια πουκαμισα ο Μητσος με κατι φοινικες ζωγραφισμενους επανω και  πηγε απ ευθειας στα Σπατα για να δει τον χωρο “δουλειας”).

Θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ανοικοδομίσημη ΑΕΚ.
Και υπό άριστες συνθήκες. Με πρόεδρο τον φίλο “τίγρη” και έχοντας για προιστάμενο τον φίλο και συμπατριώτη Ντούσαν,απόκλείεται να αποτύχει εις το έργο του ο Μπράνκο.
“Ειναι καταδικασμένος να πάρει το πρωτάθλημα” όπως θα έλεγε και ο Τσαλουχίδης.

Δεν θα έχει καμιά δικαιολογία απότυχίας ο Μιλοβάνοβιτς.
Ο οποίος θα είχε πολλές κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια,μιας και φέρνει λίγο του “007”. Θα τον περνούσαν οι τουρίστριες εκει στα Κανάρια για τον Ντάνιελ Κρεγκ. Η έστω “κάτι σαν αυτόν”. Οι γυναίκες είναι ευπροσάρμοστες και ολιγαρκείς. Δεν είναι σαν και εμάς. Φαταούλες.

Ολα του πάνε δεξιά. Σε γνώριμο περιβάλον, με οικείους και αγαπημένους ως προισταμένους,σε μαγευτική χώρα με όμορφες παραλίες έρχεται (του βγάζουμε το καπέλο.Κάνει επιλογές “διάνα”. Ούτε το “travel-plan” να ήταν) Χρόνο προσαρμογής έχει-δεν καιγόμαστε πια και για καμιά κούπα- και δίχως άγχος,απερίσπαστος,θα αφοσιωθεί ολόμαυρος από τον Σεπτέμβρη στο έργο του.
Δεν ξέρω για την επιλογή παικτών που θα κάνει,αν θα είναι πετυχημένες ή οχι,αλλά οι επιλογές των χωρών που ταξιδεύει και “εργάζεται” είναι άριστες.
Α, να τα λέμε όλα.

Ευχομαι μόνο να μην έχουμε καμιά πολεμική ανάφλεξη εδώ στα Βαλκάνια,γιατί κάτι τέτοιες επανενώσεις φέρνουν και περίεργες συμπτώσεις. Εύχομαι να μη χρειαστει να ταξιδέψουμε για κάποιο παιχνίδι-αντίστασης κατά του κεφαλάιου και των καπιταλιστών Δυτικών,με κάποια άλλη “Παρτιζάν.” Και πολύ περισσότερο να μη χρειαστεί καμιά “Παρτιζάν” να μας επισκεφτεί εδώ,για ανάλογο αγώνα.
Φευ.

Αντε.Σιδεροκέφαλος. Να προσέχει τους ρουφιάνους στην ΑΕΚ και τις τσούχτρες στις παραλίες.

Υ.Γ: Αν παρ’ελπίδα,αποτύχει ο φίλος Μπράνκο στην ΑΕΚ,έχει έτοιμες λύσεις ο Μήτσος. Τοσα λιμάνια “έχει”. Δηλαδή αν έρθει για τεχνικός διευθυντής ο πρώην της Αντβέρπ, ή του Παναμά,θα σε χαλάσει; Πως πήραμε π.χ. για εμπορικό διευθυντή τον του Ολυμπιακού,τον Καραούζα του Πειραιά;
Ετσι θα πάρουμε και βοηθό προπονητή από την Τανγγέρη, υπέυθυνο επικοινωνίας από την Τζαμάικα και γυμναστή από το Τομπάκο-Τρινιντάτ.
Τι τα έχουμε τα “μέσα”; Νομίζω ότι ο Μελισσανίδης,μέρα με τη μερα χτίζει τρομερό “τιμ”.

Και η ομάδα να μετονομαστεί σε “Ταξιδιωτικός Ομιλος Αθηνών” και πρόεδρο να βάλουν τον -καλό ΑΕΚτζή και με πρσφορά,χωρίς πλάκα- Γιώργο Σκρέκη. Που τουλάχιστον,αυτός ξέρει από ταξίδια και διαμονές.
Αληθεια,κανένα φράγκο είδε ο Σκρέκης από αυτά που τόσα χρονια του χρωστάνε;
Θα του υποσχέθηκε κάτι ο Μήτσος μωρέ.
Σιγά. Μήπως θα πληρώσει απ΄την τσέπη του;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.