ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ

” Κοιτάχτε μην αγριέψω κι αγοράσω την Μπαρτσελόνα. ” Και πραγματικά είναι τυχεροί οι Καταλανοί που δεν θα είχαν προπονητή τον Δέλλα. Διότι αφού τον έχει τόσο πολύ σε εκτίμηση ο αμέτοχος, είναι σίγουρο οτι αυτόν θα έβαζε στον πάγκο. Την γλύτωσαν λοιπόν αυτοί, αλλά την πληρώσαμε εμείς.

Όμως, υπάρχει κι ο αγαπητός Κώστας, που έγραψε σήμερα : ” Προσωπικός θρίαμβος του Δέλλα η παραμονή του στον πάγκο. ” Και βέβαια όταν μιλάμε για θρίαμβο, μιλάμε για σαρωτική νίκη. Έναντι ποίου, Κώστα μου; Ποιόν νίκησε ο πέστε κάτω; Αυτό γιατί δεν μας το λες; Θα σου πω εγώ αγορίνα μου, που έβγαλες μουρλό μέχρι και τον Σαμπράκο- ” τώρα πρέπει να αποχωρήσει ο Δέλλας”-: Εμάς νίκησε ο κολοσσός.

Το γνήσιο DNA του γνήσιου Αεκτζή, την γνήσια ΑΕΚ 1924. Που βαρέθηκε τα ανεμομαζώματα και τα διαβολοσκορπίσματα, που είδε δυό χρόνια τώρα. Την κάκιστη μπάλα, το κάκιστο θέαμα, το μπουρδέλο με τους ξενύχτηδες, την κακιά εκγύμναση με αποτέλεσμα τους τραυματισμούς των δεκαοκτάχρονων και την παιδική τακτική μέσα στο γήπεδο, στο οποίο συναντούσες όταν σε έπαιζε ο Απόλλων ή ο Ηρακλής ή η Λάρισα, τα δυό αριστερά παικτάκια να συνωστίζονται στα δεξιά.

Αυτό που ο Μελισσανίδης ονόμασε τσίρκο Μεντράνο, κατονομάζοντας κύρια τον αχυροπροπονητή. Που έψαχνε να βρει λύσεις δυό αγώνες πριν το τέλος των μπαράζ. Και τελικα την βρήκε εξωγηπεδικά. Νίκησε τον ίδιο τον Μελισσανίδη και του φόρτωσε την μεγαλύτερη ευθύνη για ό,τι γίνει αγωνιστικά από εδώ και πέρα. Διότι στην ουσία, ναι μεν τον βόλεψε να μην ξοδέψει φράγκο για τον βασικό εργολάβο της ομάδας, αλλά στην ουσία παρέπεμψε σε αυτόν όλες τις απαιτήσεις του κόσμου.

Αυτό βέβαια βόλεψε κι από άλλη μεριά. Αν παίρναμε κανονικό προπονητή, αμέσως θα είχαμε την σύγκριση με το κασέ του προπονητή που θα πάρει ο Μαρινάκης. Κι αυτό ο μεγιστάνας δεν θα το ήθελε. Οπότε συνέχισε την πολιτική του στοιχήματος στον πάγκο και θα προχωρήσει με το μπέρδεμα του κόσμου όσο αναφορά τους παίκτες. Εσιέν εσείς κι αεροδρόμιο, εμείς Πορτογάλλο και ουσία. Τρέχα γύρευε δηλαδή κι αν το τσίρκο Μεντράνο θα ανέβει ιδιαίτερα με τον Βάργκας που τον άφησαν ελεύθερο στην Τουρκία ακριβώς σαν τον Πίου.

Όλα καλά όμως, αφού η μεγαλομέτοχος Αρκάδη ξέρει καντάρια μπάλα και διείδε μαζί με τον αμέτοχο σύμβουλο της, το μέλλον της ομαδάρας. Γιατί τους πήρε όμως τόσο πολύ για να ανακοινώσουν τον Δέλλα; Γιατί πρώτα στείλανε τον Μπάγιεβιτς για συνάντηση και μετά ξανασυναντήθηκαν για να σφίξουν τα χέρια; Έλα ρε Δημάτο, πες μας κι άλλα για το budget. Ρίξε σπίρτο να πυρποληθούμε.

Εδώ θα σου πω εγώ όμως, μην το ψάχνεις στα έγκριτα ρεπορτάζ. Ο Μπάγιεβιτς λοιπόν, στην πρώτη συνάντηση, μπήκε σαν τον Βαρουφάκη στο Eurogroup. Οτι θα βρει πιο χαμηλοβλεπούσα από αυτόν. Κι ο Δέλλας του είπε οτι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ. Δεν αντέχει όλη αυτήν την κατάσταση με το δήθεν ρόστερ και το δήθεν επιτελείο ( εξαιρώντας τον Μπορμπόκη). Και τρελάθηκε ο Σέρβος, που στην ουσία άρχισε να βλέπει τον Διόνυσο σαν μοντέρνο γηροκομείο.

” Μα εγκώ που σε στήριξα, που σου έντωσα ό,τι μπορούσα,,,πλάκα μου κάνεις Τραϊανό; ” Και βλέποντας οτι ο άλλος ήταν ανένδοτος, έκανε το τηλέφωνο στον Μελισσανίδη. Που τρελαμένος κι αυτός, νομίζοντας οτι έχει τον δεύτερο Μπάγιεβιτς κατά Δημάτο, κατέβηκε στα Σπάτα για να μην τρέχουμε καλοκαιριάτικα τώρα να ξανασυναντηθούμε με κανά Τσιώλη ή κανά ΣαΠίντο.

Αυτά είναι τα γεγονότα και προχωράμε κανονικά στον σχεδιασμό για τον Τζιμπούρ που είναι αποτέλεσμα σοβαρότατου scouting του Ραν Ταν Πλαν κι όλων των άλλων παιδιών, που θυμήθηκαν στα γεράματα την ΑΕΚ. Που πραγματικά πλέον τον θέλω στην ομάδα, διότι είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει μιά ταξη. Διότι στο τσίρκο Μεντράνο, πραγματικά λείπει ένα πιο μεγάλο νούμερο σε σχέση με τον Μπαρμπόσα ή με τον σχεδιασμό της δεξιάς πλευράς που μετράει ήδη τέσσερις. Θα παίξουμε το μοντέρνο σύστημα φέτος, ” από εκεί γέρνει η ζυγαριά “.

Τι θα κάνουμε εμείς; Μετά την καταγραφή των ενθουσιωδών μυνημάτων στο facebook της ομάδας, όπου μαζεύτηκαν 463 θετικά σχόλια κι ούτε ένα αρνητικό από τους πηγαίους οπαδούς μας, αλλά και την καταγραφή οτι όλοι οι αντίπαλοι πανηγυρίζουν με την επιλογή Μελισσανίδη, θα συνεχίσουμε την κριτική. Λέγοντας μπράβο στα καλά, κι ανάθεμα στα κακά. Παρέα βέβαια με την άποψη οτι η ΑΕΚ ήθελε προπονητή manager που να ξέρει τον εξωτερικό χώρο καλά κι όχι να βλέπει μέχρι την κατάστρωση της τακτικής για να κερδίσει τον Πλατανιά. Αλλά για ανάπτυξη θα μιλάμε τώρα ή για μνημόνια; Αυτό δεν είπε κι ο Δημάτος για το budget της ομάδας;

Θα στηρίξουμε λοιπόν την ομάδα κι ας συνεχίζει ο έρωτας του Μελισσανίδη για τον Μπάγιεβιτς να ξενερώνει τον σοβαρό κόσμο της ομάδας. Κι ας ποτιστεί η γλάστρα λόγω του βασιλικού. Δεν έχουμε πρόβλημα εμείς. Μπορούμε πλέον σε αυτήν την ηλικία να σκορπάμε και κανά χαρτζιλίκι για να κάνουμε και την πλάκα μας με τις αστείες αποφάσεις. Ενώ άλλοι, ούτε για την κάβλα τους δεν ξοδεύουν. Δεν μας πειράζει καθόλου. Εξ άλλου, κι αν δεν πάμε καλά αγωνιστικά, μπορούμε να γελάμε με δίκες στην τηλεόραση επιπέδου Γιδόπουλου ( με το παρασκήνιο ) και Σαλιαρέλη ( του μεγιστάνα των ρουμπινιών ).

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ

  1. Ο/Η Tasos λέει:

    Ειλικρινά Στήβεν το ξενέρωμα δεν υπάρχει…είμαι μέσα στα νεύρα από χθες. Ούτε εισιτήριο διαρκείας θα πάρω, ήμαρτον πια.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν αντέχει όλη αυτήν την κατάσταση με το δήθεν ρόστερ και το δήθεν επιτελείο ( εξαιρώντας τον Μπορμπόκη).

    Σκηνη προχτες απο την ηττα με τον …Νικολια:
    ΠΛΑΓΙΟ του Βολου λιγο κατω απο τη σεντρα και ΟΛΟΙ οι δικοι μας εχουν κατσει 20 μετρα μακρια!! Η καμερα δειχνει το μπορμποκη που φωναζει: Πιο κοντα ρε πλαγιο ειναι που θα τη πεταξει??

    Μιλαμε για ΑΓΝΟΙΑ των βασικων του ποδοσφαιρου, τα οποια και ΠΡΕΠΕΙ να τα λενε την ωρα του ματς στους παικτας γιατι δεν προλαβαινουν να τα ‘δουλεψουν’ στη προπονηση…

    Φαντασου αναλογα το Μουρινιο-Αντσελοτι-Κλοπ να φωναζει σε …πλαγιο στον Μεσι-Μασερανο-Πιρλο ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΓΙΟ του αντιπαλου.

    Αυτα ΟΥΤΕ ΣΤΟ CIRCO MEDRANO δεν γινωνται…