Μπαρουφακης

Δεν είναι τυχαιο το ονομα. Ουτε είναι τυχαιες οι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ του καθηγητη ΘΕΩΡΙΑΣ στα οικονομικα. Που βεβαια αναλυει τας θεωρειας του από την ασφαλεια του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ Δ.Υ στο πανεπιστημιο. Όπως εκανε δηλαδη οπου διδαξε ανα το κοσμο ΘΕΩΡΙΑ οικονομιας αντι να παρει- ως πανεξυπνος οραματιστης την θεωρεια του να ανοιξει μια εταιρεια ένα hedgefund ένα περιπτερο, κατι τελος παντων, και να εφαρμοσει τη θεωρεια του με τη δικια του τσεπη και να γινει εκκατομυριουχος.

Ξερετε βεβαια κανα αριστερο να κανει το μαγκα με δικια του τσεπη? Εγω ΚΑΝΕΝΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ. Ξερω πολλους ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ σοσιαληστες, θολο-κουλτουδιαρηδες αριστεριστεριστες και ‘επαναστατες’ αλλα ΟΛΟΙ εχουν δεξιες ΤΣΕΠΕΣ.

Τι μας ειπε λοιπον ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ μεσα στη μεγαλη σοφια του προχτες: Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, λοιπόν, να είναι έτοιμη στην περίπτωση τέτοιας απειλής να πει ΟΧΙ, έχοντας ήδη προετοιμάσει μέτρα για την διατήρηση της ρευστότητας κατά την διάρκεια της σκληρής, πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει.
 
Και το πιο σημαντικό: Αν η ελληνική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντισταθεί, έχει τον ελληνικό λαό με το μέρος της, και διαθέτει μέσα διατήρησης της ρευστότητας για ένα χρονικό διάστημα, η ΕΚΤ δεν θα τολμήσει να κάνει πράξη την απειλή της – ούτε καν να την εκστομίσει.  

O άλλος ο ΜΕΓΑΣ-Μπαρουφακης- το βλακομετρο Αλεξης θα πρεπει λοιπον με το που θα σκισει τα μνημονια να εχει μεσα διατηρησης της ρευστοτητας. Με απλα ελληνικα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ μεχρι να αποφασισει η ΕΚΤ-ΔΝΤ να μας ξαναδανεισει. Όταν λεμε λεφτα βεβαια δεν εννοουμε Τσιπροδραχμες ουτε Παπαδημουλια πεντοχιλιαρα. Για ευρω μιλαμε. Αλλιως αμα είναι τσιπροδραχμες εχω και εγω στο γραφειο ένα μεγαλο laser εχρωμο να τυπωσουμε ότι θελετε και με συλλογικες προτιμησεις. Για εμας δεκαχιλιαρα με φατσα Τιγρεως για τους gay με φατσα Βαγγελα κλπ κλπ.

Καθωμαστε και κανουμε μαγκιες μονο και μονο για να παρουμε τη καρεκλα. Στο 8% τα spread χτες, στο ΜΕΙΟΝ 12,7 χτες και ΜΕΙΟΝ 2,5 σημερα δηλαδη σε 2 μερες μεσα -15% μονο και μονο επειδη ο ΒΛΑΚΑΣ θελει να γινει πρωθυπουργος. Με νεα συνιστωσα τον μπαρμα-Κουβελη που πλεον θελει να ξαναβγει βουλευτης για να σκισει τις συμβασεις και τις συμφωνιες ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ως κυβερνηση πριν 2 χρονια. Για τετοια ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ μιλαμε! Ο ιδιος που τη μια υπογραφει να παρει δανεικα την επομενη δεν αναγνωριζει την υπογραφη του και πουλαει τρελλα!! Μετα απορουμε γιατι δε μας εμπιστευωνται ουτε για κολοχαρτο.

Όλα αυτά αντι να εκμεταλλευτούμε μια πρωτοφανη πτωση του δολλαριου και αναλογη πτωση πετρελαιου -μια συγκυρια που σπανια εκφραζεται σε διεθνες επιπεδο- και να μπορεσουμε να περασουμε μια περιοδο δυσκολη σε τιμες 30-40% φθηνοτερα (και φυσικα να κερδισουμε ΔΙΣ ΕΥΡΩ) από ότι προέβλεπε το ισοζυγιο τον Αυγουστο με το δολλαριο στο 1,35 και το βαρελι στα 100 δολάρια.

Καθωμαστε και ΠΑΙΖΟΥΜΕ με τον ΒΛΑΚΑ την ωρα που ειχαμε για πρωτη φορα σε πεντε χρονια την ευκαιρια απεμπλοκης από το ΔΝΤ. Η έννοια μας δεν είναι να αρχισουμε να εμφανιζουμε σημαδια ζωης από εκει που ειμαστε flatline. Η εννοια μας δεν είναι π.χ να μπορει να γινεται δεκτη μια εγυητικη επιστολη ελληνικης τραπεζας για ελληνικη επιχειρηση στο εξωτερικο. Αυτά είναι ψιλα γραμματα. Η εννοια μας είναι να γινει ο παπαδημουλης αρχοντας του τοπου. Ο σκουρλετης και ο μπαρουφακης μαζι με τον αλλον που εκανε απεργια πεινας με καφε και ντονατς. Οι καραγκιοζηδες που συντρωγουν με την κυρια και μας το παιζουν αριστεριστες επαναστατες. Εγινε και η μανταμ αριστερη με τα φαργκα που μασαει από αυτόν τον βλακα που παντρευτηκε. Το μπουλη που του ‘λιποθυμησε’ στη δεξιωση ολως τυχαιως. Α ρε ΗΛΙΘΙΕ.

Τα νουμερα που τρεχουν να υπερσπιστουν τους Ρωμανους και τους κοινους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της 17Ν.

Που ΣΩΣΤΑ και ΟΡΘΟΤΑΤΑ ξεσηκωσαν τον κοσμο για το Φυσσα, αλλα για τη ΕΓΚΥΟ που καηκε ζωντανη στη Marfin δεν εχουν χρονο να ασχοληθουν.Ουτε εχουν χρονο να ασχοληθουν κάθε Δεκεμβριο που εκατονταδες περιουσιες χανωνται στη ‘μνημη’ ενός αλλου κολοπαιδου που το καθαρισε ενας ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ. Που τρεχουν να ξαπλωσουν διπλα στους βρωμιαρηδες Συριους και να υπερασπισουν τις δημοσιες καρεκλες ΤΑΖΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αλλα δεν εχουν χρονο να ‘δουν’ 1,5εκκ ανεργους του ιδιωτικου τομεα.

Που για να βγουν ‘περιφερειάρχες’ αλυσοδενωνται με τις καθαριστριες αλλα μετα προσλαμβανουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρειες να κανουν τη δουλεια που φωναζαν ότι θα διασφαλισουν.. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ που αλλα ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Π.Χ για το γηπεδο στη βουλη και ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

Τι ισοζυγια εξαγωγων, εισαγωγων, τι ενεργειακά ισοζυγια απωλειες η κερδη μεσω εισαγωγων αυτων και των φορων τους και σαχλαμαρες?

Σαν να λεμε ότι θα παραλησει ΟΛΟ ΤΟ UK και θα παει απατο το City σε μια μερα , απο οικονομια επιχειρήσεις μέχρι κυβερνηση κλπ αμα αλλαξει η βασιλισσα..

Εδώ εχουμε να βγαλουμε προεδρο της δημοκρατιας. Υπαρχει πιο σοβαρο θεμα από αυτό? Ποιον θα στελνουμε στις παρελασεις και θα βγαινει φωτογραφιες με τους αναλογους προεδρους-καραγιοζηδες απ εξω?

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to Μπαρουφακης

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Ρε φιλε,κατα βαση συμφωνω μαζι σου.Αλλα με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ αποψη σου,καθε που ειναι να γινονται εκλογες σε τακτο χρονο,δεν θα πρεπει να αλλαζει η κυβερνηση που το ,με το προσχημα πως οι επομενοι που θα ερθουν θα ειναι σκετος Αρμαγεδωνας….Ε,αμα ειναι ετσι,η κυβερνηση να περασει μια πραξη νομοθετικου περιεχομενου ( ξερει απο αυτα ) και οταν φτασει στο τελος της τετραετιας να παραμενει για αλλα 5-10 χρονια…..

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συμφωνω απολυτα. Να ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ δηλαδη η τετραετια και να γινουν εκλογες. Το οτι εχω την αποψη μου για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ δε σημαινει οτι αν βγουν δε θα σεβαστω τις αποψεις τους! Εδω ειναι και η διαφορα μου: οποιος εκλεγεται το κανει για 4 χρονια ουτε για 2 ουτε για 6 ουτε για 10. Οπως επισης αυτος που εκλεγεται αφου ΑΥΤΗ ειναι η βουληση του ‘λαου’ νομοθετει και οι πολιτες ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να υπακου στους νομους αυτους. Φυσικα αν θελουμε να ειμαστε σοβαροι σε καποιες γραμμες οπως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ θεματα π.χ θα πρεπει να υπαρχει μια (οσο γινεται) ΚΟΙΝΗ και ΛΟΓΙΚΗ γραμμη συνεχειας. Δε γινεται να αλλαζουμε καθε 4 χρονια το τι λεμε γιατι πολυ απλα εκτος οτι ΟΥΔΕΙΣ θα μας παρει στα σοβαρα δεν θα πετυχουμε ποτε τιποτα.
    Και επιτελους ας σταματησει αυτη η σαχλαμαρα με τον Π.Δ. Καποτε που ειχε καποια δυναμη (πριν ο Αντρεας το γαμησει ΚΑΙ ΑΥΤΟ) ισως ειχε νοημα. Τωρα πια ο Π.Δ ειναι για τις παρελασεις και τις φωτογραφιες οπως η μοναρχια εδω περα, οποτε το ΜΟΝΟ που κανουν ειναι οι εκαστοτε απεναντι να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ εκλογες για να παρουν τη καρεκλα. Οποιοι και αν ειναι αυτοι.

    Εγω φιλε τα βλεπω καθαρα επαγγελματικα. Βλεπω οτι ολες οι πιστωσεις εχουν κοπει και δεν υπαρχει φραγκο. Βλεπω οτι ενω δε χρωσταω ουτε ενα ευρω, ακουνε Ελλαδα εξω και φτυνουν στο κορφο τους και ας με ξερουν δεκαετια πλεον με πληρωμες ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ. Πανω που παμε εστω θεωρητικα να παρουμε ΛΙΓΟ πανω μας πρεπει με το ζορι να τα κανουμε παλι ολα μπουρδελο για να κατσει ο ΜΑΛΑΚΑΣ στη καρεκλα. Ετσι ΔΕΝ κανουμε δουλεια..

    Μπορουσαμε με παιξουμε με 5% spread και να μην εχουμε θεμα και ειμαστε στο 8% και κανεις δεν αγοραζει. Μπορουσαμε φετος με το βαρελι στα 65-70US και το δολαριο στα 1,23 να εχουμε 30% φθηνοτερα καυσιμα να ζεσταθουμε και να παραγουμε εστω και αυτα τα λιγα που βγαζουμε σε γεωργια και παραγωγη- δηλαδη να εχουμε 30% ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ στα προιοντα μας και κατ επεκταση στη ζωη μας και εμεις καθωμαστε και αναλωνωμαστε στο αν θα ειναι ο παπαδημουλης υπουργος η ο αδωνις..

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Να το δουμε λιγο απλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηλπιζε πως θα τελειωνε το ολο θεμα της χρηματοδοτησης και του νεου μνημονιου οποτε θα ηταν καβαλα στο αλογο σε περιπτωση προεκλογικης περιοδου.Η διμηνη παραταση ομως,ειναι χειροβομβιδα απασφαλισμενη στα χερια τους τωρα και δεν ξερουν τι να την κανουν.Μην σου πω,πως παρακαλανε να βγει ο Δημας για να μην γινουν εκλογες.Γιατι αλλο ειναι να εχουν παρθει τα νεα μετρα,να εχει εγκριθει η χρηματοδοτηση μαζι με το μνημονιο,και να βγεις να κατηγορεις για προεκλογικους λογους,κι αλλο να εχεις ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΕΣΥ,σε περιπτωση που ο Δημας δεν περασει ουτε απο εξω. Ειτε ετσι ειτε αλλιως,παλι θα γινοταν της μουρλης το χτενισμα γενικως,απλα τωρα ειναι και οι που δινουν τα μηνυματα τους προς ολους,πως καντε το γιατι ερχονται τα χοντρα γαμησια. Οσο για το πετρελαιο,δεν υπηρχε ΚΑΜΙΑ πιθανοτητα να πεσει,γιατι οι τιμες που οριζονται ειναι splatts και αφορουν την νοτια ευρωπη.Τωρα που η τιμη ειναι στα 65 δολ,τωρα που τρεχουν ολοι να αγορασουν,η τιμη αυτη θα επρεπε κανονικα να εμφανιστει στα βενζιναδικα απο 10 Μαρτιου και μετα.Αλλα δεν προκειτε να εμφανιστει,οσο υπαρχει ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΣ στην διυληση ΓΕΝΙΚΩΣ.Να μην το κανω πιο λιανα,αλλη φορα ισως. Να κανουμε ταμειο,ο ΣΥΡΙΖΑ καλειτε τωρα να βρει πως ξαναβαζουν την περονη.Ο Σαμαρας με το γουρουνοειδες,απλα περιμενουν….Οπως και να κατσουν τα ζαρια , φιλε Δημητρη, οι υγιεις επιχειρησεις θα συνεχισουν να ειναι υγιεις.Απλα θα γινει το τελευταιο ξεσκαρταρισμα για τις κοινοπραξιες.Μην ξεχναμε πως ο ο κοσμος ( τι να κανω,το…λαος το χει καπαρωσει το ΚΚΕ ),ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΚΡΕΜΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ.Δεν θα τον σωσει κανενας ΣΥΡΙΖΑ,απλα θελει να φυγουν αυτοι που ειναι απανω που τον γαμησαν πατοκορφα.Σε τελικη αναλυση ας γαμηθει και απο καποιον αλλον…..

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μονο μια ενσταση. μιλω για το ισοζυγιο αγορων του κρατους σε επιπεδο εισαγωγων πρωτων υλων και καυσιμων. οχι για τα βενζιναδικα. Ποσο αγοραζει σημερα το αργο το βαρελι στο brend. απο τα 100 στα 65 εχεις μια μειωση 35% σε markup να για ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ το καυσιμο που χρειαζεσαι μεσα στο χειμωνα οχι μονο για θερμανση αλλα για βιομηχανια, ενεργεια και κινηση.
    Μονο για τη θερμανση το 2013 καταναλωθηκαν λιγο πανω απο ενα δις λιτρα. κανε τη πραξη να δεις με 35% μειωση στη τιμη ποσα χρηματα πλεοναζουν απο το ισοζυγιο εξαγωγων ΜΟΝΟ απο αυτο..

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Αν εκλεγεί πρόεδρος, Σύριζα τέλος.

  6. Ο/Η bandog λέει:

    κανεις δεν εχει υποχρεωση να σεβεται την εκλεγμενη κυβερνηση για τον απλο λογο οτι αυτη δεν ειναι εκλεγμενη δημοκρατικα.
    εκλεγμενη δημοκρατικα κυβερνηση ειναι αυτη που εχει το 50%+1 των ψηφων (ειτε ως κυριαρχο κομμα ειτε με συνεργασια) και οχι αυτη που εκφραζει το 30-40% αλλα παιρνει μπονους εδρες κυβερνησεως επειδη ειναι ομορφη…

    δεν ζουμε σε εποχη δημοκρατιας. ο δημαρχος αθηναιων ψηφιστηκε μολις απο το 10% των κατοικων (και 21% των ψηφισαντων) του δημου του, σε απολυτους αριθμους….

    επισης ειναι ντροπη ο ανωτερος αρχοντας της δημοκρατιας να ειναι μια γλαστρα που μοναδικη πολιτικη εξουσια που εχει ειναι η παραιτηση του…
    χιλιες φορες να πληρωνουμε εναν αιμομικτη με παραδοση και κυρος οπως οι εγγλεζοι και οι βορειοευρωπαιοι…

    στα οικονομικα δεδομενα , συμφωνω με το θεμα.
    μπρος γκρεμος καιι πισω ρεμα ειμαστε …

    αλλα επισης λυση δεν ειναι να δανειζομαστε εσαει και μαλιστα χωρις να μπορουμε να διαπραγματευτουμε απο ποιον και με ποιους ορους θα δανειζομαστε…
    ουτε να παιρνουμε μονιμως μετρα λιτοτητας και φοροεπιδρομης και κανενα αναπτυξης…

    τωρα για την αριστερα , δε μπορω να ξεχωρισω τι ειναι περισσοτερο….
    οπορτουνιστικη , υποκριτικη ή γραφικη….
    επικινδυνη ειναι σιγουρα…

    το κακο ειναι οτι και ο αντιθετος πολος , ο φιλελευθερισμος , εχει εξοκειλει και αντι του “δουλευεις και πληρωνεσαι αναλογα” , προωθει ενα κινεζικο μοντελο παραγωγης που βασιζεται στο μοτο “ξεκωλιασου στη δουλεια και θα σου δωσω ενα πιατο ρυζι”…

    αλοιμονο στην κακομοιρα τη πλεμπα…

    ή του μαχαιριου ή του λυκου….

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Σου λεω ομως και παλι,πως οι διαφορες στο βαρελι θα φαινονταν απο Μαρτιο και μετα, στον κοσμο.Συμφωνω με το ισοζυγιο που λες αλλα στην ουσια μετραει τι θα φτασει στην λιανικη.Και αλλες φορες εχουν υπαρξει πτωσεις στην τιμη του βαρελιου αλλα οσο τις ειδες εσυ αλλο τοσο τις ειδα κι εγω και πολλοι αλλοι…Στηβεν,αν εκλεγει προεδρος,ναι,Συριζα τελος.Και παμε για ενωσεις που βολευαν στο παρελθον τους ΠΑΝΤΕΣ,

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ναι μαζι σου για τη λιανικη. Εδω μιλαμε ομως ποσα πληρωνεις σαν κρατος σε συναλλαγμα ΣΗΜΕΡΑ για να αγορασεις απο οσα υπολογισες οτι θα πληρωσεις τον αυγουστο που η τιμη ηταν 100 δολλαρια και το δολλαριο 1,35-1,34 με το ευρω. Αν δηλαδη π.χ ηθελες 1εκκ βαρελια επρεπε να δωσεις 100εκκ δολλαρια. Τα ιδια βαρελια σημερα τα εχεις με 65εκκ. ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ σα χωρα ποσο συνναλαγμα φευγει προς τα εξω. εκει κοιτας το ισοζυγιο. το ποσο και ποτε θα πουληθει εδω ειναι αλλο θεμα. Μιλαμε για ισοζυγιο εισαγωγων εξαγωγων – ποσα ξοδευεις να αγορασεις και ποσο πουλας.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Διαφωνω στο πρωτο συμφωνω στα αλλα. Το μπονους των εδρων ειναι ΓΕΛΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ.Οπως γελοιο ειναι να εχουμε 300!! βουλευτες μιας και ΑΝΕΤΑ κανουμε την ιδια δουλεια με 100 και πολλοι ειναι.

    Ακολουθειται ενα συγκεκριμενο συστημα εκλογης γιατι το 50+1 ειναι ανεφικτο και δεν θα βγει ΠΟΤΕ κυβερνηση. Εκει οκ καλα κανουν. Τωρα το με ποσο % εκλεγεται ο καθενας και ποσοι ψηφιζουν δεν εχει να κανει το αν ζουμε σε εποχη δημοκρατιας! Ισα ισα. Οποιος θελει παει και ψηφιζει. Οποιος δε θελει δε παει. Αυτος που δε παει βεβαια ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ μεχρι να ξαναπαει την επομενη φορα. Γιατι το βλεπουμε και αυτο: ανθρωποι που δεν πανε να ψηφισουν να εχουν αποψη!!
    Το οτι η αποχη ειναι 50% δε σημαινει οτι δεν τηρηται ο νομος. Δεν αναγκασε κανενας με το ζορι να μην πανε να ψηφισουν-ισα ισα που θεωρητικα εχεις και ποινη αμα δεν πας.

    Στα αλλα συμφωνω. Ολοι δανειζωνται και ολοι χρωστανε στα χαρτια. ΟΛΟΙ ομως.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    51 νομους εχει η Ελλαδα. Εκ των οποιων οι 41 ειναι κατω απο 200,000 πλυθησμος. Οι δε 16 κατω απο 100,000. Το ιονιο ειναι σχεδον νησι και νομος! η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ την ωρα που τα δωδεκανησα και οι κυκλαδες ειναι απο ΕΝΑΣ (ορθοτατα) νομος. Η δε λεβεντομανα εχει τεσσερις νομους!
    Μια διοικητικη αναγωγη ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΗ, πριν 50-80 χρονια που ψαχναμε να βολευουμε γραμματεις και φαρισαιους σε δημαρχεια νομαρχεια και οτι αλλο -αρχεια φτιαχναμε.
    100 βουλευτες με εκλογη ανα περιφερεια και αναλογα με την πληθυσμιακη καλυψη. Αντε να βαλουμε καποιες ευαισθητες περιοχες (Θρακη- Συνορα) να εχουν μερικα προνομια παραπανω. Οπως αναλογα αλλες να μη χρειαζωνται τοσο πολυ. Ακου εκει νομος Κερκυρας Κεφαλληνιας Ζακυνθου και Λευκαδας! Εμ βεβαια με 22,000 κατοικους η Λευκαδα να μην εχει και ενα νομαρχη να βγαζει τους τυφλους με τα τυφλοχαρτα?

    100 και πολλοι ειναι. 9 διαμερισματα βγαζουν απο 10-11 βολευτες το καθενα χονδρικα.
    Αιντε με το καθε κατσικοχωρι που πρεπει να ΄εκπροσωπειται’ απο το καθε μπουρτζοβλαχο που τον πληρωνουμε καραβισιο. Μονο για ταχυδρομικα τελη παιρνουν 700 ευρω το ΜΗΝΑ ΕΚΑΣΤΟΣ. Την εποχη του internet και του e-mail πληρωνουμε 700χ300χ12μηνες = 2,520,000 ευρω το χρονο ταχυδρομικα τελη στους αχρηστους..

  11. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Πως είναι δυνατόν να παίρνει κανείς στα σοβαρά έναν άνθρωπο που λέει “ναι ρε, να γυρίσουμε στη Δραχμή” τη στιγμή που αυτός ζεί στο έξωτερικό, πληρώνεται σε δολλάριο ή ευρώ και έχει τις καταθέσεις του σε τράπεζα του εξωτερικού?

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Aμα ψαχνεις σοβαροτητα στο ΠΑΣΟΚ 2014 του ΒΛΑΚΑ τοτε καλη τυχη…

  13. Ο/Η bandog λέει:

    το 50% +1 μπορει να εξασφαλιστει με ενα δικομματικο συστημα , αναλογο της αμερικης .
    ή της αρχαιας αθηνας για να ευλογουμε τα γενια μας.
    εκει που υπηρχε και ψηφος αποδοκιμασιας -εξωστρακισμος- αλλα και συμμετοχικη δημοκρατια. μια δημοκρατια που εμπιστευοταν τους πολιτες της (αφου τους εκπαιδευε σωστα) ωστε να αναδεικνυει τους αρχοντες της δημοσιας διοικησης , του στρατου και της δικαιοσυνης ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ απο το συνολο!

    στην ιδανικη δημοκρατια θα πρεπει να υπαρχουν 2 κομματα , μια συντηρητικη παραταξη και μια προοδευτικη.
    εθνικιστες, πατριωτες, χριστιανοδημοκρατες, φιλελευθεροι, κλπ απο τη μια και σοσιαληστες, ευρωκομμουνιστες, κομμουνιστες, τροτσκιστες κλπ απο την αλλη , ας λυσουν τα υπαρξιακα και ιδεολογικα τους εντος της παραταξης τους με εσωκομματικες εκλογες και αναδειξη της κυριαρχης τασης στο προσωπο του αναλογουεκλεγμενου ηγετη απο τη βαση ηγετη της .
    ας εχουν 500 συνιστωσες και αποψεις εσωκομματικα..

    στις βουλευτικες εκλογες ομως θα υπαρχουν μονο δυο κομματα γιατι μονο ετσι η δημοκρατια μπορει να λειτουργησει με καθεστως πλειοψηφιας χωρις να ξεφτιλιζεται.

    αυτο το χαλι με 8 αποκομματα σε μια βουλη και αλλα 38 απ εξω δεν ειναι δημοκρατια αλλα παρεκτροπη και παρακμη της δημοκρατιας…

    ο ανωτατος αρχοντας να εχει αρμοδιοτητες και να μην ειναι γλαστρα και ντεκορ για παρελασεις.

    η βουλη να εχει 180 βουλευτες (ο μικροτερος αριθμος που δεχεται το υπαρχον συνταγμα) και να υπαρχει ασυμβιβαστο βουλευτη και υπουργου.
    οι υπουργοι να μην ειναι εκλεγμενοι κομματαρχες και πολιτικαντηδες αλλα ανθρωποι της δουλειας και αρμοδιοι για το υπουργειο που αναλαμβανουν.
    (ειχαμε υπουργο αμυνας φυγοστρατο!!!!)

    η δημοσια διοικηση και η συμμετοχικη δημοκρατια να ασκουνται σε επιπεδο δημου και να αποκτησουν οι δημοι διοικητικη και οικονομικη αυτοτελεια (οι φορολογικες εισφορες μου να πηγαινουν στο δημο και τα εργα να γινονται απο αυτον και οχι απο υπουργεια). δεν μπορει το μετρο της αθηνας να πληρωνεται απο δικες μου εισφορες και στην καλαματα να μην εχω τριτη γραμμη αστικων λεωφορειων…

    συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο να υπαρχουν 50 νομοι οταν η διπλασια σε μεγεθος και 5πλασια σε πληθυσμο ιταλια εχει μολις 20 (ημιαυτονομες διοικητικα και οικονομικα) περιφερειες!
    (με δικη τους αστυνομια , δικες τους τραπεζες επενδυσεων, δικα τους αυτονομα πανεπιστημια κλπ)

    ουφ…
    ειπα μερικα απο τα 1000 που εχω στο μυαλο μου….

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το σύνδρομο της Στοκχόλμης!
    Φοβούνται μήπως και ΔΕΝ ξανάρθει η “τρόικα”.
    Κάποτε λέγαμε πως “υπάρχει κίνδυνος να έρθει η τρόικα”…τώρα τρέμουμε μήπως και δεν έρθει στο “τακτικό ραντεβού” στο μπουρδέλο.
    Αυτό όντως είναι μια κοινωνική κατάκτηση αντάξια της ποιότητας των ιθαγενών ψηφοφόρων , μια πολιτική νίκη των “τιτάνων” βλαχοδήμαρχων που καμώνονται τους πολιτικούς, μια κίνηση “ματ” στη σκακιέρα αυτού του κράτους-καρικατούρα.

    Ποια προεδρική εκλογή και αηδίες; Καμιά σημασία δεν έχει,πού θα σκάψει ο “εργάτης” όταν από πάνω του στέκεται ο “επιστάτης”,τον οποίο και αυτόν τον παρακολουθεί το “αφεντικό” (ή τα “αφεντικά”)
    Το Μείζον,αυτό που μας καίει,αυτό που είναι μεγίστης σημασίας, είναι μήπως και δεν ξανάρθουν οι Προτεστάντες “σωτήρες” με τις σανίδες και τις τροχαλίες να κάνουμε ακόμα ένα “BDSM”.
    Και είναι λογικό.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συμφωνω απολυτα. Ειμαι μινιμαλιστης και αν γινωταν αυτα που λες και ακομη λιγοτερα. Ειμαστε ενα ΜΙΚΡΟ κρατος και δεν χρειαζωνται πολλα πολλα. Εχουν αλλαξει οι εποχες και μπορεις να κανεις τα παντα απο ενα υπολογιστη αρκει να θες. Στη δουλεια μου εκτος απο ραντεβου ΟΛΑ γινωνται ηλεκτρονικα- πολυ φθηνοτερα σε χρημα και ΑΜΕΣΑ το δε ‘γραφειο’ εκτος απο ενα φυσικο χωρο ειναι ουσιαστικα ο υπολογιστης.
    Στο μονο που υπαρχει ενσταση ειναι για τα μεγαλα εργα που ανηκουν? σε ολους. Το μετρο το αεροδρομιο οι δρομοι τα λιμανια ειναι περιουσια ΜΑΣ και τα χρησιμοποιουμε ΟΛΟΙ, αν εγω π.χ θελω να ερθω σε σενα να πιουμε ενα τσιπουρο θα χρησιμοποιησω την εθνικη, αν εσυ θες να πας εξω θα πεταξεις απο Αθηνα κλπ.
    Σε μια πολυ καλη φιλη Ελληνο-Νορβηγιδα που μενει στο Οσλο που επισκεφθηκα περσυ, πραγματικα εντυπωσιαστηκα με το τροπο που ζουν και ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΙ την εννοια κρατος. Το θεωρουν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ κομματι τους πληρωνουν τρελλους φορους αλλα εχουν και ΑΨΟΓΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ σχεδον τα παντα. Πληρωνουν αλλα απαιτουν και ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
    Η δε δουλεια της με τον αντρα της που ειναι Νορβηγος? Εχουν το site που περνανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε σχεση πολιτη-κρατους. Απο πιστοποιητικα- φορμες- εγκρισεις-safety instructions ΟΤΙ ΘΕΣ. Τεραστια δουλεια επισης τεραστια εταιρεια πραγματικα εντυπωσιακη με σεβασμο σε ΟΛΑ και για τις 2 μεριες. Ιδιωτικη ΦΥΣΙΚΑ με ελεγχο απο τις αρμοδιες κρατικες υπηρεσιες της Νορβηγιας (υπουργεια-περιφερειες) φαντασου ενα ΚΕΠ που κανει και παρεχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (οχι σαν τους βλακες εδω που ψαχνουν να μαθουν το …print ) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ χωρις μιζες-γρηγοροσημα κλπ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΩΜΕΝΑ απο οποιον θελει..

  16. Ο/Η conpater λέει:

    Αμαν ρε φιλε,εξυσες πληγες…..πανω που το χαμε αφησει πισω μας,