Barclays Premier League

aston gb
Ο Σεπτεμβριος περασε και ακομη δεν εχει αποφασισει η ΕΠΟ (μη γελατε) ΠΟΤΕ θα αρχισει το πρωταθλημα της Β’ Εθνικης! Ειναι σε αναβολη ετσι γενικα μιας και εχουμε πιο επειγωντα θεματα οπως π.χ να προσλαβουμε το Καραγκουνη. Τωρα θα μου πειτε εδω κοντευε να τελειωσει περσυ το πρωταθλημα και δεν ξεραμε ποσοι πεφτουν ποσοι ανεβαινουν και αλλα τετοια περιεργα. Σιγα μη καθεται ο καθε Σαρρης τωρα να ασχοληται με τετοιες μικροτητες.

Σε συνεχεια λοιπον των Βρεττανικων post ας δουμε πως δουλευει η F.A που εχει ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ παραπανω απο οτι ολος ο κοσμος-ειπαμε οι Βρεττανοι ειναι λιγο περιεργοι στο τι ειναι σωστο η λαθος. Εμεις λοιπον ειμαστε οι σωστοι και για να το αποδειξουμε παμε να δουμε πως μια ομαδα μπορει να μετεχει σε 4 θεσμους (2 κυπελλα-πρωταθλημα-Ευρωπη) και να δινει και παικτες στην Εθνικη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (5 θεσμοι) την ωρα που η ΕΠΟ ακομη δε μπορει να αποφασισει αν θα αρχισει το πρωταθλημα. Οποιος θελει να το διαβασει ας βγει μετα να μου πει γιατι οι Αγγλοι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩΝΤΑΙ στο θεμα και γιατι εχουν το καλυτερο ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα πρωταθλημα με τουλαχιστον 6 ομαδες διεκδικητες του τιτλου καθε χρονο.

Οι πληροφοριες ειναι απο τον υπευθυνο προγραμματισμου της λιστας, Glenn Thompson της Atos, διεθνους εταιρείας υπηρεσιών πληροφορικής:

Πως ξεκινατε τον προγραμματισμο?

Το όλο θέμα του προγραμματισμου είναι χτισμένο βάζοντας πρωτα τις διεθνείς αγώνες από τη FIFA και την UEFA, μετα τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Τότε η Football Association προσθέτει στις ημερομηνίες του πρωταθληματος και οτι μένει είναι οι ημερομηνίες κατά τις οποίες γινεται οι αγώνες Κυπέλλου FAκαι League Cup. (σ.σ: Στο League cup παιζουν ομαδες απο την Premierκαι την Football League -οπως ολος ο κοσμος- στο FA παιζουν ΑΠΑΝΤΕΣ που ειναι μελη της National  League System και θελουν να δηλωσουν συμμετοχη.Περσυ επαιξαν 758 συλλογοι συνολο, ετσι για να εχουμε ματσακια να γινωνται! Αυτα σε μια χωρα που τα γηπεδα ειναι γεματα σε ολες τις κατηγοριες και η κορυφαια στιγμη ειναι η boxing dayτα χριστουγεννα οταν στην Ελλαδα οι ποδοσφαιρηστες εχουν αδεια και κλεινουμε 10-15 μερες τα γηπεδα! Τις ημερες που ο κοσμος εχει ορεξη και χρονο να χαρει δηλαδη το παιχνιδι, εμεις εχουμε το καταστημα κλειστο)
Τι είναι αυτό το πράγμα που ονομάζεται αλληλουχία?
Αυτή είναι η μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε η οποία δημιουργήθηκε το 1982, και είναι όλα σχετικά με το σπάσιμο της σεζόν, σε μια σειρά από συστατικά μέρη, τα οποία ονομάζονται σύνολα (sets). Το σπασιμο γινεται σε πεντε συνολα (sets), οι οποίες  αντιστραφωνται κατά το δεύτερο μισό της σεζόν.

Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούν εκεί;
Υπάρχουν οι “χρυσοί κανόνες” της αλληλουχίας. Σε κάθε πέντε αγώνες πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός των τριών εντος εδρας, δύο εκτος, ή αναποδα. Μια ομάδα δεν θα έχει περισσότερα από δύο εντος ή εκτός έδρας αγώνες στη σειρά και όπου είναι δυνατόν θα είναι εντος η εκτος παντα σε σχεση με τους αγωνες του FA Cup. Μια ομαδα δεν θα ξεκινήσει ή θα τελειώσει τη σεζόν με δύο εντος ή δύο εκτός έδρας αγώνες, γιατί θα ήταν άδικο για μια ομάδα να τελειώσει με δυο εκτος εδρας, ιδιαίτερα αν χρειαζεται ποντους. Γύρω από την περίοδο των Χριστουγέννων, αν εχει εντος την Boxing Day θα είναι εκτος για την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς ή την ισοδύναμη ημερομηνία. Επισης θα προσπαθήσουμε να διατηρήσει το κλασσικο Σαββάτιατικο παιχνιδι ενα εντος ενα εκτος σε σειρά σε όλη τη σεζόν, όπου είναι δυνατόν.

Μπορουν συλλογοι από την ίδια περιοχή παίζουν εντος την ίδια ημέρα;
Οι περισσότεροι σύλλογοι θα έχουν ένα club (partner club) που ‘ζευγαρωνουν’ και δεν μπορούν να παιξουν την ιδια μερα. Υπάρχουν οι προφανείς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Έβερτον – και στη συνέχεια, όταν θα μπει το Λονδίνο η κατασταση γίνεται λίγο πιο περίπλοκη και λιγότερο προφανης. Για παράδειγμα, υπαρχουν οι  Ντάγκεναμ & Ρεντ και Λέιτον Όριεντ, οι οποίοι επιθυμούν να είναι μακριά, όταν η West Ham United προγραμματισεί εντός έδρας αγώνα. (σ.σ τι ειπες τωρα? Δεν κλεινει το Λονδινο οταν παιζει η Λειτον Οριεντ? Δεν γινωνται ‘συσκεψεις’ στη Scotland Yard και δεν εγγυαται ο χωροφυλακας για την ασφαλεια της West Ham? Μα που ζειτε???)

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;
Γύρω στο Μαρτίο του προηγουμενου ετους, η Premier League στέλνει σε κάθε σωματείο μελος της, μια φορμα, ζητώντας τους να συμπληρώσουν τρία πράγματα: Υπάρχουν ημερομηνίες που δεν επιθυμούν να είναι εντος εδρας; Αυτό απάνταται σε συνδυασμό με την τοπική αστυνομία. Επίσης, θα πρέπει να απαντησουν το partner club που θέλουν να ζευγαρώσουν, και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ομάδες που δεν επιθυμούν να παίξουν στο σπίτι την Boxing Day. (σ.σ καλα κανετε και τετοια? Μπορει δηλαδη μια ‘μικρη’ ομαδα να κανονισετε να παιξει εντος με μια ‘μεγαλη’ την boxing day και να εχει και τα αναλογα εσοδα?)

Μπορείς να ικανοποιήσεις όλα τα αιτήματα;
Απλα κοιτάζοντας την ακολουθία – προγραμμα γνωρίζουμε σε πόσες από αυτές τις ημερομηνίες, μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πραγματικότητα. Όταν δεν μπορούμε, η Premier League θα ζητήσει από τον σύλλογο που τα αιτήματα του είναι τα πιο σημαντικα. Δεν μπορούν να φιλοξενήσουμε τα πάντα, αλλά, κατά μέσο όρο, θα ικανοποιήθει ενα ποσοστο υψηλότερο από το 85% κάθε χρόνο.

Πώς πραγματοποιηται η διαδικασία;
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι να γνωρίσουμε τη σύνθεση της καθε κατηγοριας, η οποία είναι προφανώς γνωστη μετά την τελευταία μερα των play-off της Football League. (σ.σ Ρε συ Glenn ελα εδω να δεις τι γινεται να μαθαινεις που μου θες και συνθεσεις. Εδω καναμε κληρωση κυπελλου και ΜΙΑ ΜΕΡΑ πριν απο το ματς ο Ρουλης αλλαξε κατηγορια!!!!). Στη συνέχεια μπορούμε να αρχίσουμε να εξετάζουμε το κεντρικό κομμάτι της δημιουργιας του προγραμματος. Είναι θέμα της τοποθέτησης κάθε ενος απο τα club σε ένα ‘δικτυο’ με τα partner clubs και να γινει η αντιστοίχιση που ουσιαστικά καθορίζει ποιες ημερομηνίες θα είναι τα εντος εδρας ματς. Για κάθε ημερομηνία κατά τη διαρκεια της σαιζον, ο υπολογιστής ξέρει ποιος είναι εντος εδρας και ποιος εκτος, και τότε απλα ανακατευει τυχαία τις ομαδες στο αρχειο του για να καθορίσει ποιοι αγώνες θα λάβουν χώρα σε ποια ημερομηνία. (σ.σ αρα δεν εχετε ‘μπαλακια’ ε?)

Τι θα συμβεί αν υπάρχουν προβλήματα;
Αν έχουμε προβλήματα, τότε μπορεί να χρειασθει να πάμε πίσω και να αρχίσει και πάλι ο υπολογιστης να παράγει ένα διαφορετικό σύνολο αγωνων μεχρι να ικανοποιηθούν ΟΛΑ τα κριτηρια. Την προ-περασμένη σεζόν, για παράδειγμα, υπήρχε απαίτηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας να μην γινουν αγώνες υψηλού προφίλ μεχρι και πριν τις 8 Σεπτέμβριου λόγω των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδινο.

Πώς ελέγχεται ο προγραμματισμός των αγώνων;
Η Premier League, η Football League οι εκπροσώποι της Atos θα καθίσουν και να εξετάσουν ολα τα παιχνιδια για δύο ημέρες, κοιτάζοντας κάθε ημερομηνία στη σαιζον του για να βεβαιωθουν ότι στο μέτρο του δυνατού έχουμε συναντήσει όλα όσα έχουν ζητηθεί. Σε αυτό το στάδιο ο υπολογιστής είναι πολύ χρήσιμος γιατί αν δεν θέλουμε ένα συγκεκριμένο παιχνιδι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα μας δώσει εναλλακτικές ημερομηνίες για να μετακινηθεί το παιχνιδι. Μπορεί να επιφερει τοσες αλλαγες η μετατοπιση ενος παιχνιδιου, που να απαιτήθουν 40 άλλες αλλαγές στο υπολοιπο προγραμμα.

Έχουμε επίσης μια συνάντηση της ομάδας εργασίας με εκπροσώπους από όλα τα πρωταθλήματα, το Κύπελλο και την Ομοσπονδία Football Supporters. Τα παιχνιδια μετα τα εξεταζουν η Εταιρικη Ενωση Ανωτάτων Αξιωματικών της Αστυνομίας και οι Βρετανοί εκπρόσωποι της Αστυνομίας Μεταφορών. (σ.σ ναι αν εισαι οπαδος αλλης ομαδας μπορεις να δεις παιχνιδι στην Αγγλια. Μπορεις μεχρι και να φορεσεις και την ‘αντιπαλη’ φανελλα! Τετοια τρομερα και φοβερα πραγματα γινωνται στο κοσμο..)

Έχετε εξετάσει τα ζητήματα στα ταξίδια;
Ναι. Θα δούμε αν έχουμε συλλόγους από την ίδια περιοχή που ταξιδεύουν στις ίδιες trainlines σε όλη την Football League και της Premier League για την ίδια ημέρα. Θέλουμε να αποφύγουμε οποιαδηποτε σημειο συναντησης στο δίκτυο σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών. Μπορούμε επίσης να ενημερώσουμε τον υπολογιστή και να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια στην Boxing Day και την Πρωτοχρονιά.

Πώς παραγεται το τελικο προγραμμα;
Με τα προγραμματα να έχουν ολοκληρωθεί, το μονο που μενει ειναι η εκτύπωσή τους και η αποστολή τους στα πρωταθλήματα. Τα προγραμματα στη συνέχεια απελευθερώνονται στο σχετικό Τύπο το προηγουμενο βράδυ , ώστε να μπορούν να διανέμηθουν τη προγραμματισμενη μερα.

Είναι αδυνατη δουλειά;
Ειναι αδυνατο να μπορουν να ικανοποιήθουν οι πάντες. Είναι ένας συμβιβασμός με όλα τα clubs, δεν μπορεί ομως σε καμμια περιπτωση να γινει απολυτως τίποτα για να ευνοήθει οποιοδήποτε σύλλογος. Υπάρχουν 2.036 εγγραφές, σε όλη την Premier League και την Football League για μια περίοδο εννέα μηνών, και η κεντρικη ιδέα είναι να διασφαλιστεί ότι ΟΛΟΙ οι αγώνες αυτοί μπορούν όλα να παίχτουν στις 3 μ.μ. το Σάββατο.

 

Αντε λοιπον καλα σαραντα σε μας με την ευχη κατα τον Νοεμβριο να ξεκινησει το ‘πρωταθλημα’. Να προλαβει να ετοιμαστει και ο Γωγος μπας και βγαλει και δευτερο ημιχρονο και να προλαβει και το σερβικο λομπυ να βρει τον επομενο σεντερ-φορ-ιτς, κανα σοβαρο κοφτη και κανα αριστερο μπακ που δε φοβαται να περασει τη σεντρα, μπας και αυτο το 95% (προ Μπαρμποσα) γινει 100%..

 

ΥΓ Αυτο με το live χτισιμο ειναι ολα τα λεφτα. Τεραστια σκεψη που απευθυνεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ που θα μπαινουν να βλεπουν τα τουβλα αντι να κοιτανε το καθρεπτη. Αλλη μια καινοτομια του marketing και επικοινωνιας..

 

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Barclays Premier League

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Και μπαίνει η μπουλντόζα και με κίνηση πίβοτ, πασάρει στον φουνταριστό χτίστη, ο οποίος με άνεση καρφώνει το τούβλο στον δεξί μιναρέ.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μιλάμε για ενέργεια marketing που μπροστα της όλη η premier παει για ύπνο. Γατάκια κοιτάτε να μάθενετε επικοινωνία ρεεεε..
    Το δε έπιπεδο αυτών που να βλέπουν την οικοδομή παίζει μεταξύ iq ραδικιού με iq μονοκυτταρου.

    Φαντάσου τωρα διάλογο διπόδων:
    – μεγάλε σημερα έκατσα στο pc ΔΥΟ ΩΡΕΣ και είδα που ανακάτευε η μπετονιέρα το χαρνανι.
    -Έλα ρε σοβαρα; Τυχερέ εγω προχτες τρεις ωρες και δε μου έκατσε τέτοια ενέργεια, μονο κάτι Αλβανούς που ξεχορταριαζαν τα ιερά χώματα είδα. Μου φενεται είδα και κατι σκουπίδια αναμεςα στα χόρτα!!
    – έλα ρε σοβαρα; Μιλάμε θεός ο τίγρης ετςι; Ερχόμαστε μαλακα να ουμ..