Οι ερασιτέχνες και ο Τάραμας

Το αρθρο ειναι του Πανουτσου απο το Π.Θ. Πριν βιαστει καποιος να πει μα μου για το Πανουτσο, ας δει τι λεει και αν αυτα που λεει ευσταθουν.

Προσωπικα τα υπογραφω με χερια, ποδια και το στομα μαζι:

 

Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους έγινε από μια παρέα που ο ένας έψησε τον άλλον ότι ήταν Τάραμας – μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις με επαγγελματίες
Πριν από 15 χρόνια περίπου, ένας φίλος κατέβαινε με το τελεφερίκ από το καζίνο της Πάρνηθας κατά τις 3 το πρωί και δίπλα του βρίσκονταν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είχε κερδίσει το black jack αλλά και τα κομπλιμέντα του φίλου του. «Μπράβο ρε, τους έσκισες. Τους τα πήρες κανονικά». Ο παιχταράς κοιτούσε με το χαμόγελο ανωτερότητας του νικητή. «Ποιος είσαι, ρε;

Ο Τάραμας;». Ο παιχταράς έσκασε ένα χαμόγελο ανωτερότητας και απάντησε: «Δηλαδή τι να μας πει ο Τάραμας;». Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους έγινε από μια παρέα στο τελεφερίκ, όπου ο ένας έψησε τον άλλον ότι ήταν Τάραμας – μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις με επαγγελματίες.

Την περασμένη Πέμπτη η Ελλάδα σταμάτησε να διαπραγματεύεται. Εχοντας εξαντλήσει τα αποθεματικά των Ταμείων, του Δημοσίου και των δήμων, ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου. Στο πεντάμηνο που προηγήθηκε η Ελλάδα είχε εξαντλήσει όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χωρίς αποτέλεσμα: την απειλή ότι θα τινάξει την Ευρωπαϊκή Ενωση στον αέρα, την προσέγγιση με την Κίνα, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αμερική, μπας και της δώσουν λεφτά, το «Κούγκι» του Καμμένου, όπου τιναζόμαστε στον αέρα και οι άλλοι στενοχωριούνται, τις επιθέσεις γοητείας του Βαρουφάκη στον Σόιμπλε και του Τσίπρα στη Μέρκελ, τα σχέδια για perpetual bonds, για διπλό νόμισμα, για δάνεια εξαρτημένα από την ανάπτυξη και κάθε σαχλαμάρα που σκέφτηκε μια παρέα ερασιτεχνών που στον πανικό τους οι Ελληνες φέρανε στην εξουσία.

Η ζημιά στη διαπραγμάτευση έγινε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην επικοινωνιακή πολιτική του. Οταν τράβαγε σε μάκρος τη διαπραγμάτευση για να φανεί στους ψηφοφόρους του σκληρός διαπραγματευτής, υποτιμώντας το γεγονός ότι με αδύναμη οικονομία ο χρόνος κυλούσε σε βάρος του και κάθε μέρα που περνούσε οι όροι της συμφωνίας γίνονταν χειρότεροι από την προηγούμενη. Εξαντλώντας ταυτόχρονα κάθε περιθώριο καλής θέλησης, με τον παθολογικά εγωκεντρικό Γιάνη Βαρουφάκη να μιλάει για δημιουργικές ασάφειες και ηχογραφήσεις σε συνομιλίες όπου δεν κρατούνταν πρακτικά.

Είναι αδύνατον να προσδιοριστεί η τελευταία στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπογράψει μια συμφωνία που να μοιάζει καλύτερη από το mail Χαρδούβελη. Μια συμφωνία που με πολύ καλή θέληση θα μπορούσε να περάσει στους οπαδούς του ότι ήταν αποτέλεσμα της «καλής διαπραγμάτευσης». Αυτό που πρέπει να πάρει σήμερα η κυβέρνηση είναι «το mail Χαρδούβελη επί 2. Είναι τα σκληρότερα μέτρα που έχουν ζητηθεί». Δεν το είπε κάποιος από την αντιπολίτευση αλλά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Η κυβέρνηση έχει τρεις επιλογές: πρώτον, να απορρίψει την πρόταση παίζοντας το χαρτί της περηφάνιας και γνωρίζοντας ότι πάμε φουλ για το όνειρο του καπετάν Γιώτη, του Λαφαζάνη και του Λαπαβίτσα. Δεύτερον, να το τραβήξει μέχρι το τέλος του μήνα όταν θα τα τινάξει και θα καταλήξει πάλι στο «σοσιαλιστικό όνειρο». Και, τρίτον, να υπογράψει μια τρισχειρότερη από εκείνη του Φεβρουαρίου συμφωνία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η διαδρομή του τελεφερίκ, όπου κάποιοι ερασιτέχνες νόμισαν ότι ήταν ο Τάραμας, έφτασε στο τέλος της.
Ο Βαρουφάκης και…

Οι αναφορές στην Ιστορία καλό είναι να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα. Οπως στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη που την περασμένη Πέμπτη ανέβασε ένα άρθρο στο Project Syndicate με τίτλο «Μια ομιλία ελπίδας για την Ελλάδα». Ο Γιάνης αναφέρθηκε στην ομιλία του υπουργού των ΗΠΑ James F. Byrnes 1946 στην ηττημένη Γερμανία, όταν ανακοίνωσε την αναίρεση του δόγματος Μοργκεντάου, που προέβλεπε την καταστροφή της βαριάς βιομηχανίας και την αγροτοποίηση της οικονομίας. Πρότεινε λοιπόν μια ανάλογης σημασίας ομιλία της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
…η Γερμανία του 1946

Τι διάολο σχέση έχει η Γερμανία του 1946 με την Ελλάδα του 2015, εκτός από το να δείξει ότι ο Γιάνης ξέρει το δόγμα Μοργκεντάου, διαφεύγει κάθε λογικής. Το αντικείμενο της ομιλίας ήταν η αναπτέρωση του ηθικού ενός καταβεβλημένου από την ήττα λαού ώστε να αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του κομμουνισμού στη Δυτική Ευρώπη. Στη Γερμανία δεν υπήρχε κυβέρνηση για να αντιδράσει, όχι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ως κόμματα παίζουν το χαρτί του αντιμερκελισμού χρόνια. Ασε που ο Byrnes στη Στουτγκάρδη μίλησε ως εκπρόσωπος των νικητών, ένας ενδιαφέρων ρόλος για τη Μέρκελ αν αυτή ήταν η πρόθεση του Βαρουφάκη.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Οι ερασιτέχνες και ο Τάραμας

  1. Ο/Η bandog λέει:

    ακουσα πως στο επομενο γιουρογκρουπ ο αλεξης θα τους απειλησει οτι θα κρατησει την αναπνοη του μεχρι να σκασει….

    η θλιβερη πραγματικοτητα ειναι οτι οταν χρωστας τριπλασια απ οσα βγαζεις και οταν δεν παραγεις ουτε τα τσολιαδακια που πουλας στους τουριστες στην Πλακα, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ισχυροτερο διαπραγματευτικο χαρτι απο το ” σας παρακαλω, λυπηθειτε με”…

    μια σοβαρη ελληνικη κυβερνηση θα πρεπει να βαλει πλαφον στις συνταξεις και μισθους δημοσιου στα 1200 ευρω (πλην στρατιωτικων,ιατρων και εκπαιδευτικων) , θα πρπεει να απλοποιησει τις διαδικασιες εναρξης επιχειρησης, θα πρεπειναν μειωσει το εργατικο κοστος και το λειτουργικο κοστος για μια επιχειρηση ωστε να εχουμε προσληψεις, θα πρεπει να εφαρμοσει ενα σταθερο , δικαιο και ρεαλιστικο φορολογικο συστημα και να παρουσιασει ενα συγχρονο ανταποδοτικο συστημα ασφαλισης…

    οι κυβερνησεις της μεταπολιτευσης σε κανουν να ντρεπεσαι για αυτη τη χωρα.
    οι αντιστοιχες ευρωπαϊκες σε κανουν να απογοητευεσαι…

    δυστυχως η ηγεμονικη ταση της γερμανιας δημιουργει πολιτικο προβλημα και αλλοιωνει τον χαρακτηρα της ενωσης.
    μια ενωση που θα καταστραφει απο τον παραλογισμο της και τις αντιθεσεις που καλλιεργει και διευρυνει…

    η ελλαδα θα πρεπει να προσεγγισει τον αγγλοσαξωνικο παραγοντα , ο οποιος ηταν και ο συνεπεστερος γεωπολιτικα απεναντι της στη συγχρονη ιστορια της.
    ειναι η μονη ρεαλιστικη οδος για εκβιασμο της ευρωπαϊκης-γερμανικης πολιτικης….

    δυστυχως τα δυο ρευματα της εξωτερικης μας πολιτικης αυτη τη στιγμη ειναι ειτε με τη γερμανια ειτε με τους BRICS ….

    αλλο ανεκδοτο αυτοι. θα μας σωσουν οικονομικα αυτοι που εχουν το λαο τους μεταξυ πεινας και δουλειας…
    ενας ΔΕΗτζης επι μνημονιου παιρνει το μηνα οσα παιρνουν μαζι ενας ινδος, ρωσος, βραζιλιανος , κινεζος και νοτιοαφρικανος εργατης….
    θα πληρωσουν αυτοι τον μισθο του !!!

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το χειρότερο από όλα τα παραπάνω,είναι η αισχρή-και ηθελημένη- σύγκριση ή συσχέτηση των περιπτώσεων της Γερμανίας του ’46 και της Ελλάδας του 15.
    Βάζουν στο ίδιο καζάνι-άρα και επιζητούν ίδια αντιμετώπηση- τον θύτη του 2ου Παγκοσμιου πολέμου,με το θύμα ( πάντως όχι τον θύτη) της κρίσης της οικονομικής του σήμερα)
    Μόνο ηλίθιος, ή σκευωρός,θα μπορούσε να τα βάλει αυτά στην ίδια ζυγαριά και να ζητά (αν είναι δυνατόν!) την ίδια αντιμετώπηση.
    Εϊναι άλλη μια απόδειξη (ή ένδειξη καλύτερα) πως το -τάχα- αριστερόστροφο τσούρμο που ανέλαβε μετά τον ταραμά τον Σαμαρά, είναι, – όπως και ο τελευταίος,όπως και ΟΛΕΣ οι ηγεσίες του τόπου εδώ και 200 χρόνια- προεπιλεγμένη από τους “δανειστές”, δηλαδή στην ουσία μιλάνε την ίδια γλώσσα, ή οποία πολύ απλά ειναι αυτή του προσωπικού συμφέροντος και μόνο.
    Το σκεπτικό δηλαδή είναι: “φταίχτης ήταν η ΓΕρμανία τότε για τα δεινά της Ευρώπης,φταίχτρα είναι και η Ελλάδα του σήμερα για τα-οικονομικά και όχι μόνο-δεινά της Ευρώπης του τώρα, οπότε δείξτε μεγαλοθυμία όπως τότε με τους Ναζί και δώστε μια ευκαιρία στους σημερινούς “ναζί” των Βαλκανίων”.
    Μόνο αλήτης και πούστης θα μπορούσε να βαλει στην ίδια μοίρα την εγκληματική Γερμανία του ΄40 με την άβουλη,άγνωμη, και εντελώς αδύναμη (σε όλα) Ελλάδα.
    (δεν αναφέρομαι στην αγυρτία και στην τσαπατσουλιά του νεοέλληνα που ζούσε με δανεικά και αναζητούσε την τζάπα καλοπέραση. Αυτό είναι κάτι άλλο. Αυτό δεν σε καθιστά θύτη επί των άλλων. Περισσότερο θα λέγαμε σε καθιστά θύτη του…ίδιου σου του εαυτού. Να μη πούμε για το πόσο στα αλήθεια εξυπηρετούνται οικονομικάκ ια και κερδίζουν δις επί δις οι “δανειστές” από την “ανεξήγητη” αδυναμία του μαλάκα του Ελληνα να βγει από τα χρέη του,τα οποια οι “δανειστές” κατά ε΄ναν “ανεξήγητο” τρόπο τον δανείζουν απανωτά αυτόν τον “τζαναμπέτη”,”κλέφτη” και “απατεώνα”.

    Αυτό λοιπόν το “όπως η Γερμανία βοηθηθηκε το ΄46 από της νικήτριες δυνάμεις,έτσι και η Ελλάδα αναζητά την ίδια αντιμετώπηση”,το βρίσκω πολύ πονηρό,πολύ αισχρό, και είναι πολύ χειρότερο από το “μαζί τα φάγαμε” το οποίο εσκεμένα και πολύ πονηρά ξεστόμησε ο βοθροπάγκαλος. (άλλωστε όλοι αυτοί είναι της ίδιας “σχολής”)

    Είναι σαν να ζητά χάρη ένας υπερχρεωμένος και πνηγμένος απ’τα χρέη,στεκόμενος μπροστά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το επιχείρημά του να είναι “αφού δώσατε και στον “τάδε” serial killer” χάρη- ο οποίος εκτός των άλλων μακέλεψε και την οικογένειά μου,έτσι να δωσετε και σε μένα,αφού και γω φτάιχτης και δολοφόνος είμαι”.
    Μιλάμε για κάργα αλήτες. Πολύ πονηρούς και μάστορες στην δημιουργία συλλογικών ενοχών.
    Αληταριό είναι ο Τσίπρας. Αληταριό και οι συνιστώσες. Αληταριό και ο προστάτης της οικογένειας Παπανδρέου, Βαρουφάκης. Αληταριό και το συνάφι με τα φουλάρια,τα κίτρινα παντελόνια, και τις βυσινί κάπες. Απλυτοι που κονομάει πουλώντας “αντίσταση”.
    Χρόνια τώρα. Από το το ΄40 και μετά αυτή τη βιόλα έχουμε. Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα τομάρια από τους πωλητές εργατοονείρων. Προτιμώ τον ευθύ,σκαιό,άμεσο,και και “λύκο” καπιταλιστή,από αυτά τα μουνιά με τις κάπες,τα αμπέχωνα και τα ταγάρια,που ζουν δεξιά ψέλνοντας από αριστερά. Τουλάχιστον οι καπιτάλες είναι πιο ειληκρινείς. “ΕΡχομαι να στα πάρω” σου λένε. Τους βλέπεις. Ετούτοι οι γύφτοι, είναι ότι χειρότερο.
    Τα έχει πει άλλωστε και μεγάλος “κομμουνιστής”: “Να φοβάστε τον γιο της πλήστρας”

  3. Ο/Η Νίκος λέει:

    Καλά τώρα κάνεις πλάκα έτσι? Τρολάρεις δεν παίζει.
    Ποιοί αγγλοσάξονες? Αυτοί που έχουν σαν δόγμα τους το “διαίρει και βασίλευε” και το έχουν εφαρμόσει στις αποικίες τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ινδία? Αυτοί που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο, φυσικά αρνητικό, στην Κύπρο και που ακόμα και σήμερα αναζητούν τα συμφέροντά τους στο νησί? Αυτοί που μπλέχτηκαν στην πιο επαίσχυντη περίοδο της χώρας μας, τον εμφύλιο?
    Δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα στην Αγγλία, καθώς δεν ζω εκεί, αλλά ο συνεχώς διογκόμενος αντι-ευρωπαισμός που εμφανίζουν σε συνδιασμό με τους χειρισμούς τους στην σύγχρονη ιστορία με αποτρέπει απο το να είμαι φίλα προσκείμενος στην πολιτική τους.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    H γνωμη μου μιας και επεσαν οι Brtish στη κουβεντα.
    Το μοντελο αυτο ειναι με καλο αλλα γι αυτον που το εφαρμοζει και οχι φυσικα γι αυτον που του το εφραμοζουν. Εχει δε αλλαξει ΡΙΖΙΚΑ το ολο σκηνικο μιας και η Βρεττανια μπηκε στο πολεμο σαν αυτοκρατορια που ο ηλιος δεν εδυε ποτε και βγηκε σαν απλα Ηνωμενο Βασιλειο, δηλαδη το νησι και κατι αποικιες που ουτε η Elizabeth δε βρισκει στο χαρτη.
    Ειναι παραγματικα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβεντα αυτη και ισως κανουμε μια σειρα post να τη δουμε. Οπως επισης αξιοζηλευτο ειναι και το Σκανδιναυικο μοντελλο, που ομως εχει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που απευθυνεται.

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Το καλο ειναι οτι θα φτιαχνουμε καρυδοπιτες με ελληνικα καρυδια κι οχι με Ρουμανικα,Ινδικα,και Τουρκικα….. Και επειδη καλη η πλακα αλλα η κατασταση ειναι σοβαρη,βλεπω το παγοβουνο να μου κρυβει πλεον τον ηλιο…..

  6. Ο/Η bandog λέει:

    νικο

    δεν τρολαρω καθολου.

    οι δυναμεις που παιζουν μπαλα αυτη τη στιγμη γεωπολιτικα στην ευρωπη ειναι γερμανια , αμερικη-αγγλια και ρωσια…

    ιστορικα ειναι δεδομενο οτι ο πιο αξιομαχος συμμαχος μας (μεσα φυσικα απο μια σχεση πατρωνιας δυνατου-αδυνατου) ειναι το διπολο αγγλια-αμερικη.
    η αγγλικη εξωτερικη πολιτικη μας εκανε ανεξαρτητο κρατος ενω ημασταν επαρχια του σουλτανου (και εδωσε την τελικη λυση στο ναυαρινο οταν μονοι μας τα καναμε σκατα) , η αγγλικη εξωτερικη πολιτικη μας τριπλασιασε την επικρατεια μεσα σε λιγες δεκαετιες (μεχρι και δωρο τα επτανησα μας εκανε) , η αμερικανικη πολιτικη μας ενεταξε στο δυτικο κοσμο και δεν ειχαμε τη μοιρα αλβανιας, βουλγαριας και λοιπων βαλκανιων…

    ποιοι ειναι οι ιστορικοι μας συμμαχοι?
    οι γερμανοι?
    παντα ηταν απεναντι μας στα παντα…

    οι ρωσοι?
    τα μεγαλυτερα πουληταρια της ιστοριας μας…
    λαμπρος κατσωνης, ορλωφικα, επανασταση μολδοβλαχιας (επετρεψαν σε τουρκους να εισελθουν σε αποστρατικοποιημενη ζωνη) , ελληνικη επανασταση,μικρασιατικη εκστρατεια, εμφυλιος, κυπρος…
    που και ποτε μας βοηθησαν οι “ομοδοξοι”????

    τωρα μας προεκυψαν οι κινεζοι….
    λες και εχει ουδεμια αξια για την κινα μια ελλαδα εκπτωτη απο το δυτικο κοσμο…

    η ελλαδα να κοιταξει ανατολικα για να βρει τι ?
    δημοκρατια, κοινωνικη ευαισθησια,βιομηχανια, πρωτοτυπια, προοδο, ελευθερια, πνευματικοτητα????

    ενταξει, οι αμερικανο-αγγλοι δεν βοηθανε απο φιλανθρωπια. συμφεροντα τους υπηρετουν οπως και καθε αλλος…
    η ουσια ειναι οτι οπως εχει η κατασταση σημερα , η μονη ρεαλιστικη γεωπολιτικη προσεγγιση της ελλαδας ειναι ο αξονας ουασιγκτον-αθηνα -λευκωσια-τελ αβιβ….

    εκει προσφερεται και πρεπει να παιξει καλη μπαλα η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη….